View Full Version : Time - Top 10 Movies That Mess with Your Mind
Cam acesta ar fi topul lor. Nu stiu cum e facut, daca vrei sa votezi poti doar vota ordinea acestor filme nu sa le schimbi.
Last Year at Marienbad
Memento
2001: A Space Odyssey
El Topo
Pi
The Oeuvre of David Lynch
Fight Club
Brazil
Persona
Blade Runner
Prima observatie : El Topo ? Nu pot spune ca sunt un cunoscator precum sunt unii de pe aici. Citesc totusi despre filme pe unde apuc iar aici pe forum sunt din 2003 dar niciodata nu am vazut titlul asta.
Primul din lista nu l-am vazut iar Brazil nu cred ca isi are locul aici.
Apoi Memento, Blade runner, Fight Club sau Pi(desi nu mi-l mai aduc aminte bine) oricat de bune ar fi si oricat au mess cu mintea mea am putut sau macar am senzatia ca am inteles ceva.
La un Lost highway insa oricine este pierdut.
Acest top e facut ca un preambul pentru noul film a lui Nolan. Abia astept sa se joace DiCaprio cu mintea mea.
Cu mintea voastra cine se joaca ?
El Topo urmeaza sa-l vad in zilele urmatoare, mai ales ca imi ocupa spatiu de aproape 1 an. Celalalt inca nevazut din lista e filmul lui Resnais. Si ala e in lista de vazut de ceva timp...
Probabil mai sunt si altele, dar momentan imi trece prin minte Audition. Cu siguranta se joaca cu mintea ta mai mult decat macar jumate din cele din lista asta. Probabil a fost lasat pe dinafara din motive de obscuritate fata de celelalte incluse.
LE: Also... Jacob's Ladder.
LE2: Ops, n-are cum sa fie vorba de obscuritate in cazul lui Audition, doar e si filmul lui Jodorowsky in lista.
"The Oeuvre of David Lynch" e incorect spus. Probabil cei care au realizat topul n-au auzit de The Straight Story (titlul spune totul) ori de Elephant Man. Mai degraba, "The Oeuvre of Alejandro Jodorowsky", daca tot i-au amintit un film.
As mai aminti Slipstream (2007), Begotten (1990), Naked Lunch (1991), eXistenZ (1999), La cité des enfants perdus (1995), Tetsuo (1989), Being John Malkovich (1999), Synecdoche, New York (2008) etc.
Bine ca au bagat Blade Runner, dar n-au amintit de un Bunuel ori un Miike...
miercuri
18 Jul 2010, 08:20
Facusera si Playlist ieri un top aproximativ pe aceeasi tema:
http://theplaylist.blogspot.com/2010/07/pre-inception-best-surreal-alternate.html
Interesant ca au plasat in top Mulholland Drive dar nu zic nimic despre Inland Empire. MD e coerent, odata ce i-ai gasit cheia. Exista o structura logica. In Inland Empire totul e intuitie.
alextreme93
18 Jul 2010, 09:15
2001:Odiseea Spatiala sau American Psycho de ce n-or fi in top?
American Psycho? How did that movie messed with your mind?
alextreme93
18 Jul 2010, 09:46
American Psycho? How did that movie messed with your mind?
Because of Patrick Bateman's Fucked Up Mind
Pai aici e vorba de filme care-ti incretesc mintea, nu de mintile incretite ale personajelor din filme.;) Iar povestea din American Psycho e foarte straight. Fucked up but straight...
alextreme93
18 Jul 2010, 10:11
Dar Izo(film d'alu nea Miike) sau Oldboy'ul lui CP.Wook nu baga lumea-n ceata?
Mercutio
18 Jul 2010, 14:55
as adauga 3 women si images de robert altman
Dar Izo(film d'alu nea Miike) sau Oldboy'ul lui CP.Wook nu baga lumea-n ceata?
Oldboy te baga in ceata pana intelegi. Si il intelegi usor. Aici cred ca e vorba de filme pe care oricat le intorci pe toate fetele nu le intelegi. Gen Lost highway cum am mai spus.
Primul film de care imi aduc aminte ca s-a jucat cu mintea mea a fost 8 1/2. L-am vazut de mult de tot si de atunci tot aman sa-l vad din nou. Sau Bunuel cum bine zice Windom cu al sau Caine andaluz, sau poate aici e vorba de altceva ? Arta care nu are nimic de a face cu intelegerea ci pur si simplu cu deschiderea mintii spre altceva decat ordinar ?
Federico
18 Jul 2010, 21:55
Mindfuck movies: http://www.classreal.com/
E cu mult mai interesant linkul decat o potentiala parere a mea. <):)
Oldboy, ca si alte filme precum The Usual Suspects de exemplu, se joaca cu mintea ta pe parcursul filmului. Cele gen MD se joaca si dupa, dar dupa un timp tot le intelegi. Mai sunt si de genul Lost Highway care se joaca tot timpul pentru ca nu le poti gasi o explicatie logica...
Iar la Bunuel, Windom cred ca nu se referea la Un Chien Andalou, ci mai degraba la ceva gen Le charme discret de la bourgeoisie sau Cet obscur objet du désir (ultimul nu l-am vazut inca, dar vad ca e pe lista pusa de miercuri).
@alextreme93 - Odiseea e in lista :P
Nu stiu ce cauta Pi, am trecut eu peste film fara sa observ ceva? Cum a zis Windom despre American Psycho (pe care chiar il revad acum), mi s-a parut foarte straight. Idem Brazil.
PS: Tocmai am pus Izo la descarcat, sper sa fie ceva de capul lui :D (pe IMDB are destul de putin, deci presupun ca e ceva mai violent, nu? :P)
gropitse
19 Jul 2010, 00:34
are suficientă acțiune și violență, doar e Miike .
și dacă nu greșesc, avatarul lui Ipu e un still din Izo )
p.s. și văzînd Fight Club în listă, m-am gîndit la 12 Monkeys ,
ar putea fi și el inclus.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.