View Full Version : The Curious Case of Benjamin Button
Pauline Kael
31 Dec 2008, 14:37
Bun,spre f bun ,categoric cel mai bun film al lui Fincher,extraordinar jocul(ca intotdeauna) al lui Cate Blanchett(f sexy,f smart),si al lui Brad,dar i-a lipsit atatica sa fie perfect.O poveste extraordinara,stranie,curioasa..
Vedeti cat e ceasul,mai e putin pana la 12 noaptea aveti grija sa traiti frumos anul urmator..Exact ca Benjamin Nasture. :)
Am asteptat mult filmul dar face toti banii.Nota 9 .
I-a mai adus aminte cuiva de Forrest Gump, filmul asta?
Sa fi fost Eric Roth de vina...nararea, vocea calma, melancolica a lui Pitt, motivul navigarii pe mare, calatoria finala spre furtuna din ocean (in cazul locotenentului Dan in Forrest si a ceasornicarului orb aici)...plus toata chestia asta cu povestea vietii...o singura iubire adevarata pe care o intalnesti in copilarie...chiar si frica tatalui ca copilu (cacofonie...exact) se va naste la fel ca el...damn, asta acu mi-a venit.
Da, Eric Roth e de vina...
Regia lui Fincher e spot-on.
Pauline Kael
02 Jan 2009, 15:36
Exact,si eu tot la "Forrest Gump" m-am gandit..din pacate o copie a unei idei mai putin reusite,pline de originalitate ,de sentimente...categoric,Forrest mai bun.
Ce inseamna"spot-on"?
Benjamin Button
02 Jan 2009, 15:53
Inseamna ca se potriveste la fix/perfecta. :)
Si mie mi-a placut mult filmul dar sunt si putin subiectiv fiindca sunt fan Fincher. Totusi sunt un pic de tot dezamagit. Oricum sper sa ia oscarul.
Pauline, nu-ti plac Se7en si Fight club ? :o
Pauline Kael
02 Jan 2009, 15:58
Ador Se7en si Fight Club,dar BB a fost mai cu suflet,mai straniu,mult mai ..fantasy.Se7en era cu o lume lugubra,satanica a crimelor(f realist si posibil,vezi Ted Bundy),Fight Club cu personalitate dubla(la fel de realist) dar BB e absolut delicios de neverosimil si asta il face mai interesant.
Adica Brad e actorul fetis al lui Fincher?
De ce te-a dezamagit?Ca zic si eu ce mi s-a parut fortat..
http://www.benjaminbutton.com/
Benjamin Button
02 Jan 2009, 16:32
Pai cred ca este actorul fetish a lui Fincher. Dar nici n-as vedea pe altcineva sa-l joace pe BB , tu ?
Ce m-a dezamagit...e greu sa-i gasesc cusur. N-as putea sa spun ceva clar insa tot am sentimentul ca se putea un pic mai bine, ma asteptam la ceva mai mult. Chiar nu stiu...
Oricum e deja un clasic.
Tie ce ti s-a parut fortat ?
buticut
02 Jan 2009, 22:38
One aspect of the film a lot of people have discussed was how -- and there might be mild spoilers here -- if Brad Pitt's character starts out as a tiny old man, he should turn into an adult-sized baby at the end of the film. That would make the most sense, right?
Well, director David Fincher sat down with MTV recently and admitted that the original plan was to have Pitt play the baby. He says, "We were prepared to do that ... We just ran out of money. We could have made him into a baby. Anything you want to do, you can do now." Now THAT would've been worth the price of admission all on its own ... even though the image of Pitt as a big, weird-looking baby may have been all folks talked about afterward. Fincher also addressed those comparisons to Forest Gump, noting: "Forrest Gump? What's that? Instead of the ordinary man in extraordinary circumstances, I thought of [Benjamin] as an extraordinary man in very ordinary circumstances. I don't know how much an audience can relate to a guy who's aging backwards that ends up looking like Brad Pitt. My whole thing from the beginning has been that it's not high concept. The reason it's relatable is how it's dramatized. Everybody remembers their first kiss and hangover and person they fell in love with."
Am inca mixed feelings legate de film. E frumos filmat,un spectacol vizual, foarte bine jucat, dar ma deranjeaza faptul ca personajul nu invata sa se descurce cu conditia pe care o are,nu accepta faptul ca pur si simplu e special..practic nu invata nimic,trece prin viata ca prin branza...Si iar eterna problema...women are weak! Ma deranjeaza cand sunt portretizate asa...it's ok that you f'ed a few other women,I'll forgive you! Bollocks...sa vina el la mine sa ceara iertare si cu putin noroc primeste doar un pantof in cap :lol: .
Am inca mixed feelings legate de film. E frumos filmat,un spectacol vizual, foarte bine jucat, dar ma deranjeaza faptul ca personajul nu invata sa se descurce cu conditia pe care o are,nu accepta faptul ca pur si simplu e special..practic nu invata nimic,trece prin viata ca prin branza...Si iar eterna problema...women are weak! Ma deranjeaza cand sunt portretizate asa...it's ok that you f'ed a few other women,I'll forgive you! Bollocks...sa vina el la mine sa ceara iertare si cu putin noroc primeste doar un pantof in cap :lol: .
Invata sa se descurce...a murit de moarte "naturala", vroiam sa zic de batranete...nu a fumat, a baut ocazional, a trait viata asa cum trebuie.
Pana la urma am vazut ca un astfel de personaj nu e diferit fata de noi, se naste si moare in aceleasi circumstante doar ca...invers.
Si chiar de isi dadea seama ca e special...ce vroiai sa faca? Sa se dea in spectacol? Numai cei care l-au cunoscut o viata stiu de conditia lui speciala...iar aceia ii vor doar binele...el e la fel ca oricine, numai ca diferit.
Nici femeia aia nu a fost sfanta...fiecare a gresit in acelasi fel, el s-a culcat cu alte femei, ea cu alti barbati pana cand s-a ajuns la momentul de asezare si intemeiere a unei familii.
Si ajungem la o chestie ce ar putea fi denumita ca o constientizare ca e special...a plecat de acasa cand avea 50 de ani, cand s-a nascut fetita lui...stia ca mai are putin si ca viata sa trebuie traita la maxim.
La final ar trebui sa ne intrebam cum e mai bine...sa te nasti bebelus si sa mori bosorog sau invers? Ca dupa mine sunt identice...(aproape)
buticut
03 Jan 2009, 00:00
Oh c'mon...nu-i mai gasi scuze...he left her!:P
La final ar trebui sa ne intrebam cum e mai bine...sa te nasti bebelus si sa mori bosorog sau invers? Ca dupa mine sunt identice...(aproape)
De ce ar trebui? E o poveste fictionalizata,premisa ca viata uneori poate fi inteleasa doar in sens invers e just wrong. O viata trebuie sa isi urmeze cursul normal...te nasti copil si mori fiind mai in varsta. Accept ideea asta pentru ca e un film, nu este o poveste inspirata din realitate. In plus imagineaza-ti ce chin pentru o mama sa nasca un "copil" de 80 de ani. N-ai mila de noi :lol: ? Identice? Nici vorba...ai sa zicem 80 de ani cand te nasti,faci un copil dupa 40 de ani si cand el va avea 30 de ani tu vei avea 10.Numai cand te gandesti cati ani iti ia ca sa ai parte de un sex ca lumea...Si daca ai alege sa traiesti cu copilul tau,l-ai traumatiza...Benjamin a ales sa-si paraseasca copilul tocmai ca sa evite acest lucru,ca sa aiba o viata normala,fara el. Nu poti sa ai pretentia ca un copil sa inteleaga faptul ca tu esti "altfel" .
Nu vreau sa discreditez filmul,probabil va si lua Oscarul pentru Best Picture,e solid,dar I don't know...it left me wanting more.Mi-ar fi placut sa nu ramana intr-un final doar cu prezentul, ci sa aiba si toate acele amintiri adunate si sa moara depanandu-le...sa fie o minte de adult prinsa intr-un corp de copil de 10 ani si sa nu mai ajunga iar in stadiul de bebelus.Desi povestea se concentreaza pe Benjamin,nu mi s-a parut destul de interesant cat sa simpatizez cu el. Si intr-adevar,aduce mult a Forrest Gump...ambii se nasc diferiti fata de ceilalti si trebuie sa invete sa traiasca cu ce au,sunt implicati in razboaie si iubesc etern o femeie...doar ca parca m-am simtit mai captivata de Forrest Gump,a avut mai multe personaje de care sa imi pese...
Pauline Kael
03 Jan 2009, 16:37
Forrest Gump a avut in plus autoironia,umorul de calitate,spectaculosul..Pe langa el Benjamin Nasture e ca o supa calduta,aproape rece..Scenaristii au fortat nota,vrand sa para reala o poveste imposibila ,si ca la orice lucru neserios ,nici talcul nu e prea vizibil...
Buticut are( as usual) dreptate,prea aiurea se succedau anii,prea nu invata nimic protagonistul,prea n-avea sarmul pe care l-ar fi putut avea din plin...De la scenariu pleaca greseala,si Cate mi s-a parut insasi perfectiunea,Brad desi a facut un rol bun...parca i-a lipsit ceva..Funny cum era machiat si dat cu blush cand era adolescent :lol:
[.
Hm,matale cred ca vei sa zici ceva de starea de Nirvana,chatarsis,de starea de inocenta care depaseste orice cunoastere lumeasca pe care o atingi la sfarsitul vietii..Conform religiilor,ne nastem fara pacat,iar in final am fi absolviti cu totul,murind ca niste prunci...Ceea ce ar clatina zdravan liberul arbitru,credinta..si pariul..cu Dumnezeu.
Asa ca filmul e nice ,dar e un non-sens. :DIi lipseste dimensiunea aceea spirituala iesita din comun,ii lipseste sarcasmul ,fashnetzoshenia..
Oh c'mon...nu-i mai gasi scuze...he left her!:P
De ce ar trebui? E o poveste fictionalizata,premisa ca viata uneori poate fi inteleasa doar in sens invers e just wrong. O viata trebuie sa isi urmeze cursul normal...te nasti copil si mori fiind mai in varsta. Accept ideea asta pentru ca e un film, nu este o poveste inspirata din realitate. In plus imagineaza-ti ce chin pentru o mama sa nasca un "copil" de 80 de ani. N-ai mila de noi :lol: ? Identice? Nici vorba...ai sa zicem 80 de ani cand te nasti,faci un copil dupa 40 de ani si cand el va avea 30 de ani tu vei avea 10.Numai cand te gandesti cati ani iti ia ca sa ai parte de un sex ca lumea...Si daca ai alege sa traiesti cu copilul tau,l-ai traumatiza...Benjamin a ales sa-si paraseasca copilul tocmai ca sa evite acest lucru,ca sa aiba o viata normala,fara el. Nu poti sa ai pretentia ca un copil sa inteleaga faptul ca tu esti "altfel" .
Nu vreau sa discreditez filmul,probabil va si lua Oscarul pentru Best Picture,e solid,dar I don't know...it left me wanting more.Mi-ar fi placut sa nu ramana intr-un final doar cu prezentul, ci sa aiba si toate acele amintiri adunate si sa moara depanandu-le...sa fie o minte de adult prinsa intr-un corp de copil de 10 ani si sa nu mai ajunga iar in stadiul de bebelus.Desi povestea se concentreaza pe Benjamin,nu mi s-a parut destul de interesant cat sa simpatizez cu el. Si intr-adevar,aduce mult a Forrest Gump...ambii se nasc diferiti fata de ceilalti si trebuie sa invete sa traiasca cu ce au,sunt implicati in razboaie si iubesc etern o femeie...doar ca parca m-am simtit mai captivata de Forrest Gump,a avut mai multe personaje de care sa imi pese...
Nu cred ca a parasit-o pe Daisy,ci se simtea ..complexat de varsta,de faptul ca ea l-a respins ,desi inainte isi dorise o aventura cu el..A parasit-o la faza cu copilul pt ca...dracu'stie , asa au vrut scenaristii..
Si ar fi logic: ori toata lumea se naste in varsta( ca pe alta planeta..science fiction) ,ori asa cum e acum..BB era un caz singular,izolat.Ar fi putut trai langa iubita si fiica lui,daca erau destepti amandoi si aveau doctoratul in psihologie sa-i explice lu' fiica-sa cum sta treaba..S-ar fi dezvoltata de aici o drama ,o tragedie,ceva cu mass-media,mediatizare, si finalul ar fi fost mai pregnant,palpitant.
Julia Ormond e mai batrana decat Cate Blanchett? Imi plac amandoua.
Am scris mult,asa ca nu citeste nimeni :P
eu am vazut filmul in noaptea de rev pe la 3...si imi picau ochii de somn. din cate am reusit sa vad a fost ok...poate putin taraganata povestea si brad cam prea spilcuit. cate da, perfecta. mi-a placut si lumina suava care a scaldat imaginea. n-am vazut finalul....:(
fata de se7en si fight club e altceva, nu prea le-as compara. subiectiv pot sa zic ca-l prefer pe brad din fight club, ca look...nu ptr ca e pe jumatate gol...ci pur si simplu
Stau si ma gandesc batran de as fi...cred ca as dori mai mult sa fiu tanar, macar la suprafata.
