View Full Version : Vorbitul in timpul filmului
Twinsen
21 Jun 2009, 19:18
Am avut recent o discutie cu o amica care imi spunea ca exagerez pentru ca nu vreau sa povestesc cu ea cand ne uitam la un film. Evident nu e vorba de cinematograf, acolo tine de respectul fata de ceilalti sa taci (si nu doar acolo, as zice eu). Cu exceptia cazului in care filmul e extrem de prost, chiar nu suport sa se vorbeasca in timpul lui, indiferent ca subiectul e legat de filmul respectiv sau nu. Dupa final sunt deschis la toate analizele si povestile posibile, dar cred ca 1-2 ore de imersiune totala in lumea filmului nu sunt prea mult de cerut. Voi ce credeti?
Bineinteles ca nu se vorbeste in timpul unui spectacol!!!!!!!!!!!
corinka
21 Jun 2009, 19:57
Cu exceptia cazului in care filmul e extrem de prost
De ce? Poate ca unora le place filmul, cat o fi de prost, si vor liniste cat timp il vad.
Twinsen
21 Jun 2009, 20:13
De ce? Poate ca unora le place filmul, cat o fi de prost, si vor liniste cat timp il vad.
Sigur ca daca le place pastrezi linistea. Eu ziceam de cazul in care filmul e cu adevarat prost si glumeste toata lumea pe seama lui. Repet, nu e vorba de cinematograf, ci de ocaziile cand se intalnesc cativa prieteni si se uita la film. Atunci e usor sa-ti dai seama daca e cineva interesat de film sau toti casca cu spor.
Categoric NU!!!Adesea cand ma deranjeaza cineva din vizionarea filmelor devin foarte irascibila...
De`asta imi place sa vad filmele singur.Ca sa nu ma bruieze careva.Daca e un film care l`am mai vazut nu ma deranjeaza sa il vad si cu alte persoane.
miercuri
21 Jun 2009, 21:55
Depinde de film, m-am uitat la Mamma Mia cu niste prietene si am pus pauze ca sa putem palavragi in voie, avand in vedere ca era vorba de un film in care Meryl Streep tzopaie in salopeta cantand cantece ABBA :P
Dar normally nici eu nu comentez nimic, poate doar schimburi de priviri.
capodecina
22 Jun 2009, 07:24
Nici vorba de vorbit in timpul filmului... Dealtfel de fiecare data intreb prietenii: "Credeti ca putem sa ne uitam tacuti la film?" Altfel, nici vorba de asa ceva. Nu suport sa ma uit la ceva si cineva sa inceapa sa vorbeasca, daramite doi/doua din aceeasi incapere.
Cinemania
22 Jun 2009, 07:35
Categoric NU!!!Adesea cand ma deranjeaza cineva din vizionarea filmelor devin foarte irascibila...
same here...cand incep unii sa vb, daca sunt la cinema, strig la ei :D
daca's acasa ii las sa vb pana nu mai pot si nu ma mai uit la film...apoi it's revenge time
ricutza
26 Jun 2009, 11:52
Cand sunt la cinema nu-mi place sa vorbesc sau sa fie oameni care vorbesc in jurul meu. Indiferent de film.
Si uneori ma enerveaza si cand sunt cu niste prieteni si ne uitam impreuna acasa la un film, si incep sa discute. Insa asta nu se intampla chiar tot timpul. Daca filmul e penibil, mai merge.
freackboy
28 Jun 2009, 15:43
Din experienta mea atunci cand vrei sa te uiti la un film care te interseaza TE UITI SINGUR , daca vrei sa vorbeasca in timpul filmului atunci chiama prieteni :D .Nu poti sa te uiti la un film singur daca o sa chemi prieteni deoarece i-ai chemat ca sa vorbesti cu ei. (asta e parerea mea ):-?
ricutza
29 Jun 2009, 12:01
Din experienta mea atunci cand vrei sa te uiti la un film care te interseaza TE UITI SINGUR , daca vrei sa vorbeasca in timpul filmului atunci chiama prieteni :D .Nu poti sa te uiti la un film singur daca o sa chemi prieteni deoarece i-ai chemat ca sa vorbesti cu ei. (asta e parerea mea ):-?
parca Murch spunea in cartea lui ca un film vazut in cinema este cu totul diferit de unul vazut singur, pentru ca se incarca de emotiia oamenilor din sala. Asa ca uneori imi place ca emotia pe car eo primesc de la ceilalti spectatori sa vina si de la prietenii mei. Dea-sta imi place sa vad uneori filmele cu ei. Imi place sa simt ca avem o experienta comuna pe care sa o impartasim si apoi sa o comentam (daca e cazul). Asa ca eu nu cfred neaparat ca la filmele care te intereseaza trebuie sa mergi singur.
Cinemania
29 Jun 2009, 12:09
apropo de vorbitul si hlizitul in timpul filmului:
am patit-o lately la future shorts cand rulau horror-urile
imi venea sa le sparg capul alora care imi tot cotcodaceau in spate :D
daca nu erau interesati puteau sa mearga naibii afara la o tzigara, maslina etc.
Am fost la Politist, adjectiv sambata si dupa vreo cateva minute de la inceperea filmului vine vanzatoarea si intreaba in gura mare "Cine a comandat popcorn?", "Altcineva?". Dupa ce s-au fosnit vreun minut pleaca, dar revine peste inca vreo 3 minute cu aproximativ aceleasi replici. Pe langa asta mai erau niste persoane, cam de varsta mea sau putin mai mari, care au vorbit aproape tot filmul. Nu pot spune ca nu ma asteptam, asa ca mi-am vazut tacut de film si am incercat sa-i ignor, chiar am si reusit :D
Dacă e vorba de un film cu prietenii mi se mai întâmplă uneori să vorbesc, dar nu întotdeauna. Atunci de cele mai multe ori cer lămuriri. :-j
Dar vorbesc şi când mă uit singură... mă cert cu anumite personaje. ;))
La cinema tac şi mă deranjează până şi râsul mai ciudat al unora.
