Log in

View Full Version : "Predators"

Hattifnatt
06 Jul 2010, 22:39
Il mai asteapta cineva ? Eu nu am mari pretentii, imi doresc doar un film de actiune bun, care sa te prinda... cum a fost primul.

Pitbull
06 Jul 2010, 22:58
Eu nu-l mai astept - l-am väzut azi; e foarte slab. Voiam sä scriu cronica acum, da-s prea obosit. Mâine dimineatä.

marius_em
06 Jul 2010, 23:02
Are distributie buna. Si trailerul arata bine. E chiar asa de naspa?

Pitbull
06 Jul 2010, 23:05
Nu e chiar tâmpit - e doar liniar, rudimentar, submediocru, îngrozitor de plicticos si plin de gäuri logice cât pumnul.
Un singur lucru bun: imaginea, pe alocuri.
Mâine detaliez.
Pânä si Disciple a fost dezamägit = si el e fan Predator, venise pe cai mari, montat sufleteste...

Hattifnatt
07 Jul 2010, 02:54
Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :(((((((((((((

Si imi facusem atatea sperante ca ar putea fi bun :P
Daca si asta e fail... ramane sa astept pe Ridley Scott cu Alien 5.

Pitbull
07 Jul 2010, 14:37
"Predators" - Ce rămâne după recviem?
Rudimentar, plicticos, inutil