Unul din avantajele de a te naste batran e ca poti sa estimezi cat traiesti...arati de 80 de ani...cam 80 de ani traiesti, arati de 100, 100 traiesti. Nu vad cu ce poate sa o deranjeze pe mama daca naste un bebelus mai ridos, pe asta a deranjat-o, s-a vazut, dar sa zicem ca a fost din start o nastere cu probleme. Pana la urma nu e decat o problema fizica, de suprafata, pare plauzibila insa stiintific e desfintata rapid...pentru ca seamana putin cu o viata nemuritoare...ganditi-va daca sangele lui era "transfuzat" intro persoana normal? Intinerea persoana respectiva? Nu se stie pentru ca nu asta s-a urmarit cu filmul asta...
Oricum toata batranetea asta se afla la suprafata...de cate ori n-ati vazut un batran care are acelasi chef de viata ca unul de 20? Sau de cate ori n-ati auzit un batran ca vrea sa fie tanar din nou...
"Hehe, de eram de varsta ta......"
Poate chiar asta a fost si ideea filmului...nu trebuie sa fie ceva spectaculos sau iesit din comun daca te nasti batran si mori tanar...de unde si banalitatea unor evenimente din viata lui Benjamin, de unde si banalitatea rolului lui Pitt si interpretarea lui nu extrem de spectaculoasa...
Poate filmului ii lipseste sarcasmul ca sa arate cat de reala ar putea fi...pana si personajele din film care au observat diferenta asta nu au stat sa se intrebe cum e posibil si sa ajunga sa-l studieze...l-au tratat de la egal, la egal.
miercuri
05 Jan 2009, 22:26
I have to get round to seeing this, dar perioada asta nu am timp deloc. :(
Pauline Kael
05 Jan 2009, 22:31
the film was adapted from a 1920s short fantasy written by F. Scott Fitzgerald. He in turn was inspired by a quote from Mark Twain: "Life would be infinitely happier if we could only be born at the age of 80 and gradually approach 18.
Are cineva povestea s-o puna aci?
Anyway,Cate Blanchett(totul e facut de ea in film,fiecare scena de balet,a facut ceva ),...mai tare decat Meryl Streep?Amandoua pot interpreta orice ,cred,vb cu orice fel de accent..Care e mai tare? Cate merita un Oscar.
PoliFanAthic
06 Jan 2009, 01:20
Mie nu mi-a placut prea mult filmul, mi s-a parut doar decent. Dar de fapt toul se trage din faptul ca inca mai astept sa vad un film cu adevarat bun din partea lui Fincher, nu doar filme care sunt pe jumatate bune, sau pur si simplu agreabile.
Pauline Kael
06 Jan 2009, 19:02
PoliFanAthic,mai ai putin si faci 7 ani pe Cinemagia! Multi inainte..
Cum adica TDK cel mai bun film? :)
De Benjamin Button,de la scenariu pleaca abureala,cred.Ca aparenta asa,nu e rau,continutul e ..tras de par cum ne obisnuieste Hollywoodul de prin 2000 incoace.
PoliFanAthic
06 Jan 2009, 23:39
Zic si eu TDK si nu-mi dau seama ce altceva ar putea sa mai vie.
Adica daca ar fi s-o iau asa, Man on Wire mi-a placut cel mai mult, dar sa compari un documentar cu un blockboster e aproape ridicol.
Poate Let the Right One In ce m-ar mai putea fermeca, suna ca si cum ar fi pe gustul meu.
Altfel, mersi pentru urari.:D
Imi aduc aminte ca am lipsit un an, doi si parca forumul a devenit mult mai linistit - si mai agreabil, mai putin agresiv.
In rest parca nu s-au schimbat chiar asa de multe.
P.S. Acuma ca ma uit realizez ca mi-am creat tendinta de a ma manfiesta "in rafale" pe final si inceput de an.
Pauline Kael
10 Jan 2009, 15:26
A luat vreun glob de aur TDK?Nu cred ca ia Oscarul nici TDK ,nici Benjamin Button,ca film,dar la actorie mai mult ca sigur.
buticut
10 Jan 2009, 15:33
A luat vreun glob de aur TDK?
Urmeaza diseara :P
Pauline Kael
10 Jan 2009, 15:35
Daa?Si cred ca se da premierea pe HBO si nu am,si pe net nu pot sa stau sa vad...Nashpa :((
Diseara adica la noapte,cred, se dau premiile Oscar?
Abia aºtept sã aparã DVDRip-urile ca sã îl vãd. Sunã destul de interesant, dar cinematografele nu-mi surâd momentan...
^ a iesit un SCR bun (Devise), cu un watermark finut (apare din cand in cand), nu deranjeaza, calitatea e buna ptr 3 ore in 1,4 G. Asa l-am vazut eu, resemnat ca nu-l pot vedea la cinema ptr cel putin o luna.
Sunt fan Fincher, i-am apreciat metrajele si n-are sens sa fac un top, mi se pare inutil, totusi de la BB aveam asteptari mai mari, alte pretentii. Filmul livreaza, in medie, insa se putea dezvolta mai mult, cel putin la nivel analitic de personaj, la tensiune, la focarul dramatic, s.a.m.d.
Cred ca-i lipseste echilibrul, daca am nimerit cuvantul potrivit, e un fel de fantasy fortat in real - si totodata real fortat in fantasy, si astea se cam juxtapun si nu prea (cel putin mie nu-mi) servesc cantitatea de substanta incat sa sensibilizeze.
Narat dintr-un jurnal ? nah, nu tine, de data asta nu. Intr-adevar, sunt cateva secvente care ating intr-o oarecare masura, dar nu indeajuns. N-am sesizat replici memorabile, n-am remarcat un final saturat, nimic sa aiba un impact deosebit.
Deci tratez BB drept o productie foarte buna, un film cert de vazut cu atentie, insa, dat fiind hazardul de idei (de film) de la ora actuala, un om care se naste batran si intinereste nu impresioneaza indeajuns. Probabil daca nu era regizat de Fincher, daca n-avea distributia asta si o postproductie reusita - SFX-uri bune (secventele de razboi, inclusiv submarinul) si o coloana sonora potrivita (suna bine ca vibe in background), era doar un fantasy de TV. (sau Hallmark)
Nu are sanse de Oscar, nu-i destul de veridic estetic ptr. Academie (zic eu), iar daca iese la Best Picture inseamna ca s-au coborat standardele mult, sau ca pur si simplu concurenta de anul asta e prea slaba.
Mai discutam dupa ce-l mai vede lumea, sa putem folosi spoilere.
Pauline Kael
10 Jan 2009, 22:12
Si actorii?
...doar ca parca m-am simtit mai captivata de Forrest Gump,a avut mai multe personaje de care sa imi pese...
pai asta a avut doua si chiar avea de ce sa-ti pese.....batea katrina la usa....
:((
filmul ajunge pe ecrane abia pe 20 februarie asa ca nu vad de ce discuta aici toti piratii despre el...
gabonne1
13 Jan 2009, 10:15
crezi ca dupa 20 februarie toti piratii astia isi vor schimba punctul de vedere in legatura cu filmul, cinefilule cinstit care pari a fi ?
No brain, no pain.
semnatura ta mi se pare ca spune totul despre tine
gabonne1
13 Jan 2009, 10:26
lasa semnatura mea. nu te-am jignit cu nimic, zic eu.
in schimb, tu nu ai raspuns la intrebarea pe care ti-am pus-o.....prea dificila pentru tine ?
films4all
13 Jan 2009, 10:28
Intradevar, cornel are dreptate. Cinemagistii ar trebui sa sustina mersul la cinema si nu pirateria. Un astfel de topic tocmai asta face.
Nu vreau sa creada lumea paici ca sunt pe forum ca sa ma iau de altii :-" insa nici cu mainile in san nu pot sa stau, sa privesc cum ce nu-i bine ... se intampla. Cred ca motivul pentru care pauline deschide aceste topicuri inaintea tuturor este urmatorul: vrea sa-l deschida inaintea celorlalti. Inaintea cinefililor, inaintea cineastilor, inaintea celor care doar se plimba paici, inainte celor care nu le pasa etc.
Repet... nu ma iau de pauline, spun ce cred asa cum si ea probabil spune ce crede.
Sigur si cornel a vazut filme 'piratate'; pentru unele filme chiar nu merita sa mergem la cinema!
El vrea sa sublinieze un lucru: cinemagistii trebuie sa sustina mersul la cinema.
gabonne1
13 Jan 2009, 10:36
@films4all
@cornel
sa inteleg, baieti, ca voi nu vedeti filme piratate ? si pentru asta jigniti oamenii cand va simtiti cu musca pe caciula (cornel, de tine e vorba). altfel, nu inteleg pentru care te-ai ofensat asa de tare pe intrebarea mea.
films4all
13 Jan 2009, 11:10
@gabonne1
N-ai inteles dar nu-mi mai pierd vremea.
:sleep: No brain, no pain. :?
gabonne1
13 Jan 2009, 11:15
@films4all
scuze, am recitit ce ai scris, am inteles si-ti dau dreptate. eu, insa, sunt printre cei care prefera sa vada un film downloadat decat sa mearga la cinema.
StefanDo
13 Jan 2009, 11:23
cinemagia promoveaza mersul la cinema (pana la urma orice film este creat special pentru ecranul cel mare si nu pentru cel mic), dar nu poate impiedica userii care descarca filme sa vorbeasca despre ele ;)
films4all
13 Jan 2009, 12:13
foarte intelept zis Stefan :P
super :)
:happy:
oka gabonne1. :)
@cornel
Trebuie sa te gandesti ca nu toata lumea isi permite sa mearga la cinema. Primul caz in care ma aflu eu: oras mic in care totusi exista cinema, dar ca sa-ti faci si tu o idee filmele de saptamana asta sunt 10 000 BC si Step Up 2. Cand crezi ca voi putea eu vedea Curios case of BB? Peste jumatate de an? Mai degraba niciodata. Ar mai fi optiunea sa ma duc intr-un oras mai mare, dar ma costa cam mult si nu ma pot duce saptamanal.
Al doilea caz e cel in care nu iti poti permite financiar sa vezi in fiecare saptamana un film la cinema, iar in cazul in care iubesti filmele nu cred ca poti rezista fara un film pe saptamana.
Eu de exemplu m-as duce cu cea mai mare placere sa vad filmul la cinema, dar ma aflu in imposibilitatea de a face acest lucru, iar singura solutie de a vedea filmele bune ale anului, pentru ca la cinema sunt date numai cele care au potential financiar, este de a le descarca de pe internet. Asa am reusit sa vad cam 3/4 din filmele nominalizate la Globurile de Aur dintre care numai vreo 5 vor ajunge si la mine in oras, cel mai devreme odata cu inceperea verii, dar acesta ar fi un caz fericit.
1. Cine nu are bani sa mearga la cinema trebuie sa mai munceasca. Daca crezi ca filmul nu merita banii tai atunci ce rost are sa-l mai vezi. (nu vreau sa reaprind o discutie mai veche in jurul cozii despre faptul ca daca vrem sa beneficiem de un produs trebuie sa platim - nimic nu e gratis) Oare de ce credeti ca din orasele mici au disparut cinematografele sau ele apar doar alaturi de magazine in mall-uri?
2. Si eu am vazut filme piratate (si poate ca o sa mai vad) dar asta nu ma impiedica sa ma duc (cam de 3-4ori pe luna) la cinema si sa platesc biletul si sa-i incurajez si pe altii sa mearga la cinema. Nu cred ca te poti numi cinefil daca vezi filmele din fotoliul de acasa.
3. Pentru ca inca mai cred ca forumul cinemagia incearca sa fie serios, nu aveam cum sa reactionez cand se comenteaza filme care inca n-au aparut pe ecrane in cadrul sectiunii "Acum pe ecrane". Chiar daca nivelul de inteligenta si varsta este scazut se pot respecta anumite reguli pentru a nu face ca acest forum sa semene cu o varza stricata.
4. Respect toti utilizatorii acestui forum asa cum ma respecta si ei pe mine si atata timp cat limbajul este unul civilizat putem sa nu contrazicem pana cadem sub tastatura.
StefanDo
13 Jan 2009, 14:25
hai ca ai pus "nu"-ul la timp, tocmai ma pregateam sa comentez ca topicul Vreau sa fiu actrita migreaza :)
cu tot respectul pe care il meriti, iti spun, cornel, sa revii on-topic. Daca vrei, poti deschide un topic pe aceasta tema in Condica.
scuze, am rectificat mica greseala de tastare, Stefan
da' vigilent mai esti...
nu pot reveni on-topic pentru ca nu am vazut filmul
eu am sesizat doar ca nu avea ce cauta topicul deschis aici si totul se putea rezolva cu o simpla mutare a lui la "Film in general", cine s-a simtit atacat a sarit fara sa sesizeze acest lucru
si bulgarele se rostogoleste
films4all
13 Jan 2009, 14:34
@Stefan
mesajele lui cornel cat si celelalte isi au locul aici pentru ca topicul nu trebuia sa existe de la inceput [aici].=din prima nu se respecta o regula
gabonne1
13 Jan 2009, 14:41
1. Cine nu are bani sa mearga la cinema trebuie sa mai munceasca. Daca crezi ca filmul nu merita banii tai atunci ce rost are sa-l mai vezi. (nu vreau sa reaprind o discutie mai veche in jurul cozii despre faptul ca daca vrem sa beneficiem de un produs trebuie sa platim - nimic nu e gratis) Oare de ce credeti ca din orasele mici au disparut cinematografele sau ele apar doar alaturi de magazine in mall-uri?
