View Full Version : trei forumisti Cinemagia - juriu in festival
Anunt si aici, nu doar in sectiunea de Animatii:
Incepand din acest an, 2008, Cinemagia va avea trei forumisti intr-un juriu special creat de ANIM'EST, juriu care va acorda, la Gala ANIM'EST - Premiul Cinemagia .
Festivalul se va desfasura intre 3 si 12 octombrie, in Bucuresti, la Cinema Scala si Elvira Popesco.
Trei dintre cei care-si vor exprima aici (sau in topicul special creat la sectiunea "Animatie") intentia de a face parte din acest juriu, vor fi alesi, prin vot.
Conditiile sunt simple si atractive: trebuie sa aveti timp, in acest interval (3-12 octombrie) sa vizionati toate animatiile din competitie (deci luati-va concediu, sau invoiti-va pe caz de boala,whtv), astfel incat sa votati in cunostinta de cauza, iar a doua conditie este sa va placa acest gen.
Pe 29 septembrie vom anunta juriul; cert e ca cei trei forumisti vor avea acces gratuit la toate proiectiile din competitie.
Ce ziceti?
films4all
11 Sep 2008, 10:34
sters
Pauline Kael
11 Sep 2008, 12:20
Nu stiu cat de bine stau romanii la capitolul creat filme de animatie.Banuiesc ca nu sunt foarte creativi.
Nu stiu cat de bine stau romanii la capitolul creat filme de animatie.Banuiesc ca nu sunt foarte creativi.
1.Se pare ca in competitie la Anim'est vor fi si romani
2.De ce zici ca romanii nu sunt creativi? sigur ai uitat de Gopo;dupa el, e adevarat, capitolul animatie romaneasca abia... s-a schitat
3. vrei sa te convingi cu ochii tai ca fac si romanii animatii, mai mult - chioar- sa jurizezi?! acum avem ocazia sa trimitem 3 forumisti la Anim'est, pentru a forma juriul care acorda la final Premiul Cinemagia.
Pauline Kael
11 Sep 2008, 13:27
Cred ca ar trebui sa ne oferiti mai multe detalii.Din ce tari sunt participantii? Europa de Est? Ca atunci rusii vor lua cam tot. :)
N-am uitat de Gopo,dar in rest ...atunci cand n u existau mijloace materiale erau oameni talentati,acum cand s-ar putea lucra,nu exista inspiratie si idei inedite.
Pana si" Maria Mirabela "ala a fost animat de rusi.
Sunt scurt-metraje,lung-metraje? Sunt manual realizate? Sunt 3d-uri idioate cu programe pe calc?
Pauline Kael
11 Sep 2008, 13:29
Gloria a scris:
3. vrei sa te convingi cu ochii tai ca fac si romanii animatii, mai mult - chioar- sa jurizezi?! acum avem ocazia sa trimitem 3 forumisti la Anim'est, pentru a forma juriul care acorda la final Premiul Cinemagia.[/quote]
Multumesc frumos,dar ar trebui sa imi iau concediu,sa stau in Bucuresti,e mai complicat.Ma gandesc si va zic ,diseara.
Bucurestenii de ce sunt asa morti?Lipsiti de interes adica.
Si pe ce criterii se alege juriul? Nu e necesara o cultura cinematografica,a filmului de animatie?
sectiunile sunt asa:
Lungmetraj - competitie internationala
Scurtmetraj - competitie internationala
Romanesti
Studentesti - competitie internationala
Clip & Advertising
e posibil ca printre forumisti sa fie si animatori; daca sunt si isi exprima interesul pentru jurizare - e super ok; oricum, toti forumistii interesati sunt bineveniti, fie ca au specialitatea asta, fie ca nu; dintre cei care-si exprima interesul sa faca parte din juriu nu vom putea trimite decat trei, insa.
Daca nu vor fi animatori printre ei, evaluarea animatiilor se va face dupa cultura vizuala/cinematografica a fiecaruia; oricum, imi dau seama ca pe forumul asta sunt numai oameni pasionati de film, prin urmare o conditie foarte importanta in jurizare ar fi indeplinita.
Daca ar sti Egon ca in competitia de lungmetraj este o animatie ungureasca numita Egon & Dönci, poate s-ar baga si el in juriul Cinemagia.
Egooon? EEEEEEgoon.
