Log in

View Full Version : Alex Leo Serban

Pages : 1 [2]

illotempore2002
27 Apr 2009, 14:23
bai marx, zi-i-le personal, nu vrem sa vedem aici ce aveti voi intre voi, pe bune, te rugam mult (adica io) nu mai zice aici :(( :(( :((

illotempore2002
27 Apr 2009, 14:26
da, Stefan, ar trebui sa stergi si ce a zis ALS urat despre Marx ieri (cum ca l-ar fi injurat pe alt blog polirom). mi se pare corect asa, daca tot ai sters ce a zis marx despre el azi.

si marx, gata mah, las-o naibii de treaba, focuseaza-te pe ce ai tu de facut, nu mai intra aici.

StefanDo
27 Apr 2009, 14:33
nu, leo a zis ca marx i-a adresat lui injurii (si prin urmare editurii polirom) pe un blog

asta nu-i da voie lui marx sa se dezlantuie aici

rezolvati-va problema pe privat sau in parc, va priveste

corinka
27 Apr 2009, 14:37
A ramas o postare nestearsa, cea cu schizo. Te rog, Stefan!

illotempore2002
27 Apr 2009, 14:38
pai si pana sa se dezlantuie marx, a raspuns civilizat (m-am mirat si io) ca el nu i-a adresat injurii pe blog si a cerut fapte/dovezi.

cu toate astea i-ai sters aceasta postare.

corect?

illotempore2002
27 Apr 2009, 14:40
deci ai lasat acuzatiile civilizate dar ai sters raspunsuruile de asemenea civilizate la aceste acuzatii.

corect?

marx
27 Apr 2009, 14:42
nu, leo a zis ca marx i-a adresat lui injurii (si prin urmare editurii polirom) pe un blog

asta nu-i da voie lui marx sa se dezlantuie aici

rezolvati-va problema pe privat sau in parc, va priveste
da asa e, pe un blog am comentat IRONIC titlul cartii lui "4 decenii, 3....." pt ca mi s-a parut impropriu ca als care scrie de mai putin de 20 ani cronici de film sa-si gonfleze activitatea. si nici nu am fost singurul care l-a "intzepat", iar el a motivat ca si-a ales acesti titlu pt ca:
titlu asta e al mai faimos titlu de film romanesc EVER, k ne place sau nu, na!

iar eu i-am raspuns simplu:
deci, am retinut: cartile despre filmul ro sa se numeasca cumva cu 432 ca sa se stie din neam in neam de izbanda istorica. ca la posada.

bine ca aia de la sport nu gandesc la fel. am fi avut biblioteci intregi cu titluri de genul “Steaua 86-un secol de stat pe tusha”.

cineva vede vreo injurie la adresa lui als sau a editurii polirom? poate doar aia cu aperceptii confuze.....

StefanDo
27 Apr 2009, 14:44
toate mesajele sterse contineau invective sau erau in strasa legatura cu mesajele lui marx

din urma nu sterg, pentru ca nu se mai intelege nimic din thread-uri

de-asta exista o multime de "scapari" pe forum, le-am ratat si dupa cateva zile, uneori ore, nu le mai şterg

illotempore2002
27 Apr 2009, 14:47
Stefan, nu e ok. primul raspuns al lui marx a fost cat se poate de civilizat si argumentat.
e o singura postare a lui als in care il acuza pe marx, nu tulbura cu nimic restul discutiei. erau doua randuri.

nu sunt de acord cu atacurile lui marx dar nici sa fie batjocorit in absentza lui si fara sa se bage nu mi se pare normal. cei doi au o rafuiala mai veche. de ce sa trunchiem informatia ca dintre ei unul sa iasa sfantul nicolae iar altul sa apara omu negru?

