View Full Version : SONDAJ: Top 10 Filme 2009
Disciple
28 Oct 2009, 21:32
.Fiecare e liber sa isi organizeze topul asa cum doreste.:)
Incep eu:
Straine:
1.The Wrestler
2.Inglorious Basterds
3.The Reader
4.Slumdog Millionaire
5.Revolutionary Road
6.Watchmen
7.Drag Me To Hell
8.District 9
9.Orphan
10.The Hangover
11.The Taking Of Pelham 123
Romanesti:
1.Politist,Adjectiv
2.Pescuit Sportiv
3.Cea Mai Fericita din Lume
4.Francesca
5.Amintiri din Epoca de Aur
Hai si voi!:D
Din ce am vazut so far...
1. ANTICHRIST
2. THE WRESTLER
3. PUBLIC ENEMIES
4. DRAG ME TO HELL
5. SURVEILLANCE
6. GOMORRAH
ar mai ramine loc pentru: Inglorious Basterds, Moon, Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans, State of Play si inca vreo citeva nevizionate inca...
PoliFanAthic
29 Oct 2009, 09:53
Desi e cam devreme, fac si eu un top cu filmele lansate (conform imdb) in 2009.
1) In the Loop
2) Drag Me to Hell
3) (500) Days of Summer
4) The Hangover
5) The Damned United
6) World's Greatest Dad
7) Zombieland
8) Moon
9) District 9
10) Inglourious Basterds
Let the Right One In, Man on Wire, Slumdog si Happy-Go-Lucky ar intra intr-un top mai amplu, care insa nu au fost lansate in 2009. De fapt, doar Let the Right One In am vazut in 2009 dintre acestea.
1.Amintiri din Epoca de Aur
2.Politist,Adjectiv
3.Pescuit Sportiv
4.Cea Mai Fericita din Lume
5.Francesca
Pitbull
05 Nov 2009, 20:11
Wow, un adevärat iubitor al filmelor românesti! :)
Mä bucur - desi, doar ca o pärere strict personalä, "Politist, adj." bate "Amintirile..." de departe!
...Päi atunci, sä te vedem si pe la noi prin ogradä, la "Cinematografia româneascä"!
Lili1982
05 Nov 2009, 22:01
Asa la repezeala... doar din ce am vazut pana acum ! Sunt sigura ca si 2012 o sa aiba un loc in top :D ...
1. Inglourious Basterds
2. The Hangover
3. Milk
4. Watchmen
5. Star Trek
6. Ice Age 3
7. Up
8. Frost/Nixon
9. The Proposal
10.The Reader
Asa la repezeala... doar din ce am vazut pana acum ! Sunt sigura ca si 2012 o sa aiba un loc in top :D ...
Aproape sigur il voi vedea la cinema pentru ca pare mult prea spectaculos sa nu-l vezi pe un ecran mare, dar din pacate din primele 5 minute (parca 5 erau) pare a fi un "mindless blockbuster" ca sa-i zic asa. Cred ca nici nu pot numara cate legi ale fizicii incalca in cele 5 minute si in plus e penibil cum totul se prabuseste in jurul lor, iar ei tot timpul sunt pe muchie.
Initial nu vroiam sa scriu in topicul asta ca am vazut prea putine filme din 2009, de altfel toate pe care le-am vazut le si adaug aici, dar daca tot am dat raspunul de mai sus sa fac si un top personal. Asemenea lui PoliFanAthic nu voi trece filme care au aparut in 2008, dar au avut premiera romaneasca anul acesta.
1. Moon
2. Inglorious Basterds
3. Politist, adjectiv (l-am pus aici ca e singurul romanesc oricum)
4. District 9
5. (500) Days of Summer
6. Up
7. Thirst
8. Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans
9. The Hangover
10. Ice Age 3
11. Zombieland
Cu timpul probabil se va mai schimba ordinea, mai ales intre locurile 4-7.
Stie cineva daca si cind vreunul dintre filmele romanesti de mai sus vor aparea si pe DVD? Neavind cinematograf in oras, n-am reusit sa vad inca nici unul...:(
Lili1982
06 Nov 2009, 08:30
Aproape sigur il voi vedea la cinema pentru ca pare mult prea spectaculos sa nu-l vezi pe un ecran mare, dar din pacate din primele 5 minute (parca 5 erau) pare a fi un "mindless blockbuster" ca sa-i zic asa. Cred ca nici nu pot numara cate legi ale fizicii incalca in cele 5 minute si in plus e penibil cum totul se prabuseste in jurul lor, iar ei tot timpul sunt pe muchie.
Acum sa clarific si eu ceva... Eu nu ma duc sa vad acest film NU pentru ceea ce ar fi putut fi din punct de vedere al legilor fizicii... Ma duc sa vad efectele speciale :D ... Anul asta mi s-a parut destul de sarac in oferte ! Din trailer, 2012 pare destul de promitator !
P.S. : In continuare off-topic... numar zilele pana la Avatar :D .... abia astept sa-l vad la IMAX B-)
Pitbull
06 Nov 2009, 09:31
Eu nu ma duc sa vad acest film NU pentru ceea ce ar fi putut fi din punct de vedere al legilor fizicii... Ma duc sa vad efectele speciale :D
Hai sä-ti vând un pont! Incearcä invers - adicä: du-te la filme NU ca sä vezi efectele speciale... ci pentru ceea ce ar fi putut fi din punct de vedere al legilor fizicii :D
(A fost doar o parafrazä hiper-simplificatä, desigur; mai pe larg: du-te nu pentru flecustete superficiale, ci pentru elementele inteligente, dificile, de fond si continut. Vei fi uimitä de nivelul satisfactiei pe care o vei resimti: bucuriile intelectuale sunt întotdeauna incomparabile cu cele strict vizuale.)
Lili1982
06 Nov 2009, 17:34
Eu nu ma duc sa vad acest film NU pentru ceea ce ar fi putut fi din punct de vedere al legilor fizicii... Ma duc sa vad efectele speciale :D
Hai sä-ti vând un pont! Incearcä invers - adicä: du-te la filme NU ca sä vezi efectele speciale... ci pentru ceea ce ar fi putut fi din punct de vedere al legilor fizicii :D
(A fost doar o parafrazä hiper-simplificatä, desigur; mai pe larg: du-te nu pentru flecustete superficiale, ci pentru elementele inteligente, dificile, de fond si continut. Vei fi uimitä de nivelul satisfactiei pe care o vei resimti: bucuriile intelectuale sunt întotdeauna incomparabile cu cele strict vizuale.)
Inteleg perfect ce incerci sa-mi explici si aplic aceasta regula pentru alt gen de filme :D ! Nu stiu altii cum sunt... dar eu percep filmele diferit, am asteptari diferite... in functie de gen, actori, plot, etc. Mereu fac diferente pentru a nu fi profund dezamagita la final ! Iar 2012 sa zicem ca la prima vedere nu pare un film cu substrat gros ! E ca un fel de "domnisoara finisata la exterior" ! Iar uneori chiar mi se pare extrem de relaxant sa las totul la o parte pentru un popcorn movie :P ...
Pitbull
06 Nov 2009, 22:26
OK, sä vedem... Si eu pot degusta un blockbuster onest si bine fäcut. Dar dacä nici mäcar la nivelul ästa nu mä multumeste, îl rad!
miercuri
08 Nov 2009, 18:01
N-am apucat sa vad prea multe de anul asta, pana acum top3-ul e extrem de rudimentar, dar mai am o luna si ceva si o sa recuperez.
1. Inglourious Basterds
2. Watchmen
3. Bruno
Nu sunt 10 da' totusi ... :D
1. (500) days of summer.
2. Inglorious basterds
3. Milk
4. Up
5. Saw VI
claudiu-daniel-lugoj
11 Nov 2009, 11:20
1.Animatia 9 2.Orphan 3.Up 4.2012 5.Mamma mia 6.the house bunny 7.Knowing 8.Ice age 3 9.City of ember 10Changeling 11.Valkyrie si nu in ultimul rind WALL-E .
StefanDo
07 Dec 2009, 15:11
Cele mai bune 10 filme din 2009 pentru mine:
1. Frost/Nixon
2. Un Conte de Noel
3. Up
4. Changeling
5. Milk
6. The Wrestler
7. Poliţist, adjectiv
8. Il y a longtemps que je t'aime
9. Gran Torino
10. Ice Age 3
1. Inglourious Basterds
2. Moon
3. (500) Days of Summer - Away We Go
4. In the Loop
5. Whatever Works
6. Watchmen
7. The Boat That Rocked
8. Mary and Max - Coraline
9. The Cove
10. Politist, Adj.
Numai cele care au anul (2009) pe imdb.
Din cele din 2008, pe care le-am vazut in 2009, dupa Oscar:
1. Joheunnom nabbeunnom isanghannom
2. Okuribito
3. The Brothers Bloom
4. Synecdoche, New York
5. Ip Man
Dupa inca citeva filme vizionate care-si merita locul in topul personal, cam asa arata el:
1. Antichrist
2. Paranormal Activity
3. The Wrestler
4. The Limits of Control
5. Moon
6. Public Enemies
7. Frost/Nixon
8. Inglorious Basterds
9. Thirst
10. Drag Me To Hell
A mai ramas loc, eventual, pentru Politist, adj. si Bad Lieutenant, daca apuc sa le vad anul asta…
Stefane, Gran Torino?/:) Am avut impresia ca Eastwood a dat tot ce a avut el mai bun (anul asta) regizind Changeling iar la Gran Torino nu i-a mai ramas nimic... Mi s-a parut unul dintre cele mai slabe filme ale sale. A ajuns batrinul sa se parodieze cu grimasele alea la fel ca De Niro in Analyze This.:(
Nu sunt 10 da' totusi ... :D
1.Inglorious basterds
2. Changeling
3.Avatar
4. Up
5. Saw VI
6. Gran Torino
7.Watchmen
8.Ice age 3
9.Milk
10.Paranormal Activity
buticut
07 Dec 2009, 21:25
Azi dimineata :D, am gasit o varianta xVID si am vazut, posibil sa fie un fake, oricum se vede destul de prost.
p.s: a fost si fara subtitrare. desigur :)
1.INGLORIOUS BASTERDS
2. DISTRICT 9
3. MOON
4. KNOWING
5. THE BOX
6. 2012
7. TERMINATOR SALVATION
8. A CHRISTMAS CAROL
9. ORPHAN
10. ZOMBIELAND
am vazut cam tot ce a aparut in 2009 la cinema.. slab an
nu inteleg cum a ajuns drag me to hell prin top-urile voastre :))
Chambord
08 Dec 2009, 09:22
Stefane, Gran Torino?/:) Am avut impresia ca Eastwood a dat tot ce a avut el mai bun (anul asta) regizind Changeling iar la Gran Torino nu i-a mai ramas nimic... Mi s-a parut unul dintre cele mai slabe filme ale sale. A ajuns batrinul sa se parodieze cu grimasele alea la fel ca De Niro in Analyze This.:(
Gran Torino este ultimul film al lui Eastwood ca actor si e are urmatorul simbolism:
Clint A VRUT sa stranga in personajul pe care il interpreteaza toate stereotipiile, badass-eria si loneranger-ismul exponentiale pt un Dirty Harry ajuns la batranete si care stie ca nu-i ramane decat sa moara si cel mai onorabil mod in care poate muri este evitand alte morti. Este sfarsitul lui Eastwood ca actor si ca arhetip. Filmul nu e o capodopera dar nici nu era nevoie de una ca sa-ti iei ramas bun. Nu cred ca putem trata asta cu dispret. ;)
Nici noi nu intelegem cum au ajuns majoritatea filmelor care le ai in top acolo...:|
E topul CELOR MAI BUNE FILME, nu ZMEURA DE AUR, helloo...
Ma refer la topul lui HATER
Gran Torino este ultimul film al lui Eastwood ca actor si e are urmatorul simbolism:
Clint A VRUT sa stranga in personajul pe care il interpreteaza toate stereotipiile, badass-eria si loneranger-ismul exponentiale pt un Dirty Harry ajuns la batranete si care stie ca nu-i ramane decat sa moara si cel mai onorabil mod in care poate muri este evitand alte morti. Este sfarsitul lui Eastwood ca actor si ca arhetip. Filmul nu e o capodopera dar nici nu era nevoie de una ca sa-ti iei ramas bun. Nu cred ca putem trata asta cu dispret. ;)
Nu e vorba de dispret, dar filmul ala intruneste toate cliseele Hollywood-ului (poate ca asa s-a vrut, intr-adevar). Se putea totusi mai bine, pe alocuri mi se pare ca frizeaza pur si simplu ridicolul (miriituri and stuff...)
