View Full Version : Titanic Vs Avatar
ciobotaru
25 Jan 2010, 20:24
avatar a depsit titanicul , in cea ce priveste incasarile , parerea mea este ca titanicul este un film mai bun , dar asta e doar parerea mea , insa ce cred eu este ca trebuie sa cautam un top al numarul de bilete vandute intre titanic si avatar ca sa vedem care este intr-adevar liderul
Liderul cui? Calitatea unui film nu se masoara nici in bani castigati si nici in numarul de bilete vandute.
http://www.cinemagia.ro/stiri/avatar-sterge-titanicul-din-cartea-recordurilor-14582/
Aici este un comentariu al unui user legat de bilete, dar e vorba doar de SUA:
"Am citit un articol conform caruia in SUA, desi 'Avatar' va depasi incasarile de 600 mil. $ ale 'Titanic'-ului, sunt doar aproape 70 de milioane de bilete vandute pt. 'Avatar', in timp ce 'Titanic' a avut peste 125 de milioane de bilete vandute in urma cu 12 ani, plus ca pretul mediu din 1998 al unui bilet era de 4,70 $, iar acum este de 7,50 $."
Mai interesant mi se pare ce e scris la sfarsitul articolului:
"Cu toate acestea, şi aici poate fi vorba de inflaţie: după o formulă de calcul a departamentului de statistică din SUA, încasările Titanic-ului din 1997 ar putea fi echivalate cu minim 2,5 miliarde - pe baza ratei inflaţiei. Pe locul întâi continuă să fie Pe aripile vântului, ale cărui încasări de 400 de milioane în 1939 echivalează cu 6 miliarde de dolari actuali, în schimb, Avatar detronează pe Titanic, ajungând la 1,288 miliarde de dolari."
Atunci poate Pe aripele vantului e liderul ala de care vorbesti?
Intradevar, valoarea unui film este data in mare parte si de vanzarea biletelor. Insa, avand in vedere faptul ca aceste doua filme sunt despartite de 12 ani, tin sa precizes faptul ca cel putin in Romania, Cinematografia a evoluat foarte mult in decursul acestor ani (aparitia unor cinema-uri, diferente de orar, plus inflatia dolarului, etc) care ar defavoriza in mod categoric Titanicul. In concluzie, e cam greu sa faci o comparatie corecta intre Titanic si Avatar tinand cont de vanzarea biletelor.
Intradevar, valoarea unui film este data in mare parte si de vanzarea biletelor.
Exact ce am zis si eu!
piratuX
25 Jan 2010, 21:10
Normal ca e greu sa faci o diferenta intre Titanic si Avatar in ce priveste vanzarea biletelor.Daca Avatar prindea viata la vremea cand Titanic aparuse, cand internetul deabia se nastea in S.U.A, avea incasari triple fata de Titanic.Doar acest argument poate sa dovedeasca ca in secolul pirateriei cand toata lumea putea sa il obtina downloadand-ul de pe net cum se face cu orice film au preferat sa mearga sa il vada in cinematografe, multi de nerabdare iar altii considerand ca isi merita fiecare banut.
Chiar si eu care nu am mai fost la cinematograf de ani de zile si sunt adeptul internetului:D , am mers anul asta la cinematograf la 2 filme:2012 si Avatar.Primul dezamagindu-ma enorm.
Sper ca acest film sa traga un semnal de alarma regizorilor si producatorilor de filme care se plang ca nu isi vand filmele din cauza pirateriei, sa inceapa sa realizeze ca se poate cu adevarat sa aduci lumea in salile de cinema.Stima si respect acestui regizor caruia i-as mai dorii inca zece mii de vieti:James Cameron.