StefanDo
27 Apr 2009, 14:55
primul raspuns al lui marx continea "mizerii viscerale", "umori putride" si altele

illotempore2002
27 Apr 2009, 14:57
si ALS a zis ca poate demonstra oricand ca e idiot. bai ce ma enervati!

umori putride e un termen sem-medical la fel ca si idiot

StefanDo
27 Apr 2009, 15:02
ok, si daca als se mai apuca sa scrie chestii de-astea, am sa i le editez

si dupa aia o sa zica "da' pe-ale lui suspect de bizar de ce nu le-ai şters, vezi că nu e corect?!?"

şamd şamd şamd

aşa că hai s-o lăsăm baltă

illotempore2002
27 Apr 2009, 15:04
ai dreptate. chestia e ca acu vine ALS si posteaza :D

StefanDo
27 Apr 2009, 15:06
nu cred :)

dar dacă da, îl invit să respecte regulamentul şi să uite vechile disensiuni copilăreşti

illotempore2002
27 Apr 2009, 15:07
crede-ma!

StefanDo
27 Apr 2009, 15:08
vom vedea

Pitbull
27 Apr 2009, 15:11
Da, si eu presimt cä Leo va räspunde mai curând decât ne asteptäm... ;)

illotempore2002
27 Apr 2009, 15:15
eu il astept. mai mult ca sigur s-a suparat umpic pe mine si are sa-mi zica vreo doua. dar io il vreau pe forum, la fel ca multi altii de aici.

Alex Leo Serban
27 Apr 2009, 15:15
pai hai sa dam un refresh:

http://boladenieve78.wordpress.com/2009/04/08/4-decenii-3-ani-si-2-luni-cu-filmul-romanesc/

marx = vanuatu; a sustinut initial k NU s-a luat de mine pe un alt blog, a-ncercat sa bage-n ceata invocind blogul polirom etc, pt k, dupa cum se vede mai sus, sa recunoasca finalmente k a intrat, da, pe alt blog & k a fost 'ironic' cu mine....

va rog remarcati 'ironia' postarii:

'pe 9 aprilie, 2009 la 10:22 pm
vanuatu
nu dragule, imi place sa te calc in picioare. te impotrivesti?'

& sa mai meditati la cit de 'normal' este comportamentul cuiva care intra pe un blog strain, hodoronc-tronc, DOAR pt a posta mesaje injurioase la adresa mea (& nu numai a mea: si gorzo a fost tratat cu dispret)... 'ura viscerala', spunea?

sau: cit de 'corect' este sa ataci noile aparitii ale unei edituri (= colectie brand new!) din spatele unui PSEUDONIM, in conditiile in care TU INSUTI COLABOREZI la o editura rivala! (ma rog, e un fel de-a spune: o editura nou-infiintata nu poate 'rivaliza' cu poliromul...)

sau - daca e sa dam rewind pina la capat - cit de 'in synch' cu realitatea poate fi cineva care ma acuza pe mine de 'impostura' in conditiile in care, in afara acestui forum, nu a auzit nimeni de el? (si asta, la o virsta la care - in general - ai cam demonstrat ce ai avut de demonstrat...)

sau: cit temei poti pune pe opinia cuiva care sustine (cu majuscule; in fine, postarea a fost stearsa, dar cei care au apucat s-o citeasca isi amintesc) ca 'nimeni nu da doi bani pe parerile tale (= mele) dspr filmul romanesc' in conditiile in care

1 mungiu m-a rugat sa-i moderez prima conferinta de presa din tara dupa palme d'or
2 porumboiu mi-a dat sa citesc scenariul celui mai recent film al sau ('politist', adjectiv'), s-a sfatuit cu mine de mai multe ori iar, cind filmul a fost gata, mi l-a aratat
3 razvan radulescu, idem (pt 'felicia...')
4 calin netzer & tudor voican = f curiosi/interesati sa-mi cunoasca opinia dspr filmul lor 'medalia de aur'...
etc

ps in fine, re: titlul cartii mele - este evident k NU este vba dspr activitatea mea de critic, ci de PERIOADA DE TIMP de la care discut dspr filmul ro, adica de la 'duminica la ora 6' incoace!
nu trebuie sa fi scris ATUNCI dspr filmele anilor 60; poti scrie ORICIND - iar un asemenea titlu va fi la fel de valabil...

q.e.d.