Nici noi nu intelegem cum au ajuns majoritatea filmelor care le ai in top acolo...:|
E topul CELOR MAI BUNE FILME, nu ZMEURA DE AUR, helloo...
Ma refer la topul lui HATER
lasa ca am vazut eu topul tau..
ar trebui sa primesti premiul prostia de aur si o pereche de ochelari pentru drag me to hell
si da.. consider ca 2012 e un film slab dar sunt fan dezaster movies chiar daca sunt dezastre
StefanDo
08 Dec 2009, 11:04
hater, ai un avertisment
StefanDo
08 Dec 2009, 14:19
oricand
marius_em
08 Dec 2009, 15:26
Eu ma bucur ca mai sunt oameni carora le-a placut "In the loop". Cred ca e cel mai underrated film al anului. Poate Le Concert e mai underrated, dar la noi, ca in Franta a avut succes in box office.
Acum cativa ani parca se facea un fel de concurs pe forum in care fiecare user zicea un top 10 al anului si se facea un clasament final. Nu mai stiu cum era, dar mi se parea chiar interesant. De ce nu se mai face?
Chiar ca suna interesant. Iti impartasesc nedumerirea.:D
Interesant, putem sa reluam noi concursu' ... Stefane ai vreo idee? eu nu am prins vremea aia :)
Poate cuvantul "concurs" nu a fost cel mai fericit, in sensul ca utilizatorii nu castigau nimic din cate tin minte, dar partea interesanta era faptul ca se facea un clasament al userilor de pe cinemagia. Nu stiu daca e un motiv anume pentru care nu se mai organizeaza, dar daca nu exista mi se pare o idee buna reluarea lor.
nu castiga nimic, doar entertainment :)
Chambord
09 Dec 2009, 08:14
O idee foarte buna dar trebuie precizat daca avem in vedere filmele cu premiera mondiala in 2009 sau cu cea romaneasca (multe filme aparute la noi in 2009 sunt de fapt din 2008). Daca le amestecam rezultatele n-ar fi prea concludente.
Pai daca ai observat, unele filme de acolo sunt din 2008 dar oamenii le-au vazut in 2009, da' nu-i nimic le eliminam pe alea :)
Inainte se facea doar cu cele care au avut premiera romaneasca in anul respectiv. Uitandu-ma la articolul de pe prima pagina parca cumva i-am citit gandurile lui Stefan :)) Eu inca astept unul din userii mai vechi sa clarifice daca acele "evenimente" au fost interzise, oprite dintr-un anume motiv sau fara un motiv si se pot relua.
Chambord
09 Dec 2009, 08:32
Inainte se facea doar cu cele care au avut premiera romaneasca in anul respectiv.
E OK si asa numai sa posteze cineva o lista cu premierele romanesti din 2009 ca sa vedem de unde alegem. Cu premiera mondiala era mai simplu. Ne uitam pe imdb si gata :)
Iar interzise n-aveau cu sa fie topurile. Probabil fiecare astepta sa propuna altul asta. :)
Eu intentionez ca in ianuarie 2010 sa organizez un poll pe forum cu cele mai bune filme ale anilor 2000 (deja marile reviste de film au lansat astfel de polluri in randul criticilor). ;)
se poate face un poll cu filmele 2009 si se voteaza..
StefanDo
09 Dec 2009, 09:59
eu m-am concentrat exclusiv pe filmele care au aparut in romania in cursul lui 2009. Lista lor completa se afla aici (http://www.cinemagia.ro/boxoffice/premiere/).
bineinteles, intr-o lista separata sau chiar in cea principala e bine sa amintim ALTE filme bune vazute, unele mai mult ca sigur fara premiera romaneasca.
Nu stiu ce concurs am putea face pe tema asta, dar am putea strange mai multe liste de the best si decide cel mai bun film al anului in viziunea forumistilor cinemagia. poate facem si o stire pe homepage dupa ce strangem 10-20 de liste si alegem castigatorul ;)
marius_em
09 Dec 2009, 10:17
Nu stiu ce concurs am putea face pe tema asta, dar am putea strange mai multe liste de the best si decide cel mai bun film al anului in viziunea forumistilor cinemagia. poate facem si o stire pe homepage dupa ce strangem 10-20 de liste si alegem castigatorul ;)
Pana acum, cred ca Inglourious Basterds e in pole position.
:-? , not so sure, ar mai fi cateva, o sa fie interesant!
Pana acum, cred ca Inglourious Basterds e in pole position.
HUUURAAAAY !!!
ALDO THE APACHE >:)
Chambord
09 Dec 2009, 11:15
Pai atunci sa facem sondajul pe baza premierelor romanesti in 2009. Fiecare user care doreste sa participe isi va posta Top 10-ul personal. Lasam sondajul deschis o luna pt a avea cat mai multe participari (si a apuca sa mai vedem din filme, intre timp :) ), dupa care calculam clasamentul final sumand punctele obtinute de fiecare film dupa cheia: locul 1 - 10p, 2 - 9p .... 10 - 1p. Ma ofer sa fac eu calculele finale (eventual cineva le poate verifica, pt acuratete).
Aditional, fiecare putem posta un Top 5 al premierelor mondiale 2009 ne-lansate la noi. Vom calcula si in acest caz un top final.
Cu permisiunea adminilor o sa deschid un topic nou pt acest sondaj pt a fi mai usor de tinut evidenta listelor si de calculat.
marius_em
09 Dec 2009, 11:20
Pai atunci sa facem sondajul pe baza premierelor romanesti in 2009. Fiecare user care doreste sa participe isi va posta Top 10-ul personal. Lasam sondajul deschis o luna pt a avea cat mai multe participari (si a apuca sa mai vedem din filme, intre timp :) ), dupa care calculam clasamentul final sumand punctele obtinute de fiecare film dupa cheia: locul 1 - 10p, 2 - 9p .... 10 - 1p. Ma ofer sa fac eu calculele finale (eventual cineva le poate verifica, pt acuratete).
Aditional, fiecare putem posta un Top 5 al premierelor mondiale 2009 ne-lansate la noi. Vom calcula si in acest caz un top final.
Cu permisiunea adminilor o sa deschid un topic nou pt acest sondaj pt a fi mai usor de tinut evidenta listelor si de calculat.
Eu zic sa facem ca la Forumula 1, primul loc -12 p, locul 2 -10p, 3 -8p, 4 -7p...
Restartam totul, sau ramane ce s-a postat pana acum?
StefanDo
09 Dec 2009, 11:21
perfect :)
atunci sa-mi schimb si eu topul
adica sa-l transform dintr-o lista intr-un top
cei care au deja topuri (si nu vor sa le mai schimbe) sa dea copy-paste in noul topic pe care il va anunta chambord ;)
Chambord
09 Dec 2009, 11:26
In urma discutiilor din topicul "Top filme 2009" am decis deschiderea unui sondaj avand ca tema: "Top 10 Filme din 2009".
Fiecare user cinemagia poate posta un Top 10 personal al filmelor cu premiera romaneasca in 2009. Lista lor completa o gasiti aici:
http://www.cinemagia.ro/boxoffice/premiere/
Durata sondajului este de o luna (ultima zi: 9 ian 2010) timp in care va puteti posta si edita topul pe masura ce vedeti noi filme. Dupa aceasta data vom calcula clasamentul final sumand punctajele obtinute de fiecare film in topurile individuale. Punctele se acorda astfel:
locul 1 - 10p, locul 2 - 9p, ...., locul 10 - 1p
Nu vor fi luate in considerare filmele care nu au avut premiera romaneasca in 2009.
Pentru acestea puteti trimite un Top 10 aditional cu "filme cu premiera mondiala in 2009 (anul imdb)" vazute de voi dar care nu s-au difuzat in cinema-urile noastre in acest an. Vom calcula un top final si in acest caz.
Asadar avem de ales doar dintre filmele din lista respectiva...
StefanDo
09 Dec 2009, 11:32
da pentru top 10, nu pentru top 5-ul adiţional
Chambord
09 Dec 2009, 11:34
Da. Daca pui "Inglorious..." il pui in Top 10. Daca pui "The Girlfriend Experience" il pui in Top 5 pt ca nu se lanseaza la noi anul asta. Si precizati, va rog, si regizorul alaturi de titlul filmului. De asemenea daca vreti sa va modificati lista faceti-o prin editarea postului vostru original ca sa nu caut in mai multe parti ce top a postat fiecare.
Im.Kino
09 Dec 2009, 11:37
Spargem gheata?
Top oficial
1. Inglourious Basterds (Quentin Tarantino)
2. Revolutionary Road (Sam Mendes)
3. Brothers Bloom (Rian Johnson)
4. Up (Pete Docter)
5. Two Lovers (James Gray)
6. Politist, adjectiv (Corneliu Porumboiu)
7. Bad Lieutenant (Werner Herzog)
8. Gomorra (Metteo Garrone)
9. Che Part 2 (Steven Soderbergh)
10. Star Trek (JJ Abrams)
Top neoficial
1. Das Weisse Band (Michael Haneke)
2. Un Prophete (Jacques Audiard)
3. Mother (Bong Joon-ho)
4. The Limits of Control (Jim Jarmusch)
5. The Hurt Locker (Kathryn Bigelow)
6. Alle Anderen (Maren Ade)
7. In the Loop (Armando Iannucci)
8. Where the Wild Things Are (Spike Jonze)
9. Humpday (Lynn Shelton)
10. Goodbye, Solo (Ramin Bahrani)
Cu uriasul amendament ca, daca ar fi rulat la noi, din topul oficial selectam doar 2, maxim 3.
Pentru top 5 sper ca regula sa fie mai permisiva pentru ca oferta din lista respectiva mi se pare destul de limitata. Filmele cu adevarat bune nu se vad la cinema se pare, in opinia distribuitorilor romani...:P Cel putin in 2009.
Spargem gheata?
Top oficial
1. Inglourious Basterds
2. Revolutionary Road
3. Brothers Bloom
4. Up
5. Two Lovers
6. Politist, adjectiv
7. Bad Lieutenant
8. Gomorra
9. Che Part 2
10. Star Trek
Top neoficial
1. Das Weisse Band
2. Un Prophete
3. Mother
4. The Limits of Control
5. The Hurt Locker
6. Alle Anderen
7. In the Loop
8. Let the Right One in
9. Humpday
10. Goodbye, Solo
Cu uriasul amendament ca, daca ar fi rulat la noi, din topul oficial selectam doar 2, maxim 3.
Unde ai vazut Das Weisse Band si Un Prophete?:D
StefanDo
09 Dec 2009, 11:42
pai hai sa nu limitam topul aditional, atata vreme cat filmele din el sunt recente
Im.Kino
09 Dec 2009, 11:43
La Cannes :D
"Recente" insemnind ca nu trebuie neaparat sa fie din 2009?
StefanDo
09 Dec 2009, 11:47
of!
sa fie din 2009, lansat sau nelansat in romania
marius_em
09 Dec 2009, 11:51
Top 10 premiere in Romania:
1. Inglourious Basterds
2. Up
3. Le concert
4. Politist, adjectiv
5. Revolutionary Road
6. Frost/Nixon
7. Avatar
8. Cloudy with a chance of meatballs
9. Watchmen
10. District 9
.
Top nepremiere:
1. In the loop
2. The boy in the striped pyjamas
3. Moon
Astept sa vad si Law Abiding Citizen, si Avatar, anul asta.
Chambord
09 Dec 2009, 11:53
Ideea mea era ca Top 5-ul extra sa contina numai filme care NU vin in Romania in 2009. In felul asta nu amestecam filmele din cele 2 topuri si nu riscam sa avem un film si intr-un top si in altul. Ceea ce ar fi "confusing" si pt noi si pt fanii nostri :P care ne urmaresc si care vor sa afle ce filme misto au ratat anul asta.
Vad ca sunt "fericiti" care fac festivalurile si au mai mult de 5 filme bune pt extra asa ca OK lasam Top 10 si pt cele "ne-romanesti". Modific acum.
