View Full Version : Cel mai bun Fincher
Suspect de bizar
23 Feb 2009, 21:07
Vã invit sã votaþi si sãvã spuneþi pãrerea despre filmele lui David Fincher.Dacã vi se pare supraevaluat/subevaluat,ºi sã vã comentaþi pãrerile ºi opiniile”.
Chambord
24 Feb 2009, 08:14
un regizor cu potential clar dar care in incercarea repetata de a face un film cu adevarat mare, s-a inecat la mal intotdeauna. Poate ar trebui sa incerce o cheie mai mica. Sigur i-ar iesi ceva mai frumos
his best: Fight Club
corinka
24 Feb 2009, 08:57
Pana cand e deschis poll-ul? Zodiac nu l-am vazut. O sa remediem. :D
Martalogu
24 Feb 2009, 12:29
Am vazut doar Fight Club si mai nou, Zodiac.
Cred ca Fincher e adaptat industriei de film, arata talent, transmite un mesaj si f important cred ca o face la un mod si intr-ul stil suficient de
neamerican .
Unde o gramada de regizori ne inneaca in clisee, Fincher aduce o amprenta
personala (imi vine greu s-o dibui) care place si rezoneaza. Despre Fight Club se va vorbi si 50 de ani de acum incolo...
Chambord
24 Feb 2009, 15:36
@Martalogu: wha ??? n-ai vazut Seven ??? :o
Pauline Kael
24 Feb 2009, 15:55
Da,si mie imi place" Fight club",dar nu mi-a placut cum s-a sfarsit,cumva seamana cu dedublarea de personalitate din "Maquinista"."Panic Room" slabut,cu tot cu Jodie.
Am votat "Se7en" pt ca mi-a venit la propriu sa vomit cand am vazut finalul(dar nu mai stiu daca era capul lui Gwyneth in cutie,sau l-au aratat pe Pitt uluit...Tre' sa-l revad.Kevin Spacey sigur a fost in alta viata serial killer. :lol:
Suspect de bizar
24 Feb 2009, 20:55
Pana cand e deschis poll-ul? Zodiac nu l-am vazut. O sa remediem. :D
Nelimitat.
Votat Fight Club primul...
Urmat de Se7en, The CC of BB, Zodiac, The Game, Panic Room.
Pe Alien nici nu l-am vazut si nu vreau s-o fac.
Mi se pare mie sau Fincher face cele mai bune filme pentru publicul masculin? Intrebare formata dupa 4 titluri (F.C, 7, Zodiac si Jocul)...adica fetele nu prea au ce sa faca cu filmele astea decat daca sunt cinefile :D , nu?
ba da, se pot uita la brad pitt la bustu' gol care se lupta in fight club :P
eu am vazut BB, 7, FC si Alien (da nu mai tin minte prea mare lucru si nici n-am chef sa-l revad). pe locul 1 e fight club (nu ptr chestia pe care am spus-o mai sus :P), apoi 7...BB, inca nu stiu ce sa zic despre el, tre sa-l revad...
pauline, din cate mi-amintesc ii arata doar fata lui pitt naucit...un final care intr-adevar iti cam face stomacu' sa tremure.
Cinemania
25 Feb 2009, 12:22
e capul lui Tracy
ok...ne mai uitam o data...
illotempore2002
25 Feb 2009, 15:24
chiar se pune la indoiala ca Fincher a facut un film mai bun decat Fightclub?
:lol:
that's his sky
tank240388
26 Feb 2009, 19:21
Se7en, evident. Sa-mi spuna mie cineva daca e vreun mystery-thriller mai bun decat Se7en !? (exceptand vertigo) Si daca exista unul, tare curios as fi sa-l vad.
Apropo, am cautat in disperare DVD-ul prin magazine si nu l-am gasit. Stie cineva daca se gaseste in Romania? e printre singurul din colectie care-mi lipseste.
1)se7en
2)The game
3)Fight Club
The curious case of benjamin button
4)Panic Room
6)Zodiac
Pauline Kael
26 Feb 2009, 21:43
Se7en, evident. Sa-mi spuna mie cineva daca e vreun mystery-thriller mai bun decat Se7en !? (exceptand vertigo)
Si eu tot asta am votat.Vrei DVD original sau doar filmul? Il am eu.
E curios cum va ia ochii Fight Club,cred ca mai mult fazele de bataie si "barbatie"...Mdah.
tank240388
26 Feb 2009, 21:52
DVD-ul original.