Pitbull
27 Apr 2009, 15:16
Yote-l! :D
Ce v-am zis yo??? ;)

illotempore2002
27 Apr 2009, 15:23
sunt de acord cu tot ce ai spus, ALS, argumentele sunt mai mult decat evidente si sa stii ca i le-am adus si eu in aceeasi maniera.

chestia e ca tu incerci sa-l minimalizezi pe el, sa-l transformi intr-un nimic, si el incearca sa faca acelasi lucru cu tine. Tu ai demonstrat foarte multe, personal eu cred in tine, el a demonstrat partial dar mai are de demonstrat, adica o va mai face (e si mai tanar ca tine).

oricum, e bine ca mai reactionezi. inseamna ca viscerele functioneaza cum trebuie, ca esti reactiv :P ura recirpoca va uneste! nu inteleg de ce nu va dati ignore reciproc unul altuia!

Alex Leo Serban
27 Apr 2009, 15:35
eu nu il 'urasc'; nici n-as avea dc...

am vrut doar sa demonstrez (cu date & fapte) 'my side of the story'

illotempore2002
27 Apr 2009, 15:37
no problem, el e baiat destept, are si el his side of the story cu argumente si fapte reale

tocmai asta e nasol, ca amandoi ati dat unul in altul.

cand am zis ca ai demonstrat, ma refeream la toate realizarile tale in materie de critica de film (nu la faptul ca ai demonstrat aici nu stiu ce)

Alex Leo Serban
27 Apr 2009, 15:41
eu n-am tinut sa 'demonstrez' nimic (din pdv profesional), am facut-o doar din placere, fara vreun 'plan' & - sincer - fara niciun efort :">
ce am demonstrat AICI (= minciunile lui marx) a fost cu buna stiinta

illotempore2002
27 Apr 2009, 15:42
Alex, sa inteleg ca singura metoda sigura de a te avea pe forum (postand) este sa posteze marx cate ceva la adresa ta? :)) :)) ca vad ca daca el zice ceva, reply-ul tau e garantat.

glumesc, nu mi-o lua in nume de rau!

marx
27 Apr 2009, 15:43

http://boladenieve78.wordpress.com/2009/04/08/4-decenii-3-ani-si-2-luni-cu-filmul-romanesc/

marx = vanuatu; a sustinut initial k NU s-a luat de mine pe un alt blog, a-ncercat sa bage-n ceata invocind blogul polirom etc, pt k, dupa cum se vede mai sus, sa recunoasca finalmente k a intrat, da, pe alt blog & k a fost 'ironic' cu mine....

vanuatu

da draga, cum tu ai calcat in picioare un blog de literatura, am banuit ca si tu vrei sa primesti aceslasi "masaj" intestin. e ceva nefiresc?

sau: cit de 'corect' este sa ataci noile aparitii ale unei edituri (= colectie brand new!) din spatele unui PSEUDONIM, in conditiile in care TU INSUTI COLABOREZI la o editura rivala! (ma rog, e un fel de-a spune: o editura nou-infiintata nu poate 'rivaliza' cu poliromul...)
jeez.... ce esti asa spamodic in "analogii"? editura rivala, lupta de gherila, atac frontal la mamutul polirom. dragule, in romania e nevoie de minim 10 edituri specializate pe cinema. 2-3 titluri ce provin de la alta editura nu fac decat sa bucure adevaratii cinefili, kiar nu-ti inteleg aceasta umoare.

sau - daca e sa dam rewind pina la capat - cit de 'in synch' cu realitatea poate fi cineva care ma acuza pe mine de 'impostura' in conditiile in care, in afara acestui forum, nu a auzit nimeni de el? (si asta, la o virsta la care - in general - ai cam demonstrat ce ai avut de demonstrat...)
da draga, 2 ani de publicistica intensa si n-a auzit nimeni de mine. plus altele. tu ce facusesi pana la varsta mea? dungi pe asfalt.