Problema cu francizele SF e că-i greu să găseşti încontinuu idei inedite dar şi solide, care să le "ţină". Cel mai simptomatic a fost radiografiată involuţia asta la "Planet of the Apes", serial marcat de jaloanele: 1) capodoperă a genului, 2) film mediocru, 3) film slab dar privibil, 4) catastrofă; 5) labă tristă. Însă chiar şi unele seriale care au rezistat mai onorabil au manifestat aeeaşi boală: seminalul "Alien" s-a susţinut nu la nivel de serial SF, ci de acţiune - preluat excelent de Cameron, ce-i drept, şi bine de Fincher, până la rateul lui Jeunet care, culmea, se scremea să inventeze iar nişte idei SF, şi dădea cu stângu-n dreptu' ceva de nu se poate! Un caz aparte a fost "Terminator", unde continuarea a întrecut originalul, dintr-un motiv cât se poate de simplu: inversarea echilibrului! Dacă primul fusese în primul rând un film de acţiune cu motivaţie SF, în al doilea dezvoltarea ideilor SF a trecut în prim plan (ce-i drept, nici serialul ăsta n-a scăpat de răhăţirea iremediabilă, cu clisma III şi voma IV). Şi am putea s-o ţinem aşa pân-la loc comanda. Rareori se întâmplă miracole ca-n "Dune" (opera scrisă, nu filmele, că-n alea nu s-au văzut nici un fel de miracole), unde universul SF creat de autor să fie atât de bogat, complex şi viu, încât să poată zămisli la nesfârşit idei valide. Ca simplu exerciţiu (căci proiectul nu s-a finalizat niciodată), acum vreo cincisprezece ani clocisem un serial de bandă desenată SF - o saga pe o planetă imaginară; ca să nu moară prematur, am început prin a construi acel univers, cât de coerent mă ducea mintea, mulgându-l de toate dezvoltările posibile în conformitate cu legile sale proprii - din care, în primul episod, apăreau cam 5%; pe celelalte le păstram pentru mai târziu, în momentele când aş fi simţit că acţiunea şi mai ales contextul SF dădeau semne de oboseală (dar nu fără a le amorsa din timp, prin mici referiri pasagere, ca să nu pară scoase din burtă la vremea respectivă).
Serialul "Predator" e la rândul lui un exemplu semnificativ în acest sens. Primul film (1987, John McTiernan) era un mariaj perfect echilibrat între SF şi acţiune. Deşi cea din urmă fusese motivaţia principală, iar premisa SF (Jim şi John Thomas) servea doar la susţinerea ei, şi aceasta la rândul ei era ingenioasă şi substanţială. "Predator 2" (1990), mai slab dar totuşi acceptabil ca film de acţiune (Stephen Hopkins fiind un bun narator), nu mai aducea nimic nou în plan SF, cu excepţia câtorva dezvoltări minore la nivel de detaliu (cum, de fapt, se întâmplă de cele mai multe ori în asemenea cazuri). În mod surprinzător, nimeni nu s-a repezit să terfelească franciza prin noi sechele, până în 2004 când, stimulat de popularitatea benzilor desenate, a jocurilor video şi a action-toys-urilor (mai am şi-acum prin debara doi predatori şi doi alieni, de când era Collins mic) care măritaseră cele două subiecte, Paul W.S. Anderson a scos "AVP: Alien Versus Predator", un hibrid comme-ci comme-ça, şi mai apăsat pe partea acţiunii, şi mai subţiratic pe cea SF - unde marele trouvaille (sau "găselniţă", cum zic românaşii noştri care nu ştiu că asta-nseamnă "omidă") era, ce să vezi, pelteaua paleoastronautică a identificării predatorilor cu zeităţile civilizaţiilor arhaice din America Centrală şi de Sud (noroc că Anderson ştia să povestească). Iar componenta SF a fost asasinată complet (pe lângă cea de action movie măcar cinstit, care agoniza alături), în dezastrul "AVPR (nu "Asociaţia Vitelor Politice din România, ci): Alien Versus Predator - Requiem" (2007), scris de Shane Salerno şi motorizat de Colin şi Greg Strause.
Sub toate aceste auspicii, era clar că noul "Predators" nu mirosea deloc a bine, oricât se anunţa el a fi făcut de Nimród Antal, un californian care din 1991 s-a întors în Ungaria strămoşească, iar lumea-l vorbeşte de bine în general. Necazul, însă, pleacă nu de la Antal, ci de la Alex Litvak şi Michael Finch, doi băieţi isteţi care s-au gândit să pună şi ei mâna pe lopeţi şi să scrie primul scenăriuţ din viaţa lor. Scenăriuţ mai prostuţ rar am mai văzuţ - văzut, pardon. E şchiop din prima: dacă un număr de "predatori" de pe Pământ (luptători de elită, mercenari, etc.) sunt răpiţi şi lepădaţi pe altă planetă, ca să se joace nişte predatori (pe bune) cu ei de-a vânătoarea? Dar dacă... ho, care "dar dacă", de unde "dar dacă"? Nici un "dar dacă". Al doilea pol dramaturgic, cel ce creează premisa conflictuală, lipseşte cu desăvârşire - toată acţiunea nu face decât să decurgă din primul "dacă", povestea devenind astfel şocant de liniară şi trenantă (în ciuda agresiunilor, a capcanelor, încăierărilor şi violenţelor care se succed la tot pasul - fiindcă juxtapunerea lor e rudimentară, complet nestructurată, iar surprizele survin la modul primitiv, exterior, fără a avea virtuţile unor autentice "twist"-uri). În plus, tot contextul SF nu e decât o făcătură. Exact acelaşi setup l-am întâlnit acum vreo treizeci şi ceva de ani în romanul "Hunters of the Red Moon", de Marion Zimmer Bradley, unde era făcut chiar bine, plin de idei creative şi se întorsături abil aduse din condei (chiar începusem să-mi imaginz cum aş face un film după el!) Aici, dincolo de lipsa completă a originalităţii, mai plouă şi cu clişee gratuite - ca de pildă, de ce li s-o fi rupt filmul răpiţilor, între kidnnaping şi paraşutarea pe planeta de vânătoare? Doar ca să se bage în prima treime o undă de "mister" scremut (că-n rest, amnezia aia nu duce nicăieri, nici în interesul predatorilor, nici într-al spectatorilor), şi multe altele asemenea. La fel de învechit şi nemotivat e şi episodul central, cu "veteranul" ascuns în epava navei nu-ştiu-cui, unde supravieţuieşte de vreo "şapte sezoane" (cât or mai fi şi alea) ras, tuns şi frezat (băgaaa-mi-aş!), cu unicul rost de a le explica verbal alor noştri câte ceva despre rahatul în care-au intrat şi cum ar putea ieşi de-acolo. Iar ultimul act, ce să vă mai zic, e un ghiveci colosal, la nivel atât scenaristic, cât şi al logicii elementare - pur şi simplu îţi vine să fugi din sală şi mai multe nu, taman când ar fi trebuit să stai cu inima-n dinţi şi morcovu-n cur, să vezi cum se termină.
Ca să nu mai spun şi că, tot pe partea cu SF-ul, amicii îi duc pe-ăia pe altă planetă şi-i lasă acolo de izbelişte - în sensul că respectiva e aproape identică, similară şi la fel cu Pământul; nu tu o plantă mai acătării, nu tu o lighioană mai sexy, doar un ciorchine de planetoaie pe cer (la propriu), ca să le cadă lor ceru-n cap (la figurat), prinzându-se ei aşadar abia acum unde-au ajuns (după care nu mai apar nici alea; ce-i drept, cadrul respectiv era bine filmat, ca decor, şi muzica făcea şi ea destul de frumos).
Una dintre cele mai fatale carenţe ale poveştii e la nivelul personajelor - banale, schematice, superficiale, nişte biete portrete de carton ale acelor "duri" de pe Maica Terra; ţi se fragmentează în paisprezece segmente de soarta lor - iar când nu empatizezi cu personajele, cum mama dracu' să te mai poată duce filmul cu el? Pariul se pierde cam după primele cincisprezece minute, când e instalează nepăsarea şi inevitabil, plictiseala. O plictiseală din-aia, ştii, de-ţi troznesc fălcile şi mai multe nu!
De-aici încolo, totul devine un studiu de caz pentru acele pelicule în care scenariul e atât de prost, încât nici regia, nici actorii, nici imaginea, nici montajul nu mai pot drege coada la ibric. Într-adevăr, Nimród Antal ar cam şti să povestească - da'n-are ce: cum să narezi ceva inenarabil (adică extraordinar, uimitor - de... dezlânat şi inconsistent)? Ar cam şti el şi să construiască secvenţe - dar când densitatea dramatică a acestora e cvasi-nulă, pe ce să-ţi mai fundamentezi mizanscena? Mai ales că şi elementele strict combative, de ordin strategic, tactic şi marţial, sunt la fel de schematice, învârtindu-se mereu între neveridic, expediat şi leşinat (în frunte cu ridicola secvenţă a duelului cu spadele). Drept pentru care, singurul lucru care-i mai rămâne regisorului de făcut e să compună frumos nişte cadre, inclusiv cu ajutorul compatriotului său Gyula Pados ca director de imagine: peisajele ce s-ar voi extraterestre sunt filmate frumos şi chiar poetic pe alocuri, iar grotesca luptă finală recâştigă, atât cât se mai poate, prin speculările plastice ale jocurilor şi reflexelor de lumini şi umbre, printre flăcări. Montajul lui Dam Zimmerman, care ar mai fi putut sălta şi el, prin nervozitate şi dinamism, toată tărăşenia, e la fel de amorf ca-n "AVPR: Alien Versus Predator - Requiem", iar muzica lui John Debney ar suna bine, dacă n-ar fi împinsă până la suprasaţietate prin tot filmul, conform redundantului design sonor al Paulei Fairfield.
Dinspre partea distribuţiei, însă, Doamne, să ne ierţi... De Adrien Brody, cu Oscarul lui cu tot, ştiam că-i în stare şi să joace prost când nimereşte pe mâna cui nu trebuie, ca-n îmburdatul "Giallo" al tăntălăului de Dario Argento - dar aici e chiar uimitor de nesărat, în rolul care-ar fi trebuit să ducă tot filmu-n cârcă! Schwarzenneger, la o adică, fără a fi cine ştie ce mare actor, avea totuşi acel "ceva" al lui, putea să te ia de mânuţă şi să te poarte cu el prin jungla columbiană - da' Adi, săracu, cu năsucul lui coroiat şi sprâncenuţele-n unghi trist, numai inefabil eroicesc n-are. Alice Braga e ieftină ca Braga, Laurence Fishburne se joacă pe sine însuşi, Topher Grace, un actor care până acum se specializase mai mult în voci, ne arată cum se poate rata un personaj realmente ofertant, când scenaristul l-a scris cu picioarele iar actorul nu ştie ce să facă cu faţa, Danny Trejo ştie ce să facă cu faţa, da' ce folos când n-are substanţă, cam la fel ca Louis Ozawa Changchien, o privire pe care aş vrea s-o mai văd, dar folosită într-un context, nu în sine. Walton Goggins aminteşte (în sens rău pentru el) ce-ar fi fost în stare să facă un Steve Buscemi dintr-un asemenea rol, Oleg Taktarov îmbogăţeşte panopticul personajicesc al mapamondului cu al o mie unulea ruznac clişeatic, iar Mahershalalhashbaz Ali are cu adevărat un nume de neuitat. Şi de nepronunţat.
O singură întrebare cred că se pune cu adevărat: dacă tot le-au cântat predatorilor recviemul, acum trei ani - de ce nu-i lasă să se odihnească-n pace, în puii mei?

