View Full Version : Top Filme 2010!
Disciple
18 Aug 2010, 14:13
Incep eu:
1. The Road
2. Eu cand vreau sa fluier, fluier
3. Up, in the air
4. Green Zone
5. Kick Ass
6. Portretul Luptatorului La Tinerete
7. Splice
8. Iron Man 2
9. The Karate Kid
10. The Lovely Bones
Hai si voi! :)
Pitbull
18 Aug 2010, 14:15
Cam devreme, mäi...
Cu alea de de-acu-ncolo ce facem?
Si ce cautä acolo "Drägäloasele"?
Stiu cä ti-a pläcut - da' oscât...!
Disciple
18 Aug 2010, 14:18
Pai deja e trecut de prima jumatate a anului, iar topurile se pot updata. Nu exista niciun fel de restrictie, fiecare isi organizeaza topul cum doreste si il updateaza cand vrea.
Ce cauta acolo? Pai daca mi-au fost dragi? :D Oricum sunt nemultumit de topul meu, e sarac, avand in vedere tona de dezamagiri de anul asta, plus cateva titluri nevazute care sigur si-ar gasi loc in lista.
miercuri
18 Aug 2010, 14:40
Calculam dupa data de lansare in Ro, sau dupa premiera mondiala?
Dupa premiera mondiala am doar vreo trei in top, daca se poate numi top. Oricum filmele mai cu greutate apar de obicei prin toamna/iarna. Sa poposeasca Never Let Me Go mai repede! Si Black Swan, The Social Network!
1. Inception
2. Eu cand vreau sa fluier, fluier
3. Shutter Island
alextreme93
18 Aug 2010, 15:35
1)Green Zone
2)Shutter Island
3)Eu cand vreau sa fluier,fluier
Disciple
18 Aug 2010, 15:54
Miercuri: dupa data de lansare in Ro.
omudindulap
18 Aug 2010, 16:44
dupa data de lansare in Ro.
In acest caz..
A Prophet (12 March 2010)
The Ghost Writer
Shutter Island
The Girl with the Dragon Tattoo (9 July 2010)
Thirst (23 April 2010)
Agora (22.01.2010)
Celda 211
El secreto de sus ojos (20 April 2010)
A Single Man
Mr. Nobody
Asteptam greii..
?1. Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (3D)
2. Inception
?3. Avatar special-edition (3D)
4. How to train your dragon (3D)
5. Shutter Island
?6. Scott Pilgrim vs the world
?7. Tron: Legacy (3D)
Asta daca ce am citit pana acum e adevarat in legatura cu filmele care inca nu s-au lansat la noi sau in alta parte. Nu am vrut sa pun doar 3 filme si de aceea am adaugat acele (?). In rest, nici un alt film nu mi-a atras atentia in mod special asa ca am pus doar ce am considerat eu ca merita mentionat.
nu ma iau dupa data de lansare in ro pentru ca mi se pare ridicol...
1. Inception
2. Toy Story 3
3. Shutter Island
4. The Ghost Writer
5. The Girl with the Dragon Tattoo
6. Agora
7. Alice in Wonderland
8. Kick-Ass
9. You Don't Know Jack
10. Green Zone
@ Redy: cum sa pui ma tron legacy, avatar special edition sau legend of the guardians.... :)) .. hai sa pun si eu London Boulevard, The Tree of Life sau True Grit chiar daca n-au aparut inca dar sunt cele mai bune =))
StefanDo
18 Aug 2010, 17:04
redy, daca nu iti stergi semnatura primesti bann
disciple, NU ai voie cu linkuri in semnatura
danonino
18 Aug 2010, 17:22
Shutter Island
Agora
A prophete
@ Redy: cum sa pui ma tron legacy, avatar special edition sau legend of the guardians.... :)) .. hai sa pun si eu London Boulevard, The Tree of Life sau True Grit chiar daca n-au aparut inca dar sunt cele mai bune =))
Pai am spus deja de ce le-am pus si ele vor fi lansate mai tarziu. :) Dupa cum spunea cineva mai sus, topul poate fi editat asa ca nu-i o tragedie. Am citit destul despre filmele respective si eu pe acolo le pun, daca gresesc o sa le dau mai jos. Toate filmele de mai sus vor fi lansate in 2010, nu am auzit de filmele mentionate de tine.
Disciple
18 Aug 2010, 19:29
Zic aici: Stefane, daca se poate, scote-mi tu linkul, ca eu's la munca si nici nu mai nimeresc unde sa intru sa setez...Multumesc!
sergiuseling
18 Aug 2010, 20:09
Up in the Air
Felicia înainte de toate
An Education
Aurora
Eu când vreau să fluier, fluier
Kick Ass
Looking for Eric
Cam atâtea ar merita. Se poate extinde la 10 cu Marți după Crăciun, Panglica Albă sau Nine, dar nu e neapărat cazul.
Din câte știu eu fata cu tatuajul nu a apărut încă, adică eu tot aștept să apară și cred că își va găsi loc și la mine în top din ce am citit despre el.
Cât despre ”A prophete” chiar e amuzant.
omudindulap
18 Aug 2010, 20:35
Din câte știu eu fata cu tatuajul nu a apărut încă, adică eu tot aștept să apară și cred că își va găsi loc și la mine în top din ce am citit despre el.
Cât despre ”A prophete” chiar e amuzant.
L-am vazut in urma cu aproximativ un an, de fapt toata trilogia.
Ce-i amuzant la profet?
sergiuseling
18 Aug 2010, 20:45
Dar asta nu înseamnă că a fost lansat la noi.
La profet e amuzant că a pus articolul într-o limbă și substantivul în alta și nici măcar una nu e româna.
omudindulap
18 Aug 2010, 20:53
Dar asta nu înseamnă că a fost lansat la noi.
Da, greseala mea. Pe imdb scrie ca la noi apare pe 9 iulie. Pare-se ca in septembrie va avea premiera, conform cinemagia.
sergiuseling
18 Aug 2010, 20:57
Să sperăm, că așa a scris că se lansează în ianuarie, apoi aprilie, apoi iulie, acum e septembrie. Dar nu-mi pierd speranțele.
marcusARCUS
23 Aug 2010, 23:35
As mai vrea sa vad:
1).Machete
2).Scott Pilgrim Vs The World
3).Pirahna 3D
4).Jackass 3D
5).Ultimele doua din trilogia Millenium
6).The Other Guys
7).The Social Network
8).Red
9).Paranormal Activity 2
10).Megamind
11).Mr. Nobody(sa dea domnu sa-l aduca cineva odata)
12).Black Swan
13).Despicable Me
14).Enter The Void
15).The Goon
Nu e un top,e doar o lista.
Disciple
24 Aug 2010, 00:44
E de asteptat cu interes si "The American" sau "Tron: Legacy". Mai imi vin in minte "Legend Of The Guardians", "Medalia De Onoare", "Marti, Dupa Craciun", "Shelter", etc...
De asteptat sunt si The Tree of Life si True Grit... cel putin the Tree of Life ar putea sa ne ofere ceva frumos :D
miercuri
24 Aug 2010, 06:11
cel putin the Tree of Life ar putea sa ne ofere ceva frumos :D
Daca o sa iasa vreodata, ca de doi ani se tot zvoneste.
Daca o sa iasa vreodata, ca de doi ani se tot zvoneste.
S-a terminat de filmat la el. Din cate am citit, Malick se chinuie la montajul filmului.
Malick has not finished cutting the movie down from three to two and a half hours. (Back at the University of Texas at Austin, he lets film students take a crack at editing various scenes.) The film was submitted to the MPAA and received a PG-13 rating.
Another person with an investment in the movie is Pitt, who according to someone who has seen it, gives an awards-worthy performance, along with Jessica Chastain as his wife (Penn stars in the film’s book-ends, apparently). The movie is technically gorgeous (shot by Emmanuel Lubezki), an experimental, non-conventional narrative, says the source: “It’s a mystical exploration of the meaning of life, a journey in which a microcosm of a family mirrors the world; the differences between man and woman, husband and wife, are mirrored against nature and grace. It will change the language of movies. It’s a real event. People will say, ‘what the fuck is this?’”
Jack Fisk designed the film, while Douglas Trumbull (2001: A Space Odyssey) supervised the practical visual effects, and composer Alexandre Desplat assembled a classical score.
>:) >:) >:) >:)
Chambord
02 Sep 2010, 11:35
Fall Preview: The 33 Must See Films
http://www.indiewire.com/article/fall_movie_preview/
1. The Tree of Life (Release Date: ??; Distributor: ??)
Why is it a “Must See”? If it does indeed come out by year’s end, this could be quite the cinematic event. Malick has only made five films in his near 40 year career, and the four that came before “Life” have all been heralded by critics and often end up on best-film-ever type lists. “The Tree of Life” may be a mystery, but chances are it’s going to be one that delivers.
In spuma mea, pai haideti odataaaaaaa
Deocamdata, am doar un top 7:
1. Shutter Island
2. You Don't Know Jack
3. Inception
4. Iron- Man 2
5. Despicable Me
6. Toy Story 3
7. Green Zone
Fall Preview: The 33 Must See Films
http://www.indiewire.com/article/fall_movie_preview/
1. The Tree of Life (Release Date: ??; Distributor: ??)
Why is it a “Must See”? If it does indeed come out by year’s end, this could be quite the cinematic event. Malick has only made five films in his near 40 year career, and the four that came before “Life” have all been heralded by critics and often end up on best-film-ever type lists. “The Tree of Life” may be a mystery, but chances are it’s going to be one that delivers.
In spuma mea, pai haideti odataaaaaaa
cica in 2011 va fi lansat in cinematografe prin ianuarie-februarie :( ... faza fun e ca va fi lansat limited prin octombrie-noiembrie asta ca sa prinda selectia Academiei... :-? e si asta o promovare buna la urma urmei. tre' sa-si scoata si ei banii...
