View Full Version : Ne dor palmele pe care le dam (?)
jactati
11 Jun 2009, 10:29
Liiceanu isi aminteste in Usa Interzisa ce tare l-au durut cele 3 palme pe care le-a dat in viata. Si-l citeaza pe printul Miskin (Miss Keen, dupa cum pronunta o doamna la radio) al lui Dostoievski care-i spunea palmuitorului: " O, nici nu stii cat de rau o sa-ti para! Cat de mult o sa suferi ca ai facut asta!" In lumea virtuala palmele se dau des si din toate pozitiile. Dar eu cred ca, desi virtuale, ele dor la fel de tare si pe cel care le da si pe cel care le primeste. Stiu ca eu sunt mai softy (sau cel putin incerc sa fiu) dar creditez pe oricine, de pe acest forum sau de aiurea, cu atat simt moral (stiu ca unii se "declara" amorali sau imorali dar eu nu cred astfel de declaratii) incat sa-i doara palmele pe care le dau. In cele 3 minute de glorie (timpul intre o postare si raspunsul la ea) cred ca apare o remuscare. Apoi adversarul ataca din nou si ne reactivam partea neagra. Pana cand? Pana la extenuare. Sau pana cand cel mai destept cedeaza. Si daca ala nu esti tu? Atunci ramane un gust amar. Pana cand? Pana la o noua confruntare. De ce? Pai ca sa ne actualizam parere "buna" despre sine? Care Sine? Ooops!
Cred ca v-am dat destula filozofie pentru un inceput de week-end dar ar fi interesat de vazut cum va pozitionati fata de spusa lui Liiceanu. Finally, stiu si imi asum ca binele e plicticos. Dar e atat de rar ...
Pe mine ma dor rau de tot palmele pe care le dau. Cele pe care le iau, mai putin...
jactati
11 Jun 2009, 10:33
Pe mine ma dor rau de tot palmele pe care le dau. Cele pe care le iau, mai putin...
Cinste tie. Cu cine te-ai antrenat ... pentru anduranta la primit?
Cinemania
11 Jun 2009, 10:34
idem, din propria experienta am observat ca mai tare doare cand dau palme decat atunci cand iau
illotempore2002
11 Jun 2009, 10:35
pe mine nu ma dor nici alea pe care le dau nici alea pe care le iau
sincer acuma.
Stie ea. :)
jactati
11 Jun 2009, 10:39
Stie ea. :)
Pare ca te-a iertat. Pentru palmele pe care ti le-a dat. You lucky ...
jactati
11 Jun 2009, 10:40
pe mine nu ma dor nici alea pe care le dau nici alea pe care le iau
sincer acuma.
illo tu esti foarte speciala. barbatii e mai slabi.
illotempore2002
11 Jun 2009, 10:42
e hai, nu ma lua acuma peste picior. :)
jactati
11 Jun 2009, 10:44
e hai, nu ma lua acuma peste picior. :)
un pic e permis.;) Altfel thread-ul seamana cu slujba de duminica. Confess you sinners ...
illotempore2002
11 Jun 2009, 10:46
pe cat pariu ca acest un pic are sa degenereze?
:D
jactati
11 Jun 2009, 10:51
pe cat pariu ca acest un pic are sa degenereze?
:D
In acest caz eu ma retrag, cat am onoarea nereperata. Am aruncat piatra si acum ... tuleo.
illotempore2002
11 Jun 2009, 10:52
ei, nu acum....
eu promit ca nu fac scandal.
:)
Promiti ca nici nu ignori?
Pitbull
11 Jun 2009, 10:57
Din päcate, am doza mea de cruzime, asa cä uneori (când, la nivel imediat, sunt justificate), palmele pe care le dau îmi produc pläcere. Dar, pe lângä asta, mai sunt si constient de adevärul citatului din Dostoievski cu care a deschis Jactati acest topic, asa cä încerc sä fiu întelept si sä nu-mi încarc contul pe mai târziu.
