View Full Version : Oscar 2010
Un articol publicat marţi, 12 ianuarie, în revista Asociaţiei Astrologilor din România (AAR) mi-a atras în mod deosebit atenţia pentru că oferă primele predicţii pentru Oscar 2010.
Cu ochiul astrologului, Valeriu Panoiu vede o candidată serioasă la Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol principal pe protagonista filmului An Education (O educaţie), unde se vorbeşte despre "A girl beyond her years". Este primul indice al vibraţiei lui Jupiter în Vărsător. Carey Mulligan (despre ea este vorba) joacă rolul unei adolescente care în anii 1960 încearcă să îşi construiască o personalitate distinctă, dincolo de mediul rigid în care a fost crescută şi de standardele sociale fixe.
Emanciparea se produce sub auspiciile unei relaţii de iubire neconvenţionale cu un bărbat de două ori mai în vârstă. Emanciparea, câştigarea independenţei, iubirea care sare din tipare, evadarea din normele sociale, dorinţa de a fi altfel, de a da culoare unei lumi terne, ar putea propulsa An Education pe lista nominalizărilor (Alfred Molina ar putea fi o opţiune pentru actor în rol secundar). Încă ceva - Carey este născută în 1985, deci are Jupiter în Vărsător pe harta natală.
Citeşte continuarea:
http://www.cinemagia.ro/stiri/castigatorii-oscarurilor-din-2010-previziuni-astrologice-14511/
Dragomara
15 Jan 2010, 17:25
An Education (O educaţie)
no, hai că mi-ai stârnit curiozitatea, am să amân pentru a doua oară întâlnirea cu Jack Lemmon, unul dintre idolii mei. ;)
miercuri
16 Jan 2010, 22:44
Nu prea cred ca are sanse Carrey Mulligan cu rolul ala, e bun, dar nu chiar iesit din comun.
buticut
17 Jan 2010, 01:13
Eu cred ca are si inca mari, nu pentru ca ar face un rol iesit din comun, ci pentru ca mie cel putin categoria Best Actress mi se pare una dintre cele mai putin interesante, nu am vazut vreun film anul asta/trecut in care o actrita in rol principal sa ma dea complet pe spate de sa nu ma mai ridic :D. Nu m-ar mira ca Meryl sa castige, pentru ca nu a mai facut-o de mult, dar si Carey are sanse reale sa fie nominalizata/sa castige. And yeah, I'm rooting for Molina too.
miercuri
17 Jan 2010, 11:09
I'm sorry, dar Molina nu are nicio sansa contra lui Christoph Waltz, desi face un rol foarte bun. Pe mine ma deranjeaza ca Waltz nu o sa fie trecut la rol principal.
buticut
17 Jan 2010, 18:16
I'm sorry, dar Molina nu are nicio sansa contra lui Christoph Waltz, desi face un rol foarte bun. Pe mine ma deranjeaza ca Waltz nu o sa fie trecut la rol principal.
Stiu, are sanse aproape zero de a castiga, insa ii dau mari sanse sa primeasca o nominalizare. Nu ar trebui sa te deranjeze faptul ca Waltz nu va fi trecut la rol principal, pentru ca daca ar fi trecut acolo, i s-ar reduce mult sansele de a castiga, oricat de mult ar merita. Campania Waltz pentru Best Supporting e un fel de marketing ploy, pentru ca e cel mai safe bet posibil, ceva in genul Heath Ledger for Best Supporting. Oricum nu vad un lead in filmul lui Tarantino, fiecare are parte de aceeasi "dragoste" si atentie si este lasat sa isi faca numarul.
miercuri
17 Jan 2010, 19:57
Da, intr-adevar nu exista un lead in filmul lui Tarantino, dar Landa si Shoshanna se detaseaza cumva de ceilalti, urmat de foarte aproape de Aldo Raine si soldatul neamt, cum il chema...
