PDA

View Full Version : Filme rusesti! caut.....

Lelouche
12 Aug 2009, 12:13
Salutare la toata lumea buna de pe aici.
Cert e ca m-a apucat pasiunea pentru filmele reusesti. Si cum nu ma prea pot lauda cu orientarea in timp si spatiu pe linia asta,am rugamintea de a-mi da (cine poate si doreste) niste sugestii. Dar va rog sa nu insistai pe Tarkovski fiindca e deja uzitat la maxim,cu toate ca e un foarte bun regizor.

Multumesc.

[email protected]

Pitbull
12 Aug 2009, 12:18
Evident, Nikita Mihalkov
Andrei Mihalkov Koncealovski
Elem Klimov
Eldar Riazanov
Eldar Shengelaya
Konstantin Lopushanski
Vladimir Menshov

Si niscaiva clasici:
Serghei Eisenstein
Vsevolod Pudovkin
Alexandr Dovjenko
Dziga Vertov

Si unii mai din perioada de mijloc:
Iosif Heifitz
Grigori Ciuhrai
Mihail Kalatozov
Aleksandr Zarkhi
Serghei Bondarciuk

(...sigur, nu toti sunt rusi, dar au fäcut mari filme în perioada Imperiului Sovietic.)

Lelouche
12 Aug 2009, 12:49
Multumesc foarte mult

Pitbull
12 Aug 2009, 12:59
We are here to serve. O:-)

Pentru cä esti nou printre noi, speräm sä prinzi cheag pe-aici - si sä ai numai de câstigat de la noi; si noi de la tine. :)

Lelouche
12 Aug 2009, 13:04
Chiar imi doresc sa aveti de cistigat de pe urma mea.
Eu sunt sigur ca de aici voi pleca cu un bagaj impresionant de informatii.

Va multumesc pentru urari.

Anxious_Schizoid
13 Aug 2009, 16:17
Dacă te interesează cumva şi un material mai nou din cinematografia rusă, încearcă Admiral, de Andrei Kravchuk.

Deleted
11 Sep 2009, 23:41
Cert e ca m-a apucat pasiunea pentru filmele reusesti. Si cum nu ma prea pot lauda cu orientarea in timp si spatiu pe linia asta,am rugamintea de a-mi da (cine poate si doreste) niste sugestii. Dar va rog sa nu insistai pe Tarkovski fiindca e deja uzitat la maxim,cu toate ca e un foarte bun regizor.

Multumesc.

[email protected]

dacă mai este loc (sau interes):

- Vasili Şukşin: "Călina roşie" (Kalina krasnaya)

iar din republicile fostului Imperiu:

- Tenghiz Abuladze (georgian) are o trilogie"Ruga", "Copacul dorinţei" şi "Căinţa".
- Sergei Parajanov (armean): "Culoarea rodiei" (Sayat Nova)

Cu exceptia primului, pe toate le-am gasit la magazinul "Muzica" de pe Calea Victoriei

silent_one
14 Sep 2009, 09:06
In cazul in care nu vrei sa cumperi filmele inainte sa le vezi, dar nu vrei nici sa le piratezi vezi pe linkul asta:

http://www.youtube.com/profile?user=birubirFilms&view=playlists

Sunt upload-ate f multe filme, cu sinopsis si subtitrari in engleza iar la multe se mentioneaza si ce premii au luat.

Enjoy :)

Lelouche
14 Sep 2009, 11:14
Anxious_Schizoid, Deleted si silent_one, va multumesc. chiar ma intereseaza tot ceea ce mi-ati sugerat si o sa incerc sa-mi procur titlurile.

Inca odata,multumiri.