2. Si eu am vazut filme piratate (si poate ca o sa mai vad) dar asta nu ma impiedica sa ma duc (cam de 3-4ori pe luna) la cinema si sa platesc biletul si sa-i incurajez si pe altii sa mearga la cinema. Nu cred ca te poti numi cinefil daca vezi filmele din fotoliul de acasa.
3. Pentru ca inca mai cred ca forumul cinemagia incearca sa fie serios, nu aveam cum sa reactionez cand se comenteaza filme care inca n-au aparut pe ecrane in cadrul sectiunii "Acum pe ecrane". Chiar daca nivelul de inteligenta si varsta este scazut se pot respecta anumite reguli pentru a nu face ca acest forum sa semene cu o varza stricata.
4. Respect toti utilizatorii acestui forum asa cum ma respecta si ei pe mine si atata timp cat limbajul este unul civilizat putem sa nu contrazicem pana cadem sub tastatura.
dreptate mare ai, cornele.....
Pitbull
13 Jan 2009, 14:47
Dacä filmul urmeazä sä se distribuie la noi, se poate deschide topic aici si cu anticipatie. Doar n-o sä plimbäm aiurea topicurile, numai din motive de sincronizare temporala. Cu filmele din sectiunea asta, dar care nu mai sunt Acum pe ecrane, ci au devenit anul trecut pe ecrane (nu "...la Marienbad"!), ce facem, le mutäm la "Film în general" sau la genuri, doar ca sä ne afläm în treabä? Päi damblagim.
Ca atare, se recomandä ca, în cazul filmelor care încä nu sunt acum pe ecrane, userii sä deschidä topic aici doar dacä stiu sigur cä filmul se va distribui în România. Numai dacä se constatä cä un film nu se va mai distribui (s-au räzgândit distribuitorii, sau userul a gresit), topicul se va muta într-o sectiune mai adecvatä.
@Cornel:
Cu tot respectul, sterge chestia aia cu "Cine nu are bani sa mearga la cinema trebuie sa mai munceasca". Te compromiti.
BACK TO TOPIC!!!
Imi cer scuze Stefan.
@cornel Ai comentat doar situatia care iti convine. Cum ramane cu cealalta situatie in care nu apar filmele bune la cinema sau chiar nu este cinema? Mai este varianta sa cumperi filmele de pe DVD, dar asa costa mult mai mult si chiar nu iti permiti sa vezi mai mult de 4-5 filme pe luna. Eu acum sunt elev in clasa a 12-a si invat sa intru la medicina. Chiar crezi ca am timp sa muncesc pentru a face bani de dvd-uri? Acum ori in urmatorii 6 ani.
Cat despre BB, ca sa nu fiu off-topic, e unul dintre cele mai bune filme ale anului, dar nu scapa de plictisitoarea imagine de Hollywood si de asta prefer Slumdog Millionaire.
@Pitbull
Sunt de parere ca argumentul vreau sa merg la cinema dar nu am bani asa ca mai bine piratez filmele este echivalent cu daca nu ai bani sa mananci mai bine furi. Nu trebuie sa iei cuvintele mele mot-a-mot.
@liviu
Daca parintii tai iti dau bani de buzunar dar nu pentru filme poti suprima alte placeri pentru a merge la film.
films4all
13 Jan 2009, 15:36
In SUA s-a distribuit filmul. La noi inca n-a ajuns. O sa ajunga si la noi. Ceea ce vroiam sa spun este ca nu are rost sa deschidem un topic aici si apoi sa-l mutam in alta parte iar cand filmul ajunge la noi sa-l mutam inapoi aici bla bla etc ...devenim ridicoli. Dar cel mai bine e sa se deschida topicul in sectiunea care trebuie din forum. Toate la timpul/locul lor. Daca noi, cinefili, vorbim despre filmele care inca n-au aparut la noi, e clar ca le-am piratat asta inseamna ca sustinem pirateria. Daca cinefilii sustin pirateria... pai ce pretentii mai avem ca lumea sa mearga la cinema.
Statisticile spun ca, fata de anul 2007, lumea a mers si mai putin la cinema in 2008. In 2007 statisticile spuneau ca oamenii au mers si mai putin la cinema decat in 2006. Si tot asa. E clar nu?
cornel, iti intelegem entuziasmul dar nu merge cu muncitul ca sa mergi la cinema.
gabonne1
13 Jan 2009, 15:40
@Pitbull
Sunt de parere ca argumentul vreau sa merg la cinema dar nu am bani asa ca mai bine piratez filmele este echivalent cu daca nu ai bani sa mananci mai bine furi. Nu trebuie sa iei cuvintele mele mot-a-mot.
@liviu
Daca parintii tai iti dau bani de buzunar dar nu pentru filme poti suprima alte placeri pentru a merge la film.
te faci singur de râs....
@cornel In primul rand daca ai fi citit cu adevarat ce am scris eu ai fi vazut numele filmelor de mana a doua care se dau la mine in oras, iar filmele cu adevarat bune nu ajung deloc in cele mai multe cazuri. In al doilea rand ma intreb de unde stii tu ce fac eu cu banii de buzunar.
Dupa cum am mai zis as fi mai mult decat fericit sa am unde merge pentru a viziona un film de calitate, dar singurul loc e acasa. Problema nu e ca nu as avea bani de bilet la cinema sau ca i-as cheltui pe altceva, ci ca nu am unde sa ii cheltuiesc. Doar la magazin as putea cumpara DVD-uri, dar avand in vedere faptul ca filmul apare destul de tarziu pe DVD, iar un DVD nou costa minim 40 lei, nu prea imi pot permite cu banii de buzunar sa cumpar mai mult de 2 DVD-uri pe luna. Noroc ca mai dau DVD-uri pe la cateva ziare si reviste si pe alea le cumpar mai de fiecare data, dar nu intotdeauna sunt filme de calitate. Ma bucur ca de la anul ma duc la facultate intr-un oras mai mare. Eu ma duc, dar altii care sunt in situtia mea curenta ce pot face? Eu nu sustin pirateria, chiar sunt impotriva ei, dar trebuie sa accept ca sunt situatii in care pentru a te cultiva, cel putin din punct de vedere cinematografic, trebuie sa apelezi la acest "rau" care iti face tie bine.
films4all
13 Jan 2009, 17:50
Abia astept sa vina filmul si la noi in tara, ca sa dispara mesajele astera. :lol:
Stii dc nu mai sunt cinemauri? Ca nu s-a dus lumea la film: deci aceasi problema. So nu te mai scuza ca n-ai cinema in oras. Nu spun ca esti tu devina pentru asta. Gaseste alta scuza... totusi :)
StefanDo
13 Jan 2009, 17:53
iar deraiem
de-acum am sa sterg orice mesaj off-topic
So nu te mai scuza ca n-ai cinema in oras.
E clar ca n-ai citit nimic din ce am scris. Dar de ce sa ma chinui cu explicatii inutile. Lasam subiectul ca se supara Stefan :D
On-Topic: Aveam asteptari mari de la BB, dar pana la urma s-a dovedit a fi un alt succes temporar care in cativa ani va fi uitat. Nominalizarile pentru Globuri cred ca le merita, cu exceptia nominalizarii lui Brad Pitt pentru rol principal. Nu mi s-a parut deloc iesita din comun si dupa cum mai ziceau si altii, desi facand referire la alte nominalizari, standardele au fost coborate destul de mult. Ramane insa un film demn de urmarit, dar nu neaparat demn de tinut minte.
Daca stiam ca se va ajunge atat de departe nu faceam o remarca, o simpla remarca...
Prefer sa ma fac singur de ras sau sa ma compromit, si sa merg la cinema sa platesc bilet decat sa ma numesc cinefil din spatele calculatorului...
Imi pare rau ca mi-am pierdut timpul explicand si explicitand unor forumisti, ce iubesc divagatia, ce inseamna sa mergi la cinema...
Ma asteptam ca un forum de filme sa incurajeze mai ferm aceasta distractie, dar se pare ca in Romania a fi normal inseamna de fapt a fi anormal.
Pentru ca aceasta ultima postare inainte sa vad filmul sa nu fie stearsa voi spune ca, dupa ce am vazut trailerul, filmul pare interesant (macar ca este dupa o idee a lui Mark Twain) dar ramane de vazut cat de bine este inchegat. Ma astept ca Brad Pitt sa nu coboare stacheta pe care singur si-o inalta cu fiecare film in care apare.
Vizionare placuta!
muncesc 12 ore pe zi , de luni pina simbata, cistig destul de bine, nu dau banii pe prostii, nu fumez, nu beau(decit ocazional)....si totusi...iti garantez cornele ca imi este imposibil sa ma duc la cinema(aproape imposibil)...ultima data am fost in vara 2007 la The Simpsons.....la matineu...3 persoane erau in cinematograf...eu si cei 2 frati ai mei...fusese piratat filmul, nu?....
deci nu am dreptul sa ma uit la film deoarece?...stau la tara si automat sint un prost cu 4 clase care nu stie sa faca bani ca sa isi permita sa mearga in week-end la oras sa vada ce au mai nascocit americanii?...nu cred prietene.
crede-ma, sint perfect de acord ca pirateria nu ar trebui practicata si in nici un caz promovata, dar pina in momentul in care nu mi se vor oferi alternative viabile eu unul nu am alta solutie si cred ca sint destule persoane in aceeasi situatie.
on topic: filmul mi s-a parut exceptional din toate punctele de vedere...insa sint si eu de acord ca brad pitt nu merita sa primeasca globul(nici nu l-a primit....ideea e ca nu sint foarte sigur ca ar fi meritat macar nominalizarea)...insa nici nu cred ca a jucat slab, doar nu a avut de depus o munca prea grea....
insa nici nu cred ca a jucat slab, doar nu a avut de depus o munca prea grea....
Total de acord aici. Eu m-am exprimat altfel si e posibil sa se fi inteles ca ar fi jucat slab Brad Pitt. Nu e asa, poate chiar a obtinut maxim posibil din acel rol, numai ca rolul in sine nu era asa de dificil, cel putin nu de calibrul Globurilor de Aur.
Pauline Kael
19 Jan 2009, 18:47
Aseara am vazut finalul la filmul asta romanesc,care s-a incheiat cu aceeasi idee din Benjamin Button."Prea tineri pentru riduri".
http://www.imdb.com/title/tt0121650/
RinTinTin
20 Jan 2009, 09:33
Kael, la inceput spui ca Benjamin e beton, mai jos spui ca e cam slab, si comparat cu Forrest Gump e ca o supa calduta. Ei bine, eu am sa spun ca Benjamin mi-a placut mult mai mult decat Gump, care e naiv, siropos si foarte americanesc in abordare. Nu e cel mai bun al lui Fincher, insa e un film lucrat si misto.
Pauline Kael
20 Jan 2009, 15:00
That's your problem.Not mine. ;)
E.Floares
25 Jan 2009, 02:10
Pe parcursul vizionarii filmului cred ca mi-a crescut numarul de batai ale inimii din 5 in 5 minute...mi se pare ca descrie perfect sentimentele pe care le traiesc oamenii spre sfarsitul vietii, stiind ca timpul nu poate fi dat inapoi, cand stiu ca se vor stinge, cand stiu ca nu-si vor mai vedea persoana iubita...arata excelent cat de aiurea e viata din punctul asta de vedere, de-asta m-au incercat o gramada de sentimente cand l-am vazut.
Dupa ce s-a terminat am ramas fara cuvinte, stiam ca trebuie sa se termine la un moment dat, nu m-am asteptat nicio clipa la vreo rasturnare mare de situatie, de altfel cred ca asta s-a si vrut, sa fie o poveste mai mult liniara ca evenimente si axata mai mult pe trairi interioare, sentimente pe care le simtim cand vedem cum ni se duce viata prin fata ochilor.
E trista povestea, dar extrem de emotionanta, recomand sa vedeti filmul impreuna cu cineva, cu persoana iubita eventual, si sa nu ezitati sa lasati o lacrima sa curga asa... prin coltul unui ochi.
I-a mai adus aminte cuiva de Forrest Gump, filmul asta?
Mie imi seamana mult mai mult cu "The Notebook". Argumente sunt destule si evidente, nu cred ca e nevoie sa mai mentionez vreunul.
filmul ajunge pe ecrane abia pe 20 februarie asa ca nu vad de ce discuta aici toti piratii despre el...
Pirate Jack Sparrow speaking: sa incerce distribuitorii sa nu mai aduca filmele dupa 2 luni de la premiera din State, mai ales in cazul unor filme atat de asteptate ca asta, si atunci voi dezinstala bittorent-ul pentru totdeauna.
May the good Lord smile on you...'cause we'll certaintly not.
Suspect de bizar
25 Jan 2009, 02:18
Pirate Jack Sparrow speaking: sa incerce distribuitorii sa nu mai aduca filmele dupa 2 luni de la premiera din State, mai ales in cazul unor filme atat de asteptate ca asta, si atunci voi dezinstala bittorent-ul pentru totdeauna.
