PDA

View Full Version : Nedrept??i?ii

Suspect de bizar
20 Feb 2009, 23:22
Tot vine Oscaru' aºa cã hai sã ne amintim de cei ce ar fi meritat trofeul dar nu l-au luat.

Pauline Kael
20 Feb 2009, 23:39
Ca sa nu zic "esti un scump" ,zic"ce topic misto".Foarte multi,intr-adevar.Mai ales independentii si aia care nu s-au inscris in"cursa".

Suspect de bizar
20 Feb 2009, 23:45
„Barton Fink cel puþin nominalizat la Best Picture,deºi îi mai bun ca „Tãcerea mieilor”(deºi printre preferatele mele) Daniel Day-Lewis pt. rolul din Bandele din New York îs doar doi ce au luat þapã.

buticut
20 Feb 2009, 23:57
Vai,cu cine sa incep? :lol:
Dintre cei care au fost nominalizati si au pierdut in favoarea altora:

2006: Best Performance by an Actor in a Leading Role: il merita Joaquin mai mult,parerea mea. In plus,in acel an au trecut complet peste "The Libertine" - cel mai intens rol al lui Johnny Depp :(.

2003: Best Actress in a Leading Role: Nicole a fost buna,dar Salma a fost extraordinara in Frida
Best Actor in a Leading Role: Day-Lewis ROBBED!

Acelasi an,Best Actress in a Supporting Role - as fi vrut mai mult sa il ia Juliane Moore decat Zeta-Jones
Oricum Chicago a fost meh,in comparatie cu celelalte...

2001: Best Actor in a Leading Role - au vrut sa isi spele pacatele pentru ca nu i-au dat Oscarul lui Russell nici pentru A Beautiful Mind,nici pt The Insider si i-au dat pentru cel mai slab rol dintre cele 3 nominalizari. Vroiam sa castige Ed Harris sau Geoffrey Rush

Acelasi an:
Best Actress in a Leading Role: Ellen Burstyn din Requiem for a Dream

2000: Best Actor in a Supporting Role: Rolul interpretat de Michael Clarke Duncan in The Green Mile a fost cu mult mai solicitant decat ce a facut Caine.

1999: S-a furat la greu in acel an. Shakespeare in Love e charming si sweet,dar peste The Thin Red Line, La Vita è bella si Saving Private Ryan??

1997: Best Actor in a Supporting Role - actorul notoriu pentru incredibilul sau declin dupa castigarea Oscarului,Cuba Gooding Jr.Eu i-as fi dat in acel an lui Ed Norton pt Primal Fear

1996: Braveheart - overrated
1994: Best Actor in a Supporting Role - Ralph Fiennes pt Schindler's List :(
1991: Dances with Wolves winning over Goodfellas....grrr.Martin Scorsese robbed!
1990: Best Picture: Driving Miss Daisy better than My Left Foot??!!

Si ma opresc aici,ca mi-e somn :P.

Cinemania
21 Feb 2009, 00:02
The Thin Red Line (1998)

europe_east
21 Feb 2009, 08:44
De Crash abia daca imi mai aduc aminte ceva, in schimb Brokeback ma cucereste de fiecare data cand il vad... It's a masterpiece!

Chambord
21 Feb 2009, 09:16
lecitina: helps ppl remember things :P

Chambord
21 Feb 2009, 10:14
Crash are destula substanta, trebuie doar sa fii dispus s-o vezi. Dar, presupun ca la nivel superficial e mai mult un film pt barbati dupa cum si Brokeback e mai mult pt femei ... din ratiuni total diferite

Suspect de bizar
21 Feb 2009, 14:14
Anu' trecut Jonny Greenwood o ofst furat,merita nu numai nominalizat,dar merita ºi premiul pentru muzica genialã din „There will be blood/Va curge sânge” ºi „Sweeny Todd:The demon barber of Fleet Street/Sweeny Todd:bãrbierul diabolic din Fleeti street” merita nominalizat la Best original song cel puþin cu Epiphany ºi chiar sã câºtige.

buticut
21 Feb 2009, 15:59
Anu' trecut Jonny Greenwood o ofst furat,merita nu numai nominalizat,dar merita ºi premiul pentru muzica genialã din <b><i>„There will be blood/Va curge sânge”</i></b> ºi <b><i>„Sweeny Todd:The demon barber of Fleet Street/Sweeny Todd:bãrbierul diabolic din Fleeti street”</i></b> merita nominalizat la Best original song cel puþin cu Epiphany ºi chiar sã câºtige.
Nu avea cum,pentru ca nu a fost compusa o coloana sonora speciala pentru film,ci au fost folosite direct cantecele din piesa de pe Broadway. Eventual daca Sondheim compunea cantece noi.Cantecele nominalizate la Best Original Song trebuie sa nu mai fi aparut in alte productii.

Suspect de bizar
21 Feb 2009, 16:02
Oricum mi se pare cã ar fi meritat mai multe statuete.ªi interpretarea lui Richard Harris ca ºi Dumbledore mi s-o pãrut foarte bunã,dar ignoratã din pãcate.

miercuri
21 Feb 2009, 18:12
Best Actor in a Leading Role: Day-Lewis ROBBED!