Pitbull (Mihnea Columbeanu)
7 iulie, 2010, 11-12:38
Bucureşti, România

ElFenomeno
07 Jul 2010, 14:58
nu ti-a placut. super.
inseamna ca-mi va placea. :)

Pitbull
07 Jul 2010, 15:33
Sper! ;)

Hattifnatt
07 Jul 2010, 19:52
La cat de disperat sunt dupa filme de genul asta, si daca se poate BUNE... nu m-ar mira daca ma trezesc ca ma duc totusi sa-l vad la cinema, in ciuda cronicii nefavorabile a lui Pitt... si presimt ca o sa regret banii dati pe bilet. Hai Ridley mai repede cu Alien 5... am auzit ca vrea sa-l faca 3D, nu mi se pare asa o idee buna :|

Pitbull
07 Jul 2010, 21:49
Trei reactii DELICIOASE, de pe blogul de comentarii al cronicii propriu-zise, postate pe site:
:D:D:D
http://www.cinemagia.ro/stiri/predators-ce-ramane-dupa-recviem-15936/?pagina=2

Makedonu' pe 7 iulie 2010 18:24
sa mor eu daca am mai vazut un critic ca mihnea asta ,omu' ii face pe stallone si arnold ca nus cine stie ce actori ca predators nu a fost bun ,asta macar stie despre ce vorbeste fratilor astai clar GAYLORD

Marin10 pe 7 iulie 2010 20:03
Bai criticule tu macar ai vazut filmul de vorbesti asa aiurea? Eu unul am citit scenariul (downloadat de pe net) si mi s-a parut foarte bun ca idee (poate chiar mai bun decat primul film, chiar daca nu e cu Arnold (OARE chiar nu e cu Arnold? Asta ramane de vazut)). Un film poate avea succes si fara omul care l-a facut mare, daca sti cum sa-l abordezi. Iar Robert Rodriguez (chiar daca este doar producator) are stilul de regie de geniu al lui Q. Tarantino, ceea ce spune multe. Asa ca eu nu cred ca filmul va fi chiar asa slab cum spui tu, criticule.

Blondie pe 7 iulie 2010 20:37
Makedonu' - tiind sa cred ca ai dreptate sau cel putin la tipu (sau tipa?) asta nu ii plac filmele de actiune si cu violenta, probabil daca Alice Braga s-ar fi indragostit de un predator si invers, atunci i-ar fi placut filmu.

marius_em
08 Jul 2010, 09:18
Te asteptai la altceva?

Pitbull
08 Jul 2010, 09:31
Abia le asteptam! :D

rifa
10 Jul 2010, 09:58
Intr-un an lent dar totusi grabit din punct de vedere al productiilor cinematogafice, Predators parea sa fie o raza de lumina, Robert Rodriguez, creatorul Desperado sau Sin City parand a fi omul potrivit pentru franciza potrivita. Gresit! ... Predators nu este un film prost dar nu este nici un film bun, nici macar pentru cei mai inraiti fani ai genului sau ai francizei. Este pacat ca Rodriguez nu a reusit sa aduca acel ceva care sa ma faca sa scot limba si sa casc ochii in sala de cinema. Filmul incepe usor grabit, haotic, lucrurile legandu-se in primele 20 de minute. Royce, personajul interpretat de Adrien Brody se trezeste, printr-o conjunctura necunoscuta, "lasat" pe un taram necunoscut: o jungla deasa, inalta si mai impunatoare ca o padure amazoniana. Lucrurile iau contur imediat. Royce da nas in nas cu mai multe persoane, ajunse similar in aceste locuri, fiecare avand o ocupatie diferita si fiind aproape cei mai buni in domeniul lor. Povestea pare interesanta la un moment dat numai ca imediat Rodriguez iti da cu firma in cap trecand brusc de la introducere la desfasurarea actiunii. Intriga este practic aruncata in film mai mult la misto, filmul pierzandu-si exact ingredientul magic cu care Predator a cucerit lumea: construirea suspansului. Pe langa asta, Rodriguez desi s-a batut cu pumnii in piept ca filmul nu este un remake, totusi a luat destule elemente de baza din primul film. Elemente importante cum ar fi dialoguri intregi, scene de actiune sau metode de a face fata acestor Predatori. Pe scurt povestea filmului nu este deloc originala, nu are o intriga dezvoltata, nu are un punct culminant, nu are suspans si nici o atmosfera misterioasa. Totul este invaluit intr-o folie de staniol, insa hibele si gaurile din scenariu cred ca le-as fi vazut de la 3 sali distanta. Nici macar un singur caracter nu-ti va ramane in minte dupa ce vei vedea acest film datorita faptului ca actiunile majoritare facute de fiecare in parte sunt acele elemente "luate", "copiate" sau "imprumutate", ca sa nu mai vorbim ca dezvoltarea lor ca personaje nu exista practic. Cu siguranta nu-l vei putea tine minte vreodata pe Hanzo in locul lui Billy din primul film. Singurul caracter care ar putea fi mentionat pentru efortul depus in acest film ar fi Noland jucat de Lawrence Fishburne, Este singurul care a iesit clar din tiparul filmului, Adrien Brody neintegrandu-se in rolul lui, creand o imagine un pic naiva si puerila a personajului principal. Sa lasam totusi la o parte povestea, dialogul copilaresc si jocul actoricesc si sa vorbim putin despre executia tehnica a acestui film.

De-abia asteptam sa-mi vars antipatia personala fata de executia tehnica video a acestui film.

1. Nu folosesti shaky-camera decat atunci cand esti sigur ca sti s-o folosesti iar conjunctura te ajuta. Altfel, s-ar putea s-o faci varza batuta cam cum a facut Michael Mann in Public Enemies.
2. Nu folosesti cadre rapid taiate ineficient, aranjate haotic crezand ca audienta va fi impresionata de zapaceala si rapiditatea derularii unor scene de actiune.
3. Nu folosesti real-time camera pe un ecran verde decat daca sti meserie si sti sa maschezi cum trebuie ecranul verde din spatele actorilor. De multe ori in acest film, dar mai ales la inceput, se vedea clar cum actorii au in spate un ecran verde, lucru penibil pentru 2010.
4. Nu creezi efecte vizuale, speciale, sau cum vreti voi sa le spuneti de duzina. Uitati-va la luminozitatea armelor in timpul focului deschis, exploziile clar digitalizate etc.
In ciuda acestor 4 greseli importante, cinematografia ar fi unul din lucrurile pozitive ale acestui film impreuna poate cu coloana sonora, care desi e clasica, este folosita destul de prost in multe situatii.

