PDA

View Full Version : Mutatii: vedete de la Hollywood facute personaje manga


Gloria
11 Sep 2009, 11:41
Angelina Jolie, Nicole Kidman, Leonardo Dicaprio, Will Smith, chiar şi Robert Pattinson au fost transformaţi în personaje manga, în urma unui concurs pentru graficieni şi cartoon artists, organizat de worth1000.com
Înainte de a le evalua capodoperele, să ne reamintim însă caracteristicile desenelor de tip manga, respectiv ale anime-urilor.

Romanele grafice sau revistele de benzi desenate japoneze se realizează în stilul manga, care are propriul limbaj vizual pentru exprimarea emoţiei şi a trăsăturilor personajului. Acest tip de desenare a migrat înspre anime, o dată cu adaptarea poveştilor pentru televiziune şi marele ecran.
Stilul tradiţional manga este uşor de recunoscut, accentul punându-se pe linie în detrimentul formei.
Personajele au adesea ochii exacerbaţi, nasul mic, gura schiţată, iar faţa fără relief, cu aspect ca de copil, indiferent de vârsta eroului. Creatorii de manga au citit, pare-se, studii psihologice după care o figură copilărească face personajul mai uşor de îndrăgit. Ochii mari au devenit un trademark în manga şi anime-uri, încă din anii 60, când Osamu Tezuka a început să deseneze în stilul său, dar mimând desenele Disney şi pe cele cu Betty Boop.
Apoi, s-a mai umblat la aspectul ochilor, care au primit reflexii luminoase în colţuri, exagerate totuşi, fără a se ţine cont de ambianţă, plus o transparenţă sticloasă a pupilei.
Gura e adesea o linie pe faţă, iar nasul schiţat în formă de "L".
Vezi la link imaginile:


http://www.cinemagia.ro/stiri/vedetele-de-la-hollywood-transformate-in-personaje-manga-13396/

marius93
30 Jun 2010, 16:29
Foarte tare ! :))

bogdan0125
05 Jul 2010, 19:30
Cele mai multe nu seamana deloc. Totusi sunt unele care mai au unele asemanari.

alex_il_fenomeno
11 Jul 2010, 07:30
Sunt cateva asemanari , dar cel mai amuzant este fata pe care ajung sa o aiba! =))