PDA

View Full Version : Ordinea Tolkien

LavyBogdy
11 Dec 2009, 13:37
Am nevoie de un mic ajutor.As vrea sa stiu si eu care este ordinea in care trebuie sa citesc cartile lui Tolkien pt a le intelege cat mai bine.Ma poate ajuta cineva?Apreciez orice comment.Mersi

paul_aramis
11 Dec 2009, 14:42
depinde ce vrei să citeşti. oricum ordinea cea mai potrivită e cea în care au fost scrise/publicate

corinka
11 Dec 2009, 14:52
Am nevoie de un mic ajutor.As vrea sa stiu si eu care este ordinea in care trebuie sa citesc cartile lui Tolkien pt a le intelege cat mai bine.Ma poate ajuta cineva?Apreciez orice comment.Mersi

Poti incepe cu Silmarillion, care este un fel de geneza a lumii din Stapanul inelelor. Continua cu Hobbitul, despre cum a ajuns Bilbo in posesia inelului, si abia ulterior treci la trilogie, ordinea fiind, ca si in cazul filmelor, Fratia inelului, Cele doua turnuri si Intoarcerea regelui.
Asta e ordinea cronologica a evenimentelor, nu e neaparat "obligatorie". Poti citi Silmarillion sau Hobbitul si dupa ce citesti trilogia Stapanul inelelor, eu ti-as recomanda, daca tot ai intrebat, ordinea mentionata mai sus.

paul_aramis
11 Dec 2009, 14:55
la care trebuie să adaugi The history of the Middle-Earth

corinka
11 Dec 2009, 15:01
Eu n-am citit-o pe asta, am facut recomandari referitor doar la cartile pe care le-am citit.

paul_aramis
11 Dec 2009, 15:08
e o serie de 12 volume.

LavyBogdy
11 Dec 2009, 15:20
Multumesc.Mai am si Copiii lui Hurin.Asta are vreo legatura cu restul?Si mai am si Roverandom.