PDA

View Full Version : One-liner

Led-Ze-Pencil
07 Feb 2009, 19:21
Imi place mult aceasta forma de banc (poanta/gluma) Singura regula este sa fie constituit dintr-o singura propozitie. Cu cat mai scurta propozitia, cu atat mai bine.

De ex:

Ultima oara cand am intrat intr-o femeie a fost cand am vizitat Statuia Libertatii. (Woody Allen)

(mi-ar placea sa urmeze o lista de alte one-linere si atat, fara devieri off sau cafturi, asa incat citindu-le unul dupa altul sa te prapadesti de ras. Deci, cu exceptia acestui mesaj introductiv, bine ar fi sa apara aici una dupa alta doar poante intr-o (singura) propozitie. Pls.

Pauline Kael
07 Feb 2009, 19:48
Citate celebre sau din capul nost'?Un fel de calambururi? :lol:

Led-Ze-Pencil
07 Feb 2009, 19:56
Cum vreti, one-line sa fie. Alt exemplu, un banc:
"... 98, 99, 100, 101. E baiat! striga fericit miriapodul la capataiul noului nascut."

Pitbull
07 Feb 2009, 20:04
Un täran avea un câine care nu avea nimic împotrivä.

Pauline Kael
07 Feb 2009, 20:13
"La cãrþi c-un as eºti asasin,
Cu spade-n luptã spadasin,
Dar fãrã spadã, fãrã as,
Tu singur spune: ce-ai rãmas?"
- I. L. Caragiale

EgOisM
07 Feb 2009, 20:14
Niciodata nu raspunde unei scrisori anonime!

Pauline Kael
"Maicã-ta de-i vie
Bine-ar fi sã vie
Pân' la noi la vie."

Cinemania
"La cãrþi c-un as eºti asasin,
Cu spade-n luptã spadasin,
Dar fãrã spadã, fãrã as,
Tu singur spune: ce-ai rãmas?"
- I. L. Caragiale

the real one-liner :D

Pauline Kael
07 Feb 2009, 20:15
"E o mare desfãtare
Sã bei vin în crâºma sa.
Cã ºi crâºmãriþa are,
Cum s-ar zice vinu-ncoa !"
- Al. O. Teodoreanu (Pãstorel), Nadã

Pauline Kael
07 Feb 2009, 20:16
"Pe Mihai Viteazu, pe jos sau cãlare,
Neamul nostru-i mândru cu-aºa domn cã-l are.
Un tur fãcut-a în Ardeal (un tur, da!)
Triumfal, dar tragic încheiat la Turda..."
- G. Ranetti, Jonglerii de rime

Pauline Kael
07 Feb 2009, 20:16
"Poate ai un dor sã-þi vindeci,
Ori te paºte vreun blestem ?
Dragul meu prieten, vin', deci,
Toarnã în pahare vin, deci,
ªi sã bem !"
- ªt. O. Iosif, Odã bachicã

Pauline Kael
07 Feb 2009, 20:18
"Articolele din « Scântei » sunt semnate Acelaº. A, ce laº !"

Amabilitate înseamnã adesea am abilitate!
Când pisica nu-i acasã... te întrebi unde-i pisica.

EgOisM
07 Feb 2009, 20:24
->Nu sufar de nebuneala,ma bucur in fiecare zi de ea.
->Poti avea totul...unde il vei pune?
->Obisnuiam sa fiu indecisa dar acum nu sunt asa sigura.

Led-Ze-Pencil
07 Feb 2009, 20:30
Nu, Pauline, n-ai inteles: one-liner inseamna O SINGURA PROPOZITIE.
Ideal sa aiba un singur predicat. Dar la extrem, fie si o fraza, daca e destul de scurta. O strofa/un catren nu intra la one-liner (tocmai ca vine de la "quatre", nu de la "one")
http://en.wikipedia.org/wiki/One-liner_joke
http://www.tensionnot.com/jokes/one_liner_jokes/woody_allens_comedy_one_liner

inca un exemplu:

- Va rog terminati o data cu stirile difuzate pe banda din josul ecranului, soacra-mea crede ca e karaoke! (scrisoare catre un post de televiziune)

buticut
08 Feb 2009, 01:00
http://www.tensionnot.com/jokes/one_liner_jokes/woody_allens_comedy_one_liner

I had a good laugh with these :lol: .As incerca si eu cu one liner jokes,dar imi vin in minte doar insulte momentan :P.

