PDA

View Full Version : Prison Break

danonino
23 Jul 2010, 13:59
123

Windom
23 Jul 2010, 14:15
Daca vreti prison life, uitati-va la Oz. Prison Break e laba trista, n-am rezistat mai mult de 3 episoade.

alextreme93
23 Jul 2010, 14:34
Primul sezon din PB e genial,dar dupa aia o da cu mucii-n fasole(de la finalul sez.2).

SMC
23 Jul 2010, 14:42
Da ce v-o fi apucat acum cu P.B -ul?
S-a dus dracu'!
Pe cine mai intereseaza serialul asta?
E adevarat ca "se trage"intr-o oarecare masura din OZ,dar din pt.de vedere al desfasurarii rapide a actiunii (fie ca vbm.de ore,zile sau luni),filmul isi are inspiratia in revelatorul "24".Idem si pt."Lost",al carui sablon desfasurator a fost "24"

A nu se intelege ca fac o pledoarie pt. "24" !

"My darling...i am not a drunker,i am a druk"
Ray Milland - The Lost Weekend,de Billy Wilder

alextreme93
23 Jul 2010, 14:50
Da ce v-o fi apucat acum cu P.B -ul?
S-a dus dracu'!
Pe cine mai intereseaza serialul asta?
E adevarat ca "se trage"intr-o oarecare masura din OZ,dar din pt.de vedere al desfasurarii rapide a actiunii (fie ca vbm.de ore,zile sau luni),filmul isi are inspiratia in revelatorul "24".Idem si pt."Lost",al carui sablon desfasurator a fost "24"

A nu se intelege ca fac o pledoarie pt. "24" !

"My darling...i am not a drunker,i am a druk"

Un PB Hater !
Dar n-are nimica daca danonino acu vizioneaza PB-ul acuma,ca doar nu-i obligatoriu sa vada serialu cand e "on air".

SMC
23 Jul 2010, 15:04
Dar nu sunt un "P.B.hater"!
Dimpotriva.
Doar ca m-am mirat de aducerea in discutie a unui serial...
UITAT?

"My darling... i am not a drunker,i am a drunk"

Windom
23 Jul 2010, 15:16
filmul isi are inspiratia in revelatorul "24".Idem si pt."Lost",al carui sablon desfasurator a fost "24"
...iar 24 isi are inspiratia in Trial & Retribution, la nivel structural (diferitele planuri ale actiunii prezentate in acelasi timp). Problema cu 24 e ca, dupa sezonul 3, devine pure right wing propaganda. Primele 2 sezoane sint senzationale, intr-adevar.

alextreme93
23 Jul 2010, 15:46
Daca vreti prison life, uitati-va la Oz. Prison Break e laba trista, n-am rezistat mai mult de 3 episoade.

La recomandarea ta,ma apucai "sa fac rost " de primul sezon din Oz.

Windom
23 Jul 2010, 16:08
N-are rost sa... "faci rost". Il poti vedea aici:
http://www.vplay.ro/serials/browse.do?sid=102

SMC
23 Jul 2010, 16:09
"24" e singurul serial a carei actiune se desfasoara in timp real.
"24" a fost si este singurul serial de 24 de episoade (din ce stiu eu,pana in prezent)care
insumeaza un sezon - majoritatea avand 22-23 de episoade pe sezon.Ideea de 24 de episoade i-a revenit creatorului Joel Surnow (stand in cada si gandindu-se de ce un episod n-ar decurge in timp real 1h/1 episod),negandindu-se despre ce va vrea sa fie acel serial,vrand doar sa iasa in evidenta cu un sezon care sa aibe 24 de episoade in 24 de ore ,continutul fiindu-i inspirat de scenaristi.Atat - cu toate ca pe generic apare "created by J.Surnow".
Despre serialul din care tu zici ca se trage,nu stiu,asa ca ..pas!
Pt.mine serialul asta nu a reprezentat doar un pt.de interes,sau o insarcinare,ci o adevarata munca documentaristica (mai bine scriam dracu ' o carte,ca mi-a mancat vreun an).O obsesie,daca vrei...! El se poate inspira din multe,dar a fost un serial- "King-Kong",cum l-a numit Ben Stiller,intr-o maniera glumet-caracteristica.

SMC
23 Jul 2010, 16:35
Iar...
"(...) diferitele planuri ale actiunii prezentate in acelesi timp",cum spui tu,,Widow,e o tehnica... preistorica (vezi filmele lui D.W.Griffith).