sau: cit temei poti pune pe opinia cuiva care sustine (cu majuscule; in fine, postarea a fost stearsa, dar cei care au apucat s-o citeasca isi amintesc) ca 'nimeni nu da doi bani pe parerile tale (= mele) dspr filmul romanesc' in conditiile in care

1 mungiu m-a rugat sa-i moderez prima conferinta de presa din tara dupa palme d'or
2 porumboiu mi-a dat sa citesc scenariul celui mai recent film al sau ('politist', adjectiv'), s-a sfatuit cu mine de mai multe ori iar, cind filmul a fost gata, mi l-a aratat
4 calin netzer & tudor voican = f curiosi/interesati sa-mi cunoasca opinia dspr filmul lor 'medalia de aur'...
etc

aha. e bine ca te lauzi ;) hehehe

ps in fine, re: titlul cartii mele - este evident k NU este vba dspr activitatea mea de critic, ci de PERIOADA DE TIMP de la care discut dspr filmul ro, adica de la 'duminica la ora 6' incoace!
nu trebuie sa fi scris ATUNCI dspr filmele anilor 60; poti scrie ORICIND - iar un asemenea titlu va fi la fel de valabil...
din 1965 (anul premierei Duminicii....) nu sunt 4 decenii, draga, nici aritmetica nu cunosti?

illotempore2002
27 Apr 2009, 15:45

vanuatu

da draga, cum tu ai calcat in picioare un blog de literatura, am banuit ca si tu vrei sa primesti aceslasi "masaj" intestin. e ceva nefiresc?

jeez.... ce esti asa spamodic in "analogii"? editura rivala, lupta de gherila, atac frontal la mamutul polirom. dragule, in romania e nevoie de minim 10 edituri specializate pe cinema. 2-3 titluri ce provin de la alta editura nu fac decat sa bucure adevaratii cinefili, kiar nu-ti inteleg aceasta umoare.

da draga, 2 ani de publicistica intensa si n-a auzit nimeni de mine. plus altele. tu ce facusesi pana la varsta mea? dungi pe asfalt.

etc

aha. e bine ca te lauzi ;) hehehe

din 1965 (anul premierei Duminicii....) nu sunt 4 decenii, draga, nici aritmetica nu cunosti?

era o aproximare de 4 decenii, ce naiba cauti pete in soare si noade in papura?
esti fixist si tipicar uneori..

ALS e super titlul tau, pe bune, o miscare de marketing inteligenta.

Marx, parca te dusesesi la cumparaturi :D

StefanDo
27 Apr 2009, 15:45
e clar, iar incep

leo are un drept la replica (mai bine-ar lasa-o asa), dupa care inchid subiectul

@illo
nu mai cita carnati, mai ales cand mesajul citat e chiar deasupra raspunsului :P

illotempore2002
27 Apr 2009, 15:46
Stefan

Marx a raspuns civilizat. de data asta. nu fi incorect.

corinka
27 Apr 2009, 15:47
Nu se poate inchide acest topic? Iar cei doi protagonisti sa scrie ceva constructiv pe celelalte topicuri, incercand sa se ignore reciproc... Va rog! :-S

Alex Leo Serban
27 Apr 2009, 15:54
deci '4 decenii, 3 ANI SI 2 LUNI cu filmul ro'; 1965 + 43 = 2008 (anul cind am predat cartea la editura); '2 luni' e de kiki :P

si cu asta, BASTA! (din partea mea)

Judex
27 Apr 2009, 15:54
Sper sa fie prima si ultima oara cand intervin pe acest topic. Pe unde am mai administrat message boards obisnuiam sa creez un topic special X vs. Y in care sa poata combate linistiti X si Y si numai ei sa aiba acces la post reply. Ce ziceti?

