View Full Version : Ce filme biografice aţi vrea să se facă?
miercuri
02 Aug 2009, 20:46
Cred ca am mai zis asta pe undeva, mi-ar placea un film despre Manic Street Preachers si Richey James Edwards. (http://en.wikipedia.org/wiki/Richey_James_Edwards).Si Edwards sa fie jucat de Christian Bale sau de Cillian Murphy.
Despre Jeff Buckley, jucat de Joseph Gordon Levitt, de curand mi-am dat seama ca s-ar potrivi.
Sunt pentru necunoscuti.Nu poti sa pui un star sa joace un alt star.Si eu as vrea tare mult sa vad un film despre omul Ceausescu.
alextreme93
05 Aug 2009, 09:29
Pai dupa mine ar trebui sa se faca autobiografii la urmatoarele celebritati si formatii de muzica:
Michael Jackson
James Brown
Trupa Queen(chiar auzisem intr-o perioada ca De Niro ar vrea sa regizeze pe viitor filmul despre trupa Queen cu Sacha Baron Cohen in rolul lu' Mercury)
Guns'N'Roses
rusu_ciprian
05 Aug 2009, 09:50
As vrea un film despre Jules Verne si unul despre Bil Gates
StefanDo
05 Aug 2009, 10:19
un biopic freddy mercury ar fi chiar interesant, mai ales cu cohen in rolul principal. Omul ala poate mult mai mult decat ce a aratat in borat si bruno.
Cinemania
05 Aug 2009, 11:45
un biopic freddy mercury ar fi chiar interesant, mai ales cu cohen in rolul principal. Omul ala poate mult mai mult decat ce a aratat in borat si bruno.
ha? ce sa caute Cohen in asa ceva ?
StefanDo
05 Aug 2009, 12:25
seamana f. bine cu mercury ;)
un alt biopic pe care il astept e Ultima gară, despre fuga lui Lev Tolstoi din reşedinţa sa, Iasnaia Poliana. La 82 de ani şi complet lucid, scriitorul voia să devină un ascet rătăcitor în iubita lui Rusie. A fost găsit câteva zile mai târziu în gara din Astapovo, unde a şi murit. Christopher Plummer e Tolstoy, Hellen Mirren e Sofia Andreevna, soţia lui, iar James McAvoy secretarul Valentin Bulgakov.
Chiar voiam să scriu şi de Edgar Allan Poe când am citit că James McTeague (V for Vendetta) vrea să facă un film despre ultimele zile din viaţa scriitorului. Bine, e o chestie foarte ficţionalizată: Poe urmăreşte un asasin care-şi alege victimele în funcţie de anumite informaţii din chiar operele lui! Titlul este... The Raven :))
keepwalking
05 Aug 2009, 12:27
Observ ca, in afara de Ceausescu, nici un alt roman nu-i inspira pe autorii de filme biografice :)
Cinemania
05 Aug 2009, 12:31
seamana f. bine cu mercury ;)
mai bine ii pun mustata lu' george michael si il baga pe el
alextreme93
05 Aug 2009, 18:20
seamana f. bine cu mercury ;)
mai bine ii pun mustata lu' george michael si il baga pe el
Ete si dumneavoastra acuma:)) ,tot SCB ar merge in rolu' lu' Freddy
Avalhon
06 Aug 2009, 10:19
As vrea un film despre Christopher Reeve. Dar daca nu gasesc cel mai potrivit actor, n-are rost.
illotempore2002
06 Aug 2009, 16:37
Despre Michael jackson, logic, nu?
StefanDo
06 Aug 2009, 18:09
deloc! cred c-o să mai treacă ceva vreme până o să vedem un film despre mj
Anxious_Schizoid
11 Aug 2009, 21:47
Observ ca, in afara de Ceausescu, nici un alt roman nu-i inspira pe autorii de filme biografice :)
Eu aş fi interesat să se facă un film după viaţa lui Camil Petrescu, deoarece sunt multe aspecte din viaţa lui pe care oamenii chiar nu le ştiu. Un film despre viaţa lui ar duce la o mai bună înţelegere a operei sale, a cărui fan devotat sunt. Christian Bale ar putea interpreta rolul lui Camil Petrescu.
Acum, în legătură cu situaţia în care unii români vor un film despre Ceauşescu, mi se pare o mică obsesie, au trecut 20 de ani de la Revoluţie, iar noi tot suntem cu gândul la perioada comunistă.
corinka
11 Aug 2009, 22:14
[QUOTE=keepwalking]Christian Bale ar putea interpreta rolul lui Camil Petrescu.
:x
Christian Bale nu e potrivit pentru un asemenea rol.
Anxious_Schizoid
12 Aug 2009, 11:32
Christian Bale nu e potrivit pentru un asemenea rol.