Windom
23 Jul 2010, 16:55
semece, poate sa provina tehnica aia si de la fratii Lumiere, dar 24 tot de la Trial & Retribution a "imprumutat-o". Mai documenteaza-te, eventual, pe tema asta...

SMC
23 Jul 2010, 17:01
Auzi,danonino,ma adresam lui Windom,asa ca i-ati doctoru' pseudonimo-detergent,si lasa-ne.
Asta in caz ca Windom mai e pe faza,si mai vrea sa discutam.
Altfel... danonino,esti invitatul meu,atata timp cat ai ceva neintepator si concludent de zis.

SMC
23 Jul 2010, 17:06
Windom @

Esti sigur - ai citit /ai aflat / presupui ?!

"My darling... ia am not a drunker,i am a drunk"

Windom
23 Jul 2010, 17:18
Sint sigur, deoarece creatoarea show-ului, Lynda La Plante, a declarat acest lucru intr-un making of. Desigur, s-ar putea sa aiba un ego egal cu al lui Nicolaescu si sa serveasca gogosi, dar ma indoiesc. Asemanarea e izbitoare. Uite o secventa, chiar daca nu e atit de concludenta:
http://www.youtube.com/watch?v=r58zfJVdfiM&feature=related

SMC
23 Jul 2010, 17:47
Simultaneitatea actiunilor - ce rezida in impartirea imaginilor unor anumite actiuni,in acelasi timp (vizual vorbind),nu e un lucru nou - iarasi se cere o "evadare in timp",caruia nu-i mai gasesc rostu'.
Adica... s-a mai facut!
Nu in asta consta originalitatea lui "24"
Si ce a declarat creatoarea show-ului Lynda le Plante?
Nu te supara ca insist!

Windom
23 Jul 2010, 17:56
Nu mai tin minte exact declaratia ei, era ceva de genul - "24 a facut spit screen-ul celebru dar la noi l-ati vazut prima data". S-ar putea sa se fi referit strict la domeniul televiziunii, nu la cinema in general. Stiu ca nu in asta consta originalitatea serialului....

SMC
23 Jul 2010, 18:13
Chiar si daca s-ar fi referit strict la domeniul serialelor tv,tot s-ar fi inselat.
Vezi anumite episoade din "Charly's Angels";"The A-Team";McGyver" ;)

alextreme93
10 Aug 2010, 12:38
cate episoade mai ai din el?

Rapture
10 Aug 2010, 14:10
E film, daca-mi amintesc bine.

rifa
10 Aug 2010, 16:38
Primul sezon e foarte bun. Restul.... penibile =)) mai ales ultimele 2... :-O

Dexter este cu mult peste Prison Break...

Liviu-
10 Aug 2010, 16:43
Primul e extrem de bun. La al doilea se vede deja o diferenta maricica, dar cum caderea era de la un nivel foarte inalt, calitatea tot a ramas destul de buna. Al treilea e deja f slab, iar pe al patrulea nu am mai indraznit sa-l vad.

Si la personaje sunt de acord cu tine, Scofield, T-Bag si Mahone sunt cele mai interesante din serie.

alextreme93
10 Aug 2010, 16:55
cate episoade mai ai din el?

pe site sunt postate 22. eu mai am de vazut 15. Acum, nu stiu sigur cum e cu ultimul episod. E un episod dublu? e un film-film?

Two additional episodes, titled "The Old Ball and Chain" and "Free" were produced, and were later transformed into a standalone feature, titled The Final Break. The events of this feature take place before the last scene of the series finale, and are intended to wrap up unfinished plotlines.

Nu pierzi nimic daca ratezi filmul.

crin3l
11 Aug 2010, 08:38
Daca Prison break ar fi avut mia putine episoade, ar fi fost cel mai tare serial ever.

Sezonul 1 a fost extraordinar. Sezonul 2 a fost o continuare buna si logica, cu exceptia finalului.

Cea de a 3a serie Prison Break nu imi place, mi se pare penibila si proasta. Plotul nu mai are sens. In primul si al doilea sezon totul are sens, compania are, inscenarea are, fuga are. In schimb in sezonul 3 e haos, e neinteresant si ilogic, iar actorii sunt din ce in ce mai slabi.

Mahone a fost un personaj foarte misto in sezonul 2, acum e penibil. Purcel joaca si mai prost acum. Se observa si o scadere in prestatia lui Miller.