Floydman
08 Feb 2009, 08:08
Mie mi-e somn de cand m-am sculat iar tu esti de pe alta planta - zise un paduche de flori unui frate de-al sau din ghiveciul vecin.

Gengar
08 Feb 2009, 09:02
Asearã am citit Testament a lui Arghezi. Am fost dezamãgit sã aflu cã nu mi-a lãsat nimic de valoare.

Led-Ze-Pencil
08 Feb 2009, 10:20
>>Din jurnalul unui om necajit

Eram asa de sarac cand am fost copil, ca daca nu eram baiat, nu as fi avut cu ce sa ma joc...

O fata mi-a telefonat si mi-a spus: "Vino la mine. Nu-i nimeni acasa!". M-am dus si intr-adevar nu era nimeni acasa...

In timp ce face sex nevasta-mea obisnuieste sa-mi vorbeasca tot timpul. Chiar si alaltaieri mi-a telefonat dintr-un hotel.

Intr-o zi am ajuns acasa mai devreme, vad un tanar alergand gol pe strada. L-am intrebat: "De ce fugi?" Mi-a raspuns: "Ca ai venit mai devreme acasa, boule!"

Am avut o zi foarte grea: am imbracat o camasa, mi-a cazut un nasture; am ridicat servieta, mi-a cazut manerul. Mi-e si frica sa ma duc la pipi...

Eram un copil foarte urat: cand ma jucam in lada de nisip, pisica incerca tot timpul sa ma acopere.

Pot afirma cu siguranta ca parintii m-au urat, singurele mele jucarii in cadita de baie erau un toaster si un radio...

Cand eram bebelush eram foarte urat. Mama n-a vrut sa ma alapteze, mi-a spus ca prefera sa fim doar amici!

Sunt asa de urat incat tatal meu poarta in portofel fotografia copilului cu care s-a vandut portofelul.

Cand m-am nascut, doctorul a iesit in sala de asteptare si i-a spus tatei cu parere de rau: "Am facut tot ce era cu putinta si totusi s-a nascut"

Eram asa de urat incat mama avea gretzuri DUPA ce m-a nascut.

Imi amintesc ca, odata, tiganii m-au rapit si au trimis parintilor mei o bucata din degetul meu dar tatal meu a mai cerut si alte dovezi...

Imi amintesc ca odata m-am pierdut de parinti pe strada. M-am dus la un politist si l-am intrebat: "Crezi oare ca-i vom putea gasi?" El s-a scarpinat in cap si mi-a raspuns: "Nu stiu. Sunt asa multe ascunzatori"

Sunt asa de urat, incat odata pe cand lucram intr-un magazin de animale de casa cumparatorii intrebau cam la ce marime pot ajunge...

M-am dus la doctorul meu. I-am spus: "Doctore, in fiecare dimineatza cand ma uit in oglinda incep sa vomit. Care-i problema mea???" Mi-a raspuns : "Nu stiu...dar, de vazut, vezi perfect." <<

Pitbull
08 Feb 2009, 14:44
(Realä.) In satul bunicului meu era un postas poreclit "Buricu" - asa de scund, cä atunci când trägea un pârt, se ridica un nor de praf.

Led-Ze-Pencil
08 Feb 2009, 17:35
(dintr-un joc de computer) "Vrei sa dai jos 2 kilograme? Spala-te pe dinti!"

Proletar
08 Feb 2009, 18:20
Sunt atât de fricos încât mi-e teamã ºi de ziua de salariu.

Pitbull
08 Feb 2009, 20:19
Care e diferenta între o gäinä?

Led-Ze-Pencil
09 Feb 2009, 08:52
din categoria one liner mai pot face parte:

- legile lui murphy
"A gresi este omenesc, dar pentru a incurca lucrurile complet iti trebuie un computer."

- citate celebre, calambururile
"Mereu am vrut sa ajung cineva, dar ar fi trebuit sa fiu mai exact"

- replici de agatat
"Am invatat cumva la scoli diferite impreuna?"