Pitbull
02 Aug 2009, 14:34
La cinema tac şi mă deranjează până şi râsul mai ciudat al unora.
Ţinevas (nu spui ţine... pelsoană neînsemnată), la toate vizionările de presă, stă spre fundu' sălii şi, îi-de-râs-nu-i-de-râs, face: "I-ho-ho-hi-hiii!!! U-hu-hiii-hiiiiii! Yei-ei-hiiii-hooo-hiiiiiii!" A ajuns de râsu' presei, toţi fac mişto de el, da' se jenează să-i dzicä: "Mă băiatu'... Mai ho..." Singura şansă: poate-l mânä-ncoa' nostalghia (nu a lui Tarkovski) şi ceteşte kestia.
(Apropo, oare ce mai fac Zoran şi Tomasz...? ;) )
illotempore2002
02 Aug 2009, 21:33
Vorbitul in timpul filmului e uman.
Cinemania
02 Aug 2009, 22:05
corect...nesimtirea exista numai la oameni
illotempore2002
02 Aug 2009, 22:10
nu la filmele la cinema, in public
asa, in private
desi uneori la filmele la cinema e mai eclam, ma mir cu voce tare, uneori anumite kestii sunt asa faine sa nu ma pot abtine de la interjectii
hai nu ma fa nesimtzita
Cinemania
03 Aug 2009, 07:24
nu la filmele la cinema, in public
asa, in private
acasa da...face fiecare ce vrea
desi uneori la filmele la cinema e mai eclam, ma mir cu voce tare, uneori anumite kestii sunt asa faine sa nu ma pot abtine de la interjectii
hai nu ma fa nesimtzita
vorbeam de cei care discuta la cinema
interjectiile, onomatopeele sunt ok
nu te fac nesimtita pe tine, dear
Dar ce faci dacă mergi la film cu cineva care vorbeşte în timpul filmului? :-/
illotempore2002
06 Aug 2009, 09:24
Ii zici sa taca?????/
:)
Avalhon
06 Aug 2009, 10:15
Exact. Mi s-a intamplat de vreo doua ori. Cu toata prietenia mea, i-am rugat sa nu vorbeasca:)
Cinemania
06 Aug 2009, 13:28
asta se poate intampla o singura data...data viitoare fiecare separat :D
asta se poate intampla o singura data...data viitoare fiecare separat :D
Point taken.
Floydman
11 Aug 2009, 14:41
eu cand nimeresc in sala la filme proaste, se intampla frecvent sa fac comentarii la misto, adresate persoanei cu care vad filmul. caut insa sa nu devin deranjant si sa zic ceva doar cand consider ca misto-ul meu e foarte bun si merita sa fie apreciat.
daca ma duc singur, atunci ma abtin.
daca filmul e bun sau macar acceptabil sunt suficient de absorbit ca sa nu vorbesc...
Floydman
18 Aug 2009, 09:17
De acord, dar doar in principiu. Daca filmul e vadit prost, eu zic ca merge un banc doua spuse colegului de vizionare. Cu conditia sa fiti prieteni. Mai trece de urat.
Si apoi principiile nu reusesc totdeauna sa se impuna in toate cazurile. La Scala din Milano, nu uita ca protagonistii sunt fluierati promt si luati cu huo daca falseaza, fie si din cauza unei zile proaste, si nu doar atunci cand valoarea lor e scazuta sub standardele Scala.
Si acolo nu sunt nici necunoscatori nici needucati in sala. Dimpotriva.
keepwalking
18 Aug 2009, 09:22
La Scala din Milano, nu uita ca protagonistii sunt fluierati promt si luati cu huo daca falseaza, fie si din cauza unei zile proaste, si nu doar atunci cand valoarea lor e scazuta sub standardele Scala.
Totusi, mi se pare un gest marlanesc sa te apuci sa fluieri daca artistului de pe scena nu-i iese partitura. Cei care fac asta or fi educati in ale muzicii, dar sigur le lipsesc cei sapte ani de-acasa.
un film de groaza 3d sa vezi atunci zbierate la cinema !:D
Pitbull
26 Aug 2009, 18:19
Am väzut.
Zbierete nu se vedeau - dar hohote si mistouri, da.
Floydman
27 Aug 2009, 14:33
La Scala din Milano, nu uita ca protagonistii sunt fluierati promt si luati cu huo daca falseaza, fie si din cauza unei zile proaste, si nu doar atunci cand valoarea lor e scazuta sub standardele Scala.
Totusi, mi se pare un gest marlanesc sa te apuci sa fluieri daca artistului de pe scena nu-i iese partitura. Cei care fac asta or fi educati in ale muzicii, dar sigur le lipsesc cei sapte ani de-acasa.
in codul bunelor maniere, asa s-ar chema. marlanie.
in codul traditiei de la scala...s-ar chema traditie :D . daca intr-adevar asa stau lucrurile. poate e doar o "legenda"
StefanDo
27 Aug 2009, 15:06
italienii huiduie la orice (ultima stire de "gen", Deneuve huiduita pentru ca nu vorbea in italiana la un spectacol)
si la festivalurile de film se huiduie sanatos. oho, cat de sanatos, intrebati-l pe Lukas Moodysson cum a fost primit anu' asta la Berlin
si huiduitul NU este o marlanie, ci un drept
spectatorul are dreptul sa-i spuna "artistului" ca este nemultumit de prestatia lui. O solutie eleganta e sa te ridici la jumatatea spectacolului si sa-ti ceri banii pe bilet inapoi, dar reactia asta il va lovi mai putin pe artist si mai mult pe managerul showului. Ca sa nu mai zic ca multe teatre nu dau banii inapoi, iar o ANPC artistica nu exista, din pacate. O huiduiala zdravana e cea mai eficienta solutie a nemultumirii: artistii nu o uita niciodata.
mostra de "boo" la La Scala:
http://www.youtube.com/watch?v=AxyBxbGF-Qg&feature=PlayList&p=96F24E31361D1F18&playnext=1&playnext_from=PL&index=16
Pitbull
27 Aug 2009, 15:17
In cea mai mare parte, sunt de acord.