De ce nu?:-/ Cu părul lins, dat pe spate, ras, ca în Public Enemies ar putea ieşi un Camil Petrescu destul de autentic. Şi ce înseamnă pentru tine că nu e potrivit pentru un asemenea rol? Dacă e vorba de înfăţişare, nu cred că l-aş mai fi propus dacă după câteva mici schimbări nu ar semănă cu autorul. În rest nu văd de ce nu i s-ar potrivi rolul, e actor doar, nu trebuie să ii semene ca personalitate.
Ar mai merge un film despre Vera Renczi, dar îmi este destul de greu să găsesc o acţriţă potrivită. Mă gândeam la Megan Fox, dar nu cred că i se potriveşte ei atmosfera interbelică din Europa.
Christian Bale nu are forta necesara pentru a interpreta un asemenea personaj. Mai degraba Leonardo di Caprio.
Anxious_Schizoid
13 Aug 2009, 16:07
Christian Bale nu are forta necesara pentru a interpreta un asemenea personaj. Mai degraba Leonardo di Caprio.
Cred că glumeşti, nu are Bale forţa necesară, dar o are DiCaprio? Sincer, îmi vine greu să-mi amintesc vreun rol al lui DiCaprio care inspiră forţă, să recunoaştem că nici înfăţişarea nu-l ajută, ca dovadă poţi să te uiţi la nişte poze din filmul The Aviator. Pentru mine DiCaprio pur şi simplu nu ar putea juca rolul unui intelectual intransigent şi lucid.
Şi se pare că nu sunt eu singurul care îl preferă pe Bale în dauna lui DiCaprio care a fost înlocuit de către acesta în rolul lui Patrick Bateman, din filmul American Psycho.
Da, ma, Di Caprio e un actor insignifiant pe langa maretul Bale, iar Scorsese e un tampit pe langa forumistii Cinemagia. :))
illotempore2002
13 Aug 2009, 19:08
Di Caprio ruleaza. Nu stiu despre ce vorbiti dar eu atat va zic; Di Caprio colcaie de talent.
corinka
13 Aug 2009, 20:27
De acord, Di Caprio e bun, la fel e si Bale, numai ca lui Judex nu-i place. Si sa stiti ca judec obiectiv, lasand la o parte infatisarea fizica a lui Bale. :x
Pitbull
13 Aug 2009, 22:44
lui Judex nu-i place. Si sa stiti ca judec obiectiv
Poate merge si asa:
lui Judec nu-i place. Si sa stiti ca judex obiectiv
Apropo, ce se mai aude? Te fac äia judexätor?
Pit.........................
illotempore2002
14 Aug 2009, 09:35
Mai, Bale asta e cam uratzel asa, saracu de el....e un actor minunat, dar uratzel....
Din contra!
Lumea zice ca e frumusel. Ca actor e execrabil.
illotempore2002
14 Aug 2009, 09:42
ce-am vazut eu cu el (Batman begins, Masinistul, ala cu magicieni a lui Nolan, cum ii zice si inca un film din 2009) nu mi s-a parut ca joaca prost......are o voce cam ciudata, nu ma incanta, dar imi place cum joaca....si e foarte foarte masculin si sexy, dar fata putea sa fie mai ok
Singurul rol in care s-a potrivit a fost papagalul de Demetrius in Midsummer... Ca va place voua ca barbat e alta poveste.
illotempore2002
14 Aug 2009, 09:49
In Prestige a avut un rol foarte complex si cred eu, dupa umila mea evaluare, solicitant, greu de interpretat....si s-a descurcat foarte bine, a reusit sa concentreze in jurul lui misterul acela in tandem cu patima, nebunia.....bine, eu nu cred in mod deosebit in actori (or sa ma injure suspect de bizar si redmen, stiu) insa cred catipul a beneficiat de niste roluri foarte carismatice.....e greu sa nu dai bine cand il joci pe Batman.....dificil mi se pare sa joci un personaj banal, anonim, mediocru si sa te remarci ca actor ;)
Rolurile nu au cum sa fie charismatice, doar actorii si oamenii pot. In Batman a fost jenant, iar in Prestige pacat de frumusetea aia numita Johansson.
illotempore2002
14 Aug 2009, 09:55
Personajele (deci rolurile) pot fi carismatice.....cand citesti o carte, habar nu am care, sa zicem Noaptea de Sanziene (luam lectura de liceu sau generala) nu simti ca personajul Stefan Viziru e carismatic/misterios/dark/superb?
Personajele pot fi interesante sau nu. Charisma se aplica in plan real.
illotempore2002
14 Aug 2009, 09:58
ei nah
ce-ar fi sa facem filosofia charismei acum?
charisma e atunci cand ceva anume la o persoana reala sau nu te atrage, iti mentine atentia treaza, curiozitatea vie, si mai ales, cand acea persoana/personaj te poate influenta .... de ce nu e posibil cu un personaj de roman?
de exemplu mie personajul stefan viziru mi-a skimbat viata :P
Ti-a schimbat-o in rau, din pacate.
