PDA

View Full Version : Filmul politic

corinka
14 Dec 2009, 12:44
Motto:
Toti politicienii trebuie sa aiba trei palarii : una pe care sa o arunce in ring , una prin care sa vorbeasca , si una din care sa scoata iepuri in cazul in care sunt alesi.
Carl Sandburg

Poate ca mai sunt topicuri similare (eu nu am gasit), desi mi-e greu sa cred ca pe un forum populat de atatia politicofili (nu asa se numesc?), un asemenea topic nu ar fi mereu actualizat.
Daca tot v-a luat Cinemania jucaria, va puteti muta aici. Ia sa vedem, se va posta macar pe jumatate fata de cat s-a postat la topicul despre alegeri?

Sa vorbim despre filmele pe tema politica, sa facem recomandari etc. Mie mi-a plcut Toti oamenii presedintelui, dar l-am vazut tare de mult. Sa vedem, aici aveti ceva de discutat sau subiectul e mort din start (avand in vedere ca e vorba despre filme, deci despre fictiune, nu despre realitate)...

Im.Kino
14 Dec 2009, 12:50
Recomandari Part one: JFK, Z, The Manchurian Candidate, The Parallax View, The Contender

marius_em
14 Dec 2009, 12:51
In the loop

Windom
14 Dec 2009, 12:52
Tocmai am terminat de vizionat State of Play (BBC). Maraton de 6 ore - a meritat fiecare secunda. Se incadreaza perfect in categoria asta. Inca nu am vazut versiunea americana...

StefanDo
14 Dec 2009, 12:55
e buna si versiunea americana
si filmul politic al acestui an e, desigur, frost/nixon

Im.Kino
14 Dec 2009, 12:55
Pai mai bine o vedeai inainte, caci post isprava BBC nu prea are nicio sansa.

Sigur, e buna si versiunea americana.... Cam la fel de bun e si The Departed comparat cu trilogia Infernal Affairs :)

Judex
14 Dec 2009, 12:57
The Year Of Living Dangerously. Mel Gibson, reporter in Indonezia.

Im.Kino
14 Dec 2009, 12:57
e buna si versiunea americana
si filmul politic al acestui an e, desigur, frost/nixon

As zice ca Il Divo.

Recomandari part 2: All the King's Men

Windom
14 Dec 2009, 12:59
Una calda, una rece:

Wag the Dog - una dintre cele mai inteligente satire politice.

The West Wing - asta-i pentru cei care inca mai inghit idealism politic made in USA.

Im.Kino
14 Dec 2009, 13:03
Buongiorno, Notte

Chambord
14 Dec 2009, 13:06
Missing, de Costa Gavras. Meserieeeeeeeee.

Dr. Strangelove.
The Battle of Algiers

toate capodopere

Im.Kino
14 Dec 2009, 13:14
Se cuvine o prima concluzie - de capodopere in acest gen nu ducem lipsa.

Windom
14 Dec 2009, 13:18
Richard Nixon ramine personalitatea politica cea mai interesanta si ofertanta pentru regizori - vezi si Magnus Opus-ul Nixon (Oliver Stone) ori Secret Honor (Robert Altman).

Judex
14 Dec 2009, 13:18
Bineinteles ca nu ducem lipsa de capodopere in ceea ce priveste filmul politic. Acest topic este insa o diversiune. :D

Windom
14 Dec 2009, 13:19
Binevenita.:D

manwithamoviecamera
14 Dec 2009, 13:20
filme de john ford, unele de cecil b de mille.rossellini, resnais cu stavisky, eisenstein cu crucisatorul potemkin, fassbinder, pasolini cu salo.
filme romanesti imediat post-revolutie.

Im.Kino
14 Dec 2009, 13:22
I beg to differ - Lincoln a fost si mai "curtat", cu Anthony Mann si-al sau The Tall Target drept cap de afis.

Chambord
14 Dec 2009, 13:23
Este bineinteles mana lu Basescu care ca sa uitam noi k el a fraudat alegerile a pus-o pe cory sa deschida topicul asta k sa nu mai vorbim de el in cel cu alegerile. pffffff. nu tzine dom' Base. nu tzine ! mai incercatzi dvs si maine >:P

Windom
14 Dec 2009, 13:24
Vedeti pina unde va intoarceti ca dam in film istoric.:D Sau poate fii bagat si ala la politic in anumite situatii?:-?

Judex
14 Dec 2009, 13:25
Pai istoria si politica se cam intrepatrund. ;)

corinka
14 Dec 2009, 13:43

Mi-a placut si mie, e relevant si cu privire la rolul mass-media in manipularea maselor.

Un alt film excelent pe care l-am vazut recent: Frost/Nixon.

marius_em
14 Dec 2009, 15:30
Frost/Nixon nu prea e politic. In fine, nu stiu cum definiti politic, dar eu cred ca trebuie sa includa niste procese politice, sa vedem cum merge treaba in spatele usilor, etc.
Daca in locul lui Nixon ar fi un judecator la pensie, ati spune ca filmul asta e despre sistemul juridic american? Cred ca mai degraba e un film despre un interviu, despre jurnalism.

Windom
14 Dec 2009, 15:45
Pai tocmai fiindca e Nixon si nu un judecator filmul e politic. Din moment ce are ca personaj central un om politic si dezbate chestiuni politice, e un film politic. Modul de prezentare al acestor probleme (interviu sau altceva) nu stabileste caracterul filmului, constituie doar o platforma de dezbatere a subiectului politic.

anaemona
14 Dec 2009, 19:46
Primary colors - fata nevazuta a unei campanii electorale, facind referinta la campania din 1992 a lui Bill Clinton.

