View Full Version : HorrorFest 4
Se apropie, oameni buni, mai sint citeva zile...:D
http://www.horrorfestonline.com/
Ginduri, pareri, impresii pe marginea filmelor, bagati aici... Preview-ul arata destul de promitator, acum om trai si om vedea. Deocamdata numai un film am vazut din cele 8, Skjult, posibil si cel mai reusit. Dar e prea devreme sa ne pronuntam...
Disciple
25 Jan 2010, 18:04
Eu nu ma pricep prea bine, dar sunt curios daca vom avea parte de el si pe la noi prin cinematografe.
Daca vom avea propun de pe acum sa ne intalnim horroristi de pe for' si sa organizam un mic forummeeting.
In cinematografe mai mult ca sigur ca nu o sa avem parte de asa ceva. Nici unul dintre filmele de la editiile anterioare nu au ajuns pe la noi (cel putin din cite stiu eu). Dar deja vreo 3 sint pe net...:D
SpanNicolae
25 Jan 2010, 20:46
Salut poate sa-mi spuna si mie cineva daca acest eveniment are loc in Romania ? Nu ma pot interesa deoarece cel mai apropiat complex de orasul meu este la 100 de km ... As vrea sa merg sa-l vad impreuna cu prieteni mei si vreau sa stiu sigur daca are loc in Romania sau nu deoarece nu vrea sa raman cu buza umflata cand ajung in Constanta ca sa-l vad .
Cinemania
25 Jan 2010, 22:41
Se pune intrebarea:
WHAT IS HORRORFEST?
Raspuns:
Horrorfest is an annual celebration of the horror genre and showcase eight films that run the spectrum of horror to thriller to gore to supernatural. This unique film festival is the first of its kind on a national level. After Dark Films annually releases these films in a festival called “8 Films To Die For” in every major city in the United States.
SoricicaMov
28 Jan 2010, 23:40
Fear Factor: Zero
Am vazut Dread. E slab. Foarte slab. In afara de maxim 5 minute, filmul merita sa tragi apa dupa el. Nu tu tensiune sustinuta, nu tu joc actoricesc, nu tu sange din abundenta, nu tu momente cheie, cateva tate, ceva abureala psihologica, un topor, o bucata de carne cu viermi si cam atat. Poate urmatorul...
So, until tomorrow night... (:|
Cinemania
29 Jan 2010, 07:59
Incearca Lake Mungo.
Pe mine ma atrag foarte rau ZMD si The Reeds :D
SoricicaMov
30 Jan 2010, 02:01
Ok. Lake Mungo. Daca la Dread am dat 4, Lake merita 6. Asta pentru ca undeva la mijloc ajunge sa fie dezlanat si tras de plete. Dar emotia exista, si mi-a trezit tristetea si compasiunea pentru cei ce nu au liniste si despre care sunt convinsa ca graviteaza intr-un fel de paianjenis in jurul nostru, un du-te vino ce-l plasam intr-un imaginar dar ce la fel de bine poate sa faca parte dintr-un real ce pur si simplu nu-l putem accesa pentru ca ne inchidem inaintea lui, ne inhibam simturile ce l-ar putea percepe din cauza fricii, din cauza unor porti programate genetic de a se incuia intre cele doua lumi. Autoconservare sau lipsa de viziune a rasei, habar n-am...
Acum, sincer, dincolo de balbaiala de mai sus, daca as fi vazut filmul asta vinerea trecuta inainte sa urc singura, prin padure, sambata noaptea, pe munte, nu cred ca as mai fi ajuns la stana din Baiului ci mi-as fi cautat naiba cazare in Busteni ha ha!, deh, cine ma pune sa stau pe forumuri pana noaptea tarziu si sa ratez trenurile de dimineata :D
Ok, Cinemania, urmatorul va fi The Reeds... A suivre...
Eu n-am gasit decit Dread, deocamdata, si Skjult, pe care l-am vazut anul trecut. Soricico, pe asta din urma ti-l recomand cu caldura...:D Diseara vreau sa bag Dread...