May the good Lord smile on you...'cause we'll certaintly not.
ªi sã nu mai închidã cinematografe cu tradiþii de 50 de ani.Porcii ãia burtoºi sã nu mai fure atât ºi sã rezolve cu Cinemaurile,sã le renoveze,sã nu mori de frig.
E.Floares
25 Jan 2009, 02:37
Prin '98-'99, adica in anii din care imi mai aduc aminte unele chestii, erau vreo 3 cinema-uri numai in centrul Ploiestiului...acum a ramas decat unu, si ala depravat pe care au anuntat ca-l vor inchide. Se construieste un mall, care cica ar avea si cinematograf...dar la cum merg lucrarile...
Suspect de bizar
25 Jan 2009, 02:44
ªi la mine în Târgu-Mureº erau pânã nu de mult doua cinemauri,pe unu l-au închis deºi are vreo 50 de ani ºi a mai rãmas doar unul(erau cam vr-o 5 pe vremea lu' Ceauºescu,mi-au zis pãrinþii).ªi se deschide la un mall un Cinema City,10 sãli :D .Dar din pãcate Cinema Arta(acela care a mai rãmas) o sã moarã o datã cu venirea Cinema City-ului :( ºi îmi pare rãu,cã oricât de moderne ar fi cineamurile o sã-mi aduc mereu aminte clipele frumoase din Cinema Arta,fie când eram cu prietenii, fie singur.
E.Floares
25 Jan 2009, 02:48
Ar trebui sa reconditioneze cinema-urile vechi, cum se face in afara, unde co-exista multiplex-urile cu cinema-urile clasice...e cel mai bine asa, pacat ca cei care au bani in tara asta sunt batuti in cap.
La noi din pacate nu se umplu nici salile existente, nu cred ca vrea nimeni sa bage bani intr-o sala si s-o aduca la standarde decente, iar apoi sa aiba 20-30 de spectatori la o proiectie.
Lumea isi descarca de pe torente orice film, si prefera sa-l vada inainte de a aparea in Romania (chiar si cam-urile alea puturoase de la rusi sunt la mare cautare)
On: The Curious Case of Benjamin Button nu mi-a lasat vreo impresie deosebita, cred ca totul e mediocru la el, insa realizarea a fost buna.
E.Floares
26 Jan 2009, 07:15
Cum spuneam si mai sus:
Sa incerce distribuitorii sa nu mai aduca filmele dupa 2 luni de la premiera din State, mai ales in cazul unor filme atat de asteptate ca asta, si atunci voi dezinstala bittorent-ul pentru totdeauna.
straniu, foarte frumos dpdv vizual, pe alocuri pare a fi un basm, machiaj pentru care ar trebui sa ia oscarul, brad pitt - bun, dar nici n-ar fi putut face ceva stralucit (nu din cauza lui), cate - perfectionista
in concluzie: mi-a placut, desi au fost momente cand m-a plictisit, pur si simplu
illotempore2002
03 Feb 2009, 19:22
mie mi-a placut foarte mult, insa mi-ar fi placut si mai mult daca personajul central ar fi fost detaliat mai bine. de exemplu daca atunci cand era batran ar fi avut comportamente/atitudini specifice varstei (fie specifice varstei inaintate, fie specifice tineretii fragede pe care o avea in primii ani de viata) sau cand devine mai tanar, sa se simta la nivel de comportament niste schimbari....Buton este acelasi pe tot parcursul filmului indiferent de vechimea oaselor si adancimea ridurilor....nu stiu, vreau sa-l cred ca se transforma si nu pot....
Led-Ze-Pencil
03 Feb 2009, 19:29
mie mi-a placut foarte mult, insa mi-ar fi placut si mai mult daca personajul central ar fi fost detaliat mai bine. de exemplu daca atunci cand era batran ar fi avut comportamente/atitudini specifice varstei (fie specifice varstei inaintate, fie specifice tineretii fragede pe care o avea in primii ani de viata) sau cand devine mai tanar, sa se simta la nivel de comportament niste schimbari....Buton este acelasi pe tot parcursul filmului indiferent de vechimea oaselor si adancimea ridurilor....nu stiu, vreau sa-l cred ca se transforma si nu pot....
Right!
si eu am simtit asta, cat am reusit sa vad din film: e o secventa in care este el in scaun cu rotile si vrea s-o ia la vale pe niste scari, dar nu poti sti - o face pt ca e un copil curios sa descopere lumea sau pt ca e un batran senil care nu stie ce face. Asta era punctul cel mai tare al filmuui si pe asta cred ca l-a ratat (vorbesc de ce zice illotempore mai sus). Ca de aia m-a si plictisit si i-am dat cu stop pe la fotograme.
buticut
03 Feb 2009, 19:32
My point as well :).
Disciple
03 Feb 2009, 20:31
Mai eu am fost si inca sunt dezamagit de acest film...e foarte vizual,Cate Blanchett e o mare actrita,si original ca idee,dar narativ nu pare a fi exploatat deloc.De ce?
-Benjamin in ochii celorlalti creste ca un copil "normal" s ceea ce mi se pare total aiurea fiind un punct neatins:trebuiau scoase in evidenta si reactiile in lumea celorlalti si in plus reactia medicilor care trebuia exploatata la maxim.Cand colo nimic:el se naste si nu produce nici o surpriza de proportii(si asa ar fi trebuit!) ceea ce mi se pare un punct slab
-Personajul nu este exploatat cum trebuie:se naste,evolueaza(alt cuvant nu gasesc),dar isi traieste viata intr-un mod banal neintamplandu-se nimic special.Filmul este comparat cu Forrest Gump fata de care este evident inferior mai ales din punct de vedere al expresivitatii regizorale.
Benjamin trece prin viata fara sa fie atins de evenimente exceptionale si caracterul sau nu denota faptul ca face lucrurile in felul sau ci este enervant de banal.
Forrest Gump facea totul in felul sau,vorbea in felul sau,simtea in felul sau,povestea in felul,te facea sa te apropii de el,sa ii simti povestea.
Pe cand Benjamin o nareaza intr-un mod zeflemitor de parca nu s-ar fi intamplat nimic interesant si totul este de la sine.Nu se pune problema destinului ca in FG,multe scene sunt ratate mai ales cele in care este un copil(cateva cadre si atat).Filmul curge repede,nu te lasa cu nimic,e gol pe dinauntru.
Frumusetea sa vizuala are si un aer fals deoarece dupa ea se ascunde o poveste preponderent goala singurul element ce aduce forta,sobrietate si eleganta filmului fiind prezenta extraordinarei actrite Cate Blanchett care se intrece pe sine.
Un film de care sincer imi pare rau!:(
E.Floares
03 Feb 2009, 20:35
Eu tin minte ca a avut multe momente de genul asta, de exemplu...la sfarsit devenise senil, desi era doar un baietel...
In fine...chiar nu-mi dau seama ce va face sa spuneti ca nu au fost momente din astea..cand, de fapt, momente din astea sunt pe tot parcursul filmului. :shock:
Led-Ze-Pencil
03 Feb 2009, 21:09
pai e simplu: batranii dau in mintea copiilor.
Sau invers.
Simplist pana la "bleah!"
pentru amatorii de Seinfeld, George avea o filosofie asemanatoare:
George Constanza's Words of Wisdom (de cautat pe google)
The most unfair thing about life is the way it ends.
I mean, life is tough.
It takes up a lot of your time. What do you get at the end of it?
A death.
What's that, a bonus?!?
I Think the life cycle is backwards.
You should die first, get it out of the way.
Then you go live in an old age home. You get kicked out for being too healthy, go collect your pension, then, when you start work, you get a gold watch on your first day.
You work 40 years until you're young enough to enjoy your retirement. You drink alcohol, you party, and you get ready for High School. You go to primary school, you become a kid, you play, you have no responsibilities, you become little baby, you go back, you spend your last 9 months floating with luxuries like central heating, spa, room service on tap, then you finish off as an orgasm!!
Amen.
cam acelasi lucru zice si Benjamin Button, doar cu zece ani mai tarziu, nu?
Pauline Kael
04 Feb 2009, 10:22
Are 13 nominalizari la Oscar. :huh:
Pitbull
12 Feb 2009, 17:42
Väz't az.
Oi crie si analiza completä, cäci il faut cä trebuie, da' acu' mä kulk oleacä, cä mi-i somn.
Jusque une-autre, commentariul trimis la IMDb (unde va apärea cu întârziere tardivä, sau chiar deloc, cä s-au prostit).
A very interesting exercise of style
Definitely, a beautiful movie! Superbly shot, with obvious plastic virtues, and a keen eye for epoch reconstruction and historical precision. E real feast for the sore eyes.
The script itself, however, is pretty linear, devoid of logic and imagination. One should remember that the genre of fantastic realism supposes certain rules that must be followed. Once we propose a fantastic premise - here, the "curious case of" a child born old and gradually regressing to youth and infancy - we must construct its relationship with the real world, rational and natural as we know it, in a coherent and credible form. This is how we achieve that "state of real" which makes the basis of any successful fantastic story.
In this case, the state of real is sorely amiss. Although aware of the protagonist's oddity, the people around react in an apathetic and conventional way. As such, paradoxically, the convention doesn't function (or, in other words, "conventionalism kills the convention"). As such, the much needed conflict is weak and fragmentary. The writers show a surprising lack of creative imagination, just going with the flow. And the flow is slow. And low.
One should also point out that the script departs its own referential frame. So, our character "turns young", with all the consequences as such derived. But, dearies, sclerosis, Alzheimer and any other forms of senile dementia are 100% results or the brain's physical degrading (the neurotransmitters' failings, the proteins' faulty processing, and so on!) As such, WHY does the "old child" B.B. turns senile, when his brain is literally young and vital? BY CONTRARY, in that instance, we really had a high potential for drama: an individual having all the knowledge and living experience of eight decades of life, amplified by the super-intelligent and vivid mind of a child! A "wonder-kid", a "genius", not due to any super-powers, but strictly as a result of his own peculiarity: age regression! THIS was the true ending of the story - and how dramatic and compelling it would have been! A real ending to remember!
As such (and following also the total lack of depth and fantasy of the story, plus the stereotype profile of B.B. - who has no personality at all), everything remains shallow, useless, slow-paced, boring and insignificant. Thank God, the plastic departments are sublimely represented! At least for cinematography, sets, costume and, of course, first of all make-up, this movie would deserve some Oscars!
miercuri
12 Feb 2009, 19:49
eu tot n-am reusit sa-l vad pana la capat, dar aceeasi impresie mi-a lasat- si mie. o sa-l reiau pana la Oscaruri si o sa-l vad tot.
buticut
12 Feb 2009, 22:52
Comentariul lui Pitbull e spot-on,ma surprinde insa ca nu a mentionat nimic despre asemanarile cu Forrest Gump
Pitbull
12 Feb 2009, 23:02
Ai räbdare, chiar ACUM scriu analiza, si voi forfeca nemilos relatia cu Forrest (care m-a obsedat tot timpul, începând de la ridicarea lui Benjamin din fotoliul de invalid).
buticut
13 Feb 2009, 00:59
Daca vrei sa compari filmul cu povestea scrisa de Fitzgerald, poti sa o citesti aici,incepand cu pagina 279
http://books.google.com/books?id=BhNmDyOZBxoC&printsec=frontcover&source=gbs_summary_r&cad=0#PPA280,M1
Diferenta notabila este ca:
"In the story, he ages backwards, physically as well as mentally. In the movie, Benjamin Button is born a baby that has the physical condition of an old man. He ages backwards physically."
Pitbull
13 Feb 2009, 04:54
"The Curious Case of Benjamin Button" - Machiori, cãutãm scenariu!
Un exerciþiu de stil destul de interesant
Un rãu nãrav al multor diletanþi este inconsecvenþa cu sine. Nu existã gen epic fãrã logicã - pânã ºi absurdul kafkian sau urmuzian are propria lui raþiune negativistã (la fel cum nici dadaismul n-a putut evita capcana finalã a unui sistem). Cu atât mai mult în cazul realismului fantastic. Da, poþi face tot ce-þi trãsneºte prin minte, cu condiþia sã rãmâi fidel contextului logic pe care singur þi l-ai propus.
Drept pentru care, nu din cusurgism mã simt dator sã demontez construcþia defectuoasã a premiselor "Straniului caz al lui Benjamin Button", ci tocmai pentru cã povestea lui F. Scott Fitzgerald se afla la un pas de a progeni un film cu adevãrat bun, incitant ºi fascinant - dacã scenariul ar fi fost fidel atât prozei originale, cât ºi propriilor premise; ar fi devenit nu numai credibil, ci chiar tulburãtor. Poate cândva, în viitor, Benjamin Button se va bucura de ecranizarea reuºitã pe care o meritã - cu condiþia de a nu mai repeta greºelile elementare de acum.
Aºadar, trucul (deja arhicunoscut) e cum nu se poate mai simplu ºi ingenios: dacã un copil se naºte bãtrân? Dar dacã în continuare va întineri inexorabil?...