Dragomara
18 Sep 2009, 18:11
no, uite cel tot trombonesc eu pe Moş, de vreo lună, să-mi aducă de ziua mea (şi-a lui, cred) :P :

RUSCICO - Aurul Rusesc - colectie de 12 DVD-uri

http://storage.provideo.ro/p/3852/40bbfa6f12914c918fa657b0737aefff.jpg

http://www.provideo.ro/Catalogs/DVD/Colectii/RUSCICO-Aurul-Rusesc-colectie-de-12-DVD-uri/3852q.aspx

Lelouche
23 Sep 2009, 13:44
Salutare.
Dragomara, frumos cadou iti mai doresti. Daca mosul te ajuta, roaga-l sa treaca si pe la mine.
Netsua,multumesc; am trecut deja la fapte.Am gasit - Jardins en automne.

Dragomara
08 Nov 2009, 21:25
Sergei Bondarchuk (http://www.imdb.com/name/nm0094083/), ştiu că ţi s-a mai recomandat, însă am descărcat zilele astea ceva filme de-ale lui şi mi-am amintit de tine. Din păcate încă nu am văzut niciunul. :D

este vb despre:

- 9-ya Rota Aka (The 9th Company),
- Sudba cheloveka,
- Voyna i mir (1968) - o ciclu de 5 filme.

Lelouche
09 Nov 2009, 14:47
Multumesc Dragomara.Ma bucur ca ti-ai reamintit de mine.

vetka
31 Dec 2009, 00:29
Mai adauga la lista lui Pitbull deocamdata doar un nume - Pavel Lungin (Павел Лунгин) cu filmele Taxi Blues (Такси-блюз), Insula (Остров) si Tar (Царь).

Deocamdata...

Cinemania
31 Dec 2009, 08:22

Multumesc.

[email protected]

http://en.wikipedia.org/wiki/Cinema_of_the_Soviet_Union

Dragomara
01 Jan 2010, 10:35
eu o să mă uit azi la 4 (2005) (http://www.imdb.com/title/tt0445161/) şi la Taksi-Blyuz (1990) (http://www.imdb.com/title/tt0100757/)

Ipu
03 Apr 2010, 20:20
Din păcate, nu se prea găsesc în România filme rusești noi. Au mai fost difuzate sporadic la TVR. Dintre cineaștii ruși în activitate, ar trebui menționat, pentru că nimeni nu a făcut-o, regizorul oarecum de avangardă Aleksandr Sokurov. Realizează multe coproducții - cu nemți, cu japonezi etc. - dar deține, pare-se și recordul de lungime a unui cadru filmat (peste o oră și jumătate) - filmul Arca rusească, realizat dintr-un singur cadru și proiectat și la TIFF în 2008 ; este considerat de critici urmașul lui Tarkovski și a obținut deja o mulțime de premii și nominalizări pe la festivalurile importante de film.

RomaniaMare
06 Apr 2010, 20:52
Sergei Bondarchuk (http://www.imdb.com/name/nm0094083/), ştiu că ţi s-a mai recomandat, însă am descărcat zilele astea ceva filme de-ale lui şi mi-am amintit de tine. Din păcate încă nu am văzut niciunul. :D

este vb despre:

- 9-ya Rota Aka (The 9th Company),
- Sudba cheloveka,
- Voyna i mir (1968) - o ciclu de 5 filme.
Rectificare:9 rota este regizată de Fiodor Bondarchuk,fiul lui Sergey Bondarchuk.Ultimele 2 filme sunt într-adevăr opera lui Sergey Bondarchuk.

RomaniaMare
06 Apr 2010, 21:12
Îți prezint o listă cu cîțive dintre marii regizori ruși:
Leonid Gaidai
Nikita Mihalkov
Vladimir Menshov
Eldar Ryazanov
Andrei Konchalovski
Sergei Eisenstein
Sergei Bondarchuk
Fyodor Bondarchuk
Timur Bekmambekov
Sergey Bodrov
Karen Shakhnazarov si multi altii.

RomaniaMare
06 Apr 2010, 21:13

Multumesc.