Chambord
13 Sep 2010, 08:52
Eu am auzit ca e chitit pt Cannes 2011. Dar tot asa se zicea si de editia 2010. Ma rog, nu stiu daca Malick sau producatorii au facut intentionat toata mascarada asta cu premiera dar cert e ca toata lumea e si mai atenta acum.
miercuri
14 Sep 2010, 00:01
Iti dai seama ce penibil ar fi daca pana la urma nu ar fi *chiar* asa de bun. :P
Chambord
14 Sep 2010, 21:45
normal, odata cu atentia si asteptarile au crescut mult.
dar avand in vedere ca omul n-a ratat practic nici o lovitura pana acum, e greu de crezut ca s-ar pricepe sa faca ceva "nu chiar atat de bun" :)
sergiuseling
14 Sep 2010, 22:36
Sau din potrivă am văzut că este neserios și l-am uitat.
Cert e că nu va mai apărea anul acesta în România, deci nu va mai fi în top Filme 2010.
Chambord
23 Sep 2010, 08:56
“Meek’s Cutoff,” “Tabloid” and James Franco Top indieWIRE’s Toronto Poll
http://www.indiewire.com/article/meeks_cutoff_franco_tabloid_top_indiewires_toronto _poll/
1.Shutter Island
2.Prince of Persia
3.Macete
dani9305
24 Sep 2010, 16:59
cum ziceti voi!!!
dar nu inteleg ce e asa frumos la ''eu cand vreau sa fluier ,fluier!
Pitbull
24 Sep 2010, 17:01
Copile, scrie mai coerent, ca nu se intelege nimic.
E.Floares
24 Sep 2010, 20:24
Pana acum, anul asta nu a avut cam niciun film de nota 10 din cinematografele noastre, dupa parerea mea.
Oricum, e cam devreme sa facem un top 2010, tinand cont ca cele mai astepte filme, ce au aparut in cadrul festivalurilor importante, vin in cinema-uri abia in toamna-iarna, chiar inceput de 2011.
De mentionat, ar fi totusi: Marti, dupa Craciun, Inception, Eu cand vreau sa fluier, fluier, Kick-ass, The book of Eli.
Disciple
24 Sep 2010, 23:18
Topurile se pot updata. Ideea acestui topic, nu e neaparat una statistica, ci poate stimula niste discutii interesante intre cinefili de pe aici.
RomaniaMare
30 Sep 2010, 23:35
2 filme mi-au atras atentia deosebit in 2010 : Inception si The Shutter Island .
RomaniaMare
30 Sep 2010, 23:40
2 filme mi-au atras atentia deosebit in 2010 : Inception si The Shutter Island .
A,si mi-am mai amintit inca 2 filme pe care mi-am le-am pus (pe linga cele de mai sus) la loc de cinste in arhiva personala : Green Zone si From Paris with Love .
E.Floares
01 Oct 2010, 00:50
E clar.
septick
03 Oct 2010, 18:07
N-am vazut destul de multe filme anul acesta, incat sa fac un top, dar... in fine:
1. Inception
2. Despicable me
3. Morgen
4. Alice in Wonderland
5. Sherlock Holmes
6. Robin Hood
buticut
22 Oct 2010, 21:38
Eu am auzit ca e chitit pt Cannes 2011. Dar tot asa se zicea si de editia 2010. Ma rog, nu stiu daca Malick sau producatorii au facut intentionat toata mascarada asta cu premiera dar cert e ca toata lumea e si mai atenta acum.
27 Mai 2011 - Limited Release :).
Chambord
23 Oct 2010, 09:56
atunci e clar ca trece pe la Cannes :)
buticut
23 Oct 2010, 10:11
^ Cu siguranta :D. Poate va fi si A Dangerous Method gata la timp ca sa apara la Cannes.
Chambord
25 Oct 2010, 10:08
Cronenberg fiind un Cannes darling, sunt sanse sa nu dezamageasca asteptarile :)
Chambord
05 Nov 2010, 08:56
The Tree has now a face
http://blogs.indiewire.com/theplaylist/archives/the_tree_of_life_gets_early_poster/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed#
miercuri
09 Nov 2010, 00:29
Ati inceput si voi sa cititi The Playlist acum ca s-a mutat pe indiewire? :P
Chambord
09 Nov 2010, 18:31
Pai daca nici acu atunci cand. Eu mai poposisem pe el dar dintr-o regretabila eroare am omis sa-i dau add to favorites. Fixed now :P
Inception
Shutter Island
How to train your dragon
Harry Potter 7 part 1
The Book of Eli
Wall Street: Money Never Sleeps
The Last Airbender
Prince of Persia: The Sands of Time
Percy Jackson: Lightning Thief
Ramona and Beezus
Mai de vazut niste filme care sigur o sa intre in lista asa ca e doar temporara. Oricum 2010 mi s-a parut un an destul de slabut pentru filme.
bremen1980
27 Nov 2010, 15:40
Un an destul de dezamagitor .Nu avem un film mare ,o capodopera. Avem filme bune si atit .
buticut
27 Nov 2010, 20:40
^ http://www.thewrap.com/awards/column-post/2010-oscar-race-wheres-craziness-21998?page=0,1 - there's still hope!
Chambord
07 Dec 2010, 10:17
http://features.metacritic.com/features/2010/film-awards-and-nominations/
Anne Hathaway for Love and Other Drugs. Jesus H. Christ.=))
http://features.metacritic.com/features/2010/film-awards-and-nominations/
pentru mine metacritic reprezinta cel mai tembel site de "orice"... =))
e bun doar pentru jocuri... in rest... mai degraba ma uit pe IGN decat pe MetaCritic... :|
KrissKringle
07 Dec 2010, 23:19
In nici o ordine speciala:
Shutter island
The kids are all right
El secreto de sus ojos
Inception
Toy story 3
How to train your dragon
Scott Pilgrim versus the world
Kick ass
Un prophete
The ghost writer
Animal kingdom
Solitary man
Mai sunt destule care nu le-am vazut inca.
@ rifa: Mai e bun metacritic si pentru seriale dar pentru filme de referinta raman rottentomatoes si allmovie pentru mine cel putin .
PoliFanAthic
08 Dec 2010, 09:05
Doar ca sa continui putin acest OT, metacritic e de fapt un RT mai selectiv din cate imi dau eu seama. Nu ai indivizi de genul lui Armond White pe acolo.
Chambord
08 Dec 2010, 19:13
@metacritic haters : couldn't you guys ... like ... ya know ... eat your heart out ... or ... stop playing smartasses ... or wash the dishes or smth ?
e cel mai bun agregator de critici in limba engleza si cam asta e.
mai incercati si allocine daca limba franceza va spune ceva.
RT e o mare jena, in maniheismul lui desantat: alba-neagra, bun-rau, cucu-rucu, alabala portocala.
Imi cer scuze sincer daca jignesc pe cineva, dar cine stramba din nas la metacritic, ori n-are habar despre ce e vorba ori e, sadly, destul de paralel cu fenomenul care face obiectul acestui site. Sorry.
KrissKringle
09 Dec 2010, 03:03
Problema cu Metacritic e ca are o lista de filme oarecum restransa fata de RT.Mie mi s-a intamplat de multe ori sa nu gasesc filme celebre pe Metacritic.Nu zic ca nu e bun dar totusi e usor "limitat".Daca esti mai selectiv atunci verifici filmul si pe RT si pe Metacritic si pe Allmovie ca sa-ti faci o idee despre el.
@metacritic haters : couldn't you guys ... like ... ya know ... eat your heart out ... or ... stop playing smartasses ... or wash the dishes or smth ?
e cel mai bun agregator de critici in limba engleza si cam asta e.
mai incercati si allocine daca limba franceza va spune ceva.
RT e o mare jena, in maniheismul lui desantat: alba-neagra, bun-rau, cucu-rucu, alabala portocala.
Imi cer scuze sincer daca jignesc pe cineva, dar cine stramba din nas la metacritic, ori n-are habar despre ce e vorba ori e, sadly, destul de paralel cu fenomenul care face obiectul acestui site. Sorry.
Nu ai inteles. Mie pur si simplu sistemul lor de rating in orice domeniu, muzica, filme, jocuri mi se pare stupid (mai stupid ca pe RT, desi ele sunt asemanatoare la baza). Insa nici rottentomatoes nu are un sistem pe placul meu... as fi preferat ca unul din cele 2 siteuri sa adopte sistemul de rating folosit de IGN....
In al doilea rand ca sa-ti dau un exemplu (posibil putin cam penibil) de ce consider stupid MetaCritic asta..... cauti sa zicem ceva de genul "The Best Releases of 2009"... si-ti apare...
1 Up - 88
2 Ponyo - 86
3 Avatar - 84
4 Fantastic Mr. Fox - 83
5 Star Trek - 83
6 Drag Me to Hell - 83
7 Up in the Air - 83
8 District 9 - 81
9 Coraline - 80
10 Precious: Based on the Novel by Sapphire - 79
Superb nu? =)) Cat despre numarul de productii... e limitat rau...
In primul rand prefer rottentomatoes pentru ca 100% din criticii de pe metascore (cel putin cei pe care-i urmaresc) apar si pe rottentomatoes. Armond White e un "tampit" amuzant... putin imi pasa de recenziile sale... In al doilea rand consider deplasat modul tau de a-i aborda pe presupusii "hateri"... Ambele sunt niste simple pagini de internet, get over it. Sper ca reactii de genul "mai incercati si allocine daca limba franceza va spune ceva" sau "cine stramba din nas la metacritic, ori n-are habar despre ce e vorba ori e, sadly, destul de paralel cu fenomenul care face obiectul acestui site." sa nu mai apara. Sunt irelevante. (:|
KrissKringle
09 Dec 2010, 15:26
Eu nu inteleg de ce tot trebuie sa-l bagati la inaintare pe Armond White.Toata lumea stie ca este cel mai mare troll de pe RT si asa aduce trafic catre site-ul lui,la un film bun vine cu o cronica negativa si invers.Roger Ebert a spus despre Armond ca este un troll dar un troll inteligent si pana la urma cine va pune sa cititi cronicile lui ?