Nu, un personaj nu poate fi charismatic, poate fi interesant sau 'reusit'. Actorul poate fi charismatic.
illotempore2002
14 Aug 2009, 10:02
Asa nu-mi plac oamenii care isi incep discursurile cu NU
:-*
Bun, atunci nu mai are sens sa discutam de Bale ala. Ca e un NU major.
Pitbull
14 Aug 2009, 10:06
Pit.........................
Ce.........................?
Väd cä v-ati cumintit. Sper sä vä tinä. La mai mare!
Apropo de aia cu charisma:
Subiectul filmelor nu se revendicä tot din realitate? In realitatea povestirii, nu poate exista charismä?
Napoleon, Lenin si Hitler (portretizati de atâtia actori) nu erau charismatici?
In plan real, da. Ca dramaturgie, insa... Despre asta vorbim.
Pitbull
14 Aug 2009, 10:14
Päi e vorba despre etapa de A CONSTRUI UN PERSONAJ CHARISMATIC ca dramaturgie (el fiind astfel în planul real pe care-l cuprinde acea dramaturgie), pentru ca apoi sä-l exprimi ca atare, cu ajutorul regiei si, evident, mai ales al actorului.
Uite si un exemplu arhicunoscut: Comisarul lui Nicolaescu (Miclo, Moldo - tot-aia). Felul cum reactioneazä fatä de el diverse personaje (Roman, Pîrvu, cocotele lui Aimée Iacobescu, sora medicalä, etc.) denotä clar intentia lui Serj de a-si construi un erou charismatic (partial reusitä - vezi numärul urias de fani).
Comisarul Moldovan nu e un erou charismatic, pentru ca asa ceva nu exista intrinsec, ci este un personaj popular. Un fel de Guta al anilor 70.
illotempore2002
14 Aug 2009, 10:51
Ati auzit de Biserica Carismatica?
Printr-o geniala coincidenta tocmai am stat de vorba cu un ciudat care mi-a zis ca frecventeaza Biserica Carismatica (adica cea care are darurile duhului sfant)
Hai ca m-ai binedispus! =))
Senzational - biserica carismatica!!!!!!!! :))
illotempore2002
14 Aug 2009, 10:59
Pai si pe mine m-a umflat rasul si stii ce i-am zis?
"Carisma este aplicabila doar oamenilor" :D
Dar serios, uita-te la definitia din dex pt carismatic si ai sa vezi ca are noima si da, exista biserica carismatica, search google Biserica Penticostala Carismatica
Aaaaaaaaaaaaaaaaa, e si penticostala pe deasupra... =))
Hai ma, girafel, macar le-ai dat si tu 2-3 lei sa mearga linistiti?:D
illotempore2002
14 Aug 2009, 11:04
Ei, nu, ca nu a avut efect asupra mea acel tip de Charisma....pe mine ma imbie carisma diavolesca nu bisericeasca
=))
Bai, azi ai un humor debordant. :))
illotempore2002
14 Aug 2009, 11:06
Azi da, sau ai fost tu asa nervos lately ca acuma ai descarcari nervoase prin ras :D
Eu lately nu prea am fost nervos. Doar febra musculara de la urcat pe munti. :D
illotempore2002
14 Aug 2009, 11:08
Atunci am eu un umor debordant azi :D
Ai sa razi iar, dar ma gandeam la tine cand imi facea Krisztina masaj la pulpe. :D
illotempore2002
14 Aug 2009, 11:13
Pai de ce? Pot sa fiu umpic aroganta?
Nu ma mir ca te gandeai la mine, tu te gandesti tot timpul la mine :))
Asta a fost o gluma proasta, stiu, dar mie-mi plac glumele proaste :D
keepwalking
14 Aug 2009, 11:13
dar voi doi nu va faceti un film biografic?
illotempore2002
14 Aug 2009, 11:14
Nu, ca fiecare e cu filmul lui :)) Si nu au legatura intre ele.
Bineinteles ca ma gandesc tot timpul la tine. De ce sa fii aroganta?
Shulina
14 Aug 2009, 12:04
Vlad Tepes sau Alexandru Ioan Cuza
Pitbull
14 Aug 2009, 12:31
Comisarul Moldovan nu e un erou charismatic, pentru ca asa ceva nu exista intrinsec, ci este un personaj popular. Un fel de Guta al anilor 70.
Aha... Da, cunosc tactica, o aplic si eu uneori: când încäpätânarea îti interzice sä cedezi, riposteazä cu combinatii abracadabrante de tip urmuzian - interlocutorul derutat va rämâne färä replicä.
OK, case made and closed.
@Shulina:
Vlad Tepes - a apärut în:
"Sägeata Cäpitanului Ion", 1972, r. Aurel Miheles, cu Virgil Ogäsanu; rol episodic ratat.
"Vlad Tepes", 1979, r. Doru Nästase, cu Stefan Sileanu; film din "Epopeea Nationalä", mediocru.
