PDA

View Full Version : Freud, John Huston

illotempore2002
04 May 2010, 08:32
Cred ca e singurul film dedicat personalitatii lui Freud. Insuficient totusi si frustrant, caci filmul prezinta doar o scurta perioada din viata si cariera psihanalistului, cativa ani din tinerete, cand are primele insight-uri si isi formuleaza primele concepte. Dupa aceea, te lasa cu ochii-n soare de nu mai stii ce se mai intampla cu el.

Freud e jucat de Montgomery Clift, mare, dar mare actor. A jucat in Misfits alaturi de Clark Gable si Marilyn Monroe, in Judecata de la Nurnberg, filmul lui Kubrick. Aici face un rol minunat doar ca in lumina mult mai complexa a biografiei si personalitatii lui Freud, personajul e lipsit de veridicitate, adica departe de realitate. Dar asta e putin important.

Ce m-a distrat la film, desi e unul cat se poate de grav si de serios, e totnul didactic in care e facut. Ai zice ca e o reconstituire pt un documentar prost, genul ala de documentare despre crime in care se reconstituiesc pasii crimei. Multi zic ca filmul asta e o capodopera. Eu zic ca nu e.

Altfel, foarte util filmul pt cei care vor sa inteleaga cum e cu inconstientul, cum e cu isteriile, dorintele ascunse, dorintza de atentie sau cum se indragostesc pacientele de terapeutii lor. Sunt prezentare cazuri de pacienti si cum reuseste Freud sa le analizeze si sa le vindece. E prezentata si psihiatria din acele vremuri, cu numele celebre de pe atunci, Breuer, Charcot etc. si modul in care se rezolva intreaga lume medicala in fatza ideilor nebunesti ale lui Freud.

A must see.

pipes
04 May 2010, 09:38
a must see for everybloody? sau, in special, pentru everybloody dintr-o anumita casta? :)

Windom
04 May 2010, 09:46
...din casta celor care nu agreeaza Avatarul.

pipes
04 May 2010, 10:10
m-ai facut sa rad..... un efect neasteptat din partea ta.
si la mai mare! cred ca poti mai mult de atat. nu cred. sunt convins. standing-by!

illotempore2002
04 May 2010, 13:41
Am specificat, e un must see pt toti cei care vor sa afle chestii despre asta....cum ii zice....imi scapa...despre inconstient si despre isterie si despre aaaaa.....cum ii zice, ptiu, ce lapsus am, frustrari si refulari.

Nu e pt nici o casta.

Judex
05 May 2010, 02:47
...din casta celor care nu agreeaza Avatarul.
Oh, fuck off with that one!
We've already agreed that Avatar's haters are scums of no visual sensitivity whatsoever!
Film is not about what you tell, but how you tell it!!!

PS
I should add that phrase to my message board signature.

PS I LOVE YOU
Why the bloody hell am I writing in English? =))

illotempore2002
05 May 2010, 04:38
Daca va deranjeaza post-ul meu despre Freud, atat de offtopic, il pot sterge, sa stiti :))

Judex
05 May 2010, 04:40
Ahhh, nu, acum realizez de ce scriam in engleza! =))

buticut
09 May 2010, 18:14
Freud e jucat de Montgomery Clift, mare, dar mare actor. A jucat in Misfits alaturi de Clark Gable si Marilyn Monroe, in Judecata de la Nurnberg, filmul lui Kubrick.

Huh :-/ ?
Intr-adevar, mare actor Montgomery Clift, am vazut doar vreo 4 filme cu el (nu ca ar avea o filmografie prea bogata), dar mi-au fost de ajuns ca sa imi dau seama de valoarea lui. Nu degeaba e actorul preferat al lui Ebert. Intamplator, Freud e unul din filmele pe care inca nu am apucat sa le vad, I might check it out candva in viitorul apropiat...sau indepartat.

illotempore2002
10 May 2010, 07:07
http://www.imdb.com/title/tt0055031/

Stanley Kramer nu Kubrik