Ce sa mai spunem. Filmul este un fel de ghiveci. Toate aruncate intr-un bol si servite cald privitorului. Daca ar fi sa plasez acest film in interiorul francizei, ca executie tehnica dar si calitate, va depasi doar performantele lui AVP2. Predators nu reuseste sa atraga, nu reuseste sa-si creeze o personalitate, nu reuseste sa fie original, nu reuseste sa te tinta interesat de ceea ce se intampla pe ecran desi luat doar pe partea de entertainment isi merita intr-o masura banii daca esti fanul acestei serii, altfel nu m-as arunca sa zic ca este un film care merita sa-l vezi.

Si iata ca avem de-aface cu un alt esec al lui 2010, un alt produs dezamagitor. Ne vedem la Inception.

Scenariu/Dialog: 5,5/10.
Joc Actoricesc: 7/10. (de dragul lui Fishburne)
Montaj Video/Audio: 5/10.
Cinematografie: 7,5/10.
Efecte Vizuale/Speciale: 6/10.
Coloana Sonora: 8/10.
=========================
Total: 6,8

pedross
10 Jul 2010, 13:14
inca nu l-am vazut dar maine cred ca ma duc la cinema!dar cei care spun ca e sub mediocru eu cred ca se inseala!

rvn
10 Jul 2010, 14:04
inca nu l-am vazut dar maine cred ca ma duc la cinema!dar cei care spun ca e sub mediocru eu cred ca se inseala!

pentru unul care are asemenea avatar, nu e de mirare!

vlad4s
10 Jul 2010, 15:38
Am vazut si eu filmul si nu e chiar atat de rau.Ma asteptam la mai mult dar acum asta e.

alex_il_fenomeno
10 Jul 2010, 17:00
Ce aveti cu filmul ca nu e asa de rau :-??

ElFenomeno
10 Jul 2010, 20:48
pe Rotten e fresh cu 64% iar imdb-ul e plin de review-uri pozitive.
daca 100 de oameni iti spun ca esti beat ... degeaba spui tu altceva.:)

rifa
10 Jul 2010, 21:10
pe Rotten e fresh cu 64% iar imdb-ul e plin de review-uri pozitive.

imdb-ul saracul are doar 3000 de voturi pentru Predators si de la 8,3 a scazut in 2 zile la 7,6... discutam dupa 2 saptamani de rating daca vrei sa vorbim de rating B-)

RT.com???? la fel... cateva reviewuri si are DEJA 64% asta inseamna 6,4 (eu i-am dat 6,8 deci mi-a placut mai mult).... filmul e slab.... dar daca iti place foarte bine. Vizioneaza-l la cinema si cumpara-l in format DVD/BluRay daca poti dar nu adu in discutie ratingul de doar 2 zile....

TS3 uite cum se mentine... ala da film. A avut 9,5 si a scazut la 9,1... mai scade pana pe la 8,8 si acolo ramane...

Pitbull
10 Jul 2010, 21:27
Corect.
Dacä o sutä de vite mugesc... degeaba spui tu cä e trecut de ora 22:00.

For whom it might matter: valoarea profesional-artisticä e o calitate intrinsecä, nu "democraticä".

Liviu-
10 Jul 2010, 21:30
RT.com???? la fel... cateva reviewuri si are DEJA 64% asta inseamna 6,4

Te corectez, asta e procentul de pareri pozitive vs. negative. Nota medie e 5.8 de fapt.

Un film poate avea 100% pe RT, dar sa aiba nota 6 de exemplu...

LE: facepalm

Bluish
10 Jul 2010, 22:25
Nu am vazut filmul dar mi s-a povestit si am vazut si treinere si mi s-a parut foarte tare.

paul_aramis
10 Jul 2010, 23:55
Nu am vazut filmul dar mi s-a povestit si am vazut si treinere si mi s-a parut foarte tare.

pe cuvântul tău de pionier că ai văzut treinere la filmu' ăsta?

rifa
11 Jul 2010, 12:29
RT.com???? la fel... cateva reviewuri si are DEJA 64% asta inseamna 6,4

Te corectez, asta e procentul de pareri pozitive vs. negative. Nota medie e 5.8 de fapt.

Un film poate avea 100% pe RT, dar sa aiba nota 6 de exemplu...

LE: facepalm

corect ... nu mai pune facepalm ca stiam si eu...omul s-a legat de acel procentaj nu de nota medie a criticilor... nota medie daca o aduceam in discutie ingropam filmul.

Bluish
11 Jul 2010, 13:53
Da mare chestie am gresit un cuvant

Liviu-
11 Jul 2010, 16:42
corect ... nu mai pune facepalm ca stiam si eu...omul s-a legat de acel procentaj nu de nota medie a criticilor... nota medie daca o aduceam in discutie ingropam filmul.

Nu era pentru tine. Daca te uiti la ora la care am editat mesajul probabil ai sa-ti dai seama la cine :P (a fost ca nu mai scriu un mesaj doar pentru un cuvant)

Bluish
11 Jul 2010, 20:39
Da mah am inteles

Liviu-
11 Jul 2010, 21:13
Inteleg ca ai inteles, dar el nu intelesese ca mesajul respectiv nu era pentru el, iar tu n-ai inteles ca mesajul de mai sus nu era pentru tine :P Acum ca ne-am inteles cu totii sa continuam intelegerea filmului, desi se subintelege ca nu-i nimic de inteles in film.

marcusARCUS
15 Jul 2010, 09:47
Eu zic ca e un film ok.Oricum ma asteptam la mult mai mult sange si violenta(ceea ce ar fi ajutat)si la mai putina fata speriata falsa si muzica de suspans pusa in momente care nu prea aveau legatura.Si daca tot am luat cu site-urile Empire Reviews zice ca e de 3 stele :P

Vdcnsrg
18 Jul 2010, 10:06
Ma asteptam la mai multe de la el. A fost prea lent in anumite momente, iar unele scene nu isi aveau sensul, de ex cea cu personajul lui Fishburne, sau cea cu doctorul.

Disciple
20 Jul 2010, 10:32
Cronica mea tarzie si suparata:

Eroi de duzina – “Predators”

Inspiratie zero!

