View Full Version : Berlin 2009
StefanDo
27 Oct 2008, 15:39
In cadrul Retrospectivei, o serie de filme facute pe 70mm.
Printre cele 22 de titluri:
Cleopatra lui Mankiewicz
Lawrence of Arabia
Ben Hur
Razboi si pace al lui Bondarciuk
West Side Story
The Sound of Music
Hello, Dolly
toate in copii restaurate
cinematograful este Kino International, deschis in 1963, cel de-al treilea cinema german care suporta standardul de 70mm
StefanDo
12 Nov 2008, 17:21
Tilda Swinton, presedinta juriului
Corespondenta de la Berlin, pe homepage-ul site-ului, intr-un box special creat. Enjoy!
Chambord
06 Feb 2009, 17:52
avem sanse la un review al filmului de deschidere (The International, Tom Tykwer)? :) Din trailer pare foarte JB style (James Bond/Jason Bourne)
Proletar
14 Feb 2009, 21:48
Filmul realizat de Peter Strickland si produs de compania romana Libra Film, "Katalin Varga", a obtinut Ursul de Argint pentru contributie artistica la cea de-a 59-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin. Ursul de Aur, anuntat cu putin timp in urma, a revenit peliculei peruane "La teta asustada", realizate de Claudia Llosa.
E un premiu pentru sound design la Katalin Varga!
Proletar
16 Feb 2009, 15:01
E un premiu pentru sound design la Katalin Varga!
da, eu preluasem acea informaþie de pe hotnews.ro
aºadar, rãmâne pentru sound design.
StefanDo
16 Feb 2009, 15:32
Premiul se numeste Ursul de Argint pentru contributie artistica exceptionala. Anul acesta s-a dat pentru sound design, anul trecut l-a castigat Jonny Greenwood pentru coloana sonora a lui There Will Be Blood, iar acum doi ani premiul le-a revenit actorilor din distributia lui The Good Shepherd. Deci amandoi aveti dreptate :)
Chambord
17 Feb 2009, 15:45
slab rau Berlinu anul asta :(
StefanDo
17 Feb 2009, 16:23
foarte
mai rau e cand chiar vezi vreo 30 de filme si-ti dai seama ca ti-au placut vreo 3
Chambord
18 Feb 2009, 08:45
Stefan, poti face, te rog, un top 5 al filmelor de la Berlinala 09 in opinia ta (sau macar un top 3 cu cele care ti-au placut).
Ai cumva si clasamentul final realizat de Screen International ? Ar fi foarte interesant. Pe siteul lor nu l-am gasit. :(
StefanDo
18 Feb 2009, 09:46
Nu am vazut toate filmele din competitie (cel mai rau imi pare dupa Gigante, iar din selectia oficiala regret ca am ratat The Private Lives of Pippa Lee), dar din ce-am vazut as alege asa:
London River, Rachid Bouchareb
Cheri, Stephen Frears
Little Soldier, Annette K. Olesen
The Messenger, Oren Moverman
si cu rezerve:
La teta asustada, Claudia Llosa
Darbaraye Elly, Asghar Farhadi
Cat despre topul din Screen International, nici nu cred ca exista unul complet, din simplul motiv ca in ultimele zile ale festivalului publicatia nici n-a mai aparut :) Din cate stiu, ultimul numar a fost cel de pe 12, in care aparuse punctajul (2.2, parca) la Katalin Varga si Happy Tears, vizionate cu o zi inainte.
Gasesti aici (http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=11326) cel mai complet top (minus KV si HT) despre care am scris.
Chambord
18 Feb 2009, 19:18
multumesc pt info
Chambord
18 Feb 2009, 19:22
sper ca macar London River si Cheri sa vina si in Romania si aproape sigur vor veni pt ca au (si) potential comercial
pe London River l-a luat Independenta Film, dar o sa vina cam peste un an abia. Si sunt sigur ca vine si Cheri.
StefanDo
19 Feb 2009, 08:58
vin amandoua, plus the messenger
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.