Cel mai bine ar fi fost ca serialul sa se incheie dupa primele 2 sezoane.
Chiar urmaream evolutia comentariilor tale pt a vedea daca serialul asta te-a manipulat si pe tine cum a facut cu majoritatea cocalarilor (insa trebuie sa recunosc ca au fost episoade din sez.4 care mi-au placut foarte mult amintindu-mi de primul sezon, dar putine).In concluzie anticipam acest comentariu de cand ai deschis acest topic.;)

ricutza
11 Aug 2010, 10:39
Daca Prison break ar fi avut mia putine episoade, ar fi fost cel mai tare serial ever.

Sezonul 1 a fost extraordinar. Sezonul 2 a fost o continuare buna si logica, cu exceptia finalului.

Cea de a 3a serie Prison Break nu imi place, mi se pare penibila si proasta. Plotul nu mai are sens. In primul si al doilea sezon totul are sens, compania are, inscenarea are, fuga are. In schimb in sezonul 3 e haos, e neinteresant si ilogic, iar actorii sunt din ce in ce mai slabi.

Mahone a fost un personaj foarte misto in sezonul 2, acum e penibil. Purcel joaca si mai prost acum. Se observa si o scadere in prestatia lui Miller.

Cel mai bine ar fi fost ca serialul sa se incheie dupa primele 2 sezoane.

mda. eu de-asta nici n-am mai continuat sa ma uit dupa primul episod din sezonul trei...deja ultimul episod din sezonul doi mi s-a parut o mare tampenie. pacat pentru ca primul sezon a fost intr-adevar genial.

Rapture
11 Aug 2010, 13:47
Poti sari linistit, nu pierzi nimic bun.

crin3l
12 Aug 2010, 13:10
Chiar urmaream evolutia comentariilor tale pt a vedea daca serialul asta te-a manipulat si pe tine cum a facut cu majoritatea cocalarilor (insa trebuie sa recunosc ca au fost episoade din sez.4 care mi-au placut foarte mult amintindu-mi de primul sezon, dar putine).In concluzie anticipam acest comentariu de cand ai deschis acest topic.;)

adica, cum au facut ce?
Nu prea inteleg ce nelamurire ai ... am zis ca ma asteptam sa te dezamageasca serialul, desi altii(am zis in comentariul precedent la ce categorie ma refer) il considerea in continuare cel mai tare serial din istoria televiziunii.

alexcretu75
12 Sep 2010, 18:31
Iubesc serialul.Il iubesc.Prison Break e cel mai tare:-x:-x:-x

Manusa
17 Feb 2011, 19:38
Intradevar, cred ca ultimul episod The Final Break nu a fost asa de bun, nu s-a ridicat la nivelul celorlalte episoade. Mi-a placut foarte mult acest serial si este unul dintre cele mai bune.

FlorinMovieFreak
21 Mar 2011, 10:31
E un serial bun .. un fel de Oz ugradat .. te tine in tensiune .. si da .. primele 2 sezoane au fost de departe cele mai reusite .. cele 2 care i-au urmat .. au fost doar o lalaila ieftina .. pacat ..

brax
22 Mar 2011, 22:12
E un serial bun .. un fel de Oz ugradat .. te tine in tensiune .. si da .. primele 2 sezoane au fost de departe cele mai reusite .. cele 2 care i-au urmat .. au fost doar o lalaila ieftina .. pacat ..
Vrei sa spui un Oz degradat.

catalinpetrescu
31 Mar 2011, 19:11
Cel mai bun serial din istoria televiziunii este Sopranos (http://img232.imageshack.us/i/thesopranoswidescreen.jpg/), si ma refer la cum este scris, produs, jucat. Desigur are si cele mai multe premii EMY.

costyn162
11 Apr 2011, 06:55
Un serial la nivelul la care se afla Prison break trebuie amintit ori de cate ori vorbesti despre un top al serialelor. Nu am vazut "Oz", "24" sau alte seriale despre care vorbiti dar nu vad cum ar putea vreun personaj sa il intreaca pe genial construitul Michael Scofileld....

copila_satanista
11 Apr 2011, 10:09
nu prea vad unde e genialul :-s in afara de geniul care se presupune a fi el poate

Windom
11 Apr 2011, 10:17
Saracu' Scofileld n-ajunge nici la bracinaru' celui mai amarit personaj din Oz. Daca exista vreunul.

copila_satanista
13 Apr 2011, 09:19
genial construitul Michael Scofileld.... nu e acelasi lucru cu construirea genialului Michael Scofileld ;)

carmen_angelus_romila
31 Aug 2018, 08:58
Este si "Oz" foarte bun, dar mie mi-a placut foarte mult si "Prison Break"

carmen_angelus_romila
31 Aug 2018, 09:00
"Dexter", deasemenea foarte bun.