PDA

View Full Version : Si Rusia are falitii ei

halebardul
31 Mar 2009, 08:43
Moscova, 30 mar /Agerpres/ - Cel de-al 8-lea Congres extraordinar al Uniunii cineaştilor din Federaţia Rusă s-a deschis luni la Moscova pentru a-l desemna pe viitorul său preşedinte pe fondul polemicii din jurul actualului său lider, regizorul Nikita Mihalkov, relatează AFP.

Circa 2.570 de membri ai acestei puternice organizaţii s-au reunit în prestigioasa sală Gostinîi Dvor, la doi paşi de Kremlin.

Delegaţii trebuie să pună capăt unui scandal de peste trei luni care a izbucnit după tentativa unei părţi a cineaştilor de a-l destitui pe liderul actual al Uniunii, influentul Nikita Mihalkov, pe care îl acuză de abuzuri financiare şi autoritarism.

"Am vrut să plec şi încă vreau, însă nu pot să-mi permit să plec fără să fiu auzit", a declarat regizorul, apropiat al puterii, înainte de a prezenta un raport asupra activităţilor sale în acest post din 1997.

O parte a cineaştilor a reunit un al şaptelea Congres în decembrie pentru a critica gestiunea lui Nikita Mihalkov, în special legată de numeroasele bunuri imobiliare ale Uniunii. În urma întâlnirii, a fost ales un nou preşedinte, cineastul Marlen Huţiev, în vârstă de 83 de ani. În martie, justiţia rusă a declarat acest congres şi rezultatul său nelegitime.AGERPRES/(Laurenţiu Mihăilescu)

P.S. Numele Marlen, cam nepotrivit pentru un barbat, a aparut la rusi in perioada de dupa primul razboi mondial ca omagiu pt Marx-Lenin. E clar ca mujicul asta de 83 de ani are o "origine sanatoasa". Nu stiu cat de bine au ales rusii astia...

StefanDo
31 Mar 2009, 17:20
pai la 83 de ani nu clampane, oricat de sanatoasa i-ar fi originea?

carmen_angelus_romila
08 Aug 2018, 11:16
De multe ori plictisitoare. exceptie fac poate unele filme cu si despre razboi.