NIMENI nu a uitat actul de curaj al lui Räzvan Penescu, care a strigat "Rusine!" la sfârsitul spectacolului cu piesa "Istoria comunismului scrisä de bolnavi mintal" de Matei Visniec, masacrat de impostorul de Fätulescu, la T.N.B., Sala Atelier.
Promit cä voi face acelasi lucru ori de câte ori mi se va ivi ocazia (la teatru sau la cinema).
...In fond, involuntar si aproximativ, am si fäcut-o: la vizionarea de presä cu "Logodnicii din America", amândoi (Collins si cu mine) râdeam atât de zgomotos, încât Fugasin a fost nevoit sä ne admonesteze. (Cu o precizare: nu era un gest agresiv, ci unul spontan - efectiv, nu ne puteam stäpâni, it was too much...!)
Ca realizator în primul rând, declar solemn:
Noi, cei ce vä däm spectacole, e firesc sä primim atât aplauze si flori, cât si huiduieli si rosii - dupä cum meritäm.
Altfel, cum sä devenim mai buni...?
paul_aramis
27 Aug 2009, 15:56
1. să huidui la un spectacol, cu artiştii pe scenă, e una. da, e dreptul tău ca spectator, să î-ţi exprimi nemulţumirea: o transmiţi direct celor "inculpaţi" (artiţti, autor, scenarist, regizor) care pot (sau nu) să înţeleagă. dar să huidui la un film? e ca şi cum latră câinele la lună.
2. să fii singurul care huiduie, e iarăşi de prost gust. nu-ţi place, pleci, dar îi laşi pe ăilalţi 100-200.300.ţ sute de auditori/spectatori care vor să vadă spectacolul/filmul în pace.
dulsheacadea
01 Sep 2009, 08:50
E adevarat ca cateodata cand vorbesti in timpul filmului este enervant,dar ganditi-va si la posibilitatea ca de ex. cn in film a fakut o mica greseala sau a dat un alt inteles replicii,atunci ai dori si tu sa comentezi acest gest si ai vorbi si tu.Desigur acest lucru se poate si in pauzele publicitare!
aDyShor
01 Sep 2009, 12:22
Clar NU...daca se incepe sa se vb in timpul filmului cu siguranta la final nu o sa ai o parere obiectiva despre acel film
Exceptii: Daca este un film f. prost se pot face comentarii (dar in liniste si doar pt voi, daca sunteti in cinema)
Daca cumva cel/cea cu care te uiti nu a inteles ceva sau a pierdut vreo replica...
PS: Daca filmul este cu adevarat bun, te tine in suspans in asa fel incat nu o sa iti mai vina sa vorbesti :D
dulsheacadea
02 Sep 2009, 08:27
Este enervant cand doua persoane care nu se uita la film sunt in aceeasi incapere si vorbesc
intre ei si atunci nu te mai poti concentra la film.
Sau cand cineva trece prin fata televizorului si pierzi o scurta secventa.:D
Ai zice că dacă în total sunt cinci oameni la un film [cu tot cu tine] o să fie linişte. Greşit!!!
Am crezut că înnebunesc la Battle for Terra. Filmul a început cu întârziere şi prin urmare am văzut la trailere de mi s-a acrit. La un moment dat cineva din spatele meu o întreabă pe prietena mea:
- Asta e sala patru?
- Da.
- Păi... nu Terra trebuie să fie? Ce e asta?
- Ba da, dar ăsta e un trailer. /:)
Eh măcar de s-ar fi terminat aici. Dar nuuuuuuu. Pe parcursul filmului s-au tot bătut, şi-au tot schimbat locul, se certau. Am ţipat o dată la ei să se potolească… nişte retardaţi ce să mai vorbim! Când s-a terminat filmul m-am uitat la ei: două ciudăţenii [pokemoni sau emoizi sau androgini... dracu ştie ce erau că toţi sunt la fel!] Nu pot să înţeleg de ce mai vii la film dacă nu te uiţi deloc. Nu îţi place? Ieşi dracu' afară! ~X(
Aici se intampla mereu . Vroiam sa vad filme de groaza , dar numai de groaza nu erau . Aia si alea care radeau si comentau si spargeau seminte radeau in hohote , faceau glume . Imi venea sa ma intorc la ei sa le zic vreo 2 dar m-am abtinut . Doar la final au tacut . Lipsa de educatie . Adica dau un ban sa vad un film care vreau sa-l vad de mult si ma trezesc cu astfel de oameni in sala.
Daca au de gind sa vorbeasca in timpul filmului,mai bine sa nu mai vina la cinematograf!Asa cei care vor sa vada filmul,sa se poata uita in liniste.Nu e normal sa vorbesti in timpul filmului.Sint impotriva.
Lived_memories
25 Sep 2009, 08:13
Asa zic si eu. Ma rog, de cele mai multe ori e ok, dar se mai nimeresc si din aia. A, si aia cu mobil care suna in timpul filmului! X(
Eu imi pun mobilele pe silentios si cu vibratie in timpul filmului.
Dar urasca cand se face zgomot in timpul filmului si din pacate uneori nici nu pot sa comentez ca sunt prea multi .
Avalhon
27 Sep 2009, 11:21
Asa zic si eu. Ma rog, de cele mai multe ori e ok, dar se mai nimeresc si din aia. A, si aia cu mobil care suna in timpul filmului! X(
Sunt una din speciile descrise in "Atlas de mitocanie urbana". Idioate samanta de bipedeX(
Avalhon
27 Sep 2009, 11:22
Eu imi pun mobilele pe silentios si cu vibratie in timpul filmului.
Dar urasca cand se face zgomot in timpul filmului si din pacate uneori nici nu pot sa comentez ca sunt prea multi .
N-ai cum, ca se leaga de tine. Asta e din pacate civilizatia in societatea romaneasca.
charles
27 Sep 2009, 20:55
Mai rau. In bus, doi pacalici povesteau filmul ce voiam sa-l vad spre seara. Corpolenti.
btw: filmul era District 9.
