PDA

View Full Version : Musicalul preferat

Pauline Kael
23 Apr 2009, 22:01
Nu stiu intre care sa aleg,Sweet Charity,Cabaret...ma mai gandesc...Shirley,Liza...
Eh,the good old Hollywood...
Voi ce preferinte aveti?

corinka
23 Apr 2009, 22:18
Hair mi-a placut.

Iar All that jazz mi s-a parut mai bun decat Cabaret.

illotempore2002
23 Apr 2009, 23:32
Va recomand "One hour with you" al lui Lubitsch.

E cred singurul muzical in fata caruia nu am avut senzatia de fortzat, teatral, nefiresc. E o poveste de dragoste romantica, usoara, ca o salata de iaurt cu portocale. Este cu peripetii amuzante si cu metafore vizuale minunate: de exemplu, cand cei doi indragostiti certati stau suparati la masa si poarta o discutie in contradictoriu, scena se finalizeaza cu cele doua cesti de cafea ale celor doi, apropiindu-se ( prin impingere de catre mainile protagonistilor) una de cealalta. Sunt lasate lipite. Mi s-a parut o modalitate foarte delicata de a sugera impacarea celor doi. Si astfel de figuri de stil vizuale sunt foarte multe iar cantecele foarte joviale.

razi
24 Apr 2009, 00:43
n-am vazut inca gucha, nu stiu daca as avea un musical pref dar as aminti de hedwig and the angry inch

corinka
24 Apr 2009, 07:46
Si Jesus Christ Superstar.

halebardul
24 Apr 2009, 08:54
Hair pt poveste, Tommy pt imaginatia debordanta, The Wall pt dramatism, This is Spinal Tap pentru umor si pionierat in materie de stil.
Astea pe langa muzica lor, evident.

corinka
24 Apr 2009, 08:57
The Wall = muzica excelenta, dar la vizionare m-a cam plicti.

Chambord
24 Apr 2009, 10:04
clasic - Singin' In The Rain 1952
nou - Once 2006

singurele pe care am putut sa le suport ... si mi-au placut la nebunie.

corinka
24 Apr 2009, 10:06
Of, cum am putut lasa deoparte My Fair Lady si The Sound of music?

Si West Side Story are muzica misto. Ce tare era Bernstein. Cantecul meu preferat este America.

Liviu-
24 Apr 2009, 13:55
Cel mai mult mi-au placut Cabaret si All that Jazz. Al doilea mai mult decat primul. Ca muzical clasic, Singin' in the rain, iar din cele mai recente mi-a placut Chicago pentru coregrafie si Sweeney Todd pentru actori si regizor, dar si pentru muzica diferita de cea a clasicelor. De obicei imi plac filmele muzicale, dar West Side Story nu m-a atras deloc, cred ca e singurul. Nine suna promitator datorita distributiei...

corinka
24 Apr 2009, 14:42
Da, am uitat si de Chicago si de Sweeney Todd.
Btw, cred ca Rennee Zelwegger merita Oscar in acel an. Pacat ca nu l-a luat.

Pauline Kael
25 Apr 2009, 11:50
Imi plac nominalizarile voastre(f tare chiar) asa ca ma voi gandi la un clasament personal,fiecare din noi putem scrie un top personal al musicalului din toate timpurileB-)

Pauline Kael
02 May 2009, 19:15
Tot pe TCM am vazut acum,very relaxing,
http://www.imdb.com/title/tt0045586/
By the Light of the Silvery Moon (1953)
Si o dedicatie pt tot forumul,Doris Day:
http://www.youtube.com/watch?v=xZbKHDPPrrc

The Andrews sisters,"Rum &coca cola":
http://www.youtube.com/watch?v=MWY4_GyLufI&feature=PlayList&p=FBFA1C5CE18D6431&playnext=1&playnext_from=PL&index=61

und The Andrew Sisters - Bei Mir Bist Du Shein
http://www.youtube.com/watch?v=Xe2UXccid40

jactati
08 May 2009, 10:56
Desi nu sunt un fan al genului (musical) votez cu Hellzapoppin' (H. C. Potter - 1941). E plin de gaguri (gen fratii marx - I love them), structura narativa e varza (foarte postmodernist), are cele mai bune numere de dans (lindy-hop dansat ca la mama lui de Frank Manning si altii din gasca de la Savoy Ballroom), promoveaza negrii (desii sunt inca in roluri de maturatori si masinisti, danseaza mai bine ca albii si iau prim-planul cateva minute bune). Umorul e ce imi lipseste cel mai tare cand canta Garland sau Julie Andrews. Next best ar fi Singing in the rain - tot pentru ca are niscai umor. dramatismul si muzicalul = (pentru mine) nuca si peretele (ok, cu exceptia lui Dancer in the dark). Sweet Charity, desi imi place la nebunie Shirley McLaine, e o Cabirie cam lalaita si mal-tratata. Iar faza (foarte americana) cu doua finaluri a avut meritul ca ne-a multumit si pe mine si pe nevasta-mea (ea nu suporta decat filme cu happy-end).
Pentru Pauline: de ce nu pui si link-ul la musicalul lui Hitchcock cu Doris Day?
http://www.youtube.com/watch?v=xZbKHDPPrrc
Induiosator.

