PDA

View Full Version : "Legion"


Disciple
19 Feb 2010, 21:49
Holy Shit! – “Legion”

Film facut la mixer

Nu stiu daca acest film s-a vrut a fi un tribut catre alte pelicule ce au abordat cu mai mult sau mai putina inspiratie si succes teme apocaliptice.
Mix de “Constantine”,”The Mist”, “Babylon A.D.”, “Children Of Men” si “Terminator”, acest film isi propune ceva, dar pana la final nu ne dam seama exact ce.
Nefericirea porneste de la ideea principala materializata printr-un scenariu cam tampitel incropit de catre Scott Stewart ( care s-a ocupat si de regie) si Peter Schink.
Careva sa zica, Dumnezeu se supara pe oameni ca s-au facut rai si neascultatori si se decide sa nu ii mai inece intr-un nou potop, ci diversifica meniul de exterminari printr-o solutie absolut penala ( totusi vina e a bufonilor de scenaristi): ia toate gloatele de ingeri si le ordona sa ucida toti oamenii de pe planeta.
Solutia ar fi interesanta intr-o parodie, dar nu intr-un film de genul asta, care in ciuda faptului ca nu aprofundeaza filozofic subiectul propus, macar la capitolul seriozitate sa bifeze.
Mai departe. Totusi, cel insarcinat cu ducerea la bun sfarsit a acestei misiuni isi da seama ca speranta nu s-a pierdut si se decide sa nu implineasca ordinele Atoatefacatorului.
Acesta este vestitul Michael ( sau Arhanghelul Mihail) interpretat, fara prea mari subtilitati de catre Paul Bettany si care in loc de lumina si vorba buna, e inarmat pana in dinti cu automate si mitraliere si dur ca o stanca.
Decupaj si actiunea se muta intr-o cafenea anosta din mijlocu’ lu’ nicaieri unde cativa neica-nimeni ( Lucas Black, Dennis Quaid, Charles S. Dutton, etc.) nici nu au idee ca in curand vor gusta deliciile razbunarii apocalipsesti.
Ba mai mult, ca sa vezi imbecilitate, au in grupul lor mic o gagica bortoasa care e posibil sa il poarte in pantece pe noul Mesia si astfel sa reuseasca sa mai potoleasca mania Atotputernicului.
Nu stiu cum va suna voua, dar la mine s-au scandalizat neuronii, insa nu pot spune ca nu am savurat intr-un mod firesc secventele de actiune in care gloata de zombi…astia, ingerasi vin cu scandal mare sa-mi faca pe homo sapiensi biftec.
Insa impuscaturile, exploziile si luptele nu salveaza ansamblul infantil a carui capac este pus de aparitia lui Gabriel intruchipat intr-o maniera sclifosita de catre Kevin Durand si care imi aduce aminte de Gabrielul interpretat de Tilda Swinton in hulitul “Constantine”.
Continuand previzibil si nu ar fi o problema daca ar stii cum sa o faca, povestea o balteste in mocirla confruntarii inerte dintre Mihal si Gavrila care parca nu ar vrea sa se omoare reciproc, dar care se preface intr-un deznodamant nerusinat de pastisant dupa ultima secventa din “Terminator” a lui James Cameron.
Nu are rost sa ma intind mai mult decat e cazul si ma reped spre verdict: Porcarie!

marius_em
22 Feb 2010, 01:26
Da, porcarie, dar distraciva. Daca nu-l iei in serios. Si nu stiu de ce, am avut impresia ca filmul asta nu s-a luat in serios. Adica sper. Sper ca faza cu babuta s-a vrut o gluma, pentru ca daca asta e cazul, a fost chiar buna. Sau batalia de final intre cei doi ingeri. Spune-mi ca n-ai zambit, cand Gabriel a apasat pe un buton si buzduganul a inceput sa vibreze ca un fel de dildo. Ma asteptam sa i-l bage in fund. :)

quills
27 Feb 2010, 12:42
hulitul “Constantine”.
de ce e hulit Constantine ?

