View Full Version : Q & A
Se vrea un nou tip de "joc" menit a decongestiona un pic discutiile legate de film. E destul de simplu. Cineva pune o intrebare/ridica o problema, iar ceilalti isi dau cu parerea. Atentie, nu trebuie sa fie intrebari cu raspuns exact, ci intrebari la care se poate raspunde subiectiv (de genul: "Care credeti ca..."). Se dau intre 5 si 10 raspunsuri/pareri, apoi un alt utilizator pune urmatoarea intrebare (isi poate da cu parerea si cel ce pune intrebarea). E la fel ca un poll, doar ca exista mai multa libertate. Intrebarile trebuie sa aiba legatura cu cinema-ul. Chiar daca se trece la o alta intrebare, se pot da si raspunsuri la o intrebare precedenta.
Vinatorii de puncte, flooderii, trolli, sint rugati sa se abtina...
No, si incep eu:
Mi se pare ca la ora actuala exista foarte multe seriale carora li se acorda mai mult credit decit merita. Care credeti ca e cel mai overrated serial?
MariaMona
20 Jul 2010, 22:51
Lost. Don't get me wrong - am fost their no 1 fan for 3 seasons... apoi circumstantele vietii mele au facut sa nu mai am calculator la dispozitie, apoi timp de seriale samd. Acum cand am reinceput sa ma uit de vreo ceva vreme mi-am dat seama ca serialul asta e prea mult un puzzle si prea putin entertainment. Adica ma uit la doua episoade si imi dau seama ca s-au intamplat atatea chestii care nu pareau importante la momentul respectiv, dar acum (respectiv in sezonul 4) sunt esentiale si totul e atat de incurcat si a trecut si timp si parca nu sunt sigura ca vreau sa imi pierd vremea doar ca sa vad the end. Mai ales ca prietenii care mi l-au recomandat in the first place sunt si ei cam dezamagiti si, fara sa intre in detalii, mi-au zis ca raman many ananswered questions... asa ca... Poate mai bine un serial cu 3, cel mult 4 serii, dar care sa aiba inteles, sa iti ramana personajele in memorie si sa nu trebuiasca sa iti pui chiar atat de multe intrebari.
Dexter - povestea induiosatoare a unui serial killer, indragit de toata familia. Grow some balls for fuck sake...
shadowofnight
21 Jul 2010, 14:39
Toate serialele cu vampiri care au aparut dupa Twilight. The Vampire Diaries, True Blood, Blood Ties, etc.
Allow me to disagree. True Blood a aparut inaintea lui Twilight si nu mi se pare deloc overrated.
MariaMona
21 Jul 2010, 16:10
Sa nu mai zic de faptul ca intrebarea era despre seriale, iar Twilight nu este un serial, ci o serie si, in ciuda faptului ca sunt fan declarat Saga Amurg, in afara de primul film din serie, celelalte nu au alt merit decat acela ca respecta cartea...
Cat despre True Blood si Vampire Diaries - mie imi plac amandoua, mai ales primul dintre ele. Blood Ties e adevarat ca e o prostie...
miercuri
21 Jul 2010, 16:45
Allow me to disagree. True Blood a aparut inaintea lui Twilight si nu mi se pare deloc overrated.
Yupp, trebuia sa apara de fapt in 2007, dar s-a amanat din cauza grevei scenaristilor.
Daca stau sa ma gandesc, cel mai overhyped serial recent mi se pare Spartacus, mult zgomot pentru nimic si un canal cu plata care se bate cu pumnii in piept ca a ridicat standardul in televiziune pentru ca, vezi doamne, ne-a aratat barbati in putza goala. I'm not impressed.
shadowofnight
22 Jul 2010, 18:38
Noh, atunci ala nu, daca zici ca a aparut inainte.
Enumerati trei filme favorite avind ca subiect crima organizata, in afara celor regizate de Scorsese.
My picks:
1. The Killing of a Chinese Bookie (John Cassavetes, 1976)
2. Sexy Beast (Jonathan Glazer, 2000)
3. The Hit (Stephen Frears, 1984)
Imi este greu sa scriu doar trei.
White Heat (1949)
Once Upon a Time in America (1984)
The French Connection (1971)
Il capo dei capi (2007) (un mini-serial)
Eastern Promises (2007)
As putea continua dar ma opresc aici.
P.S. The Godfather nu e de Scorsese.Se pune si ala?
Foarte greu de ales intr-adevar. Exista citeva capodopere ale genului, The Godfather este una dintre ele (doua, de fapt) insa eu am vrut sa mentionez unele filme mai deosebite, sa le aduc in atentia celor interesati, e si motivul pentru care nu am ales neaparat filme-reper. Dincolo de asta, oricine probabil ar opta pentru The Godfather si ar avea tot dreptul sa o faca. Si sa nu uitam de Heat-ul lui Mann.
L.E. Liviule, hai cu asiaticii.:D
Da ma gandeam eu ca nu vrei filmele-reper.Despre Heat nu stiu ce sa zic ... nu prea e chiar crima aia organizata pe care o am eu in cap.In aceeasi categorie cu el as putea adauga Reservoir Dogs.
Iti recomand Mesrine: Killer Instinct (2008) si Mesrine: Public Enemy #1 (2008) cu Vincent Cassel.
Da, Heat e un heist movie, nu pune accentul mecanismele caracatitei. Avem totusi sistemul operativ, virful icebergului, iar restul e undeva in umbra (Voight, cu tot ce are el in spate). Nu stiu ce sa zic despre Mesrine, am vazut ceva secvente si mi s-a parut ca nebunia obisnuita a lui Vincent Cassel frizeaza overactingul aici. Mi-e dor de mafiotii cu clasa, de Gazzara, de Bob Hoskins (Long Good Friday), de Cane (Get Carter). Ca sa nu mai zic de Boogie...
Nu e un film prea stralucit ... dar m`am uitat la el pentru Cassel.Ai vazut Gangster No. 1?Ceva impresii daca l`ai vazut?
Am vazut Gangster No. 1 cu ceva vreme in urma si tin minte ca mi-a placut. Malcolm McDowell s-a cam facut de kkt la batrinete, dar aici face un rol onorabil. Daca ti-a placut Layer Cake, o sa-ti placa si Gangster No. 1. E mai sobru.
Mi-am amintit un alt favorit - The Limey - daca nu l-ai vazut inca, ti-l recomand cu caldura. Si daca e Soderbergh, e si Traffic.
omudindulap
01 Sep 2010, 21:21
Pe langa cele enumerate de voi, as mai adauga Salvatore Giuliano (1962) (http://www.imdb.com/title/tt0055399/) si Mou gaan dou (http://www.imdb.com/title/tt0338564/).
anaemona
01 Sep 2010, 22:16
Win, nu stiu daca se incadreaza in genul specificat de tine; un film despre crima organizata, droguri vazut de curind si placut e Gomorra, Matteo Garrone.
alextreme93
02 Sep 2010, 13:18
Scarface
Eastern Promises
Carlito's Way
Sexy Beast
As Tears Go By
Shinjuku Triad Society
Rainy Dog
De Infernal Affairs ce ziceti?
A fost recomandat mai jos de omuldindulap.Stiu ca mai are 2 continuari,eu nu am vazut decat primul film.
@anaemona : Gomorrah se incadreaza foarte bine aici.
Initial recomandase doar Salvatore Giuliano, apoi a editat, de-asta mi-a scapat. Donnie Brasco merita, de asemenea, amintit.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.