Pauline, astept raspunsul tau numaidecat legat de participarea ta in juriu.
djinjis
11 Sep 2008, 16:24
ce inseamna " juriu special" ? intre cele paispe variante ce mi-au trecut prin cap " okay, okay, okay, I got it, I got it, I got it. Shit, I lost it." nici una nu suna prea magulitor. suna parca a "scoala speciala ajutatoare..."
Planmaker
11 Sep 2008, 23:26
Dar pe ce criterii se vor alege acesti numai 3 forumisti ce vor participa in juriu? In caz ca vor candida mai multi, adica
ce inseamna " juriu special" ? intre cele paispe variante ce mi-au trecut prin cap " okay, okay, okay, I got it, I got it, I got it. Shit, I lost it." nici una nu suna prea magulitor. suna parca a "scoala speciala ajutatoare..."
Draga djinjis, eu am scris juriu special creat de ANIM'EST; nu doar "juriu special"; adica un juriu pe care organizatorii ANIM'EST l-au creat special - pe langa cele doua internationale, care exista deja. L-au creat special pentru Cinemagia.
Deci va exista, in consecinta, si un premiu suplimentar - Premiul Cinemagia (in valoare de 500 de euro).
Dar pe ce criterii se vor alege acesti numai 3 forumisti ce vor participa in juriu? In caz ca vor candida mai multi, adica
1. prima conditie: sa fie forumist Cinemagia
2. sa fie pasionat de film (1 si 2 deriva una din cealalta)
3. sa-si exprime aici, in cateva cuvinte, intentia de a candida (motivatia; si disponibilitatea de a fi prezent la toate filmele din competitie e o conditie, ca sa se faca jurizarea in cunostinta de cauza)
4. sa propuna o grila de evaluare a respectivelor animatii din competitia Anim'est
5. sa nu aiba filme in competitia Anim'est din acest an :P
gionloc
12 Sep 2008, 13:39
4. sa propuna o grila de evaluare a respectivelor animatii din competitia Anim'est
interesant!
sa vedem ceva teorie! :)
Pauline Kael
12 Sep 2008, 18:23
Gloria,eu nu pot veni,poate altadata.
Dar ,sunt cativa doritori aici,Pianmaker,Djinjis,Gionloc(buna ideea cu teoria si documentarea,mi se pare just) si e un tip aici,Pelicula.
Le dati lucrare de control,interviu,ceva? :)
Pitbull
12 Sep 2008, 18:36
Din parte-mi, Gionloc neapärat!
(Sper din suflet sä si poatä!)
Si Planmaker, normal!
(Desi el în perioada aia tocmai începe facultatea...)
Gloria - pot sa pun si eu o intrebare inocenta, si anume: "ce presupune a fi forumist CineMagia?".
daca-mi vei vb despre nr-ul de postari promit sa ma sinucid live, ca tot mi-a dat ceva idei o *** de film intitulata "crime online".
(acum intre noi 2: daca am fi sinceri, corecti si bine-voitori cu noi insine (=jobul nostru) 75% dintre postari/ useri ar trebui sa dispara. etc. hai ca asta chiar incepe sa sune SF. nu stiu ce e mai grav: sa privesti ca boul fara a pricepe nimic mii de filme, sau sa nu te uiti deloc, dar sa "dezbati" atoatestiutor?)
djinjis
12 Sep 2008, 19:04
Djinjis nu doreste sa mearga, el are treaba, trebuie sa-si faca lectiile, nu-l mai deranjati.
eu te-as fi luat tocmai pentru lectii. nefacute, ci doar date. eu detest Bucurestiul si ai lui demni locuitori, 365 de zile din an ma tot stradui sa-l ocolesc, insa m-as cam uita la filmele alea. acasa/ de-acasa. CO sau CM pentru asa ceva e curata erezie! :P
djinjis
12 Sep 2008, 19:43
I, beg to differ, e un oras bun pentru destrabal, doar ca n-au pomenit nimic de open bar... greu digerabil la nivel de strada are totusi cateva birturi practicabile...
Gloria - pot sa pun si eu o intrebare inocenta, si anume: "ce presupune a fi forumist CineMagia?".
pai in prima etapa sa fii inscris pe forum, si a doua, sa partici la discutii.
(asa intrebare, asa raspuns; ca in bancul ala: cum bagi un elefant in frigider, din trei miscari? 1. deschizi usa frigiderului, 2. bagi elefantul, 3. inchizi usa la loc).