Asta chiar a fost ghinion. Era misto sa-i aud ce povestesc despre Synecdoche, New York :P
Avalhon
30 Sep 2009, 15:52
Meh, ceri prea mult:P
bhoddysattva
04 Oct 2009, 16:58
e adevarat ca vorbaria e buna dar dupa...nu in timpul filmului chiar fie el si cel mai prost ...aveam si eu obiceiul ...pana intr-o zi in care m-am nimerit cu cineva mai vorbaret decat mine si am vazut cat e de aiurea! asa ca stiti cum se spune "ciocu'mic!:D
Welcome to the forum bhoddysattva.
Avalhon
04 Oct 2009, 17:33
e adevarat ca vorbaria e buna dar dupa...nu in timpul filmului chiar fie el si cel mai prost ...aveam si eu obiceiul ...pana intr-o zi in care m-am nimerit cu cineva mai vorbaret decat mine si am vazut cat e de aiurea! asa ca stiti cum se spune "ciocu'mic!:D
Foarte corect:)
marius_em
07 Oct 2009, 12:12
eu urasc persoanele care simt nevoia sa explice ce vad pe ecran.Am avut ghinionul sa stau la premiera de la IIFF langa o persoana care explica tot ce vedea pe ecran... da' uite aia, da' uite nu au salam in magazin, da' uite ca nu are palaria, etc.... imi venea sa-i dau o lopata in cap. M-am intors la el si fac sst..., ma ignora, apoi 5 minute renunt sa ma mai uit la film si ma holbez insistent la el (era in dreapta mea), ma vede, si nu-mi spune nimic, apoi il intreb daca e critic de film sau ceva de genul, imi spune sec nu, apoi il rog sa nu mai comenteze pentru ca deranjeaza, el imi raspunde ca e o comedie, si sa nu mai fiu atat de intepat.... Eu faceam spume, nici nu mai conta filmul... m-a luat prietena si m-a scos pe scari, si asa am urmarit restul filmului, de pe scari, ca altfel iesea cu injuraturi sau mai stiu eu ce, si era si mungiu si presa in sala, si a doua zi poate apaream si in ziare, sau pe la televiziuni, cu imaginea de mitocan care a stricat premiera.
Avalhon
08 Oct 2009, 16:11
Doamne, cate experiente de genul asta am avut. Din pacate pentru mine, m-a facut natura de sex femininX( si nu-mi permit prea multe:( Mi-a iesit doar de cateva ori. A, iar cireasa de pe tort a fost cand am gonit trei pusti care se jucau cu o masinuta din alea cu telecomanda in timp ce incercam sa ma concentrez sa urmaresc "Traffic". Cine i-o fi lasat pe aia sa intre, n-am habar:-O
marcusARCUS
09 Oct 2009, 18:29
La mine saptamana trecuta la Los Abrazos Rotos erau unii in spatele meu care scuipau cu floricele si radeau.Ce era haios in film?:-/
E.Floares
09 Oct 2009, 21:47
Mi se pare ok sa se vorbeasca in timpul unui film. Atata timp cat se vorbeste in soapta si numai catre cel care presupui ca vrea sa te auda, fara a auzi si ceilalti din sala.
Se intampla cateodata, sa mai spui unu-doua cuvinte mai tare, si sa-i deranjezi usor pe cei din jur, dar asta se intampla mai mult atunci cand vorbesti in timpul unei secvente zgomotoase, iar apoi se trece brusc la o secventa cu sunete mai joase, evident. Ar trebui, totusi, evitate astfel de momente.
In ceea ce priveste respectul fata de cei ce au facut filmul, atata timp cat nici ei nu aud... e la fel de ok.
Cam tot ce era de zis legat de subiectul asta s-a cam spus... insa eu as deschide un alt topic: Mancatul si bautul in timpul unui film, cat de mult contribuie la creearea parerilor pozitive/negative legata de un anumit film?
Twinsen
09 Oct 2009, 23:51
Mancatul si bautul in timpul unui film, cat de mult contribuie la creearea parerilor pozitive/negative legata de un anumit film?
Nu contribuie deloc, cu exceptia cazului in care bautura contine alcool.
E.Floares
10 Oct 2009, 08:10
Poti urmari un film fara sa bei ceva (nonalcool)? Nu ti se face sete, eventual vrei sa iesi din sala sa bei ceva?
Avalhon
10 Oct 2009, 08:43
Sa ma injure cine vrea, ca oricum nu-mi pasa, dar crapatul in timpul fimului mi se pare oribil. Se apuca toti sa rumege floricele si alte tampenii crocante si sa fosneasca toate alea, de-ti vine sa-ti iei campiiX( X( X(
Sa ma injure cine vrea, ca oricum nu-mi pasa, dar crapatul in timpul fimului mi se pare oribil. Se apuca toti sa rumege floricele si alte tampenii crocante si sa fosneasca toate alea, de-ti vine sa-ti iei campiiX( X( X(
OMFG, sa rumege floricele =)) , mor aici!
Cat despre chestiile crocante nu prea ai ce sa zici , ca de acolo ti le procuri, deci ai voie cu ele si sincer ... majoritatea isi ia (chiar si eu :-??) nu vad nimic rau in asta , mi se pare perfect sa ai ceva de rontzait cand te uiti la un film si o cola/coffee :D!
Avalhon
10 Oct 2009, 10:06
Omule, e zgomot, deranjeaza, cel putin eu nu prea pot indura. :(
Deranjeaza un pic la ureche, dar m-am obisnuit .. in + nu ma duc asa des la cinema, prefer sa vad un film acasa unde ma simt in largul meu, chiar daca nu se compara cu ecranul ala gigantic :)
Avalhon
10 Oct 2009, 12:29
Ce n-as da sa am si eu luxul de a mai merge la cinema.:( Sincer, a vedea filmul acasa nu se va compara niciodata cu a-l vedea la cinema. Si nu din cauza ecranului gigantic. E din cauza magiei. Imi place enorm sentimentul acela cand se sting luminile si incepe proiectia:) A,desigur, numai sa nu aud ront! ront! prin preajma, ca se duce totul naibii:|
Rapture
10 Oct 2009, 19:38
Nu suport ca cineva sa vorbeasca in timp ce ma uit la un film (poate doar in cazul in care filmu' respectiv e plictisitor) ; de aceea prefer sa ma uit la filme acasa .