- replici din sitcomuri, stand-up-uri, comedii, filme, care functioneaza ca poante in sine
"Femeile frumoase ne fac sa cumparam berea, cele urate sa o bem"

- categoria "yo mama is so fat"
"Yo mama is so fat she's on both sides of the family!"

- categoria "culmea ..."
- categoria "perle ale elevilor"
- perle din armata
- perle ale soferilor
si multe altele care pot spune o poanta intr-o fraza.

la extrem pot fi considerate si urmatoarele (two-liners, de fapt)
- "care e deosebirea dintre/care e asemanarea intre"
- bancurile scurte cu blonde (intrebare-raspuns)
- seci sau absurde, de genul: "Alo, greseala?" - "Nu."

Pitbull
09 Feb 2009, 08:57
Si räspunsul la întrebarea mea... :?

Led-Ze-Pencil
09 Feb 2009, 09:59
sistemul biela-manivela? :?

Proletar
09 Feb 2009, 10:26

E mai mult lungã decât latã. :sleep:

Pitbull
09 Feb 2009, 10:44
Nu!!!
Are piciorul stâng mai egal decât dreptul!

Räspunsul täu e vag influentat de räspunsul corect la o altä întrebare existentialä:

Care este diferenta între un crocodil?

bre
09 Feb 2009, 11:25

are ambele picioare paralele mai putin primul

de ce are elefantul coada? ca sa nu se termine brusc

un vultur era plesuv si unul era sa cada

mesaj pe un tricou pe care este imprimat un scaun cu rotile: nu sunt handicapat, sunt lenes

Pitbull
09 Feb 2009, 11:26

Floydman
09 Feb 2009, 11:31
Asta e burta de la corpul meu ?! - replica unei amice, uitandu-se la un set de fotografii pe suport digital.

Pitbull
09 Feb 2009, 11:40
Imräzpunde simie cineva??? :x

Proletar
09 Feb 2009, 11:45
Imräzpunde simie cineva??? :x

E mai mult lung decat lat, nu? :?

Pitbull
09 Feb 2009, 11:47
NU!!! E mai mult lung decât verde! Da' stii si de ce? (Foarte important!)

Floydman
09 Feb 2009, 11:49
E tot o linie. Dar sa va povestesc.

Eram intr-un grup de prieteni la Traviata la ONB. Actul I - salonul de receptii al Violetei - pereti stralucitori din mucava.

Actul final - dormitorul violetei (deci o cu totul alta camera), insa aceiasi pereti ca la sala de bal, luminati lungubru, gagica bolea si era pe moarte.

Plictisit de spectacol, cascam la greu si asteptam sa se termine. Ma aplec catre urechea prietenei din stanga mea si ii soptesc, fara sa imi dau exact seama de ce.

"Auzi? Da' peretele ala....era din alta camera!" :x - (This is the one liner)

Cum grupul era in starea aia comic-imbecila in care e de ajuns sa misti un deget sau "sa faci din urechi" ca toata lumea sa izbucneasca in ras, am creat o situatie exploziva, replica s-a transmis fulgerator in sirul de scaune pe care era amplasat grupul nostru. Efectul a fost o serie de rasete inabusite in icnete, lacrimi de ras, muscaturi de limba, priviri in sus, palme puse pe gura si alte comportamente destinate indepartarii senzatiei comice, intrucat eram la opera si - nu e asa? - nu aveam voie sa deranjam spectacolul pt ca puteam fi dati afara. Or, e stiut ca pe cat de strict e interzis rasul intr-o situatie, pe atat incerci sa te abtii mai mult si pe atat iti vine sa razi mai tare...

N-a fost o atitudine prea intelectuala din partea noastra, dar asta e....

Proletar
09 Feb 2009, 11:50
NU!!! E mai mult lung decât verde! Da' stii si de ce? (Foarte important!)

Pentru cã are un unchi la Sascut?? :w00t:

Pitbull
09 Feb 2009, 11:52
Ete, pula, unchi la Sascut! :hmm:

Pentru cä lung e si de la cap la coadä, si de la coadä la cap, pe când verde e doar pe spate - pe burtä-i alb!

