View Full Version : Gus van Sant: cat este de iconoclast?
illotempore2002
26 May 2009, 19:46
My Own Private Idaho
Gerry
Elephant
Last days
Paranoid Park
Acestea ar fi cateva dintre cele mai sonore titluri din filmografia lui. As exclude aici discutarea filmelor extrem de mainstream si hollywood like (Milk, Good will hunting).
Voi face un poll dupa ce mai nominalizati voi cateva titluri care ati vrea sa apara pe langa cele de mai sus. Atentie, nominalizati numai acele titluri care credeti ca sunt "impotriva curentului", tin foarte mult sa nu bagam aici orice film care ne-a placut noua doar pt ca ne-a placut.
Deci, care este cel mai atipic / inedit / rebel film al lui GvS?
illotempore2002
26 May 2009, 20:47
In ceea ce priveste preferintele personale, pur si simplu nu pot alege intre Elephant si Last days. Ambele vorbesc de impactul dezastruos al epocii in care traim asupra omului si invers, de impactul omului asupra epocii nebune in care ne aflam.
Insa pe cat de axat pe un fenomen social este Elephant, pe atat de "individual"este Last Days (in sensul ca isi opreste atentia, cu un focus maxim, marit pana la cer, asupra unui singur individ, Kurt Cobain, care insa devine o generatie socio-culturala intreaga).
Pe cat de imbogatit cu indicii si evenimente exterioare este primul, pe atat de "minimalist" este al doilea.
Este Last Days un film biografic (impropriu zis, intrucat sunt analizate in detaliu ultimele zile din viata artistului) tipic sau cu totul aparte? Ati mai simtit in vreun alt film compasiunea atat de suferinda a unui regizor pt eroul sau, si toata aceasta compasiune fiind exprimata prin mii de actiuni banal de tragice (Kurt plange, Kurt mai scrie un cantec depresiv, Kurt se joaca cu o arma, Kurt sta izolat in padure - la limita cliseului, nu?)?
Ati mai vazut biografii atat de
miercuri
26 May 2009, 21:58
My Own Private Idaho poate ca e mai putin experimental decat ce a urmat, dar e de departe GvS-ul pe care il indragesc cel mai mult. Musteste a raw talent si e ca un prevestitor al celorlalte filme pe care avea sa le faca.
Last Days pe de alta parte nu m-a impresionat cu nimic. Personajele vin cu un "bagaj' biografic si sunt cumva lasate de izbeliste, iar Blake e interpretat de Michael Pitt out of all ppl, ceea ce pe mine m-a descurajat din start. Overall pare un fel de Kurt Cobain fanfiction si din filmele recente ale lui GvS asta mi se pare cel mai slab.
corinka
26 May 2009, 22:05
Unde sunt Good Will Hunting si Milk?
Dintre filmele lui Van Sant am vazut asa: Good Will Hunting, Elephant si Milk. Cam putine, asa ca ar trebui sa ma abtin de la vot. Pe cele vazute le-as clasa cam asa:
1. Elephant
2. Good Will Hunting
3. Milk
corinka
26 May 2009, 22:11
Filmografia completa (lung-metraje) a lui Gus Van Sant:
* Mala Noche (1985)
* Drugstore Cowboy (1989)
* My Own Private Idaho (1991)
* Even Cowgirls Get The Blues (1993)
* To Die For (1995)
* Good Will Hunting (1997)
* Psycho (1998)
* Finding Forrester (2000)
* Gerry (2002)
* Elephant (2003)
* Last Days (2005)
* Paranoid Park (2007)
* Milk (2008)
Putem baga 10 in poll, deci trebuie sa renuntam la trei.
illotempore2002
27 May 2009, 05:03
As exclude aici discutarea filmelor extrem de mainstream si hollywood like (Milk, Good will hunting).
vorbim de iconoclast nu de iconodul.
si facem poll cu filmele mai deosebite ale lui GvS nu cu filmografia lui.
deci Miercuri zici ma my own private idaho nu e big deal? eu nu l-am vazut, nu ma pot pronunta.
illotempore2002
27 May 2009, 10:25
My Own Private Idaho poate ca e mai putin experimental decat ce a urmat, dar e de departe GvS-ul pe care il indragesc cel mai mult. Musteste a raw talent si e ca un prevestitor al celorlalte filme pe care avea sa le faca.
Last Days pe de alta parte nu m-a impresionat cu nimic. Personajele vin cu un "bagaj' biografic si sunt cumva lasate de izbeliste, iar Blake e interpretat de Michael Pitt out of all ppl, ceea ce pe mine m-a descurajat din start. Overall pare un fel de Kurt Cobain fanfiction si din filmele recente ale lui GvS asta mi se pare cel mai slab.
fuck me, Michael Pitt is sooooo fucking great as Cobain!