E.Floares
12 Oct 2009, 12:20
Deranjeaza un pic la ureche, dar m-am obisnuit .. in + nu ma duc asa des la cinema, prefer sa vad un film acasa unde ma simt in largul meu, chiar daca nu se compara cu ecranul ala gigantic :)
... si in + dai - bani iar in + industria cinema-ului - din ce in ce mai mult.gen.
Scuzati-mi limbajul, e doar pentru forumistul de mai sus.
... si in + dai - bani iar in + industria cinema-ului - din ce in ce mai mult.gen.
Scuzati-mi limbajul, e doar pentru forumistul de mai sus.
Well, maybe you're right .
Avalhon
13 Oct 2009, 14:10
Stiu sigur ca specimenul e descris in "Atlas de Mitocanie Urbana". Ce n-as da sa fie o specie pe cale de disparitie...
Stiu sigur ca specimenul e descris in "Atlas de Mitocanie Urbana". Ce n-as da sa fie o specie pe cale de disparitie...
Si culmea ei se inmultesc, vezi cocalari la tot pasu' :>
Avalhon
14 Oct 2009, 14:12
Se imnultesc precum gandacii de bucatarie. Nici o sansa sa scape lumea de ei prea curand:(
claudiu-daniel-lugoj
17 Nov 2009, 16:15
E lipsa de respect sa vorbesti in timp ce ruleaza un film sau sa maninci floricele si acea e urit ca se face un anumit zgomot pe care pe alti ii deranjeaza,dar mai sunt si care striga in timpul filmului,injura sau vorbesc la telefon,civilizatia nu a ajuns la toti asta e,dar e urit sa faci asa ceva.
office20ro
20 Nov 2009, 15:07
Despre mancatul floricelelor nu ma plang. Decat daca cineva poate manca atat de fioros incat sa acopere sunetul filmului.
Dar, nu pot suferi cand cineva vorbeste in tipul filmului, Fie cu altcineva, fie cu mine, fie la telefon.
True story:
In sala cinema ruleaza 2012. Sala plina. In spatele meu suna 1 telefon. Posesorul raspunde si-si incepe conversatia. Ii auzeam clar fiecare faza, si chiar daca filmul nu ma prindea, tot eram frustrat de tupeul lui. Dupa cateva fraze isi anunta colegul de vorba ca e la film. A mai durat inca ceva timp pana cand l-a domolit ca nu-i nici o problema si ca nu-l deranjeaza convorbirea. Apoi a continuat in liniste.
Faza tare acum urmeaza: Dupa terminarea filmului aud aceeasi voce cu care m-am obisnuit spunand : Oh, ce film tare! Demult nu am mai vazut un asa film. Astia ar trebui sa dea numai filme d'astea!. ASTA-I un film de Oscar.!
:(( :-&
La This s it, un tip a fost scos din sala de catre bodyguard si o plasatoare, pentru comportament. Nu stiu exact ce a facut sau spus tipul, pentru ca era mult in spatele meu, dar se pare ca o tipa l-a reclamat.
Ce se mai vaita saracu' - sa nu-l scoata, ca a platiti bilet etc. Dar sunt convinsa ca si-a meritat-o din plin, si ma bucur ca cei de la movieplex au intervenit.
Avalhon
24 Nov 2009, 16:33
Cand ai cumparat bilet ti-ai asumat si un minim de civilizatie sa taci naibii din gura si sa-i lasi si pe alti Homo Sapiens Sapiens care au platit si ei bilet sa se bucure de film.
Disciple
24 Nov 2009, 17:49
Am nimerit si eu la "The Box" langa 2 dobitoace care fiind atat de depasite de povestea de la care se asteptau sa fie blockbuster au declarat spasite(dupa ce in prealabil au discutat juma' de film de vrute si nevrute):Mai bine mergeam la "Sotia calatorului in timp"...X(
cremaxx
24 Nov 2009, 18:52
Eh..poate sa mamance,sa bea sa vorbeasca si putin intre ei sau la telefon(poate e ceva grav)....
Dar cand se ridica in picioare si se forfoie cautand ceva care nu mai gaseste.....X( ,apoi cand tocmai credeai ca s-a linistit mai face si schimb de locuri,in fata ta punandu-se o matahala de 2 metri patrati....:(( si cand toate astea au luat sfarsit se mai defocalizeaza si imaginea =)) ..deja e comedie.>:)
In ultimii ani de viata ai cinematografului din oraselul nostru (inainte de a-si da duhul cu totul - cinematograful, nu oraselul, desi nici el nu mai are multe...) chestia cool era ca aproape de fiecare data cind mergeam la film eram doar vreo 4-5 persoane in sala asa ca nu-mi faceam eu griji in privinta vorbitului...
Tin minte cind am vazut The Shawshank Redemption pentru prima oara, la cinema, eram tot asa vreo 6-7 in toata sala, era un ger crunt, nimeni nu stia nimic despre filmul respectiv si s-a dovedit pina la urma (pentru toti cred, nu doar pentru mine) o experienta de neuitat. Una dintre cele mai placute surprize de care am avut parte in cariera mea de cinefil...
Unde s-au dus vremurile alea...:((
Nici nu stiti voi astia cu cinematografe in oras ce inseamna sa fii vaduvit de asa ceva. Tare adevarat e - nu pretuiesti cu adevarat un lucru pina nu-l pierzi... Asa ca - suna a popcorn, vorbeste cineva, te retragi in cel mai linistit colt si multumesti cuiva acolo sus ca te mai poti bucura un pic de ARTA (intr-o mai mica sau mai mare doza...).;)
cremaxx
24 Nov 2009, 19:34
In ultimii ani de viata ai cinematografului din oraselul nostru (inainte de a-si da duhul cu totul - cinematograful, nu oraselul, desi nici el nu mai are multe...) chestia cool era ca aproape de fiecare data cind mergeam la film eram doar vreo 4-5 persoane in sala asa ca nu-mi faceam eu griji in privinta vorbitului...
