PDA

View Full Version : Noutati in lumea animata


silent_one
08 Sep 2009, 16:59
Fiindca noutatile in lumea filmului sunt multe si gramada, de toate si pentru toti, dar cele din lumea animatiei sunt (inca) mai sporadice, m-am gandit la un thread in care sa dam cu vestea si cu comentariul in ce se mai pregateste si ce a mai aparut in acest domeniu.
Daca ar fi sa exclud pentru moment über comentatele Ice Age 4, Coraline si Up, in tzarishoara noastra ce mai ruleaza acum pe marile ecrane? Ar mai fi Battle for Terra, al carui trailer mi s-a parut haios dar care ruleaza in cinematografe la niste ore cam dubioase (11.30, 14.30??? ). Poate ma voi urni in week-end cu noaptea in cap la ora 11.00 AM sa il vad :))

Mai interesant din punct de vedere "upcoming" mi se pare insa evenimentul KINOdiseea, primul festival de film pentru copii organizat in Romania (cel putin asa cred) ce va avea loc intre 22-27.09.09 la MTR si Cinema Gloria, dar al carui program clar nu am reusit sa il dibuiesc. Sper insa ca vor rula doua animatii (cel putin):
"Chasseurs de Dragons" - Guillaume Ivernel & Arthur Qwak
http://www.youtube.com/watch?v=G_Y7uDwIzSQ
"In the attic" - Jiri Barta
http://www.youtube.com/watch?v=8mwMJ7x6mc0

Cine ce mai stie despre noutati animate?

silent_one
08 Sep 2009, 17:35
Din categoria "coming soon" abia astept sa vad "Astro Boy"

http://www.youtube.com/watch?v=7nYBfYlU0mA

Este o adaptare a benzilor desenate manga din 1952 ale celebrului Osamu Tezuka ( supanumit si "the god of manga" ;) ) si a serialului de animatie TV japonez cu acelasi nume din anii '60.

Vocile personajelor vor fi destul de rasunatoare, incluzandu-i printre altii pe Nicolas Cage, Samuel L. Jackson, Charlize Theron si Donald Sutherland.
Desigur, doar atat nu este o garantie a succesului, dar baza din care se inspira aceasta animatie este destul de solida iar tehnologia actuala permite punerea in aplicare a oricaror fantezii vizuale.

silent_one
09 Sep 2009, 15:27
Hayao Miyazaki, creatorul unora dintre cele mai "magice" animatii japoneze, cum ar fi "Mononoke-hime" (Princess Mononoke), "Kaze no tani no Naushika" (Nausicaa of the Valley of the Wind) sau "Sen to Chihiro no kamikakushi" (Spirited away) a aparut cu o noua creatie, la fel de plina de sarm si magie ca si operele sale anterioare, dar cu o tenta de inocenta ce va face pe unii iubitori ai filmelor de animatie sa se reintoarca la momentele copilariei cu acel "wide eyed wonder" pe care majoritatea animatiilor din ultima vreme nu-l mai reusesc.

http://www.youtube.com/watch?v=5BfNtYF94cQ

"Gake no ue no Ponyo" ( Ponyo on the Cliff by the Sea) reprezinta o re-re-reintrepretare a clasicei povesti de dragoste/prietenie/fascinatie intre o creatura a marii si o fiinta umana si a calatoriei pline de peripetii pentru a putea sa fie impreuna. Emotia si sarmul filmului transced dialogul si se resimt puternic din imaginile propru-zise (am avut prilejul sa il vad in japoneza, iar cunostintele mele in aceasta limba sunt mai mult decat rudimentare) care sunt un binecuvantat respiro de la nebunia vizuala a animatiilor 3D si CGI.
Astept sa il vad si subtitrat (sper ca nu dublat) cand va aparea si pe la noi.

psyched
05 Oct 2009, 11:58
Isao Takahata de la Sudio Ghibli (Grave of the Fireflies, Only Yesterday, My Neighbors The Yamadas) lucreaza la Taketori Monogatari ( New Studio Ghibli film (http://www.asianmoviepulse.com/2009/09/28/new-studio-ghibli-film-the-tale-of-the-bamboo-cutter/) ), Hayao Miyazaki la 3 (trei) filme.