(acum intre noi 2: nu stiu ce e mai grav: sa privesti ca boul fara a pricepe nimic mii de filme, sau sa nu te uiti deloc, dar sa "dezbati" atoatestiutor?)
intre noi doi, acum: pune mana si scrie si nu-ti mai pune atatea intrebari existentiale.
Pitbull
12 Sep 2008, 21:51
Si Planmaker, normal!
Sä nu-l uitäm pe Airlight, unul dintre cei mai competenti profesionisti ai nostri.
Si nici pe Notorious, care desi în ultimele luni s-a läsat pe tânjala forumului, are în orice caz un aparat critic precis si penetrant.
gionloc
12 Sep 2008, 22:12
a, multumesc frumos, dar nu...
eu ziceam de teorie (sa vedem ceva teorie!) fiindca eram curios ce vor spune cei care voiesc in juriu, fiind un punct important cel semnalat de Gloria - sa prezinte un concept sau o metoda docimologica (ca sa vorbesc in limbaj stiintific) prin care sa-si demonstreze abilitatea de a juriza...
cu alte cuvinte, nu souneam ca voi merge sa studiez io si nu imi afirmam candidatura, ci eram satisfacut ca Gloria cere asa ceva, si asteptam sa vad proiectele propuse! :)
Pitbull
12 Sep 2008, 22:15
Nici n-am fäcut legätura cu aia, mi-ai venit în minte strict ca persoanä.
Indreptatite, Gloria, numai asa sunt intrebarile mele, i n d r e p t a t i t e.
Daca ti-as zice ca "E" unii care nu-i lasa pe altii sa scrie, probabil mi-ai zice ca am vazut prea multe filme, sau ca eu am retinut si altceva din citirea forumului, mai stii?! :P
"interesanta" fraza despre scris si despre existentialismul intrebarilor mele, plina de urmor involuntar, mai exact.
... si tot nu-mi place Bucurestiu'. Intr-o era in care pana si prezervativele se cumpara pe Net, de ce nu s-ar putea vota (juriza) online, sau de ce nu se merge, nene, intr-o locatie mai usor digerabila, ca Busteni, de ex?
(acum daca stau si ma gandesc, si din perspectiva iubitorului de natura, nici nu vreau sa stiu cum au lasat cinefilii de la Anonimul, delta - incet-incet, Bucurestiul incepe sa devina dezirabil :D ).
gionloc
12 Sep 2008, 22:32
Nici n-am fäcut legätura cu aia, mi-ai venit în minte strict ca persoanä.
ahaaa... :D
pai, no, io o sa vin in bucuresti, dar taman dupa festivalul acesta, poate organizati atunci o iesire la film - undeva prin 25 octombrie...
mai repede e mai dificil :), dar nu imposibil :lol:
Suspect de bizar
12 Sep 2008, 22:36
IMPOSIBIL pe 25 octombrie avand in vedere ca in 21 ii sfarsitul lumii.
E.Floares
12 Sep 2008, 22:44
1. prima conditie: sa fie forumist Cinemagia
2. sa fie pasionat de film (1 si 2 deriva una din cealalta)
3. sa-si exprime aici, in cateva cuvinte, intentia de a candida (motivatia; si disponibilitatea de a fi prezent la toate filmele din competitie e o conditie, ca sa se faca jurizarea in cunostinta de cauza)
5. sa nu aiba filme in competitia Anim'est din acest an :P
1. sunt
2. sunt
3. imi plac animatiile, am facut la un moment dat animatii, mi-am dat seama cat e de greu si m-am lasat. Facultatea o incep pe 13 octombrie, deci pot veni la orice ora si in orice zi.
4. no problem...
5. n-am
Sunt bun la toate...hit me!
eu citisem aci despre forumisti care se ofera sa faca parte din juriu, nu cum ca ei ar trebuie sa fi numiti... da'pana maine sunt sigur ca va "remedia" postarea aia. si acum sa mai zica careva ca nu-i mai viu ca oricand comunismul in scumpa mea tara. :D
PS: personal votez pentru Neuptoleum - are IQ peste medie, nu face traduceri tembele, cunoaste gramatica limbii pe care-o vb (mare lucru pe acest forum - ca sa nu zic, r a r, in tara asta) si nu se uita la filme, ca boul - tipul chiar promite - pacat ca nu poate pupa nonstop si online-n cur *** cu putere de decizie de pe-aci. :((
gionloc
12 Sep 2008, 23:00
si, vorba aia, daca nu poate sa-i pupe el pe altii, macar sa il pupi tu pe el, nu?