[email protected]
Spune-mi ce gen de filme preferi,și apoi poate o să-ti trimit cev sugestii.

alextreme93
06 Apr 2010, 21:25
Dersu Uzala

Ilila
13 Apr 2010, 08:09
Cert e ca m-a apucat pasiunea pentru filmele rusesti.

Si pe mine.. Am revazut cu placere Gara pentru doi si Moscova nu crede in lacrimi.
Dupa atat Hollywood o gura de aer "proaspat" rusesc :)

RomaniaMare
14 Apr 2010, 12:45
Cert e ca m-a apucat pasiunea pentru filmele rusesti.

Si pe mine.. Am revazut cu placere Gara pentru doi si Moscova nu crede in lacrimi.
Pentru a-ţi continua gura de aer prospăt rusesc îţi recomand O mina spala pe alta,Nu pot sa spun la revedere,Ironiza sudby,ili s legkim parom sau Sluyhebnyy roman.
Dintre filmele post-90':serialul Shtrafbat,Svolochi...

Ilila
15 Apr 2010, 15:48
He, he ... "aerul" asta e mai greu de gasit. :|

Dragomara
15 Apr 2010, 16:00
Am revazut cu placere Gara pentru doi si Moscova nu crede in lacrimi.
Unde găsesc să le cumpăr şi eu?! Sau pe ce program s-au difuzat?!

Ilila
15 Apr 2010, 19:07
Le-am vazut ocazional la un amic cu rude in Republica Moldova.
Ar fi minunat sa le putem gasi si in Romania.

RomaniaMare
16 Apr 2010, 02:19
Am revazut cu placere Gara pentru doi si Moscova nu crede in lacrimi.
Unde găsesc să le cumpăr şi eu?! Sau pe ce program s-au difuzat?!
Ce v-ar interesa? Cînd ma duc acasă,în Moldova,o sa încerc să vă cumpăr ce vă trebuie.

Windom
22 Oct 2010, 11:01
http://www.youtube.com/user/zina1078dbb#g/p

Kationak
15 Nov 2010, 20:40
Un alt film fain rusesc ar fi si Brigada (2002), e foarte tare sunt 15 serii da e super........

Lelouche
16 Nov 2010, 15:32
va multumesc foarte mult pentru reperele sugerate. va ramin indatorat..........

robuss
03 Feb 2011, 00:56
Salut tuturor! V-as ramane indatorat daca ati putea sa imi spuneti cum se numeste un film rusesc pe care l-am vazut mai demult pe tvr 1. Desi nu imi aduc bine aminte, cred ca filmul se numea Fuga, si era cu un doctor care a fost acuzat pe nedrept ca si-a omorat sotia. Am cautat pe internet dar nu am gasit nimic. Va rog sa ma ajutati!

paul_aramis
03 Feb 2011, 01:35
Salut tuturor! V-as ramane indatorat daca ati putea sa imi spuneti cum se numeste un film rusesc pe care l-am vazut mai demult pe tvr 1. Desi nu imi aduc bine aminte, cred ca filmul se numea Fuga, si era cu un doctor care a fost acuzat pe nedrept ca si-a omorat sotia. Am cautat pe internet dar nu am gasit nimic. Va rog sa ma ajutati!

radio Everan răspunde: filmul rusesc Fuga se numeşte The Fugitive şi a fost produs de ruşii de la Warner Bros. Picture

loud.rocks
03 Feb 2011, 13:27
Mai recomand si Kray (2010) si Vozvrashchenie (2003) - ultimul chiar e un must-see, dar eu zic ca si primul.

supaplecs
05 Feb 2011, 15:30
Recomand :

Le concert (2009)
Katyn (2007)
Leningrad (2009)

princess_peach
06 Feb 2011, 21:11
Recomand :