Sper ca acum sunt clare regulile jocului :)
StefanDo
09 Dec 2009, 11:55
chambord, ai dreptate :)
topul "oficial" va contine exclusiv filme lansate in2009 in Romania, cel aditional filmele din 2009 lansate oriunde, dar nu in Romania.
o sa fac sticky topicul
Im.Kino
09 Dec 2009, 12:07
Cu un alt amendament, just in case - in cazul meu (Let the Right One in si The Hurt Locker) si al eventualilor fani Paranormal Activity, situatia e mai complicata, caci primele doua sunt filme din 2008 si cel de-al treilea din 2007. Doar ca au iesit in cinema de-abia in 2009. Pentru topul extern trebuie luat in calcul anul lansarii, nu anul productiei.
Topul "oficial":
1. The Wrestler (Darren Aronofsky)
2. The Curious Case of Benjamin Button (David Fincher)
3. Public Enemies (Michael Mann)
4. The Strangers (Bryan Bertino)
5. Frost/Nixon (Ron Howard)
6. Inglourious Basterds (Quentin Tarantino)
7. Drag Me to Hell (Sam Raimi)
8. Revolutionary Road (Sam Mendes)
9. Il y a longtemps que je t'aime (Philippe Claudel)
10. Gomorrah (Matteo Garrone)
Topul "neoficial":
1. Antichrist (Lars von Trier)
2. Paranormal Activity (Oren Peli)
3. The Limits of Control (Jim Jarmusch)
4. Moon (Duncan Jones)
5. Thirst (Chan-wook Park)
revin...
Chambord
09 Dec 2009, 12:35
Cu un alt amendament, just in case - in cazul meu (Let the Right One in si The Hurt Locker) si al eventualilor fani Paranormal Activity, situatia e mai complicata, caci primele doua sunt filme din 2008 si cel de-al treilea din 2007. Doar ca au iesit in cinema de-abia in 2009. Pentru topul extern trebuie luat in calcul anul lansarii, nu anul productiei.
Pentru "extern" luam in calcul anul premierei cinematografice (lansarii) = anul imdb. Am subliniat acum si in OP. Paranormal Activity a avut premiera in 2007 la Screamfest. Cred insa ca putem face o exceptie in cazul lui, daca doriti.
Country Date
USA 14 October 2007 (Screamfest Film Festival)
StefanDo
09 Dec 2009, 12:38
da, dar im.kino are dreptate, de exemplu paranormal activity are ca an al lansarii 2007 ;)
dar exceptiile de genul acesta sunt putine si putem trece usor peste ele
Chambord
09 Dec 2009, 12:41
OK
da, dar im.kino are dreptate, de exemplu paranormal activity are ca an al lansarii 2007 ;)
dar exceptiile de genul acesta sunt putine si putem trece usor peste ele
PA a fost "lansat" in 2007 intr-un cadru relativ restrins (cu prilejul Screamfest-ului). Lansarea oficiala s-a produs anul asta.
marius_em
09 Dec 2009, 13:04
eu zic ca daca filmul are lansari in 2009, in alte tari decat Romania, e inca de actualitate, si ar trebui acceptat in topul neoficial.
StefanDo
09 Dec 2009, 13:23
asa ramane
Totusi nu prea e corect fata de filmele care nici nu vor avea premiera in Romania. Adica ele unde intra? La filme neoficiale in topul de pe 2009 si la filme oficiale in cel de pe 2010, chiar daca el a rulat numai in 2009 de exemplu? Vreau doar sa fim siguri ca si filmele care nu sunt vazute in cinematografele din Romania pot intra intr-un top oficial.
marius_em
09 Dec 2009, 13:35
Stefan, mai bine faci un set de reguli, si le posteazi la inceput, si sterge toate mesajele care nu au top-uri in ele, ca asa umplem topicul asta cu discutii despre ce ar trebui sa scrie, si mai putin cu ce ar trebui sa scriem.
Im.Kino
09 Dec 2009, 13:36
Liviu, ce vrei tu nu se poate.
In orice top oficial al unei tari intra strict ce a rulat in anul respectiv pe ecranele din tara respectiva (atentie, cu premiera oficiala, deci filmele din festivaluri nu intra in discutie). Unele din filmele din topul neoficial (vezi cazul meu, de exemplu) vor veni in Romania in 2010 si vor aparea, evident, in topul de final de an... la anu'. Celelate s-ar pierde complet daca n-ar fi acest top neoficial si mie, personal, nu-mi convine (mai ales ca la noi la cinema criteriul principal dupa care se-aduc filmele nu e cel calitativ). Singurul film cu adevarat problematic ar fi Avatar - dar cum topul asta poate fi facut pana in 15 ianuarie, doritorii vor fi vazut si Cameron-ul (personal am dubii c-ar putea detrona ceva la mine-n clasament).
Asadar - top oficial - filme cu premiera in Romania (in 2009)
Top neoficial - filme cu premiera mondiala in 2009
Explicatie - Hurt Locker, PA si Let the Right One in au avut premiera in alt an decat 2009, e adevarat. Dar toate aceste trei filme au intrat in discutia cinematografica universala de-abia in acest an. Prin urmare, toate trei vor ramane in memoria tuturor drept filme din 2009.
StefanDo
09 Dec 2009, 13:37
topul aditional contine filme din 2009 care nu se lanseaza sau nu s-au lansat inca in romania. ambele topuri sunt oficiale, dar numai unul va fi anuntat ca "cele mai bune 10 filme ale anului in viziunea forumistilor cinemagia" ;)
@marius_em
sincer sa fiu, precizarile lui chambord in primul post mi se par foarte clare :)
Pitbull
09 Dec 2009, 14:27
Numai oficialul - cu mentiunea cä am pierdut unele importante ("Gomorrah", "Antichrist"...), dupä câteva etape de selectii si permutäri, am rämas cu... o listä de care nu sunt tocmai multumit - spre final, a mers greu... mai bine aveam dreptul la 20, în ordine semnificativä):
1. "Politist, adj."
2. "Milk"
3. "Frost/Nixon"
4. "Bad Lieutenant: Port of Call, New Orleans"
5. "The Reader"
6. «Le Concert»
7. "Los ambrazos rotos"
8. "Up"
9. "Pescuit sportiv"
10. "Changeling"
Ca fapt divers - mi-au mai pläcut, da' n-au încäput (în ordine aleatoare):
"Cea mai fericita fata din lume"
"Brothers Bloom"
"Babylon A.D."
"Amintiri din Epoca de Aur 2 - Dragoste în timpul liber"
"Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarasi, frumoasa e viata!"
"Duplicity"
"Ice Age 3"
StefanDo
09 Dec 2009, 14:28
e top sau lista? :)
Chambord
09 Dec 2009, 14:32
Dubla 1 :)
Top premiere romanesti
1. Frost/Nixon (Ron Howard)
2. Politist, Adj. (Corneliu Porumboiu)
3. The Bad Lieutenant: Port Of Call - New Orleans (Werner Herzog)
4. Two Lovers (James Gray)
5. Revolutionary Road (Sam Mendes)
6. Le Silence de Lorna (Dardenne brothers)
7. Gomorrah (Matteo Garrone)
8. Up (Pete Docter, Bob Peterson)
9. Gran Torino (Clint Eastwood)
10. Valkyrie (Bryan Singer)
Top premiere mondiale
1. The Girlfriend Experience (Steven Soderbergh)
2. In The Loop (Armando Iannucci)
3. The Limits Of Control (Jim Jarmusch)
4. Where The Wild Things Are (Spike Jonze)
5. Un Prophète (Jacques Audiard)
par4zi7u
09 Dec 2009, 14:36
Top 10 Premiere in Romania :
1.Ice.Age.3 (Carlos Saldanha)
2.The.Curious.Case.Of.Benjamin.Button (David Fincher)
3.Watchmen (Zack Snyder)
4.Transformers.2.Revenge.Of.The.Fallen (Michael Bay )
5.Up (Bob Petersen)
6.The.Hangover (Todd Philips)
7.X-men.Origins.Wolverine (Gavin Hood)
8.2012 (Rolland Emmerich )
9.G.I.Joe.The.Rise.Of.Cobra (Stephen Sommers )
10.Slumdog.Millionaire (Danny Boyle)
Cam asta ar fi.
Acum astept sa apara Avatarul lui Cameron care cred ca va intra in top 10 al meu
Bafta !
Pitbull
09 Dec 2009, 14:38
e top sau lista? :)
{ { T O P } }
(Pariez cä nimeni nu stie de ce-am scris asa! Vä povestesc eu... one day!)
Chambord
09 Dec 2009, 14:42
La Cannes :D
im.kino esti critic sau glumeai ? :-/
StefanDo
09 Dec 2009, 14:55
nu mai bine pui tu intrebari de-astea pe mesaj privat? :)
Lili1982
09 Dec 2009, 15:00
1. Inglourious Basterds
2. The Hangover
3. Milk
4. Watchmen
5. Star Trek
6. Ice Age 3
7. Up
8. Frost/Nixon
9. The Proposal
10.The Reader
Raman in continuare cu acest top postat si in cealalta sectiune cu mentiunea ca poate fi usor modificat dupa ce vad Avataru' :D !
Trebuie sa refac top-ul pentru ca ieri am vazut Avatar, asadar versiunea finala a anului 2009 este:
1. Avatar
2. Inglourious Basterds
3. Milk
4. The Hangover
5. Ice Age 3
6. Up
7. Star Trek
8. Watchmen
9. Frost/Nixon
10.The Reader
Cameron merita din plin sa ocupe prima pozitie a topului cu al sau Avatar ! Tema din Inglourious am vazut-o si in alte filme (e drept ca nu cu un scenariu de exceptie ca cel de fata) si de aceea cade pe 2... Cameron a iesit la interval cu ceva pur si simplu AVATARISTIC ! :D
miercuri
09 Dec 2009, 15:20
Eu zic sa facem ca la Forumula 1, primul loc -12 p, locul 2 -10p, 3 -8p, 4 -7p...
la F1 sunt 1 - 10p, 2 - 8p, 3 - 6p 4 - 5p ;)
Chambord
09 Dec 2009, 15:42
nu mai bine pui tu intrebari de-astea pe mesaj privat? :)
mi-e rushine sa o deranjez pe privat :"> :P dar hai sa incerc:
kino, poti sa imi raspunzi pe privat la intrebarea de mai sus, te rog ? well, only if u don't mind.
10x
marius_em
09 Dec 2009, 15:45
la F1 sunt 1 - 10p, 2 - 8p, 3 - 6p 4 - 5p ;)
Corect. Ma gandeam, de fapt, la Eurovision. :)
miercuri
09 Dec 2009, 16:06
I am not reliable cand vine vorba de topuri din astea. Eu inca nu am reusit sa vad toate filmele pe care voiam sa le vad in 2007. Nu stiu cand o sa postez aici :P
StefanDo
09 Dec 2009, 16:18
daca nu poti strange un top 10 (in 2009 e greu chiar si daca ai vazut toate filmele :( ) topicul asta macar o sa-ti spuna cu ce sa incepi recuperarea :)
marius_em
09 Dec 2009, 16:23
I am not reliable cand vine vorba de topuri din astea. Eu inca nu am reusit sa vad toate filmele pe care voiam sa le vad in 2007. Nu stiu cand o sa postez aici :P
Cum se traduce "reliable"... Ii stiu sensul, dar nu-i gasesc nici un corespondent in romana, decat "statornic", care-mi suna arhaic.
Vreau sa se introduca cuvantul "reliabil" in DEX. :)
miercuri
09 Dec 2009, 16:36
[QUOTE=miercuri]I am not reliable cand vine vorba de topuri din astea. Eu inca nu am reusit sa vad toate filmele pe care voiam sa le vad in 2007. Nu stiu cand o sa
Cum se traduce "reliable"... Ii stiu sensul, dar nu-i gasesc nici un corespondent in romana, decat "statornic", care-mi suna arhaic.
nici eu nu cred ca avem un adjectiv, dar sensul se poate traduce :) eu as zice "de incredere" daca l-as avea de tradus.
@Stefan - am vazut cred ca peste 10 filme din 2009, dar pe majoritatea nu-mi vine sa le includ in top :P au mai ramas suficiente pe lista "de vazut", dar anul asta tot lasa impresia ca e cam slab in comparatie cu alti ani. nu stiu cum o sa scoata Academia 10 nominalizari meritate la best film.
Here it goes, daca e vreo greseala, nu ezitati!