Cronica lui Disciple e la obiect, dar "Legion" nu merita atatea cuvinte scrise . Ajungea unul singur - porcarie ( si distractiva doar in cazul in care-l vezi cu prietenii si se face misto de banii aia aruncati in vant).

cred ca Dumnezeu ar trebui sa trimita niste arhangheli terminatori prin lumea scenaristilor si producatorilor ghe la Hollywood, :) .

Windom
27 Feb 2010, 12:44
de ce e hulit Constantine ?
fiindca merita?

quills
27 Feb 2010, 12:47
parerea ta ?

Windom
27 Feb 2010, 13:24
Da. Merita hulit ca am pierdut 2 ore degeaba cu el.(:|

SoX
07 Mar 2010, 13:21
Legion, un film patetic, ce demonstreaza faptul ca inca se fac filme de proasta calitate din toate punctele de vedere.

Pitbull
09 Mar 2010, 23:04
"Legion" - Pe culmile tălâmbitudinii
Arhanghelii mă-sii!

Nu e nici un "Legion".
E doar un banc scurt şi prost, comis cu inconştienţa unui nesimţit care se pârţâie-n sala de cinema, că-i întuneric aşa că n-o să-l vadă nimeni prea bine la faţă.
Aşa-zisul scenariu încropit de Peter Schink (un editor de film căruia nu i-a mai ajuns foarfeca şi scociul, şi i s-au trezit peste noapte fumurile creaţiei - crede el!) şi Scott Stewart (tehnician de efecte vizuale cu veleităţi aşijderea - care s-a băgat de-acuma şi la regie), e atât de dezlânat, incoerent şi lipsit de cea mai elementară logică, încât nici drogat dac-ai fi nu poţi să urmăreşti ceea ce se-ntâmplă acolo, necum să mai şi decizi dacă-i mai cretin decât tâmpit, sau invers. Nimic nu se leagă - absolut nimic; cred că şi joculeţele pe care şi le făcea Collins la trei ani cu ecşănmenii articulaţi aveau mai mult sens. Nu zic numai de partea pretins religioasă, care oricum e varză - dar raţiunea îi lipseşte chiar şi la cele mai prozaice niveluri. Cică Armaghedonul vine fiindcă Dumnezeu şi-a pierdut credinţa-n oameni, şi ce face El? Păi El nu face... nimic din ce-ar fi fost mai normal, mai economic, mai eficient, mai randament: nici nu mişculează meteorologia, ca-n vremile Potopului lui Noe, nici nu manevrează astronomia, că-i plin cerul de asteroizi căcălău-Măria-Ta, nici nu manipulează mai ştiu eu ce, nici măcar nu-i lasă de izbelişte să se măcelărească-ntre ei pân-la loc comanda. Nu - Dumnezeu îşi trimite îngerii să se-ncuibe posesiv în cetăţenii planetei şi să se joace cu ei de-a "Avatarul" turbat (mai ales acum, că i-a suflat "The Hurt Locker" Oscarul...) Adică nu era problema gata rezolvată, că se masacrau antropoizii noştri reciproc-avantajos într-o veselie continuă - aveau nevoie şi de posesiune, ca să se omoare mai bine!
Da' ce să vezi, nu se ştie cum şi în special hodoronc-tronc, o fâşneaţă de la crâşma unei benzinării din deşert îl poartă pe viitorul Mesia în burtă (idee scoasă tot din burtă - normal!), să se nască, şi să crească, să ne reabilitească. Şi apropo de motivaţii abdominale în general - ele sunt la ordinea zilei: de ce tocmai ea? "Aşa a fost scris!" De ce tocmai acolo? "Aşa e hărăzit!" De ce s-o apăr eu şi nu altul? "Ăsta-i destinul tău!" De ce n-o fi fost scris, hărăzit şi destinat să se urce beţi la volan David Lancaster şi Michel Litvak, înainte de a le veni ideea să producă o asemenea aiureală? "Scuzaţi, pe-asta n-o mai ştim."