StefanDo
27 Apr 2009, 15:56
nu, tot un circ trist ar iesi

pot sa se certe intim si confortabil prin mesaje private

Pauline Kael
28 Apr 2009, 19:06
Imi doresc...sa revina ALS intr-o zi,si sa postam subiecte interesante,si sa discutam toti,si sa descoperim lucruri misto.
Nu e imposibil.

Pauline Kael
28 Apr 2009, 19:09
Pina atunci ,hai la lectura :
http://www.polirom.ro/catalog/carte/4-decenii-3-ani-si-2-luni-cu-filmul-romanesc---3359/
In curand sper sa-mi cumpar cartea,daca nu s-o fi epuizat.:">

Pauline Kael
28 Apr 2009, 21:20
Keepwalking aka Proletar:

Proletar
Guru

Nu stiu daca carmine galante a citit cea mai recenta carte a lui Alex, De ce vedem filme, si nici pe prima, Dietetica lui Robinson.
Am vazut aici ca se referea strict numeric la performantele editoriale ale lui Alex, (1/2 carti).
Vreau sa spun ca, chiar si in aceasta privinta, cantitativa, cele doua carti ale lui Alex fac cat 5, pentru ca au fiecare in jur de 500 de pagini. Dar ar fi derizoriu sa privesc doar aspectul acesta.
Nu sunt critic de film, nu ma pricep sa comentez, sunt un simplu om implicat in procesul de "productie", care incearca sa-si slefuiasca bruma de cultura cinematografica ciugulind pe ici, pe colo, cate un artiol atat cat imi permite timpul si usoara blazare care, din pacate, vine odata cu anii.
Dar, chiar si din aceasta postura, a profanului, am ramas surprins de densitatea informatiilor pe cm patrat de pagina tiparita, (daca imi pot permite o astfel de unitate de masura).
Practic, la doua, trei fraze, Alex face legaturi surprinzatoare intre tot felul de filme, critici, articole, reviste, actori, regizori, incat iti vine sa te intrebi, pe buna dreptate, "Cand a avut timp acest om sa inmagazineze atata informatie?? Cum reuseste sa isi puna in valoare acest bagaj informational fara a plictisi, ba, dimpotriva, sa te tina atent la pagina urmatoare, in asa fel incat ajungi la capatul unui volum de 500 de pagini avand impresia ca ai inceput lectura in urma cu doar jumatate de ora?".
Eu nu il cunosteam personal pe Alex pana la lansarea de la Iasi.
Bineinteles ca il vazusem in diverse ipostaze tv, (retin aici un interviu cu Alexandru Darie in Fotograme sau un comentariu in studiourile The Money Channel vizavi de premiile Oscar de anul acesta..plus multe altele..)
Ei bine, cu riscul de a parea patetic, pot spune ca ALS e un tip mult prea amabil si modest decat i-ar permite statutul de vedeta. Are simtul replicilor spontane, are umor, are talent oratoric, are admiratori si prieteni, care isi dubleaza dimensiunea culturala cu un caracter impecabil, ma refer aici, de pilda, la profesorul Alexandru Calinescu, cel care a vorbit la lansarea de la Iasi. Al. Calinescu e directorul Bibliotecii Centrale Universitare iesene...si, credeti-ma, nu as da prietenia sa - daca as avea-o - pe nici un ropot de aplauze venit de la galerie.
Sa mai spun ca alaturi de ALS la lansare au fost foarte multi tineri? Stiti cat de greu e sa captezi atentia studentilor si sa le castigi simpatia?
Alex a reusit.
Si inca ceva.
Citind nota biografica a cartii lansate la Iasi, am vazut ca Alex a publicat pe la 17 ani un poem in engleza in Chicago Review.
Mai stiti pe cineva sa fi facut asta?__________________
"Macar am incercat!" - McMurphy, "Zbor deasupra unui cuib de cuci".

Alex Leo Serban
29 Apr 2009, 13:41
pt 'fan clubul' als - cu drag & cu modestia binecunoscuta :P

http://fulger.hotnews.ro/als-isme.html

ps + discutia audio dp cityfm, crek deja am dat link pe-aici pe undeva...

illotempore2002
29 Apr 2009, 13:49
ALS< ai pe undeva pe internet articole despre Godard si filmele lui?

poti pune niste link-uri la topicul JL Godard din Iconoclast sau daca mi le dai mie sa le pun eu?