(mai stiti sa fi scris io asa ceva... ?! :shock:)
LOL. hai nu fi gelos, cand o sa cad in extaz citindu-ti opera promit sa te pup si pe tine, unde duci tu lispa mai mult, stii tu, ca de la fan la idol.
mai, din toti putoii de pe-aci, tipul chiar are potential, om trai si om vedea ce se va alege de el... nu vreau sa fiu negativist vorbind prea devreme despre alegeri gresite etc. nu inainte ca omul sa le faca. o sa-l criticam dupa, ca doar asta e menirea celor care nu fac nimic, da' stiu ce-ar trebui sa faca ailalti, nu?!
djinjis
13 Sep 2008, 08:49
macarena reloaded
off-topic: djinjis - mda... nu prea am inteles care e treaba cu videoclipurile filmate-n cluburile din Arad, si upload-te de tine pe YouTube?! fetele alea au nevoie de ceva lectii de dans, cat despre tipi, curat manelisti! :DD
djinjis
13 Sep 2008, 10:57
" nu prea am inteles care e treaba cu videoclipurile filmate-n cluburile din Arad,"
corec pana aici
"fetele alea au nevoie de ceva lectii de dans"
fetele alea sunt animatoare din timisoara. adica danseaza de meserie. (in afara de un clip unde am dus o turma de manechine de provincie, pentru alea nu raspund, multe erau de 14 ani, ce vremuri...ah) dar niciodata nu stii prea mult si de indata ce o sa pui niste filme pe utub cu tine esplicand secretu' lui body language le voi trimite link-urile neintarziat.
"cat despre tipi, curat manelisti! D"
corec again. manelisti, alcoolisti, tractoristi, u name it... si cu p*la mare. the worst of their kind in the highest degree...
p.s. sa fi manelist e ceva rau? cu dedicatie de la nasu' mare... http://www.youtube.com/watch?v=ixDnRspzScc
p.p.s. stii cati artisti romani au peste 1 mil de vizionari pe utub? manelele sunt un gen de muzica 1.caracteristic, 2.reprezentativ, 3.cu performantze fata de multe alte genuri de muzica abordate la noi, probabil fata de toate celelalte. amaratu' ala de moga isi pune justin timberlake la tag-uri pe utub sa mai pacaleasca niste fraieri sa-i asculte antitalentul.
singura piesa romaneasca care am auzit-o eu pe fashion tv a fost 2fantastic, cu oh carolina(nu stiu exact daca numele e corect)( aia cu sex mortal, sex orizontal) si pe fashion tv se baga muzica nu vrajeala.
daca iei numai expresia asta "sex orizontal" I dare you sa-mi aduci ceva la fel de reusit&original din toata muzica noastra "culta"
in fine, ar fi mult de vb despre asta, dar n-am chef nor inclination... astia care se leaga de manele ma plictisesc pana peste poate. de obicei niste inculti prin cultura lor limitata si delimitata over and over again.
trai baftalo
Daca ar sti Egon ca in competitia de lungmetraj este o animatie ungureasca numita Egon & Dönci, poate s-ar baga si el in juriul Cinemagia.
Egooon? EEEEEEgoon.
Pauline, astept raspunsul tau numaidecat legat de participarea ta in juriu.
mersi gloria de invitatie, dar in perioada respectiva voi fi ocupat si mi-e imposibil sa-mi iau concediu. ne vedem oricum, pe la filme :)
Deci, in acest moment stam asa:
EFloares e singurul care si-a exprimat in mod clar intentia de a participa in juriu; trebuie doar sa prezinti aici propunerea ta pentru grila de evaluare.
Interesati s-au aratat, in ordine, si films_4_all, Planmaker si Pauline. Pauline nu e din Bucurest, deci nu poate ajunge, primii doi nu au revenit cu propunearea de grila.
Invitatia pe care o adresez forumistilor de a face parte din juriul Cinemagia la Anim'est ramane deschisa inca doua saptamani.
Planmaker
15 Sep 2008, 04:59
Si Planmaker, normal!
Merci de incredere, dar ai nimerit-o cu facultatea :P Pe langa asta, nici nu ma incanta prea tare ideea de a juriza un festival de animatie, deocamdata.
Deci, Gloria, sterge-ma si pe mine din lista aia, pls :)
Pitbull
15 Sep 2008, 06:00
Oooof, que je me bague les pieds, toate doxele-s ocupate... :((
E.Floares, bagä mare cu grila aia, dom'le!