...Ceea ce e neasteptat de simplu: proverbiala întoarcere a celuilalt obraz nu e chiar un exercitiu de pämpälosenie, cum superficial o interpreteazä unele opinii - totul e sä stii sä folosesti perspectiva. Bunäoarä zilele trecute, când unul dintre stupefiantele paradoxuri cu username de pe-aici (în sensul cä pânä si o nulitate poate înmagazina tone de prostie näucä) s-a apucat sä-si lanseze dejectiile spre mine. L-am provocat sä continue, antrenându-l cu musträri patern-blânde (tocmai pentru cä stiam cä nu le suportä). Indivacuumul, evident, nu pricepea nimic, tot insista, iar când îi cädeau înapoi în gurä credea cä pur si simplu life sux. Well, it really does - pentru cei a cärora e doar un simulacru.
illotempore2002
11 Jun 2009, 11:02
toti avem o doza de cruzime. in momentul in care cineva te agreseaza, este mai mult decat logic si pozitiv (in sensul apararii intru supravietuire) sa dai si tu in celalalt.....nu vad de ce mi-ar parea rau sau de ce m-ar durea?
totul se reduce la instinctul de conservare: as simple as that. Vrei sa-ti aperi imaginea, numele, vrei dreptatea ta, vrei sa-ti demonstrezi superioritatea sau sa-ti negi inferioritatea, toate astea sunt necesare pt o buna igiena a psihicului. Ca uneori totul capata o forma pestritza, e alta poveste.
corinka
11 Jun 2009, 11:02
Nu ma dor palmele pe care le dau pe buna dreptate, ma doare cand realizez ca am lovit din greseala sau ca am dat prea tare.
Si palmele pe care le primesc ma dor, durerea depinzand mai ales nu numai de intensitate, ci si de persoana palmuitorului.
L.E. Uneori doare mai tare lipsa unei palme necesare decat primirea sau darea uneia.
jactati
11 Jun 2009, 12:46
@pitbull: daca stiai ca va reactiona ti-ai facut pacate cu el, indiferent de cum iti linistesti constiinta. cred ca trebuie sa bagi vreo 10 rugaciuni de penitenta - doza minima.
@illo: daca ne-ar mana doar instinctul de supravietuire si cruzimea adio civilizatie (gen minor dealtfel fata de problemele morale dostoievskiene). toata ipocrizia asta sociala numita civilizatie e un rau necesar. nu vorbesti urat si de rau asa cum nu te scobesti in nas (desi iti vine) - pentru ca-i :-& pe altii. si omul e zoon politikon (mai mult zoon).
@corinka: in relatiile normale dintre oameni (exceptam aici intalnirile primordiale, revelatoare, iluminatoare) palmele nu rezolva nimic. E un principiu de baza al educatiei - and for good reason. grecii antici au inventat retorica, dialectica, maieutica, banalul dialog pentru a-ti comunica "dreptatea" - asa ca pe scurt eu nu simt nevoia nici unei palme, desi s-ar putea sa-mi iau cateva pen' ca sunt patronizing;
@all: cred ca v-ati confesat deajuns si cum sunt sigur ca in afara forumului nu pacatuiti cu cuvantul si cu gandul cred ca nu mai aveti nevoie de alta impartasanie pentru vreo saptamana;
@bucuresteni: daca n-ati facut-o dati fuga la Dalles si vedeti expozitia lui Mirel Zamfirescu. Este un periplu minunat prin istoria picturii (plus un quelque chose personal) iar lucrarile arata o minunata aplecare spre soarta celor "cazuti". Doar titlurile si va spun tot: Sodomaice (:">), Izgonirea din rai, Cain si Abel, Fiicele lui Lot, etc. In concluzie: there's hope for us sinners.
Pitbull
11 Jun 2009, 12:54
Don't worry, în rugäciunea mea zilnicä e inclusä si fraza: "Si-Ti multumesc pentru dusmanii mei care mä încoltesc, fiindcä nu fac decât sä-mi punä la încercare puterea, forta, täria, rezistenta, räbdarea, vointa si credinta, drept pentru care Iti spun: iartä-i, cä nu stiu ce fac."
