PDA

View Full Version : David Cronenberg

Mateii
16 Aug 2009, 15:57
Intrucat nu am gasit niciun topic cu David Cronenberg, m-am gandit sa deschid eu unul in care sa discutam despre controversatul regizor al unor filme precum "Crash", "Naked Lunch", "Videodrame" sau "The Fly". Preferatele mele sunt primele doua enuntate. Voi cum va impacati cu dansul?

corinka
17 Aug 2009, 13:37
Am mutat toate mesajele "Offtopic Asylum", va rog sa va limitati la subiectul David Cronenberg in acest thread. Multumesc!

Pitbull
17 Aug 2009, 16:23
E bine si asa, Cori, desi l-as fi preferat la SF - e unul dintre... nu "marii maestri" ci "maestrii speciali"... Non-realul lui (SF, fantastic, oniric - you name it) poartä o marcä particularä si foarte puternicä - "the evil within", i-as zice, identificând expresia visceralului la modul cel mai propriu si cuprinzätor.

Mateii
17 Aug 2009, 16:54
Asadar, care sunt filmele preferate ale voastre de la mr. Cronenberg?

Pitbull
17 Aug 2009, 16:59
"Videodrome", "The Fly", "Naked Lunch".
"Dead Zone" - desi e complet atipic, din perioada de început; dar e bine lucrat, iar mie-mi place King de mor.
"Scanners" e foarte slab, dar îmi trezeste niste amintiri.

Liviu-
17 Aug 2009, 18:10
Pe mine mai mult m-au atras filmele sale mai cuminti, ca altfel nu stiu cum sa le zic, si mai recente, adica Eastern Promises (favoritul) si A History of Violence. Presupun ca este un topic despre toate filmele lui Cronenberg si se poate discuta si pe baza acestora.

In rest am mai vazut si mi-au placut, desi nu intr-o masura prea mare, Videodrome si The Fly. Cu multi ani in urma am vazut si Existenz, dar mi s-a parut o panarama pe atunci, insa nu stiu cum as reactiona acum la o alta vizionare (putin probabil sa-l revad insa). As vrea sa vad si Naked Lunch intr-un viitor apropiat...

miercuri
26 Mar 2010, 22:45
Cand l-am vazut acum vreo doua luni vorbeam cu niste prieteni ce bine i-ar prinde filmului asta un sequel pentru ca pur si simplu I wanted to see more of those characters. et voila:
Eastern Promises 2 Reteams David Cronenberg & Viggo Mortensen (http://theplaylist.blogspot.com/2010/03/eastern-promises-2-reteams-david.html)

Windom
27 Mar 2010, 07:40
Si eu care credeam ca mai exista sanse sa-l vedem pe vechiul Cronenberg...:(