Aşa căci cohortele de zombîngeraşi dau buluc într-acolo, şi se pune de-un asediu în care Arhanghelul Mihail (Paul Bettany, într-o compoziţie de zici că-i un motor de Trabant în rol de râşniţă), mare iubitor de oameni cum îl ştim, dezaripat şi dezangelizat, descarcă precum Rambo tone de cartuşe heavy-duty în cei mai apropiaţi demonizaţi... ăsta, îngerizaţi, sub privirile indignate ale celorlalte mii din jur care stau cuminţi şi-aşteaptă să le vină şi lor rândul. Pe-alăturea cu el (şi cu firescul în general), câţiva tălâmbi se isterizează prin rotaţie şi mor prin efracţie - cu excepţia viitoarei Maica Domnului, o femeie bărbată pe nume Charlie (c-o şi întreabă unii, la un moment dat: "Da' ce nume-i ăsta, dragă?"), pe care-o joacă una, Adrianne Palicki, ce pare să aibă oarece şanse de viitor, dac-o nimeri vreodată şi pe mâna unor cineaşti neintraţi în moarte cerebrală - şi dacă o să-nveţe să mintă mai credibil la gazetă: că uite, zice fata-n caietul de presă că secvenţa naşterii o stresa aşa de tare, că-n ajunul filmării a făcut pe ea de frică şi noroc c-au venit nişte moaşe s-o şteargă la fund şi s-o-ncurajeze şi s-o-nveţe cum să joace de Oscar; iar zisa secvenţă, care se voia main event-ul filmului, cum ar fi şi trebuit, e un fâs total, Ioana Pavelescu-n "Osînda" Sergiului e cu zece clase peste.
Şi nu numai acolo regia numitului Scott Stewart sucksează. În genere, toţi interpreţii sunt puşi să se producă în stilul unor lemne urlătoare, şi nu trec cinci minute până să nu-ţi vină şi ţie să urli la vederea ideilor care-i trec printre perciuni - cum ar fi fibrilaţiile poporenilor când intră ăia-n ei şi-i apucă bâţu', sau faptul că al doilea simptom vizibil e că li se ascut dinţii ca la rechini, ca la rechini li se ascut dinţii, ştii, ca la rechini, sau mersul lor păienjenesc pe tavan fără alt motiv decât ca să fie nişte ţinte mai vizibile pentru puşcoacele poterei apostolice, sau trucurile permanent penibile menite să escamoteze sărăcia lucie a bugetului; toate, în frunte cu marele caft fratricid mare între Mihail şi Gavril, în biroul responsabilului de cantină: unul c-un buzdugan ninja mecanic, celălalt cu câte-o megamitralieră-n fiştecare mână ca Blazkowicz din Wolfenstein. Deci, Sfinţii Arhangheli au ajuns să se puşte-ntre ei cu muniţie de război - bine-am ajuns! Păi la o gugumănie ca asta, nici nu-i de mirare că i s-a tăiat lui Doamne-Doamne şi ne-a scenarizat o Judecată de Apoi stil joc 3-D. Aşa ne trebuie! Apropo, tăntălăii îndrugă, tot în cel caiet de presă, că cum se-nvârteau Paul Bettany şi Kevin Durand (un Gavril cum nici Mel Brooks n-ar fi visat!) atârnaţi în sfori, tot cărându-şi la şuturi, s-a zămislit un nou stil de arte marţiale, de-i zice Angel-Fu... te pomeneşti c-o fi pe bune, că-n lumea de azi, nu ne mai miră nimic.
Când calvarul în sfârşit se gată, şi Fecioara Charlie cu Jeep-Iosif şi pruncul se pierd în zarea şoselei, c-a văzut Scott Stewart "Terminator" şi i-a plăcut, trăsneşte aşa de tare a sechelă (inclusiv în sens patologic), încât te-aştepţi ca din clipă-n clipă plodul ăla să se scălâmbăie din scutece, chirăind cu accent godzillian: "Uăăă!" Păcat că nu le-a venit ideea - ar fi mers la fix.

Pitbull (Mihnea Columbeanu)
9 martie, 2010, h. 20:00-21:04
Bucureşti, România

Disciple
10 Mar 2010, 06:24
Ti'a luat o ora sa scrii recenzia la abominatia asta de film? Eu in 30 de minute m-am racorit. Ai obosit, maestre! Oricum ma bucur ca ai sesizat si tu o multitudine de lucruri pe care le-am observat eu.:D

Pitbull
10 Mar 2010, 07:20
Mi-a luat o orä cä mai fäceam si altele între timp.
Oricum, am väzut cä ne potrivim la multe. Era fatal.

hellsteed
10 Mar 2010, 10:22
Cum te-a prins Disciple cu aerul competitiv, Pit. Sa speram ca nu se ajunge prea curand la un regicid :)

SoX
10 Mar 2010, 12:47
La astfel de film e logic ca parerile sa fie la fel, adica numai de rau. ;)

Keira86
10 Mar 2010, 16:48
Mi-a placut filmul chiar daca rastoarna tot ceea ce stim pana acum despre religie.