"Vlad Nemuritorul", 2002, r. Adrian Popovici, cu Marius Bodochi; hibrid horror-istorie-rock de un diletantism obscen
...plus zecile de Dracule etc.
Nu stiu de ce, dar mä tem cä mai mult de-atât nu se poate.
Cuza:
"Rug si flacärä", 1979, r. Adrian Petringenaru, cu Florin Piersic; rol episodic nesemnificativ.
Diverse piese de teatru TV, cu fel de fel de Costei Constantini.
Ar merita un film, dar numai dacä autorii sunt capabili sä dezvolte serios cele douä filoane principale:
- formarea statului român modern, de la 1848 la 1864 (...si mai departe), într-o cheie de film istoric, politic si social serios, inteligent, responsabil;
- destinul dramatic al unui om politic complex, care din revolutionar ajunge sä fie detronat ca posibil dictator (vezi exemplele "Iuliu Cezar", "322", etc.)
...cä de fâsuri patriotarde ni s-a täiat.
De Cuza chiar mi se rupe pula! :))
Un afemeiat pus de partide cica sa uneasca teritoriile. Macar Misu a avut ceva coaie.
Cinemania
14 Aug 2009, 13:20
dar voi doi nu va faceti un film biografic?
si desigur Bale il va juca pe Judex
Baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!! X(
Cum am mai spus, mai degraba Leo Di Caprio. :D
PS
Pe ea sa-mi bag picioarele daca stiu cine ar putea sa o interpreteze! =))
illotempore2002
14 Aug 2009, 13:32
:D
Ar trebui sa ma simt jignita?
Ei bine, nu ma simt :)
Voala de logica!
Chiar nu stiu cine ar putea sa te interpreteze, plm!
Pitbull
14 Aug 2009, 13:37
Eu stiu:
Iulia Verdes.
Iulia e mult prea frumoasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 :-O
illotempore2002
14 Aug 2009, 13:39
Multumesc :">
http://img19.imageshack.us/img19/3641/iuliaverdes1223300501.jpg
illotempore2002
14 Aug 2009, 13:40
Iulia e mult prea frumoasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 :-O
Eram sigura =))
Acest speciment este foarte previzibil =))
Iulia e mult prea frumoasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 :-O
Eram sigura =))
Acest speciment este foarte previzibil =))
Cand ne vedem? :))
illotempore2002
14 Aug 2009, 13:42
Niciodata :))
illotempore2002
14 Aug 2009, 13:43
Si?
Si hai sa-i lasam pe oamenii astia sa spuna ce filme biografice vor.
illotempore2002
14 Aug 2009, 13:49
Hai!
Pitbull
14 Aug 2009, 13:49
Eu vreau un film biografic cu Iulia Verdes în rolul Illotemporarei.
In regia mea.
Cu scenariul meu si produs de mine??????????????=))
Cinemania
14 Aug 2009, 13:55
la cat de zbrehuiatici sunteti va fac io coloana sonora
Pitbull
14 Aug 2009, 14:05
Zbrehuiatici = zgubilitici?
@Judex:
Da, cä oricum îl rescriu cap-coadä de n-o sä-l mai recunosti.
Da, cu conditia sä ne dai banii si sä ne lasi în pace.
Cinemania
14 Aug 2009, 14:28
nu stiu...la mine acasa zgubilitic nu se exista...zbrehuiatic=neastamparat, dracos :D
Pitbull
14 Aug 2009, 14:47
Da, e sinonimuri.
Anxious_Schizoid
14 Aug 2009, 16:14
Da, ma, Di Caprio e un actor insignifiant pe langa maretul Bale, iar Scorsese e un tampit pe langa forumistii Cinemagia. :))
Cu riscul de a întrerupe acest mic fiasco al vostru, îmi permit să mă mir de felul în care ai înţeles tu, Judex, ce am spus eu, de fapt de cum a înţeles toată lumea, nu era vorba de o confruntare între Bale şi DiCaprio, care dintre ei e un actor mai bun, nu. Era pur şi simplu părerea mea că Bale poate să fie un Camil Petrescu mai convingător, dar tu l-ai recomandat pe DiCaprio, bine, părerea ta, o respect, dar eu am respins-o cu argumente, dacă vroiai să demonstezi că DiCaprio ar putea scoate la iveală mai bine latura de intelectual intransigent al lui Camil Petrescu erai liber să o faci cu argumente, dar nu ai făcut-o, în rest, pur şi simplu ai respins părerea mea (dar şi următoarele păreri) prin 2-3 trei fraze, câteodată doar una, prin care ai încercat să-l induci pe celălalt vorbitor în eroare, ai vrut să transformi totul în ceva ce nu era (nu cred că am pomenit eu nimic de Scorsese); tactică observată şi de Pitbull. Dar eu mă opresc aici cu acest subiect, pentru că mi-am spus părerea şi consider eu că am argumentat-o, pentru unii mai mult sau mai puţin, pentru mine suficient.
