Log in

View Full Version : Cum notati filmele?

MariaMona
03 Jun 2010, 09:08
De mult ma rodea curiozitatea asta. Dupa ce criterii notati filmele? Le notati prin comparatie? Cam ce scala de valori aveti? Mie descrierea stelutelor de pe Cinemagia mi se pare faina si seamana cu propria mea scara de pana nu de mult (mai nou tind sa compar dupa scara Cinemagia). Asa comparam eu:
1. complet idiot
2. idiot
3. foarte prost
4. prost
5. aproape suficient
6. suficient
7. aproape bun
8. bun
9. foarte bun
10. excelent
(eu ma inspiram in notare de la calficativele folosite la clasele I - IV: 1-4 insuficient, 5-6 suficient, 7-8 bine, 9-10 foarte bine)

Dar eram curioasa si cum notati voi doua filme din doua genuri complet diferite: poti compara Dirty Dancing cu Pulp Fiction? Si totusi, desi incoparabile, nu poti sa le consideri pe amandoua de nota 10? Sunt doua exemple din filmele mele favorite, dar cred ca ati inteles ideea. Adica o comedie usoara gen American Pie poate fi cea mai buna din genul respectiv (ipotetic), dar tot nu va fi la acelasi nivel cu Nasul. Voi cum faceti?

Eu daca un film ma emotioneaza pana la lacrimi, il notez cu cel putin 7 sau 8 - pentru ca daca a atins ceva corzi in mine incat sa imi stoarca niste lacrimi, il consider cel putin bun. Sunt si filme la care imi reconsider nota dupa o mai indelunga cugetare asupra lor.
Stiu ca fiecare dintre noi avem gusturi diverse, stiu ca unii au mai multe cunostinte despre filme si le privesc cu alti ochi. Dar cum faceti voi diferenta dintre 2 filme care va plac si poate totusi nu se incadreaza amandoua in categoria capodopere? (poate unul este doar "a quilty pleasure", o placere vinovata sau o nostalgie a unei perioade din viata)

Cum notati voi filmele?

Chambord
03 Jun 2010, 10:32
sistemul meu:

10 - excelent
9 - foarte bun
8 - bun
7 - mediocru spre bun
6 - mediocru
5 - mediocru spre slab
4 - slab
3 - foarte slab
2 - catastrofa
1 - catastrofa absoluta :P

nu compar filmele intre ele cand le dau note ci le raportez pe fiecare la sistemul de mai sus, ca la un etalon. Sigur, descrierea data notelor nu e nici pe departe exhaustiva dar am in cap ce inseamna fiecare. :P

Windom
03 Jun 2010, 10:40
sistemul meu:

10 - excelent
9 - foarte bun
8 - bun
7 - mediocru spre bun
6 - mediocru
5 - mediocru spre slab
4 - slab
3 - foarte slab
2 - catastrofa
1 - catastrofa absoluta :P

nu compar filmele intre ele cand le dau note ci le raportez pe fiecare la sistemul de mai sus, ca la un etalon. Sigur, descrierea data notelor nu e nici pe departe exhaustiva dar am in cap ce inseamna fiecare. :P

Cu ramine cu esential (10/10)?:-?

Federico
03 Jun 2010, 12:44
De ce sa le notam?
In cel mai bun caz arunc la plezneala, intuitiuv, un "bun" / "slab" sau "de vazut/ "de evitat" , "capodopera" / "mizerie" ... bla-bla-bla... atat timp cat nu fac parte din vreo comisie oficiala... (am invatat chestia asta din "The Player" . B-) pe cand eram obesdat de topuri, premii, note, stelute... il vad pe Tim Robbins cum pomenste de filmul care se afla in top ten-ul oricarui clasament all time, "Hotii de biciclete" , aruncand un "Yeah, it's a good movie" cu o detasare aproape budista. de atunci nu mai cred ca exista mari minuni in arta; un film dupa care nu rgreti ca ai pierdut timpul e cel mai inalt tel catre care sa tinteasca un cineast.)

MariaMona
03 Jun 2010, 21:53
... un film dupa care nu rgreti ca ai pierdut timpul e cel mai inalt tel catre care sa tinteasca un cineast.)

Asta da; imi place.

legolas05
14 Jan 2011, 23:29
10 - capodopera
9 - foarte bun
8 - bun
7 - bunicel
6 - slabut
5 - asa si asa
4 - slab
3 - foarte slab
2 - foarte naspa
1 - catastrofa absoluta

KrissKringle
16 Jan 2011, 16:28
1.Mizerie absoluta
2.Mizerie
3.Foarte slab
4.Slab
5.Slab dar cu cel putin 1 scena care sa merite
6.Mediocru
7.Bun
8.Foarte bun
9.Trebuie vazut cu orice pret
10.Capodopera sau filmul preferat din anumite motive

Medicate
18 Jan 2011, 22:11
1."Epic Movie"
2.Excremental
3.Porcarie
4."American Pie"
5.Inceput bun, continuare slaba
6.Se putea si mai bine
7.Ok
8.Bun
9.Foarte bun
10.Film ce a reusit sa-mi atinga o coarda sensibila

princess_peach
19 Jan 2011, 17:12
10 - exceptional...[ filme care au avut "acel ceva" - din punctul meu de vedere ]
9 - frumos [ filme care mi-au placut, nu in mod special, dar...:) ]
8 - bun
7 - momente bune [ faze amuzante in cazul comediilor, infricosatoare in cazul filmelor horror... ]
6 - asa si-asa
5 - plictisitor [ filme care abia asteptam sa se termine ]
4 - prost
3 - foarte prost
2 - mai bine nu
1 - sub orice critica

Vortex
19 Jan 2011, 17:19
1.huh?
2.pierdere de timp
3.nu!
4.foarte slab
5.de trecere
6.ceva,ceva ...dar tot plictisitor
7.merge
8.bun
9.aproape perfect(rare)
10.printre cei putini, dar buni(elita)
:D

loud.rocks
19 Jan 2011, 18:37
1-4 - Film de la foarte slab in jos.

5-6 - Slab, dar nu regret (prea tare) ca l-am urmarit / maxim acceptabil.

7-10 - Ce-i de la 7 in sus e cel putin bun.

carmen_angelus_romila
30 Oct 2018, 20:30
De cele mai multe ori dupa grila de notare al acestui site.