Log in

View Full Version : Viaţa ca-n filme: Biografii fantastice

corinka
16 Dec 2009, 08:41
Acesta este un thread dedicat unor oameni celebri care nu au existat in realitate: Forrest Gump, Benjamin Button, Ed Bloom etc. Sa vorbim despre filmele care au dat viata unor oameni, creandu-le o biografie mai mult sau mai putin fascinanta, urmarindu-le formarea caracterului de-a lungul intregii vieti.
Am vazut recent Big Fish, asa m-am gandit la topicul acesta. Mi-au placut si Forrest Gump si The Curious Case of Benjamin Button, dar mai mult m-a prins "biografia" lui Ed Bloom realizata de Burton, atat de plina de fantezie si umor.
Mai dati exemple si comentati, va rog! Multumesc!

Gospin
16 Dec 2009, 11:29
Nu stiu ce credeti voi, dar Forrest Gump e preferatul meu in acest domeniu :). Filmul a intrat clar in istorie numai prin felul cum este creat personajul: bland, naiv, croit in asa fel sa faca numai bine.

Kramer
16 Dec 2009, 13:21
How the fuck you forgot Orson Welles`s Citizen Kane?

corinka
16 Dec 2009, 13:27
Pentru ca Big Fish mi-a amintit de celelalte doua. La nivelul Citizen Kane - a carui biografie e realizata intr-o maniera mai realista - nu se ridica niciunul, as zice, nici nu indraznisem sa le compar.:">

Kramer
16 Dec 2009, 13:43
Nu e vorba de comparat ca nu se pot compara. Dar ai zis sa dam exemple de filme de genul asta si am zis filmul biografic suprem, "Citizen Kane". Bine, nici Forrest Gump nu e cu mult sub Kane. Apropo de Forrest Gump, pana la sfarsit am tot asteptat sa zica ceva de presedintii morti pe la care Gump a trecut. Daca imi aduc aminte a zis de vreo doua ori Tom Hanks replica asta: "I don`t know why, but for some reason that guy was killed." or " That guy was no longer president for some reason."
Big Fish este facut 100% Tim Burton style. Povestea, atmosfera, personajele sunt superbe in ciudatenia lor. Si imi aduc aminte de un fel de simbol [parca in Big Fish era] oamenii din acel oras care erau toti desculti.
Alt film bun de acest gen este Milk, castigator la Oscar pentru scenariu si pentru actorul din rolul principal.

Rapture
16 Dec 2009, 13:46
Nu stiu ce credeti voi, dar Forrest Gump e preferatul meu in acest domeniu :). Filmul a intrat clar in istorie numai prin felul cum este creat personajul: bland, naiv, croit in asa fel sa faca numai bine.

Subscriu.

Da, si Big Fish mi-a placut. Tin minte ca atunci cand l-am vazut pentru prima oara, cand eram mica, mi-a placut extrem de mult cromatica din film. Dar asta, desigur, n-are nici macar o legatura cu biografia personajelor.

Windom
16 Dec 2009, 14:05
Nu e vorba de comparat ca nu se pot compara. Dar ai zis sa dam exemple de filme de genul asta si am zis filmul biografic suprem, "Citizen Kane". Bine, nici Forrest Gump nu e cu mult sub Kane. Apropo de Forrest Gump, pana la sfarsit am tot asteptat sa zica ceva de presedintii morti pe la care Gump a trecut. Daca imi aduc aminte a zis de vreo doua ori Tom Hanks replica asta: "I don`t know why, but for some reason that guy was killed." or " That guy was no longer president for some reason."
Big Fish este facut 100% Tim Burton style. Povestea, atmosfera, personajele sunt superbe in ciudatenia lor. Si imi aduc aminte de un fel de simbol [parca in Big Fish era] oamenii din acel oras care erau toti desculti.
Alt film bun de acest gen este Milk, castigator la Oscar pentru scenariu si pentru actorul din rolul principal.