Federico
17 Jan 2010, 23:36
Nu prea e punctul in jurul caruia sa se invarta filmul, dar dupa consistenta si complexitate, Waltz ar putea fi incadrat fara probleme la leading ... mai ales dupa antecedente ale academiei precum Marlon Brando in " The Godfather" .
buticut
18 Jan 2010, 00:04
... mai ales dupa antecedente ale academiei precum Marlon Brando in " The Godfather" .
...sau Anthony Hopkins in The Silence of the Lambs ;). Cred ca depinde mult de Ad-urile For Your Consideration si de felul cum ii "label-uiesc" pe actori. Nimeni nu-si bate capul gandindu-se daca e potrivita categoria sau nu, se alege mereu cea mai convenabila in care actorul are cele mai mari sanse de reusita. Hey, eu cel putin nu vad drama in Inglourious Basterds, poate doar ca Hugo Stiglitz was killed off so quickly :)), nu inteleg de ce nu a fost nominalizat la Globuri pentru Best Comedy or Musical.
Federico
18 Jan 2010, 00:16
Pentru ca un film adevarat nu e un film de gen . ;)
miercuri
18 Jan 2010, 00:47
Pentru ca un film adevarat nu e un film de gen . ;)
That's a nasty thing to say.
corinka
18 Jan 2010, 00:55
Oricum nu vad un lead in filmul lui Tarantino, fiecare are parte de aceeasi "dragoste" si atentie si este lasat sa isi faca numarul.
Ai [partial] dreptate. Totusi, eu as spune ca Shosanna e "preferata", fiind "the leading actress".
gigabyte
20 Jan 2010, 23:22
9 filme au ramas in competitia pentru cel mai bun film strain.
"El Secreto de Sus Ojos" (Argentina)
"Samson and Delilah" (Australia)
"The World is Big and Salvation is Right Around the Corner" (Bulgaria)
"Un Prophete (A Prophet)" (France)
"The White Ribbon" (Germany)
"Ajami" (Israel)
"Kelin" (Kazahkstan)
"Winter in Wartime" (The Netherlands)
"The Milk of Sorrow" (Peru)
http://latimesblogs.latimes.com/awards/2010/01/wednesday-roundup-9-films-remain-in-oscar-foreign-film-race-paleyfest-2010-announces-lineup.html
No Mother? Now that just sucks!
Federico
20 Jan 2010, 23:33
Nici "Politist..." dar nici "Abrazos" >:) . Pentru mine e un "compromis" multumitor.
Dupa ignorarea lui 4,3,2 mai da careva o ceapa degerata pe ce considera americanii Cel Mai Bun Film Strain?=))
Im.Kino
21 Jan 2010, 10:25
nu americanii (toate asociatiile de critici americani au laudat 432 si l-au declarat printre filmele anului/deceniului), ci academia de film care, la fel ca oriunde in lume, nu e formata din esteti si connaisseuri, ci din oameni care n-au timp sa vada filmele si batranei indatoritori.
Reformulez: Chiar mai da cineva o ceapa degerata pe parerea unor batrinei indatoritori carora nu li se mai scoala decit atunci cind se uita la Avatar?>:)
Fuck them and the horse they rode on...
StefanDo
21 Jan 2010, 15:10
cu cat numarul celor care voteaza e mai mare, cu atat mai mari sunt sansele ca avatar sa ia 15 oscaruri
An Education (O educaţie)
no, hai că mi-ai stârnit curiozitatea, am să amân pentru a doua oară întâlnirea cu Jack Lemmon, unul dintre idolii mei. ;)
Sub asteptari An Education, si-l pandeam de mult timp.
Rolul e doar ok.
Dupa ignorarea lui 4,3,2 mai da careva o ceapa degerata pe ce considera americanii Cel Mai Bun Film Strain?
Pai ce sa caute 432 la Oscar?
Tare rau line-up de anu' asta ptr Best Foreign, si inca mai am de vazut de pe-acolo.
miercuri
29 Jan 2010, 22:06
Tare rau line-up de anu' asta ptr Best Foreign, si inca mai am de vazut de pe-acolo.
