View Full Version : intrebare despre scenarii
foxyroxy
08 Mar 2010, 21:08
M-ar interesa sa stiu daca stiti un loc unde as putea gasi detalii despre scrierea unui scenariu,ce conditii trebuiesc indeplinite,etc.
Neuptolem
08 Mar 2010, 23:13
Come with me if you want see.
Pitbull
09 Mar 2010, 15:26
Neupto, lasä fata-n pace cä vin la tine!
Roxy, înscrie-te în grupul "Atelierul de scenaristicä" (go to User CP > Group memberships), apoi inträ în sectiunea omonimä, si vei afla acolo destule.
Dacä te dovedesti fatä serioasä, îti mai vând un pont. Sau chiar douä... ;)
Neuptolem
09 Mar 2010, 22:08
Neupto, lasä fata-n pace cä vin la tine!
Dar ce rau i-am facut?
Pitbull
10 Mar 2010, 00:20
Nici unu', cä nu te-am läsat io'!
Neuptolem
10 Mar 2010, 10:33
Asa e, nu stiu daca m-as fi putut controla. Am un M-79 sub pat si cu siguranta l-as fi folosit.
----
PS: Cred ca trimit aia "de la bere" la HBO luna asta ca am nevoie de bani.
Am citit de pe liternet "Torta vie" - castigator in 2008 la SM - superb scenariul! asta m-a impulsionat; la mine dracovenia aia ar fi avut vreo 40 d epagini in mod normal, dar as reduce drastic, chiar si din personaje si sa schimb finalul pana la 20 de pagini Final Draft. Pot face asta. M-a impulsionat "Torta vie"!
hellsteed
10 Mar 2010, 11:34
Legat de scenariul "Torta vie" ? Simti tu ca acea intamplare le-a rezolvat lor problema din relatie ? Din cate vad eu asa se prezinta subiectul : Tinerii ajung la sentimente mai bune in urma unei curse de taxi "sentimentale" .
Neuptolem
10 Mar 2010, 11:47
Legat de scenariul "Torta vie" ? Simti tu ca acea intamplare le-a rezolvat lor problema din relatie ?
:) In niciun caz. Poate asa crede scenaristul si asa se vrea a fi scenariul dar e total necredibil, in realitate e imposibila o apropiere pe termen lung. Poate le-a mers mai bine o saptamana, doua. In primul rand aia doi mi se par incompatibili, nu ar fi format un cuplu in mod firesc decat ca asa a scris scenaristul, ala prea fraier, ea prea versata si intepata. Sau neintepata. :D
hellsteed
10 Mar 2010, 12:01
Nu conteaza ce crede scenaristul . Here there is a flaw. Nu vad rezolutia. Daca ma ajuta cineva sa-mi pun ochelarii , va rog. Exista acele randuri in care donsoara Elena se esplica sincer ca doar adrenalina o face sa-i dardaie dintii. Am omis eu vreo privire mai oachesa intre cei doi, acea privire de AHAAAA, i saw the things in a wrong way sau vreo discutie , imagine simpla care sa releve rezolutia.
Neuptolem
10 Mar 2010, 13:18
Oricum, scenariul are ceva din "Speed - Cursa Infernala". De fapt asta mi-a si placut. Iar intriga chiar functioneaza si m-a luat prin surprindere ca "spectator". Insa pariez ca in Romania e f greu de realizat, prea multa viteza, e riscant, nu avem strazi, cascadori fricosi, etc.
Pitbull
10 Mar 2010, 13:45
nu avem strazi, cascadori fricosi
1) Wrong: avem sträzi - în niste chestii cu multe case si blocuri si oameni si masini, numite "orase".
2) Right: nu avem cascadori fricosi. De curiozitate - de unde stii? Cä tu esti din afara breslei.
hellsteed
10 Mar 2010, 14:46
Pit ti-a trecut prin fata ochilor " Torta vie " ?
Pitbull
10 Mar 2010, 16:36
Not yet, da' o sä, cä m-ai încuriosificat.
Altä sursä decât Pilernetul mai aveti?
Sau, downloadati-o careva si trimiteti-mi-o pe e-mail ca attachment.
Neuptolem
10 Mar 2010, 22:29
Cat ma subestimeaza Pitbull. Nu stie cine sunt eu.:)
Poate nu sunt fricosi cascadorii romani, ma gandeam mai mult la lipsa de profesionalism, de experienta, nu sunt invatati cu genul asta de filme si as paria ca acest scenariu nu se va turna din simplul motiv ca e prea riscant vis-a-vis de potentialul financiar, e un scurt metraj iar costul depaseste orice castig.
Da, downloadati-i si lui "Torta umana" ca e greu sa calci pe liternet, concurenta mamii ei! :P
Pitbull
11 Mar 2010, 14:41
1) Ba stiu.
2) N-ai räspuns la întrebare.
3) Ai spus "fricosi", nu "lipsiti de profesionalism".
4) Ai dreptate, cascadorii romäni NU SUNT lipsiti de profesionalism - dimpotrivä, sunt niste profesionisti excelenti, nu degeaba lucreazä la atâtea blockbustere americane turnate la noi; ti-am spus de Nicu, vecinul meu si dublura lui Lance Henriksen, da? Oricum, mä bucur cä ai descoperit asta si tu, care n-ai nimic în comun cu ei - din curiozitate: cum ai aflat?
5) De data asta, räspunde-mi la întrebare.
6) Bunä dimineata! Mi-a downloadat-o Helsteed încä de ieri!
7) Pilernetul nu ne-ar putea face niciodatä concurentä; nu calc pe-acolo fiindcä pute a sleahtä de pupincuristi pilosi care-si zic, pompos si cu impietate, "grup de prieteni" - siktir!
8) Nu mai vorbi despre A.D.N.-ul testoaselor din atolul Bikini, teoria unificatä a câmpurilor, si fatadele caselor de pe strädutele din nord-vestul Pretoriei.
Neuptolem
11 Mar 2010, 22:15
1) Ba stiu.
Ba nu stii nimic, iti zic eu.
2) N-ai räspuns la întrebare.
Nu ma intereseaza nimic de cascadorii romani, nu ma intereseaza cinematografia romaneasca, nu ma intereseaza zecile de caractere insirate de tine mai sus, nu ma intereseaza sa dau vreo replica desteapta si putin imi pasa de userul Neuptolem cu atat mai putin de userul Pitbull.
Mi-oi fi zis-o tu...
Well, ma inclin (abia sesizabil) in fata intelepciunii si varstei Sir-ului.
Concluzia e asta:
1. Scenariul asta e f greu de produs in conditiile din Romania. Eu nu cred ca se va turna dar dk se va face vor fi intampinate multe dificultati si exista riscul ca taxiul ala sa intre in pom cu cascadori cu tot.
2. Sa nu-ti iei singur scenariul de pe liternet mi se pare un act de incapatanare de copil de 2 ani.
Apropo, cine crezi ca i-a trimis e-mail lui Penescu sa apara pe site scenariile hbo din 2008?
Si inainte de asta cine crezi ca a insistat sa mai apara pe site-ul ala scenarii?
Nu mai vorbi despre A.D.N.-ul testoaselor din atolul Bikini, teoria unificatä a câmpurilor, si fatadele caselor de pe strädutele din nord-vestul Pretoriei.
Aha'...case closed.
Pitbull
11 Mar 2010, 22:20
case closed.
Thank God.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.