Ca să continui lista filmelor biografice, ultimul din partea mea, mi-aş dori unul despre Nicolae al II-lea, ultimul ţar al Rusiei, împuşcat de bolşevici în 1918.
Pitbull
14 Aug 2009, 16:28
Ar fi interesant, într-adevär...
Tin minte un film, de tip docudrama, al asasinärii familiei imperiale (fäcut dupä 1990), si celebrul "Agonia", de Elem Klimov (1981), excelent lucrat dar foarte tezist.
Eu ma (.......)
[Editat de moderator: vulgaritate gratuitä.]
Mai, Bale asta e cam uratzel asa, saracu de el....e un actor minunat, dar uratzel....
Apropo de Christian Bale, cum a reusit sa arate asa slab in filmul The Machinist ? :-O
Ronin007
24 Aug 2009, 22:20
Christian Bale a dat jos ,in doar cateva luni,28 kg pentru a putea juca rolul unui insomniac in filmul The Machinist. De la 82 kg , ajuns la 54 kg.
Actorii care au jucat cu el in acel film povestesc cum rolul devenise o obsesie pentru Bale si ca vroia sa slabeasca si mai mult, cateodata manca doar un mar pe zi, in fiecare zi aproximativ 275de calori.
El vroia sa ajunga la 45 kg ,insa regizorii au facut tot posibilul sa-l opreasca pentru ca putea sa dea in anorexie.
Dupa ce si-a pus corpul la un asemenea efort, la putin timp dupa aceea a trebuit sa se ingrase la loc pentru rolul din Batman. In 6 luni a pus pe el 40 kg.
Multumesc pentru informatie Ronin.
Anxious_Schizoid
31 Aug 2009, 21:05
Cum ar putea un actor străin să joace un scriitor român în rol principal? I-ar lua câţiva ani să înveţe cât de cât limba şi accentul, că doar nu vorbim de aramaica de baltă a lui Mel Gibson pe care nici specialiştii nu o cunosc prea bine... :-O
Cine a spus că trebuie să fie neapărat în română filmul? Ştiu că patriotic vorbind aşa ar trebui să fie, dar cred că viaţa lui Camil Petrescu merită cunoscută de mai multă lume. Sincer, nu văd foarte mulţi români care să se înghesuie să vadă un film, în limba română, despre Camil Petrescu, pur şi simplu nu e foarte popular, din cauza naturii scrierilor sale, nu foarte multă lume e interesată. Chiar şi în timpul vieţii el nu s-a bucurat de foarte multă popularitate, scrierile sale au fost apreciate de critici, mai ales operele de teatru, dar care nu erau deloc puse în scenă, astfel că el a ajuns să sufere de sărăcie într-o perioadă.
Filmele Schindler' List şi The Pianist sunt o dovadă asupra faptului că poate ieşi ceva bun şi dacă se face acest film în engleză. Personal, faptul că un film despre un scriitor român trebuie să fie în limba română mi se pare un fals patriotism.
Ar mai fi multe de discutat, dar nu are rost, niciunul dintre noi nu este un mare regizor sau om important la Hollywood ca să văd rostul discuţiei, de ce ar trebui să fie făcut acest film în limba engleză.
Cinemania
01 Sep 2009, 07:52
Sincer, nu văd foarte mulţi români care să se înghesuie să vadă un film, în limba română, despre Camil Petrescu, pur şi simplu nu e foarte popular, din cauza naturii scrierilor sale, nu foarte multă lume e interesată.
as fi curios cati straini s-ar inghesui (in plus) sa vada un astfel de film daca s-ar face in engleza sau alta limba nemioritica
Anxious_Schizoid
01 Sep 2009, 11:58
Sincer, nu văd foarte mulţi români care să se înghesuie să vadă un film, în limba română, despre Camil Petrescu, pur şi simplu nu e foarte popular, din cauza naturii scrierilor sale, nu foarte multă lume e interesată.
as fi curios cati straini s-ar inghesui (in plus) sa vada un astfel de film daca s-ar face in engleza sau alta limba nemioritica
Anticipasem întrebarea, dar mi-a fost lene să mai răspund la ea atunci. E foarte logic ce spui tu, dar cu o strategie de marketing bună pusă la punct nu văd de ce nu ar avea succes? Un film în engleză despre un autor român poate avea succes, pentru că puţini oameni sunt exclusiv interesaţi de caracterul biografic al unui film; doar anumiţi fanatici ar putea fi. Urmând calea altor filme biografice de succes, ca cele două menţionate de mine mai sus, ar trebui lansată o carte biografică înainte, va atrage şi puţin atenţia publicului, dar va constituie baza pentru alcătuirea scenariului.