Poate n-ar strica o încercare si cu Se7en... Pe forum e de-abia la început, da-l stiu dinainte, îi merge mintea si discernämântul la receptat filme.
ca de obicei, functionam dupa spiritum balcanicum magnum. un juriu lalailat, scos cu forcepsu sa presteze cu datu de note pe un domeniu necunoscut.
ca sa-l parafrazez pe Truffaut care spunea candva ca au ajuns sa scrie despre filme oameni care n-au vazut un Murnau,
ma rasfir si eu: au ajuns sa jurizeze un fest animatoriu oameni care n-au vazut in viata lor un Jiri Trnka.
E.Floares
15 Sep 2008, 15:34
Grila de evaluare a animatiilor:
Scenariul: povestea si structura specifica animatiei;
Regia: originalitatea, modalitatea de prezentarea a story-ului, expresivitatea personajelor;
Grafica: calitatea grafica, expresivitatea cinematografica, ingeniozitatea si originalitatea in modul de constructie al personajelor;
Sunetul: calitatea sonora, relatia dintre sunet si grafica.
In caz ca e nevoie de grila mai detaliata o voi trimite intr-un mesaj privat Gloriei sau lui Stefan.
aha, intr-un film de animatie evaluam grafica si animatia o pipaim in orb.
ps: eu nu o inteleg o kestie de bun-simt (ma refer la redactorii cinemagiei): daca n-ai cu ce, de ce?!
E.Floares
15 Sep 2008, 16:19
Asa de "kestie".
Pauline Kael
15 Sep 2008, 19:55
@E.Floares, detii niste calitati semnificative:
-esti tanar :love:
-esti bataios
-esti entuziast
-nu esti elitist incat sa devii mai mult decat ridicol
-le dai peste nas celor care merita
-esti ambitios
-esti inteligent
-esti un dur nu o paiata care pretinde ca e altcineva decat este
etc.
Bafta la jurizare si sper sa ai satisfactii.
E.Floares
15 Sep 2008, 20:04
Multumesc pentru aprecieri :)
As fi onorat sa fac parte din juriu...pumnii stransi, te rog.
Pauline Kael
15 Sep 2008, 20:06
Da,sigur,si sa faci un topic aici cu Gloria si sa ne spui cate ceva,cum erau filmele,cum erau tipele p-acolo.. :P sa fii tu insuti,sa nu te schimbi,daca iti sustii opiniile cu taria de la TDK e perfect.
djinjis
15 Sep 2008, 21:30
"-nu esti elitist incat sa devii mai mult decat ridicol" ...deci asaa... ha ha ha ha... oricum de la ridicol pana la sublim, nu mai e decat un pas...
http://www.youtube.com/watch?v=UIRqAsJcvLw
el magico...
Pauline Kael
15 Sep 2008, 21:39
Adebisi,pe vremea asta de kko face bine melodia ta.
tetrailesbahtalobahtodelodelo.
Pelicula
15 Sep 2008, 21:40
Io am lucrat un an la studiourile Animafilm. Se pune?
Pauline Kael
15 Sep 2008, 21:41
Pelicula,eu te-am propus in pagina 1,se vede ca esti pasionat de animatie si scriitura.
Bafta multa.Sper sa mearga cu voi si o fata,o studenta,o bunesa,o..
Pitbull
15 Sep 2008, 21:50
Intr-adevär, toate mesajele postate de Pelicula în sectia Animatie îl recomandä. Se pare cä în momentul de fatä e singurul profesionist în domeniu, disponibil.
Deci, un DA hotärât!
Pelicula
16 Sep 2008, 00:37
Multam, dar nu cred. Is niste motive personale mai dificil de discutat, in plus nici nu ma consider potrivit. Experienta mea se reduce mai mult la tehnica animatiei clasice, nu la film sau regie de animatie. Ori ANIM'EST-ul merge mai putin pe tehnica de animatie si mai mult pe concept. E pe felia lui McLaren, nu pe cea a lui Disney. Eu unul il propun pe Pitbull, pe care il suspectez ca fiind regizor sau critic de film. Adica omul cel mai potrivit.
Pitbull
16 Sep 2008, 00:59
Multumesc, Gloria m-a întrebat încä de la început, si as fi venit cu drag, dar a cäzut cum nu se poate mai prost. Pânä-n 31 octombrie trebuie sä traduc patru cärti (dintre care douä sunt lungi si grele), care trebuie sä prindä sfârsitul anului în difuzare... Oricum nu-mi ajunge timpul, si mä tem cä una dintre editruri va trebui sä se descurce cu o întârziere... Asta e, shit happens...
