PDA

View Full Version : Brasov - Best Film Festival


halebardul
14 May 2009, 12:02
Braşov, 12 mai /Agerpres/ - A treia ediţie a "Best Film Festival", singurul festival de film din Braşov, eveniment cultural destinat încurajării şi promovării tinerelor talente din domeniul cinematografiei, se deschide marţi, la ora 21,00, la Rectoratul Universităţii Transilvania.
În concurs participă scurt-metraje realizate de studenţi şi de liceeni.
Cinci zile de proiecţii, cinci locaţii aflate în centrul Braşovului, 53 de scurtmetraje şi 6 filme în afara concursului marchează acestă ediţie a festivalului, a declarat, pentru AGERPRES, Răzvan Popescu, coordonatorul evenimentului.
Festivalul are două secţiuni - documentar şi animaţie -, la care se adaugă şi o secţiune dedicată promovării judeţului Braşov prin filme de scurt-metraj care servesc implementării noului brand turistic al judeţului "Braşov Be. Live It".
De miercuri până vineri, la Centrul Cultural Reduta, vor fi proiectate filmele din concurs, iar de la ora 21,00, în locaţii speciale cum sunt Librăria Okian, curtea Rectoratului Universităţii Transilvania, curtea Bibliotecii Judeţene sau terasa Paris Panam de pe strada Postăvarului vor fi proiectate filme cu influenţă steampunk, un subgen al filmului SF şi al ficţiunii speculative.
Sâmbătă, la Centrul Cultural Reduta va avea loc festivitatea de premiere, urmată de un spectacol de teatru cu piesa "Patru cepe degerate" de Mihai Ignat, spectacol prezentat de trupa de teatru "GMG Esperom" a Centrului Cultural Reduta. AGERPRES/ (Jana Pintili)