Tin minte cind am vazut The Shawshank Redemption pentru prima oara, la cinema, eram tot asa vreo 6-7 in toata sala, era un ger crunt, nimeni nu stia nimic despre filmul respectiv si s-a dovedit pina la urma (pentru toti cred, nu doar pentru mine) o experienta de neuitat. Una dintre cele mai placute surprize de care am avut parte in cariera mea de cinefil...
Unde s-au dus vremurile alea...:((
Nici nu stiti voi astia cu cinematografe in oras ce inseamna sa fii vaduvit de asa ceva. Tare adevarat e - nu pretuiesti cu adevarat un lucru pina nu-l pierzi... Asa ca - suna a popcorn, vorbeste cineva, te retragi in cel mai linistit colt si multumesti cuiva acolo sus ca te mai poti bucura un pic de ARTA (intr-o mai mica sau mai mare doza...).;)
Imi pare rau de pierderea suferita...condoleantele mele.
Eu am fost saptamana trecuta la un cinematograf din Pitesti la care spectacolul se desfasura la fel,4-5 persoane,frig etc dar stateam linistit si mancam floricele,beam o cola,savuram filmul...Cand sa platesc pretul biletului la intrare imi spune casierul ca nu se mai tine spectacol la acea ora.....Eu il intreb cum adica,gandindu-ma ca poate e vreun spectacol inauntru si eu nu pot sa intru...Casierul imi spune: pai esti singurul care vrea sa intre la film......:-O
Apoi ajung acasa ,butonez internetul,dau peste cinemagia si acolo tastez Pitesti...Surpriza mare: rula filmul 2012 la un cinema de care eu nu auzisem.Ma uit mai bine si observ ca la acel cinematograf erau 6 filme,deodata! Cum naiba?Astia fac misto de mine?Adica ei nu mai vand bilete la un cinema care e in centrul orasului ,iar la un mool la intrare in oras sunt 6 sali de cinema?.....Ei bine asta e la fel ca cinamatograful tau ,numai ca in asta nu a investit nimeni bani sau banii de la spectacole s-au dus pe mertzane si bemveuri....>:)
Dragomara
24 Nov 2009, 19:39
io-mi amintesc cum am văzut unul dintre ultimele filme în oraş, Titanic: sala a fost plină până la refuz, însă nimeni nu îndrăznea să respire măcar, atât era de linişte; mă durea fundul de la scaunul tare, însă nu îndrăzneam să mă mişc, şi să tulbur liniştea.:">
obieciul ăsta de-a mânca, bea, de-a comenta şi mai ales a-ţi lăsarea mobilului deschis în timpul filmului mi se pare de-a dreptul nesimţire. :(
Dominic
04 Dec 2009, 12:09
Un unchi de`al meu imi povestea odata despre prima data cand a vazut el Liceenii.S`a refereit doar la un singur cadru, cel in care Stefan Banica Jr. o saruta pe Oana Sarbu, moment in care vreo 2-3 marlani din spate au inceput sa strige innebuniti..."Fu**-o Baaaaa". Sunt tot felul de personaje care vin strict la film doar pentru a face panarama.
TZurtzur
07 Dec 2009, 22:43
Am fost acum 3 zile la COWBOY, intr-un cinematograf mai vechi.
Filmul rula de vreo 15 minute si a venit o tanti portarita/vanzatoare in sala si a inceput sa strige dupa posesorul bicicletei din fata cinematografului, sau stiu eu unde isi lasase ala bicicleta.
Cum nu i-a raspuns nimeni, a parasit sala.
Peste inca 5 minute s-au aprins luminile, filmul a fost oprit si s-a intors tanti super nervoasa strigand de nebuna dupa "nesimtitul" cu bicicleta. X(
Cand din nou nu i s-a raspuns a parasit iar sala, dar filmul nu incepea.
Au trebuit ceva urlete de genul :FIIILMUUUL, de la oamenii din sala.
Deci asa se desfasoara un festival de film in Timisoara... ce minunat..
Avalhon
12 Dec 2009, 19:42
Intrebarea mea e : ati mai apucat sa vedeti fimul?:-O Sincer, la noi aici nu am intalnit asa ceva. Doamnele de la cinematograf erau super dragute.
Federico
12 Dec 2009, 22:52
In Vitan,la "Inglourious..."(a doua vizionare):
LaPaditte catre Landa:"Colonel,je vous presente ma famille."(sau cam asa ceva:) )
Vecinul de scaun mancator patimas de floricele,catre tovarasul sau :"Oh,yes!"
M-am infricosat de cat de macabre-mi erau gandurile fata de ins.
Neata!
Incerc sa-mi canalizez gandurile catre aceasta discutie.
Eu o sa vorbesc strict despre mine si experientele mele. Si sa zicem ca ma consider o persoana civilizata in limitele a ce vreti voi.
Luam exemplu: Hollywood Multiplex. Ma duc numai cu rezervare. Cateodata este casa speciala,ca teodata nu. Trecem peste. Acum - aici imi dau bila neagra. Sunt vajnic manacator de popcorn si bautor de lichide nonalcoolice. Telefon dat pe silentios, comentarii razlete la volum minim sau deloc (depinde).
Acum apare paradoxul. Pop-cornul se vinde acolo. Deci acceptat si aducator de venituri. Si toata lumea stie asta. Daca veneam cu pop-corn-ul de acasa, da. Deci, aici, nu va dau dreptate deloc. Este un lucru pe care il accepti sau nu si atat. Cand o sa scrie ca e interzis la revedere. Pana atunci face parte din legenda cinematografelor noastre bune sau rele.
Ma mir ca nu spuneti altceva. Cand intra zeci de oameni dupa inceperea filmului. Pe mine asta ma deranjeaza cel mai mult. Intuneric, locuri ocupate aiurea, isi varsa sosul de branza pe ei.... Eu nu as mai vinde bilete. Punct.
Needucati si needucate vor fi intotdeauna. Acum mai depinde si de zeita Fortuna sa nu ai parte de ei.