Alex Leo Serban
29 Apr 2009, 14:12
pe site-ul idei in dialog ar trebui sa existe eseul dspr 'le mepris'; asta

http://agenda.liternet.ro/articol/8579/Alex-Leo-Serban-Alexandru-Budac/Despre-Valoare.html

e tot din id, dar l-am gasit si pe liternet, so...

iar in 'dc vdm filme' exista un capitol consistent (studiul meu de la bursa getty) dspr 'histoire(s) du cinema' al lui jlg; din pacate, nu crek e si pe net... :(

Alex Leo Serban
29 Apr 2009, 14:13
sorry, cel dp liternet NU e (numai) dspr godard - e doar amintit...

Alex Leo Serban
29 Apr 2009, 14:21
voila: http://www.ideiindialog.ro/articol_520/povestea_privirii__dispretul.html

Alex Leo Serban
29 Apr 2009, 14:24
offf, nu e tot... e doar inceputul... si nu stiu dc ii este atribuit dlui s.damian - venerabil critic literar stabilit in germania :-O :-? :))

illotempore2002
29 Apr 2009, 14:39
pai de ce nu e tot ? :-/
trebuie cont pe site-ul cu pricina ?

o sa copiez in Iconoclast atata cat e si pun numele tau.

Mersi!

Alex Leo Serban
29 Apr 2009, 15:29
nuuu, pai ce sa pui?! k n-ai ce sa pui. :-?

da-mi pe mp emailu tau si-ti trimit daca vrei...
(iar lui pauline ii trimit dspr dragul NOSTRU hitch! :D )

Pauline Kael
29 Apr 2009, 21:09
nuuu, pai ce sa pui?! k n-ai ce sa pui. :-?

da-mi pe mp emailu tau si-ti trimit daca vrei...
(iar lui pauline ii trimit dspr dragul NOSTRU hitch! :D )
Multumesc,multumim, sa va trimit o adresa de mail,sau ....cum sa fac,sa nu deranjez...As vrea ca oamenii sa fie sinceri si sa aibe bun simt,imi pare rau ca am oferit acel spectacol grotesc despre si impotriva lui Pitbull,dar am avut un scop,poate am fost prea rea si dizgratioasa.
Lui Hitch trebuie sa-i vad toate filmele,sa le revad pe unele,sa ma documentez si atunci sa postez ceva,nu ca as conta.

Alex Leo Serban
29 Apr 2009, 22:28
conteeeezi, contezi - pt mine, in orice caz! ;)

Pauline Kael
29 Apr 2009, 22:47
Cum ar zice suspy al nostru(adica nu,al cui il vrea) sunt supusa zeului in viata, ALS.
Ave.:)

corinka
29 Apr 2009, 22:49
Cum ar zice suspy al nostru(adica nu,al cui il vrea) sunt supusa zeului in viata, ALS.
Ave.:)
Amin.

Alex Leo Serban
30 Apr 2009, 06:05
pauliiiiiiiine, u r embarassing meeeee! :|

ps crek un apelativ intim-tandru precum 'suspy' hardly qualifies for a dimwit bully...

Pauline Kael
30 Apr 2009, 08:17
Ma gandeam eu ca fac o gafa , era continuarea la asta:
http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95475
Iar pe suspect il alinta "suspy" insusi Pitbull in persoana,"dimwit bully" fits for:)

Pauline Kael
30 Apr 2009, 20:36
Vreau si eu un sfat,(de la Halebardul,Corinka,Judex si Miercuri ,regret ca intra rar).Cum sa fac sa nu-l supar cumva pe ALS(involuntar)? Ar aduce un suflu nou,neuronii nostrii s-ar regenera(conform unor studii recente e posibil),ne-am pune mintea la contribuitie sa fim inteligibili.Pe topicul cu Hitchcock de exemplu:)
Chiar,parca a mai intrebat cineva,stie cineva de unde putem descarca pachetul cu filme ale lui Hitch?