Deci trebuie să te gândeşti, ai văzut Goodfellas, Raging Bull sau The Aviator pentru că erau filme biografice sau pentru că pur şi simplu ai auzit că sunt filme bune? Eu nu le-am văzut, dar tot ce am auzit despre ele e că sunt filme bune, nimeni nu a spus nimic despre caracterul lor biografic, de care unii chiar nu cred că ştiu.
Până la urmă asta e doar părerea mea, nu văd de ce un film biografic trebuie făcut neapărat în limba pe care beneficiarul biografiei o vorbea.
Cinemania
01 Sep 2009, 13:05
de acord cu tine oarecum
dar cu conditia ca filmul sa nu aiba titlul Camil Petrescu :D
legat de Goodfellas, Raging Bull sau The Aviator oare are vreo legatura limba in care au fost facute ?
Anxious_Schizoid
01 Sep 2009, 13:09
de acord cu tine oarecum
dar cu conditia ca filmul sa nu aiba titlul Camil Petrescu :D
Normal, dacă era să fie un film în română eu mă gândeam la "Jocul ielelor", îmi mai trebuie timp ca să găsesc şi o variantă în engleză.
de acord cu tine oarecum
dar cu conditia ca filmul sa nu aiba titlul Camil Petrescu :D
Normal, dacă era să fie un film în română eu mă gândeam la "Jocul ielelor", îmi mai trebuie timp ca să găsesc şi o variantă în engleză.
Si cu conditia sa renunti categoric la distribuirea lui Bale in rolul titular! :D
Anxious_Schizoid
02 Sep 2009, 18:15
Au fost chestii spectaculoase în viaţa sa care ar putea constitui puncte de reper ale unui scenariu? Nu ştiu..., mă gândesc că ceva biografie diluată cu ficţiune („Ultima noapte...", ceva cu război plus latura personală a vieţii) ar putea oferi ceva interesant pentru peniţa unui scenarist vizionar..
Au fost "chestii spectaculoase" în viaţa lui, pornind de la naşterea lui, tatăl său nu apărut niciodată în viaţa lui, se zice că a murit înainte de naşterea copilului, iar mama lui l-a părăsit. Nu am înţeles dacă tu consideri experienţa războiului ca fiind ficţiune sau nu, dar ţin să-ţi zic că el a luptat în primul război mondial. Sunt foarte multe motive care ar putea fi exploatate, intelectualul în luptă cu societatea, destinul tragic al artistului, sărăcia, etc. Nu am să stau să înşir aici o biografie, dacă cineva vrea să-l cunoscă pe Camil Petrescu cel mai bine ar fi să citească ce a scris el.
Dacă vrem fantezie şi excentricitate (combinaţie biopic + fantasy), i-am putea avea în vedere ca protagonişti pe Alexandru Macedonski, Tristan Tzara, Max Blecher sau Urmuz. Pentru producţii biografice pe linia unui realism mai pronunţat, ne putem gândi la Tudor Arghezi şi G. Călinescu.
Max Blecher fantasy? Dar e absurd, el este un simbol al literaturii autenticităţii, cam tot ce a scris el e de factură autobiografică, a suferit de tuberculoză la coloana vertebrală, a murit în chinuri, romanele sale descriu cum e să trăieşti cu această boală, nu văd legătura cu fantezia.
Dacă e să mă gândesc la ceilalţi scriitori pe care i-ai numit tu, mă întreb şi eu au fost chestii spectaculoase în viaţa lor care ar putea constitui puncte de reper ale unui scenariu? Personalitatea lui Macedonski ar putea fi exploatată, el considerându-se nedreptăţit de ceilalţi, se credea mai bun decât Eminescu. George Călinescu are o activitate literară foarte diversificată, romancier, poet, critic, dar cam atât aş putea zice, dar Tudor Arghezi promite, în romanul său Poarta neagră descrie anii de detenţie.
Până la urmă despre Eminescu s-ar putea face un film foarte frumos şi original, dar numai dacă el va fi prezentat în toate ipostazele, în special în cea de jurnalist politic, să nu fie prezentat doar ca un romantic, sunt foarte multe lucruri care nu s-au spus despre Eminescu, în special despre moartea sa; am reţinut o idee de la profesoara de română cum că moartea lui nu a fost chiar atât de naturală sau că boala i-a fost agravată, deoarece nu a primit îngrijirile necesare. În fine, profilului lui psihologic ar trebui să fie de primă importanţă pentru scenarist.
Ia sa facem noi un bump la topicelul asta.
Am petrecut cateva minute in aceasta dupa-amiaza rasfoind virtual articolele 'piaristice' care pregatesc lansarea romanului Cornica de familie de Petru Dumitriu impreuna cu Jurnalul National. Bai, vere, cu toate neajunsurile lor formale si chiar cu cateva neconcordante, toate articolele pot constitui puncte de pornire pentru un biopic blockbuster worldwide! ;)
Se pare ca Petru Dumitriu chiar a fost un personaj extraordinar. Politica, amoruri, aventura, drame familiale, dusmanie 'fratricida' in exil... Cool!:-bd
Netsua, normal ca Sebastian era amic si cu Camil, doar o babardeau amandoi pe Cella Serghi. Ah, si pe Leni Caler. Deci formau un patrulater amoros foarte interesant. :D
In fine, Jurnalul lui Sebastian este plin de mizerii contrafacute si fereasca sfantul sa le vina americanilor ideea de a face asa ceva! E de ajuns ca trebuie sa suportam minciunile sfruntate despre asa-zisul holocaust romanesc. Nici macar un Oscar nu merita o asemenea injosire.
