View Full Version : Ratinguri filme?
cristane
27 Jan 2010, 09:46
Am o intrebare... cum de aproape toate filmele de pe site au rating intre 7-8? Chiar si daca la comentarii notele sint foarte proaste, ratingul mediu al filmului e de 7 si ceva. E un bug? Se poate rezolva? Thx.
Poti vota un film fara sa-l comentezi, deci probabil notele proaste date acolo sunt ridicate de note bune fara comentariu. Si mie mi se pare putin ciudat faptul ca majoritatea filmelor au note intre 7 si 8, dar cel mai probabil se datoreaza unui numar mic de voturi si a unui fel de echilibru intre categoriile de persoane care le voteaza.
cristane
27 Jan 2010, 10:26
Poti vota un film fara sa-l comentezi, deci probabil notele proaste date acolo sunt ridicate de note bune fara comentariu. Si mie mi se pare putin ciudat faptul ca majoritatea filmelor au note intre 7 si 8, dar cel mai probabil se datoreaza unui numar mic de voturi si a unui fel de echilibru intre categoriile de persoane care le voteaza.
Nu prea cred. Uite de ex. la Thirst
http://www.cinemagia.ro/filme/bakjwi-thirst-42454/
Tin minte foarte clar ca inainte sa votez avea tot 7 si ceva media. I-am dat 1 (de forma - de fapt mi-a placut :D) si acum are media 7.5 dupa 6 voturi.
Am luat la rind vreo 30 de filme din baza de date, TOATE au media intre 7 si 8.
E clar un bug - sper sa se poata rezolva rapid :)
La tine la profil apare nota 7, un alt user i-a dat 8, iar unul i-a dat nota la comentariu, anume 4. Ca nota sa fie 7,5 pentru 6 voturi acordate inseamna un total de 45. 45-19=26. Adica doua note de 9 si una de 8 de exemplu, sau una de 10 si doua de 8, ceea ce e foarte posibil. Eu i-am dat un 7, sa vedem daca cand se actualizeaza votul meu nota se duce la 7,4. Si daca nota ta ar fi fost 1, tot ar fi fost posibil sa aiba nota 7,5 in total.
Oricum ar trebui asteptat un raspuns de la un moderator/administrator, dar sunt sigur ca-ti va zice ca sistemul functioneaza cum ar trebui.
PS: Gloria i-a dat 9, deci sansele sunt foarte mari ca nota sa fie adevarata :P
StefanDo
27 Jan 2010, 11:31
e posibil sa fie un decalaj intre notare si aparitia efectului ei. tocmai am notat cu 1 thirst si ratingul aparea tot de 7,5
e posibil ca cristi sa fi dat 1, dar inaintea lui altcineva sa fi dat o nota mare si media sa creasca pana se inregistreaza si ratingul lui.
oricum, am anuntat problema la programare, revin cat de repede cu un raspuns mai documentat :)
e posibil sa fie un decalaj intre notare si aparitia efectului ei. tocmai am notat cu 1 thirst si ratingul aparea tot de 7,5
Momentan apar 7 voturi, deci l-a actualizat doar pe al meu. Daca nota de dinainte era ceva de genul 7.549 si eu i-am dat un 7 e posibil ca nota sa fie undeva in jur de 7.451 ceea ce probabil ar insemna o afisare tot a notei 7,5. Nu mai fac calculele acum ca n-am timp...
e posibil ca cristi sa fi dat 1, dar inaintea lui altcineva sa fi dat o nota mare si media sa creasca pana se inregistreaza si ratingul lui.
La profilul lui apare nota 7.
oricum, am anuntat problema la programare, revin cat de repede cu un raspuns mai documentat :)
Asteptam raspunsul :D Pana la urma noi doar ne dam cu parerea :P
cavallioty
30 Jan 2010, 14:10
sa inteleg ca din cauza acestei probleme s-a refacut clasamentul si filme cu foarte putine voturi sunt in fruntea clasamentului,ar trebui sa fie un anume numar de voturi ca sa intre in clasament,normal ca daca ai putine voturi e posibil sa ai nota mare fata de altele care au mii de voturi
StefanDo
01 Feb 2010, 10:57
bug-ul cu rating-urile filmelor rezolvat, verificati si voi
clasamentul de pe homepage se va schimba numaidecat, vom introduce un top al ultimei luni, e cel mai relevant
cristane
01 Feb 2010, 16:18
Dap, e OK, in sfirsit exista filme si cu media mai mica de 7 :D Thx.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.