Proletar
09 Feb 2009, 11:56
Ete, pula, unchi la Sascut! :hmm:

Pentru cä lung e si de la cap la coadä, si de la coadä la cap, pe când verde e doar pe spate - pe burtä-i alb!

ete,"Bine cã eºti tu deºtept!" ;)

Pitbull
09 Feb 2009, 12:11
Te rog sä nu-mi trunchiezi citatele!
Eu n-am scris "p***", cä nu-s AmbraBlurica.

Proletar
09 Feb 2009, 12:15
Te rog sä nu-mi trunchiezi citatele!
Eu n-am scris "p***", cä nu-s AmbraBlurica.

alea-s puncte de suspensor, pardon, de suspensie.

Un om din Tecuci avea un motor, dar nu i-a folosit la nimic.

Gengar
09 Feb 2009, 13:13
Propoziþia urmãtoare este adevãratã. Propoziþia precedentã este falsã.

Mã bucur cã avem gusturi comune. ªi mie îmi plac pisicile! Tu cum le prepari?

Proletar
10 Feb 2009, 09:04
Sã nu ne mai ascundem dupã degete! (Gicã Hagi)

Led-Ze-Pencil
17 Feb 2009, 10:52
Unul dintre putinele motive pentru care merita sa fii profesor:

> Lapusneanu s-a tinut de cuvant cand a zis 'De ma voi scula, pre multi am sa popesc si eu!' dovada ca azi cel mai intilnit nume este Popescu.

> Ion Creanga s-a nascut intre anii 1887-1889.

> Imparatul avea o gradina si in fund un mar.

> Creierul este un organ oarecum indispensabil capului.

> Liviu Rebreanu cand a scris romanul era putin trotilat.

> Cristofel Columb a plecat in America unde s-a insurat cu o bastinoasa.

> In cunoscuta balada Miorita, sunt descrise cateva intamplari in care sunt implicate doi criminali, o oaie turnatoare, si un cioban ce socheaza prin prostia lui.

> Toma Alimos era viteaz pt. ca cu o mana conducea calul, cu o mana isi tinea matele si cu o mana se batea cu Manea.

> Inima este impartita in doua atricule si doua testicule.

> Nepoata lui Motoc este furata de oastea leseasca si adusa ca captura.

> Moromete plecase in excursie sa vanda cerealele.

> Agripina il baga si il acoperi pe Paun cu o capita. Agripina se simtea ca o vaca lovita intre coarne. Agripina avea scheletele unei nebune si maruntaiele uscate, ea cazu moarta si spuse ca nu mai pot.

> Antarctica este un continent alb din cauza zapezilor care nu se mai topesc odata.

> Calistrat a facut pipi pe el cum se mai spune in popor, cand a observat ca Vitoria e atat de desteapta.

> Moromete facea partie pe salcam ca sa se dea cu sania.

> Eminescu este trist pentru ca nu a reusit sa faca nimic in viata lui.

> Nechifor Lipan a avut fericita ocazie de a nu se mai intoarce acasa fiind jefuit de niste oameni invidiosi.

> Miron Costin vrea sa ne arate ca este bine ca din cand in cand sa mai deschizi o carte si sa o citeste pentru ca nu face rau.

> Viata albinelor e primejduita mereu de insecte ca: tantarul, viespea, soarecele si ursii care se urca in fagi unde sunt albinele stranse in colonii si depun miere.

> In padurile Amazoniei traieste o jungla fioroasa.

> In nuvela La vulturi de Gala Galaction, sunt descrise aventurile unei alpiniste curajoase fugarite de turci si copii ei.

> Pentru ca suntem oameni, nu poti sa ceri cainelui din scara blocului sa sufere pentru deceptiile tale.

> Zgripturoaica, in zbor, ramane fara energie si il roaga pe Praslea sa-i dea o bucata din fesa lui, dar pe care i-o va inapoia si i-o va lipi cu saliva.

> Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerata a treia. In Scrisoarea a treia se desfasoara batalia de la Rovinari.

> Poemul Miorita circula pe baza orala, adica nu a fost scrisa, din motive tehnice.

> Animalele salbatice traiesc in padurea zoologica.

> Datorita faptului ca Lapusneanu chinuia pe boieri taindu-le nasul, urechile, mainile, etc, el le-a devenit antipatic acestora.

