View Full Version : Cea mai buna colaborare regizor - compozitor de muzica
Care este dupa parerea voastra cea mai buna colaborare intre regizor si compozitori de muzica ?
P.S. Aveti optiunea sa votati una sau mai multe din variante.
Colaborarea lui Leone cu Morricone mi se pare cea mai buna ... melodiile create pentru filmele lui sunt unice.Dar trebuie sa recunosc ca si muzica de la "Psycho" compusa de Herrmann este geniala.
Putin off topic : La filmul "Taxi Driver" Scorsese i`a propus lui Herrmann sa compuna muzica pentru film,dar acesta a zis ca el nu compune muzica pentru un film cu taximetristi.La insistentele lui Scorsese a citit scenariul si a acceptat sa compuna muzica pentru film.
of of si tocmai pe kusta al meu cu brego sa nu-l bagi. In Arizona Dream mi se pare combinatia perfecta muzica- film. Numai daca vezi scena de inceput si mortea lu leo c-o iei razna cu Death. In celelalte se integreaza atat de bine incat nici nu-ti dai seama. De la plecarea lu Perhan cu Ederlezi avela si reutilizarea ei in bar cand se intoarce, la scena cu Ederlezi de Ederlezi. De Underground nu zic nimic ca acolo-s prea multe
Pai .. trebuie sa recunosc ca nu prea cunosc filmele lui Kusturica.Muzica lui Bregovic imi place.Dar nu prea consider ca se incadrau aici ... pentru ca am postat special in sectiunea Clasic ... si pe Kusturica eu il consider inca contemporan .. nu prea l`as baga la Clasic.
illotempore2002
23 Apr 2009, 05:02
votat Fellini cu Rotta.
pt ca filmele lui F. sunt complexe, complicate , uneori suprarealiste si mi se pare greu sa faci muzica pt ele.
Lovesti in coaie, Illo! ;)
illotempore2002
23 Apr 2009, 05:09
and you mean by that.....???
I mean ca m-ai lovit sub centura. Adica mi-ai gasit un punct slab. E o minune colaborarea celor doi.
gabonne1
23 Apr 2009, 07:51
am votat cu leone-morricone, dar mai degraba as fi votat cu tim burton- danny elfman (plus johnny depp, :) ). au 11 filme impreuna si, desi nu e trecut inca niciun compozitor la Alice in Wonderland, il suspectez tot pe Elfman c-ar face muzica.
eisenstein- prokoffiev?
am votat fellini:)
Una fructuoasa si incheiata cu mare tam-tam a fost colaborarea David Lynch - Angelo Badalamenti.
"I never lose - not really"
Jef Costello (Le Samourai) de J.P.Melville
Desi as zice...H. - H.,chiar daca mi se rupe inima de Truffaut - Delerue.:(
"I never lose - not really"
Jef Costello (Le Samourai) de J.P.Melville
fleurdelautomne
31 Jul 2010, 21:38
as fi adaugat si colaborarea emir kusturica - goran bregovic :)
omudindulap
31 Jul 2010, 23:11
Imi permit sa adaug si colaborarea extraordinara dintre Krzysztof Kieslowski si Zbigniew Preisner, precum si cea dintre Aronofsky si Clint Mansell, chiar daca cea din urma este una recenta.
cosmin742000
16 Sep 2011, 22:24
as fi adaugat si colaborarea emir kusturica - goran bregovic :)
Si eu.
brandyXYO
28 Dec 2011, 19:32
Trebuia sa pui colaborarea lui Nino Rota cu Coppola. Oricum e magistrala si cea cu Fellini.
Votez pentru colaborarea Kieszlowski- Zbigniew Preisner, si o sa-mi permit sa va sugerez spre exemplificare:
La Double Vie De Veronique (http://youtu.be/Q7EMSEnMnKg)
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.