Chambord
09 Dec 2010, 18:29
In al doilea rand ca sa-ti dau un exemplu (posibil putin cam penibil) de ce consider stupid MetaCritic asta..... cauti sa zicem ceva de genul "The Best Releases of 2009"... si-ti apare...
1 Up - 88
2 Ponyo - 86
3 Avatar - 84
4 Fantastic Mr. Fox - 83
5 Star Trek - 83
6 Drag Me to Hell - 83
7 Up in the Air - 83
8 District 9 - 81
9 Coraline - 80
10 Precious: Based on the Novel by Sapphire - 79
Superb nu? =)) Cat despre numarul de productii... e limitat rau...
In primul rand prefer rottentomatoes pentru ca 100% din criticii de pe metascore (cel putin cei pe care-i urmaresc) apar si pe rottentomatoes. Armond White e un "tampit" amuzant... putin imi pasa de recenziile sale... In al doilea rand consider deplasat modul tau de a-i aborda pe presupusii "hateri"... Ambele sunt niste simple pagini de internet, get over it. Sper ca reactii de genul "mai incercati si allocine daca limba franceza va spune ceva" sau "cine stramba din nas la metacritic, ori n-are habar despre ce e vorba ori e, sadly, destul de paralel cu fenomenul care face obiectul acestui site." sa nu mai apara. Sunt irelevante. (:|
Nu stiu ce la ce dracu ai dat tu search acolo (and i'm not dying to find out) dar topul ratingurilor pe 2009 pe metacritic e ASTA:
http://www.metacritic.com/browse/movies/score/metascore/year?sort=desc&year_selected=2009
Dupa cum vezi e foarte diferit de ce ai bagat tu acolo (nu-i o rusine sa intrebi daca nu stii sa cauti ceva, eu asa fac). Si ar fi de bun simt sa recunosti ca e un Top foarte bun dpdv al opiniei majoritare a criticilor. Ca fiecare are propriul sistem top si nu intotdeauna acesta reflecta opinia critica, OK, dar oamenii aia sunt profesionisti iar tu si eu doar niste cinefili. Putem sa nu fim de acord cu ei dar sa ne pisham pe topurile sau ratingurile lor, ar fi jenant si stupid.
Numarul de productii ... Are 99.99 % din filmele bune lansate in America dupa 1999, cand site-ul si-a inceput activitatea. Deci faza cu "limitat rau" e jenanta.
Despre RT nu am ce sa mai adaug. Orice nu are nuante ci vede in alb si negru ... e chior !
IGN ?! Pfff O)
Allmovie. Da. Tatic. One of my favorites since long ago.
Cat despre tonul de tataitza cu care imi spui "sa nu mai apara" ... sa nu mai apara ! E irelevant ! (:|
EugenLaurentiu
09 Dec 2010, 22:29
Inception >>> cred
nu-i o rusine sa intrebi daca nu stii sa cauti ceva, eu asa fac.
Nu crezi ca intreci masura cu superioritatea asta penibila?:) (era vorba de wide releases... scuze daca nu am mentionat... totusi, la cat de mult iti place sa postezi ca fiind un adevarat "savant" internautic...puteai sa-ti dai seama si singur... (:| )
Si ar fi de bun simt sa recunosti ca e un Top foarte bun dpdv al opiniei majoritare a criticilor.
Nu recunosc. Ma faci nesimtit?
Putem sa nu fim de acord cu ei dar sa ne pisham pe topurile sau ratingurile lor, ar fi jenant si stupid.
Daca nu sunt de-acord cu topul celor mai buni 100 de fotbalisti facut de Pele pot sa ma si "pish" pe el nu? Sau scuze, tu predai mai nou si lectii de morala...
Deci faza cu "limitat rau" e jenanta.
Eu consider ca nu e jenanta.
Despre RT nu am ce sa mai adaug. Orice nu are nuante ci vede in alb si negru ... e chior !
IGN ?! Pfff O)
Nu sunt chior dar recunosc ca am o oarecare miopie... poate aici e problema?
IGN. Nici un pfff. Vorbeam strict de sistemul lor de rating daca sti macar ce e ala...
Cat despre tonul de tataitza cu care imi spui "sa nu mai apara" ... sa nu mai apara ! E irelevant ! (:|
E irelevant in contextul in care, deobicei, un anume "Chambord" e cel care preda lectii de morala pe internet...
buticut
10 Dec 2010, 03:23
Rifa - nu-l mai provoca
Cham - nu-i mai raspunde provocarilor
In alta ordine de idei
Metacritic >>>>>>> Rotten Tomatoes
Chambord
12 Dec 2010, 17:46
a inceput sondajul anual indiewire
http://www.indiewire.com/survey/annual_critics_survey_2010/
E updatat periodic, pe masura ce se primesc noi voturi de la criticii chestionati. Din experienta anilor anteriori vor fi peste 100 de participanti in final.
Oricum, din ce am vazut si la ei si prin toate partile, se pare ca e anul lui The Social Network. And that's bad.
alextreme93
12 Dec 2010, 18:19
The Kids Are All Right
Shutter Island
Green Zone
Winter's Bone
Eu cand vreau sa fluier,fluier
The American
Inception
The Town
Toy Story 3
Alice In Wonderland
Chambord
17 Dec 2010, 15:05
My Top 10 - 2010 (premiere mondiale)
1. Bal (Honey), de Semih Kaplanoglu
2. Toy Story 3, de Lee Unkrich
3. Scott Pilgrim vs. the World, de Edgar Wright
4. Green Zone, de Paul Greengrass
5. Winter's Bone, de Debra Granik
6. Shutter Island, de Martin Scorsese
7. Inception, de Christopher Nolan
8. Machete, de Robert Rodriguez
9. Kak ya provyol etim letom (How I Ended This Summer), de Aleksei Popogrebsky
10.Rabbit Hole, de John Cameron Mitchell
miercuri
21 Dec 2010, 13:00
Eu nu pot niciodata sa ma hotarasc cu topurile, dar provizoriu, intr-o oarecare ordine
L'illusioniste
Winter's Bone
Eu cand vreau sa fluier fluier
The Town
The Social Network
Inception
Shutter Island
marius_em
21 Dec 2010, 14:28
1. Medalia de onoare
2. Shutter Island
3. Kick-Ass
4. The Ghost Writer
5. Agora
6. Inception
Mentiuni: Green Zone, Alice in Wonderland, Splice, Morgen, The A-team (un action-comedy sincer), Youth in Revolt, Scott Pilgrim vs. the world, From Paris with love
Vreau sa mai vad: Winter's Bone, The Social Network, Black Swan, "Marti, dupa Craciun", The Fighter, True Grit, The Town, Devil
Dezamagiri: Tron, Machete, Clash of the Titans, si mai toate animatiile.
marius_em
21 Dec 2010, 19:04
Bine, fara Agora, desi eu l-am vazut in 2010.
sergiuseling
21 Dec 2010, 23:13
Agora e din 2010 sigur, prin ianuarie a avut lansarea.
Oricum din ce am văzut pot spune sigur că 2010 e cel mai slab an din punct de vedere al filmelor.
Pun și eu un top 10 întrucât nu cred că voi mai vedea filme la cinema anul ăsta
Up in the Air
Felicia înainte de toate
An Education
Eu când vreau să fluier, fluier
The Ghost Writer
Bărbaţi care urăsc femeile
Aurora
Easy A
Kick-Ass
Looking for Eric
Ce e trist e că au mai fost doar 7 filme care mi-ar fi îndeplinit criteriile minime: să fie din ultimii 2 ani, să-l văd la cinema anul acesta și să-l consider un film bun, nu foarte bun: Revanche, Morgen, L'illusionniste, Vincere, Kak ya provyol etim letom, Miss Kicki, Scott Pilgrim vs the World)
miercuri
21 Dec 2010, 23:18
Eu nu pot niciodata sa ma hotarasc cu topurile, dar provizoriu, intr-o oarecare ordine
L'illusioniste
Winter's Bone
Eu cand vreau sa fluier fluier
The Town
The Social Network
Inception
Shutter Island
Se adauga in capul listei Black Swan :x
btw circula un screener numa bun
Oricum din ce am văzut pot spune sigur că 2010 e cel mai slab an din punct de vedere al filmelor.
Nu pot fi deloc de acord cu afirmatia asta. Chiar si atunci cand vine vorba doar de filme care au trecut prin cinematografele romanesti, cu atat mai mult cand e vorba de cinematografia mondiala. Ce-i drept, parca americanii stau mai bine decat anul trecut, iar restul ceva mai slabut. Dar poate pur si simplu inca nu mi-au trecut pe la urechi prea multe titluri bune de filme straine.
Se adauga in capul listei Black Swan :x
Nu ma lasa inima sa-l vad la o calitate pe care sa o pot descrie minim ca "buna". Cu atat mai mult cu cat majoritatea filmelor importante de anul asta le-am vazut pe un ecran de cinema, iar restul pe propriul ecran, dar la calitate foarte buna. In plus, Black Swan pare genul de film care ar merita vazut intr-o sala de cinema...sau macar pe un ecran ceva mai mare acasa.
sergiuseling
21 Dec 2010, 23:47
Nu-ți dau dreptate, pur și simplu erau luni întregi prin vară, toamnă, când n-aveam ce vedea. Nici acum de vreo lună nu există aproape nimic decent în cinematografe. Iar când apărea ceva mediocru gen Începutul sau Rețeaua de socializare erau ridicate în slăvi și la ce filme erau pe ecrane nici nu e așa mare mirarea.
