View Full Version : regizori care-si fac filmele in alta tara decat cea natala
huh lung titlu, ei incep cu cateva exemple, Radu Mihaileanu al nostru, Fatih Akin, Tony Gatlif, Danis Tanovic cu L'enfer, Kusta cu Arizona Dream, Enki Bilal, Bertolucci cu Dreamers, Tornatore cu La leggende del pianista sull' oceano sau mai simplu (1900)
miercuri
13 Apr 2009, 17:08
Von Trier cu Breaking the Waves
Moodysson cu Lilja 4-ever si Mammoth
Wong Kar-wai - My Blueberry Nights
Ken Loach - The Wind that Shakes the Barley, desi din Anglia pana in Irlanda nu e asa mare saltul, dar Loach intodeauna insista sa filmeze cu actori din partea locului si a reusit sa-l faca foarte autentic.
Suspect de bizar
13 Apr 2009, 18:51
Majoritatea regizorilor talentaţi americani.
ex? am vazut de curand the kite runner, frumos, oricum aveam incredere in marc forster de la finding neverland
Suspect de bizar
13 Apr 2009, 21:01
Chaplin şi Hitchcock.
eh america oricum e tara de imigranti, trei sferturi din regizorii lor sunt de prin alte parti, eu ma gandeam invers, regizor american ca s-a stabilit pe undeva si face filme
Suspect de bizar
13 Apr 2009, 21:09
Rar găseşti un american pur,chiar şi acum după atâtea nu cred că americanii sunt un popor omogen,sunt un amestec de mai multe populaţii.
american ca idee pur nu exista, ca n-a existat america, poate doar vreun amerindian, dar asa ma refeream la unu nascut si crescut acolo. cum sunt coppola, lucas etc
Leonard
19 Apr 2009, 09:56
Ang Lee (Sense and Sensibility, The Ice Storm, Brokeback Mountain etc)
Wayne Wang (toate)
Costa-Gavras (toate)
Tarkovsky (Nostalghia, The Sacrifice)
Julian Schnabel (Le scaphandre et le papillon)
Woody Allen (Match Point, Scoop, Cassandra's Dream, Vicky Cristina Barcelona)
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.