Judex, m-am gandit eu ca e un pic prea mult pt romani :) Probabil ca anumite adevaruri istorice pot fi usor verificate, altele, care sunt controversate, pot fi prezentate chiar asa, la urma urmei un film bun abordeaza probleme incomode. Eu n-am zis sa se faca un film dupa caietele lui Sebastian, ci sa fie folosite in film notite atat din jurnalul lui cat si al lui Eliade, sa ni se transmita gandurile lor... Daca sunt corecte sau nu, exagerate sau nu etc sa ramana la latitudinea spectatorului. In fine, cam stiu cum gandesc multi romani in legatura cu subiectul asta. Ar fi fost interesant de vazut cum gandesc si evreii romani (daca gandesc la fel ca cei care l-au respins pe vremuri pe Sebastian). Numai ca nu cunosc personal niciunul.
Pai romanii sunt in general deranjati de astfel de afirmatii, mai ales ca cei mai multi dintre romani chiar au ajutat familii de evrei in acel context politic si social defavorabil lor.
Revenind la subiectul in sine, Mihail Sebastian este intr-adevar un personaj demn de o ecranizare, dar musai luand in calcul mai multe surse. Poate ca si mai interesant ar fi daca s-ar crea un personaj colectiv - intreaga elita intelectuala interbelica.
Pai apropo de amoruri - avem exemplul cu patrulaterul de mai sus. B-)
In aceeasi ordine de idei, s-ar putea imagina o conversatie intre astia la bere, din care sa reiasa cum statea Eminescu sub geamul Veronicai in timp ce tipa si-o punea cu Caragiale. :D
Anxious_Schizoid
07 Nov 2009, 13:49
Neputând să te ajungă, crezi c-or vrea să te admire?
Ei vor aplauda desigur biografia subţire
Care s-o-ncerca s-arate că n-ai fost vrun lucru mare,
C-ai fost om cum sunt şi dânşii... Măgulit e fiecare
Că n-ai fost mai mult ca dânsul. Şi prostatecele nări
Şi le umflă orişicine în savante adunări
Când de tine se vorbeşte. S-a-nţeles de mai nainte
C-o ironică grimasă să te laude-n cuvinte.
Astfel încăput pe mâna a oricărui, te va drege,
Rele-or zice că sunt toate câte nu vor înţelege...
Dar afară de acestea, vor căta vieţii tale
Să-i găsească pete multe, răutăţi şi mici scandale -
Astea toate te apropie de dânşii... Nu lumina
Ce în lume-ai revărsat-o, ci păcatele şi vina,
Toate micile mizerii unui suflet chinuit
Mult mai mult îi vor atrage decât tot ce ai gândit.
Astfel a grăit Eminescu în Scrisoarea I şi se pare că avea dreptate, aşa cum a avut dreptate când a descris fenomene fizice ce urmau să fie demonstrate de Einstein după vreo 50 de ani, cum ar fi teoria relativităţii. Dacă se va face un film după viaţa lui Eminescu ar trebui să fie inclusă şi activitatea lui ca jurnalist politic, în cadrul căreia a dovedit un mare caracter, el scria ce vroia el, cum îi dicta propria conştiinţă, nu ce comanda partidul, deşi era adept al conservatorismului.
Dacă cineva vrea amoruri, ar trebui să se facă un film după viaţa lui Vera Renczi care era o persoană ce îşi omora bărbaţii cu care avea aventuri, fapte ce s-au petrecut prin perioada interbelică. http://en.wikipedia.org/wiki/Vera_Renczi
deoarece imi plac documentarele/filmele despre razboi
eu as vrea sa vad un film biografic despre Arkan "eroul" sarbilor facut de americanii :D
illotempore2002
13 May 2010, 07:24
Mi-ar placea enorm un film despre Socrate. Subiectul mi se pare foarte fertil: conflctele cu ceilalti filosofi, relatia cu sotia cea veninoasa din cauza careia se spune ca Socrate a devenit filosof, nevoit fiind sa stea prin cetate, plecat de acasa si sa vorbeasca cu unul si cu altul, iubirile patimase ale lui Socrate pt tinerii aratosi din cetate, modul in care se infierbanta cand ii vedea (potrivit spuselor lui Platon), certurile cu sofistii, acei filosofi care predau arta argumentarii avocatilor....nu inteleg de ce nu s-a facut nici un film despre un personaj atat de interesant si de important...
hellsteed
13 May 2010, 10:18
L-ar fi facut Platon daca ar fi avut tehnologia
illotempore2002
13 May 2010, 11:09
Platon a scris scenariul pt filmul despre Socrates :P Si poarta numele ''Dialoguri".
hellsteed
13 May 2010, 11:51
Ehh Platon a scris mai multe scenarii despre Socrate :) , pe langa Dialoguri.