Noroc cu festivalele de filme și proiecțiile speciale că altfel era un dezastru complet.
Dupa mine, cele doua filme mediocre de care vorbesti tu sunt mai bune decat orice au scos americanii anul trecut...
Si anul trecut ce vedeai prin cinematografe vara sau toamna?
In plus, acum, la sfarsit de an, ies sau au iesit filme precum The King's Speech, Black Swan, True Grit, The Fighter, Another Year, Blue Valantine, Biutiful si dupa primele impresii se spune ca ar fi filme macar bune. Desigur, asta e in SUA, dar vorbim de cinematografie in general, nu de cei care difuzeaza filmele in Romania.
miercuri
22 Dec 2010, 00:13
Nu ma lasa inima sa-l vad la o calitate pe care sa o pot descrie minim ca "buna". Cu atat mai mult cu cat majoritatea filmelor importante de anul asta le-am vazut pe un ecran de cinema, iar restul pe propriul ecran, dar la calitate foarte buna. In plus, Black Swan pare genul de film care ar merita vazut intr-o sala de cinema...sau macar pe un ecran ceva mai mare acasa.
Rabdatorule :P Eu chiar nu m-am putut abtine.
sergiuseling
22 Dec 2010, 00:15
Lasă că anul trecut mai apăreau filme la care să merg, nu neapărat filme foarte bune, dar măcar erau unele acceptabile, anul ăsta erau săptămâni bune că mă uitam la program și nu-mi venea să cred ce filme sunt.
Legat de filmele de care zici tu ălea nu sunt din 2010, cel puțin eu nu le văd în 2010. Cu ce mă ajută pe mine că undeva în lumea asta un film a fost lansat anul acesta dacă eu nu-l văd anul acesta?
Poate filmele ălea vor face un 2011 mai bun, dar dacă nu le văd/vedem anul ăsta ce rost are să le menționăm pentru topul pe anul acesta?
Chambord
22 Dec 2010, 09:39
Topurile pe 2010 ale celor mai prestigioase reviste de cinema:
Film Comment (US)
Top 50 Released Films of 2010:
1. “Carlos,” director: Olivier Assayas
2. “The Social Network,” director: David Fincher
3. “White Material,” director: Claire Denis
4. “The Ghost Writer,” director: Roman Polanski
5. “A Prophet,” director: Jacques Audiard
6. “Winter’s Bone,” director: Debra Granik
7. “Inside Job,” director: Charles Ferguson
8. “Wild Grass,” director: Alain Resnais
9. “Everyone Else,” director: Maren Ade
10. “Greenberg,” director: Noah Baumbach
11. “Mother,” director: Bong Joon-ho
12. “Toy Story 3,” director: Lee Unkrich
13. “Eccentricities of a Blonde-haired Girl,” director: Manoel de Oliveira
14. “Another Year,” director: Mike Leigh
15. “The Strange Case of Angelica,” director: Manoel de Oliveira
16. “The Kids Are All Right,” director: Lisa Cholodenko
17. “Shutter Island,” director: Martin Scorsese
18. “Around a Small Mountain,” director: Jacques Rivette
19. “Our Beloved Month of August,” director: Miguel Gomes
20. “Ne change rien,” director: Pedro Costa
21. “Dogtooth,” director: Yorgos Lanthimos
22. “I Am Love,” director: Luca Guadagnino
23. “Sweetgrass,” director: Lucien Castaing-Taylor & Ilisa Barbash
24. “Black Swan,” director: Darren Aronofsky
25. “The Father of My Children,” director: Mia Hansen-Løve
26. “Boxing Gym,” director: Frederick Wiseman
27. “Secret Sunshine,” director: Lee Chang-dong
28. “Bluebeard,” director: Catherine Breillat
29. “Enter the Void,” director: Gaspar Noé
30. “Inception,” director: Christopher Nolan
31. “Alamar,” director: Pedro González-Rubio
32. “The Oath,” director: Laura Poitras
33. “Exit Through the Gift Shop,” director: Banksy
34. “World on a Wire,” director: Rainer Werner Fassbinder
35. “Animal Kingdom,” director: David Michôd
36. “Vincere,” director: Marco Bellocchio
37. “Daddy Longlegs,” directors: Ben & Joshua Safdie
38. “Lourdes,” director: Jessica Hausner
39. “Life During Wartime,” director: Todd Solondz
40. “Fish Tank,” director: Andrea Arnold
41. “Please Give,” director: Nicole Holofcener
42. “True Grit,” directors: Joel & Ethan Coen
43. “Lebanon,” director: Samuel Maoz
44. “The King’s Speech,” director: Tom Hooper
45. “I Love You Phillip Morris,” directors: Glenn Ficarra & John Requa
46. “Last Train Home,” director: Lixin Fan
47. “Blue Valentine,” director: Derek Cianfrance
48. “Hadewijch,” director: Bruno Dumont
49. “The Anchorage,” directors: Anders Edström & C.W. Winter
50. “Henri-Georges Clouzot’s Inferno,” directors: Serge Bromberg & Ruxandra Medrea
Top 20 Unreleased Films of 2010:
1. “Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives,” director: Apichatpong Weerasethakul
2. “Film Socialisme,” director: Jean-Luc Godard
3. “Poetry,” director: Lee Chang-dong
4. “Meek’s Cutoff,” director: Kelly Reichardt
5. “Aurora,” director: Cristi Puiu
6. “Mysteries of Lisbon,” director: Raúl Ruiz
7. “The Autobiography of Nicolae Ceaucescu,” director: Andrei Ujica
8. “The Four Times,” director: Michelangelo Frammartino
9. “Certified Copy,” director: Abbas Kiarostami
10. “Tuesday, After Christmas,” director: Radu Muntean
11. “Oki’s Movie,” director: Hong Sang-soo
12. “Ruhr,” director: James Benning
13. “I Wish I Knew,” director: Jia Zhangke
14. “My Joy,” director: Sergei Loznitsa
15. “Nostalgia for the Light,” director: Patricio Guzmán,
16. “Robinson in Ruins,” director: Patrick Keiller
17. “Black Venus,” director: Abdellatif Kechiche
18. “Of Gods and Men,” director: Xavier Beauvois
19. “Tabloid,” director: Errol Morris
20. “The Robber,” director: Benjamin Heisenberg
Sight & Sound (UK)
1. The Social Network (David Fincher)
2. Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives (Apichatpong Weerasethakul)
3. Another Year (Mike Leigh)
4. Carlos (Olivier Assayas)
5. The Arbor (Clio Barnard)
6. Winter’s Bone (Debra Granik)
6. I Am Love (Luca Guadagnino)
8. Autobiografia lui Nicolae Ceausescu (Andrei Ujica)
8. Film Socialisme (Jean-Luc Godard)
8. Nostalgia de la Luz (Patricio Guzmán)
8. Poetry (Lee Chang-dong)
8. Un prophète (Jacques Audiard)
13. Copie Conforme (Abbas Kiarostami)
13. Meek’s Cutoff (Kelly Reichardt)
15. Dogtooth (Giorgos Lanthimos)
15. Enter the Void (Gaspar Noé)
15. Mysteries of Lisbon (Raúl Ruiz)
15. Des Hommes et des Dieux (Xavier Beauvois)
19. Aurora (Cristi Puiu)
19. Exit Through the Gift Shop (Banksy)
19. Le Quattro Volte (Michelangelo Frammartino)
19. The Ghost Writer (Roman Polanski)
19. Over Your Cities Grass Will Grow (Sophie Fiennes)
Cahiers du Cinema (FRA)
1. Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives, Apichatpong Weerasethakul
2. The Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans, Werner Herzog
3. Film Socialisme, Jean-Luc Godard
4. Toy Story 3, Lee Unkrich
5. Fantastic Mr. Fox, Wes Anderson
6. A Serious Man, Joel & Ethan Coen
7. To Die Like a Man, João Pedro Rodrigues
8. The Social Network, David Fincher
9. Chouga (aka Ainour), Darezhan Omirbayev
10. Mother, Bong Joon-ho
Am o vaga impresie ca foarte multe filme, din prima lista cel putin, sunt genul artsy & boring, pe care pana si cei care le-au votat le vor uita pana in aceeasi perioada a anului viitor...
In alta ordine de idei ma bucur sa vad ca Mother primeste atentia cuvenita anul asta.
Agora e din 2010 sigur, prin ianuarie a avut lansarea.
Pe Imdb de ce apare 2009? Care-i criteriul dupa care ne luam?
S-ar parea ca ne luam dupa data aparitiei in Romania, caz in care intr-adevar apartine lui 2010.
De pe la 1 ianuarie ar trebui sa refacem topicul separat ca sondaj, cum am facut si anul trecut, in care sa trecem filmele dupa data aparitiei in Romania si separat, "neoficial", dupa data internationala. Propun si un timp de votare ori pana la 15 ianuarie, ori chiar pana la sfarsitul lunii ca sa vedem cat mai multe pareri, desi e riscul sa apara de cam multe ori Twilight si alte dude asemanatoare.
Pe Imdb de ce apare 2009? Care-i criteriul dupa care ne luam?
Acel 2009 reprezinta anul productiei. Agora este o productie 2009 lansata in cinematografe in 2010, deci face parte din filmele anului 2010.
Alt exemplu: Paranormal Activity (2007): desi filmul a fost produs in 2007 a fost accesibil publicului larg de-abia prin 2009.
Agora a intrat in cinematografele spaniole in 2009, fata de Paranormal Activity care a iesit pentru prima data larg in SUA in 2009. Nu e aceeasi chestie...