zoe
28 May 2009, 10:50
Ca sa ma bag si eu in seama... filmul meu preferat este Singing in the rain. Are un ceva care ma face sa vad lumea cu alti ochi.

illotempore2002
28 May 2009, 11:27
un ceva adica CE?

Chambord
28 May 2009, 12:37
un ceva adica CE?

balls

jactati
28 May 2009, 12:43
un ceva adica CE?

balls
new eye-balls? vreau si eu.

zoe
28 May 2009, 13:59
Spune-i farmec...

Avand in vedere ca e parerea mea despre film, prefer sa ma rezum la "ceva".

illotempore2002
28 May 2009, 14:10
care e parerea ta despre film?

zoe
29 May 2009, 09:30
Cred ca mi-am exprimat-o deja. Iti raspund din politete, nu c-as considera ca te intereseaza cu adevarat.

ricutza
15 Jun 2009, 16:54
Deci am vazut anul asta ceva ce as fi putut sa jur ca nu exista: scurtmetraje musical din perioada filmului mut. Au fost incredibile mai ales ca oamenii se straduisera sa fie super inventivi legat de cum sa faca sincronul.

tzeapa
25 Jun 2009, 09:50
Fara nici cea mai mica urma de indoiala: The Sound of Music. O bijuterie de film. Chapeau ;)

alextreme93
04 Aug 2009, 09:19
Un top 3 privind musicalurile:
1.The Sound Of Music
2.Sweeney Todd
3.Chicago

serban_eugenia
05 Aug 2009, 10:00
Mie imi este greu sa aleg intre: My Fair Lady, Seven Brides for seven Brothers si the sound of music.

Pitbull
06 Aug 2009, 14:33
"Man of La Mancha". Un film mediocru - dar ariile mä omoarä!
"All That Jazz"
"Singin' in the Rain"
"Jesus Christ Superstar"
"West Side Story"
"The Wall"
"My Fair Lady"
"Oliver!"
"Cabaret"
"Sweet Charity"
"Sound of Music"
(ASTA-i ordinea, si NU alta!)

obsessed
19 Oct 2009, 13:02
Da, tocmai am vazut si eu Fiddler on the roof. Am dvd-ul de mult timp dar stiam ca e lung filmul si abia saptamana asta m-am mobilizat. Foarte frumos, muzica excelenta. Nu stiu daca o sa intre chiar pe lista de filme musical preferate, dar l-am apreciat.
Topul meu ar fi:
All that jazz
My fair lady
Sound of music
toate desenele animate Disney

humeniuc
11 Nov 2009, 17:18
Sweeney Todd, Moulin Rouge

Gospin
11 Nov 2009, 18:25
Singurul care pot spune ca mi-a placut a fost All that Jazz. Fiind printre putinele muzicaluri pe care le-am vazut ...

TZurtzur
26 Nov 2009, 21:13
Ok, Musicalurile mele preferate chiar nu sunt oldies, dar sunt goldies:
Les chansons d'amour
Dr Horrible's sing along blog - e prea funny, cel mai funny, hysterically funny

un alt film in care se canta mult si destul de bine, desi nu e musical: Velvet goldmine

corinka
26 Nov 2009, 22:22
Dancer in the Dark

Ilila
29 Nov 2009, 15:42
Fara nici cea mai mica urma de indoiala: The Sound of Music. O bijuterie de film. Chapeau ;)

De acord.

foxyroxy
02 Mar 2010, 21:37
Singin in the rain,Sweeney Todd,Grease,Nightmare before Christmas,Crybaby

MariaMona
03 Mar 2010, 21:32
1. Singing in the rain

In rest, nu exista o ordine, dar imi plac Sunetul Muzicii, Moulin Rouge, Maria Mirabela si Mamma Mia (what can I do, love Abba) si, nu in ultimul rand, Walk the Line.

carmen_angelus_romila
12 Aug 2018, 10:37
Sunt cateva foarte bune, dar "My Fair Lady" ramane de referinta...!