Log in

View Full Version : Garden of Sinners

Twinsen
13 Jul 2009, 00:04
Horror-ul japonez e diferit in esenta de cel american. Se insinuaza subtil in suflet, creaza in primul rand atmosfera, punctata prin explozii de violenta de o intensitate surprinzatoare. In ceea ce priveste efectele speciale bugetul americanilor a fost intodeauna mai mare, chiar daca rezultatele au lasat uneori de dorit. Garden of Secrets reprezinta horror-ul japonez liber sa se manifeste, pentru simplul motiv ca e animat.

Povestea e construita in jurul lui Ryogi Shiki, o adolescenta cu puteri paranormale si o personalitate dubla... cel putin pana la un moment dat. Shiki e unul din cele mai interesante personaje pe care le-am vazut intr-un horror, in aparenta o ucigasa cu sange rece, dar in acelasi timp complet umana. Unul din colegii sai incearca sa se apropie de ea, incepand o relatie ciudata cu cele doua personalitati ale sale, riscand in orice moment sa fie ucis. Cei doi intra in contact cu diverse alte personaje cu puteri supranaturale, ceea ce duce uneori la confruntari impresionante. Caracterizarile sunt interesante, animatia superba si violenta uneori extrema.

Cam atat, aici e un fel de trailer: http://www.youtube.com/watch?v=sIXGdtsq4hM E de fapt o serie de filme, cunoscute si sub numele de Kara no Kyoukai, din care pana acum au aparut 5 si se pare ca vor fi 7 cu totul.

Liviu-
13 Jul 2009, 00:45
Pentru inceput o mica corectura: titlul se traduce prin "The garden of sinners".

Eu am vazut numai primul film si de fapt nici pe acesta in totalitate, nu pentru ca nu mi-ar fi placut, ci din alte motive. Filmul pare foarte interesant, dar astept sa iasa toate partile si apoi voi relua vizionarea. De mentionat ca are o grafica excelenta.

Cinemania
13 Jul 2009, 07:39
Cam atat, aici e un fel de trailer: http://www.youtube.com/watch?v=sIXGdtsq4hM E de fapt o serie de filme, cunoscute si sub numele de Kara no Kyoukai, din care pana acum au aparut 5 si se pare ca vor fi 7 cu totul.

arata bine...thx

Twinsen
13 Jul 2009, 10:40
Eu am vazut numai primul film si de fapt nici pe acesta in totalitate, nu pentru ca nu mi-ar fi placut, ci din alte motive. Filmul pare foarte interesant, dar astept sa iasa toate partile si apoi voi relua vizionarea.
Pai partea a sasea va aparea luna asta cred (acolo unde trebuie ;) ) si finalul probabil dupa cateva luni. Dar oricum filmele nu sunt in ordine cronologica. Primul e undeva pe la mijloc de fapt si e si cel mai slab dintre ele, dar foarte bun in comparatie cu altele.