1.Inglorious Basterds
2.Michael Jackson This is it
3.Up
4.Milk
5.Ice Age 3
6.Spread
7.The curious case of Benjamin Button
8.Seven Pounds
9.Slumdog Millionaire
10.Saw VI
corinka
09 Dec 2009, 23:24
1. Inglorious Basterds – Quentin Tarantino
2. The Reader – Stephen Daldry
3. Vicky Cristina Barcelona – Woody Allen
4. Politist, adjectiv – Corneliu Porumboiu
5. Blindness – Fernando Meirelles
6. Frost/Nixon – Ron Howard
7. Il y a longtemps que je t’aime – Philippe Claudel
8. The Wrestler – Darren Aronofsky
9. Ice Age: Dawn of the Dinosaurs – Carlos Saldanha
10. A Christmas Carol – Robert Zemeckis
Randurile lasate libere au menirea de a arata cat de tare se detaseaza unele filme de celelalte din top, adica imaginati-va o cursa de atletism la care participa 10 sportivi: primii 3 (Tarantino, Daldry si Allen) conduc detasat, urmeaza Porumboiu singuratic, dupa care vine "plutonul".
Mentionez ca am ratat cateva filme precum Los Abrazos Rotos, Gomorrah sau Coraline, dar voi edita ulterior. Nu putem introduce in top si filme vazute la festivaluri in Romania, chiar daca nu au avut inca premiera oficiala?
Federico
09 Dec 2009, 23:42
Top principal
1.Inglourious Basterds
2. Politist,adj.
3. Frost/Nixon
4.Il y a logtemps que je t’aime
5. Un Conte de Noel
6. Gomorra
7. Revolutionary Road
8.Milk
9.The Wrestler
10.Bad Liuetanant: Port of Call New Orleans
Top secund
1.Antichrist(Lars von Trier)
2.(500) Days of Summer
.
Pitbull
10 Dec 2009, 02:42
In functie de context. De obicei îl traduc cu: "serios", "responsabil", "creditabil"... In cazul de fatä, propun "demnä de încredere".
In functie de context. De obicei îl traduc cu: "serios", "responsabil", "creditabil"... In cazul de fatä, propun "demnä de încredere".
In contextul de fata propun 'nu te poti baza pe mine...'
Cinemania
10 Dec 2009, 07:58
1. Inglourious Basterds
2. Poliţist, adjectiv
3. Gomorrah
4. District 9
5. Revolutionary Road
6. JCVD
7. Drag Me to Hell
8. RocknRolla
9. Seven Pounds
10. Avatar
Chambord
10 Dec 2009, 08:03
cine draku a unit topicurile si a eliminat regulile din OP ?!
in cazul asta predau stafeta calcularii punctajelor la final. StefanDo fusese de acord sa lasam topicuri separate pt a fi mai usor de urmarit listele si reactiile la ele.
pe cineva l-a "palit" harnicia in moalele capului. whatever, voi contribui doar cu topurile, in rest: good luck (:|
marius_em
10 Dec 2009, 08:31
Da, e cam haotic acum. eu apar cu 2 top-uri, unul dupa regulile noi, si unul dupa cele vechi.
Im.Kino
10 Dec 2009, 08:32
@Cinemania - Unde a fost In the Loop la cinema? Regula spune ca in topul oficial sunt doar premiere romanesti... Altfel iese harababura.
Cinemania
10 Dec 2009, 09:01
@Cinemania - Unde a fost In the Loop la cinema? Regula spune ca in topul oficial sunt doar premiere romanesti... Altfel iese harababura.
a fost la cinema...da' nu la noi...true :D
am schimbat
1. Inglourious Basterds
2. Gomorrah
3. Drag Me to Hell
4. RocknRolla
5. Revolutionary Road
6. The Reader
7. Gran Torino
8. Marley & Me
9. The Hangover
10.Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
a fost la cinema...da' nu la noi...true :D
am schimbat
1. Inglourious Basterds
2. Gomorrah
3. Drag Me to Hell
4. RocknRolla
5. Revolutionary Road
6. The Reader
7. Gran Torino
8. Marley & Me
9. The Hangover
10.Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
modifica primu post sa nu ti le numere de 2 ori la sfarshitul sondajului..
parca era si in reguli asta
e clar iese Inglourious Basterds !
marius_em
10 Dec 2009, 09:54
E la bataie Inglouroius Basterds cu UP, urmate aproape de Frost/Nixon, Revolutionary Road, si Politist, Adj.
StefanDo
10 Dec 2009, 10:30
habar n-am cine a unit topicurile, dar a fost o idee proastă
bine, o sa preiau eu calculele, ce va rog e sa-mi spuneti numarul postarii in care se afla topul vostru final ;)
marius_em
10 Dec 2009, 10:33
bine, o sa preiau eu calculele, ce va rog e sa-mi spuneti numarul postarii in care se afla topul vostru final ;)
sau mai bine, sa stergem top-ul nevalid.
StefanDo
10 Dec 2009, 10:36
e mai complicat, multi n-au pus doar topicul in postare, au mai zis si altele pe langa. daca sterg se face varza conversatia.
miercuri
10 Dec 2009, 10:39
Fac un top provizoriu cu cele aparute la noi anul asta. Unele intrasera de fapt in topul meu pe 2008 si am un sentiment de deja vu, dar fie. :P
1. Slumdog Millionaire
2. Inglourious Basterds
3. Blindness
4. Watchmen
5. Il y a longtemps que je t'aime
6. Milk
7. Rocknrolla
8. Vicky Cristina Barcelona
9. The Reader
10. The Wrestler
si in continuare sunt subiectiva cand vine vorba de Danny Boyle :D
edit: nu am vazut inca Up, Ice Age 3, Public Enemies, Bad Lieutenant, Star Trek, District 9, The Brothers Bloom, Los abrazos rotos, Gomorrah, Taking Woodstock, Un conte de Noel si mai sunt destule..
not.Who.you.think
10 Dec 2009, 13:32
Foarte greu sa faci un asemenea top :( asa ca o sa adaug mai multe pozitii in topul meu deoarece au fost multe filme bune in acest an, urmatoarele fiind pt mine intre 8 si 10 ca note:
1. Mary and Max
2. Milk
3. The Reader
4. Revolutionary road
5. The Brothers Bloom
6. Seven Pounds
7. The Curios Case of Benjamin Button
8. Los abrazos rotos
9. Julie & Julia
10. Up
11. Inglourious Basterds
12. The taking of Pelham 123
13. Easy virtue
14. Death Defying Acts
15. Public Enemies
16. Valkyrie
17. Frost Nixon
18. Angles & Demons
Mentionez ca nu am vazut Taking Woodstock, A Christmas Carol si nici Avatar
O alta serie de filme foarte bune care nu au avut premiera la noi:
1. Whatever works
2. 9
3. The boat that rocked
4. My one and only
5. 500 days of summer
6. The answer man (Alan Farber)
7. The great Buck Howard
8. World’s greatest dad
Desi mi-a fost greu sa le ordonez dupa pozitie am incercat singurul lucru de care am fost convins este ca Mary and Max este cel mai bun film al anului.
Im.Kino
10 Dec 2009, 13:37
Pai ce facem? Mary and Max, Abrazos rotos n-au fost la noi. Out din primul top, ca o sa fie jale la numaratoare.
Precizare - film adus la festival nu inseamna premiera. Premiera implica rulare cinematografica.
marius_em
10 Dec 2009, 13:52
s-a distrus tot topicul, si era foarte bine, cu regulile alea la inceput, cu link-ul catre lista cu filmele ce au avut premiera al noi... Acuma a inceput iar sa se posteze aiurea. Cine a unit topic-urile, sa-si dea doau palme.
Federico
10 Dec 2009, 14:38
Pai ce facem? Mary and Max, Abrazos rotos n-au fost la noi. Out din primul top, ca o sa fie jale la numaratoare.
"Los Abrazos Rotos" a fost.
ce moderatori ma :))
vad ca nici macar nu mai e linku cu filme aparute la noi..
sa dus naibii si idea asta. pacat de ea
StefanDo
10 Dec 2009, 14:53
in urma unirii (inca inexplicabile a) topicurilor, lista se afla in postarile 41 si 48
Im.Kino
10 Dec 2009, 15:02
"Los Abrazos Rotos" a fost.
Spune-mi si mie data premierei, te rog, si cate saptamani a rulat. Mai multa atentie n-ar strica, zau...
marius_em
10 Dec 2009, 15:07
Spune-mi si mie data premierei, te rog, si cate saptamani a rulat. Mai multa atentie n-ar strica, zau...
Premiera 18.09.2009
Los abrazos rotos
Îmbrăţişări frânte
Ro Image 2000 Prorom
El Deseo S.A.
Sali 5
Saptamani 11
Spectatori 6.881
Nu s-a dus nimic de rapa, nu mai fiti pesimisti, cand vom afla castigatoru' ? :D
Im.Kino
10 Dec 2009, 15:13
Sorry, mea culpa, am si uitat c-a fost...
StefanDo
10 Dec 2009, 15:18
castigatorul se afla pe 9 ianuarie
Stefan' nu ti se pare ca e cam tarziu ... ? :)
StefanDo
10 Dec 2009, 15:26
pai am zis sa lasam o luna
putem inchide sondajul la 30 de topuri primite sau pe 31 decembrie sau dupa 5 zile fara niciun top postat
ideea e sa aiba toata lumea timp sa vada filme si sa vina si avatar :D
Ok am inteles, probabil ca Avatar va schimba multe topuri :-?
buticut
10 Dec 2009, 22:03
N-am fost eu :D. In week-end o sa ma ocup de asta (=calcule).
marius_em
10 Dec 2009, 22:47
Atunci e clar. A fost Pitbull. Scoateti topoarele si furcile, si hai sa-l cautam.
Chambord
11 Dec 2009, 12:01
Pentru inspiratie si comparatie:
topurile criticilor pt sondajul indiewire:
http://www.indiewire.com/survey/annual_critics_survey_2009/
Mindria de a fii roman - Politist, adj. inainte de Inglourious Basterds...:)
Two Lovers ar fii putut sa fie un film bun daca nu era finalul ala de toata jena...
marius_em
11 Dec 2009, 12:52
Nu pot sa cred ca au bagat The Hurt Locker atat de sus, chiar primele 3. Un film dezamagitor, propaganda americana, cu look de Generation Kill. E aproape o blasfemie.
Chambord
11 Dec 2009, 13:34
@windom: ai vrut sa spui probabil "finalul ala inteligent, natural, emotionant, ne-siropos".
@marius: nu e un film rau dar subscriu ca e overrated si propagandistic.
StefanDo
11 Dec 2009, 13:34
trebuie sa vad si eu two lovers, poate-mi schimb topul (inca nefacut :D)
Uita-te Stefane, dar apasa STOP cu vreo 10 min inainte de final ca sa ramii cu sentimentul ca ai vazut un film bun...:P
Chambord
11 Dec 2009, 13:45
Uita-te Stefane, dar apasa STOP cu vreo 10 min inainte de final ca sa ramii cu sentimentul ca ai vazut un film bun...:P
daca insa vrei sa ramai cu sentimentul ca ai vazut un film FOARTE BUN atunci lasa sa mearga si ultimele 10 min :D
StefanDo
11 Dec 2009, 13:47
bine, atunci o sa sar PRIMELE zece minute :) Aşa cum o să mi se pară?
Chambord
11 Dec 2009, 13:49
O sa para fara cap.
O sa para fara cap.
Fara cap dar bun (daca te opresti unde trebuie>:) ) Desigur, daca esti amator de happy-end-uri irationale aruncate acolo parca din alt film (vezi cu ocazia asta si The Last Word - ala cu Winona) atunci fa un efort si rezista pina la creditele finale...:P
Chambord
11 Dec 2009, 13:58
O sa para fara cap.
Fara cap dar bun (daca te opresti unde trebuie>:) ) Desigur, daca esti amator de happy-end-uri irationale aruncate acolo parca din alt film (vezi cu ocazia asta si The Last Word - ala cu Winona) atunci fa un efort si rezista pina la creditele finale...:P
=)) maestre tu ai vazut HAPPY-END ????!!!! Happy fucking end ?!?!?! #-o Nooo
Atita timp cit personajul lui Phoenix nu a avut atita singe-n putza incit sa termine totul asa cum ar fii trebuit, pentru mine e happy-end...;) Dar cum sa faca el asta si sa dezamagim noi publicul cu un final realist? Mai bine trintim acolo un final care sa impace cumva si capra si varza...