Pitbull
10 Mar 2010, 17:25
Keira dragä, chestia asta nu "rästoarnä despre religie" nimic...
E ca si cum eu as încerca sä pun unul peste altul un gogosar, un popândäu si un bâzdâc, alea în loc sä stea locului ar tot cädea grämadä, si tu ai zice: "Imi place palatul construit de tine, chiar dacä rästoarnä tot ceea ce stiam pânä acum despre arhitecturä".

vlad4s
12 Mar 2010, 08:38
Mai filmul este ok,dar cam rescrie religia,ce face un filmul si mai interesant,dar cam tras de par.Si ma enerveaza ca nu prea au amplificat ideea deoarece este una foarte buna asa ca merge pt sambata seara.;)

SoX
12 Mar 2010, 13:11
Nu numai ca "rescrie religia" (mi se pare absurda aceasta afirmatie) ci si o schilodeste, o parodiaza. Cat de interesant ti s-a parut Gabriel cu dildo-ul in mana? (ca sa-l citez pe marius_em)

Pitbull
16 Mar 2010, 23:04
http://www.cinemagia.ro/filme/legion-30617/
Comentariul personajului care mi-a räspuns la cronicä face toti banii! :D

L.E.
...A fost sters. Päcat.
Da' nu-i nimic, cä s-a-nfipt în forum - vezi putin mai jos! Despre Cambulä e vorba.

catalinpetrescu
17 Mar 2010, 02:52
Muohahha!

Daca Dumnezeu nu poate sa treaca peste niste arme automate inseamna ca este grav.

Mai bine faceau un remake dupa Maximum Overdrive de S. King

rc-st.
17 Mar 2010, 08:05
Holy Shit! – “Legion”