Prima eroare porneºte chiar de aici. Ca prozã scurtã, povestirea era perfect funcþionalã în aceºti parametri - numai cã, din pãcate (...pentru rasoliºti; sau din fericire, pentru profesioniºti ºi cinefili), dramaturgia de film e o treabã mult mai complicatã. Dualitatea de mai sus e pur ºi simplu prea strânsã pentru un bun scenariu - respectivii poli "dacã / dar dacã" sunt prea apropiaþi ca sã nascã tensiuni dramatice cu bãtaie lungã. Ca atare, mult mai firesc era ca ei sã fie contopiþi într-unul singur ("dacã un copil se naºte bãtrân ºi în continuare va întineri inexorabil?"), conjugat cu un al doilea pol realmente creator ("Dar dacã... trãieºte într-o societate unde bãtrânii sunt neglijaþi ºi desconsideraþi? "Dar dacã... - dimpotrivã - trãieºte într-o societate unde copiii sunt trataþi abuziv? "Dar dacã... iubita lui are un retard psihic? "Dar dacã... prietenul cel mai bun e un geniu al ºtiinþelor exacte? "Dar dacã... fratele sãu e pedofil? ...ºi aºa mai departe). Undeva, pe niºte coordonate cam de acest tip am fi avut un început de poveste.
Sã revenim, însã, la partea strict de logicã (am sãrit deja în sectorul estetic, ºi e prematur). Aºadar, conform acestei logici, organismul protagonistului nostru începe prin a fi bãtrân sub toate aspectele (anchilozat, uzat, marcat de calcifiere, artritã, aterosclerozã, etc. - se insistã pe aceste aspecte, în secvenþa primului examen medical asupra noului-nãscut), pentru ca apoi sã parcurgã drumul invers al întineririi, spre împrospãtare, învigorare, vitalizare. Însuºi Scott Fitzgerald ºi-a scris povestirea pornind de la o cugetare a lui Mark Twain: "Viaþa noastrã ar fi mult mai fericitã dacã ne-am naºte la optzeci de ani ºi am regresa apoi pânã pe la optsprezece" - aici fiind vorba, desigur, de relaþia între înþelepciunea ºi experienþa de viaþã a individului bãtrân, ºi capacitãþile fizice ale unui organism ºi ale unui creier tânãr.
Ca atare - de ce se ramoleºte la sfârºit Benjamin Button? De ce adolescentul, ºi apoi copilul, e lovit de o formã de demenþã senilã similarã cu sindromul Alzheimer? Pur ºi simplu pentru cã lui Eric Rotth ºi Robin Swicord, autorii scenariului, le-a fost lene sã gândeascã. Au vãzut ei în jur cã bãtrânii se sclerozeazã la cap, ºi ce ºi-au zis? Gata, ãsta va fi dramaticul final al lui Benjamin Button: un copil ramolit - uitând cã tocmai îmbãtrânirea fizicã a creierului, deteriorarea neuronilor, degradarea neurotransmiþãtorilor, deregralea sintezei proteinelor, ºi alte asemenea procese biologice, sunt singurele cauze ale senilizãrii! Conform ipotezei jinduitoare a lui Mark Twain, ºi propriului lor sistem logic (ºi artistic) de a o dezvolta, trebuia ca scenariºtii sã-ºi ducã povestea spre un copil aparent supradotat - de fapt, ca rezultat al combinãrii între vigoarea unui creier crud ºi puternic, ºi experienþa a opt decenii trãite din plin (ambele, normale într-o combinaþie anormalã). Abia atunci filmul ar fi avut final! Un asemenea Benjamin Button ar fi putut, eventual, sã sufere incredibil, ajungând sã vadã lumea într-o luminã cu totul unicã; sau, dimpotrivã, ar fi putut ajunge la o fericire supremã (prin rezolvarea aceleiaºi ecuaþii în cheie optimistã); ar fi putut urma o evoluþie/involuþie parþial similarã cu a lui Charley Gordon (din neuitatul "Flowers for Algernon" al lui Daniel Keyes, ecranizat de Ralph Nelson în "Charley" - Oscar pentru Cliff Robertson!), devenind tot mai lucid, mai înþelept, mai capabil, în timp ce trupul i se comprima tot mai rapid spre nivelul de nou-nãscut, de embrion, de gastrulã, de... neant; ar fi putut sã se ascundã, sã se izoleze, pentru a trãi normal, scãpând de o lume care-l hãituia ca pe un "copil minune"... Ar fi putut adopta o sumedenie de soluþii, numai asta nu - cea mai ilogicã, searbãdã, prãbuºitã din toate punctele de vedere. Nici sã fi vrut sã scrie un final prost, nu le-ar fi reuºit mai bine!
În treacãt fie zis, abia acum gãsim ºi o structurã dramaturgicã validã a întregului scenariu. Putem uita acele exemplele generice de "dar dacã" pe care le-am înºirat mai sus, concentrându-ne asupra acestei formule: cu deznodãmântul fundamentat astfel, pe discrepanþa dintre mintea de bãtrân ºi fizicul de copil definitã mai sus (indiferent în care dintre variantele deja propuse, sau poate într-una ºi mai bunã), filmul ar fi ajuns undeva, ar fi spus ceva - ºi, în consecinþã, tot scenariul s-ar fi construit, în mod firesc, pe direcþia atingerii acestui scop. De aici porneºte tot caracterul sãu liniar (nu e practic o "povestire", ci doar o simplã "cronologie"), searbãd, banal, plicticos ºi perfect inutil: de la faptul cã autorii, orbiþi de provocarea situaþiei de pornire, au crezut cã atâta le va fi de ajuns - uitând sã-ºi defineascã ºi o linie de sosire, un obiectiv final. Ca atare, tot filmul rãmâne un simplu exerciþiu de stil - interesant, foarte îngrijit lucrat, dar fãrã alte valenþe decât ale unui studiu provizoriu de atelier.
În spiritul aceluiaºi respect pentru nivelul logic pe care ºi l-a propus, se mai impune o observaþie: în condiþiile propuse, bietul Benjamin Button pur ºi simplu n-ar fi putut sã evolueze ca un om normal. Remarcele pe care le-am fãcut cu privire la ultimii lui ani de viaþã sunt valabile, inversat, ºi în contextul începutului existenþei sale. Sã ne amintim cã un creier de copil este supus, în primii ani de viaþã, unor eforturi de asimilare inimaginabile pentru noi, adulþii: el primeºte virtualmente o infinitate de date complet noi, pe care le prelucreazã ºi organizeazã cu ajutorul imensei sale prospeþimi ºi mobilitãþi. Din aceleaºi motive, un bãtrân, oricât de inteligent, cult, antrenat ºi chiar sãnãtos, continuând sã stãpâneascã la acelaºi nivel magistral deprinderile sale din tinereþe (muzicã, matematici, ºah, etc., etc.) întâmpinã mari greutãþi în a învãþa sã foloseascã un computer sau mãcar un telefon mobil - întrucât creierul sãu ºi-a pierdut capacitatea de absorbþie creativã, de a face faþã la nou. În consecinþã, pruncul Benjamin cu al sãu venerabil cerebrum în veci n-ar fi putut sã se sincronizeze cu viaþa; ulterior, când mintea sa începea sã se "recupereze", ar fi fost deja prea târziu: un copil care n-a învãþat la timp sã vorbeascã, sã se coordoneze psiho-motor, sã relaþioneze cu cei din jur, rãmâne condamnat pe veci - vezi ºi «L'enfant sauvage» al lui Truffaut.
Se pune aºadar întrebarea: care ar fi fost soluþia? Cum s-ar fi putut rezolva cel mai bine problema? Ghici ghicitoarea mea: lãsând neatinsã ipoteza lui Scott Fitzgerald, într-a cãrui povestire personajul se nãºtea bãtrân atât fizic, cât ºi mintal, iar regresul era bilateral! Astfel, toate s-ar fi înscris într-o raþiune perfect coerentã a basmului cult, bizareria biologicã (ºi logicã) lãsând locul convenþiei fantastice perfect acceptabile a inversiunii temporale complete, ºi orice posibile acuzaþii de neveridicitate ºi-ar fi pierdut obiectul. (În treacãt fie zis, proza originalã se distinge ºi printr-un umor sclipitor, care din film lipseºte cu desãvârºire!)
O datã ce au pornit astfel la drum (cu stângul), Roth ºi Swicord au considerat cã-ºi fãcuserã datoria, ºi n-au mai fãcut nici un pas. Spuneam, deja, cã plotul e o simplã juxtapunere de evenimente ordonate consecutiv, nu cauzal, care nu duce decât spre un segment final anticlimactic. În orice scenariu de film, indiferent cât de conservator sau revoluþionar, ortodox sau experimental, ultima parte trebuie sã fie cea mai interesantã, densã, dramaticã, imprevizibilã, generatoare de idei ºi revelatoare de sensuri. Aici, tocmai aceastã porþiune e ratatã lamentabil. L-am vãzut pe Benjamin bãtrân-fizic ºi copil-mintal, l-am vãzut întinerind ºi maturizâ... nu, întinerind ºi atât, pentru cã la nivel intelectual e amorf, stereotip ºi staþionar, ºi când sã-l vedem ºi adolescent, copil, etc., concentrând în jurul lui toatã seva povestirii... ni se servesc câteva secvenþe convenþionale, punctând rezumativ senilizarea, ºi finalizate printr-un deces nemotivat ºi lacrimogen, umflat cu aer. Concomitent, în planul prezentului, vine uraganul Katrina (care a tot ameninþat ostentativ, secvenþã cu secvenþã, ca sã ºtim sigur cã va lovi într-un târziu), fãrã sã rezolve nimic - decât cã se inundã magazia unde era depozitat ceasul cu mers antiorar (simbol în sine, de-amorul artei, al condiþiei lui B.B., care demarase destul de promiþãtor, numai ca sã se ducã ireversibil fix în brânzã).
Cum spuneam mai sus, personajul principal e o fantoºã. Nu vrea nimic, nu face mai nimic, se preumblã doar prin lume într-un periplu fortuit ºi pasiv. Supratemã zero, în afara unei legitime spravieþuiri, complexitate psihologicã nulã, originalitate nema. Nici nu e de mirare cã jocul actoricesc al lui Brad Pitt lipseºte cu desãvârºire - noroc cã ºtim, din "Legends of the Fall", "12 Monkeys", "Babel" ºi chiar recentul "Burn After Reading", ce mare actor este. Sper din tot sufletul sã nu ia Oscarul acum pentru aceastã farsã gãunoasã, ci mai târziu, pentru vreun rol pe mãsura lui.
Despre Cate Blanchett ºtiam cã e extraordinarã, încã din "Elizabeth" (I ºi II), "Babel" sau "Notes on a Scandal", aºa cã ºi ei îi putem trece cu vederea prezenþa aici într-un rol în genere schematic ºi convenþional, doar o idee mai complexuþ decât al celui titular. Cam pe acelaºi palier stã Tilda Swinton, care rezistã în primul rând prin amintirea lui "Michael Clayton" ºi a aceluiaºi "Burn After Reading". Julia Ormond, Jason Flemyng, Taraji P. Henson, Jared Harris ºi (mulþi) alþii se achitã ºi ei, onorabil, de sarcini, întregind o distribuþie numeroasã, pestriþã, sclipitoare, care se agitã inutil în jurul unei non-poveºti.
Din pãcate, situaþia se agraveazã de-a binelea când ajungem la capitolul regie. David Fincher s-a impus, în ultimii ani, ca un cineast precis, riguros, tãios, cu o mânã profesionalã extrem de sigurã ºi o scrupulozitate cum nu se poate mai bine orientatã. Încã de la "Alien 3" îºi dovedise competenþa, pentru a se defini apoi prin repere solide ca "Se7en", "Fight Club" ºi, recent, "Zodiac", unde a dat o lecþie admirabilã de a stãpâni un material prolix ºi stufos, marcat ºi de ingratitudinea proprie docu-dramei, pentru a ne þine în prizã timp de douã ore ºi jumãtate cu un film tensionat în care nu se întâmpla mai nimic. De data asta, ajuns de nerecunoscut, omul se pierde în tuºele apãsate, groase, grele (pânã la indigestie), zaharisite (pânã la diabet), tocite (pânã la prãsele) ale melodramei gratuite. Ce-i drept, nu i se poate contesta profesionalismul formal - în aceeaºi cheie a exerciþiului de stil enunþat mai sus. Mizanscenele sunt abil construite, decupajul expresiv, actorii storºi la maximum, ºi se remarcã destule secvenþe impresionante în sine: lupta dintre remorcher ºi submarin, Daisy dansând în chioºul din parc, iahtul din largul coastelor Floridei, cu o rachetã Apollo decolând în fundal... Ba chiar ºi admirabila secvenþã a accidentului lui Daisy, care-i distruge cariera coregraficã - splendid filmatã, mizerabil gânditã: un butterfly-effect-ism gratuit ºi rupt din orice context (atât stilistic, nimic în tot filmul nejustificând un asemenea artificiu, cât ºi ca veridicitate: de unde ºtia toate acele detalii Benjamin Button, care în respectiva paginã de jurnal se transformã într-un narator super-omniscient, doar de dragul unui truc artificios?).
