PDA

View Full Version : Nume ciudate

keepwalking
12 Aug 2009, 00:37
Traduse liber in romaneste, unele nume de mari actori sau regizori nu sunt intotdeauna "sonore", ba chiar sunt ciudate prin cuvintele care le compun.
Câteva exemple:

Danny Glover (Glover - fabricant sau negustor de mănuşi: sa-i spunem Mănuşarul?
Alfred Hitchcock (Hitch - smucitura, miscare brusca, Cock - cocoş, sfârlează....cum sa-i spunem...Cocoş smucit?
Cary Grant (Grant - subventie, donatie...)
Charlie Sheen (Sheen - luciu)
Clark Gable (Gable - fronton)
Gary Cooper (Cooper - dogar)
Sydney Greenstreet (Stradă verde?)

paul_aramis
12 Aug 2009, 01:49
Reese Witherspoon - Lingură veştejită?!?

Cinemania
12 Aug 2009, 09:01
ce penal

Richard Fleischer & Dick Van Dyke rule :D

keepwalking
12 Aug 2009, 09:56
Gene Hackman - (Hack= gloaba, martoaga sau om folosit la munci obositoare :) sau scrib, scriitor prost)
Gregory Peck - (Peck = ciuguleală)
James Dean - (Dean = protopop)
Wesley Snipes - (Snipe = becaţă)
Robert Plant - (Plant = uzina, instalatie)
Richard Chamberlain (Chamberlain = şambelan)

illotempore2002
12 Aug 2009, 15:17
Ce ziceti de numele de manelist Guy Ritchie? Adica cum...Baiatul Bogat, gagiul cu bani, sau cum vine asta? :-& Mi se pare cel mai jenant nume pe care l-am auzit vreodata pana si Costel salam sau cum il cheama e mai inspirat....dar nenea cu bani....yuk....el si cu manelista de Madonna, au numele perfecte.

larinho80
12 Aug 2009, 16:03
nu s-a gandit nimeni la Clint Eastwood? :)

Cinemania
12 Aug 2009, 18:56
Ce ziceti de numele de manelist Guy Ritchie? Adica cum...Baiatul Bogat, gagiul cu bani, sau cum vine asta? :-& Mi se pare cel mai jenant nume pe care l-am auzit vreodata pana si Costel salam sau cum il cheama e mai inspirat....dar nenea cu bani....yuk....el si cu manelista de Madonna, au numele perfecte.

si tu crezi ca Guy insusi si-a ales numele ala cand era pe portativul parintilor ?

din cate stiu eu nu se canta manele in uk

illotempore2002
12 Aug 2009, 19:04
Imi displace asa tare numele ca nici nu m-am interesat daca e nume din nascare sau de scena....prin manele inteleg tot ce e de prost gust nu doar melodiile acelea din rahova pe ritmuri orientale si versuri dedicate campioanelor

Cinemania
12 Aug 2009, 19:16
asta am inteles dar te legi degeaba de el...bietul nu are nici o vina ca ne apucam noi acuma si ii traducem numele dupa cum se pronunta si dupa principiul manelesux

"Ritchie" ca nume e diminutivul de la Rich resp. Richard care de fapt inseamna un fel de "brave power"...e de origine germanica: ric=power + hard=brave

illotempore2002
12 Aug 2009, 20:09
si ce daca.....tot nume de cocalar are :P

Cinemania
12 Aug 2009, 21:16
ai vecini manelari care-ti mangaie timpanele dimineata ? :D

StefanDo
13 Aug 2009, 10:13
pe Antonio il cheama Steaguri, pe Penelope Cruce, pe Victoria o cheama Aprilie, iar campioana e Paz Vega (Pace + campie manoasa :D), Guillermo e al taurului, Marisa Pereţi, iar Alejandro Bar plăcut, cred ca spaniolii ii bat pe americani la nume cu sens...

keepwalking
13 Aug 2009, 10:28
nu s-a gandit nimeni la Clint Eastwood? :)

ba da.
si tocmai acum mi-a venit in minte Alec Baldwin (Bald=chelie, win = a castiga) :)

keepwalking
13 Aug 2009, 10:32
pe Antonio il cheama Steaguri, pe Penelope Cruce, pe Victoria o cheama Aprilie, iar campioana e Paz Vega (Pace + campie manoasa :D), Guillermo e al taurului, Marisa Pereţi, iar Alejandro Bar plăcut, cred ca spaniolii ii bat pe americani la nume cu sens...

si tot la categoria "latini": Tinto Brass (Brass = alamă)

StefanDo
13 Aug 2009, 11:01
te-ai oprit prea repede cu traducerea :)

in spaniola tinto inseamna intunecat. se foloseste in expresii ca "vino tinto" (vin rosu) sau "cafe tinto" (cafea neagra)

dar cum tipul e italian sa nu uitam ca in italiana tinto inseamna "patat" sau "vopsit"

keepwalking
13 Aug 2009, 11:13
te-ai oprit prea repede cu traducerea :)

in spaniola tinto inseamna intunecat. se foloseste in expresii ca "vino tinto" (vin rosu) sau "cafe tinto" (cafea neagra)

dar cum tipul e italian sa nu uitam ca in italiana tinto inseamna "patat" sau "vopsit"

ramanem in Italia si continuam cu "La Piovra" :)

Michele Placido (Placid-calm)
Vittorio Mezzogiorno (cel care i-a succedat lui Placido in rolul Cattani: Mezzogiorno - amiaza)
Remo Girone (Girone - grup)

keepwalking
13 Aug 2009, 11:19
cum de l-am uitat pe Nicholas Cage! (Nicu Cuşcă) :)

si inca un actor, Richard Roundtree, celebru pentru rolul din Shaft. (round - rotund, tree - copac)

miercuri
14 Aug 2009, 03:24
ce-ai patit? "Guy" e un nume de origine germanica si exista si in franceza (Guy de Maupassant). In italiana e "Guido". Iar "Ritchie" are un "t" in plus ca sa insemne bogatan, pe langa faptul ca e un nume destul de comun ->http://en.wikipedia.org/wiki/Ritchie#Surname. Si nu e ca si cum el si l-ar fi ales, Madonna iarasi, a fost botezata asa.

illotempore2002
14 Aug 2009, 09:20
Hai ca o luati prea in serios, mie-mi suna a nicu salam sau costel baiatu de aur....acuma pe langa dictionare explicative si etimologice, ce mai urmeaza? :))

buticut
14 Aug 2009, 18:12
Gary Oldman :)
Paul Newman :)
Johnny Depp (in germana Depp inseamna idiot)
Eric Bishop (Jamie Foxx) - Bishop=episcop
Jude Law
Dane Cook

paul_aramis
14 Aug 2009, 18:47
Arnold Schwarzenegger

buticut
15 Aug 2009, 13:41
Gerard Butler (=majordom)
Chris Pine(=pin)

keepwalking
15 Aug 2009, 19:15