StefanDo
11 Dec 2009, 14:12
oh, da
stiind sinopsisul tocmai am aflat si cum se termina filmul :))
Scuze pentru spoiler, banuiam ca o sa se ajunga aici.:">
Im.Kino
11 Dec 2009, 17:23
Nu pot sa cred ca au bagat The Hurt Locker atat de sus, chiar primele 3. Un film dezamagitor, propaganda americana, cu look de Generation Kill. E aproape o blasfemie.
Glumesti, nu? THL e orice, numai propagandistic nu. Daca ti s-a parut asa, inseamna ca nu prea esti familiarizat cu Kathryn Bigelow si ca nu-i percepi asa cum trebuie ironia. Pacat.
Cat despre Two Lovers, taman finalul m-a facut sa-l pretuiesc - de mult n-am mai vazut un personaj atat de tragic (Joaquin), incapabil sa ia, macar odata, o decizie care sa-i apartina si sa nu-i fie indusa de ceilalti.
Wtf is wrong with you people? Nu va dati seama ca au trintit finalul ala numai ca sa faca pe plac celor care apreciaza sentimentalismul ieftin?:-q De ce nu a avut curaj regizorul sa mearga pina la capat si sa spuna lucrurilor pe nume? De ce nu s-a putut sa avem un final realist, demn de un film pe masura? Un film european nu s-ar fii sfirsit in veci astfel si o sa le reprosez mereu asta americanilor - SENTIMENTALISMUL DE 2 BANI...
Apreciez si eu un anumit tip de happy-end - exemplu Blue Velvet, dar acolo e vorba de ironie crunta si nu doar un happy-end facut doar de dragul de a avea happy-end, doar ca sa plece acasa multumiti John & Jane Doe, mina in mina reflectind la cit de frumoasa e viata. Grow up you Hollywood basterds... Ca nu mai inghitim asa ceva(:| (nu mai sintem pe vremea lui Douglas Sirk>:) )
Federico
11 Dec 2009, 20:13
Mie mi s-ar fi parut mai romantic si mai hollyoodian daca ar fi plecat cu blonda.Varianta aleasa de scenarist mi se pare mult mai realista;mai trista si mai dura.
Scuze pentru off.,n-am putut sa m-abtin.
Im.Kino
13 Dec 2009, 12:54
Wtf is wrong with you people? Nu va dati seama ca au trintit finalul ala numai ca sa faca pe plac celor care apreciaza sentimentalismul ieftin?:-q De ce nu a avut curaj regizorul sa mearga pina la capat si sa spuna lucrurilor pe nume? De ce nu s-a putut sa avem un final realist, demn de un film pe masura? Un film european nu s-ar fii sfirsit in veci astfel si o sa le reprosez mereu asta americanilor - SENTIMENTALISMUL DE 2 BANI...
Apreciez si eu un anumit tip de happy-end - exemplu Blue Velvet, dar acolo e vorba de ironie crunta si nu doar un happy-end facut doar de dragul de a avea happy-end, doar ca sa plece acasa multumiti John & Jane Doe, mina in mina reflectind la cit de frumoasa e viata. Grow up you Hollywood basterds... Ca nu mai inghitim asa ceva(:| (nu mai sintem pe vremea lui Douglas Sirk>:) )
Nu pricep la care sentimentalism te referi si, mai ales, la care happy end? Two Lovers are un final sumbru, to say the least. O viata alaturi de o femeie pe care n-o iubesti n-are nimic happy.
Nu vreau acum sa discut finalul in amanunt pentru a nu creea spoilere (desi e cam tirziu pentru asta). Au trecut citeva luni bune de cind am vazut eu filmul insa, din cite imi amintesc, personajul lui Phoenix, dupa ce a pierdut pe una dintre tipe a luat o anumita hotarire pe care nu o duce pina la capat. Se intoarce, ramine cu cealalta, imbratisind ideea "whatever works" (ca tot am vorbit si despre filmul respectiv zilele astea). Nu e un happy end in adevaratul inteles al cuvintului dar este, cu toate acestea, un happy end daca ne gindim la cealalta alternativa pe care personajul o avea si la care a renuntat. Consider ca regizorul a ales un asemenea final pentru a face pe plac publicului si ca cealalta varianta era mult mai realista...
Chambord
13 Dec 2009, 21:04
Nu cred ca a-ti trage un glontz in cap inseamna "sa ai sange in puta" however. It trebuie o scula mare si sangele aferent ca sa alegi sa traiesti, chiar daca asta inseamna sa te minti pe tine insuti.
Im.Kino
14 Dec 2009, 08:24
Cu alte cuvinte, probabil, dar cam asa as argumenta si eu. Suicide is painless...
StefanDo
15 Dec 2009, 10:38
sa revenim la topul 2009 ;)
Top oficial:
1. Frost/Nixon
2. Inglourious Basterds
3. Milk
4. Poliţist, adjectiv
5. The Reader
6. The Wrestler
7. Avatar
8. Revolutionary Road
9. Changeling
10. District 9
Sunt cateva pe care nu le-am vazut si ar fi putut intra in top, dar dintre acelea singurele pe care probabil le voi mai vedea pana la incheierea sondajului sunt Gomorra si Avatar.
Top neoficial:
1. Mother
2. Up in the air
3. The White Ribbon
4. Moon
5. In the loop
6. Precious
7. Un prophete
8. Thirst
9. The Hurt Locker
10.(500) Days of Summer
Chambord
15 Dec 2009, 11:27
ceeee ? n-ai pus Basterds pe primul loc ?? :-O ai tupeu nene. sau inconstienta.
Ori curajul de a recunoaste ca Frost/Nixon e mai bun, in aceasta oaza de idolatri ai lui QT.:D
Im.Kino
15 Dec 2009, 11:32
Doar ca Frost/Nixon nu e mai bun ;) ... ceea ce nu inseamna ca omul n-are voie sa puna ce vrea el, in ce ordine vrea el...
StefanDo
15 Dec 2009, 11:33
si la mine f/n e pe primul loc, iar ib nu stiu daca prinde ultimele locuri
Im.Kino
15 Dec 2009, 11:38
E una din chestiile neintelese anul asta. De ce e bun Frost/Nixon. Mai bine zis, ce-l face sa fie bun.
...sau de ce e capodopera IB...:-/
Im.Kino
15 Dec 2009, 11:53
IB = capodopera am inteles... Acolo n-am nedumeriri :)
Chambord
15 Dec 2009, 12:35
s-a dat acu cateva minute pe Realitatea:
"Un grup de istorici de la Harvard, studiind procentul zdrobitor de "no.1" obtinut de filmul "Inglouriuos Basterds" in sondajul cinemagia.ro, au observat faptul ca nu s-a mai inregistrat o asemenea unanimitate de voturi in desemnarea unui lider, de la al XIV-lea Congres al PCR si pana astazi"
mmm, interesanta stire :-?
Chambord
15 Dec 2009, 13:36
E una din chestiile neintelese anul asta. De ce e bun Frost/Nixon. Mai bine zis, ce-l face sa fie bun.
ar fi mult mai simplu sa ne spui tu de ce n-ar fi bun :-w
Im.Kino
15 Dec 2009, 13:41
Pentru ca am vazut o parte din interviuri (alea reale) si mi-am dat seama ca musiu Opie n-a avut niciun fel de aport la intreaga sandrama. E excelent jucat (nu e meritul lui) si e scris bine (guess what, din nou, nu-i meritul lui), dar n-am simtit niciun regizor, prin cam niciun cadru.
Frost/Nixon e un excelent thriller deghizat in film politic, cu o tensiune ce se acumuleaza gradat, doar prin jocul excelent al actorilor. Reuseste sa te tina in priza de la inceput pina la sfirsit, iar pentru un film ce se petrece aproape intr-o singura camera si intre 2 actori care monopolizeaza practic ecranul, e un lucru mare... De aceea e mai sus decit IB.;)
Im.Kino
15 Dec 2009, 13:53
Tocmai ai descris interviul real (minus genul, desigur). Deci?
Deci, avem doua genuri - documentarul si filmul artistic. Howard foloseste interviurile alea doar pentru a creea cadrul de prezentare a doua caractere, cu ajutorul artei cinematografice si cu atita doza de dramatism cita e nevoie pentru a te atrage pe tine ca spectator in viltoarea povestii. Cu alte cuvinte, a folosit interviurile ca baza de pornire in crearea unui film artistic. A compara interviurile reale cu filmul e inutil (filmul are, de altfel, la baza piesa de pe Broadway, cu aceiasi 2 protagonisti si nu interviurile).
Im.Kino
15 Dec 2009, 14:22
Ai grija cu acel "ca si baza", plz :) .
Piesa are la baza interviurile, implicit si filmul tot pe acele interviuri se bazeaza.
Howard a regizat complet impersonal si nu pare sa fi dorit sa treaca dincolo de ceea ce au vazut oamenii in 1977 sau sa incerce sa analizeze un pic mai in profunzime meciul (de box) dintre cele doua personaje - prin urmare, ofera strict ce s-a vazut deja, the real thing, acum cu actori.
In plus a "smuls" punctul culminant din montaj - in realitate, Nixon n-a avut nicio clipa de slabiciune on camera, in care aproape sa marturiseasca, iar cea off camera (discutia la telefon) poate fi catalogata drept tris pe fata. Repet, este excelent jucat, excelent scris si complet inexistent la nivelul regiei.
Mi-a scapat "ca si". Am corectat. Ce ne-am face oare fara aceasta politie secreta, mereu cu ochiul pe macelarirea limbii romane?:P
Im.Kino
15 Dec 2009, 14:30
Foarte multi ardeleni il folosesc... nu inteleg de ce. Sunt oameni culti, care vorbesc corect in rest, dar care au buba cu "ca si"-ul si unii nici nu constientizeaza ca e gresit, nu-si dau seama unde e eroarea. E o chestie regionala, vine din ceva anume?
Chambord
15 Dec 2009, 14:36
im.kino e sigur profa de romana, ca fata din Politist, Adj :D windom tzi-ai facut tema pe azi sau iar ai venit nepregatit ?
Dar Im.Kino de unde-i de loc? Ca dupa nume imi e greu sa-mi dau cu parerea...:-?
Daca nu-s indiscret...
Chambord
15 Dec 2009, 14:39
Dar Im.Kino de unde-i de loc? Ca dupa nume imi e greu sa-mi dau cu parerea...:-?
Daca nu-s indiscret...
Cre'ca-i din Bacau k prea e isteatza si finutza :-*
Im.Kino
15 Dec 2009, 14:59
Ia, gata cu complimentele, ca unora ni se suie la cap!
Undeva, in negura timpurilor, de prin Bacau. But it was a very long time ago.
manwithamoviecamera
15 Dec 2009, 15:14
daca e maritata, degeaba.:-< <):)
marcusARCUS
15 Dec 2009, 16:42
Top 10 filme ale mele sunt in nici o ordine:
Watchmen,Bad Lieutenant,Broken Embraces,A Prophet,Zombieland,The Hangover,Up,Inglourious Basterds,Public Enemies,Funny People.
Chambord
15 Dec 2009, 18:43
Daca n-ar fi fost o mana sigura de regizor experimentat, in Frost/Nixon, actorii si scenariul singure n-ar fi putut in veci crea acea tensiune crescanda, cu toate firele care o irigau. Ca s-a folosit de trick-uri e un argument in favoarea lui si nu ii stirbeste cu nimic meritul, dupa cum IB nu e capodopera unanim invocata nu pentru ca Tarantino a "trisat pe fata" rescriind istoria (asta e o idee minunata) ci din alte motive (le-am atins in topicul aferent, nu mai dezvolt aici). Desi nu am vazut interviurile reale ele nu ne ofera acces backstage si mai ales nu pun lupa pe sufletul protagonistilor asa cum o poate face o dramatizare artistica mai mult sau mai putin fiction.
uite ca mai suntem si profesori de romana. chiar daca nu profesam in domeniu. te mira? este ceva iesit din comun pentru tine? sau te inscrii cu brio in generatia "l33t m3 b3 y0uR f@nt@sY!"....
Top 3:
1. UP
2. The Hangover
3. I.B.
Va intra si AVATAR. Cu siguranta. Astept, totusi, sa-l vad.