Principala calitate a primul film “Predator”, lansat in 1987, in regia lui John McTiernan si scris de catre John si Jim Johnston, era ca reusea sa iti trezeasca mintea. Sa te faca sa iti pui intrebari. Cine e Predatorul, acea eficienta si violenta masina de ucis? De unde vine? Ce vrea? Care e adevaratul lui scop?
Explicatiile erau aproape inexistente, iar intr-un fel realizatorii iti ofereau si tie un loc in echipa lui Dutch Schaefer ( Arnold Schwarzenegger, intr-un rol care ii venea manusa).
Continuarile nu au fost la fel de inspirate, franciza scufundandu-se tot mai mult in redundanta, cu un plus totusi pentru continuarea din 1990 in regia lui Stephen Hopkins care fructifica la maximum scenariul semnat de catre aceiasi John si Jim Johnston mutand actiunea din jungla sud-americana in cea urbana a orasului Los Angeles.
Peste 14 ani, se lanseaza “Alien versus Predator” semnat de catre Paul W.S. Anderson, in care cele doua rase isi disputau suprematia pe “planeta albastra”, cu oamenii drept unelte de lucru. O premisa cat se poate de ofertanta, dar fara un rezultat spectaculos, undeva in zona unui film de actiune bine facut si atat.
Dezastrul se produce in 2007, odata cu “Alien versus Predator: Requiem”, in regia fratilor Strause ( Colin si Greg ), dupa un “scenariu” de Shane Salerno, care nu avea nici in clin, nici in maneca cu tot ce insemna universul alienilor, cat si al predatorilor, si mai era si prost realizat, low – budgetist, plin de clisee si banalitati, pe scurt, o varza stricata totala!
Dar se pare ca acel haos filmat nu a fost suficient pentru studiourile storcatoare de bani, asa ca mai-mari de acolo s-au gandit sa il coopteze pe Robert Rodriguez ( da, regizorul – cowboy din spatele unor filme precum “El Mariachi, “Desperado”, “Sin City”, dar si numeroase nulitati) care impreuna cu Alex Litvak si Michael Finch au “incropit” un scenariu ( ca de scris nu se pune problema!) ce preia cu nesimtire crasa tema, motivele, motivatiile si actiunile din primul film, dar la modul vezi Doamne “ un film nostalgic, unpic remake, fara intentii rele”.
Din pacate, cei 3 scenaristi plus regizorul maghiar Nimrod Antal ( semnatar in 2004 al unui excelent “Kontroll” ) nu reusesc decat sa plictiseasca si sa enerveze, ba mai mult sa se dea de gol asupra conceptiei lor despre acest filmulet.
Totul este reciclat prosteste, de la secventele de lupta pana la coloana sonora, fara strop de originalitate, fara viziune, fara nimic.
Mai sunt si mici momente de mister care reusesc sa intinda ceva nervi, mai sunt si cadre frumos filmate (ca de pilda, cel in care cei 7 “magnifici” afla ca de fapt sunt pe alta planeta), semn ca regizorul nu a fost lipsit de idei, vina lui fiind prea mica in raport cu cea a scenaristilor.
Povestioara e simpla: avem de-a face cu 6 insi si o insa ( pur si simplu, nu le pot numi personaje) care se trezesc parasutati intr-o jungla despre care nu au nicio idee ( si aici, filmul creste intr-un ritm acceptabil si aproape interesant).
Nu va trece prea mult timp ( si de aici filmul isi ia campii iremediabil! ) si vom afla ca de fapt, toti sunt super-soldati, ultra-criminali, extra-ucigasi, s.a.m.d, meniul fiind foarte diversificat: un rus luptator in Cecenia ( Oleg Taktarov), un african ucigas in Sierra Leone ( Mahershalalhashbaz Ali), un japonez Yakuza ( Louis Ozawa Changchien), un mexican sau cel putin sud-american terorist ( Danny Trejo), un criminal psihopat ( Walton Goggins), un doctor nimerit si el din intamplare pe acolo ( Topher Grace), o gagica ultra “DeltaForceSealSaSCia” speciala ( Alice Braga), si un american linistit ( Adrien Brody).
Nu ne va fi greu nici sa deducem ca sus-numitii au fost alesi in mod express de catre Predatori pentru a face o vizita pe planeta lor in scop de afaceri.
Reteta clasica este apoi urmarita in stil “mare” : cad pe capete unul cate unul, ca asa se intampla si in primul film, totul terminandu-se cu americanul si gagica tinandu-se brat la brat si mergand catre nici ei nu stiu unde.
Aparitia lui Laurence Fishburne in rolul unui fost parasutat uitat pe acolo de vreo 7 sezoane ( asa sustine el!), care arata impecabil, dar care nu mai stie pe ce planeta traieste, este penibila, iar surprizele proaste se succed intr-un ritm ametitor: apare un tradator, o nava, se bat 2 predatori intre ei, toate aruncate de-a valma in mixerul abisal al scenariului.
Probabil ca ultima isprava a lui Rodriguez reprezinta si cantecul de lebada al unei serii care din ceva bun si captivant a ajuns sa se transforme in ceva grotesc si fara noima.
Sa nu fim surprinsi, daca peste vreo 2-3 ani ne vom trezi cu vreo noua boacana in care niste personaje tembele incearca sa se joace leapsa cu extraterestrii atat de interesanti odata. Adica aceiasi eroi de duzina.

Bogdan Drumea

Pitbull
20 Jul 2010, 11:19
Not bad.
Analiza în sine e OK - completä, corectä, argumentatä.
Mai e de lucrat la perfectionarea stilului.
Bag-o si la blogul paginii filmului - sä te sodomizeze si pe tine cocälarii, cä eu de-o säptämânä nu-mi mai simt hemoroizii.

Disciple
20 Jul 2010, 11:38
Unde ar fi probleme?
As vrea sa fie postata la "Parerea criticului", dar deja nu mai depinde de mine...

