PDA

View Full Version : ce parere aveti de 3D / IMAX

copila_satanista
20 Apr 2010, 14:56
am vazut ca se tot ajunge la discutii contradictorii pe aceasta tema asa ca am deschis un topic unde sa se desfasoare acestea

ce schimbari benefice sau nedorite produc realizarile de filme 3D fatza de filmele in formate clasice ?

marius_em
20 Apr 2010, 15:04
Love it.

StefanDo
20 Apr 2010, 15:10
eu nu

tehnologia nu e suficient de bine pusa la punct deocamdata, ca sa nu mai zic ca imensa majoritate a filmelor 3D sunt de fapt o impartire pe layer-e si nu un 3D propriu-zis.

miscarile bruste ale camerei duc la o imagine neclara, iar dupa zece minute nici nu mai observi efectele 3d, pentru ca ochiul se obisnuieste, oricum.

iar in cazul animatiilor prefer de o mie de ori sa vad o imagina clara si luminoasa, decat una intunecata si 3D

copila_satanista
20 Apr 2010, 15:13
StefanDo tu ai contestat calitatea lor, lucru cu care sunt de acord, dar daca presupunem ca in viitor vor avea o calitate foarte buna?

StefanDo
20 Apr 2010, 15:28
pai na, o sa ma duc la filme 3D :)

Windom
20 Apr 2010, 15:46
S-a tot dat Scorsese ca exemplu pentru a legitima valoarea 3D-ului. Acum sa fim seriosi, Marty e unul dintre cei mai mari regizori in viata la ora actuala, a ajuns la un anumit statut care-i permite sa se joace de-a ce vrea el. A vazut pe Cameron ca si-a burdusit buzunarele si a zis de ce nu? Ce am de pierdut? Nu ca ar umbla Scorsese dupa bani... Omul vrea pur si simplu sa experimenteze, asta nu inseamna ca se si converteste.
Reiau - cum ramine cu cei care nu suporta 3D-ul? Daca intr-un viitor, mai mult sau mai putin indepartat, vom avea doar 3D ce se va intimpla cu astia?
E o situatie asemanatoare cu "minunea" numita Kindle care inlocuieste cartea clasica.
Call me an old school fart, but I still jerk of manually...

marius_em
20 Apr 2010, 16:32
Windom cum ramane cu aia care nu suporta culorile? Aia n-au drepturi. Pai aia vor filme alb-negru, la naiba!
Vezi tu, piata dicteaza. Nu suporti 3D-ul? Daca sunt destui ca tine, piata iti va oferi filme care nu sunt 3D. E atat de simplu, nu inteleg de ce va agitati.
3D-ul va deveni un element de tehnica obisnuit, dar si un standard, la fel ca pelicula color. Acum e putina nebunie ca e la inceput, e noutatea, si tot ce-i nou e cool, dar, nu va pacaliti singuri, asta-i viitorul. Acceptati progresul, sau lumea va va lasa in urma, si pustanii de maine vor rade de babacii de voi, nostalgici si inapoiati tehnologic.

SoX
20 Apr 2010, 16:58
tehnologia nu e suficient de bine pusa la punct deocamdata, ca sa nu mai zic ca imensa majoritate a filmelor 3D sunt de fapt o impartire pe layer-e si nu un 3D propriu-zis.

3D-ul din Alice in Wonderland avea efect doar in scenele insotite de efectele speciale, in scenele din lumea reala nu l-am simtit. Probabil aceasta este cauza ce determina sa se aleaga filme SF pentru ecranizari 3D.

sergiuseling
20 Apr 2010, 20:21
Eu am câteva probleme majore cu 3D-ul. Dacă scapă de ele nu m-ar deranja deloc.
Dar momentan:
1. Prețul biletelor e mai mare doar pentru că e 3D. De ce să dau mai mulți bani că doar tot un film e.
2. Ochelarii. Sunt incomozi și deranjanți.
3. Efectele 3D sunt exagerate și făcute chiar dacă sunt nenecesare, doar pentru a demonstra că filmul e 3D, fără a aduce vreo contribuție majoră la film.

Într-un final suntem bombardați cu publicitate că ce bun e 3D-ul și cum trebuie să dăm bani în plus ca să vedem tot un film, doar cu efecte speciale nenecesare și cu ochelari incomozi.

buticut
20 Apr 2010, 20:36
Eu nu iubesc, nici nu urasc 3D-ul, pur si simplu mi se rupe de el :D. Cred ca sunt singura in situatia asta :)), imi place sa fiu outsider-ul.

SoX
20 Apr 2010, 20:43
1. Prețul biletelor e mai mare doar pentru că e 3D. De ce să dau mai mulți bani că doar tot un film e.
Aici e baiul. Nu cred ca ar deranja pe nimeni acest procedeu daca ar fi masluit intr-un mod artistic si creativ. Faptul ca scopul principal al acestuia e de a mari pretul biletelor de cinema, 3D-ul este tratat superficial, neglijand caracteristicile enuntate mai sus.

pipes
21 Apr 2010, 18:21
sustin ce s-a spus mai sus: tot acelasi film ruleaza.

extrem de foarte profund.

pipes
22 Apr 2010, 00:52
eram ironic. foarte.
subliniez ce am zis mai sus.
eu zic sa revenim la filmul mut. ce laptopuri bengoase trebuie sa aiba americanii astia.... mama lor de turci!
ai vreo legatura de rudenie (sange/alianta) cu iaurtul sau e doar muza ta?

pipes
22 Apr 2010, 22:19
pai daca ti-ar placea niste efecte speciale senzationale facute pe laptop-uri (banuiesc ca Mac-uri), ai vrea le vezi in cele mai bhune conditii, nu? arata-mi mie de unde reiese asta din cele spuse de tine....
logica mea elementara e depasita de pestritenia ta... deci ma declar invins. ave!

sergiuseling
23 Apr 2010, 00:21
Cam limitată părerea ta pipes. Adică ăsta e viitorul și asta trebuie să ne placă.

Când a apărut sonorul, nimeni nu a venit să pună oamenilor căști pe urechi, când s-a inventat colorul nu a venit nimeni să pună ochelari la oameni pe nas. Dar acuma trebuie să avem ochelari?

vlad4s
23 Apr 2010, 08:09
Numai la unele filme,dar dupa mn IMAX nu prea e diferit fata de 3D normal,in plus mai si apareau chestii pe ecran...nu prea vad dif dintre IMAX si 3D normal.