Este perfect pt rolul asta si il interpreteaza incredibil de bine....este blond, frumos, palid, ravasit, ravasitor, chiar nu vad un alt blond mai potrivit pt asta.....doar nu l-ai fi vrut pe Ethan Hawk cu figura aia dulce gretoasa?
miercuri
27 May 2009, 16:54
As exclude aici discutarea filmelor extrem de mainstream si hollywood like (Milk, Good will hunting).
vorbim de iconoclast nu de iconodul.
si facem poll cu filmele mai deosebite ale lui GvS nu cu filmografia lui.
deci Miercuri zici ma my own private idaho nu e big deal? eu nu l-am vazut, nu ma pot pronunta.
Ah nu, dimpotriva, doar ca nu e la fel de experimental, e un fel de supa primordiala a temelor lui van Sant. Cam tot ce-a urmat you can trace it back to My Own Private Idaho. Vezi-l pretty please :D chiar sunt curioasa cum o sa-ti para.
Iar Michael Pitt, nu stiu altii cum il vad, dar pe mine m-a enervat inca din Dawson's Creek si mi se pare ca are uneori fata de porc infatuat, bine hranit sau un fel de perverse baby face. :P Numai in Funny Games am reusit sa-l tolerez.
buticut
27 May 2009, 17:18
Filmografia completa (lung-metraje) a lui Gus Van Sant:
* Mala Noche (1985)
* Drugstore Cowboy (1989)
* My Own Private Idaho (1991)
* Even Cowgirls Get The Blues (1993)
* To Die For (1995)
* Good Will Hunting (1997)
* Psycho (1998)
* Finding Forrester (2000)
* Gerry (2002)
* Elephant (2003)
* Last Days (2005)
* Paranoid Park (2007)
* Milk (2008)
Putem baga 10 in poll, deci trebuie sa renuntam la trei.
Psycho nici nu are ce cauta in lista. What the hell was Van Sant thinking? S-a vrut a fi un omagiu adus lui Hitchcock,dar actingul e execrabil, secventa dusului a fost distrusa complet si cea cu masturbatul e complet inutila,ca tot filmul de altfel. Psycho fusese al doilea film dupa Good Will Hunting de-al lui pe care il vazusem, mai-mai sa ma faca sa renunt in a-l lua in serios.Noroc ca am revenit la sentimente mai bune si astfel am bifat si Elephant,Paranoid Park si Milk, ar fi fost mare pacat sa trec peste ele. Finding Forrester parca l-am prins o data la tv, dar mi-l amintesc vag, iar My Own Private Idaho e de multa vreme pe lista mea de "must see".
illotempore2002
28 May 2009, 15:12
Care vi se pare cel mai rebel si inovator film al lui GvS?
L.E. mea culpa, sufar de neatentie cronica, este My own private Idaho, dar voi stiati asta deja :">
eu nu prea-l am la suflet pe van sant, ce am vazut de la el...my own private idaho ( nu pot sa spun ca m-a impresionat desi mi se pare unu dintre cele mai dragute filme ale lui)
good will hunting (m-a impresionat tare cand eram mic dar mi-a trecut)
finding forrester (la fel cand eram mic si era bun in argumente ca nu s-au facut filme cu negri intelectuali),
Gerry (laba ce se vrea avangarda)
Elephant (luat dupa Alan Clarke ca si Psycho ideea asta cu omagiile mi se pare cea mai buna solutie cand n-ai o idee originala)
Paranoid Park (Elephant mai prost)
Milk (nu am devenit nici mai homofob nici mai homofil dupa el si in afara de Sean nu m-a impresionat altceva p-acolo)
Alex Leo Serban
22 Jun 2009, 05:29
'gerry' e unul din cele mai mind-blowing filme pe care le-am vz - ever!
categoriile astea - 'avangarda', blabla - n-au nicio noima: sint filme care nu seamana cu nimic altcva & basta
pe mine 'gerry' m-a tinut start/finish, nu m-am plictisit o sec; l-am descris drept 'cel mai lung suspans din ist cinema-ului' - si crek este: un fel de 'waiting for godot' in miscare B-)
my top 5 gvs e, deci
1 gerry
2 last days
3 elephant
4 paranoid pk
5 m.o.p.i.
+ i have a crush for 'psycho', care e mult mai inteligent decit pare la prima vdr ;)
ps asta cu 'originalitatea' la cineasti postmoderni (tarantino, almodovar, coen bros etc) e k si cum ai vrea musicaluri fara muzica :))
Deci Milk nu intra in Top 5?
buticut
22 Jun 2009, 11:12
+ i have a crush for 'psycho', care e mult mai inteligent decit pare la prima vdr ;)
Oh no you didn't :((!!
