PDA

View Full Version : "Where The Wild Things Are"

Mateii
11 Jan 2010, 20:57
Ma mir cum de n-a pomenit nimeni nimic de noul film al lui Spike Jonze. Eu l-am vazut aseara si a fost mistocut, desi putin copilaresc. L-a mai vizionat careva? :)

Im.Kino
12 Jan 2010, 07:32
Pai nu prea e copilaresc, deloc...

Windom
12 Jan 2010, 07:42
Din moment ce e trecut Family, e pentru copii.;) Asa cum, din pacate, se prezinta si The Lovely Bones, din care am vazut aseara un making of pe HBO. (By the way, What Dreams May Come anyone? Hellooo!!!)

Im.Kino
12 Jan 2010, 07:46
Asta cu genurile e o tampenie - cele mai multe sunt puse aiurea, si nu in ordinea cea mai potrivita. Da, sigur, e cu copii, cu mame si "animalute" - asa era si Happy Feet, si nici ala nu era film pentru copii.

Windom
12 Jan 2010, 07:51
asa era si Happy Feet, si nici ala nu era film pentru copii.

/:) E prea devreme pentru discutii filozofice...(:|

Im.Kino
12 Jan 2010, 07:55
Offf... "hai mai bine-un cantec vesel sa cantam"... Cine naiba vrea filosofie?!

Windom
12 Jan 2010, 07:57
No daca imi explici cum se face ca Happy Feet nu e film pentru copii, imi si sare somnul.;)

marius_em
12 Jan 2010, 08:29
Happy Feet trateaza un subiect destul de serios, e chiar complex pentru varste fragede. In comparatie cu ... Madagascar, sa zicem. Si ala e all ages, e o comedie buna, dar mai copilaros.

Im.Kino
12 Jan 2010, 09:53
Cam asta e ideea - Happy Feet e o animatie cu animalute foarte simpatice, desigur, dar vorbeste si despre ce inseamna viata (in cel mai fiziologic sens al cuvantului), despre relatiile animal - natura, om - natura si om - animal, despre dragoste, despre onoare si datorie si, cel mai problematic, cand vine vorba de cei mici, despre moarte.

WTWTA e un coming of age fixat intr-un mediu fantastic, un soi de paradis al copilariei, dar unul nici pe departe ideal (am vazut similaritati cu lumea lui Lewis Carroll) - fiecare animalut reprezinta, metaforic, cate o latura a personalitatii umane, exact asa cum se face ea simtita in crestere (mai intai spirit de joaca, apoi invidie, apoi furie, apoi nevoia de a apartine, etc.).

Windom
12 Jan 2010, 10:08
Ma rog, abordeaza filmele astea si teme mai serioase, dar la un nivel pueril, e si normal, sint facute, in primul rind, pentru cei care se incadreaza in media respectiva de virsta...

Im.Kino
12 Jan 2010, 10:13
Nu cadem de acord si pace - nici Miller, nici Jonze nu fac filme pentru copii ci din contra. Eventual, le impacheteaza in filme pentru copii, dar sunt morality tales (exact asa cum sunt fabulele, in general - se predau in scoala, ii invata pe cei mici niste treburi despre viata, dar, in final, tot adult stuff raman, valabile, de altfel - ba chiar si mai si - si la maturitate).

Windom
12 Jan 2010, 10:23
Pai daca Jonze e cunoscut pentru filme cerebrale, asta nu inseamna ca nu se poate abate de la regula si sa "dea in mintea copiilor" macar o data. Pina la urma are si omu' facturi de achitat...;)

Im.Kino
12 Jan 2010, 10:35
Eh, nu-l acuza acuma c-ar fi vreun gun for hire, ca nu e. Nu c-ar fi ceva rau in asta. In fond, Cassavettes a facut-o des (dar nu pentru facturi, ci ca sa-si finanteze filmele). :)

PoliFanAthic
12 Jan 2010, 10:39
Nici eu nu cred ca Where the Wild Things Are se regaseste comod in categoria asta de "filme pentru copii". Asta nu inseamna ca un copil nu se poate uita la el, ca nu poate intelege ceva din el. Ma intreb doar, chiar la un nivel minim, cu ce ar iesi un copil din WTWTA in afara de cosmaruri?

E drept ca exista multe filme de copii care sunt mai complexe si fac anumite legaturi pe care doar "un adult" le poate surprinde, ceea ce nu le face insa sa nu fie considerate filme pentru copii - dar fara a face teorie abstracta, imi exprim doar impresia ca eu nu as recomanda unui copil sa se uite la acest film.

Chambord
12 Jan 2010, 10:53
Woa, chiar voiam sa deschid si eu topic despre "Where the wild things are", vazandu-l acum cateva zile. Ca si la Pixar, elementele copilariei sunt doar un pretext pt o lectie de viata ascunsa sub un simbolism pt toate varstele. Am citit si in Empire un articol consistent despre make-of-ul acestui film si colaborarea dintre Spike Jonze si Maurice Sendak (autorul cartii). Spike e un copil mare, a fost toata viata si atata timp cat va refuza sa se maturizeze ne va mai da filme superbe precum Being John Malkovich, Adaptation sau WTWTA, ca sa nu mai zic de videoclipuri ;)

Windom
12 Jan 2010, 10:58
Sa inteleg ca e un fel de Pan's Labirinth filmul asta? E Pan's Labirinth film pentru prunci?:-?

Chambord
12 Jan 2010, 11:01
Pan e mult mai dark. Wild e mai cald, mai placut

Windom
12 Jan 2010, 11:04
Bloody hell, another mind numbness flick... Eu zic pas atunci...=;

Im.Kino
12 Jan 2010, 11:06
Eh, te dai superficial, and you ain't (cred... sper...).

Chambord
12 Jan 2010, 11:19
Da Windom. Un film fara matze pe peretzi nu face 2 parale. Vrea doar sa ne adoarma vigilenta (e mana lui Basescu aici) dar haha noi nu vom permite asa ceva .

PoliFanAthic
12 Jan 2010, 11:50
Nu mi s-a parut foarte cald filmul, din contra, m-a agitat, dar probabil daca ar fi sa-l compar cu Pan, as putea spune ca e "mai" cald.

miercuri
12 Jan 2010, 19:56
Vreau si eu sa-l vad, numai sa scap de saptamana asta de cauchemarre. Am 'citit' carticica acum cateva luni, ca sa ma pregatesc de film. O poveste foarte simpla, arhetipala, excelent adaptata pentru copii. Sunt curioasa sa vad cum a iesit adaptarea scenariului sub stilourile combinate ale lui Jonze si Dave Eggers. Eggers de altfel, romancier de profesie, a si rescris povestea sub forma unui roman pentru adulti, Wild Things. Sunt curioasa si de asta.

bogdan0125
04 Feb 2010, 13:47
Am auzit ca este un film bun. O sa-l vad si eu cat de curand. Sper sa nu ma dezamageasca.