Eu sunt foarte curios cine va fi pe 18 Decembrie la Avatar 3D @ IMAX. Ce fel de public. Si tot asa.
Am zeci/sute de amintiri ciudate din ultimii ani de cinema - dar speranta moare ultima! Recunosc ca au fost si multe placute. Poate chiar mai multe. Nu le-am numarat si nici nu o sa fac asta.
La "Straini in noapte" cu Florin Piersic, spectacol la Opera, a vorbit omul, in preambul, jumatate de ora despre telefoane mobile si problemele pe care le ridica. La cinci minute de la incepere suna deja unul...... Au facut misto si au mers mai departe. Dezamagiti.La fel si la sala Studio - Teatrul de Comedie. Au luat-o la misto in ultimul hal. Sper sa se fi invatat minte invatat minte.
Concluzia o trageti voi, daca exista una.
Parerile vor fi impartite si stiti foarte bine de ce.
Va doresc toate cele buna,
S
P.S. Despre alea/aia cu tunsori afro care managie sau se contopesc cu tavanul nu aveti nicio parere? Am avut la crete si gealati in fata mea, imi venea sa fac pe stilistul cu ele/ei. Asta, NESIMTIRE!!!! Gata, ca nu ma mai opresc!
P.S. Si inca ceva: imi sarut iubita o data cam la 15 minute /silentios/gingas/tandru/ prin simpla intoarcere a capului. Pot fi condamnat pentru asta? Ar putea fi persoane invidioase. Corect? :)
thir13en
30 Jan 2010, 00:53
:| Dar de adultii care vin cu copii mici si le citesc subtitrarea ce parere aveti ?
cred ca depinde de atmosfera. sau daca e vreo voce placuta, pe mine nu m-ar deranaja foarte mult.
ma eneveaza cand cineva vorbeste aiurea in timpul unui film .
Eu, personal, sunt iritat de tot ce ar putea sa ma deconecteze de la film.
Chiar recent, in timp ce vizionam filmul respectiv, subiectul acestuia obligandu-ma sa-mi pun neuronii la munca pentru a procesa fiecare detaliu (era vorba de "Sherlock Holmes"), un miros de ketchup iute venit de la vecinu' din stanga ce infuleca cu o pofta nemasurabila chipsuri cu sosul respectiv, mi-a distras atentia de la film. Ideea ca urasc ketchup-ul m-a indispus pentru cateva momente si am fost "deconectat" de film...
pentru a evita deconectari de genul, e de preferat home theater. cea mai sigura solutie.
pe fiecare dintre noi ne deranjeaza cate ceva.
dau un exemplu banal: sa zicem ca persoana de langa mine (necunoscuta) se da cu un parfum care nu-mi place si imi provoaca o stare de disconfort. cine e de vina? ea, ca s-a parfumat prea dulce? eu, ca nu imi plac parfumurile dulci? nimeni. unde e multime apar si astfel de situatii. de cele mai multe ori. asta e. incercam sa convietuim intr-un fel sau altul. bineinteles poti sa te porcaesti cu ea, sa o faci curva ieftina, sa ii dai si vreo cateva perechi de palme........... :) sau te ridici si pleci.
nu suport sa vorbeasca cineva, pentru ca-mi distrage atentia. in timp ce urmaresc un film, nu fac si alte lucruri cum ar fi sa mananc, sau alceva, nu suport. nu suport cand rontaie cineva floricele, ma irita chestia asta, sau la cinema, se trezesc unii sa rada ca prostii cand nu e cazul.
repetam - s-a inventat HOME CINEMA - dolby dgital readyHD slim fast gen7 samsung 6+1 pereti casa garsoniera canapea perne papuci ...............
Nu am dispozia sa vad de fiecare data filme singura, sau in doi. Eu prefer cinema-ul. Acea solidaritate trista cu toti ceilalti spectatori, cand vezi o drama, acea complicitate tacita cand am prins toti poantele bune dintr-o comedie... Am nevoie de trairile astea, pe care sa le impartasesc cu ceilalti.
atunci esti solidar 100%. cu limite, bineinteles.
hokage33
27 Feb 2010, 10:32
Am niste prieteni enervanti. Vad filmul prima data cu ei si deja incep: "Ce se intampla in continuare?" si chestii de genul enervante si acasa si la cinema. Si mai si rad cu voce tare pentru niste chestii care abia merita sa zambesti cu jumatate de gura si rad tare si zgomotos.
BLACK-SPIDER
27 Feb 2010, 15:16
Mi-am adus aminte ca era o seara ploioasa si neavand ce face in casa, il iau pe un prieten si hai sa mergem la mall la un film. S-a nimerit sa fie Fast and furious 4. A fost k pana la jumate desi in sala erau unele persoane dubioase. La un moment dat din randurile din fata se aude o voce : "Ba Ioane ba, iti place filmu? " Am fost pe jos de ras :)) :)) =))
Vorba ceea : " Dupa ce ca esti prost mai si semnalizezi "=))
george_rossi
03 Mar 2010, 19:23
cum te cheama
Federico
03 Mar 2010, 23:47
http://www.youtube.com/watch?v=Absv00MBl50&feature=player_embedded
:D
BLACK-SPIDER
04 Mar 2010, 00:08
Super! Doamne ajuta sa dispara reclamele difuzate in timpul filmelor! :D
dianagrigore
04 Mar 2010, 02:42
Hollywood Multiplex. Sala-jumatate plina. In timpul reclamelor, galagie mare, zici ca eram la circ. Tipete, strigate si alergari prin fata proiectorului. Incepe filmul(Micmacs
sergiuseling
10 Mar 2010, 21:16
Ce să facem îi suportăm pe toți. Uitați ce a pățit unul că i-a întrerupt pe alții din vorbit în timpul filmului.
http://www.latimes.com/news/local/la-me-meat-thermometer10-2010mar10,0,7045869.story
bogdan0125
13 Mar 2010, 20:49
Eram la Alice in Tara Minunilor ( prin randurile din fata) si erau unii in spate care in timpul filmul nu au facut altceva decat sa comenteze filmul aiurea si cu voce tare si sa vorbeasca la telefon. M-au enervat la culme ca nu puteam sa vad si eu filmul linistit si trebuia sa-i ascult pe aia din spate care au vorbit tot timpul. X( X( X( X(
De ce nu le-ai zis ceva? :D
de multe ori mi se intampla sa stau la cinea langa adolescente/adolescenti care vorbesc in timpul unui film, " stai sa vezi acu', " stai sa vezi dupa aia", "ce sexos e asta", :"asta e cu asta", doamne, cat de enervant poate fii. Chiar nu se gandesc sa poate ii deranjeaaza pe altii?
copila_satanista
15 Mar 2010, 12:16
nu ;)
radu_ionascu
22 Mar 2010, 21:45
nu suport!