Eu unul vreau sa si cumpar filmul in original cand apare.Am o colectie cu filme ce si-au meritat banii printre care si Titanic.:D
Oricum ori cat am dezbate problema James Cameron a luat banii pe amandoua filmele: Titanic si Avatar. ;)
shadowofnight
25 Jan 2010, 21:19
Titanicul e mai bun ca Avatarul. Parerea mea.
ciobotaru
25 Jan 2010, 22:01
pe aripile vantului 400 de milioane în 1939 , asta chiar nu stiam , e incredibil , echivalează cu 6 miliarde de dolari , nu pot sa cred , inseamna ca liderul este chiar el : PE ARIPILE VANTULUI filmul din 1939 , normal ca nu putem judeca un film dupa bani sau bilete vandute dar totusi e ceva uimitor in asta , sa vezi cum unele filme indreapta mii de oameni catre salile de cinema si aduna miliarde pe tot globul , te face sa gandesti oarecum , ce a atras atat de mult la ele , sunt intr-adevar foarte bune dar nu sunt singurele filme bune din istoria cinematografului , ce sa fie acel ceva care a atras atat de mult la filmele astea ?:-/
Federico
25 Jan 2010, 22:06
Mai puneti la socoteala ca pe vremea lui "Gone With The Wind" poulatia globului nu era nici jumatate din cat e azi... ;)
pe aripile vantului 400 de milioane în 1939 , asta chiar nu stiam , e incredibil , echivalează cu 6 miliarde de dolari.
De fapt e vorba de 3,9 milioane de dolari in `39.Suma de 400 de milioane reprezinta incasarile filmului de la data aparitiei pana prin anii 2000.
pe aripile vantului 400 de milioane în 1939 , asta chiar nu stiam , e incredibil , echivalează cu 6 miliarde de dolari.
De fapt e vorba de 3,9 milioane de dolari in `39.Suma de 400 de milioane reprezinta incasarile filmului de la data aparitiei pana prin anii 2000.
3,9 este bugetul , a obtinut peste 198 de mil. in US din mai multe relansari si reeditari , iar cei 400 de mil. sunt la nivel mondial , ultima oara relansat a fost in 1998.
Le-ai incurcat , 3,9 este bugetul filmului, nu incasarile din acea vreme , la premierea oficiala din '39 a avut incasari de 20 de mil.
Era evident ca la buget ma referisem,de`aia nici nu am mai scris.
Defapt tu nu la aia te-ai referit , insa fie cum spui tu. 8-|
Ok .. daca stii tu mai bine.Sa fii atent sa ma corectezi de acum cand mai gresesc da ? Merci.
Nu am vrut sa fac pe desteptul , daca asta crezi , doar te'am corectat , se pare ca este greu sa ne acceptam greseala , tipic romanesc ... doamne.
In vremurile astea grele in care demisiile curg garla, aveti noroc de ciobotaru ca va da de lucru. :)
Nu am vrut sa fac pe desteptul , daca asta crezi , doar te'am corectat , se pare ca este greu sa ne acceptam greseala , tipic romanesc ... doamne.
Stiu ca nu asta ai incercat,dar singura mea greseala e ca nu am scris ca 3.9 milioane era bugetul.Am crezut ca userul dinaintea mea la bugetul filmului se referise.My bad.
nu va mai certati,ca oricum,Pe aripile vantului a fost ,este si va fi,un film pe care oricine l-ar revedea cu placere de N ori .Eu de cate ori am ocazia nu zic nu. Avatar l-as mai revedea cred o data. Iar Titanic ....NEVER . N u vreau sa supar pe nimeni,sunt doar parerile unui profan :P ,nu am pretentii de mare cinefil ,cunoscator sau critic ,vorbesc pur si simplu ca simplu spectator.
Carla40
07 Feb 2010, 19:49
îmi spui te rog cum să i-au subtitrarea la Avatar
si, ma rog, de ce a scris "i-au"? ati ajuns si forum de subtitrari. :) bravos!
si, ma rog, de ce a scris "i-au"? ati ajuns si forum de subtitrari. :) bravos!
Mai usor pipes, s-o fi ratacit omu'... :)
se numeste comoditate (nu stiu daca e made in RO, dar noi, cu siguranta, o perfectionam).