Das weisse Band e acolo si in fond e aproape sigur ca o sa castige. Daca nu, poate Un prophete ( :x), dar nu prea cred.
buticut
29 Jan 2010, 23:33
cu cat numarul celor care voteaza e mai mare, cu atat mai mari sunt sansele ca avatar sa ia 15 oscaruri
Shhhhh....X(
Apropo de oameni care nu au rabdare sa vada filme, citisem zilele trecute un articol in care mai multi membri ai Academiei trimisesera scrisori cum ca nu se pot decide in privinta a 10 filme, ca nu isi pot aminti 10 care sa merite sa fie nominalizate. E kinda embarassing sa fii in Academie si un average movie-goer sa vada mai multe filme demne de nominalizari la Best Picture decat tine. Chiar nu stiu ce cauta unii acolo...
Probabil ca cele 10 finaliste vor fi: The Hurt Locker (pe care sincer il si vad castigand), Avatar, Inglourious Basterds, Up in the Air, Precious, Invictus, A Serious Man (?), A Single Man (?), Star Trek, An Education. A Serious Man si A Single Man s-ar putea sa fie inlocuite de Up si The Messenger. Cam prost an si-a ales Academia ca sa largeasCA CAtegoria. Mi-ar placea sa vad pe lista nominalizarilor si Public Enemies, dar ma cam indoiesc :(.
miercuri
29 Jan 2010, 23:59
Bine ar fi sa nu mai fie Up nominalizat la animatie si sa faca loc pentru The Fantastic Mr Fox, care s-asa nu are sanse saracu :(
Sunt curios de ce considerati ca 'Avatar' n-ar trebui sa ia vreo 15 Oscaruri. N-o sa ia pentru scenariu. Dar in rest?
buticut
30 Jan 2010, 04:37
Sunt curios de ce considerati ca 'Avatar' n-ar trebui sa ia vreo 15 Oscaruri. N-o sa ia pentru scenariu. Dar in rest?
Oh c'mon...Avatar e ok. Am iesit placut surprinsa de la cinema, cand l-am vazut acum cateva saptamani, pentru ca imi fixasem intentionat asteptari joase, insa datorita acelor fanboys care mai ca nu venereaza filmul, catalogandu-l drept ceva ce nu este, mi s-a mai dus din entuziasm - hype-ul excesiv l-a facut sa scada in ochii mei.Ca technical achievement - intr-adevar e excelent. Entertaining - yep, can't complain, cu tot cu personajele stereotipice si cu storyline-ul simplist. Dar Avatar e ca o cutie frumos ambalata,dar goala in interior. Dezbraca-l de efecte si nu ramai cu mare lucru.Peste 10 ani,nimeni nu se va referi la Avatar ca fiind "filmul ala foarte bun", ci va fi doar "filmul ala cu efectele beton".
Deja stim 100% ca nu va lua pentru make-up,fiindca e iesit din competitie.
Best Director - nominalizare - DA, dar nu o sa rateze ei sansa sa ii dea premiul lui Bigelow.
Pentru scenariu original - nominalizare - MAYBE - s-ar putea nici macar sa nu pupe vreo nominalizare si sa-i ia fata The Hurt Locker, A Serious Man, Up, (500) Days of Summer si Inglourious Basterds. Probabil ca isi va face totusi loc si va scoate din cursa (500) Days of Summer. De castigat....hmmm, ma cam indoiesc.
Best Picture - nominalizare - DA, dar nu as paria ca va si lua statueta.
Actori - FAIL la toate categoriile. Daca nu a reusit sa obtina nici macar o nominalizare la SAG pentru Best Ensemble, e clar ca nu va fi niciun actor nominalizat, desi I kinda liked them.
Editing - Nominalizare - DA
Cinematography - Nominalizare - DA, dar probabil Oscarul se va duce catre The White Ribbon,care deja a luat cateva premii sau Nine sau Bright Star, daca vor fi nominalizate.