Alex Leo Serban
22 Jun 2009, 12:15
nu k film! - 'decit' k experiment: crek era nevoie sa se faca si 'asa cva'...
ce sa fac, imi plac experimentele ;)
Pitbull
24 Jun 2009, 11:02
De ce lipseste din poll "Milk"? Eu, hâc, cu cine votez...?
La drept vorbind, abia cu ästa m-a cucerit Van Sant. Foarte iconoclast (ca film) nu e (si nici pe Gus nu-l gäsesc din cale-afarä de), însä ar putea fi considerat oarecum on-topic ca subiect.
Ambra Blu
24 Jun 2009, 15:14
'Milk' n-are nici o treaba cu iconoclasmul, batrine. Esti offtopic, nu mai posta, mersi, pupici.
Pitbull
24 Jun 2009, 18:07
C-are asta, P.M.S., sau ce are, de tot vorbeste ne-ntrebatä? De când a fost debannatä, se tot bagä-n seamä ca fata mare la märitat (parafrazä ineditä). Potoliti-o, careva.
(Gloria, m-ai rugat s-o ignor, cä se tot smiorcäie la voi - cä vrea-n forum, cä n-o mai tine, c-o fi, c-o päti... Zi-i cä e valabil si pentru ea - dacä nu cumva vrea s-o bannäm mintenas.)
Ambra Blu
24 Jun 2009, 19:04
Acu ce 'reacu' oi cotcodaci asa speriat, nu stiu, ca si gloria si stefandor citesc ce iti scriu, indiferent daca iti exagerezi tu geamatu' aratind cu destiu'. Tu ai postat aici la 'Milk' doar ca sa nu ramina sus topicu' cu 'AITILOP', asa cum ai sters si editat si azi comentariile noi la postul respectiv, de pe sectiunea unde clocesti tu. Esti mai transparent in intentii ca o erectie, batrinule* talmaci.
Si nu te mai speria atit de umbra pulii mele, 'te reacu', ca pare mare doar pentru astia firavi in gind si port, ca tine.
*Nota bene: 'batrinule' nu este deloc o jignire, caci face vorbire de o realitate, virsta biologica a batrinului si vasnicului traducator de ocazie.
In concluzie: 'Milk' nu este un film de luat in seama pe aceasta sectiune.
Pitbull
24 Jun 2009, 19:04
Ai visat azi-noapte, puisor. Hai, fii cuminte.
illotempore2002
24 Jun 2009, 23:14
mai, Milk nu e iconoclast (poate iconodul, icoana fiind acel guvernator sau ce kkt e, n-am vazut filmu), l-a mai propus cineva si am zis ca nu e. e o biografie banala cu buget urias, mare smekerie (si in general nu vad de ce-ar fi biografiile iconoclaste, fie ele si Amadeus) da de ce tre sa va porcaiti din atata lucru?
hai, valea de-aici amandoi!
corinka
25 Jun 2009, 19:01
Daca vreti sa vedeti Psycho de GVS, e astazi la 21.00 pe TV1000.
halebardul
25 Jun 2009, 19:21
raspuns la intrebarea din titlul topicului: El este foarte iconoclast.
gata.
Alex Leo Serban
26 Jun 2009, 08:48
Daca vreti sa vedeti Psycho de GVS, e astazi la 21.00 pe TV1000.
asta, doar dk veti fi vz 'psycho'-u lu hitch in prealabil, alfel n-are niciun kikirez... ;)
ps kirilov a facut o kestie supertare la cinematek, acu crek 10 ani: a proiectat varianta hitch & varianta gvs in bobine alternative, cind alb-negru, cind color - povestea curgind mai departe B-)
corinka
26 Jun 2009, 09:22
Misto ideea lui Chirilov!
Varianta lui Hitch am vazut-o deja, e drept, nu foarte recent. Ai crezut ca n-am vazut-o deloc sau vroiai sa spui ca e bine sa fie vizionate cele doua versiuni imediat una dupa alta?
miercuri
26 Jun 2009, 22:57
e o biografie banala cu buget urias
nu e chiar asa banala, asta pentru ca Sean Penn e super in forma, o placere sa te uiti la el. dar indeed, deloc iconoclast.
Alex Leo Serban
27 Jun 2009, 06:32
Misto ideea lui Chirilov!
Varianta lui Hitch am vazut-o deja, e drept, nu foarte recent. Ai crezut ca n-am vazut-o deloc sau vroiai sa spui ca e bine sa fie vizionate cele doua versiuni imediat una dupa alta?
corinka, sfatul meu era generic, nu se referea la tine! :)
vroiam doar sa avertizez k dk vezi 'psycho'-u lu gvs fara sa fi vz cel al lu hitch nu prea are sens... (+ k iti strici placerea de a vedea hitch-u 'proaspat' dupa :)) )
buticut
27 Jun 2009, 14:14
[(+ k iti strici placerea de a vedea hitch-u 'proaspat' dupa :)) )
Proaspat...si nitel mai kinky ;).
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.