Judex
30 Apr 2009, 21:05
Pauline, in ceea ce-l priveste pe ALS cred ca el e cel mai in masura sa-ti raspunda.
Cat despre descarcat de filme, stii ca nu practic sportul asta. ;)

corinka
30 Apr 2009, 23:24
Vreau si eu un sfat,(de la Halebardul,Corinka,Judex si Miercuri ,regret ca intra rar).Cum sa fac sa nu-l supar cumva pe ALS(involuntar)? Ar aduce un suflu nou,neuronii nostrii s-ar regenera(conform unor studii recente e posibil),ne-am pune mintea la contribuitie sa fim inteligibili.Pe topicul cu Hitchcock de exemplu:)
Chiar,parca a mai intrebat cineva,stie cineva de unde putem descarca pachetul cu filme ale lui Hitch?

Cum sa-l superi TU pe ALS??? :-/ :-/ :-/ Doar contezi mult pentru el, a si marturisit! Esti in inima lui, te-ai infipt bine in vreun ventricul sau atriu, ai tu locul tau pe undeva pe acolo, numai al tau! ;)

Pauline Kael
30 Apr 2009, 23:27

Cum sa-l superi TU pe ALS??? :-/ :-/ :-/ Doar contezi mult pentru el, a si marturisit! Esti in inima lui, te-ai infipt bine in vreun ventricul sau atriu, ai tu locul tau pe undeva pe acolo, numai al tau! ;)
Ironia asta ieftina nu te prinde...ma rog.Ma abtin.Inca:D

corinka
30 Apr 2009, 23:42
Serios, Pauline, ce ti-a venit? De ce l-ai supara pe ALS? Sunt sigura ca a apreciat sprijinul tau, pe care toti l-am remarcat, ba eu chiar te-am si sustinut, daca tii minte. Si nu sunt ironica deloc. Ti-am spus, nu-l forta pe ALS, ne-a intins un deget, sa asteptam sa intinda el toata mana. Si, incetul cu incetul, a inceput sa posteze. Tine-i, Doamne, naravul!

Alex Leo Serban
01 May 2009, 06:10
pina sa postez (probabil k mai mult de la cannes...), nu uitati k ieri a fost ziua lui lars von trier (- un reminder misto pe blogul lui egon B-) ), k ii puteti vedea pe gorzo & mua la emisiunea lui cristi tabara 'parte de carte' de sapt asta, k vine fest filmului european (pt care am consiliat & supervizat selectia - recomandarile mele sint in program) & k, in general, afara e (ink) frumos, so enjoy :)

ps pauline, nu te cobori la nivelul lui 'suspyn' de bizon, pls! considera pur & simplu k nu exista - which is totally true :D

halebardul
01 May 2009, 18:23
Pana la transmisiunile de la Cannes, as aprecia o relatare din partea lui ALS despre intalnirea “”Nevoia de lumina in camera obscura a cinematografiei românesti”.

Ce s-a intamplat? De ce au tacut cei din noul val? De ce au urlat producatorii? De ce Paleologu a devenit ambiguu? Cum de s-a deturnat discutia catre festivaluri de film, critica, finante, si cum de nu s-au discutat exact amendamentele - subiectul intalnirii?

Este un topic special pt problema asta la Cinematografia romaneasca, dar raspunsul e binevenit oriunde, aici sau acolo.

Care e parerea ta, ALS?

Pitbull
01 May 2009, 21:22
Sper ca räspunsul sä fie postat în topicul aferent, de la noi, rrromânii (cinematografisti).
(De ce-am zis "cinematografisti"...? ;) )

halebardul
02 May 2009, 08:12
eu sper sa posteze ceva despre subiect, oriunde.
sunt curios cum a fost toata povestea aia, spusa de cineva care a fost acolo.