Gerrard831
11 Feb 2010, 22:22
Nici unul dintre cele doua filme nu sunt extraordinare,dar daca as fi nevoit sa aleg as alege Avatar.
as alege titanic, avatar nu mi se pare cine stie ce
movie4, ai vazut filmul despre care vorbesti?
claudiu-daniel-lugoj
12 Mar 2010, 09:54
Imi este foarte greu sa aleg dintre cele doua filme,parerea mea este ca amindous sunt niste capodopere.
Avatar clar.Dar asta nu prea e o comparatie ok.Sunt filme diferite si cu o diferenta destul de mare la ani...
sunt diferite unul de altul
bogdann1980
21 Mar 2010, 10:05
de acord ca amandoua sunt capodopere. avatar, poate pentru ca l-am vazut mai de curand
Dupa mine e destul de greu sa faci o diferenta intre cele 2 filme deoarce:
Titanicul este mai mult o drama contemporana foarte stilata care prin toata suferinta care o traiesc acei oameni a acaparat multi oameni,chiaaaar si pe cei care urasc dramele.
Avatar este un film de actiune,SF,drama,fantasy,chiar si romantism cu o poveste destul de buna,dar actorii si imaginile,aproape tot fac un film ce nu ai vrea sa il ratezi.In general am auzit pareri bune,dar si rele ca e de copii,ca totul e prea tras de par,deci si bun si rau.Asa e si la Titanic:majoritatea au adorat filmul dar si uniii care l - au urat din cauza ca nu are actiune etc.
In final sunt 2 genuri diferite care ambele au castigat la bani...multi!
Dak faceti o diferenta care a avut mai multi spectatori ar fi Avatar deoarece la el au mers si copii si aproape orice tip de pers,cand la Titanic,aproape numai iubitorii de drame si romantism.
La bani Avatar deoarece e mai nou si are multe chestii ce necesita noua tehnologie ce nu era atunci.
Deci ambele sunt super,dar nu le poti compara!B-)
radu_ionascu
22 Mar 2010, 21:40
eu prefer avatar!
Paraiah
24 Mar 2010, 12:48
Vazut Titanic de 10 ori si Avatar de 3 ori. Titanic as mai vedea dar avatar nu ma mai atrage.
In ziua de azi un film cu efecte speciale si un cliseu banal,o poveste de dragoste poate depsi usor un clasic ce a marcat poate sute de oameni. E greu sa compari un clasic cu un film de actoalitate.
Cinemania
25 Mar 2010, 07:30
Titanicul e un film clasic ? :-?
e doar un thriller banal si lacrimogen..... :)
SomFlorin
26 Mar 2010, 06:34
nu am vazut titanicul asa ca ma multumesc cu avatar!
Radu1711
03 Apr 2010, 12:45
koretesuade
30 Apr 2010, 19:07
Titanic.....totusi:D zic io interesante discutiile voastre;) ;)
robbiex2
01 May 2010, 15:19
Titanic-ul nu l-am mai vazut de vreo 5 ani iar Avatar-ul deloc, insa alegerea mea ar fi Avatar fiind satul de batranul Titanic.Cam nepotrivita acesta "infruntare" dintre Titanic si Avatar, doar prin faptul ca cele doua filme au cu totul alt gen.da, stiu! James Cameron sta la baza ambelor filme dar cam ciudata comparatia :-/
DanDiana1994
22 May 2010, 00:03
Eu personal prefer sa ma uit la Titanic decat la Avatar.
Filmul Avatar e un film bun in care s-a investit o groaza de bani si e 98% SF(exagerez putin).L-am vazut in format 3D si nu m-a atras nimic,adica nu vada altceva decat desene animate,mi se pare ca este lipsit de profunzime si intr-un fel sau altul e o poveste tipica(un tip merge intr-un loc cu un anume scop,ajunge acolo se indragosteste de cine nu trebuia,la un moment dat tipa afla scopul lui,se supara si pe urma ii trece),desi sunt si momente originale.De admirat este peisajul din lumea aia albastra(nu stiu cum se numeste pt k dupa cum spune-am am vazut o singura data filmul si nu am fost atenta).