Ar fi interesant un film despre povestea de dragoste dintre Nicolae și Elena Ceaușescu...
omudindulap
13 May 2010, 12:42
Ar iesi ceva in genul lui Leana si Costel (Vacanta Mare).
Nu mă gândeam la ceva în genul Moloh-ului lui Sokurov (despre Adolf Hitler și Eva Braun), ci la surprinderea prin contrast atât a vieții publice a celor doi, cât și a vieții lor private, familiale și chiar intime. Sunt sigur că acești monștri erau capabili și de tandrețe, iar destinul lor exemplar redat în această cheie cred că ar emoționa și ar pune pe gânduri - nu ca demers de analiză psihologică a celor doi, ci ca o sondare a abisurilor legăturii sufletești dintre bărbat și femeie în general.
copila_satanista
13 May 2010, 15:54
nu stiu daca sunt chiar cel mai bun cuplu pentru acea sondare deoarece cu siguranta nu astfel de ganduri va trezi filmul ci mai degraba reflectii cu privire la dictatura lui ceasca si ce a fost si ce n-a fost etc. nu prea ai cum sa faci un asemenea film fara ca lumea sa nu-l analizeze din cu totul alt unghi decat cel la care te-ai referit tu. pe de alta parte ar fi o idee poate destul de ok ...desi eu una sunt destul de satula de subiectul asta
on.: eu vreau cat mai multe biografii ale unor artisti preferabil muzicieni :D
RomaniaMare
13 May 2010, 21:47
As vrea un film despre viata lui Ion Antonescu.
RomaniaMare, ai văzut Începutul adevărului. Oglinda? Vezi că și în Triunghiul Morții apare maiorul Ion Antonescu. Nicolaescu pare să aibă o slăbiciune pentru cel poreclit „Câinele roșu”. (Apropo de respectivul, mi-aș dori o ecranizare a Delirului lui Marin Preda, dar făcută omenește, nu maniheist. Cel mai bun film d.p.d.v. artistic al seriei cu comisari, Revanșa, și-a bătut joc de adevăr.
Dar despre... (na! că nu găsesc emoticon reprezentând un cap care să se aplece într-o parte cu înțeles) n-ai vrea un film biografic, RomaniaMare? Mircea Eliade spunea cuiva care-i propusese să scrie în America o biografie a lui Zelea Codreanu, că nimeni nu mai e interesat de o biografie obiectivă.
Unul despre lumea antica cu multa violenta????????????
copila_satanista
14 May 2010, 08:31
violenta in forma ei cat mai pura, nealterata de societate a ? :)))))
foxyroxy
14 May 2010, 09:01
Credeam ca s-a facut deja :)) Agora :P
Subscriu la parerea lui RomaniaMare.Ion Antonescu.
Un film care se anunta interesant,despre viata cantaretei de jazz Nina Simone.
http://www.cinemagia.ro/stiri/mary-j-blige-va-fi-legendara-nina-simone-pe-marile-ecrane-15558/
bogdi_07_yo
14 May 2010, 17:27
Mi-e mi-ar place sa vad un documentar despre cei de la Green Day.
digeo90
14 May 2010, 20:29
as vrea in film biografic despre Alexandru cel Mare; nu o actiune, ci un film istoric
RomaniaMare
18 May 2010, 01:41
vreau un film despre Maresalul Tuhacevski.
RomaniaMare
20 May 2010, 13:39
Am un vis de mult timp,legat de acest subiect : Vreau un film bun despre istoria maorilor,poporul aborigen a Noii Zeelande.
ionutdobre
20 May 2010, 14:06
Mie mult mi-ar placea un film biografic de-al regelui Carol I al Romaniei, ceva mai de calitate si nu artistic de genul celui facut de Sergiu Nicolaescu.
danonino
20 May 2010, 17:02
As mai vrea sa vad inca un film despre Ion Antonescu, dar sa fie despre evolutia lui.
Mi-ar mai placea un film despre Eliade. Ar fi interesant, viata lui a fost ofertanta + operele sale multe cu tenta autobiografica.
Si un film despre Michael Jackson, dar unul realist. Care sa il arate asa cum era el in spatele scenei. (nu e pedofil, nu asta am vrut sa zic) Vreau sa il vad pe afaceristul, pe realistul Michael Jackson. Sunt curios ce fustrari a avut, vreau sa vad toate intamplarile care l-au determinat sa compuna cantecele. Si sa apara ca un om determinat si determinant. Si el purta o masca.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.