Film facut la mixer

Nu stiu daca acest film s-a vrut a fi un tribut catre alte pelicule ce au abordat cu mai mult sau mai putina inspiratie si succes teme apocaliptice.
Mix de “Constantine”,”The Mist”, “Babylon A.D.”, “Children Of Men” si “Terminator”, acest film isi propune ceva, dar pana la final nu ne dam seama exact ce.
Nefericirea porneste de la ideea principala materializata printr-un scenariu cam tampitel incropit de catre Scott Stewart ( care s-a ocupat si de regie) si Peter Schink.
Careva sa zica, Dumnezeu se supara pe oameni ca s-au facut rai si neascultatori si se decide sa nu ii mai inece intr-un nou potop, ci diversifica meniul de exterminari printr-o solutie absolut penala ( totusi vina e a bufonilor de scenaristi): ia toate gloatele de ingeri si le ordona sa ucida toti oamenii de pe planeta.
Solutia ar fi interesanta intr-o parodie, dar nu intr-un film de genul asta, care in ciuda faptului ca nu aprofundeaza filozofic subiectul propus, macar la capitolul seriozitate sa bifeze.
Mai departe. Totusi, cel insarcinat cu ducerea la bun sfarsit a acestei misiuni isi da seama ca speranta nu s-a pierdut si se decide sa nu implineasca ordinele Atoatefacatorului.
Acesta este vestitul Michael ( sau Arhanghelul Mihail) interpretat, fara prea mari subtilitati de catre Paul Bettany si care in loc de lumina si vorba buna, e inarmat pana in dinti cu automate si mitraliere si dur ca o stanca.
Decupaj si actiunea se muta intr-o cafenea anosta din mijlocu’ lu’ nicaieri unde cativa neica-nimeni ( Lucas Black, Dennis Quaid, Charles S. Dutton, etc.) nici nu au idee ca in curand vor gusta deliciile razbunarii apocalipsesti.
Ba mai mult, ca sa vezi imbecilitate, au in grupul lor mic o gagica bortoasa care e posibil sa il poarte in pantece pe noul Mesia si astfel sa reuseasca sa mai potoleasca mania Atotputernicului.
Nu stiu cum va suna voua, dar la mine s-au scandalizat neuronii, insa nu pot spune ca nu am savurat intr-un mod firesc secventele de actiune in care gloata de zombi…astia, ingerasi vin cu scandal mare sa-mi faca pe homo sapiensi biftec.
Insa impuscaturile, exploziile si luptele nu salveaza ansamblul infantil a carui capac este pus de aparitia lui Gabriel intruchipat intr-o maniera sclifosita de catre Kevin Durand si care imi aduce aminte de Gabrielul interpretat de Tilda Swinton in hulitul “Constantine”.
Continuand previzibil si nu ar fi o problema daca ar stii cum sa o faca, povestea o balteste in mocirla confruntarii inerte dintre Mihal si Gavrila care parca nu ar vrea sa se omoare reciproc, dar care se preface intr-un deznodamant nerusinat de pastisant dupa ultima secventa din “Terminator” a lui James Cameron.
Nu are rost sa ma intind mai mult decat e cazul si ma reped spre verdict: Porcarie!
as vrea sa vad filmul asta azi dar am gasit numai comentarii distrugatoare la adresa filmului
si eu sunt editor de film si scriu si scenarii dar asta nu inseamna ca nu mi-a ajuns scothul pt pelicula si am trecut la ascutit creioane. Editorii sunt de multe ori foarte buni scenaristi pt ca ei lucreaza cu povestea tot timpul si o modifica sau cauta alte modalitati de a spune ce vrea regizorul dezorientat care si-a bagat de mult picioarele in film decretand ca lui nu ii place filmul pe care tocmai l-a regizat.
As vrea sa il vad datorita aurei de misticism si arhangheli care planeaza in acest film, insa, americanii sunt lipsiti de orice misticism religios. Daca vreti sa vedeti un film cu arhangheli cred ca cel mai bine este sa cautati unul realizat de un ortodox - ori rus ori altceva de pe aici.

Pitbull
17 Mar 2010, 08:14
De data asta, editorului devenit scenarist i-a iesit un fâs. Dacä-i reusea povestea, as fi fost primul care sä-l laude.
Nu planeazä nici o aurä de misticism si arhangheli, ci doar un damf de tembelism si violentä; si nu planeazä, ci cade asa: fleosc!
Si eu sunt ortodox si nu-mi voi abandona niciodatä biserica, dar sper cä remarca ta din final nu te recomandä ca pe unul dintre buimacii äia trufasi care-au îndepärtat-o atâta de Dumnezeu, cu fundamentalismele lor lumesti, cum cä numai ortodocsii se vor mântui si pe toti ceilalti o sä-i pape babau, etc.

Cambyses
17 Mar 2010, 08:58
Nu face toti banii comentariul meu e unul infantil si plin de mizerii la fel cum e si cronica ta domnule Pitbull


Cum poti tu sa consideri ca momentul maxim al unui film care se doreste a fi de actiune este nasterea unui plod?!?

Inca odata oameni care considera CEALALTA IRINA O CAPODOPERA nici macar nu ar trebui sa isi piarda timpul cu filme de genul Legion.
Sincer e jenant cat de aiurea ai scris aceea cronica. am sa iti bag cateva cuvinte....... nesimtit partie , cretin tampit , cacalau , reabiliteasca , ideea cu urcatul la volan mi se pare mie sau iti doreai asa la misto si caterinca mai bine sa moara decat sa apara filmul..............? suckseaza......... ma opresc nu mai are rost sa caut

De la Mihai Eminescu toti romanii sunt poeti si fac ba licente poetice ba inventeaza cuvinte sincer daca ti-as fi scris ca mi-as fi dorit sa te urci beat la volan inainte sa scrii asemenea ineptii si sa strig dupa tine DU-TE DICA..................nu ti-ar fi placut nu e normal pentru ca nu iti place un film sa doresti moartea unui om de aici pana la alte chestii nu mai este o diferenta mare.
In final pe langa ca nu a fost cornica ce ai facut tu acolo ai stalcit limba romana gratuit si fara folos iar limbajul a fost unul violent si instigator.