Cum ziceam, probabil ne luam dupa data aparitiei in Romania asa cum am facut si anul trecut.
danonino
23 Dec 2010, 11:04
Agora a intrat in cinematografele spaniole in 2009, fata de Paranormal Activity care a iesit pentru prima data larg in SUA in 2009. Nu e aceeasi chestie...
Cum ziceam, probabil ne luam dupa data aparitiei in Romania asa cum am facut si anul trecut.
Interesant. Si tu l-ai vazut in Spania?
Cele mai bune filme din 2010:
1. A Prophet - genial. Subiectul ii va zdruncina pe multi imbecili.
2. Agora
3. Shutter Island
4. The Hot Tub Time Machine - Minunat film. Faza cu telefonatul nevestei a fost geniala. Si cu ananasul a fost misto.
Interesant. Si tu l-ai vazut in Spania?
Tu tii neaparat sa ne arati inteligenta ta? Ia mai citeste o data, poate te prinzi...
miercuri
23 Dec 2010, 12:37
Ar trebui sa stabilim daca ne luam dupa dat aparitiei in Romania sau data oficiala.
Eu de exemplu am inclus Un Prophete in topurile de anul trecut.
Federico
23 Dec 2010, 13:51
Nu mai am de gand sa mai vad vreun film anul asta asa ca imi incropesc un top din toata saracia...
1. Un Prophete
2. The Kids Are All Right
3. The Town
4. The Killer Inside Me
5. Shutter Island
6. The American
7. You Will Meet a Tall Dark Stranger
8. Toy Story 3
9. Inception
10. Eu cand vreau sa fluier, fluier
(am ales din lista aparitiilor de anul asta de pe wikipedia)
Tu tii neaparat sa ne arati inteligenta ta? Ia mai citeste o data, poate te prinzi...
Stai sa-ti "desenez"...
Una este ca un film sa fie produs in 2005, lansat in doar 10 cinematografe din Portugalia si sa fie prezent in cadrul a doua festivaluri de film si alta e sa fie lansat international.
Cine clasifica filme "cronologic" le clasifica dupa anul lansarii (internationale) nu al productiei. In paranteze este trecut anul productiei si atat. (:|
Exact ce a zis miercuri... A Prophet (Un Prophete) e un film din 2009... Iar ca sa ne luam dupa data aparitiei in Romania mi se pare putin "deplasat"... Ar insemna ca 127 Hours, The King's Speech, Black Swan etc. sa le notam ca fiind filmele anului 2011... iar The Tree of Life 2012 nu? :)) Daca vrei sa faci un top personal cu cele mai bune filme lansate in Romania, fa-l ... dar e irelevant ...
Si tu esti pe dinafara cu inteleseul din cate observ. De altfel practic n-aveai nimic de "desenat", dar ai vrut sa te dai si tu inteligent total aiurea cand nu era cazul...
Tu vorbeai de data productiei, care e una. Eu am precizat ca exista o diferenta intre Agora, care a avut si premiera in afara unor festivaluri de film in acelasi an in care a fost produs, si Paranormal Activity care a iesit abia la 2 ani dupa ce a fost produs.
Agora a fost lansat in 3 tari in 2009. Tu dupa ce criterii te iei atunci cand zici "international"? Trebuie sa apara in jumatate din tarile lumii, in mai mult de 10, in SUA, in Romania sau cum?
Si daca faci topul doar cu filme aparute international bagam si filmele romanesti aparute anul asta? Cate din ele au mai iesit si in alte tari in afara festivalurilor de film?
@miercuri - Anul trecut am facut 2 topuri separate, unul "oficial" pentru filmele cu premiera in Romania si altul "neoficial" in care erau incluse, pe langa cele din topul precedent, si cele care n-au ajuns pe la noi. De altfel ziceam mai sus sa refacem topicul la inceputul lui ianuarie ca aici e o varza totala...
LE: Tot pentru rifa: Madeo unde il bagi dupa criteriile tale? In Coreea de Sud a aparut in mai 2009, dar in majoritatea tarilor a avut premiera in 2010. In ce an il bagi avand in vedere ca a aparut in 3 tari in 2009, cu atat mai mult cu cat a aparut chiar in mai in tara de origine? La astea se adauga faptul ca nu a aparut in Romania si nici nu o sa apara (TIFF nu se pune ca e festival). Deci, unde ii e locul?
buticut
23 Dec 2010, 20:57
You're right :D:D:D!! Maine bag un maraton nocturn, ca am ramas in urma cu multe filme. Dupa aia poate ma incumet si eu la un top, ca daca l-as face acum, it would be embarrassing :">
Rifa, danonino, lasati desenele si ironiile, da?
danonino
23 Dec 2010, 21:13
Uite-l pe "disectia filmul" cum se enerveaza, ia un Xanax.
Stai la fel de prost cu engleza pe cat stai si cu intelegerea unor banale propozitii sau cu umorul. Presupun ca asta ai incercat, sa fii amuzant, nu? Mai bine ai sta in banca ta daca nu te intreaba nimeni nimic...
Acum, totusi, am putea ramane on-topic? Imi place circul, dar pastrat in anumite limite.
Si tu esti pe dinafara cu inteleseul din cate observ. De altfel practic n-aveai nimic de "desenat", dar ai vrut sa te dai si tu inteligent total aiurea cand nu era cazul...
Tu vorbeai de data productiei, care e una. Eu am precizat ca exista o diferenta intre Agora, care a avut si premiera in afara unor festivaluri de film in acelasi an in care a fost produs, si Paranormal Activity care a iesit abia la 2 ani dupa ce a fost produs.
Agora a fost lansat in 3 tari in 2009. Tu dupa ce criterii te iei atunci cand zici "international"? Trebuie sa apara in jumatate din tarile lumii, in mai mult de 10, in SUA, in Romania sau cum?
Si daca faci topul doar cu filme aparute international bagam si filmele romanesti aparute anul asta? Cate din ele au mai iesit si in alte tari in afara festivalurilor de film?
LE: Tot pentru rifa: Madeo unde il bagi dupa criteriile tale? In Coreea de Sud a aparut in mai 2009, dar in majoritatea tarilor a avut premiera in 2010. In ce an il bagi avand in vedere ca a aparut in 3 tari in 2009, cu atat mai mult cu cat a aparut chiar in mai in tara de origine? La astea se adauga faptul ca nu a aparut in Romania si nici nu o sa apara (TIFF nu se pune ca e festival). Deci, unde ii e locul?
Am auzit de tine. :)) Nu exista criteriile "mele"... exista doar niste criterii logice conventionale... Dar ca sa-ti fac pe plac, Madeo "il bag" la 2010... Problema e ca te faci ca nu cunosti termenul de "wide release" si-ti imprastii "inteligenta" (daca tot iti place sa fi zeflemist) pe-aici degeaba...
LE: (:|
Ilumineaza-ma, te rog. Ce inseamna criterii logice conventionale? Dupa ce imi spui sa-mi explici si unde pui un film care a fost difuzat in mod egal in cinematografe pe parcursul a doi ani?
Cat despre problema de origine, poate ar trebui sa-ti recitesti mesajul la care ti-am raspuns prima data. Poate asa iti aduci aminte ca acolo n-ai specificat nimic de "wide release", lansare internationala sau cum vrei sa-i mai spui. Ti-am raspuns in concordanta cu ce ai scris acolo. Apoi s-au mai schimbat putin datele problemei.
Cat despre atacurile mele, tin sa-ti readuc aminte ca si ele au aparut in urma insistentei voastre de a va arata superioritatea cand nimeni nu v-a cerut-o.
PS: "sa fii"
danonino
23 Dec 2010, 23:54
Stai la fel de prost cu engleza pe cat stai si cu intelegerea unor banale propozitii sau cu umorul. Presupun ca asta ai incercat, sa fii amuzant, nu? Mai bine ai sta in banca ta daca nu te intreaba nimeni nimic...
Acum, totusi, am putea ramane on-topic? Imi place circul, dar pastrat in anumite limite.
Credeam ca esti o disectie cu pretenti. Ce dracu' , vii cu replici de profesoara confruntata cu menopauza?
Pentru un nume atat pretentios, sa te impiedici in diferenta catorva saptamani, nu e chiar onorant.
ps. "confruntata cu menopauza", alaturarea nu e folosita in sens peiorativ, tine locul "profesoara cu varsta mai mare de 50 de ani"
Federico
24 Dec 2010, 08:02
Am vazut aseara ultimul opus al lui Woody Allen si a trebuit sa-mi editez topuletul. E destul de neglijent si ieftin tehnic, dar in rest mi-a placut mai mult decat speram. Are personaje bune.
Asa e cu marii maestri, si fara cel mai mic efort nu pot sa faca ceva mai jos de decent.
StefanDo
24 Dec 2010, 08:54
danonino, daca mai continui acest conflict (in care esti pe dinafara), ai un avertisment
pentru topul oficial puteti folosi lista premierelor 2010 din Romania. o gasiti aici:
http://www.cinemagia.ro/boxoffice/romania/
in topul neoficial puteti pune orice premiera a anului, chiar daca nu a aparut in ro. Daca anul nu este precizat pe pagina filmului de pe cinemagia, confruntati cu imdb-ul.
danonino
24 Dec 2010, 10:22
Dar nu eu l-am continuat, nici eu nu l-am inceput.
Am fost sarcastic spunand ceva despre topic, ala, probabil e un fustrat, de a sarit de cur in sus din cauza unei intrebari simple.
Si daca faci abstractie de nickname-urile de pe forum, ia spune-mi si mie... cine a inceput off-topicul? eu sau el?
Nu cred ca m-am luat eu primul de inteligenta lui.