Leonard
26 Feb 2009, 22:10
E curios cum va ia ochii Fight Club,cred ca mai mult fazele de bataie si "barbatie"...Mdah.
exact astea nu. sunt cele mai puþin importante... ºi nu "ia ochii". oricum dacã îþi formezi o pãrere despre acest film înainte sã-l vezi de cel puþin trei ori te asigur cã n-ai perceput nici 1% din acest colos.
mystery-thriller-uri mai sunt cîteva mai bune ca se7en (sã zicem Memento sau danezul NightWatch sau japonezul Angel Dust ar fi trei care-mi vin pe loc în minte) care e foarte bun ca regie (ºi dintre actori Kevin Spacey genial!), însã scenariul e cam simplist în comparaþie cu fight club. nu m-a tentat niciodatã sã-l revãd. fight club da. s-a discutat mult pe forum despre el în trecut, dar probabil þi-e cam greu sã scormoneºti.
illotempore2002: good point! aº adãuga ºi performanþa actoriceascã a lui Brad Pitt: cred cã se înºealã cine crede cã ºi-a atins-o sau depãºit-o cu alt film dinainte sau dupã fight club
Pauline Kael
26 Feb 2009, 22:17
Cam extreme opiniile tale ,Leonard.Fiecare cu preferintele lui.Te inseli,ti-am citit mai demult postarea la topicul"Fight Club".Dar fiecaruia ii transmite un film altceva,asta e tot,perceptiile pot fi diferite,nu gresite.Poate (sigur,nu poate) e mai profund FC ca si mesaj(introspectie,vezi si organizatia aia bizara,anarhista,care iti pune multe intrebari,pierderea sinelui,etc dar ii lipseste ceva ca sa fie viabil),dar mie mi se pare mai socant Se7en(si mi-a venit sa vars si la faza cu mumia aia legata de pat care nu murise). :P Eu nu am timp sa vad atatea filme ca tine,fie ele si bijuterii asiatice(europenii si asiaticii sunt cu mult peste americani acum la capitolul filme).
FC incearca sa atinga niste subiecte mai complexe,dar reuseste partial.Cu ceva mai multa atentie ar fi resusit sa fie mai mult decat un videoclip interesant cu pretentii psihanalitice.Sunt multi actori mult mai bun decat Brad,chiar si in FC.Dar scena de sex a reusit-o :lol:
tank240388
26 Feb 2009, 22:19
sã zicem Memento
corect. am uitat de memento
Leonard
26 Feb 2009, 23:00
@Pauline Kael: nu e o pãrere strict subiectivã cea despre Fight Club. mai multe persoane din domenii artistice, care au sau n-au legãturã cu cinematografia îl considerã o capodoperã. din pãcate, existã ºi astfel de fani fight club care nu-l apreciazã pentru calitãþile sale reale, profunde, (pe care nici nu le observã), ci doar pt cele de suprafaþã. ca ºi fanii Matrix...
ceea ce pot accepta în defavoarea filmului ar fi comparaþia cu cartea (pe care o parte din categoria de fani de mai sus probabil nu au citit-o). putea ieºi mai bine ecranizarea, într-adevãr. dar se putea ºi mai rãu dacã cãdea pe mîna vreunui regizor de mîna a doua. sunt curios cum e Choke (ecranizarea unei cãrþi mai complexe decît fight club, de un regizor de debutant, cunoscut doar ca actor de roluri secundare).
da, nici eu n-am citit cartea. cred ca e foarte greu sa compari o carte cu ecranizarea lui. de ce? cartea iti sa posibilitatea sa iti imaginezi tu totul, scenele, personajele, esti practic regizorul unui film mental. insa filmul iti da de-a gata totul, si uneori esti dezamagit ca nu a iesit asa cum iti imaginasesi tu
asa ca deocamdata ma multumesc cu filmul, care mie mi s-a parut f bun. cand am auzit de el prima data ma gandeam ca e un film cu batai (dupa titlu) si ma bucur ca nu l-am vazut atunci, ci mai tarziu cand am scapat de prejudecatile astea.
super tare combinatia norton, helena bonham carter si pitt
Radu1711
03 Apr 2010, 20:33
mi mi-a placut Zodiac dar si Fight Club;)
Ammelie
11 May 2010, 22:05
Pentru mine, Fight Club de departe.
Se7en ar fi pe locul 2.
danonino
12 May 2010, 21:02
Fight Club, clar.
Seven nu m-a impresionat. Mi-au displacut personajele interpretate de Brad Pitt si Morgan Freeman.
foxyroxy
16 May 2010, 20:07
Am votat cu Fight Club care mi s-a parut cel mai bun.
De la Zodiac am asteptat un final neasteptat ceva care sa-ti taie rasuflarea din actiunea petrecuta in tot parcursul filmului dar apoi finalul m-a lasat cu buza umflata.
Se7en mi-a placut.Morgan Freeman e un actor foarte bun dupa parerea mea.Il prind comediile dar si filmele de actiune.
horney1
18 May 2010, 21:10
Zodiac pentru mine :D
gigabyte
19 May 2010, 22:57
1.Fight Club
2.Se7en
3.The Game
4.The Curious Case of Benjamin Button
marius93
14 Jun 2010, 20:34
Filmele mele peferate regizate de David Fincher sunt Se7en si Fight Club ;)
iondindeal
15 Jun 2010, 21:07
Fight Club clar ,restu` nu se compara ,poate doar se7en
RavenScar
20 Jun 2010, 01:08
Cred ca e o batalie destul de stransa intre Se7en si Fight Club, categoric cele mai bune filme ale lui.
CC of Benjamin Button este si el destul de bun dar mi s-a parut ca e un rip-off de Forest Gump, cele doua filme avand acelasi scenarist.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.