In schimb Titanicul atinge mult mai mult latura sensibila a unei persoane si s-ar putea zice k si aici exista o poveste tipica, dar sa nu uitam ca are la baza un fapt real,iar filmul a fost facut pe vremea cand tehnologia nu era atat de avansata ceea ce da un aer de naturalete filmului.
Incat cele doua filme au ajuns sa fie comparate,inseamna ca ambele sunt bune si la fel cum eu nu pot sa vad profunzimea din Avatar alti nu o vad pe ceea din Titanic.
In concluzie ambele filme se remarca prin ceva specific ce atrage publicul,fiind doua filme ce nu trebuiesc comaparate ci apreciate(individual).
CoCo_XPS
31 May 2010, 16:01
Eu sunt pentru Avatar
flori0304
31 May 2010, 18:06
hai ca asta-i buna...
cand a ajuns titanicul sa fie comparat cu avatarul?:-?
Chiar , cum poti sa compari Avatar -cu Oscar pentru efecte speciale , atit, cu Titanic , un film "super -oscarizat" ? Asta asa, la masa verde, adunind si scazind , caci altfel ,personal nu gasesc termen de comparatie intre un desen animat ceva mai evoluat si un film de referinta adevarat, cu greutate.
Titanic e un "titan" printre filme , prin redarea fidela a acelei catastrofe marine, a tragediilor umane , dar si o poveste de dragoste fabuloasa. Pe linga el , Avatar e o caricatura , un film ce nu va rezista timpului desi a avut incasari record. Audienta enorma a Avatar-ului e insa reprezentativa in sectorul juvenil de virsta, se pare ca din pacate gusturile cinematografice tind spre "degustarea" unor noi senzatii ,cit mai tari ,mai exotice ,iesite din comun, scenariile cu multe gadget-uri devanseaza povestea. Oricum , putini tineri sint cei ce revad acest film, pe cind Titanic-ul cred ca a fost revazut de multe persoane , eu l-am revazut de 3 ori, si de fiecare data mi-a placut ceva in plus , asta cred ca da valoarea unei pelicule.
Myzaree
05 Jun 2010, 19:23
Depinde. Avatar pentru efecte, idee si peisaje. Titanic pentru storyline.
danonino
05 Jun 2010, 22:44
Chiar , cum poti sa compari Avatar -cu Oscar pentru efecte speciale , atit, cu Titanic , un film "super -oscarizat" ? Asta asa, la masa verde, adunind si scazind , caci altfel ,personal nu gasesc termen de comparatie intre un desen animat ceva mai evoluat si un film de referinta adevarat, cu greutate.
Titanic e un "titan" printre filme , prin redarea fidela a acelei catastrofe marine, a tragediilor umane , dar si o poveste de dragoste fabuloasa. Pe linga el , Avatar e o caricatura , un film ce nu va rezista timpului desi a avut incasari record. Audienta enorma a Avatar-ului e insa reprezentativa in sectorul juvenil de virsta, se pare ca din pacate gusturile cinematografice tind spre "degustarea" unor noi senzatii ,cit mai tari ,mai exotice ,iesite din comun, scenariile cu multe gadget-uri devanseaza povestea. Oricum , putini tineri sint cei ce revad acest film, pe cind Titanic-ul cred ca a fost revazut de multe persoane , eu l-am revazut de 3 ori, si de fiecare data mi-a placut ceva in plus , asta cred ca da valoarea unei pelicule.
Totusi, sa nu exageram. Nu cred ca Rose era virgina si nici Jack, inainte ca cei doi sa se intalneasca si sa se impreuneze. Daca erau virgini, atunci povestea lor de dragoste ar fi fost tot o simpla iluzie dar mult mai credibila si realista.
Adelheide
06 Jun 2010, 15:22
Votez pentru Titanic (l-am vazut de foarte multe ori),in schimb, nici nu am avut curiozitatea sa vad Avatar (nu ma atrage nici trailerul si toata isteria asta cu o lume utopica la care viseaza cei din lumea virtuala nu-i pentru mine :)) ).