Toate cele bune,
S
Chambord
15 Dec 2009, 20:43
chill there sport
Chambord
16 Dec 2009, 14:46
In afara topului as vrea sa mai acord nijte premii:
Premiul "BrOscar" pt cel mai penibil Best Film - Slumdog Millionaire
Premiul "BAFTA, mila si pomana" - Benjamin Button
Premiul "Mai rasfiratzi baetzi mai rasfiratzi" pt cel mai nesimtit film (2012) si cel mai prost erou - John Cusack
Premiul "Enough with this shit already" - Harry Potter and the Half-Blood Prince
Premiul "dulceata (de zmeura) (de aur)" - Transformers: Revenge of the Fallen: dulceata - pt Meg, zmeura - pt film, auru - din buzunarele prostilor
Premiul "Golden screw(driver)" pt cea mai buna scena de fornication - ex-aequo: Bad Lieutenant (Nicholas Cage si o tipa intr-o parcare) si The Girlfriend Experience (Sasha Grey. punct)
Premiul de stat "I.V. Stalin" - Inglourious Basterds
Premiul "Lantzu de aur" pt cele mai bune manele si dansurile aferente - Slumdog Millionaire
Premiul "Chifteaua de aur" - (tie) Brad Pitt / Eli Roth (Inglourious Basterds)
StefanDo
16 Dec 2009, 14:49
marcusarcus, transforma lista in top, altfel nu-l pot lua in considerare si e pacat ;)
1.The Reader
2.Moon
3.Up
4.Coraline
5.Public Enemies
6.World`s Gratest Dad
7.Slumdog Millionaire
8.Whatever Works
9.Duplicity
10.Inglourious Basterds
StefanDo
16 Dec 2009, 15:36
kramer, nu ai fost atent
topul principal trebuie sa fie format exclusiv din filme care au avut premiera in romania. Pe celelalte le poti pune intr-un aditional ;) moon nu a aparut in romania si nici world's greatest dad sau whatever works.
gasesti aici lista tuturor premierelor romanesti: http://www.cinemagia.ro/boxoffice/premiere/
Shit! Si eu imi faceam griji pentru The Reader ca nu eram sigur cand a avut premiera.
1.The Reader
2.Up
3.Coraline
4.Public Enemies
5.Slumdog Millionaire
6.Duplicity
7.Inglourious Basterds
8.Politist, adjectiv.
9.Ice Age 3
10.Hangover
sper ca e corect acum.
StefanDo
16 Dec 2009, 15:41
e perfect :)
1.Inglorious Basterds
2.Watchmen
3.Star Trek XI
4.Transformers:Revenge of the Fallen
5.The Hangover
6.District 9
7.Surrogates
8.Angels & Demons
9.Knowing
10.Night at the Museum: Battle of the Smithsonian
As fi vrut un top 20 ca am mai multe filme care imi plac :D
marcusARCUS
16 Dec 2009, 20:42
marcusarcus, transforma lista in top, altfel nu-l pot lua in considerare si e pacat ;)
Uhhhhhh....Wraghhhhh....Pfufufufu....Nu pot.
Cinemania
19 Dec 2009, 01:14
o mica schimbare de top la mine :D
1. Inglourious Basterds
2. Poliţist, adjectiv
3. Gomorrah
4. District 9
5. Revolutionary Road
6. JCVD
7. Drag Me to Hell
8. RocknRolla
9. Seven Pounds
10. Public Enemies
1. Inglourious Basterds
2. Le Concert
3. Avatar
4. The Wrestler
5. Frost / Nixon
6. The Hangover
7. Australia
8. Zombieland
9. Terminator 4
10. JCVD
Din ce n-a fost lansat la noi, de departe In the Loop.
1. Politist, Adj.
2. Le Concert
3. Avatar
4. The Hangover
5. The Wrestler
6 Frost / Nixon
7. Inglourious Basterds
8. Australia
Cam asta....
Cinemania
21 Dec 2009, 07:31
A trebuit sa schimb din nou dupa ce am vazut admirabilul Poliţist, adjectiv.
Am modificat topul si in celelalte post-uri.
1. Inglourious Basterds
2. Poliţist, adjectiv
3. Gomorrah
4. District 9
5. Revolutionary Road
6. JCVD
7. Drag Me to Hell
8. RocknRolla
9. Seven Pounds
10. Avatar
Chambord
21 Dec 2009, 10:24
Am 2 new-entry-uri : Politist, Adj. si Valkyrie.
Ne-au parasit: Fratii Bloom si The reader
Topul arata acum asa:
3. Two Lovers (James Gray)
4. Revolutionary Road (Sam Mendes)
5. Le Silence de Lorna (Dardenne brothers)
6. Gomorrah (Matteo Garrone)
7. Up (Pete Docter, Bob Peterson)
8. Gran Torino (Clint Eastwood)
9. Valkyrie (Bryan Singer)
10. Public Enemies (Michael Mann)
am modificat si in postarea initiala
Cinemania
21 Dec 2009, 11:56
:D
noi doi avem niste titluri plasate cam pe aceleasi locuri in topul personal
Chambord
21 Dec 2009, 14:59
:D
noi doi avem niste titluri plasate cam pe acelasi locuri in top-ul personal
da. 2 si 10 :D
asta nu inseamna ca te iert ca ai pus IB primul :P
Cinemania
21 Dec 2009, 15:20
S-ar putea sa am o scuza: n-am vazut inca Frost/Nixon :D
1. Gomorra
2. Politist, adj.
3. The Wrestler
4. Two Lovers
5. Vicky Cristina Barcelona
6. Frost/Nixon
7. Changeling
8. Inglourious Basterds
9. Milk
10. Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans
neoficial...
1. The Hurt Locker (2008?2009?) (Kathryn Bigelow)
2. Antichrist (Lars von Trier)
3. Taking Woodstock (Ang Lee)
4. Un prophete (Audiard)
5. Nord (Rune Denstad Langlo)
6. Moon (Duncan Jones)
7. Fish Tank (Andrea Arnold)
8. Alle anderen (Maren Ade)
9. Das Weisse Band - Eine deutsche Kindergeschichte (Michael Haneke)
10. Triage (Danis Tanovic)
Longshot
21 Dec 2009, 16:47
Cred ca, post 2001, asta a fost cel mai negru an al meu in materie de numar de filme vazute. Din lista cu ce a aparut la noi abia daca am bifat 20. Da' hai, asa, de amorul artei, sa incerc un top.
1. Inglourious Basterds
2. Two Lovers
3. Blindness
4. Gran Torino.
5. Revolutionary Road.
6. Curious Case of Benjamin Button
7. Hangover
8. Avatar
9. Vicky Cristina Barcelona
10. Slumdog Millionaire
manwithamoviecamera
21 Dec 2009, 17:52
multumesc, am corectat:">
Im.Kino
21 Dec 2009, 18:03
Cred ca ai gresit threadul, totusi. E la Film in general...
Cinemania
21 Dec 2009, 19:24
@ MinRep
off-topic Cinemania says hi
mai ramai pe aici ? :)
hi :)
off-topic... poate ca... ;)
Pitbull
22 Dec 2009, 13:19
Welcome si din parte-mi! :)
Insist pentru un "mai sigur cä"... ;)
Top neoficial:
1. Mother
2. The White Ribbon
3. Let The Right one in
4. In the loop
5. Moon
6. Un prophete
7. Thirst
8. The Hurt Locker
9. (500) Days of Summer
Actualizat si in mesajul cu topul oficial.
Avatar intra pe pozitia 7 in topul oficial, iar Up paraseste clasamentul.
Chambord
23 Dec 2009, 13:58
new entry: The Bad Lieutenant: Port Of Call - New Orleans
3. The Bad Lieutenant: Port Of Call - New Orleans (Werner Herzog)
4. Two Lovers (James Gray)
5. Revolutionary Road (Sam Mendes)
6. Le Silence de Lorna (Dardenne brothers)
7. Gomorrah (Matteo Garrone)
8. Up (Pete Docter, Bob Peterson)
9. Gran Torino (Clint Eastwood)
10. Valkyrie (Bryan Singer)
modificat si in post-ul initial
Nobody777
24 Dec 2009, 23:10
1. Changeling (Clint Eastwood)
2. Frost/Nixon (Ron Howard)
3. The Curious Case of Benjamin Button (David Fincher)
4. The Reader (Stephen Daldry)
5. Watchmen (Zack Snyder)
6. Revolutionary Road (Sam Mendes)
7. The Wrestler (Darren Aronofsky)
8. Inglourious Basterds (Quentin Tarantino)
9. Milk (Gus Van Sant)
10.District (9 Neill Blomkamp)
Leonard
25 Dec 2009, 20:30
1. Two Lovers (James Gray)
2. My Sister's Keeper (Nick Cassavetes)
3. Vicky Cristina Barcelona (Woody Allen)
4. Revolutionary Road (Sam Mendes)
5. Twilight (Catherine Hardwicke)
6. Home (Ursula Meier)
7. Blindness (Fernando Meirelles)
8. Un secret (Claude Miller)
9. The Curious Case of Benjamin Button (David Fincher)
10. indecis între Cealaltă Irina, Pescuit sportiv, Poliţist, adjectiv, Taking Woodstock, Eden a l'ouest, Milk, Inglourious Basterds, Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans, Frost/Nixon etc.
vedeţi că pe linkul cu boxoffice romania e trecut la titlul "Home" doar filmul celălalt, documentar (pe care nu l-am văzut).
cel neoficial care include filme rulate doar în festivaluri sau deloc la cinema, datate 2007-2009:
1. Two Lovers (James Gray)
2. Kirschblüten - Hanami (Doris Dörrie)
3. Paranormal Activity (Oren Peli)
4. My Sister's Keeper (Nick Cassavetes)
5. Encounters at the End of the World (Werner Herzog)
6. The Other Boleyn Girl (Justin Chadwick)
7. Vicky Cristina Barcelona (Woody Allen)
8. Reservation Road (Terry George)
9. Antichrist (Lars Von Trier)
10. What Just Happened (Barry Levinson)
StefanDo
25 Dec 2009, 21:02
la link-ul respectiv sunt ambele filme home aparute anul asta in ro
two lovers are ce cauta in topul oficial, dar nu si in cel neoficial, acolo sunt exclusiv filme care nu au avut premiera in ro :)
Scormonind prin arhivele IMDb, am reusit sa inchei si un top neoficial cu 10 pozitii, in loc de 5... Destul de obscur, dar totusi...
1. The Hurt Locker (2008?2009?) (Kathryn Bigelow)
2. Antichrist (Lars von Trier)
3. Taking Woodstock (Ang Lee)
4. Un prophete (Audiard)
5. Nord (Rune Denstad Langlo)
6. Moon (Duncan Jones)
7. Fish Tank (Andrea Arnold)
8. Alle anderen (Maren Ade)
9. Das Weisse Band - Eine deutsche Kindergeschichte (Michael Haneke)
10. Triage (Danis Tanovic)
modificat si in postul de mai sus...
Leonard
25 Dec 2009, 23:15
la link-ul respectiv sunt ambele filme home aparute anul asta in ro
two lovers are ce cauta in topul oficial, dar nu si in cel neoficial, acolo sunt exclusiv filme care nu au avut premiera in ro :)
la mine apare doar ăsta la Home: http://www.cinemagia.ro/filme/home-42799/ pe http://www.cinemagia.ro/boxoffice/premiere/
Au şi distribuitori diferiţi. chiar dacă au avut premiera în aceeaşi zi, ar trebui să figureze de două ori în listă.
cel neoficial dacă e neoficial, fiecare îşi face propriile reguli. la mine e cel global, făcînd abstracţie de birocraţia distribuţiei. (mai sunt două comune în afară de Two Lovers).
e ok cu 10 locuri sau trebuia 20? nu mai găsesc mesajul iniţial al topicului care vorbea de punctaje.
jhjhjhn
26 Dec 2009, 03:13
1.avatar
2.the curious case o benjamin button
3.babylon a.d
4.the pursuit of happynes
5.the butterfly efect
6.new moon
7.40 night and 40 days
avatar a fost super :D am ramas :-O cand lam vazut
Pitbull
26 Dec 2009, 03:23
Welcome to Cinemagia! :)
Numa' grij', Jhjhjhnule, cä te-ai dus ghinisor mai dindärät de 2009!
buticut
27 Dec 2009, 02:33
Pana ma hotarasc, ia sa vedem un Top 8 al lui Tarantino :D:
http://www.getthebigpicture.net/blog/2009/12/15/quentin-tarantinos-top-eight-movies-of-the-year.html
Federico
27 Dec 2009, 18:18
E foarte posibil ca acestea sa fie toate filmele pe care le-a vazut Tarantino in 2009.
razvan281
29 Dec 2009, 11:45
Lista lui Schindler
Inglorious Bastards
The Curious Cage of Benjamin Button
The Blind Slide
Ca serial , Prison Break
Disciple
29 Dec 2009, 13:05
Lista Preliminara:
1.Inglorious Basterds
2.The Reader
3.Avatar
4.The Wrestler
5.District 9
6.Revolutionary Road
7.The Limits Of Control
8.Bad Lieutenant: Port Of Call:New Orleans
9.Drag Me To Hell
10.Politist,Adjectiv
11.Watchmen
12.Orphan
13.Zombieland
14.The Box
15.Cea Mai Fericita Fata Din Lume
16.Le Concert
17.RocknRolla
18.Pescuit Sportiv
Lista oficiala,definitiva,stampilata,etc:
1.Inglorious Basterds
2.The Reader
3.Avatar
4.The Wrestler
5.District 9.