Art Direction - Nominalizare - DA si s-ar putea si sa castige.
Costumes - Nope, those Na'vi had barely any clothes on
Sound - Yep
Sound Editing - Yep
Score - Nominalizare DA, dar as vrea sa ia WTWTA sau Up
Visual Effects - Yep
Best Song - Yep
Deci maximul de nominalizari pe care Avatar le poate obtine este 11.
Eu nu ii dau mai mult de 5 premii (Editing, Sound, Sound Editing, Visual Effects, Art Direction).
I am rooting for Dl. Vulpe too :D.
'Avatar' este un film cu continut subtireanu, dar foarte bine realizat. Regie, Productie, Efecte etc. rup. Scenariu, Actori - varza. Problema e ca tendinta ciritcii este sa insiste pe scriitura, nu pe film. La noi, cel putin, se manifesta grosolan. Prefer sa citesc impresii ale unor oameni care n-au nici o treaba cu industria, precum Jactati sau Chambord. Comenteaza cu precadere o singura componenta, dar nu isi aroga titulatura de critici de film.
Sa nu mai aud de Hurt Locker ca's dezgustat maxim de toata campania de promovare (bannere peste tot desi filmul aparuse de mult, cronici aparaute din senin in prag de premii) si Bigelow mi-e tare antipatica. Nu zic ca nu-i un film bun, dar e fix definita pentru over-rated.
Avatar te lasa impresionat la iesirea dintr-un IMAX, pentru ca filmul ca experienta vizuala e de-a dreptul spectaculos. Judecandu-l la rece, mai tarziu, te-ntrebi de ce e "wow" pentru toata lumea, ca-i jucat slabut si sec, storyline accesibil, etc. E magnet de fani adolescenti, e viral, a devenit aproape un curent, insa in pofida unui buget la indemana, tot mi se pare un efort demn de premiat. (nu cu cine stie ce premii, dar nici ignorat)
Das weisse Band e acolo si in fond e aproape sigur ca o sa castige. Daca nu, poate Un prophete ( :x), dar nu prea cred.
Un Prophete mi-a placut si mie, de fapt mai toate filmele de Audiard mi-au placut. Din lista, pana acum, merg pe El secreto de sus ojos, care daca nu era romantat un pic peste masura, era foarte reusit + un plan-secventa DEOSEBIT. Insa, intr-adevar, Das Wiesse pare cel mai indreptatit pentru premiu, ca de!, Haneke! (si e smecher d.p.d.v. tehnic, true story)
buticut
31 Jan 2010, 00:27
'Avatar' este un film cu continut subtireanu, dar foarte bine realizat. Regie, Productie, Efecte etc. rup. Scenariu, Actori - varza. Problema e ca tendinta ciritcii este sa insiste pe scriitura, nu pe film. La noi, cel putin, se manifesta grosolan. Prefer sa citesc impresii ale unor oameni care n-au nici o treaba cu industria, precum Jactati sau Chambord. Comenteaza cu precadere o singura componenta, dar nu isi aroga titulatura de critici de film.
Problema e ca tendinta criticii pozitive este sa insiste pe experienta si nu atat pe filmul in sine. La Avatar e grozava experienta, insa un Best Picture Winner trebuie sa fie la fel de great,indiferent ca il vezi in 3D sau 2D. Eu intamplator am vazut Avatar in 2D, poate de aia am entuziasmul mai redus - pentru mine a fost doar un good,fun movie. Good, but not great. Nu il critic vehement, ii recunosc calitatile, e realizat impecabil, dar pur si simplu nu il vad de calibrul unui castigator de BP.
buticut, ma bucur sa aud si comentarii civilizate (nu neaparat pro Avatar sau alte filme) si argumentate (nu visate sau inchipuite). ca de bocitoare sunt satul..... cu singura recomandare - incearca un 3D (pentru asta a fost facut acest film....). de preferat un realD 3D (in tara nu stiu pe unde se gaseste acesta tehnologie, dar in Bucuresti stiu sigur ca este la HM). ai bagat si tu aia cu fanboys, dar sa zicem ca mai greseste omul. :)
in rest ai tot respectul meu pentru bun-simt si decenta. felicitari!