Robbed pe naiba, Brody a primit unul din cele mai meritate Oscaruri. Plus ca Lewis mai avea unul (si a mai capatat unul intre timp) :P

Suspect de bizar
21 Feb 2009, 20:03
ªi ce dacã mai avea unu'?ªi a mai cãpãtat unu'?Omu-i un geniu.ªi a fost de o mie de ori mai bun ca Brody.Brody face un rol bun,frumos un muzician elegant,neînþeles,melancolic.ªi nu înt-un mod genial.Nu.Într-un rol bun sprefoarte bun.În timp ce Day-Lewis îºi schimbã ºi vocea.Are trãsãturi proprii,o privire aparte.Face un rol de geniu.

miercuri
21 Feb 2009, 21:32
Pe mine nu prea m-a impresionat Gangs of New York in general si cu toate ca rolul lui DDL e foarte metodic, mi s-a parut la fel de forgettable. Pe cand pe Brody mi-l aduc aminte ca si cum as fi vazut filmul ieri.

R_Afc
22 Feb 2009, 10:39
Anul acesta, coloana sonora a lui Bruce Springsteen din "The Wrestler" care a castigat Globul de Aur nu a fost nominalizata la Oscar. De asemenea, "Gran Torino", ultimul film al domnului Eastwood ca actor, merita cateva nominalizari.

alex_il_fenomeno
02 Jul 2010, 19:29
mie unul nu mi se pare corect ca Hurt Locker i-a luat fata lui Avatar! Le-am vazut pe amandoua si Avatar este de o mie de ori mai bun! El trebuia sa fie cel mai bun! Uitandu-ne la incasari...

Medicate
03 Jul 2010, 13:21
Dear child ... la sectiunea "Filme care au castigat oscar" ai pus THL in fata Avatarului ... acum spui ca a fost mai ok filmul lui Cameron... hotaraste-te!

In afara de Oscarul de anul acesta ... ce s-a dat de-ampulea, a mai fost un "castigator" foarte controversat : No country for old men ... care , in opinia mea , merita din plin "le zmeurique " de aur !

Liviu-
03 Jul 2010, 13:34
No country for old men ... care , in opinia mea , merita din plin "le zmeurique " de aur !

Pai, exista opinii care ne intereseaza si altele care nu...

Medicate
04 Jul 2010, 13:08
Uimeste-ma! Ti-a placut No country for old men si acum incerci sa pari mascul feroce dandu-mi peste nas ca a fost un film "exceptional" ?

Liviu-
04 Jul 2010, 13:44
Mascul feroce nu-s nicidecum, iar peste nas ti-ai dat singur, nu a fost nevoie sa o fac eu.

NCFOM e foarte probabil cel mai putin contestat castigator al Oscar-ului din ultimul deceniu, nu stiu de unde ai scos tu afirmatia de mai sus. Dar hai ca asta mai merge, insa cand ai ajuns sa vorbesti de zmeura, nu ca ti-ai dat peste nas, practic ti-ai prins o ancora de picior in mijlocul oceanului.

Medicate
04 Jul 2010, 14:30
Filmul ala este un rahat total, precum e si Godfather. Mi se rupe ... de un rahat de criminal care fute de-ndoaie tot dupa cum ii pute nasu'. Genul asta de film imi provoaca greata ... si imi e tare ciuda ca au jucat W.H. si T.L.Jones.
Filmele cel mai putin contestate din ultimul deceniu sunt LotR , ce au revolutionat genul, aducand un mare plus graficii.
Si daca tu imi spui ca asta a fost film bun si cel mai putin contestat ... atunci scuza-ma nene... mai bine tac, decat sa trezesc un alt scandal ce nu-si are rostul. Iar ancora despre care vorbesti pentru mine simbolizeaza evadarea dintr-o lume in care filmul bun a apus, lasand loc pentru adolescentii "insetati de sange" si pentru sadicii ce se regasesc in "lunga macaroana" SAW ! ( in cazul adolescentilor ma refeream la celebra serie Twilight ).

danonino
05 Jul 2010, 11:16
Crash - Hallmark movie. Hallmark script. Hallmark Direction. Scenariu si regie cliseu.

Gran Torino - scenariu de hallmark dar ce misto e cand e facut de clint eastwood.

miercuri
05 Jul 2010, 14:32
Gran Torino nu a fost nici nominaizat.

danonino
06 Jul 2010, 17:27
Gran Torino nu a fost nici nominaizat.

A fost prea subtila comparatia si diferenta dintre cele 2 filme?

miercuri
06 Jul 2010, 20:25
Am inteles unde bati, en fin, oricum topicul a deviat de la postarea initiala.

alextreme93
07 Jul 2010, 08:37
in 1994:Forrest Gump peste Pulp Fiction? WTF.
in 1997 la fel: Titanic peste Good Will Hunting sau LA Confidential.
2000: Preferam ca,Crouching Tiger,Hidden Dragon sau Chocolat sa ia Oscar ptr.BP,nu Gladiator(overrated)

Medicate
07 Jul 2010, 12:27
Titanic este peste Good WIll Hunting ... ce mi s-a parut un film plictisitor si care nu a avut nici macar o coloana sonora ok. In incercarea mea de-al viziona am adormit de vreo 3 ori, pur si simplu nu reusea sa-mi trezeasca un anumit interes.

Windom
07 Jul 2010, 13:43
Titanic nu e peste nici unul dintre filmele cu care a concurat. E doar o alta basina kitschoasa si umflata.

Medicate
07 Jul 2010, 20:26
Mie unu mi-a placut cat de cat ... a reusit sa sensibilizeze "bestia" din mine, pe cand Good Will Hunting ... it was really poor !