Sarcasmul fata de o alta persoana e in sine un atac la acea persoana. Si asta in conditiile in care ai raspuns la mesaj luat din contextul sau. Practic noi nici nu discutam despre faptul ca puteam sau nu sa vedem filmul in Spania, ci de data productiei vs data premierei.
Cat despre ce vorbeam cu rifa, vroiam ca discutia sa ajunga intr-o anumita directie, in schimb am primit desene si intrebari fara raspuns in mare, asa ca trec direct acolo de data asta.
Ce zici tu de wide release sau de international nu poate fi un criteriu pana cand nu definesti exact ce e aia. Trebuie sa stii unde sa incadrezi pe baza unor criterii exacte, care nu se schimba de la un film la altul si care sa se poate aplica oricarui film fara nici un fel de discutii. Altfel se creeaza confuzie...
De exemplu, de ce iei tu un film iesit de jumatate de an in Coreea de Sud ca apartinand anului urmator si unul care a aparut in doar cateva cinematografe americane si canadiene precum Black Swan, ca apartinand anului respectiv? Idem, The King's Speech apare in mai multe tari in 2011. Iar 127 Hours e un exemplu si mai bun, a aparut limitat doar in SUA. Practic te contrazici singur si te mai si amuza lucrul asta. Iti redirectionez si intrebarea lui Danonino, ai vazut Black Swan in SUA?
In continuarea intrebarii de mai sus, de ce ar conta pentru tine ca e wide release daca nu apare in Romania? Ai de gand sa pleci in alta tara ca sa-l vezi? Exista situatii, dar cred ca pentru majoritatea singurul lucru pe care-l putem face sa-l vedem in anul respectiv e sa-l consumam prin cai... mai putin ortodoxe. De asta ti-am dat si cazul lui Mother, filmul a avut destul timp incat sa ajunga pe torrente si sa-l vada toata lumea in 2009, anul in care a aparut pentru prima data in cinematografe.
Criticii de exemplu nu-si fac listele dupa cand a avut un film wide release, ci dupa cum au reusit ei sa vada filmul. Ori pe la un festival sau prin putinele cinematografe in care a rulat in anul initial, ori cand a ajuns la ei in tara, iar aici luam cazul aparte in care apare in anul urmator. Ei nu pot spune ca l-au vazut pe un torrent.
Asta cu wide release ai scos-o tu, dar nu o practica nimeni ca regula si nici nu e de mirare pentru ca nu poate fi un criteriu. E doar o intamplare faptul ca unele filme aflate in situatia asta apar pe liste in anul urmator, dar explicatia e simpla. Totul depinde de cand iese filmul in SUA sau alte tari cu un numar important de critici ale caror pareri conteaza pentru astfel de topuri. Atunci o sa apara cel mai mult un titlu in cadrul unor liste. Si n-are nimic de-a face cu "wide release", ci cu momentul in care criticii respectivi vad filmul, legal, desigur.
Criteriul cu prima lansare in cinematografe in oricare tara, chiar si in una e mult mai simplu, dar si mult mai corect decat cel pe care-l sustii tu pentru simplul fapt ca e clar, practic nimic confuz.
De asta anul trecut am facut doua topuri separate, unul oficial pentru filmele care au iesit in cinematografele din Romania, si unul neoficial la care adaugi si filmele care au aparut oriunde in anul respectiv pentru prima data.
Chambord
24 Dec 2010, 12:43
Am o vaga impresie ca foarte multe filme, din prima lista cel putin, sunt genul artsy & boring, pe care pana si cei care le-au votat le vor uita pana in aceeasi perioada a anului viitor...
E exact pe dos, zic eu. Arthouse da, artsy&boring - nu (marea majoritate cel putin), iar cu uitatul pana la anul ... sa zicem ca pe unele o sa le gasesti in 2019 in sondajele Best of 2010's
Poate ai dreptate, n-am vazut decat 10 din cele 50 de filme prezente in primul top, deci in nici un caz n-as putea spune ca sunt in stare sa am o parere demna de luat in seama macar. Iar din cele 10 vazute nici unul nu intra in categoria de care spuneam, doar ca mi se pare ca The Ghost Writer e departe de pozitia a 4a de exemplu, irelevant insa pentru subiectul in cauza. Din celelalte nevazute observ aproape 15 titluri de care mai stiu cate ceva si nu par a intra nici ele in categoria respectiva, iar cele care au ramas in nici un caz n-au cum sa fie toate asa cum le-am descris. Deci poate am exagerat putin...
Cat despre sondajul pe deceniu, nu cred ca cele care vor fi prezente vor face parte din genul arthouse, poate doar intr-un numar foarte mic. Nu stiu, poate aici imi dai tu exemple din filmele de mai sus pentru ca eu nu prea le-am vazut. Eu sunt curios sa vad filmul thailandezului cu nume de nepronuntat ca vad ca-i cap de afis cam peste tot.
1. Inception
2. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I
3. The Social Network
4. Shutter Island
5. The Town
prefer sa ma opresc aici...
Ce zici tu de wide release sau de international nu poate fi un criteriu pana cand nu definesti exact ce e aia. Altfel se creeaza confuzie...
Asta cu wide release ai scos-o tu, dar nu o practica nimeni ca regula si nici nu e de mirare pentru ca nu poate fi un criteriu.
Scuza-ma ca sar asa ca din "horn"... dar mi-e greu sa cred ca esti atat de batut in cap... Ai insirat 3864,2 de caractere si ai reusit sa spui "nimic".
In principiu, nu sunt sclav la comanda, sa-ti definesc anumiti termeni. Exista un google daca te intereseaza atat de mult subiectul asta.
In al doilea rand, confuzie e numai in capul tau. In 9 din 10 topuri facute pe baza filmelor ce apartin anului curent (2010) Agora este mentionat. Ce-ti spune asta?
Asta cu "wide-release" e practicata ca regula pentru ca este acceptata (oficial/neoficial) de marea "adunatura" de cinefili. True Grit nu s-a incardat in cadrul Golden Globes din cauza unor probleme cu data lansarii. Multi critici nu au apucat sa vada filmuletul. Poti spune ca True Grit nu e un film din 2010? Nu! Sti care este data limita de lansare (preferabila WIDE) a unui film pentru a intra in vizorul "Academiei"? 31 decembrie, de pe 1 ianuarie putand incepe selectia de filme pentru oscarurile de anul viitor.
Sa-ti dau un exemplu de alti "imparati" ca tine care gandesc la fel si uite ce se intampla... Taken este un film din 2008. Cu toate astea filmul a fost nominalizat la Saturn Awards la categoria Best International Film in 2010. Asta pentru ca acei critici/membri nu au vazut filmul la timp. E ca si cum as vedea Inception in 2011 si decid sa-l nominalizez in 2012 la cel mai bun film. :))
Eu asteptam o definitie de-a ta, sa vad cum intelegi tu termenul. Poftim:
"Wide release is a term in the American motion picture industry for a motion picture that is playing nationally (as opposed to a few cinemas in cities such as New York and Los Angeles). Specifically, a movie is considered to be in wide release when it is on 600 screens or more in the United States and Canada."
Pai termenul "international" pentru doar doua tari anume parca nu prea merge. Cu ceilalti cum ramane? Cel putin tu asa ai folosit prima data. Te-ai contrazis iar cumva?
Cu ce te incalzeste pe tine ca un film ruleaza in SUA sau Canada? Ai de gand sa iei avionul pana acolo si sa vezi filmul? Daca un film ruleaza doar in SUA si Canada toti criticii de film si toti cinefilii trebuie sa vina pana in SUA ca sa vada filmul in acelasi an cu cei nativi si sa-l poata puna si ei lista pe anul respectiv? Normal ca nu, il pun in anul in care apare in cinematografele lor. Listele nu au legatura cu wide release, ci cu faptul ca a fost lansat sau nu in tara din care criticii respectivi fac parte. Si crede-ma ca nu e nevoie de wide release ca sa-l treaca in lista, doar ca de multe ori se intampla sa fie.
In al doilea rand, confuzie e numai in capul tau. In 9 din 10 topuri facute pe baza filmelor ce apartin anului curent (2010) Agora este mentionat. Ce-ti spune asta?
Ca persoanele respective au vazut filmul in 2010. E si normal avand in vedere ca in majoritatea tarilor a iesit in 2010. Dar n-a aparut mai mult in listele respective pentru ca ei au trebuit sa consemneze mai inainte faptul ca-i "wide release", ci pentru simplul fapt ca atunci au putut sa-l vada. Crezi ca sta cineva sa numere cinematografele in care a aparut un film, sa vada daca e wide release si apoi li se da unde verde sa-si faca lista?
Asta cu "wide-release" e practicata ca regula pentru ca este acceptata (oficial/neoficial) de marea "adunatura" de cinefili.
Poate ai dreptate aici cand e vorba de cinefili, eu ti-am zis de critici. Dar as vrea sa poti sustine cumva lucrul asta, ca nu stau de acum sa caut clasamente facute de cinefili. Dar as vrea sa vad ca asta e regula, nu o "coincidenta" in sensul ca e prezent in top pentru ca in acelasi an a aparut in tara din care fac parte cinefilii.
True Grit nu s-a incardat in cadrul Golden Globes din cauza unor probleme cu data lansarii. Multi critici nu au apucat sa vada filmuletul. Poti spune ca True Grit nu e un film din 2010? Nu! Sti care este data limita de lansare (preferabila WIDE) a unui film pentru a intra in vizorul "Academiei"? 31 decembrie, de pe 1 ianuarie putand incepe selectia de filme pentru oscarurile de anul viitor.