De fapt, provocarea mea avea un scop trapeutic: nu urmäream sä-l întärât sä päcätuiascä din nou (ca obiectiv final) ci, în ultimä instantä, sä-l fac sä-si atragä bannarea, care sä-l apere de sine însusi. Acum, nu mai päcätuieste. (Cel putin, nu aici.)
corinka
11 Jun 2009, 12:57
@corinka: in relatiile normale dintre oameni (exceptam aici intalnirile primordiale, revelatoare, iluminatoare) palmele nu rezolva nimic. E un principiu de baza al educatiei - and for good reason. grecii antici au inventat retorica, dialectica, maieutica, banalul dialog pentru a-ti comunica "dreptatea" - asa ca pe scurt eu nu simt nevoia nici unei palme, desi s-ar putea sa-mi iau cateva pen' ca sunt patronizing;
De acord, dar uneori o palma este ca o cafea sau un ceas desteptator... Te "trezeste".
jactati
11 Jun 2009, 13:01
De fapt, provocarea mea avea un scop trapeutic: nu urmäream sä-l întärât sä päcätuiascä din nou (ca obiectiv final) ci, în ultimä instantä, sä-l fac sä-si atragä bannarea, care sä-l apere de sine însusi. Acum, nu mai päcätuieste. (Cel putin, nu aici.)
Desi sunt nou pe forum am o cu totul alta parere despre bannare. Cred ca ea inraieste cam la fel cu inchisoarea. Adica oamenii se intorc din bannare si mai frustrati si mai bannabili. Dependenta de forum/blog/internet cred ca amplifica frustrarile generate de faptul ca ti-e interzis sa te exprimi. Ah, ignorarea exprimarilor indecente, aia ar putea fi o solutie. Ma mai gandesc.
Ambra Blu: Reloaded
11 Jun 2009, 13:02
Nu va suparati ca intervin, dar care dintre voi miroase asa urit incit a ajuns pina la mine in birou?
jactati
11 Jun 2009, 13:05
Nu va suparati ca intervin, dar care dintre voi miroase asa urit incit a ajuns pina la mine in birou?
Eu. Nu vezi ce cald e-afara?:)
Pitbull
11 Jun 2009, 13:23
Maicä-mea avea o vorbä: "Greutätile scot la ivealä esenta individului: pe cel bun, îl fac si mai bun; pe cel räu, si mai räu." Asa si cu închisoarea, si cu bannarea - si se aplicä si neutrei multimi vide: o enitate nulä, prin bannare, sfideazä orice logicä si devine si mai nulä. E drept, una singurä e capabilä de cest paradox: Ambr Abul-icu, care din fiecare bannare se întoarce si mai cäzut în gland decât înainte.
Acum, de pildä, vrea sä si-o definitiveze, si sä si-o ia si pe IP. Il vom servi.
jactati
11 Jun 2009, 13:27
Ba eu ma tem ca si Pauline s-a-ntors cam ravasita din bannare. Si ea nu parea nula, cel mult "sensibila". Sa lasam statistica sa spuna, dar ma tem ca voi avea dreptate.
Pitbull
11 Jun 2009, 13:35
Nulä nu era, nici vorbä.
Dacä s-ar fi putut controla...
Bannarea ei a fost o foarte regretabilä necesitate.
(Nu ca în cazul lui Am-Bubu: Recycled; a lui e doar un trasu-apei indiferent.)
jactati
11 Jun 2009, 13:56
De acord, dar uneori o palma este ca o cafea sau un ceas desteptator... Te "trezeste".
Arareori. Cel putin conform experientei mele. Dar "poate sa". Cu grija insa, ca daca dai prea tare risti sa-l adormi la loc. For good. Sau sa fie si mai bezmetic. Oricum, scena mea favorita cu palme e cea dintre Cracanel si Pampon.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.