-sebastian-
07 Jun 2010, 08:57
mda..este destul de greu sa compari 2 filme care au fost facute in ani diferiti ( 12 ani diferenta ) , genul de film difera , titanic fiind drama iar avatar fiind SF, tehnologia folosita fiind in favoarea avatarului 3d + cinematografele care s-au dezvoltat enorm in decursul acestor ani....toate aceste lucruri fac aproapre imposibila o comparatie intre cele 2 filme....
insa daca ar trebui sa aleg un favorit as spune: Titanic
andreyuzzu
10 Oct 2010, 04:14
Unu mai prost ca altu , dar daca e sa aleg mai bine aleg un vas care se scufunda decat niste strumfi albastrii care se bat aiurea..... James Cameron a dat lovitura cu Terminator 1 si 2 , punct. Vanzarea biletelor , banii cheltuiti pentru film sunt nimicuri.
chuckyfan
10 Oct 2010, 09:02
Cred ca n-am sa aleg nicunul,pentru mine 2 filme proaste fara de care ne era mai bine,nu?
omudindulap
10 Oct 2010, 11:04
Nu. Cele doua filme nu fac parte din categoria filmelor proaste, ci din cea a celor care ne plac sau nu.
chuckyfan
10 Oct 2010, 14:30
Greseala mea.scuze deci cele doua, fac parte din categoria filmelor pe care nu le gust:)
legolas05
14 Jan 2011, 23:19
titanic este mult peste avatar
costyn162
15 Jan 2011, 09:32
Depinde. Avatar pentru efecte, idee si peisaje. Titanic pentru storyline.
Este foarte adevarat ce ai spus.... nu prea ai cum sa le compari deoarece absolut totul este diferit, de la gen de film, pana la poveste, perioada de lansare, absolut totul. Mie mi-au placut ambele foarte mult si chiar nu as fii capabil sa le compar si sa aleg unul.
princess_peach
15 Jan 2011, 10:07
Nu cred ca merg comparate! Titanic-ul se bazeaza pe o poveste adevarata, in timp ce Avatar se incadreaza cu totul la SF!...Mie personal, Avatar mi-a placut doar 3D, datorita efectelor de la Imax...Titanic-ul l-am vazut de multe ori si inca m-as mai uita la el...Cum spuneam, nu cred ca Avatar-ul ar putea sa intreaca Titanic-ul:)...
Gameandseth
16 Jan 2011, 12:21
Sunt filme total diferite,si...depinde amandoua au plusuri si minusuri iar alegerea e subiectiva pentru oricine,personal imi place povestea(storyline) din Titanic si ideea originala care a stat la baza filmului Avatar.:) Acum daca dai mai multa importanta povestii din Titanic decat efectelor speciale din Avatar alegerea e clara.
Vorador
04 Jul 2011, 19:28
Titanic>Avatar
Cristina_
17 Jul 2011, 22:17
Titanic a fost mai bun deoarece s-a inspirat dupa un caz real.
Ai impresia ca Godfather s-a inspirat neaparat dintr-un caz real? Si e la ani lumina distanta de Titanic.
aura_iolanda
16 Sep 2011, 14:33
cu siguranta titanic
cosmin742000
16 Sep 2011, 20:30
Nici unul nu mi se pare a fi mare film , ambele sunt dupa povesti adaptate si readaptate in cinematografie , dar daca ar fi sa aleg unul din 2 as alege Titanic pt Kate Winslet si Leonardo di Caprio.
Intre cele doua as alege Titanicu`, deoarece , nhu numai ca imi plac filmele mai realistice dar mi s`a parut mai reusit...
Jack-Jack
17 Feb 2013, 19:44
Să fim serioşi,ce treabă are un film "romance" cu un SF care în fapt ,este un film de cotitură în industria cinematografică în care s-a folosit tehnologie de ultimă ora,lucrat mult digital.În concluzie doua genuri distincte,eu prefer filmele de fictiune asta nu înseamnă că nu mi-a plăcut Titanic.Sau vorbim şi noi prin prisma dolarului precum americanii? :D
Topicul asta a expirat de mult, cam din inceput. Nici nu stiu de ce nu l-am inchis mai demult.
Inchis.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.