Si ce relevanta au datele astea? Uita-te pe RT si vezi cati critici au vazut deja filmul, apoi uita-te la calendar si vezi ca inca esti in 2010. Normal ca tot in listele de 2010 o sa apara pentru criticii americani. Iar chestia cu Oscar-urile n-are absolut nici o relevanta. Tu mai tii minte despre ce vorbim? Si vad ca zici si tu "preferabila", ceea ce nu implica wide release ca regula. Oscar-urile sunt premii americane si e normal sa se ia in considerare ce a iesit in cinematografele lor. La fel se intampla pentru toate tarile cu premii nationale, indiferent de cat de mult au iesit filmele in alte state. Prin asta mai mult mi-ai sustinut punctul meu de vedere...
Sa-ti dau un exemplu de alti "imparati" ca tine care gandesc la fel si uite ce se intampla... Taken este un film din 2008. Cu toate astea filmul a fost nominalizat la Saturn Awards la categoria Best International Film in 2010. Asta pentru ca acei critici/membri nu au vazut filmul la timp. E ca si cum as vedea Inception in 2011 si decid sa-l nominalizez in 2012 la cel mai bun film. :))
Si care e problema pana la urma? Lucrul asta se intampla tot timpul cu filmele straine. Pentru ca e vorba de unul american nu mai e voie, nu?
Apropo, ca idee, uita-te pe listele (http://filmreporter.ro/topurile-criticilor-romani-filmele-lui-andrei-ujica-si-scorsese-printre-favorite) criticilor romani si ai sa vezi ca lipsesc toate filmele de care ziceai tu. Dar pana la urma cum ramane cu faptul ca te-ai contrazis singur ceva mai sus? Filme pe care tu le pui in 2010 nu indeplinesc criteriul pe care tu insuti il cunosti si nu simti nevoia sa mi-l explici.
Eu m-am saturat sa vorbesc la pereti. Intelegi ce vrei din cele "3864,2 caractere". Fa-ti listele exclusiv dupa americani daca asta vrei, indiferent daca lucrul asta are vreo logica sau nu.
omudindulap
25 Dec 2010, 12:15
Mi se pare mie sau nu aveti ocupatie?!
Fiecare sa-si faca lista cum doreste, ca doar nu participam la vreun concurs de competenta, sau ceva. In definitiv, cui ii pasa de listele noastre?! Consumati-va energia cu cei care merita, zau.
Mi se pare mie sau nu aveti ocupatie?!
E vacanta, trebuie sa pierd timpul cumva :P
In alta ordine de idei am vazut The Town in sfarsit si cum nu cred ca mai vad nimic din anul asta vin si eu cu niste titluri dupa ce am tot facut teoria chibritului pe aici.
1. Inception
2. The Social Network
3. Shutter Island
4. Toy Story 3
5. Animal Kingdom
6. I Saw the Devil
7. 127 Hours
8. Winter's Bone
9. The Town
10. How to train your dragon
11. Kick-Ass
12. The Ghost Writer
13. Buried
14. The Kids Are All Right
15. You don't know Jack
16. Rabbit Hole
17. This Man
18. Scott Pilgrim vs The World
19. Easy A
20. Somewhere
miercuri
25 Dec 2010, 15:02
Daca te grabesti mai poti sa inghesui si un Exit Through the Gift Shop, eu asta intentionez in seara asta. :P
Hold your horses, ppl, mai avem inca o saptamina in fatza. Where's the fire?
omudindulap
25 Dec 2010, 15:13
Daca te grabesti mai poti sa inghesui si un Exit Through the Gift Shop, eu asta intentionez in seara asta.
Si un Enter the void :P
( O cronicuta draguta aici (http://cinefillebookeeper.blogspot.com/2010/11/enter-void.html).)
Listele se inchid pe 31?
Pentru ca mi-ar placea sa includ si Black Swan in lista, dar mi-e teama ca o sa-l vad abia la inceputul lui 2011. Si altele.
Listele se inchid pe 31?
Dap. De la 1.01.2011, orele 00.00, s-a zis, doar cu pile mai strecori un film in top.
Daca te grabesti mai poti sa inghesui si un Exit Through the Gift Shop, eu asta intentionez in seara asta. :P
Ah, uitasem de documentare. Chiar vroiam sa-l vad. Ma mai interesa si Inside Job, dar pana acum nu le-am gasit. Adevarul e ca nici nu le-am cautat prea bine.
Cat despre liste, pentru cine ii pasa, ca pana la urma sunt doar niste liste ale unor amatori, eu am mai zis ceva mai sus, dar ma tem ca s-a pierdut printre aberatii, inclusiv ale mele. Ziceam sa facem un topic nou de la 1 ianuarie ca aici e o varza totala. De ce atata graba? :P
omudindulap
25 Dec 2010, 15:55
Ziceam sa facem un topic nou de la 1 ianuarie ca aici e o varza totala.
Da, unul curat, fara alte aberatii si contre.
Dap. De la 1.01.2011, orele 00.00, s-a zis, doar cu pile mai strecori un film in top.
Cui tre sa-i dau Kentul?
Listele se inchid pe 31?
Pentru ca mi-ar placea sa includ si Black Swan in lista, dar mi-e teama ca o sa-l vad abia la inceputul lui 2011. Si altele.
Alta "replica" inteligenta... :) Poti sa-l vezi si in 2016... ce relevanta are? ... (:|
@Liviuliniuta - am inteles. e mai greu de priceput. sarbatori fericite.
topbalti
25 Dec 2010, 22:42
Salut,
primele filme care imi vin in cap sunt....
1. Inception
2. The Social Network
3. Shutter Island
Sarbatori fericite.
omudindulap
26 Dec 2010, 03:01
Putem relua modelul 2009, mai exact:
Fiecare user cinemagia poate posta un Top 10 personal al filmelor cu premiera romaneasca in 2010. Lista lor completa o gasiti aici:
http://www.cinemagia.ro/boxoffice/romania/
Nu vor fi luate in considerare filmele care nu au avut premiera romaneasca in 2010.
Pentru acestea puteti trimite un Top 10 aditional cu "filme cu premiera mondiala in 2010 (anul imdb)" vazute de voi dar care nu s-au difuzat in cinema-urile noastre in acest an. Vom calcula un top final si in acest caz.
Ramane de stabilit o data pana la care se poate vota.
omudindulap
26 Dec 2010, 11:59
Sau nu.:|
Eu am propus ori 1-15 ianuarie, ori 1-31 ianuarie.
buticut
26 Dec 2010, 13:25
Listele se inchid pe 31?
Alta "replica" inteligenta... :) Poti sa-l vezi si in 2016... ce relevanta are? ... (:|
@Liviuliniuta - am inteles. e mai greu de priceput. sarbatori fericite.
Rifa, potoleste-te, nu-ti mai da atatea aere. Lipseste si omu' doua zile and everything's gone to pot. Relevanta e ca daca il vede in 2016 si ii place din cale-afara, nu are in ce top sa-l mai includa, fiindca va fi deppasit dpdv al topului anului respectiv. Asa daca il vede la timp si ii place, e relevant pentru ca are sanse de a-l "salta" in topul general, acordandu-i un punctaj bun. Savvy?
Facem doua topuri, unul cu lansarile anului in cinematografele din Romania si unul cu filmele care au fost lansate anul asta, dar care nu au rulat la noi. La a doua categorie, daca sunt dubii cu privire la anul lansarii, se ia cel in care filmul s-a lansat pentru prima oara wide, indiferent de tara, ca doar USA nu e buricul pamantului. Asta ar insemna ca Agora e valid pentru topul cu lansarile in cinematografele din Romania, fiindca teoretic s-a lansat anul trecut wide in Spania. Daca ne-am lua dupa data lansarii in State, Agora nici macar n-a rulat acolo wide.
Bottom line, o sa deschid doua topicuri in care vor fi sterse absolut toate abaterile de la teme. Vom face un top cu lansarile in Romania si unul cu filmele care nu au aparut (inca) la noi.
Premierele:
http://www.cinemagia.ro/boxoffice/premiere/
buticut
26 Dec 2010, 13:58
EDIT: Ahh never mind, m-am zapacit de tot :)). Facem un top "standard" dupa lansarile in Romania si alt top cu filme romanesti si eventual un al treilea cu filme care nu au fost inca lansate in Romania.
Pentru topul "standard", urmatoarele filme sunt eligible, fiind lansate in cinematografele noastre:
• A Nightmare on Elm Street
• Agora
• Alice in Wonderland
• An Education
• Antichrist
• Autobiografia lui Nicolae Ceausescu
• Bakjwi (Thirst)
• Capitalism: A Love Story
• Caravana Cinematografica
• Casanova, Identitate Feminina
• Case 39
• Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore
• Ces amours-la
• Charlie St. Cloud
• Cirque du Freak: The Vampire's Assistant
• Clash of the Titans
• Cop Out
• Date Night
• Daybreakers
• Despicable Me
• Despre Alte Mame
• Devil
• Did You Hear About the Morgans?