rc-st.
21 Jul 2010, 11:36
am vazut filmul la cinema si mi-a placut inceputul
predatori... o echipa de elita... si o jungla
reteta succesului
asa cum a fost si primul predator
numai ca
asta nu era primul predator
era al 4-lea sau al cincilea
cu toti stim cine e predatorul... ce puteri are... si cat de hidos arata
asa ca filmul pleca cu un minus pentru toti care au vazut macar unul din primele predatoare... si cum accesul la film era 18+ asta insemna 100% din public
apoi mai avea un dezavantaj
primul predator pleca de la ideea ca era un singur predator vs o echipa de elita, iar predatorul ii manca pe rand pe fiecare... cool story
acum insa erau mai multi pradatori si cam aceeasi echipa de elita
ceea ce insemna ca predatorul era mai frier daca si-a adus o echipa de alti predatori care sa ii omoare pe aia... calitatea lor a scazut se pare ... in timp
Deci filmul pleca cu un + dar cu doua - - (adina minusuri)
si cum 1+(-2) = -1 atunci filmul pleca cu un mare MINUS
Dar suntem in anii 2010 ... efectele speciale sunt marfa si primul predator a fost facut in anii 90(inceput) asa ca tre sa fie mai bun, nu?!
Well, no...
Dupa cinci minute in care filmul iti lua respiratia si apareau tot felul de personaje misterioase... deodata totul cade intr-o monotonie cum rar am mai intalnit.
Nu vreau sa comentez faptul ca apar un fel de caini stupizi , alieni care ii cheiseaza pe aia pe acolo si doua-trei personaje mor absolut stupid pt ca eu nu imi permit sa comentez munca unui mare regizor/producator pana cand nu fac si eu un film la fel sau mai bun. Asa ca nu comentez.
Ceea ce vreau sa relatez este o discutie cu un preten , Sica, cel care a luat biletul la film iar eu i-am dat codul orange si am intrat gratis.
Acest Sica nu are pretentii de regizor, ca mine, e un tanar obisnuit care se mai uita si el la filme pe pc.
Si dupa film a spus ca de ce n-am mers mai bine la o comedie, ca filmul a fost naspa.
Apoi a spus ca dupa ce a aparut negrul ala cu echipamentul de predator se astepta sa se lupte cu aia pe acolo cu armele lor (ceea ce era o rasturnare de situatie - oameni invizibili - iaichi! - take this predators!) si se astepta sa traga macar o data cu pusca aia laser care o aborda in mana. Din pacate acel negru care a mai jucat si in matrix moare in cinci minute , desi, dupa cum el spune, a rezistat o groaza de timp pe acolo... cum... de ce... nu prea s-a vazut... pt ca predatorul ala l-a ars in 2,3 secunde ...
si cam in momentul ala filmul a cazut dintr-o prostie mediocra intr-o prostie colosala. Nu te intrebai de ce ai dat bani pe film, ci te intrebai de ce ai dat 2 ore din viata ta pe o astfel de porcarie nereusita... si iti spuneai... "ba ce bun a fost predator 1... ala film"
Deci daca aveti 2-3 ore... spre 4 incluzand si drumul, cu care nu aveti ce face si va tenteaza sa vedeti filmul... nu va duceti. Luati o carte de chineza si invatati sa inumarati in chineza pana la 10... va veti folosi mult mai bine acele 4 ore si daca tot va tenteaza si va tenteaza, uitati-va la trailer de 2 ori si cam ala e filmul+ faptul ca adrian broody ramane pe insula pt totdeauana si nu se intoarce acasa! \
Spoiler... cica... ar trebui sa fie un film surprinzator incat sa poti sa il spoilezi!

Lieutenant
23 Jul 2010, 11:27
se putea si mai prost :)) loc de mai bine e destul

djinjis
23 Jul 2010, 12:06
Acest Sica nu are pretentii de regizor, ca mine, e un tanar obisnuit care se mai uita si el la filme pe pc.

Daca a trebuit sa vezi filmul ca sa-ti dai seama ca e slab r trebui sa o lasi mai moale cu pretentiile. Te mai joci cu sticle de cola?

SMC
23 Jul 2010, 12:28
In locul acestui SICA,personal m-as simti dator sa incerc si eu "regia de film",mai ales ca numele / porecla mi se asociaza automat cu Vittorio de Sica (celebrul cineast).

Scuze,dar nu m-am putut abtine.:">

"I never lose - not really"
Jef Costello - Le Samourai,de J.P.Melville

Frank
26 Jul 2010, 11:05
Mult mai bun Predatorul din 1987, cu Arnold Schwarzenegger, decat Predatorii cu Adrien Brody. Iar replica de la final, cu ”acum trebuie să ne gandim cum sa scapam de aici” mi se pare o mare porcarie. Presimt ca va urma o continuare si mai proasta.

rvn
26 Jul 2010, 14:33
Mult mai bun Predatorul din 1987, cu Arnold Schwarzenegger, decat Predatorii cu Adrien Brody. Iar replica de la final, cu ”acum trebuie să ne gandim cum sa scapam de aici” mi se pare o mare porcarie. Presimt ca va urma o continuare si mai proasta.
doar atat ai de spus?

StefanDo
26 Jul 2010, 14:45
rvn, nu mai cita intreg mesajul dinainte

on topic
intr-adevar, rodriguez cauta in acest moment scenaristi pentru Predators 2

rvn
26 Jul 2010, 14:55
am considerat ca era cazul.
n-am stiut ca e interzis.

StefanDo
26 Jul 2010, 14:59
nu e interzis, ci doar nerecomandat, se lungesc topicurile inutil

poti cita dintr-un post imediat anterior, dar numai cand vrei sa subliniezi ceva anume din el

rvn
26 Jul 2010, 15:26
am considerat ca era cazul.
.
insist

StefanDo
26 Jul 2010, 15:48
whatever

rifa
27 Jul 2010, 22:05
M-am aruncat din sacul cu grau si-am picat in ca*atul de soarece...

Cam asa se prezinta acest film, tras de-o parte de paginile clapelor lui Adrien Brody uitate demult, undeva, departe, intr-o puzderie de sosele infinite printre rafturile pline de "dividiuri" de inchiriat...

Am vazut filmul, am tras un "meh", am coborat cu gandul sa-mi iau o guma de mestecat... Si-am mestecat-o cu gandul la Ridley Scott si-al lui Alien... Am fost insa intrerupt de un gugustiuc, i-am aruncat o guma zambaret si m-am intors de unde am plecat... Am smuls calendarul cinematografic de la Movieplex pe care era afisata o poza interesanta acompaniata de textul urmator... "Predators".... M-am indreptat catre cea mai apropiata hala de depozitare. Am inchis usa si m-am usurat scuturandu-ma de probleme fix pe ochii fiarei... Atat de mult mi-a placut filmul... :">

rc-st.
05 Aug 2010, 14:44
rvn, nu mai cita intreg mesajul dinainte

on topic
intr-adevar, rodriguez cauta in acest moment scenaristi pentru Predators 2
uaua... ma inscriu sa mor eu!
Ma duc la rondriguez si ii zic "Mosule am o idee geniala de predators 2! "

Pitbull
05 Aug 2010, 14:52
Am si eu una:
Vine un predator si-l muscä pe Rordriguez de cur de äla face atac cerebral.
Gata.

