Log in

View Full Version : Filme nici vechi da' nici noi. Poate film recent?

illotempore2002
18 Aug 2009, 19:31
M-am aflat adesea in dificultatea de a incadra un film sa zicem de acum 3-4 ani la vreuna din sectiuni. Nu merge la Clasic, la iconoclasm doar uneori iar la Acum pe ecrane nu mai e valabil. La Ultimul film vizionat mi se pare ca prea intra in anonimat filmele pe care le vedem, pt ca nu prea se dialogheaza acolo ci se monologheaza, fiecare comentant propriul sau film.

De exemplu, daca am vazut In Bruge, unde l-as fi putut incadra?

Ramane sa vbim aici despre filme mai recente. A vazut cineva deliciosul In Bruge?

miercuri
21 Sep 2009, 13:58
. A vazut cineva deliciosul In Bruge?
Da, a fost unul din preferatele mele pe 2008. Ce sa zic, englezilor le place sa se joace de-a gangsterii, si se pare ca si irlandezilor la fel. Vezi ca e Bruges, nu Bruge :)

charles
22 Sep 2009, 13:45
.De exemplu, daca am vazut In Bruge, unde l-as fi putut incadra?
pai vad ca l-ai incadrat in categoria filmelor pentru "inimioare scofalcite"! :P

illotempore2002
27 Sep 2009, 21:45
Ae fond kiss / Un sarut tandru.
R: Ken Loach.

In aceeasi maniera ca si in alte filme ale sale (Sweet Sixteen, It's a free world, Land and freedom), Ken Loach alege un aspect social care se intampla in Anglia zilelor noastre. In filmul de fata, alege sa observe functionarea comunitatii pakistaneze in mediul urban englezesc.

Un superb tanar pakistanez (Atta Yaqub) se indragosteste de o profa de muzica irlandeza. Si ea de el. Si impreuna trebuie sa treaca prin incercarile si riscurile culturale, religioase, sociale si traditionale pe care le intampina din directia familiei pachistaneze si a Bisericii Catolice.

Nu am stiut pana acum ca in Anglia ca sa fii prof trebuie sa-ti dea Biserica voie si ca daca nu are chef ca tu sa profesezi, nu poti profesa. Daca nu esti maritata legal, te pomenesti cu preotul ala urat ca vine si te intreaba: de ce te-ai intalnit cu acel barbat, ce relatie ai cu el, cum poti tu sa fii un model pt elevi? Eu ca paroh al acestei regiuni iti distrug cariera.

Va recomand sa vedeti filmul, are multe suisuri si coborasuri, personajul masculin este extrem de alunecos si de imprevizibil, iar irlandeza desi simpatica foc, e sablonul de femeie contemporana, care isi cere drepturile cu scandal, care cand e dezamagita risca sa se culce cu primul strain disponibil, care se razbuna, care cere atentie totala chiar daca si el are probleme.

O poza cu Atta Yaqub care personal m-a fermecat, ca model masculin (cel din stanga)

http://img84.imageshack.us/img84/2811/db558b34e17c8eb819a9ecd.jpg

illotempore2002
28 May 2010, 12:01
A vazut cineva filmul Asiei Argento, The heart is deceitful above all things?

omudindulap
28 May 2010, 21:10
A vazut cineva filmul Asiei Argento, The heart is deceitful above all things?

Nope, dar povestea pare interesanta. Recomanzi?

buticut
28 May 2010, 22:31
Cel mai similar topic de gen e cel cu ultimul film vizionat. Cat despre In Bruges: vazut, placut, cumparat :).