Radu1711
03 Apr 2010, 16:02
in cazul in care ma uit cu o fata la film nu vorbesc dar se uita filmul la noi, cand ma uit singur iara nu vorbesc:))
Am patit si eu sa stau langa d'astia care le merge gura in timpul filmului. Mi se pare lipsa de bun simt, dar nu mi se pare ci este o lipsa de bun simt din partea celor care vorbesc in timpul filmului. Ce nu poti sa discuti dupa film? Ceea ce ma mai enerveaza este si faptul ca unii aduc diferite chipsuri sau alte lucruri in punga si se pun pe fosnit pe toata durata filmului, astia ma dispera mai mult decat cei care vorbesc :)) :|.
Pe mine ma enerveaza cel mai mult aia care se trezesc, dupa vreo scena mai importanta, sa zica "ba, ce m-am speriat" sau "doamne, esti nebun" in asa fel incat se aude perfect oriunde ai sta in sala de cinema. Daca nimeresti mai multi deja devine superb. Iar la animatii ma enerveaza teribil copiii, pentru ca sunt mega rasfatati si au niste parinti prosti care nu-s in stare sa le explice niste reguli de bun-simt. Am renuntat sa mai merg la animatii tocmai din cauza asta.
In rest, acasa, daca sunt cu prietenii comentam in general ce se intampla in film, si nu ma deranjeaza deloc, e chiar mai placut sa vezi un film asa. Daca vad filmul cu o alta persoana, n-am nicio problema sa nu zic nimic sau sa nu comentez. Cand sunt singura mai scap niste replici fara sa-mi dau seama, in rest rad destul de zgomotos.
FlorinMovieFreak
18 Apr 2011, 06:23
Discutia in timp filmului poate sa fie constructiva .. daca o faci cu discretie .. gen te apropii de urechea persoanei cu care esti si vorbesti in soapta .. astfel nu uiti ideea care ai avut-o si sa astepti pana la final .. si nici nu deranjezi pe ceilalti :)
La comedii nu cred ca se opune nimeni unor rasete, discutii and so on .. aici totul e relaxant .. n-ai nevoie sa fii piesa de mobila ca sa intelegi ceva ..
La horror, sf, action sau alte genuri .. chiar daca nu-i o scena foarte hazlie .. atmosfera de acolo .. ecranul mare .. bezna .. amplifica orice chichitza si-o poate face very funny :)
In fine .. e frumos sa avem libertate .. nu sa stam sub impresie ca-i cineva langa noi cu un pistol la tampla ..
Faza asta cu nu vorbi mi se pare comunista ..
ionutt-
30 Apr 2011, 15:51
Am grija sa nu se vorbeasca pe langa mine dinainte de a incepe filmul.
danonino
30 Apr 2011, 23:57
Rezervi tot in jurul tau, pe o raza de 5 scaune?
FlorinMovieFreak
01 May 2011, 02:17
Eu zic c-o da in smardoiala :))
Sorin87
03 Jun 2011, 22:52
nu practic asa ceva :D
Lady_Skar
04 Jun 2011, 09:32
Deci in general evit situatii de genul (in care se vorbeste pe langa mine) pentru ca de obicei mai duc la film singura, si ma duc in zilele si la orele in care stiu ca nu prea e lume si evit multiplexurile din mall-uri.
Going to the movies is a very solitary experience for me. :P
Dar din putinele ori cand am avut de-a face cu asa ceva... daca este vreun gen de vorbitor la film care ma enerveaza mai rau si mai rau este dobitocul atotstiitor care tipa in gura mare ce se intampla in film cu 5 minute INAINTE sa se intample. De obicei pampalaul asa a iesit ori cu o gagica ori cu un grup de prieteni si vrea sa se dea el mare ce mari cunostinte de cinefil are.
Asa mi s-a intamplat cand am castigat o invitatie la POTC 3 si din pacate fiind o vizionare mai speciala, sala avea sa fie plna. Si am stat langa un cretin care era acolo bineinteles cu o tipa. Si intotdeauna inainte sa se intample orice in film gen plot twist, il auzeam pe idiotul asta:
"Ah sa vezi ca e Barbossa"
"Ah, sa vezi ca e taica-su"
"Ah sa vezi ca de fapt Bruce Willis era mort"
http://1.bp.blogspot.com/-otl7JPCMyvc/TXtq51wo0ZI/AAAAAAAABsk/WC87pX70dh4/s1600/FU%2Bguy.jpg
Problema nu este ca ma spoilereste, pentru ca sunt destul de inteligenta cred sa-mi dau si eu seama de chestiile astea. Dar cand cineva le da glas si le spune cu voce tare, sunt cu atat mai putin impresionante cand in sfarsit se intampla. In plus, tipii de genul asta se cred the ultimate shit pentru ca si-au dat ei seama ce o sa se intample in filmele americane pe care trebuie sa fi oligofren sa NU iti dai seama din minutul in care a inceput sau din trailer EXACT cum se va desfasura actiunea.
Unless it's made by Nolan or Lynch or some shit.
Deci da, astia care mergeti la film cu alti oameni pe care vreti sa-i bateti la fun cu enciclopedia de ciudatenii si interesting trivia pe care o aveti in cap.... stfu.
carmen_angelus_romila
30 Oct 2018, 19:16
Strict instinctual, depinde ce film vizionezi si cu cine...!
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.