PoliFanAthic
05 Sep 2010, 16:49
Asa ridicol mi se pare ca Predators a primit recenzii atat de pozitive comparat cu Pandorum, care Pandorum, la fel de precare in originalitate, nu are cum sa fie sub Predators.

Oricum, dezamagitoare experienta a fost filmul asta.

vetka
22 Sep 2010, 20:14
Autorul e un nene pre numele lui de user "Hexol". Pur si simplu bestial.

"2010 . Criza . Iulie . Zi de salariu . Seara de film . Sun un prieten . Predators sau Losers. Predators. Cool. Fac rezervare . 21,30 . Sala pe jumatate plina. Plin de pitzipoance. WTF !?!. Reclame. Trailere . Drew Barrymore + Justin Long . Comedie romantica ? WTF !!!!! Incepe filmul. Adrien Brody pica din cer. Coafura rezista . Langa mine, o blonda cu o fustita foarte scurta. Plus un accesoriu cu care face schimb de saliva. Picioare apetisante si goale. Salivez si eu, cu speranta ca blonda va face schimb de saliva si cu mine. Speranta moare ultima. Pe ecrane, mai pica unul din cer. Inca unul, inca unul, sunt vreo 7 picati din cer. Toti sunt inarmati pana-n dinti. In afara de Topher Grace. Who cares...Merg aia printr-o jungla complet necunoscuta. In sir indian. Sunt atacati de niste caini de-ai locului. Danny Trejo moare. Merg mai departe. Aflam ca n-au picat din cer pe pamant. Adica pe Terra. Who gives a fuck...Ajung in tabara de vara a Predatorilor. Un predator e legat de-un pom. Mai moare unul din aia picati din cer. Mai sunt 5, deci mai am de rezistat inca vreo 4 morti. Apare Laurence Fishburne. E nebun. Moare si el. Moare si cecenul. Moare si puscariasul. Moare si japonezul. Ok. simt ca reincep sa traiesc. Adrien Brody se cam place cu tipa aia dura. Aflu ca Topher Grace nu e cine-as fi crezut eu c-ar putea fi, in ideea in care chiar mi-as fi chinuit singurul neuron cu asemenea intrebari existentiale. Moare si Topher Grace. Blonda de langa mine se joaca cu telefonul. Imi baga lumina ecranului in ochi. II bag si eu lumina telefonului in ochi. E deranjata. That`s right, bitch ! Pe ecran, Adrien + gagica supravietuiesc. Sfarsit . O melodie rock`n roll pe generic. Nuca-n perete. Ies de la film si o iau spre McDrive. Woaw, ceva nou in menu : Creveti !!"

Hattifnatt
26 Sep 2010, 13:55
L-am vazut si eu in sfarsit. M-am lasat pacalit de ratingul relativ mare de pe IMDB, la fel ca la Avatar... sfatul meu e ca daca v-a placut Predator 1 si v-a distrat Predator 2, sa nu va duceti. Veti fi crunt dezamagiti. Actorii joaca extrem de slab, toti, inclusiv cei de la care aveam pretentii. Scenariul e execrabil. Coloana sonora e slaba. Predatorii sunt cam la fel de "scary" ca "Tom si Jerry", dar incomparabil mai prosti. Nici nu mai vreau sa mai scriu.... extrem de dezamagit.

Singura speranta ramane Ridley Scott cu al sau "Alien 5".

Disciple
27 Sep 2010, 00:05
A obosit si Ridley...

Hattifnatt
27 Sep 2010, 00:14
Sa vedem ! dar ma ingrijoreaza ca am inteles ca are de gand sa-l faca 3D... si dupa experienta cu Avatar... hmmm... as prefera sa il filmeze clasic. Cred ca asa cum am citit azi intr-un articol "RL", viitorul 3D-ului sunt filmele porno :D

marius_em
01 Oct 2010, 14:02
Doar daca 3D-ul va deveni extrem de ieftin. Toata ideea industriei porno sunt costurile mici.

Memeito
01 Oct 2010, 17:55
Stie cineva de ce atunci cand Adrien i-a dat drumul Predatorului legat acesta l-a ajutat in loc sa il omoare? Nu are sens....

Pitbull
01 Oct 2010, 18:23
Conteazä?

Memeito
01 Oct 2010, 18:32
Dap...
Predatorii sunt niste creaturi cu mult avansate fata de oameni - probabil considera ca oamenii sunt ca niste animale pe care le pot vana..
Asa ca de ce l-a ajutat pe om????? Ceva nu e in regula!

Pitbull
01 Oct 2010, 18:39
Fugi, bre, d-aci!
Film fäcut cu curu', si tu-ti faci probleme.
No, mer'i în treabä-t'.

danonino
02 Oct 2010, 15:26
Ce film prost, ce predatori prosti.

In primul film Predatorul era un vanator remarcabil si atat. In al doilkea film capata o personalitate. In acest film e un papagal.

catalinpetrescu
06 Oct 2010, 03:50
Stie cineva de ce atunci cand Adrien i-a dat drumul Predatorului legat acesta l-a ajutat in loc sa il omoare? Nu are sens....

E f simplu, Royce : "Enemy of my enemy...", rationamentul tine si predatorul umbla la bratara si pune nava pe "pilot" destinatia Pamant, se vede clar Africa in holograma.
Ala era predatorul Clasic, din Predator 1 si 2 , foarte similar vesta si casca. Nolan (Fishburne) spune ca sint 2 feluri de predators, "wolf and dog", intre ei existand un "blood feud". Probabil ca superpredatorii il tineau legat sa vada cum interactioneaza oamenii cu el, sau il vanasera, sau il tineau pt recompensa, sau il prinsesera la furat.
Placut filmul,imi place ca neaga universul AVP si merge pe ideea originala.
De remarcat doua omagii discrete la final in credits Long Tall Sally" de Little Richard, melodia din elicopter in Predator si alienul din cusca este designul original pana sa devina actualul predator, in prima varianta in rolul principal trebuia sa fie Jean Claude Van Damme.

