PDA

View Full Version : Apariţii scurte ("cameos")

illotempore2002
28 Jul 2009, 13:12
Din zona Godard, Fritz Lang apare in Le Mepris si of course, Samuel Fuller in Pierrot le fou, unde ne vorbeste, la o petrecere frivola, consumista, plictisitoare, despre ce inseamna cinematograful, ce inseamna filmul, concluzionand ca filmul este emotie :)

Apoi il stiti pe Emir Kusturica in Arizona Dream? Deci eu mor de ras de fiecare data cand vad secventa aia: cei doi verisori stau la bar si beau Ginger Alle, iar Vincent Gallo se straduie sa-l convinga pe Depp sa mearga la nunta lui Uncle leo iar in spate, la o cabina telefonica din fundul barului, este Emir Kusturica care discuta aprins la un telefon public cu iubita-sa/nevasta-sa, din ce in ce mai aprins pana incepe sa dea cu receptorul de aparat, facand niste istericale delicioase (ca aia ramasese insarcinata) :))

silent_one
28 Jul 2009, 15:12
Cred ca cel mai ilustrativ exemplu pentru cameos este Alfred Hitchcock... cunoscut pentru pasiunea sa de a aparea en passant cam in toate filmele pe care le-a regizat, nu cu un "rol" ci pur si simplu as "the man that... something or other". Are la activ o serie destul de greu de egalat de cameos, pt ca are la activ si o serie bogata de filme regizate ;)

keepwalking
28 Jul 2009, 15:22
Cred ca cel mai ilustrativ exemplu pentru cameos este Alfred Hitchcock... cunoscut pentru pasiunea sa de a aparea en passant cam in toate filmele pe care le-a regizat, nu cu un "rol" ci pur si simplu as "the man that... something or other". Are la activ o serie destul de greu de egalat de cameos, pt ca are la activ si o serie bogata de filme regizate ;)

iata un montaj interesant:

http://www.youtube.com/watch?v=LY-lJXCkw_U&feature=PlayList&p=BAD2FB242B64005A&index=0

StefanDo
28 Jul 2009, 15:40
faza cu ziarul si pastila de slabit "inainte si dupa" e absolut dementiala =))

silent_one
28 Jul 2009, 15:49
Intr-adevar, interesant... am facut un mic exercitiu din a incerca sa detectez care aparitie provine din care film. De departe insa cea mai amuzanta aparitie este in To catch a thief (pe care intamplator tocmai l-am revazut duminica), cand Cary Grant, prins intre Hitchcock si o colivie, se uita la regizor si excalama cu hazul sau inegalabil "Oh, no! Not you again!" :))) Aceasta remarca bazandu-se pe faptul ca grant mai lucrase cu Hitchcock in prealabil la doua filme: Suspicion si Notorious

Pitbull
28 Jul 2009, 16:31
Excelent montaj! :D
Dar, ia sä vedem - care lipsesc...?

"Blackmail" (în metrou, cu pustiul obraznic)
"Sabotage" (în fata cinematografului)
"Rope" (pe trotuar, cu umbra lui indicând ---> Directed by: Alfred Hitchcock)
"Family Plot" (umbra proiectatä pe geamul mat)

...ziceti si voi.

Apropo, ideea cu "Reduco" (brand fictiv), din "Lifeboat", i-a venit fiindcä tocmai fäcea pe bune curä de släbire.

paul_aramis
29 Jul 2009, 00:19
l-aţi uitat pe conu' serj distribuindu-se pe sine în roluri de mâna a 3-a:))

ricutza
06 Aug 2009, 11:18
Erin Brokovich care apare in rol de chelnerita in filmul omonim (chestie care mi s-a parut foarte tare).

si Martin Scorsese care apare in Woodstock....

keepwalking
12 Feb 2010, 23:57
Nicolae Margineanu in "Schimb valutar", pe peronul Garii de Nord, interpelat de "valutistul" din film.

corinka
13 Feb 2010, 00:01
Aki Kaurismaki in Calamari Union, in postura de sofer... tanar si mai slab!

omudindulap
13 Feb 2010, 15:08
Tarantino in Desperado?

Radu1711
03 Apr 2010, 18:54
mi se par putin aiuria:P

marius93
26 Jun 2010, 18:06
Tom Cruise in Austin Powers: Goldmember (2002)
Jason Staham in Colateral (2004)
Arnold Schawarzenneger in Bun in venit in jungla ! (2003)
Wes Craven in Scream (1996), Scream 2 (1997) si Scream 3 (2000)
Brendan Fraser in G.I Joe: Ascensiunea Cobrei (2009)
:-? mai sunt, insa astea imi vin in minte momentan