Întru totul reprobabilã este ºi atotcuprinzãtoarea pastiºã dupã "Forrest Gump": pur ºi simplu, inoubliabilul film al lui Zemeckis e calchiat element cu element, de la mare (formula epicã de a urmãri destinul unui personaj straniu încãlecând anonim istoria) pânã la cele mai mici detalii. Sã le punctãm doar pe unele aºa, mai gogonate:
- ridicatul din scaunul de invalid / fuga cu sfãrâmarea protezelor
- Cãpitanul Mike / Locotenentul Dan
- remorcherul / pescuitorul de creveþi
- dragostea la prima vedere cu Daisy / cu Jenny
- tribulaþiile lui Daisy / Jenny prin viaþã
- tipul de instabilitate a relaþiei de cuplu
- teama cã fiul lui s-ar putea naºte la fel ca el
- peregrinãrile mesianice dinaintea finalului: prin lume / de-a latul Statelor Unite
- "Niciodatã nu ºtii ce te-aºteaptã" / "Viaþa e ca o cutie cu ciocolatã: niciodatã nu ºtii ce-ai sã gãseºti"
...ºi altele (toate, toate, toate, copii palide ºi nevolnice dupã modelele de-acum cincisprezece ani).
Cel mai trist este cã toatã aceastã poveste era atât de generoasã - ar fi putut sã spunã aºa de multe, numai sã fi fost urmãritã cu cap. M-aº fi aºteptat la o meditaþie inteligentã despre ceea ce înseamnã vârstele omului, în sens spiritual, intelectual sau afectiv... la o dramã a lipsei de comunicare (cum se schiþeazã, palid, în plecarea lui Benjamin, pentru a nu complica viaþa lui Daisy cu prezenþa unui puºti tot mai mic)... la un studiu social arcuit peste timp, relevat prin ochii unui observator atât de neobiºnuit... ºi încã la atâtea altele. Oricare dintre aceste obiective artistice s-ar fi putut împlini splendid, cu condiþia ca în primul rând scenariul, apoi ºi regia, sã fi aplicat cel puþin corect regula de bazã a acestui tip de realism fantastic: când introduci în viaþa normalã un element insolit, îl urmãreºti consecvent tot timpul, extrãgând sensuri din interacþiunile ºi conflictele astfel constituite. Aici, stranietatea cazului funcþioneazã doar pasager, pe la început, prin unele comentarii ale celor din jur, ºi nu determinã mai nimic nici în existenþa personajelor, nici în relevarea sensurilor. Pur ºi simplu, vedem un om care întinereºte. Ei, ºi? ªi... atât.
Din fericire, busuiocul e dres la nivelul imaginii - plastica lui Claudio Miranda fiind nu numai superbã în sine, ci ºi profund creatoare, urmãrind evoluþia concepþiilor vizuale, cromatice, de texturã ºi iluminare de pe tot parcursul ultimilor optzeci de ani. Rimeazã perfect cu scenografia de decoruri ºi costume, iar o notã aparte, evident, o pune machiajul de compoziþie, impecabil atât la nivelul fiecãrei mãºti în sine, cât ºi prin discreþia cu care urmãreºte, imperceptibil, evoluþia în timp a fizionomiei lui Brad Pitt. Categoric, un regal de virtuozitate vizualã, care ne face sã iertãm parþial lãbãrþarea pe aproape trei ore a unui material adecvat pentru o orã ºi jumãtate, în sine, dar perfect inscriptibil în doar cincizeci de minute, prin sãrãcia scenariului. N-ar fi deloc surprinzãtor ca, dintre cele treisprezece Oscar-uri la care candideazã, filmul sã-ºi adjudece câteva în aceste sectoare. ªi nimic mai mult.
Pitbull (Mihnea Columbeanu)
12-13 februarie, 2009
Bucureºti, România
Pitbull
13 Feb 2009, 05:13
Daca vrei sa compari filmul cu povestea scrisa de Fitzgerald, poti sa o citesti aici,incepand cu pagina 279
http://books.google.com/books?id=BhNmDyOZBxoC&printsec=frontcover&source=gbs_summary_r&cad=0#PPA280,M1
Diferenta notabila este ca:
"In the story, he ages backwards, physically as well as mentally. In the movie, Benjamin Button is born a baby that has the physical condition of an old man. He ages backwards physically."
Moultzamme moulte, Booty - chiar mi-a folosit enorm!
illotempore2002
13 Feb 2009, 13:04
sigur iti scapasera detaliile cu pricina, postate de buticutz: he ages backwardly :lol:
Pitbull
13 Feb 2009, 13:20
Nu-mi "scäpase" - efectiv NU STIAM cä, în povestire, îi întinereste si gândirea, nu numai creierul; de asemenea, acum am descoperit si umorul din text. Ambele m-au ajutat sä analizez mult mai pertinent greselile asociate cu procesul de adaptare, de la prozä la film.
gionloc
13 Feb 2009, 15:13
dar umorul din film nu l-ati descoperit, involuntar umor, evident:
de exemplu, lui Pitt intinerit Cate ii spune ca e perfect!
sau cum tipu' de are nava e ranit grav in razboi si inainte sa moara mai da o replica inteleapta!
8)
miercuri
13 Feb 2009, 18:20
Eu am citit nuvela acum cateva luni, pe vremea cand asteptam filmul cu foarte mare entuziasm si mi-a placut mult constructia si felul nepretentios in care a dus-o la capat.
Nu inteleg cum poti sa ai ca punct de pornire un text asa de clar si frumos structurat si sa reusesti sa-l complici cu tot felul de clisee gratuite. Ma asteptam sa se extinda mai mult actiunea, dar nici chiar atata exces de zel.
Plus modificarile care au stricat coeziunea povestii.
europe_east
21 Feb 2009, 09:05
l-am vazut si eu. mie nu mi-a placut asa mult. da, m-a emtionat pe ici pe colo, da' mai mult asa, ca ma invita la reflectie asupra vietii in general and i cry easily. da' per total, slab ca poveste- cum bine au zis mai multi mai sus, personajul nu capata nici un fel de adancime, trece prin viata fara sa fi inteles nimic. sunt de acord si cu cronica lui pitbull. o sa ia sigur premiul de machiaj. si sper si eu ca doar atat.
Pitbull
23 Feb 2009, 07:52
(................................................. .................................................. .................................................. ..)
Din fericire, busuiocul e dres la nivelul imaginii - plastica lui Claudio Miranda fiind nu numai superbã în sine, ci ºi profund creatoare, urmãrind evoluþia concepþiilor vizuale, cromatice, de texturã ºi iluminare de pe tot parcursul ultimilor optzeci de ani. Rimeazã perfect cu scenografia de decoruri ºi costume, iar o notã aparte, evident, o pune machiajul de compoziþie, impecabil atât la nivelul fiecãrei mãºti în sine, cât ºi prin discreþia cu care urmãreºte, imperceptibil, evoluþia în timp a fizionomiei lui Brad Pitt. Categoric, un regal de virtuozitate vizualã, care ne face sã iertãm parþial lãbãrþarea pe aproape trei ore a unui material adecvat pentru o orã ºi jumãtate, în sine, dar perfect inscriptibil în doar cincizeci de minute, prin sãrãcia scenariului. N-ar fi deloc surprinzãtor ca, dintre cele treisprezece Oscar-uri la care candideazã, filmul sã-ºi adjudece câteva în aceste sectoare. ªi nimic mai mult.
12-13 februarie, 2009
Bucureºti, România
Best Achievement in Visual Effects
Winner: The Curious Case of Benjamin Button (2008) - Eric Barba, Steve Preeg, Burt Dalton, Craig Barron
Best Achievement in Makeup
Winner: The Curious Case of Benjamin Button (2008) - Greg Cannom
Best Achievement in Art Direction
Winner: The Curious Case of Benjamin Button (2008) - Donald Graham Burt, Victor J. Zolfo
Ce v-am zis eu...?
:sleep:
Cinemania
23 Feb 2009, 08:24
[quote="PitbullCe v-am zis eu...?
:sleep:[/quote]
but then..you are here to serve
Pitbull
23 Feb 2009, 08:32
The Cinemaniac's mouth truthfully spoketh... :sleep:
buticut
23 Feb 2009, 10:02
(................................................. .................................................. .................................................. ..)
12-13 februarie, 2009
Bucureºti, România
Winner: The Curious Case of Benjamin Button (2008) - Eric Barba, Steve Preeg, Burt Dalton, Craig Barron
Winner: The Curious Case of Benjamin Button (2008) - Donald Graham Burt, Victor J. Zolfo
Ce v-am zis eu...?
Ce v-am zis eu...? + 1 :sleep:
Pitbull
23 Feb 2009, 11:16
12-13 februarie, 2009
Bucureºti, România
Ce v-am zis eu...?
Ce v-am zis eu...? + 1 :sleep:
Ce v-am zis noi...? :sleep: :sleep:
Pauline Kael
23 Feb 2009, 20:27
Slumdog si Benjamin Button sunt niste filme vizuale dar tare superficiale: Brad si Angie sunt blestemati(nici Eastwood nu s-a strofocat cu Changeling,a obosit)iata,sa fie asa ,in randul doi ,iar in fata marii actori,bineinteles in marile filme.Pacat,sunt inca tineri.
daca exista vreo imagine in istoria filmului (poate finalul din "citizen kane" sa stea alaturi) care sa-ti dea cu barosul in cap mai tare (ca sa te invete din nou,daca ai uitat vreodata) ce inseamna (s)curgerea timpului si ce e la sfarsitul lui, apai e aia in care copilul benjamin topaie fara griji alaturi de iubita lui batrana si garbovita. filmati din spate, indepartandu-se, indreptandu-se amandoi spre moarte. din sensuri diferite,si tocmai asta e meritul filmului...
cel mai bun film al anului.
Pitbull
23 Feb 2009, 21:37
E, hai sä nu exageräm. :hmm:
Si mie mi-a pläcut compozitia acelei imagini, dar c-un cadru nu se face un film bun. In schimb, cu un non-scenariu se poate face un film slab - mai ales dacä si regia-i telenovelisticä.
Poate nu cel mai bun film al anului, dar sunt de acord: cel mai bun film al säptämânii trecute (ce-i drept, numai din punctul meu de vedere, cä e singurul pe care l-am väzut; altii pot avea alte päreri dacä-n aceeasi säptämânä au väzut alte filme, mai bune, cum ar fi "Milk", "Frost/Nixon", "Changeling" etc...).
n-are decat partial legatura cu topicul...dar e curious. un elev de-al meu mi-a dat un cd ("ptr dvs de la tati, nu stiu ce e cu el" mi-a spus) cu benjamin button. taticul in cauza fiind un fel de parinte fantoma, l-am vazut doar o data cand i-am cerut o adresa de mail. acum incerc sa gasesc legaturi intre film, profesori, elevi, copii, adulti...siii....mai ce?
Pitbull
24 Feb 2009, 12:15
Bizar... :huh:
Floydman
24 Feb 2009, 20:00
bizar rau :huh:
la a doua ora, lamuririle copilului m-au bagat si mai tare in ceata: "a zis tati ca e un film de la cinematograf, dar de ce vi l-a dat, asta nu mai stiu ca am uitat sa intreb"
:P
Pitbull
26 Feb 2009, 09:04
Genial... :shock:
StefanDo
26 Feb 2009, 09:58
e cu schepsis: tatal e de fapt copilul si se foloseste de film ca sa-ti tzipe drama :)
Proletar
26 Feb 2009, 10:00
e cu schepsis: tatal e de fapt copilul si se foloseste de film ca sa-ti tzipe drama :)
hehe:)
insa am citit atata despre el, incat am impresia ca deja il stiu.
Desi nu prea ma omor dupa F. Scott Fitzgerald si singura sa carte care mi-a placut este "Marele Gatsby"(The Great Gatsby) ca de altfel si excelenta sa ecranizare cu Robert Redford si Mia Farrow(si nu ultima, cu Mira Sorvino) as vrea sa vad totusi si acest "The Curious Case of Benjamin Button" poate si pentru distributia sa remarcabila. La fel as vrea sa vad insa si alta ecranizare, "The Beautiful and the Damned"(Cei frumosi si blestemati) cu Keira Knightley dar a carui premiera va fi in SUA insa abia in 2010 !
Dupa cum remarca toate cronicile cat si voi, cei care ati vizionat filmul, idea cartii "The Curious Case of Benjamin Button" nu este noua, multi scriitori meditand la acest aspect al existentei umane si imi amintesc ce spunea Mark Twain: "Ce pacat ca cea mai buna parte a vietii vine la inceput, iar cea mai rea la sfirsit..."
Am citit insa o cronica a flimului cu Brad Pitt, in care autoarea ne informeaza ca nuvela care l-a inspirat are doar vreo 20 de pagini, ca este destul de schematica(poate fi gasita si on-line http://www.readbookonline.net/read/690/10628/)
si ca filmul ar fi foarte plictisitor, cu efect soporific garantat.
Cel mai bine insa este sa ne formam propriile impresii, desi trebuie sa recunosc faptul ca aceasta cronica nefavorabila mi-a cam taiat oarecum cheful sa vad filmul.
Am ascultat recent pe Radio Cultural un comentariu despre cate ore de chin trebuia sa suporte Brad Pitt la machiaj ca sa arate in acest film ca un batran de 80 de ani - desi recordul in materie il detine Robert De Niro cu rolul sau titular din filmul "Frankenstein"(1994) care necesita zilnic nu mai putin de 8 ore de machiaj !! Ca dupa atatea ore sa mai fii si apt de filmari, este cu adevarat un lucru remarcabil si cred ca macar pentru acest lucru merita vazut acest film atat de comentat.
miercuri
01 Mar 2009, 18:07
"The Beautiful and the Damned"(Cei frumosi si blestemati) cu Keira Knightley dar a carui premiera va fi in SUA insa abia in 2010 !