> Pescarul din Lostrita s-a inecat fiindca nu a putut sintetiza oxigenul din apa.

> Ilie Cutiu era botezat buza de iepure deoarece un iepure violent i-a luat buza si a mestecat-o.

> In multe poezii Octavian Goga a scos in evidenta natura si treieratul pe caldura.

> In China traieste foarte multa lume care mananca o abundenta de orez, se incheie la gat si a inventat guma de la capatul creionului.

> Harap Alb era femeie se imbraca in alb si semana cu Mihaela Radulescu.

> La batranete imparatul naste un fecior.

> Eminescu descrie faptele care se petrec la plural care demonstreaza ca tot timpul sunt mai multi.

> Bivolul a furat branza in cioc si a fugit cu ea in copac.

> Latina clasica este o limba moarta, care nu se poate vorbi decat in scris.

> Dupa caderea Imperiului roman, o parte din latina clasica defuncta a devenit bulgara. Limba romana are la baza latina bulgara, amestecata cu elemente de daca si o groaza de cuvinte slabe. In secolul al XV-lea, limba vorbita de popor era considerata vulgara si n-o vorbea nimeni.

>Vitoria este de 3 ori femeie pentru ca umbla cu capul pe sus.

> Vitoria, pe langa calitatea de mama avea si pe cea de tata, calitate care este mult mai dificil de indeplinit.

> Podul de la Drobeta Turnu-Severin, a fost construit de Apollodor din Damasc, al carui picior se mai vede si astazi.

> Rascoala de la Bobalna a inceput pe un deal si s-a terminat in 1438.

> In poezia lui Toparceanu gazele, gandacii si insectele, cum e cotofana, stau de vorba: Ce ne facem fetelor?.

> Cand a intors capul Agripina a vazut cai cu cap de turc.

> Mos Danila sta pe vine sa prinda vulturii de pene.

> Calistrat Bogza a fost strangulat de caine.

> Gheorghita este foarte tacut, dar explicit.

> Vitoria Lipan este un Hitler in varianta feminina.

> Este vorba de peripetiile lui Robinson Crusoe dupa ce pleaca din Troia.

> Sahara se afla asezata pe un nisip uscat, lipsa apei avand in zona o prezenta statornica.

> Lebada moare de cate ori canta.

> Citind, se mai dezvolta si omul la creier si acumuleaza materie prima

Proletar
17 Feb 2009, 11:46
Sunt timid, dar ma tratez.

StefanDo
17 Feb 2009, 11:49
tehnic, "lebada moare de cate ori canta" e chiar corecta :)

Floydman
17 Feb 2009, 13:17
voia sa isi dea bacalaureatul, dar nu i-l lua nimeni.

Led-Ze-Pencil
17 Feb 2009, 14:03
Cealalta masina a intrat in mine fara sa ma atentioneze asupra intentiilor ei.

M-am lovit cu un camion stationar venind din sens invers.

Am plecat de la marginea soselei, m-am uitat la soacra mea si am trecut peste parapet.

Incercind sa omor o musca, am intrat cu masina intr-un stilp de telegraf.

Conduceam masina de 40 de ani cind am adormit la volan si am avut un accident.

Cind m-am apropiat de intersectie, un semn stop a aparut in locul in care nici un semn stop nu mai aparuse vreodata.

Ca sa evit lovirea barei masinii din fata, am calcat pietonul.

Masina mea era parcata in mod regulamentar cind a lovit cu spatele celalalt vehicul.

O masina invizibila a aparut de nicaieri, mi-a lovit vehiculul si a disparut.

Pietonul nu stia in ce directie sa se indrepte, asa ca l-am calcat.

Cauza indirecta a accidentului a fost un ins marunt intr-o masina mica cu o gura mare.

Stalpul de telefon se apropia repede. Am incercat sa virez in afara directiei lui cind el m-a lovit in fata.

Am claxonat pietonul, dar el se holba la mine.

Apropiindu-ma de intersectie, nu am vazut nici un vehicul venind din dreapta mea, asa ca am lovit masina din fata.

Parbrizul spart. Cauza necunoscuta, probabil voodoo.

Masina din fata mea a lovit pietonul, dar acesta s-a sculat asa ca l-am lovit si eu.