Nightowl
13 Oct 2010, 15:59
"... il prinsesera la furat..."?! =)) =)) =))
De visine, sau tzevi de cupru?
=)) =)) =)) =)) =))

Memeito
13 Oct 2010, 16:40
E f simplu, Royce : "Enemy of my enemy...", rationamentul tine si predatorul umbla la bratara si pune nava pe "pilot" destinatia Pamant, se vede clar Africa in holograma.
Ala era predatorul Clasic, din Predator 1 si 2 , foarte similar vesta si casca. Nolan (Fishburne) spune ca sint 2 feluri de predators, "wolf and dog", intre ei existand un "blood feud". Probabil ca superpredatorii il tineau legat sa vada cum interactioneaza oamenii cu el, sau il vanasera,
Tot nu are sens....Predatorii sunt creaturi cu mult superioare...Oamenii sunt practic niste gandaci ptr. ei....
E ca si cum sa zicem tu te-ai duce tu in Africa de Sud cu un grup de vanatori sa vanezi gorile...
Dar tovarasii tai se supara pe tine dintr-un motiv sau altul, asa ca te leaga de un copac, te violeaza si te lasa acolo....
O gorila insa vine, te dezleaga si iti spune in limbajul semnelor sa o duci in Congo, sau unde o mai fi casa ei....
Tu ce ai face?????
Ai impusca-o sa scapi de ea, sau chiar ai duce-o acolo?

Pitbull
13 Oct 2010, 16:44
Dar tovarasii tai se supara pe tine dintr-un motiv sau altul, asa ca te leaga de un copac, te violeaza si te lasa acolo....
Obsesiile lui Mumi, säracu'... :(
Chiar, la tine cum a fost, si la ce vârstä? :">

rrs85
19 Nov 2010, 10:58
Intr-un an lent dar totusi grabit din punct de vedere al productiilor cinematogafice, Predators parea sa fie o raza de lumina, Robert Rodriguez, creatorul Desperado sau Sin City parand a fi omul potrivit pentru franciza potrivita. Gresit! ... Predators nu este un film prost dar nu este nici un film bun, nici macar pentru cei mai inraiti fani ai genului sau ai francizei. Este pacat ca Rodriguez nu a reusit sa aduca acel ceva care sa ma faca sa scot limba si sa casc ochii in sala de cinema. Filmul incepe usor grabit, haotic, lucrurile legandu-se in primele 20 de minute. Royce, personajul interpretat de Adrien Brody se trezeste, printr-o conjunctura necunoscuta, "lasat" pe un taram necunoscut: o jungla deasa, inalta si mai impunatoare ca o padure amazoniana. Lucrurile iau contur imediat. Royce da nas in nas cu mai multe persoane, ajunse similar in aceste locuri, fiecare avand o ocupatie diferita si fiind aproape cei mai buni in domeniul lor. Povestea pare interesanta la un moment dat numai ca imediat Rodriguez iti da cu firma in cap trecand brusc de la introducere la desfasurarea actiunii. Intriga este practic aruncata in film mai mult la misto, filmul pierzandu-si exact ingredientul magic cu care Predator a cucerit lumea: construirea suspansului. Pe langa asta, Rodriguez desi s-a batut cu pumnii in piept ca filmul nu este un remake, totusi a luat destule elemente de baza din primul film. Elemente importante cum ar fi dialoguri intregi, scene de actiune sau metode de a face fata acestor Predatori. Pe scurt povestea filmului nu este deloc originala, nu are o intriga dezvoltata, nu are un punct culminant, nu are suspans si nici o atmosfera misterioasa. Totul este invaluit intr-o folie de staniol, insa hibele si gaurile din scenariu cred ca le-as fi vazut de la 3 sali distanta. Nici macar un singur caracter nu-ti va ramane in minte dupa ce vei vedea acest film datorita faptului ca actiunile majoritare facute de fiecare in parte sunt acele elemente "luate", "copiate" sau "imprumutate", ca sa nu mai vorbim ca dezvoltarea lor ca personaje nu exista practic. Cu siguranta nu-l vei putea tine minte vreodata pe Hanzo in locul lui Billy din primul film. Singurul caracter care ar putea fi mentionat pentru efortul depus in acest film ar fi Noland jucat de Lawrence Fishburne, Este singurul care a iesit clar din tiparul filmului, Adrien Brody neintegrandu-se in rolul lui, creand o imagine un pic naiva si puerila a personajului principal. Sa lasam totusi la o parte povestea, dialogul copilaresc si jocul actoricesc si sa vorbim putin despre executia tehnica a acestui film.

De-abia asteptam sa-mi vars antipatia personala fata de executia tehnica video a acestui film.

1. Nu folosesti shaky-camera decat atunci cand esti sigur ca sti s-o folosesti iar conjunctura te ajuta. Altfel, s-ar putea s-o faci varza batuta cam cum a facut Michael Mann in Public Enemies.
2. Nu folosesti cadre rapid taiate ineficient, aranjate haotic crezand ca audienta va fi impresionata de zapaceala si rapiditatea derularii unor scene de actiune.
3. Nu folosesti real-time camera pe un ecran verde decat daca sti meserie si sti sa maschezi cum trebuie ecranul verde din spatele actorilor. De multe ori in acest film, dar mai ales la inceput, se vedea clar cum actorii au in spate un ecran verde, lucru penibil pentru 2010.
4. Nu creezi efecte vizuale, speciale, sau cum vreti voi sa le spuneti de duzina. Uitati-va la luminozitatea armelor in timpul focului deschis, exploziile clar digitalizate etc.
In ciuda acestor 4 greseli importante, cinematografia ar fi unul din lucrurile pozitive ale acestui film impreuna poate cu coloana sonora, care desi e clasica, este folosita destul de prost in multe situatii.

Ce sa mai spunem. Filmul este un fel de ghiveci. Toate aruncate intr-un bol si servite cald privitorului. Daca ar fi sa plasez acest film in interiorul francizei, ca executie tehnica dar si calitate, va depasi doar performantele lui AVP2. Predators nu reuseste sa atraga, nu reuseste sa-si creeze o personalitate, nu reuseste sa fie original, nu reuseste sa te tinta interesat de ceea ce se intampla pe ecran desi luat doar pe partea de entertainment isi merita intr-o masura banii daca esti fanul acestei serii, altfel nu m-as arunca sa zic ca este un film care merita sa-l vezi.

Si iata ca avem de-aface cu un alt esec al lui 2010, un alt produs dezamagitor. Ne vedem la Inception.

Scenariu/Dialog: 5,5/10.
Joc Actoricesc: 7/10. (de dragul lui Fishburne)
Montaj Video/Audio: 5/10.
Cinematografie: 7,5/10.
Efecte Vizuale/Speciale: 6/10.
Coloana Sonora: 8/10.
=========================
Total: 6,8

Punctat-ai foarte bine, subscriu.... eu i-am dat 7;)

danonino
19 Nov 2010, 22:52
Cel mai interesant personaj din tot filmul, mi s-a parut a fi japonezul. Calm, calculat si vorbea doar atunci cand era necesar.