In rest nu ma intereseaza ce preferinte religioase ai tu dar ortodoxismul este una dintre cele mai restrictive religii asa ca tu continua sa fii ROBUL lui Dumnezeu si cand intri in biserica sa asculti CAPTELE DOMNULUI PLECATI.........sau sa te bucuri cand auzi refren de genul BOGATII AU SARACIT SI AU FLAMANZIT........IAR CEI CE CAUTA PE DOMNUL NU SE VOR LIPSI DE TOT BINELE ......iar chipul celor cateva babe de prin strane se insenineaza ca si cei mai instariti o vor pati odata si odata.

Pitbull
17 Mar 2010, 16:23
Wow, am reusit sä-l aduc aici, în groapa cu lei! :D :)) =))
Bäi, ia atentiune! Bazä soldat neinstruit Cambyses, forum, pe douä rânduri adunarea!
Haideti, cä-i rost de distractie. Eu acum mä duc, cä am cursuri de la sapte, da' vi-l las vouä. Puteti sä-i faceti ce vreti, vin disearä pe la zece sä väd dacä mi-ati mai läsat si mie ceva.
Dacä nu, beau un ceai de izmä creatä si mä culc.

E.Floares
17 Mar 2010, 16:45
:((

De ce i-ati luat ma jucaria?

Cambyses
17 Mar 2010, 17:38
:((

De ce i-ati luat ma jucaria?


asadar de treci cordi de arama de departe vezi aproape

sau mai pe romaneste stii ce a spus vulpea unui alt membru al regnului animal.........pana aflii raspunsul nu mau da quote la ce nu am scris



Pitlbull da o explicatiie la toate injectivele pe care le-ai scris si abia apoi scrie ca m-ai adus in groapa de gunoi cu feline ce se hranesc cu wiskas.

Disciple
17 Mar 2010, 17:42
Cambyses: tu esti ca un program stricat: incoerent, plin de erori si cu cerinte prea mari de sistem.

SoX
17 Mar 2010, 18:16
Sincer e jenant cat de aiurea ai scris aceea cronica.

Take it easy man! Pesemne ca n-ai mai dormit deloc de cand Pitbull a slobozit "opera" lui Stewart. Sa fii multumit ca a folosit un ton decent si ar trebui sa-i respecti rabdarea cu care a scris acea cronica pentru un terchea-berchea de film. (:|

Cambyses
17 Mar 2010, 18:20
Cambyses: tu esti ca un program stricat: incoerent, plin de erori si cu cerinte prea mari de sistem.


stiu asta dar tot nimic despre film :))

P.S nu doar programele stricate au cerinte mari de sistem ci si cele performate daca procesorul tau e pentium II daca nu ti le permiti da turn off si cam atat.Apropo fara a fi un alt smecher din fata tastaturii cate programe de pe calculator le ai cu licenta ?!?

E inaceptabil sa foloesti astfel de expresii intr-o cronica de film.

In afara de a ataca persoana tipic romaesc aduceti argumete impotriva a ceea ce a scris eu si ma retrag.

Disciple
17 Mar 2010, 18:55
Pai impoitriva la ce sa iti aducem argumente, bai, fratie, ca posturile tale sunt pline de nimic.

Cambyses
17 Mar 2010, 19:09
Pai impoitriva la ce sa iti aducem argumente, bai, fratie, ca posturile tale sunt pline de nimic.


nu am mai mult de 4 posturi probabil deci nu ai de unde sa stii daca sunt pline si oricum e un parodox ori sunt pline ori e NIMIC..............................lasa caterinca si daca nu esti inca pe linux + blender si alte aplicatii astept lista cu aplicatii cu licenta :P

Probabil cei incriinati de pitbull dupa ce se urca la volan cand ajung unde trebuie vor sta de vorba cu PRUTEANU................sigur va fi bucuros sa afle ce cuvinte noi pe pixel patrat de ecran a introdus x sau y in lexic..