SoricicaMov
30 Jan 2010, 22:46
Kill Theory merita tot 4. Si asta pentru ca m-a enervat grasanul ala ce tot striga: "fuck, fuck, we're all gonna die", si pentru ca face parte din categoria aceea de filme simpliste cu juni metrosexuali si mandre blonde exfoliate ce pleaca in excursie la mama dracu' si apoi sunt hacuiti de unu' sarit de pe fix, macar de ar fi una sarita de pe fix, si tot ar fi o schimbare, sau un hermafrodit sarit de pe fix sau siamezi sariti de pe fix, deh... Dar salt Lake Mungo cu un punct, pentru ca in comparatie cu astea doua (Kill Theory & Dread), chiar e bun
(Nu am gasit The Reeds, nici ZMD, din pacate)
Cinemania
31 Jan 2010, 10:27
Inca un pic de rabdare. Prin martie apar pe DVD :D
SoricicaMov
31 Jan 2010, 18:21
Skjult/Hidden ~ asa mai merge; nordicii astia cu distantele enorme dintre locuintele lor, cu izolarea si intunericul padurilor si al cosmarurilor, nu aveau cum sa nu livreze ceva de calitate; recunosc, pana sa vad poza cantaretei langa surubita, tot am avut indoieli legate de faptul ca Peter adult ar fi produsul mintii lui Kai, iar mai pe la inceput cand e apucat de picior in pivnita chiar mi-au sarit chipsurile din brate, deci m-a speriat si m-a tinut in tensiune, pentru asta thumbs up pentru filmul norvegian; si man, hanoracul ala chiar trebuia sa fie rosu! contrastul cromatic negru-rosu aprins stimuleaza atentia! Catchy stuff, my lads! <):) Thanks for the recommendation :)
Lake Mungo - probabil cel mai original si spooky film al acestui Fest. Secretul cred ca sta in formatul pe care il are, fake documentary, care da intregului film un aer de realism (nimic nou sub soare, insa, si de aceasta data, efectul este scontat); de asemenea, comportamentul personajelor devine mult mai plauzibil in acest format de documentar, fie el si fals...
Cele mai terifiante secvente mi s-au parut cele in care ne sint prezentate fotografii (a la Blow Up) ori cadre inghetate, care, pe masura ce sint zoom-ate, devin tot mai terifiante, releva tot mai mult - este principala (si cea mai eficienta) modalitate de a creea tensiune in film.
Este un film anticlimatic deoarece, dupa ce reuseste, in prima parte, sa acumuleze o doza semnificativa de tensiune mergind pe un anumit fagas, face o intoarcere de 180 de grade pe la jumatate... Nu o sa dezvalui acum plot-ul, pentru a nu strica surpriza celor care nu l-au vazut inca... Exista un moment scary as hell spre final, care, recunosc, a avut efectul scontat in cazul meu...:">
Recomand sa-l vedeti cit mai curind pentru ca hienele de la Hollywood au pregatit deja remake-ul, pentru 2011...
Dread - dezastru. Cel mai de kkt horror pe care l-am vazut in ultima vreme. Prezenta lui Clive Barker pe generic m-a facut sa sper la ceva cit de cit interesant insa ceea ce a iesit se afla tocmai la polul opus. O ora jumate de plictiseala crunta alaturi de niste personaje imbecile si enervante.(:| De-a dreptul... dread...:-&
Sper din tot sufletul ca asta sa fie cea mai slaba veriga din Fest-ul de anul asta...
SoricicaMov
06 Feb 2010, 13:23
Dread - dezastru. Cel mai de kkt horror pe care l-am vazut in ultima vreme. Prezenta lui Clive Barker pe generic m-a facut sa sper la ceva cit de cit interesant insa ceea ce a iesit se afla tocmai la polul opus. O ora jumate de plictiseala crunta alaturi de niste personaje imbecile si enervante.(:| De-a dreptul... dread...:-&
Sper din tot sufletul ca asta sa fie cea mai slaba veriga din Fest-ul de anul asta...
Da, sunt de acord. Singurul lucru infiorator legat de acest film e cat de slab poate fi.
shadowofnight
06 Feb 2010, 14:07
Din cele 8 filme, am vazut Dread si Kill Theory. Dread l-am vazut acum cateva zile...bine, l-am "vazut" (ca l-am oprit pe la jumatate) si nu ii dau mai mult de 3. Funny fact: Tipul ala, nu mai stiu cum il cheama, e vampirasul ala din Twilight. :)) Mdeah...
Kill Theory l-am vazut mai demult, dar mi-a placut, in mare. 7.
Am vazut si trailer-ul de la 'The Final', pare a fi o combinatie intre Jennifer's Body si Saw.