Kiera Knightley intr-un alt period piece! ce surpriza :sick:
Pitbull
01 Mar 2009, 19:03
surpriza
Nope.
:sick:
Yep.
miercuri
01 Mar 2009, 19:19
pe imdb e trecuta si la noua adaptare King Lear programata pentru 2010!!
Pitbull
01 Mar 2009, 19:29
omfg :shock:
OMFG :huh: :?
Oh My FUCKING God!!! :o :w00t: :((
"The Beautiful and the Damned"(Cei frumosi si blestemati) cu Keira Knightley dar a carui premiera va fi in SUA insa abia in 2010 !
Kiera Knightley intr-un alt period piece! ce surpriza :sick:
mi-as dori foarte mult sa o vad si in "The Other Boleyn Girl" (2008) in care interpreeteaza rolul lui Anne Boleyn(desi pe alt site am gasit ca acest rol ar fi interpretat de catre Natalie Portman).
miercuri
03 Mar 2009, 10:22
Well, poti sa o vezi in The Duchess, si acolo poarte corset.
Well, poti sa o vezi in The Duchess, si acolo poarte corset.
Crezi ca pentru asta imi place acrtita ?
miercuri
03 Mar 2009, 10:35
Eu sincer, si nu numai eu, nu vad ce e "de placut" la aceasta actrita, in toate rolurile in care am vazut-o e la fel de expresiva ca o scandura, la fiecare scena emotionala ridica tonul si vorbeste printre dinti. Altceva n-am prea vazut-o facand. Dar am deviat de la subiect.
care imi place foarte tare este Nicole Kidman, asa ca nu ma supar ca iti displace doamna asta.
Iar dintre cele mai vechi, o ador pe Shirley MacLaine.
Eu care n-am citit nuvela lui F. Scott Fitzgerald (inca) pot spune ca filmul asta m-a plictisit enorm. Ok, am inteles ca e criza si trebuie sa dam publicului filme lungi sa mestece multe floricele sa uite de ratele neplatite, dar de ce trebuie sa fie si povesti prost spuse?
Peste faptul ca e atat de siropos incat cred ca nici cele mai sensibile dintre femei nu inghit povestea de dragoste, nu are nici un sens logic bifand o lunga lista de evenimente care nu lipsesc din filmele "mari".
Ma intreb oare ce calitati au gasit cei care au nominalizat filmul asta la atatea premii Oscar?
Bifez inca o poveste din care se putea scoate mult mai mult (asa cum este si cea din Chagelling) esuata in banalul sablon american care trateaza subiecte grele din ce in ce mai facil.
Oare americanii astia s-au prostit de tot?
PS: Dupa ce ca filmul e vai de mama lui nici macar nu se comenteaza despre el...
Pitbull
03 Mar 2009, 14:29
PS: Dupa ce ca filmul e vai de mama lui nici macar nu se comenteaza despre el...
Päi tocmai de-aia.
corinka
03 Mar 2009, 15:56
mi-as dori foarte mult sa o vad si in "The Other Boleyn Girl" (2008) in care interpreeteaza rolul lui Anne Boleyn(desi pe alt site am gasit ca acest rol ar fi interpretat de catre Natalie Portman).
Pai chiar Natalie Portman joaca in acel film, nu Keira Knightley (din fericire!).
corinka
03 Mar 2009, 15:58
Eu sincer, si nu numai eu, nu vad ce e "de placut" la aceasta actrita, in toate rolurile in care am vazut-o e la fel de expresiva ca o scandura, la fiecare scena emotionala ridica tonul si vorbeste printre dinti. Altceva n-am prea vazut-o facand. Dar am deviat de la subiect.
Mie Keira Knightley nu mi se pare o actrita proasta, ci mediocra.
corinka
05 Mar 2009, 16:44
1. Avand in vedere ca Benjamin Button, daca s-a nascut cu trasaturile si bolile unui om batran, dar de dimensiunile unui bebelus, nu ar fi fost normal ca la "batranete", desi avea trasaturi de bebelus, sa fi avut dimensiunile unui adult?
2. Daca la nastere, "batran" fiind, avea totusi psihicul nedezvoltat, asemenea unui nou-nascut [ceea ce si era], nu era logic ca la sfarsitul vietii, desi arata ca un copil, sa fie capabil sa gandeasca precum un adult?
Pitbull
05 Mar 2009, 16:49
Scumpy, ambele probleme tin de logica strutocämilicä a scenariului; s-a vorbit despre asta, mai sus. "Straniul caz" putea fi dezvoltat în diverse sisteme logice, de la cele mai realiste pânä la cele mai absurde (ca-n povestirea lui Scott-Fitzgerald) - dar fiecare coerent în felul lui. Da' ei, nu. De ce sä fim noi rationali, când putem sä ne bägäm picioarele?
Leonard
05 Mar 2009, 17:44
1. Avand in vedere ca Benjamin Button, daca s-a nascut cu trasaturile si bolile unui om batran, dar de dimensiunile unui bebelus, nu ar fi fost normal ca la "batranete", desi avea trasaturi de bebelus, sa fi avut dimensiunile unui adult?
2. Daca la nastere, "batran" fiind, avea totusi psihicul nedezvoltat, asemenea unui nou-nascut [ceea ce si era], nu era logic ca la sfarsitul vietii, desi arata ca un copil, sa fie capabil sa gandeasca precum un adult?
1. la bãtrîneþe e foarte natural sã þi se micºoreze dimensiunile. desigur, nu devii chiar cît un bebeluº, dar oricum scazi în înãlþime ºi de multe ori ºi în greutate. desigur, arta îºi permite sã exagereze, sã hiperbolizeze trãsãturile fizice (vezi personajul Ursula din Un veac de singurãtate de Marquez cum e descris la circa 100 de ani).
2. din nou e ceva natural sã aparã dupã o anumitã vîrstã senilitate ºi comportamente copilãreºti. e ºtiut faptul cã multe amintiri pe care le avem dinainte de a împlini 3-4 ani le uitãm pe parcursul vieþii, revenindu-ne la bãtrîneþe cînd le uitãm pe cele mai recente cronologic. expresia de "dat în mintea copiilor la bãtrîneþe" nu e tocmai departe de adevãr.
iar filmul ãsta puncteazã tocmai aceste extreme ale vieþii care au ceva în comun. mã amuz cînd aud pe unii cã-i reproºeazã cã nu ni se explicã ºtiinþific fenomenul întineririi personajului principal. e un Fantasy, nu un Science-Fiction, deci ar fi fost stupid ca filmul sã se focalizeze pe o explicaþie logicã ca sã dea credibilitate poveºtii. de ce sã-i atribuim caracteristici pe care nu el are? cine a citit plotul ºi s-a dus la film aºteptîndu-se sã vadã un SF, normal cã n-a înþeles nimic. ar fi ieºit prea lung dacã încerca sã atingã ºi alte aspecte (ca de exemplu portretul personalitãþii personajului. nu era important în cazul de faþã. el doar simbolizeazã ceva universal, esenþializat). Fincher a preferat sã nu-l complice ºi sã aibã o duratã decentã cît sã nu plictiseascã. oricum lasã mult de gîndit ºi din cît a fost. a avut o duratã optimã. pe mine unul m-a fãcut sã-mi doresc sã-l mai revãd mãcar o datã.
miercuri
05 Mar 2009, 19:10
[quote=corinka]
amintiri pe care le avem dinainte de a împlini 3-4 ani le uitãm pe parcursul vieþii, revenindu-ne la bãtrîneþe
ma indoiesc ca la batranete stii mai multe despre ce faceai tu la 3-4 ani decat ai stiut pe parcursul vietii. ii zice childhood amnesia (http://en.wikipedia.org/wiki/Childhood_amnesia).
si nimeni nu a cerut, o explicatie stiintifica a fenomenului, dar dupa cum a punctat si Pitbull, scenariul are unele incoerente cam nescuzabile, intrucat e adaptat dupa o poveste care nu le avea.
cat despre durata, mie mi s-a parut ca putea functiona la fel de (putin) bine si cu o ora in minus, slava domnului aveau de unde taia.
Pitbull
05 Mar 2009, 20:42
din nou e ceva natural sã aparã dupã o anumitã vîrstã senilitate ºi comportamente copilãreºti. e ºtiut faptul cã multe amintiri pe care le avem dinainte de a împlini 3-4 ani le uitãm pe parcursul vieþii, revenindu-ne la bãtrîneþe cînd le uitãm pe cele mai recente cronologic. expresia de "dat în mintea copiilor la bãtrîneþe" nu e tocmai departe de adevãr.
Nu, e taman pe dos. Senilitatea si comportamentele copiläresti apar deoarece creierul IMBATRNESTE. A le asocia cu un creier care întinereste e totuna cu a pune sä zboare un avion de piaträ, fiindcä are aripi. Logicä de handicapati...
mã amuz cînd aud pe unii cã-i reproºeazã cã nu ni se explicã ºtiinþific fenomenul întineririi personajului principal. e un Fantasy, nu un Science-Fiction, deci ar fi fost stupid ca filmul sã se focalizeze pe o explicaþie logicã ca sã dea credibilitate poveºtii.
Asta chiar ar fi absurd. Cine-s cretinii care au reprosat asa ceva?
Leonard
06 Mar 2009, 10:31
unde se spune în film ce se întîmplã cu creierul lui? dacã îmbãtrîneºte sau întinereºte mi se pare cã lasã la interpretarea fiecãruia. ideea e cã extremele cumva sã întîlnesc. NU IDENTIC. e ca diferenþa dintre cerc ºi spiralã, ajungi în aceeaºi poziþie dupã ce-ai fãcut o rotaþie completã, dar nu chiar în acelaºi punct. sã-þi desenez?
miercuri
06 Mar 2009, 12:28
unde se spune în film ce se întîmplã cu creierul lui?
si asta e marele rateu al scenariului. Benjamin e trecut prina viata in revers, dar tot personaj liniar ramane.
Pitbull
06 Mar 2009, 12:31
"Ubik" e Dick-ul meu favorit, îmi place mai mult si decât "Man in the High Castle", si decât "Do Androids Dream of Electric Sheep", si decât altele... Dar Dick e un autor S.F. (super-soft, ce-i drept), si foloseste excelent logica specificä. Scenariul de la "B.C." e realist-fantastic, si nu foloseste nici o logicä (si nici profesionalism).
@Leonard:
1) Am spus clar în analizä unde, reciteste. Sau, revezi filmul, cu atentie.
2) Da, TE ROG sä-mi desenezi! Ador grafica suprarealistä, abstractä, absurdä, dadaistä - de la strutocämilele lui Cantemir pânä la elefantii cu picioare de päianjen ai lui Dali.
mai...cough-cough :hmm: presupun ca toti cititorii de tratate de logica formala(unde ati stat ascunsi pana acu', frate? :) )stiu povestea vietii lui julio cortazar,da?ca suntem si baieti eruditi,nu doar niste smecherasi cu ceafa groasa.
j.cortazar suferea de o forma rara de cancer de piele, in care organismul-pe masura ce devenea mai bolnav-secreta tot mai mult colagen;astfel,cu cat avansa boala,cu atat pielea fetei lui devenea mai neteda si mai stralucitoare.atunci cand a murit(la 70 de ani)avea infatisarea unui barbat de cel mult 45 de ani(fotografiile stau de marturie).o moarta demna pentru un scriitor de proza fantastica...
dar care nu prea respecta logica lui gh.enescu,nu? :D
Pitbull
07 Mar 2009, 19:08
Huh? :huh:
Si ce-are coada lui Cortazar cu stampila lui Benjamin? :?
buticut
07 Mar 2009, 19:17
Poate are ceva legatura cu Brad Pitt,care se pare ca si-a facut o operatie pentru a-si netezi fata si pentru a scapa de urmele lasate de acnee. :?
Pitbull
07 Mar 2009, 19:24
A.
Da...
Asa, da.
Poate are ceva legatura cu Brad Pitt,care se pare ca si-a facut o operatie pentru a-si netezi fata si pentru a scapa de urmele lasate de acnee. :?
suna cam ca "baba si mitraliera". Nu cred asa ceva, am vazut si eu stirea pe net scornita sigur de niste invidiosi. :sick:
Mi-a plãcut filmul. De fapt m-a atras ideea filmului.
Un minus al filmului mi s-a pãrut timpul, în total având douã ore jumãtate. Prea mult þinând cont cã îþi chiar necesitã atenþia. Dar un mare plus îl au actorii, mai ales cei care au jucat cele douã personaje principale. Totuºi cel mai mult mi-au plãcut replicile, dau douã exemple:
"Everyone feels different about themselves one way or another, but we all goin’ the same way."
"For what it’s worth: it’s never too late or, in my case, too early to be whoever you want to be. There’s no time limit, stop whenever you want. You can change or stay the same, there are no rules to this thing. We can make the best or the worst of it."
Dragomara
25 Mar 2009, 20:06
The Curious Case of Benjamin Button – aşa cum l-am văzut eu.