• Due Date
• Easy A
• Eat Pray Love
• Edge of Darkness
• Eu cand vreau sa fluier, fluier
• Europolis
• Eva
• Faster
• Felicia, inainte de toate
• From Paris with Love
• Genova
• Get Him to the Greek
• Giallo
• Going the Distance
• Green Zone
• Grown Ups
• Gulliver's Travels
• Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I
• Hot Tub Time Machine
• How to Train Your Dragon
• Inception
• Invictus
• Iron Man 2
• It's Complicated
• Kapitalism - Reteta Noastra Secreta
• Kick-Ass
• Killers
• Knight and Day
• Leap Year
• Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
• Legion
• Les herbes folles
• Letters to Juliet
• Life as We Know It
• L'illusionniste
• Little Fockers
• Looking for Eric
• Louise-Michel
• Luna Verde
• Machete
• Magic Journey to Africa
• Mar Nero
• Marmaduke
• Marti, dupa Craciun
• Medalia de Onoare
• Megamind
• Micmacs a tire-larigot
• Morgen
• Nanny McPhee and the Big Bang
• Nine
• Ninja Assassin
• Nos enfants nous accuseront
• Nowhere Boy
• Nunta in Basarabia
• Old Dogs
• Oul de Cuc
• Paranormal Activity
• Partir
• Percy Jackson şi Olimpienii: Hoţul Fulgerului
• Periferic
• Piranha
• Poker
• Portretul Luptatorului la Tinerete
• Predators
• Prince of Persia: The Sands of Time
• RED
• Remember Me
• Resident Evil: Afterlife
• Robin Hood
• Salt
• Sammy's Adventures: The Secret Passage
• Saw 3D
• Scott Pilgrim vs. the World
• Sex and the City 2
• Sherlock Holmes
• She's Out of My League
• Shrek Forever After
• Shutter Island
• Soul Kitchen
• Splice
• Step Up 3D
• Takers
• Tell-Tale
• The American
• The A-Team
• The Back-Up Plan
• The Book of Eli
• The Bounty Hunter
• The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
• The Countess
• The Expendables
• The Ghost Writer
• The Girl Who Kicked the Hornet's Nest
• The Girl Who Played with Fire
• The Girl With the Dragon Tattoo
• The Imaginarium of Doctor Parnassus
• The Karate Kid
• The Killing Jar
• The Last Airbender
• The Last Song
• The Last Word
• The Lightkeepers
• The Losers
• The Lovely Bones
• The Men Who Stare at Goats
• The Next Three Days
• The Nutcracker in 3D
• The Other Guys
• The Princess and the Frog
• The Road
• The Social Network
• The Sorcerer's Apprentice
• The Spy Next Door
• The Town
• The Twilight Saga: Eclipse
• The White Ribbon
• The Wolfman
• Toy Story 3
• Triage
• TRON: Legacy
• Un Prophete
• Unstoppable
• Up in the Air
• Valentine's Day
• Wall Street: Money Never Sleeps
• Websitestory
• Whatever Works
• When in Rome
• Wild Target
• You Again
EDIT: :)) lista asta e un FAIL mare...heavy night last night
So, this is like a top 5,10,20,30? Or whatever works?:-?
buticut
26 Dec 2010, 15:18
10 I guess, desi pt filmele romanesti cred ca un top 5 e mai mult decat suficient.
omudindulap
26 Dec 2010, 18:39
Rifa, potoleste-te, nu-ti mai da atatea aere. Lipseste si omu' doua zile and everything's gone to pot. Relevanta e ca daca il vede in 2016 si ii place din cale-afara, nu are in ce top sa-l mai includa, fiindca va fi deppasit dpdv al topului anului respectiv. Asa daca il vede la timp si ii place, e relevant pentru ca are sanse de a-l "salta" in topul general, acordandu-i un punctaj bun. Savvy?
Exact, dar unii pricepe mai greu.
Aa, si daca nu vi se pare prea mult, propun sa facem si un top 5 al celor mai proaste filme sau al dezamagirilor anului 2010.:-?
Sau daca nu top, fiecare user sa numeasca filmul pe care il considera a fi dezamagirea anului, sau asa ceva. Just for fun.
buticut
26 Dec 2010, 23:22
Haha topuri peste topuri. Tare ma tem ca la mine dezamagirea va fi Turistul, tocmai pentru ca aveam asteptari mai mari de la el si criticii l-au distrus, asa ca ma astept acum la ce e mai rau :(. Atentie: a nu confunda un film prost cu o dezamagire. Un film dezamagitor e unul de la care aveai pretentii sa fie bun si nu s-a ridicat la inaltime. Nu bagati filme la care doar uitandu-te la poster iti dai seama ca e o porcarie. Ah da...miercuri, sa nu cumva sa bagi AiW la dezamagiri :P.
Chambord
27 Dec 2010, 09:49
Cat despre sondajul pe deceniu, nu cred ca cele care vor fi prezente vor face parte din genul arthouse, poate doar intr-un numar foarte mic. Nu stiu, poate aici imi dai tu exemple din filmele de mai sus pentru ca eu nu prea le-am vazut. Eu sunt curios sa vad filmul thailandezului cu nume de nepronuntat ca vad ca-i cap de afis cam peste tot.
Wild Grass
Eccentricities of a Blonde-haired Girl
The Strange Case of Angelica
Around a Small Mountain
Ne change rien
ca sa dau doar 5 exemple din primii 20. Iar din lista de unreleased, marea majoritate sunt arthouse, in frunte cu cel al lui Weerasethakul, de care ziceai. Oricum e irelevant daca un film e sau nu arthouse, ceea ce voiam sa punctez in reply-ul initial e ca in nici un caz nu pot fi numite filmele din lista respectiva artsy&boring, chiar daca unele dintre ele nu se adreseaza publicului larg ci pasionatilor, celor pentru care filmul e mai mult decat entertainment. The Ghost Writer nu mi-a placut nici mie (nu mai zic de The Social Network pe care il gasesc obscen de supra-evaluat, practic nu e critics poll sau award in care sa nu il vezi pe primul loc sau pe acolo)
bremen1980
27 Dec 2010, 11:05
The Ghost Writer nu mi-a placut nici mie (nu mai zic de The Social Network pe care il gasesc obscen de supra-evaluat, practic nu e critics poll sau award in care sa nu il vezi pe primul loc sau pe acolo)
Mi-ai luat vorba din gura (tastatura) :The Ghost Writer e doar un film mediocru in filmografia lui Polanski . Am incercat sa revad saptamina trecuta The Social Network si l-am abandonat dupa 30 de minute .Mi-am zis ca la prima vizionare poate am avut eu prejudecati si m-am hotarit sa-i mai dau o sansa.Pierdere de vreme .Rar am vazut ceva mai insipid ;nota 6 cu ingaduinta.
Chambord
30 Dec 2010, 15:14
The Most Disappointing & Overrated Films Of 2010
http://blogs.indiewire.com/theplaylist/archives/the_most_disappointing_overrated_films_of_the_year /
Oups a daisy ! The Social Network again !
This time where it belongs.
bremen1980
30 Dec 2010, 18:46
Chambord mi-ai stricat ziua cu recomandarea ta :(( (Bal /Honey ).Excelent film dar atat de deprimant de vazut la sfirsit de an.
L-am vazut acum vreo 2 zile si cu cat ma gandesc mai mult la el, cu atat mai genial mi se pare, cu mentiunea ca pare mai degraba a fi un mockumentary.
Trailer-ul l-am vazut abia acum si chiar daca practic nu face parte din film, adauga un plus de geniu la intreaga idee.
http://www.youtube.com/watch?v=oHJBdDSTbLw
Best Picture... of leaves on a trailer
Cannes... is a nice place to visit
(Sounds like a load of) ****, Total Film
Cu siguranta intre primele locuri in topul oficial, neoficial sau care o mai fi :D
1. The American (Anton Corbijn)
2. Marti, după Crăciun (Radu Muntean)
3. The Killer Inside Me (Michael Winterbottom)
4. Devil (John Erick Dowdle)
5. Winter’s Bone (Debra Granik)
6. The Ghost Writer (Roman Polanski)
7. Medalia de onoare (Calin Peter Netzer)
8. The Town (Ben Affleck)
9. Shutter Island (Martin Scorsese)
10. Inception (Christopher Nolan)
Chambord
01 Jan 2011, 13:22
Chambord mi-ai stricat ziua cu recomandarea ta :(( (Bal /Honey ).Excelent film dar atat de deprimant de vazut la sfirsit de an.
Of of of. Greseala elementara. :P
Nicidata nu se vede un film bun la sfarsit de an, inainte, intre sau dupa party-uri/bairamuri/etc !
Ultimul meu film din 2010 a fost Knight and Day, acum vreo 2 zile, cu nevasta-mea, la laptop, in pat. That's how you end the film year ! :P
Disciple
01 Jan 2011, 14:17
Windom: in sfarsit cineva care a apreciat "Devil". :D Vine si topul mai incolo, intai sa il cern.
legolas05
15 Jan 2011, 21:05
prince of persia...step up 3...inception.....centurion....predators.....the last airbender...
danonino
17 Jan 2011, 05:29
Virgula... o enigma... pentru... tine...
Scoateti sticky-ul topicului pentru a se observa mai usor celalalt topic si pentru mai putina confuzie.
buticut
18 Jan 2011, 23:08
^Done! Apropo de topuri...si Mr. Tarantino are ceva de zis, ca de obicei :D:
http://www.tarantino.info/2011/01/03/quentins-favorite-movies-of-2010/
Quentin Tarantino’s Favorite Movies of 2010:
1. Toy Story 3, 2. The Social Network, 3. Animal Kingdom, 4. I Am Love, 5. Tangled , 6. True Grit, 7. The Town, 8. Greenberg, 9. Cyrus, 10. Enter The Void (“Hands down best credit scene of the year … Maybe best credit scene of the decade. One of the greatest in cinema history.” – QT), 11. Kick Ass.
And the runners up are 12. Knight and Day, 13. Get Him To The Greek, 14. The Fighter, 15. The Kings Speech, 16. The Kids Are All Right, 17. How To Train Your Dragon, 18. Robin Hood, 19. Amer, 20. Jackass 3-D
omudindulap
18 Jan 2011, 23:20
Unde e Somewhere?
sergiuseling
19 Jan 2011, 00:22
Explicația lui e că nu a pus filmele de la Veneția.
http://blogs.indiewire.com/theplaylist/archives/quentin_tarantino_regrets_leaving_sofia_coppolas_s omewhere_off_his_fave-of-/#
buticut
19 Jan 2011, 12:48
Dilema existentiala: The King's Speech si Blue Valentine in weekend sau slide-urile pentru examene? Hmm
Luati-o ca pe un pont, am pus "dilema", ca sa stiti ca sunt deja disponibile :D
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.