SoricicaMov
06 Feb 2010, 16:17
Eu o sa incerc si cateva din HorrorFest-urile anterioare
Recomand The Hamiltons, The Abandoned, The Broken (chiar daca multi l-au hulit, mie mi-a placut), The Deaths of Ian Stone... Sint cele mai rasarite.
SoricicaMov
07 Feb 2010, 00:42
From Within (HorrorFest3) e un amestec lesinos intre Final Destination, The Ring and... Twilight; eee, dar daca baietasul ala vampirel din Twilight avea coama aceea uriasa pe frunte, asta mai putin popular are un breton lipsit de virilitate ce i se falfaie pe figura ca doua stergatoare tampe; singurul personaj credibil e Roy pentru ca-i Adam Goldberg acolo facand cu talent pe fanaticul religios tatuat caruia Dumnezeu i-a vorbit in inchisoare insarcinandu-l cu misiunea de a... purifica pacatosii (insane in the membrane...); in rest, un pastor pidosnic, o vrajitoare neopagana, o carte de blesteme, o razbunare si multe, multe, da' multe sinucideri; daca nu ar fi fost povestea de dragoste emo poate ca ar fi fost chiar bun filmul, ca de speriat m-a speriat o tara :">
SoricicaMov
08 Feb 2010, 00:19
Via HorrorFest3
Autopsy, fiind previzil ca desfasurare a povestii, nu-i ramane decat sa puncteze pe socul direct, visceral, scenele de abator grefate pe un scenariu mai istet ar fi dat insa mult mai bine; am ramas dupa film... fara gust, ca dupa o mancare fada
Dying Breed, in schimb, e mai alert, se ramifica si creste insa pentru a esua spre sfarsit intr-un banc de nisip miscator ce scufunda toata constructia de pana atunci, ma asteptam la o doza mai mare de barbarie rafinata pe final, dar intregul se digera destul de bine totusi
Barbarie rafinata - ce bine le zici citeodata...:D
SoricicaMov
08 Feb 2010, 13:48
Barbarie rafinata - ce bine le zici citeodata...:D
:"> :-*
SoricicaMov
10 Feb 2010, 22:14
Wicked Little Things ~ Zombies si nu prea. Pentru titlul catchy si decoruri nota maxima, padurea aceea si casa sunt absolut infricosatoare; in schimb, copilutii umblareti ai noptii inarmati cu ciocane sunt un fel de half-breed intre mancatori de oameni si fantome, dar nu-s suficient de credibili; call me a classic, dar eu iubesc zombie-ul asa cum l-a lasat mama imaginatie, rasarind din mormant si alergand in turma sa inghita cat mai multe creiere febrile; gonacii astia tineri si nelinistiti cauta o razbunare ce pica plocon pentru a incheia filmul intr-un mare fas, dar pana una alta lovesc cu ciocanele in stanga si in dreapta, haotic, cu atata energie distructiva lasandu-ne sa ne intrebam oare ce au papat la micul dejun, raspunsul e simplu: carne!!! In concluzie: recomand filmul doar vegetarienilor :)) Chiar... asta nu m-am intrebat pana acum: oare vegetarienilor le plac filmele cu zombies?!? :))
Observ ca la orice te uiti numai la ce ti-am recomandat eu nu...[-(
SoricicaMov
11 Feb 2010, 10:33
Observ ca la orice te uiti numai la ce ti-am recomandat eu nu...[-(
:-* Bine. Urmeaza acestea 3: The Hamiltons, The Abandoned, The Broken.
Uite care este faza cu "The abandoned"...este clar un favorit in horrorfest dar...Cerd�* s-a cam grabit,a intins putin coarda.Chiar cand ma desfatam in atmosfera aia ce imi lua rasuflarea si chiar imi gadila simturile...si-a bagat coada si a introdus niste tipete sau zgomote fara niciun sens de imi venea sa imi smulg parul din cap.Au fost multe sperieturi false...
Filmul este bun...are imagini care ti se impregneaza automat in minte cum ar fi papusa aia din lac,ceata,padurea in noapte si muuuult gore.
Dar cum am spus,parca s-a grabit sa ne arate ca ne poate speria intr-un timp record...poate trebuia sa ramana mai curat..asta este doar o parere.