Sigur poti mai mult repet inca nimic despre film nu ai afirmat dar despre persoana mea ceva tot ai debitat acolo

rc-st.
17 Mar 2010, 19:30
cand spun ortodocs ma refer la Andrei Rubliov, la Oglinda, etc - chiar si Solaris varianta veche
acolo planeaza o aura de misticism, religie din punct de vedere filozofic, omul si dumnezeu
americanii se apropie cel mai mult de acest subiect cand fac cate un film despre vampiri, mai departe nu pot merge, iar daca merg e aiurea RAU de tot. Am vazut din pacate starship troopers 3 - la sfarsit se roaga doua tipe in fata monstrului final... n-am vazut ceva mai jalnic in viata mea.

rc-st.
17 Mar 2010, 21:25
l-am vazut si eu
pana inainte de final nu mi s-a parut atat de prost pe cat spuneti voi
chiar avea un decupaj destul de lucrat si exista un pic de umor voit
dar sfarsitul este cam lamentabil
incepi sa te intrebi de ce nu ataca zombie aia barul ala ca sunt sute si aia sunt doar vreo 5-6
sau de ce ditamai arhanghelul se teme de gloante si se bate cu pumnii... sau se teme de moarte? un arhanghel care moare e absurd, practic moartea e trecerea in cealalta dimensiune unde el e deja?!!?!??
in plus nu stiu ce e cu titlul legion. nu am vazut nici o legiune acolo... o fi vorba de o continuare?
recomand sa vedeti acest film pana la jumatate apoi sa iesiti din sala... ar ramane un film bun

Pitbull
17 Mar 2010, 22:01
incepi sa te intrebi de ce nu ataca zombie aia barul ala ca sunt sute si aia sunt doar vreo 5-6
sau de ce ditamai arhanghelul se teme de gloante si se bate cu pumnii... sau se teme de moarte? un arhanghel care moare e absurd, practic moartea e trecerea in cealalta dimensiune unde el e deja?!!?!??
in plus nu stiu ce e cu titlul legion. nu am vazut nici o legiune acolo... o fi vorba de o continuare
Foarte bine punctate, toate elementele de mai sus.
In rest, oarecum ai dreptate cu privire la acele relative calitäti, strict formale, existente în prima parte. Totusi, sä nu uitäm o regulä esentialä (înteleg cä esti profi, deci stii la ce mä refer): orice film ESTE propriul säu act final (rezolvarea); ultimele 20-30 de minute. Dacä ALEA sunt cretine (ca aici), tembelismul lor se va repercuta si asupra primului act (setup), si asupra celui de-al doilea (confruntarea). Prin urmare, e cam riscant sä spui cä prima jumätate e bunä - când, de fapt, ea e determinatä de cea de-a doua - e pregätirea ei, drumul spre ea (în cazul de fatä: drumul spre un cäcat cu mot).
Desigur, existä si cazuri de filme care demareazä bine, si se pierd pe drum - cunoastem cu totii remarca: "Si ce bine începuse!" Acelea, însä, sunt structurate altfel - clasic: acolo, premisa (dacä... / dar dacä...) se defineste clar în setup, dupä care autorii o rezolvä (bine sau räu). Aici, însä, avem de-a face cu o structurä inversä: premisa (dacä Dumnezeu osândeste omenirea si trimite îngerii s-o extermine? Dar dacä Arhanghelul Mihail trece totusi de partea oamenilor?) este definitä/dezväluitä abia spre final (si, evident, e complet idioatä). Ca atare, prima jumätate nu are rolul de definire a ei, ci doar de pregätire a terenului - pentru o diaree cu sânge (la propriu!). Si, în aceastä calitate, e lovitä de nulitate!
...Na, c-am început sä poezesc! - Asta, apropo de cuvinte inventate! Dacä noul nostru amic Cambulä ar sti cum mai jonglam cu inventii lexicale, Pruteanu (R.I.P.) si cu mine, în bufetul aripii de Est din Casa Presei, în vara lui 1993... precis ar posta o gugumänie SI MAI mare decât cele de mai sus - spre deliciul nostru, al tútulor! (O sä le povestesc la un moment dat, pe-aici pe undeva.)