6.Bad Lieutenant: Port Of Call:New Orleans
7.Politist,Adjectiv
8.Watchmen
9.Revolutionary Road
10.Drag Me To Hell
gigabyte
29 Dec 2009, 16:39
Lista Preliminara:
Lista oficiala,definitiva,stampilata,etc:
1.Inglorious Basterds
2.The Reader
3.Avatar
4.The Wrestler
5.District 9.
6.Bad Lieutenant: Port Of Call:New Orleans
7.Politist,Adjectiv
8.Watchmen
9.Revolutionary Road
10.Drag Me To Hell
La lista cu Best Of. Anii 2000 Avatar e pe 8 ( nici un alt film din 2009 nu e peste Avatar),
teoretic ar trebuie sa fie pe primul loc Top 10 Filme 2009
Vad ca Inglorious Basterds si The Reader e pe primele doua locuri , filme ce nu apar in topul Best Of. Anii 2000
La fel si la District 9 , daca The Wrestler e pe 4 si District 9. e pe locul 5 in Top 10 Filme 2009 , ar trebui sa apara The Wrestler inaintea lui District 9. topul Best Of. Anii 2000 :-?
Lucy_Butler
29 Dec 2009, 16:51
1. Politist,Adj.
2. The Wrestler
3. The Curious Cage of Benjamin Button
4. Inglourious Basterds
5. The Reader
6. Two Lovers
7. Vicky Cristina Barcelona
8. Moon
9. Milk
10. Hangover
Disciple
30 Dec 2009, 10:54
GigaByte:inteleg ce vrei sa spui tu acolo,dar pentru ca nu e totul limpede o sa spicuiesc unpic:
1.Am inclus "Avatar" in TopBest2000 pentru ca alaturi de LOTR:ROTK si District9 este o revelatie in ceea ce priveste tehnica,imaginea si alte departamente tehnice.Narativ,mai putin,dar in orice caz l-as fi neindreptatit avand in vedere cat de mult mi-a placut.
In schimb "The Reader" este o capodopera si din punct de vedere narativ si din punct de vedere vizual(bineinteles,limitat la cerintele narative - my picks:decorurile,costumele,machiajul) si intotdeauna aleg povestea.
"Inglorious Basterds" e un film excelent,dar eu nu am simtit ca isi are locul in Best2000 pentru nu poate depasi toate acele titluri pe care le-am inclus acolo.Nu e nimic nou,chiar daca e jucaus,iconoclast,si ce mai vrei tu.Dar in 2009 este si peste "The Reader" si peste "Avatar".
La fel si cu "District 9".Ideea de a oprima alienii mi s-a parut destul de originala avand in vedere peliculele din ultimii 10 ani cu alieni si de aceea am apreciat foarte mult si am considerat ca merita un loc in top.
2.La fel si cu "The Wrestler".In 2009 depaseste detasat "District 9",dar per total nu e un film care va fi retinut.
Nu puteam sa pun "District 9" in fata lui "The Wrestler" in top 2009,dar in TopBest2000,"The Wrestler" nu isi are locul pentru ca nu e chiar atat de special.In schimb "District 9" merita,iar motivul l-am precizat mai sus.
Am facut ceva modificari in topul neoficial si am adaugat cel de-al zecelea film, Precious. Cel mai probabil e versiunea finala, desi s-ar putea ca The Messenger sa-si gaseasca un loc daca il vad la timp. Probabil nu am norocul de a vedea Up in the air pana se termina sondajul. Mi-a fost cam greu sa decid ordinea locurilor 2-6 pentru ca toate sunt filme foarte bune, dar nu am avut de ales, a trebuit sa pun unele in fata altelor.
Top neoficial:
1. Mother
2. Let The Right one in
3. The White Ribbon
4. Moon
5. In the loop
6. Precious
7. Un prophete
8. Thirst
9. The Hurt Locker
10.(500) Days of Summer
shadowofnight
31 Dec 2009, 01:05
Pun si eu un top, desi nu am vazut prea multe filme din 2009...
EDIT: Am citit mai sus cum ca topul oficial trebuie sa contina numai filme care au avut premiera in Romania...atunci al meu e neoficial. :)
1. Paranormal Activity
2. Precious
3. District 9
4. Avatar
5. Harry Potter And The Half-Blood Prince
6. The Orphan
7. 9(animatia)
8. Moon
9. Race to Witch Mountain
10. Watchmen
miercuri
31 Dec 2009, 06:28
La mine se fac urmatoarele ajustari:
Oficial:
1. Slumdog Millionaire
2. Inglourious Basterds
3. Blindness
4. Watchmen
5. Il y a longtemps que je t'aime
6. District 9
7. Avatar
8. Milk
9. Rocknrolla
10. Vicky Cristina Barcelona
Din cele neoficiale numai unul mi s-ar parea demn de un astfel de top, si anume:
1. Un Prophete - un film care mi-a placut enorm, tocmai ce l-am vazut si cu cat rumeg la el mai tare cu atat mi se pare mai incantator.
Tot nu am vazut Thirst, In the Loop, The Hurt Locker, Precious, Antichrist (decat partial si l-as considera mai degraba o duda...).
edit: oricum nu prea sunt multumita de cum a iesit, o sa mai imi ia cateva luni pana sa vad intai tot ce as vrea sa vad si apoi sa ma impac cu topul.
@Liviu
Let the Right One In s-a lanasat pe la mijlocul lui 2008, nu cred ca merge votat.
Cei care au introdus Blindness in top, poate imi explicati si mie cum e cu neverosimilitatea plotului, ca eu, la un moment dat, am ajuns sa consider anumite scene o insulta la adresa inteligentei. Si anume, duduia Julianne era singura din gasca aia care putea sa vada... Bun... No acuma, trecind peste faptul ca acest lucru ii permitea sa actioneze pe acolo in voie (cum e proverbul ala cu "rege in tara orbilor"?), cum puii mei s-a lasat violata si batjocorita?:-/ :-?
Pentru simpla placere a noastra?:-? :"> Avem de-a face, in cazul acesta, cu un exploitation movie impachetat in ambalaj artsy?>:) Wtf is going on?
Antichrist duda???:-O :( :(( Forgive them, Dark Lord, they don't know what they say...
@Liviu
Let the Right One In s-a lanasat pe la mijlocul lui 2008, nu cred ca merge votat.
Stiu ca a fost acceptat undeva mai pe la inceputul topicului. Daca nu merge votat sa nu fie numarat si toate celelalte sa urce cu un loc ca oricum nu am mai mult de 10 filme.
Im.Kino
31 Dec 2009, 09:27
Let the Right One in e filmul anului 2009 in topul a "n" publicatii si site-uri.
In 2009 a fost lansat, oficial, worldwide (festivalurile nu se pun) - deci e film de 2009, chit ca a fost la TIFF in 2008, de exemplu.
gigabyte
31 Dec 2009, 09:55
Let the Right One In s-a lanasat in 2008 in multe tari ( Norvegia 24 oct ,Suedia ,Korea de Sud ,Finlanda, Germania , Australia, Danemarca, Polonia, (imdb) , nu doar la festivale .:-?
corinka
31 Dec 2009, 10:11
@Windom
Chiorul este rege in tara orbilor, pe cand femeia din Blindness nu era chioara.:) Un rege poate fi tiran, dar poate fi si un bun conducator. Sa nu le amestecam. Regele acela la care te referi tu - tiranul - a fost “orbul cu experienta”.
In cazul femeii, blandetea, iubirea, spiritul de sacrificiu, puritatea morala au impiedicat-o de la trufia de a fi regina tirana a unei lumi schilodite, deformate. Ea a fost o altfel de “regina”, umila, sensibila, o lidera care i-a ajutat pe “supusi”, mai in stilul unui tip care a trait printre noi acum vreo 2000 de ani.
Eu asa am perceput filmul.
Im.Kino
31 Dec 2009, 12:40
Let the Right One In s-a lanasat in 2008 in multe tari ( Norvegia 24 oct ,Suedia ,Korea de Sud ,Finlanda, Germania , Australia, Danemarca, Polonia, (imdb) , nu doar la festivale .:-?
Sigur, si Hurt Locker s-a lansat in Italia in 2008 - si ce daca? Filmul e considerat premiera 2009, and so is Let the Right One in - prin urmare apare in topurile din acest an (sau tu l-ai avut prin top anul trecut, cumva?). E o conventie pe care o acceptam pentru ca exista, uneori, decalaje mari intre datele premierelor.
@Windom
Chiorul este rege in tara orbilor, pe cand femeia din Blindness nu era chioara.:) Un rege poate fi tiran, dar poate fi si un bun conducator. Sa nu le amestecam. Regele acela la care te referi tu - tiranul - a fost “orbul cu experienta”.
In cazul femeii, blandetea, iubirea, spiritul de sacrificiu, puritatea morala au impiedicat-o de la trufia de a fi regina tirana a unei lumi schilodite, deformate. Ea a fost o altfel de “regina”, umila, sensibila, o lidera care i-a ajutat pe “supusi”, mai in stilul unui tip care a trait printre noi acum vreo 2000 de ani.
Eu asa am perceput filmul.
Stiu cum sta treaba cu chioru':P Dar nu stiu daca poate sa fie numit "spirit de sacrificiu" acceptarea fara impotrivire a acelui viol. Poate daca incerca sa faca ceva concret pentru oamenii aia si nu adopta atitudinea aceea de bovina dusa la taiere, puteam sa vorbim de "spirit de sacrificiu". Asa, avem de-a face doar cu un comportament foarte neverosimil (ca sa nu-l caracterizez mai dur).;)
miercuri
31 Dec 2009, 13:57
Let the Right One in e filmul anului 2009 in topul a "n" publicatii si site-uri.
In 2009 a fost lansat, oficial, worldwide (festivalurile nu se pun) - deci e film de 2009, chit ca a fost la TIFF in 2008, de exemplu.
Let the Right One In era in topurile de pe metacritic pe 2008, in foarte multe din ele.
http://www.metacritic.com/film/awards/2008/toptens.shtml
Cei care au introdus Blindness in top, poate imi explicati si mie cum e cu neverosimilitatea plotului, ca eu, la un moment dat, am ajuns sa consider anumite scene o insulta la adresa inteligentei. Si anume, duduia Julianne era singura din gasca aia care putea sa vada... Bun... No acuma, trecind peste faptul ca acest lucru ii permitea sa actioneze pe acolo in voie (cum e proverbul ala cu "rege in tara orbilor"?), cum puii mei s-a lasat violata si batjocorita?:-/ :-?
Pentru simpla placere a noastra?:-? :"> Avem de-a face, in cazul acesta, cu un exploitation movie impachetat in ambalaj artsy?>:) Wtf is going on?
Antichrist duda???:-O :( :(( Forgive them, Dark Lord, they don't know what they say...