Dacă un amic nu m-ar fi rugat să analizez un comentariu vis-a-vis de acest film, el ar fi zăcut încă mult şi bine prin PCul meu, evident până m-aş fi decis să-l văd. De obicei evit să văd filme premiate pentru că mai mereu mă dezamăgesc, nu, nu pentru că eu aş avea criterii superioare de analiză, ci pentru că pur şi simplu am doar altele.
Dacă aş fi ştiut că filmul este după o carte a lui F. Scott Fitzgerald garantat nu m-aş fi uitat, tipul ăsta nu mi-a spus niciodată nimic. Am citit şi eu ca tot omul „Marele Gatsby”, a fost ok pentru vârsta pe care-o avem atunci, după care am trecut la „Blândeţea nopţii” pe care nu am reuşit niciodată să o termin pentru că m-a plictisit de moarte. Şi cu asta am încheiat capitolul F. Scott Fitzgerald. După ce-am văzut însă filmul am realizat că mi-ar fi plăcut să fi citit cartea. Am văzut deci filmul, în condiţii total improprii, noua mea versiune de GOM Player nu mai avea diacritice, drept urmare l-am tot stresat pe ŞtefanDo cu „help”-urile, inutil să mai spun că nu mi-a ieşit, şi-n final a tb să fac ceea ce era logic, şi anume să înlocuiesc diacriticele. Etc. Nu am apucat să văd mai mult de 20 de minute din film când mai-mai să-i scriu amicului meu că ştiu de ce boala suferea Benjamin. Porfiria. Şi bineînţeles că m-aş fi înşelat, deoarece urma să văd un film fantastic, nu un documentar. Şi l-am văzut pe tot, într-o poziţie incomodă, pe scaun, fără diacritice, şi după o zi grea. Prima reacţie pe care-am avut-o după vizionare a fost să mă duc şi să-i dau un 10 pe imdb. The Curious Case of Benjamin Button e de departe cel mai bun film nou pe care l-am văzut în ultimul an. Dacă ar fi fost după mine lui i-aş fi dat Oscarul, şi nu numai pentru cea mai bună regie, machiaj şi imagine, aşa cum de altfel le-a şi luat. Am vrut apoi să aflu şi părerile altora, cu toate că niciodată nu m-au interesat, de fapt, am citit ceva cronici româneşti în care majoritatea autorilor se legau de scenariul care nu era fidel romanului, iar mai apoi toată lumea-l cumpara pe Benjamin Button cu Forrest Gump. Sunt conştientă că, „critic” vine de la „critică”, acea activitate intelectuală care scoate-n faţă doar neajunsurile, nu ştiu şi nici nu mă interesează care e de fapt rolul criticului de film, dacă ar fi după mine el ar trebui doar să mă convingă să văd un film, indiferent de valoarea lui, asta fiind în accepţiunea mea definiţia unui critic bun. Mi-a plăcut The Curious Case of Benjamin Button tocmai pentru că este povestea unui om născut special, care însă se străduie şi reuşeste să ducă o viaţă relativ normală. Experimentează, călătoreşte, se-mprieteneşte, se-ndrăgosteşte, devine tată şi nu încetează niciodată să iubească, un om ca mine şi ca tine. Nu ştiu cum ar fi arătat, în varianta cârcotaşilor, un destin eroic Benjamin Button, nici că mă interesează. Suntem peste 6 miliarde de suflete pe Terra şi chiar nu ştiu de ce ar trebui să văd încă un film despre un destin eroic. Nu ştiu despre voi, însă mie una mi s-a cam luat de eroi, mai ales unde-i văd doar pe ecrane. Lecţiile moralizatoare îşi au şi ele vârsta lor, iar eu am trecut demult de ea. Garantat nu mi-ar fi plăcut un Benjamin Button ratat, însă l-aş fi înţeles. Nimic nu e mai dificil ca normalitatea. Nu ştiu cu ce-ar fi crescut valoarea filmului faptul că Benjamin bebel şi-ar fi păstrat şi mărit experinţa de viaţă. Nu ştiu cu ce m-ar fi putut impresiona un geniu bebel, care nu putea vorbi, nu putea scrie, nu putea nicidecum comunica, la ce i-ar fi putut folosi toată înţelepciunea bătrâneţii mentale şi intelectuale pe care de fapt o trăia?! :eek: Ca valoare morală filmul e de nepreţuit, eu una recunoscându-mă în nevoia lui de neieşire din tiparele normalului, în dragostea lui pentru mare, pentru conversaţie, în statornicia iubirii lui, în sacrificiu, şi asta unde cu siguranţă astrele nu mi-au prezis un destin excepţional. :) The Curious Case of Benjamin Button este un film despre, hai să spunem, o antidevenire (sau regresie) fizică şi intelectuală, şi garantat un film despre despre-o continuă devenire spirituală. Spiritual şi psihologic Benjamin bebel, cel de la sfârşitul vieţii îi este net superior lui tătăiţa abia născut, cel de la începutul ei. Partea asta a devenirii lui Benjamin a fost cea mai dragă inimii mele. De notat sunt bineînţeles imaginea şi muzica, iar ca interpretare preferatele mele sunt Cate Blanchett şi Tilda Swinton. Acum dacă ar fi să cârcotesc un picuţ aş spune că filmul a fost un pic prea dramatic, eu aş fi renunţat la uragan, şi apoi modul în care Caroline află istoria naşterii sale e un picuţ cam exagerat. Cred că mai puţin dramatism nu i-ar fi ştirbit cu nimic din valoare lui The Curious Case of Benjamin Button.
În mintea şi-n inima mea The Curious Case of Benjamin Button este filmul anului, cel la care o să-mi duc nepotul, când va mai creşte. :)
Pauline Kael
26 Mar 2009, 21:21
Bineinteles ca nu stau sa citesc ineptiile individei de mai sus(nu scrie oricum nimic) dar cu debannarea unora neimportanti nici o sansa sa mai revina atractii ...universale precum ALS.:mad: :sick:
Pitbull
26 Mar 2009, 22:16
Pauline, te rog, abtine-te si n-o da pe atacuri personale.
Nici eu nu sunt de acord cu Dragomara (am spulberat "B.B."-ul în analizä), dar de aici pânä la a-i condamna debannarea calea-i lungä - si n-are nici o legäturä cu A.L.S., care nu mai forumeste din motive proprii (legate de timp si dependentä) - NU din cauza inamicilor lui de aici.
Pauline Kael
26 Mar 2009, 22:18
Atacuri personale pe naiba.
Grozav stiti sa incurajati calitatea forumului si am incheiat subiectul cu respectiva.
Pitbull
26 Mar 2009, 22:23
Dacä vreuna dintre ADEVARATELE nulitäti bidigitale si bineuronale (analogii keyboardist-cerebrale ale bipedismului) din vremurile de tristä amintire ale forumului ar reveni acum, profitând de debannare, le-as ignora (mai ales când nu initiazä nici o interactiune cu mine, ci doar îsi exprimä civilizat punctele de vedere). Decât sä ajungi la închiderea unui subiect, mai bine nu-l deschide!
corinka
26 Mar 2009, 22:26
Pe mine m-a cam plictisit Benjamin Button si nici pe departe nu mi s-a parut cel mai bun film al anului. Dar Dragomara a expus niste argumente si ii respect parerea. Pauline, de ce o critici daca nici n-ai stat s-o citesti?
Pauline Kael
26 Mar 2009, 22:29
draghe pitbuli,ai uitat cand zbierai (cauta prin arhiva) acum vreo luna si nitel cand se clona individa de parca te musca de fund?cand eu ii luam apararea si ma facea in toate chipurile posibile pe forum si prin pm? nu ma deranjeaza prezenta ei,foarte bine,eu pot renunta si nu mai intru,dar ce vreau sa zic si nu intelegi e ca nu incurajati calitatea forumului.aceia care erau inainte printre o cearta si o tavaleala(care oricum n-au relevanta) se intalneau in realitate la o bere de ex,purtau si discutii cel putin semidocte nu placide si indobitocitoare despre cinema din toate timpurile.
chiar n-am nimic cu ea,dar dumneata esti cu toane rau.si ALS e super.:love:
Dragomara
27 Mar 2009, 15:50
Bineinteles ca nu stau sa citesc ineptiile individei de mai sus(nu scrie oricum nimic) dar cu debannarea unora neimportanti nici o sansa sa mai revina atractii ...universale precum ALS.:mad: :sick:
nici n-ai idee ce pierzi! şi acum chiar mi-s modestă! :cool:
oricum, nu e dovadă de inteligenţă să vb despre ce nu ştii, în cazul nostru n-ai citit, aş putea spune că dimpotrivă. :D
citii azi o frază care spunea ceva de genul ăsta: "nu-ţi consuma timpul criticându-i pe alţii, nu-ţi va mai rămâne deloc pentru a-i iubi".
"nicio" aşa se scrie corect, mă şi mir de altfel cum de noile norme ale Academiei nu-s cunoscute acolo unde e nevoie mai mare de ele, şi anume în şcoală.
în ceea ce priveşte "atracţiile universale" cel puţin dpdv logic ele rămân valabile, asta dacă nu schimbi (prea devreme) universul. :p
Dragomara
27 Mar 2009, 15:59
draghe pitbuli,ai uitat cand zbierai (cauta prin arhiva) acum vreo luna si nitel cand se clona individa de parca te musca de fund?cand eu ii luam apararea si ma facea in toate chipurile posibile pe forum si prin pm? nu ma deranjeaza prezenta ei,foarte bine,eu pot renunta si nu mai intru,dar ce vreau sa zic si nu intelegi e ca nu incurajati calitatea forumului.aceia care erau inainte printre o cearta si o tavaleala(care oricum n-au relevanta) se intalneau in realitate la o bere de ex,purtau si discutii cel putin semidocte nu placide si indobitocitoare despre cinema din toate timpurile.
chiar n-am nimic cu ea,dar dumneata esti cu toane rau.si ALS e super.:love:
no, hai că că acum m-ai făcut să le invidiez până şi pe vaci! şi nu pentru cele 4 picioare şi cele 4 ţâţe! :D
eşti sigură că ştii semnificaţia lui "semidoct"?! nu de alta, dar asta ar putea fi o explicaţie a neprezentării mele la vreun forummeeting, cu toate că mi-am dorit-o şi chiar mi-am manifestat interesul continuu. :o :o
nu mai înţeleg nimic. îi rog pe cei care înţeleg totuşi ceva să-mi curme suferinţa şi să mă împuşte când oi deveni semidoctă. ;)
Mulţumesc frumos!
End of story!:mad: :mad:
Eu nu prea pot sa zic de rau de Button, pentru ca mi-a placut, mi-a dat sentimentul acela special cand am plecat de la cinema. Nu e perfect, dar are niste plusuri colosale, cum ar fi actorii, efectele speciale, si mai ales coloana sonora, care e fara cusur.
Gusturile nu se discuta, asa ca opiniile sunt impartite.
Nu am cum sa spun ca a fost un film prost, chiar si dupa ce am citit in topicu' asta , pe mine m`a surprins placut , mai ales Brad Pitt care a jucat foarte bine , insa nu sunt de acord nici cu cei care il includ printre capodopere , pt. ca nu este!
licutapros
27 Sep 2010, 14:52
Ma intreb de ce nu am gasit, aici pe forum, Youth Without Youth and The Curious Case of Benjamin Button (si, eventual, originalitate) pe aceeasi pagina. Poate incearca cineva sa comenteze? Dar nu ma atacati, va rog :D
Pitbull
27 Sep 2010, 21:29
Youth Without Youth and The Curious Case of Benjamin Button (si, eventual, originalitate) pe aceeasi pagina.
Cum adica?
licutapros
27 Sep 2010, 22:45
Adica: o tema "ciudata", cu doua variatiuni, una devine filmul "Youth", cealalta filmul "BB", aproape... in acelasi an. "Youth" trece neobservat, "BB" face valva. Considerand si sursele celor doua filme, s-a facut dreptate, ne-dreptate, sau a fost o simpla coincidenta:-?
Nu stiu, poate n-am cautat eu bine, dar speram sa gasesc o discutie cinemagia pe acest subiect
Pitbull
28 Sep 2010, 00:43
Nu i-a venit nimanui ideea.
Poti s-o initiezi tu.
psihologu
11 Jan 2011, 09:08
dupa ce am stat de vb cu mai multi prieteni ,mintea mea a procesat altfel evenimentele din film, pentru ca, pana la urma, iubirea vietii lui Benjamin, ca si toate clipele catalogate in jurnal, stau inramate sub semnul unei soarte perverse: aceea de a se fi nascut batran si a fi inaintat in viata invers decat restul lumii.
miercuri
11 Jan 2011, 13:16
dupa ce am stat de vb cu mai multi prieteni ,mintea mea a procesat altfel evenimentele din film, pentru ca, pana la urma, iubirea vietii lui Benjamin, ca si toate clipele catalogate in jurnal, stau inramate sub semnul unei soarte perverse: aceea de a se fi nascut batran si a fi inaintat in viata invers decat restul lumii.
Ti-a luat mult sa faci aceasta descoperire?
joaca Brad Pitt ,doar la ce te asteptai
carmen_angelus_romila
16 Sep 2018, 09:11
Un film foarte bun si care merita vizionat!
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.