Cambyses
18 Mar 2010, 07:06
Dupa cum se vede ramai in acelasi spectru daca cunosti pe cineva nu inseamna ca esti ca el nu merge asocierea cel putin nu in cazul tau.
Asadar ai cam mult timp la dispozitie pentru abureli.
Cambula e minunat indiferent cat de destept te dai tot nu justifici acele mizerii din cronica. REPET CLASIC ROMESC DESIGUR daca nu poti zice nimic de ce a glasuit omul incepi sa il persiflezi si sa te legi de el.
Daca continui cu acelasi ton plin inteligenta care emana doar bale si spume inafantile considera ca am fost mancat in arena cu lei si nu mai are cine sa iti raspunda.

rc-st.
18 Mar 2010, 07:14
da sunt profi si stiu si ca un film poate fi realizat de cineva pana la un moment dat (bine), apoi de altcineva (prost) pentru ca vine producatorul si spune ca lui nu ii place si ca vrea un happy ending.
Sincer filmul ducea spre un unhappy ending destul de bun dar ceva s-a intamplat. Poate din faza de scenariu s-a produs o ruptura. As fi foarte interesat sa vad diferitele variante de scenariu.
Cum ar fi fost scenariul inainte sa isi bage coada regizorul de exemplu...

Pitbull
18 Mar 2010, 07:46
Nu pot fi sigur, evident, dar intuiesc cä nici variantele de scenariu nu ne-ar dezvälui mai mult în sensul discutiei (o sansä ratatä, etc...). Nu mi s-a pärut cä întrezäresc nicäieri vreuin soi de premise valorice pe care sä le fi compromis cineva (regisorul, producätorul), pe drum.

...In schimb, vezi ce bine l-am citit pe Cambulä? :D E previzibil ca dupä-noapte-vine-zi! :x
Cel mai mult îmi place fraza elipticä de subiect, coerentä, logicä si orice legäturä cu cele din jur: "REPET CLASIC ROMESC DESIGUR". Imi aminteste de Florin Cälinescu, cum se întreba el odatä la "Chestiunea zilei" dacä ar fi mai politically corect sä zicem "muschi romesc" în loc de "muschi tigänesc".
Am o nelämurire: oare numele "Cambulä" vine din Caragiale (ca personajul), sau e compus la modul "cam Bulä" (adicä un Bulä aproximativ, unul chiar mai bulos decât titularul!)?

Pitbull
18 Mar 2010, 08:19
Ups - s-a-ntors Cambulä si räspunde - ia sä vedem de unde le mai scoate...! :D

Cambyses
18 Mar 2010, 08:28
nu................ prima oara aveai dreptate era ceva legat de un soladat Cambula vine de la Cambyses si cam atat daca nu ai auzit pana acum de acest nume google it.


romesc in comparatie cu alte cuvinte cu litere lipsa scrise de mine e intentionat pentru tine ca si asa inventezi cuvinte si m-am gandit ca ar fi cazul sa ma adresez oarecum mai pe limba ta

Limba nu mai este ROMANA pentru tine asa ca probabil te poti oricand intelege cu populatia basinoasa din Avatar nu de alta dar faci des referire la zona respectiva si la prodususul de export care iese de acolo. dupa cum vezi i am omis un T

CaM AtÂt Am AvUt Să ÎţI TrAnSmIt.

Pitbull
18 Mar 2010, 08:31
Ni la iel, c-o gräit! :-O
Gräit-ai, mä ficior?
No, ghini. Amu, meri.

Lieutenant
20 Mar 2010, 12:50
e la fel de penibil ca si hurt locker, cu o singura faza draguta in tot filmul . (la hurt locker era faza cand "eroul " nostru isi leapada armura ca sa opereze mai bine, fapt destul de realist, anyway nu conta ce avea pe el la cate obuze de 155mm erau langa el). aici singura faza distractiva e cu baba, mai ales cand umbla pe tavan si cade in spatele lui dennis quaid ,cu o fata de joker senil, si ii arde una ! era sa ma inec cu berea de ras! :))
in rest, boring as hell! ;) :))

p.s. constantine a fost "dumnezeu" pe langa asta :))

rc-st.
20 Mar 2010, 13:52
reformulez, legion e un film bun!

horatiu_trand
22 Mar 2010, 21:58
l-as mai vedea de 10 ori!

rc-st.
25 Mar 2010, 09:12
e nici chiar :)