Gengar
02 May 2009, 13:24
@ ALS, când mai intri pe-aici, să ne spui şi nouă impresii de la lansarea traducerii Melancolicei morţi a băiatului stridie. Cum ţi s-au părut poeziile (în original) şi ce părere ai despre traducerile făcute de M. Chivu?
Dar, nenea ALS, cuminte, n-a vrut să răspunză... :-w

Alex Leo Serban
02 May 2009, 15:23
sorry to disappoint u: a fost f ok, iar traducerea e super!

nu asta e ce vroiai sa auzi, right? ;)

Pauline Kael
03 May 2009, 13:27
Multumim pt informatii si cuvintele la filmul "North by Northwest".(Si la gara din film parca scria "Northwest",nu doar pe avion),cronica este o bijuterie despre Hitch,iar remarcele despre umorul lui...merita atentie marita pt un raspuns inteligibil(cat de cat). Sper ca numele dvs acolo sa atraga mai multi "rataciti de bine" pe Cinemagia,topicul " Hitchcock forever".Nu ma grabesc sa raspund...:">
Un PS in stilul dvs: sunteti mai mare cu un an decat Pitbull,dar aratati mult mai tanar(vi se spune mereu ,stiu).
(suspect de marar e doar un tip extrem de incapatanat,n-are informatii atat de ample despre antisemitism,persi,,bere mesopotamiana,etc).:)

Pauline Kael
30 Jun 2009, 19:48
Deocamdata Ambra isi poate purta de grija,eu am glumit si lumea a luat in serios,Stefan stie ce are de facut.
Cum il aducem pe Alex Leo Serban inapoi? I se pot indeplini anumite conditii? Innobileaza forumul,e o adevarat vedeta care nu sta intr-un turn de fildes si comunica cu noi pe forum.Corinka,Cinemania,facem un poll cu intrebari?(M-apuca tristetea cand vad ca Halebardul si Judex sunt bannati,e nasol in bannare,daca nu era ALS si Corinka,ma vedeati peste sase luni,un an).

Pitbull
30 Jun 2009, 19:58
Deocamdatä, väd o singurä solutie: cu conditia fermä ca el si Illo sä se ignore reciproc.

Cinemania
30 Jun 2009, 20:01
de ce sa facem poll? cand o sa aiba chef o sa scrie din nou...cica ar fi oricum prezent pe aici :D

stie si el ca e dorit inapoi

la fel de bine stie si cine il vrea si cine nu (oricum asta nu e important)

Pauline Kael
30 Jun 2009, 20:58
Nu stiu daca ati observat,dar azi n-au intrat nici Jactati,nici Mala,prea putin celelalte persoane...Renunta una cate una.Si nici eu nu vreau sa mai intru,mi se pare logic ca sa nu fie forumul dedicat unei useritze mediocre si pasiv-agresive,instigatoare si ranchiunoase pana-n lacul de unghii.Nu poate fi ignorata,pt ca zbiara dupa atentie.

bre
30 Jun 2009, 21:33
jactati e plecat din oras pana maine, sa speram ca revine pe forum :)

Pauline Kael
01 Jul 2009, 10:07
Felicit pe aceasta cale forumul Cinemagia care tine f mult la userii sai activi: criticul Alex Leo Serban,Halebardul,si toti cei care intrau ca sa invete ,sa conversese ceva cu ALS.

ricutza
01 Jul 2009, 11:13
Eu zic ca daca nu ne mai consumam atat timp & energie sa alimentam diverse scnadaluri si sa discutam ce user trebuie bannat, preocupandu-ne in schimb de topicuri legate de filme, o sa revina si ALS in no time.
Deci hai sa nu ne mai straduim sa-l aducem atata inapoi prin vorbe, ci prin discutii interesante.

Amantul_Taciturn
01 Jul 2009, 12:51
Ei hai să nu acordam o dimensiune cosmică acestei dramolte forumistice...Pacat că acolo unde este foarte multă inteligenţă este şi mult amor propriu.