PDA

View Full Version : Filmul de Piatra - ian. 2009

Gloria
04 Nov 2008, 10:51
Sa te dai cu telegondola ori telescaunul dupa care sa schiezi, toate intr-o pauza de film, e ceea ce ne propune cel mai tanar festival de gen de la noi, care se va lansa in ianuarie 2009: Filmul de Piatra. Festivalul este singurul care propune o competitie de scurtmetraje exclusiv nationala, toate genurile fiind „invitate” – de la fictiune, documentar pana la animatii si scurtmetraje experimentale. Pe langa competitie, sectiunile paralele includ scurtmetraje (romanesti si straine) premiate la marile festivaluri internationale, programe speciale oferite de Ambasada Frantei, Filminute Future Shorts, Anim’Est si TIFF.

De ce „de Piatra”? Pentru ca Festivalul se desfasoara la Piatra Neamt. Cum de „cu telescaun si schi”? Pentru ca se desfasoara iarna, prima editie avand loc intre 7 si 11 ianuarie 2009.

Festivalul este sustinut de CNC, Primaria Piatra Neamt, APFR, Independenta Film si Ambasada Frantei, iar scopul organizatorilor este de a completa celelalte festivaluri prin propunerea unei competitii dedicate doar productiilor romanesti, astfel incat „Filmul de piatra” sa fie si locul descoperirii de noi talente, o platforma de networking, si un showcase al filmului romanesc foarte tanar.

Va puteti inscrie scurtmetrajul (de maxim 30 de min.) pe www.filmuldepiatra.ro. Apoi trebuie trimis un dvd la adresa specificata in formular.

Proletar
26 Dec 2008, 13:02
viitorul scenaristicii româneºti este asigurat!
citiþi mai jos, de pe site-ul festivalului...
halal!

Inainte de Craciun, Filmul de Piatra si HotNews.ro au organizat un concurs, al carui premiu este un "sejur" in doi la Piatra Neamt, in perioada festivalului. Participantii au scris, in maxim 50 de cuvinte, povesti din viata lor care ar putea deveni filme scurte.

Povestea castigatoare:
La gradinita nimeni nu stia ca exist. Intr-o zi m-a servit o colega cu biscuiti asa de buuuni, ca in pauza i-am luat inca unul din gentuta. M-a prins invatatoarea cu firmituri la gura. Exemplu rau in curte si bulina albastra! Atunci m-am facut remarcata.
Adriana Dragu, studenta, Mangalia. Felicitari! Ne vedem la Piatra!

Alte povesti care ne-au placut:
Ajunul Craciunului. Bradul meu,format din coceni de porumb pe care bunica ii avea ,dupa soba ,l-am impodobit cu fasii de hartie colorata. Bunicul m-a intrebat ce imi doreeam de Craciun. I-am spus ca as fi dorit sa ninga albastru.A doua zi,in fata ferestrei mele, zapada era albastra.
Alexandrina Dinca, economist, Bucuresti

Inainte de revolutie, oras din Ardeal. S-a dat ordin "de sus": se desfiinteaza gradinile de pe langa blocuri. Pustimea, incantata, devasteaza gradinile si cu "munitia" stransa incinge o fabuloasa batalie romano-maghiara legumicola, cu "cetati" din care se aruncau proiectile, de la rosii la castraveti sau vinete.
Cristian Balmos, Oradea

Da, inca pot sa scriu ceva consistent, pot sa fiu iar eu, la virsta asta ,si sa cistig un premiu 1 dintre 50 concurenti! Dupa diploma de onoare la liceu, dupa magna cum laude la facultate, am redevenit iar eu si sint fericit! Nu sint ramolit, mintea inca imi merge!
Mircea Barboiu, pensionar, 67 ani, Craiova

buticut
26 Dec 2008, 15:38
Dovada ca nu poti iesi in evidenta doar facand lucruri bune...

Proletar
26 Dec 2008, 17:51
Dovada ca nu poti iesi in evidenta doar facand lucruri bune...

eu nu zic ca festivalul de la piatra neamt nu e un lucru bun.
m-am referit strict la stupizeniile respective.

buticut
26 Dec 2008, 17:55
Dar si eu tot la povestea castigatoare m-am referit :D,in care morala pare sa fie,daca vrei sa iesi in evidenta,fura biscuiti!

Proletar
26 Dec 2008, 18:04
da, dar cea mai tare ºi fãrã noimã mi se pare cea a pensionarului... :?

buticut
26 Dec 2008, 18:30
Yup,you're right. Ceva consistent in 50 de cuvinte? Nici ca ar fi Pitbull,nici macar nu incearca sa ma convinga de faptul ca e in stare :lol:. Old man acts like a smart-ass...ugh.Faza cu pot sa fiu iar eu,menita sa atraga "awww-uri :happy:" nu a reusit decat sa ma puna in ceata: pana atunci cine era :shock: ??!! Acele premii pe care sustine ca le-a castigat de fapt nu au fost o urmare fireasca a muncii din greu, nu l-au reprezentat? Doar nu a petrecut 40 de ani cautandu-si identitatea...

I-as raspunde tipului ceva de genu: MWHAHAHA OWNED!N-ai putut sa castigi :D. Sarbatorile astea scot ce e mai bun din mine :happy:

Proletar
04 Jan 2009, 00:06
desi pe site-ul festivalului se spune ca dupa 20 decembrie va fi afisat programul final, suntem in 4 ianuarie deja si nu a fost publicata nici o informatie despre filmele aflate in competitie.
eu nu stiu, dar cand te apuci de o treaba, fa-o ca lumea...