as discuta si despre premii, dar prefer sa o fac mai tarziu (nu ma prea intereseaza acest aspect, dar, din pacate, da bine la public).
gigabyte
01 Feb 2010, 13:28
Nominalizarile la oscar vor fi anuntate maine 2 februarie la ora 15.30 ( ora Romaniei ). ( daca vreti sa stiti primi ):P
Vom anunta pe homepage; dar, pana atunci, aruncati o privire peste Zmeura de Aur:
http://www.cinemagia.ro/stiri/transformers-sapte-nominalizari-la-zmeura-de-aur-14652/
NOMINALIZARILE LA Oscar, LIVE pe CINEMAGIA:
http://www.cinemagia.ro/miscellaneous/oscar-2010-nominalizari.php
buticut
02 Feb 2010, 14:12
26 min. left :D. Ma uit si eu la stream-ul de pe Oscars.org. Ahhh se anunta doar 10 nominalizari in direct :P
Incepeeee :D!
Avatar ramas pe dinafara la Original Screenplay...
In the Loop nominalizat :D:D:D:D!
The Secret of Kells la animatie - habar n-am de el.
Surprize la Best Pic: District 9, A Blind Side
Chambord
02 Feb 2010, 14:45
s-au anuntat cele 10 la Best Picture iar A serious man si An Education sunt acolo :-bd
2
Avatar ramas pe dinafara la Original Screenplay...
I
No surprise!
Cloudy with a chance of meatballs ...out=((
Chambord
02 Feb 2010, 14:52
Foreign Language Film
* “Ajami” Israel
* “El Secreto de Sus Ojos” Argentina
* “The Milk of Sorrow” Peru
* “Un Prophète” France
* “The White Ribbon” Germany
buticut
02 Feb 2010, 14:52
Pana in acest moment, urmatoarele nominalizari-surpriza ma bucura:
- District 9 la Best Pic (hey, it has flaws, dar se putea si mai rau)
- Up nominalizat la Best Pic - credeam ca vor termina prin a-l include doar la categoria de drept. Asa Domnului Vulpe ii cresc sansele.
- A Serious Man la Best Pic (sincer incepusem sa ma indoiesc de el, i se cam stinsese din buzz)
- In the Loop for Best Adapted Screenplay
- Christopher Plummer nominalizat la Best Supporting (si cel mai serios contracandidat al lui Waltz)
- Inglourious Basterds receiving a lot of love
- The Messenger - idem
- The Secret of Kells (pentru ca habar n-am de el si asta e un lucru bun, fiindca imi trezeste interesul). Desi as fi vrut Mary & Max pe acolo
- Stanley Tucci - Best Supporting - nu chiar o surpriza, saw that coming, dar ma bucur pentru el
Chambord
02 Feb 2010, 15:09
cea mai degeaba nominalizare la Best Pic e The Blind Side
ma rog, trebuia si o poveste despre triumful americanului folbalist asupra greutatilor vietii sau ce draq mai e si filmul asta :-&
buticut
02 Feb 2010, 15:14
:)):))
Am pus lista completa de nominalizari, doar ca formattingul a iesit DIN NOU aiurea, nu se intelege nimic. Oriucum o puteti vedea si pe http://www.imdb.com/features/rto/2010/oscars
miercuri
02 Feb 2010, 15:15
The Secret of Kells la animatie - habar n-am de el.
Postase Bremmen de el la filme recent vizionate. Pare foarte fain, but no so foxy. Sa facem totusi un prayer circle pentru Mr Fox :P
buticut
02 Feb 2010, 15:23
Ma bucur ca nu au nominalizat melodia Leonei Lewis din Avatar. Nu-si avea locul, e kinda forgettable.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.