Missing - vazut de curind. Pe fundalul unei lovituri de stat drama personala umbreste orice drama universala. Interpretare remarcabila a lui Jack Lemmon, care dintr-un om increzator in lege, in guvern, in ochii caruia persista o licarire de speranta pina in ultima clipa, in momentul in care isi da seama ca totul e pierdut devine o epava. Apoi ridica fruntea sperind in justitia care nu va veni niciodata. Crunt de realist.

As incadra la filme politice orice film care foloseste fundalul social si politic pentru a demasca drame individuale, consecinta a respectivelor vremuri.

The constant gardener, Goodbye Lenin, Actorul si salbaticii, doar citeva exemple.

Windom
14 Dec 2009, 19:51
Uitasem de o alta satira politica de exceptie - Bulworth (1998).

Judex
14 Dec 2009, 19:55
Recount. :D

Federico
15 Dec 2009, 00:05
The Assassination of Richard Nixon si Born on the 4th of July cu tema politica in plan secunndar dar care au niste trimiteri politice de o profunzime si o eficienta rare.Preferatele mele.

StefanDo
15 Dec 2009, 10:44
Uitasem de o alta satira politica de exceptie - Bulworth (1998).

Bulworth mi-a placut si mie f. mult, e unul dintre cele mai subapreciate filme din '90 :)

Brace yourself. This politician is about to tell the truth!

omudindulap
15 Dec 2009, 16:01
Milk si Charlie Wilson's War din cele mai recente.

SoricicaMov
09 Jan 2010, 22:37
Avocatul terorii/L’avocat de la terreur, Barbet Schroeder, Franta 2007

movie4
20 Jan 2010, 21:17
Dr. Strangelove

Ipu
03 Apr 2010, 20:37
În România s-au turnat destule filme cu substrat politic - atât înainte, cât și după decembrie 1989, dar Filmul Politic cu majuscule, cel care unește cele două perspective (ante- și post-decembristă), este Oglinda - Începutul adevărului, film care redă, mai cu seamă în a doua parte, cea melodramatică, tragedia clasei politice care condusese România Mare, în perioada ocupației sovietice.

BigOvi
11 Apr 2010, 16:24
Lions for Lambs (2007)

vave
11 Apr 2010, 20:37
Mi-a placut si mie, e relevant si cu privire la rolul mass-media in manipularea maselor.

Am văzut filmul la un seminar în timpul facultăţii. :D Mi-a plăcut finalul pentru că mi se pare mult mai potrivit, probabil mai real.
Foarte fain, l-am revăzut de atunci de două ori. :)

Floydman
15 Apr 2010, 10:34
Ca o paranteza...Dr. Strangelove nu mi se pare a fi doar un film politic pt ca daca l-am incadra doar in acest gen, am sfarsi prin a-i da un calificativ...relativ nerelevant.

Eu cred ca este o capodopera tragico-parodica profund umanista (nah, ca am "inventat" un gen de film) in care mesajul politic exista dar e pus acolo ca sa duca la intelesurile mai profunde ale filmului.

rvn
15 Apr 2010, 23:01
filmul politic?sunt multe!si foarte reusite unele...
Remarc filmul lui Alan j Pakula cu Robert Redford si Dustin Hoffman,"Toti oamenii presedintelui",ecranizare foarte reusita dupa cartea a doi ziaristi,mai ales ca Afacerea Watergate a fost poate ,cel mai mare scandal politic al Statelor Unite din toate timpurile...Un film de actualitate inca,un film care ar trebui sa ne dea de gandit... sa intelegem la ce jocuri murdare se preteaza politicienii numai de dragul puterii....
Poate avem si noi watergate-ul nostru,mai stii?De fapt,cred ca in mod sigur exista!!

RomaniaMare
18 Apr 2010, 21:24
Milk si Charlie Wilson's War din cele mai recente.
Charlie Wilson's War mi s-a părut și mie foarte bun.Păcat că nu se prea vorbește despre filmul ăsta.
Și ca să adaug și eu ceva: „Capitalism-A Love Story” de Michael Moore.

NmpN
30 Jan 2011, 16:53
The Manchurian Candidate

danonino
03 Feb 2011, 00:46
Lions for Lambs (2007)

+1 Minunat film.

Filmele lui MIchael Moore.

marcusARCUS
02 May 2012, 21:08
In The Loop(2009)

saramon
07 May 2012, 07:04
Adaug şi Hotel Rwanda.

iiii
08 May 2012, 10:03
filme politice....
uite sa mentionez si eu unul...romanesc , Ticalosii !

si imi mai vine in minte : Last King of Scotland ! unde este prezentata politica lui Idi Amin !

robertsandu
14 Jun 2012, 17:18
Tot în categoria film politic se încadrează și The Insider (R: Michael Mann), cu Russell Crowe. Un film realmente extraordinar, datorită faptului că reușește să atingă multe aspecte.

1MicuCelUmilSiViril
04 Aug 2015, 09:53
In The Loop (2009) a fost mentionat de mai multe persoane si e un film bun.
Il mai asteptam pe realizatorul sau si cu alte filme. Pacat ca e om de tv. E o diferenta!
Dar care e diferenta intre tv si cinematografie la noi?
Dupa mine, diferenta intre tvr si cinematografia noastra este ca la TVR vezi un rahat iar la cinematografie vezi alt rahat.
Les Chinois a Paris de Jean Yanne, tot o comedie excelenta din aceeasi zona.