Sotia doctorului in primul rand e un plot device :P dar in afara de asta ea a ales sa mearga in carantina ca sa fie alaturi de sotul ei, cand putea ramana acasa. Iar o perioada lunga de timp se asteapta sa orbeasca si ea ca toti ceilalti. Cand lucrul asta nu se intampla si restul din salon ajung sa afle adevarul, e intr-un fel fortata sa ii ajute pe toti, nu numai pe sotul ei pentru care venise. In afara de asta, ea e singura care vede gradul de depravare in care au ajuns cei din carantina. Ce ar fi fost de profitat? Ar fi linsat-o la cea mai mica pretentie, numai din ura pentru faptul ca ea inca vede. Mai ia in calcul si opozitia dintre ea si orbul care era orb din cauze naturale. Amandoi sunt privilegiati, dar orbul are un alt status, ea nu are cum sa fie unul de-ai lor. Filmul e ecranizarea uneia din cartile mele preferate si ma asteptam sincer sa scoata din el un thriller de duzina, dar am fost placut surprinsa. Este posibil totusi ca nici mie sa nu-mi fi zis mare lucru daca nu as fi citit cartea inainte, am observat asta la mai multe persoane care l-au vazut, adica sa fie o ecranizare pe jumate ratata.
manwithamoviecamera
31 Dec 2009, 13:59
Din cele neoficiale numai unul mi s-ar parea demn de un astfel de top, si anume:
1. Un Prophete - un film care mi-a placut enorm, tocmai ce l-am vazut si cu cat rumeg la el mai tare cu atat mi se pare mai incantator.
.
nu e singurul demn de acest top, incomplet si ingrat ash putea zice.
off:cine e in avatarul tau, ma tot chinui sa-mi amintesc?
Off: se pare ca am mutat aici Recunoaste Pesonajul:D Eu zic ca-i Emmanuelle... (Beart, nu ma intelegeti gresit:"> )
manwithamoviecamera
31 Dec 2009, 14:12
Off: se pare ca am mutat aici Recunoaste Pesonajul:D Eu zic ca-i Emmanuelle... (Beart, nu ma intelegeti gresit:"> )
tot off: nu cred.e mai batrana:P seamana cu sora'sa lui deneuve, rip.
Im.Kino
31 Dec 2009, 14:25
Let the Right One In era in topurile de pe metacritic pe 2008, in foarte multe din ele.
Of... Evident ca era pe metacritic - Astia-s oameni care merg in festivaluri si aleg top 10-uri ce ignora regula premierei domestice. Daca e pe asa, cel mai bun film al anului 2009, pentru mine, e Weisse Band (urmat de Prophete) si la anul, cand va veni la noi si voi o sa spuneti cat e de grozav pentru 2010, o sa va zic ca, de fapt, e film din 2009... si tot asa.
Am vazut Let the Right One in anul asta si nu ma intereseaza cand si unde a fost lansat - pentru mine e unul dintre cele mai bune filme din 2009, period.
miercuri
31 Dec 2009, 14:29
Voiam sa se inteleaga ca din 'neoficialele' vazute de mine pana acum, scuze ca s-a intels gresit. O sa se mai adauge pe parcurs, dar mod evident, anul asta nu mai e timp. Am tinut neaparat sa dau un vot pentru Un prophete insa, pentru ca orice as mai vedea, stiu sigur ca asta o ramana in top.
In avatar e Cillian Murphy in Breakfast on Pluto. ;)
Asta cu Cillian a fost faza zilei.=)) Dar trebuie sa recunoasteti ca seamana cu Emmanuelle.:P
Im.Kino
31 Dec 2009, 14:33
Splendid film, adorabil Cillian, grozav soundtrack :)
miercuri
31 Dec 2009, 14:34
Of... Evident ca era pe metacritic - Astia-s oameni care merg in festivaluri si aleg top 10-uri ce ignora regula premierei domestice. Daca e pe asa, cel mai bun film al anului 2009, pentru mine, e Weisse Band (urmat de Prophete) si la anul, cand va veni la noi si voi o sa spuneti cat e de grozav pentru 2010, o sa va zic ca, de fapt, e film din 2009... si tot asa.
Am vazut Let the Right One in anul asta si nu ma intereseaza cand si unde a fost lansat - pentru mine e unul dintre cele mai bune filme din 2009, period.
Pai asa ai putea sa vii si cu filme din 2007 vazute in anul asta.
Eu am inteles ca regula topurilor era ca intr-unul sa punem filme care au avut premiera la noi in 2009, iar in celalalt filme care au avut premiera oficiala in 2009, dar care nu au ajuns (inca) la noi. Premiera oficiala a lui Let the Right One In a fost pe 24 Octombrie 2008 in SUA si Suedia.
Sa clarifice cei care au facut regulile.
Im.Kino
31 Dec 2009, 14:36
Nu e chiar asa - Let... apare in foarte multe topuri pe 2009, si s-a lansat in foarte multe tari in 2009 (preponderent mai multe ca cele cu 2008). Chiar nu vrei sa-mi permiti o exceptie? :) Pacat de film, zau...
miercuri
31 Dec 2009, 14:39
Sa ne zica Stefan si Chambord, ca altfel l-as include si eu. :P
Cinemania
31 Dec 2009, 14:44
Parca era vorba de filmele care au avut premiera in Romania in 2009
E unul dintre putinele cazuri pe care le-am intilnit in care filmul e mai bun decit cartea. Cel putin asa mi s-a parut mie. Cartea e precum un Stephen King in a bad day, am mai spus de fapt chestia asta.
Im.Kino
31 Dec 2009, 14:45
Parca era vorba de filmele care au avut premiera in Romania in 2009
Discutia e pentru topul neoficial - acolo e si miza, de fapt. Am inteles (sper) cu totii ce inseamna top oficial.
Cinemania
31 Dec 2009, 14:50
Pai daca e neoficial atunci ar trebui sa intre orice film care a aparut in 2009 chiar daca nu a avut premiera la noi.
miercuri
31 Dec 2009, 14:51
E unul dintre putinele cazuri pe care le-am intilnit in care filmul e mai bun decit cartea. Cel putin asa mi s-a parut mie. Cartea e precum un Stephen King in a bad day, am mai spus de fapt chestia asta.
De Let the Right One In zici? Ca m-am incurcat in toate posturile care au fost pe pagina asta 8-}
Da, n-am mai precizat pentru ca se vorbise mai sus despre el.:)
Im.Kino
02 Jan 2010, 09:48
Am modificat in topul neoficial - am scos Let the Right One in (ca sa nu mai fie discutii - dar ramana unul din marile filme ale anului) si am pus Where the Wild Things Are.
Chambord
02 Jan 2010, 11:12
Sa ne zica Stefan si Chambord, ca altfel l-as include si eu. :P
Regulile propuse de mine pt topul "neoficial" presupuneau sa punem filme cu "premiera mondiala" (deja urasc de cate ori am folosit sintagma asta :) ) in 2009, adica data primei lansari, fie ca ea s-a facut in festival fie in cinematografele din tara X sau Y. E cea mai buna datare istorica a unui film. Altfel un titlu se poate lansa in festival in 2009 dar in cinematografe in 2015 pt ca abia atunci a gasit un distribuitor. In cazul de fata care ar fi data reala a filmului ? Sau daca un film se lanseaza in 234 tari in 2008, in alte 258 tari in 2009 si in alte 245 tari in 2010, care va fi considerat anul filmului ? Iata cateva exercitii si probleme de rezolvat pt vacanta de iarna :D
Asta am propus eu. Dar daca voi vreti sa bagati "Let the right one in" sau orice alt film recent in topul 2009 n-am nimic impotriva ;)
Cat despre Topul oficial e si asta destul de subred pt ca suntem la mana unor idiotzi de distribuitori care n-au fost in stare sa aduca nici pana in ziua de azi "Happy Go Lucky", de ex., desi este un film excelent si cu mare potential comercial.
Longshot
03 Jan 2010, 19:00
Nu e chiar asa - Let... apare in foarte multe topuri pe 2009, si s-a lansat in foarte multe tari in 2009 (preponderent mai multe ca cele cu 2008). Chiar nu vrei sa-mi permiti o exceptie? :) Pacat de film, zau...
o iau off-topic, dar ce plm. pe fond tu nu gresesti, doar ca, dintre cele doo sisteme propuse (indirect) aici, asta al tau e cel mai dificil de aplicat, pentru ca presupune o oarecare cercetare (recte data iesirii in lume distinct de festival. argumentul ca, daca un film apare in foarte multe topuri pe un an, atunci e din anul ala e subtire rau. bunaoara, ebert pune in topul lui de anul asta du levande). daca acceptam sa ne raportam la ce zice imdbul, rezolvam mult mai usor chestiunea. mai multi se inchina la imdb.
apoi, un film e produs si intr-un anumit context culturalo-social, bla bla (un regizor in anul X e influentat de anumite chestii, de ex.) si, de principiu, cred ca trebuie sa luam ca data a lansarii data primei vizionari cu acces pentru persoane distincte de cele implicate in procesul turnarii (nu si testscreeningurile americane ca acolo inca e in productie filmu). doar asa suntem cel mai aproape de geneza produsului. ma rog, daca nu ma insel, si in legislatia autohtona a dr de autor, dreptul asta capata o protectie sporita incepand cu acest tip de vizionare. asta ca argument de text.
Im.Kino
04 Jan 2010, 09:53
Pai vezi ca nu-i bine nici asa. Toata lumea asociaza Du levande cu 2008 (unii cu 2009, ca-s mai lenti) iar eu il asociez cu 2007, ca atunci l-am vazut, si nu in vizionare privata. Si vin sa spun ca n-are ce cauta nici in topurile de 2009, si nici in cele de 2008.
Chambord
05 Jan 2010, 09:00
update
Top premiere mondiale
4. Un Prophète (Jacques Audiard)
5. (500) Days of Summer (Marc Webb)
Pe 9 ianuarie (sambata) e ultima zi de votare. Cine mai vrea sa posteze / editeze sa o faca pana atunci !
1. Avatar
2. District 9
3. Inglorious Basterds
4. Star Trek
5. The Hurt Locker
6. Coraline
7. Moon
8. Up
9. Public Enemies
10. Zombieland
tibzone
06 Jan 2010, 11:23
1. 9
2. District 9
3. Inglorious Basterds
4. 2012
5. The Hurt Locker
6. Pandorum
7. Saw VI
8. Zombieland
9. A Perfect Getaway
10.I Love You, Beth Cooper
larinho80
06 Jan 2010, 12:33
eu o sa includ si filme care nu au fost la noi pe ecrane in 2009.
1) 500 days of summer
2)district 9
3)gran torino
4)inglourious basterds
5)the wrestler
6)watchmen
7)star trek
8)zombieland
9)up!
10)two lovers
11)ponyo
nu am putut sa ma opresc la 10 :)
Lista mea arata asa:
1. Das Weisse Band
2. Inglorious Basterds
3. Le the Right One In
4. Politist Adj
5. Up
6. In the Loop
7. Up in the Air
8. Moon
9. An Education
10. 500 Days of Summer
11 Le concert
Ce mai astept: Prophete, Precious, Fish Tank
E aiurea ca nimeni nu vede regulile din cauza ca sunt undeva pe a doua sau a treia pagina a topicului acum. Cred ca jumatate din topuri nu respecta regulile sondajului, care oricum e pe sfarsite. Eventual ar fi trebuit editat primul mesaj si pus ce a scris Chambord, cam tarziu insa.
Federico
08 Jan 2010, 12:02
Gata,mi-am editat si finalizat si eu topurile.Intr-un fel.In al doilea top n-am bagat decat doua filme-singurele pe care le-am vazut din ce n-a intrat la noi pe ecrane.
Chambord
08 Jan 2010, 16:58
un ultim new-entry si pt mine - Where The Wild Things Are. Hopefully o sa deschid un topic despre el, luni
Top premiere mondiale
4. Where The Wild Things Are (Spike Jonze)
5. Un Prophète (Jacques Audiard)
Luni voi face calculele pt topurile ne-oficiale si voi publica rezultatele. Pt cel oficial am inteles ca va calcula Stefan.
StefanDo
08 Jan 2010, 22:47
sper sa apuc sa fac asta maine ;)
Cum s-a stabilit ca Let the right one in nu mai poate fi inclus in top l-am inocuit cu Up in the air, care prinde locul 2 in topul personal neoficial.
feedback
10 Jan 2010, 09:38
Dorian Gray
Harry Brown
District 9
Give'em hell, Malone
House Broken
Carriers
Next day Air
Four Christmases
The Hurt Locker
The Hangover
miercuri
10 Jan 2010, 12:16
Eu la topul meu neoficial mai adaug An Education pe locul 2. Si momentan cred ca ma opresc aici.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.