In alta ordine de idei...a vazut cineva "The Collector"?Cica e bun rau=P~ =P~
In alta ordine de idei...a vazut cineva "The Collector"?Cica e bun rau=P~ =P~
Deocamdata doar pe cel din '65 l-am vazut. Bun rau si ala...:P Dar bine ca mi-ai amintit, sa-l trec pe lista...
SoricicaMov
15 Feb 2010, 18:29
Am vazut The Collector, dar cum nu este un film produs de After Dark Films, discutam despre el intr-un alt topic.
Now, in ceea ce priveste The Abandoned, se pare ca nu toate intoarcerile acasa stau sub semnul linistirii trupesti si sufletesti, sau nu asa cum si-ar dori cineva la modul ideal. Inca de la inceput ni se da un indiciu legat de cum va de/curge actiunea... in cerc, asemenea apelor ce inconjoara Insula; si intr-adevar mintile personajelor se lichefiaza si luneca in cele mai ireale ipostaze; trecutul a fost imbuteliat intr-un decor idilic, dar salbatic, ce lasa vederii pe potecile bantuite ale padurii si in camerele cariate ale conacului rusesc urmele insangerate ale unor suferinte neimpacate; casa seamana cu un cosciug imens iar Insula e un cimitir; pasul facut inapoi, in intunericul lui, te lasa prada umbrelor, nu exista cale de intoarcere; caruselul amintirilor chinuitoare e declansat si cele doua personaje sunt incapabile de a opri macabrul mecanism acronic al groazei iar peretii vibreaza sub dansul lugubru al himerelor. Insa filmul are si o doza de sentimentalism chircit, inserat delicat si in paradox cu teroarea dezlantuita, iar daca te lasi acaparat doar de elementele soc, risti sa nu observi malitiozitatea si machiavelismul unui Papusar ce vrea sa reaseze cu orice pret lucrurile si oamenii intr-un decor imuabil, tragand sforile invizibile ce anima spiritele condamnate sa-i re/faca Jocul. Acest personaj nevazut al povestii nu poate fi decat Moartea ce revine pentru a-si incheia funebrul recensamant inceput in urma cu 40 de ani.
Asadar si prin urmare... Ti-a placut sau nu?;;)
SoricicaMov
16 Feb 2010, 12:50
Mi-a placut :) Si il apreciez si pe Karel Roden.
Mi-a placut :) Si il apreciez si pe Karel Roden.
Chiar nu ti s-a parut in niciun punct prea grabit?Sau sa il poti compara cu o ejaculare precoce?:))
SoricicaMov
16 Feb 2010, 16:53
Grabit nu. Daca e sa ii gasesc un echivalent sexual, poate sa il compar cu o partida de petting, avand in vedere ca l-am si notat cu 7. Mi-a placut, dar nu e suficient de adanc, ramane la suprafata. Dar stimuleaza, asta nu pot nega :D ;) Mie imi place mai dur ha ha. The Collector am notat cu 9 ;)
Mie imi place mai dur ha ha.
Filmul sau...?:-? :D >:)
SoricicaMov
16 Feb 2010, 16:58
Mie imi place mai dur ha ha.
Filmul sau...?:-? :D >:)
Si filmul :D B-) >:)
Am vazut The Reeds, destul de slabut, o idee exista acolo insa a fost exploatata aiurea. Din nou avem o gasca de petrecareti, brits this time. O iau pe riu la vale si ajung sa se piarda prin stufarisul englezesc. Pe acolo bintuie ceva, nu se stie ce, asta e si motivul pentru care prima parte a filmului te tine cit de cit in priza. Prin zona s-a aciuat si o trupa de emo kids, Children of the Reeds, si un Freddy Krueger pensionar, cu cautatura de Clint Easwood. Tinerii nostri incep sa inchine steagul unul dupa altul, ultima raminind, desigur, cea mai simpatica & sexoasa din gashca. Plictisul se instaleaza treptat, nefiind alungat nici de dezvaluirile amortite din final ori de "twistul" mirosit de la o posta. Nu a fost cel mai slab horror al Fest-ului de anul asta insa, per total, Festul mi s-a parut unul dintre cele mai dezamagitoare de pina acum...
shadowofnight
11 Jun 2010, 23:12
Noh foarte fain, am vazut si eu The Reeds. Nu am inteles aproape nimic, desi e oarecum similar cu Triangle (care e foarte bun). Chiar puteam face alte lucruri in ora jumate pe care am pierdut-o cu filmul asta.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.