Milk nu cred ca intra aici, fiind vorba de un personaj real. Era vorba doar de cele izvorite din imaginatie. Sau ma insel?:-?

Kramer
16 Dec 2009, 14:09
Nu te inseli! Ma insel eu... Nu am fost atent la primul post, dar cred ca nu se supara nimeni daca are cineva ceva de spus despre Milk.

corinka
16 Dec 2009, 14:24
Nu e nicio suparare, dar este si un topic cu filme biografice, poate ca e mai potrivit sa scrii acolo.:)
Da, cei din oraselul Spectre erau toti desculti, iar incaltamintea le era agatata pe o sarma.

Parea orasul ideal, unde toti erau fericiti, un loc al inocentei, in care locuitorii erau desculti, ca niste copii care zburda veseli fara incaltari. Desi traiau intr-o aparenta ignoranta, evadarea din acel loc idilic nu parea sa fie de bun augur, cel putin in cazul poetului Norther Winslow, care, dornic sa cunoasca si alte locuri decat Spectre (unde nu prea reusea sa creeze), a parasit orasul si nu a ales cea mai buna cale, apucand-o, se pare, pe cai gresite (va amintiti, probabil, in ce fel de circumstante l-a intalnit ulterior Ed).

Im.Kino
16 Dec 2009, 14:59
Nuovo Cinema Paradiso si doua favorite Zelig si Orlando (sa zicem ca e ecranizare, totusi).
Sub-genul imi pare infinit mai permisiv decat "parintele" sau care, din lipsa de imaginatie, a devenit un banal sablon (situatie demonstrata cu brio de un alt fake biopic, Walk Hard, care ar trebui, in teorie, sa incheie seria de Walk the Line-uri si Ray-uri).

paul_aramis
16 Dec 2009, 15:05
Winnetou şi Old Shatterhand

Indiana Jones

Judex
30 Dec 2009, 12:52
Hai ca tot vorbeam la Cafenea despre Indiana Jones si l-au dat acum pe primul pe HBO. Am observat pe genericul de final ca regizorul de second unit se numeste Michael Moore. Are cineva idee daca e acelasi cu regizorul de documentare?

Windom
30 Dec 2009, 13:01
Nu e aceeasi persoana. This Michael is an old fella...
http://www.imdb.com/name/nm0601077/

paul_aramis
30 Dec 2009, 13:03
nu e. îi despart 4 decenii: http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_D._Moore

Judex
30 Dec 2009, 13:04
Aaha, danke. Se pare ca este AD de profesie si cam bate inspre suta de ani.

SoricicaMov
09 Jan 2010, 22:18
Rufus T. Firefly
Inspector Jacques Clouseau
Colonel Walter E. Kurtz

Radu1711
03 Apr 2010, 19:17
viata ca in filme este prea frumoasa sa fie adevarata:))

danonino
14 Aug 2010, 20:56
Anakin Skywalker, Jedi si Sith, cu putere inegalabila de a controla Forta. Cel care a readus echilibrul Fortei.

Pentru cavemen, e vorba de Lord Darth Vader din Star Wars.

miercuri
14 Aug 2010, 22:46
Anakin Skywalker, Cel care a readus echilibrul Fortei.

Not true, ala e fi-su pana la urma.

danonino
15 Aug 2010, 08:17
Anakin Skywalker, Cel care a readus echilibrul Fortei.

Not true, ala e fi-su pana la urma.

au contraire, Anakin a reusit asta. Echilibrul Fortei nu insemna numai Jedi.
Anakin si Imparatul au omorat toti Jedi existenti, mai putin Yoda care a murit de batranete, iar Luke nu poate fi considerat Jedi din cauza antrenamentului precar si din cauza faptului ca nu poate controla Forta la fel de bine ca un Jedi.
Episodul se numeste Intoarcerea lui Jedi. Anakin este singurul om, care a fost Jedi, despre el e vorba. S-a intors impotriva Imparatului, l-a omorat, iar la final a murit si el, astfel ca universul e acum lipsit de Jedi si Sith.