Le concert (2009)
Katyn (2007)
Leningrad (2009)
Hm...astea sunt filme rusesti?
Mda...esti nou, ca si mine de altfel, dar totusi...:)
In Katyn, din cate stiu eu, este vorba despre momente din trecutul Poloniei...iar in Leningrand despre Al Doilea Razboi Mondial...
So, forget it!:)

spriamarierose18
06 Feb 2011, 21:15
Lelouche, cred ca in atata timp ai vazut o gramada de filme rusesti si sunt convinsa ca multe ti-au placut. Pittbul a insirat regizorii cei mai mari, titanii cinematografiei ruse.... Eu eram fascinata de cinematografia rusa (nu spun sovietica, pentru ca regizorii vremii au stiut sa-si pastreze coloana vertebrala dreapta cu toata cenzura comunista) Eram mica, dar ma fascinau imaginile din filmele rusesti, ma fascina simplitatea scenariilor multor filme, firescul, banalul vietii de zi cu zi aduse la rang de arta. La multe filme aveam impresia ca ma uit la viata personajelor pe gaura cheii, sau sunt o musca pe tavan si ma holbez muta la ce se intampla in incapere... Mi-aduc aminte de filme marunte cu actiune marunta dar cat de omeneasca....Ma uitam la ele in transa. Evident nu tin minte titluri sau actori sau regizori...eram prea mica sa-i tin minte si nici nu cred ca ma interesau pana la urma... Era doar magia. Nu-ti pot recomanda din pacate nimic din aceste filme care aveau un farmec atat de aparte. Nu ma dau rotunda cu recomandari de filme clasice, iti spun doar ca mi-au placut intradevar filmele lui Bondarciuk Razboi si pace si Solaris.... Variantele americane au fost ...americane si atat. E ceva despre sufletul rus...care trebuie inteles. Daca gasesti unndeva, si poti sta in scaun nemiscat 4 ore iti recomand si Siberiada. Anul trecut m-am uitat muta la Mongol .. Nu l-am prins de la inceput, apoi am aflat ca era amprenta cinematografiei ruse acolo chiar daca a fost facut in Kazahstan...

supaplecs
07 Feb 2011, 08:42
Recomand :

Le concert (2009)
Katyn (2007)
Leningrad (2009)

Hei!
Ești off-topic TOTAL!

Okey , scuze.

Manusa
17 Apr 2011, 13:57
Un film rusesc care zic ca este destul de bun ar fi Brestskaya krepost (Brest Fortress) din 2010

ieucumine
25 Apr 2011, 22:19
Lilja 4-ever

the_fairy
25 Apr 2011, 22:29
Lilja este suedez ;)
Un film rusesc vazut recent care mi-a si placut mult - Eyforyia

GELUTZU78
10 Dec 2011, 16:38
Ma Poate Ajuta Cineva De Pe Acest Forum Caut 2 Filme Rusesti Sovietice Ce Au Rulat In Cinematografele Din Romania La Inceputul Anilor 90 In Primul Drama Film E Vorba De O Fata Caruia Ii Ia Foc Parul La Aragaz Chiar In Momentele Acelea Vine Fratele Sau Acasa Ii Pune Un Prosop Ud La Cap In Sfarsit Ramane Cheala In Cap . Al Doilea Film E De Actiune O Fata Este Rapita In Portbagajul Masinii Un Moscvich Sau Lada Impuscaturi Mafie .sau Macar O Lista A Filmelor Rusesti Care Au Rulat Dupa Revolutie .oricum Filmele Sunt Produse Dupa 1980

iasivezi
16 Dec 2011, 12:16
Kak ya provyol etim letom (2010) - (Cum mi-am petrecut sfârşitul verii)
9 rota (2005) - (A 9-a companie) - cu mentiunea ca este cel mai bestial film rusesc vazut vreo data de mine.
Admiral (2008) - Amiralul
Tsar (2009) - Ţarul
Leningrad (2009) - Bestial!
Pop (2009) - Preotul

Sper sa fie ok

Enjoy it!

iasivezi
16 Dec 2011, 12:28
Am omis inca 2 filme foarte bune!

Brestskaya krepost - The Brest Fortress (2010) - Cetatea Brest

Chernaya Molniya (2009) - Black Lightning