Multam, dar nu cred. Is niste motive personale mai dificil de discutat, in plus nici nu ma consider potrivit. Experienta mea se reduce mai mult la tehnica animatiei clasice, nu la film sau regie de animatie. Ori ANIM'EST-ul merge mai putin pe tehnica de animatie si mai mult pe concept. E pe felia lui McLaren, nu pe cea a lui Disney. Eu unul il propun pe Pitbull, pe care il suspectez ca fiind regizor sau critic de film. Adica omul cel mai potrivit.
Pelicula, tu ce grila de evaluare ai propune, totusi, pe partea asta pe care o stapanesti - adica tehnica de animatie?
Pelicula
16 Sep 2008, 18:02
Pai as puncta o animatia bine facuta, dupa toarte regulile animatiei clasice, genul de miscare tip Disney, care impresioneaza prin fluiditate si ritm (termenii sunt numerosi si explicatia mai tehnica). Ceea ce nu e cazul aici. ANIM'EST are putine legaturi cu animatia clasica, e mai mult o zona experiemantala. Clar e nevoie de un critic de film, cineva care sa vada conceptul, nu animatia.
Mai sunt patru zile in care va puteti inscrie pentru juriul Cinemagia la Animest; ma intreb ce se intampla cu Lady_Skar, Cinemania, Amyd, NoOne, MihaiD, Luke_Dorian, GhitzaCartitza si alti zeci de forumisti foarte activi in topicul de Animatie.
Pitbull
25 Sep 2008, 11:32
Cinemania - da, ar fi foarte ok!
(Hai, coane, nu mä amärî! Zi da! :love: )
Lady_Skar sigur - da' n-am mai väzut-o de vreun an jumate...
NoOne e dus si el cu treburi...
Ghitza nu ne mai iubeste, l-am chemat înapoi si m-a refuzat net, cä cicä "nu mai e ca pe vremuri" - etee...
Cinemania
25 Sep 2008, 13:55
thx
as fi spus da cu cea mai mare placere, insa din pacate nu o sa am timp pentru vizionari...nu-mi permite job-ul :(
Pitbull
25 Sep 2008, 13:58
Agnagna.
Cinemania
25 Sep 2008, 14:02
Osteolaemus tetraspis
Pitbull
25 Sep 2008, 14:06
Nu.
Nu e ceva intelectual.
Agnagna fäceau äia din Pif când aveau draci.
Sau Grmbl.
Sau Argn.
Mai, s'il vous voulez, eu as fi oarecum interesat sa particip la juriu...
E.Floares
01 Oct 2008, 01:52
I think that makes two of us...
Ma bucur sa aflu ca esti interesat, dar una dintre conditii este sa propui o grila de evaluare; am extins pana maine posibilitatea de inscriere in juriu; de sambata se va merge la festival pentru vizionarea filmelor din competitie; cinemagia va da un premiu celui mai bun film romanesc de animatie.
Pitbull
01 Oct 2008, 11:46
Bagä mare cu grila aia, Horicä!
Sfätuieste-te si cu Emi, eventual - da' nu copia de la el!
:lol: ai auzit Emi, stai si tu cu o banca mai incolo ca vad ce scrii :P
mai grila mea de evaluare ar fi cam asta:
1. calitatea animatiei
2. calitatea subiectului
3. fondurile care au stat la dispozitia producatorului
Cat despre diferentele stilistice dintre animatii, evaluarea lor sta in gusturile subiective ale fiecaruia, insa criteriile de evaluare de mai sus tind sa cred ca sunt cele mai obiective.
Pelicula avea dreptate ca la anim'est este o zona de animatie experimentala unde cliseele Disney nu prea apar, de aceea cu atat mai mult evaluarile ar tinde sa fie mai complexe si poate mai subiective.
Leonard
01 Oct 2008, 19:59
m-aº bãga ºi eu, deºi nu sunt un împãtimit al animaþiei ºi implicit nici specialist. raptor cred cã era cel mai potrivit de juriu. pãcat cã nu e din Bucureºti. criteriile mele ar fi destul de subiective:
1. îmi place/ nu-mi place.
2. sã fie cît mai atipic
3. sã nu mã plictiseascã
4. sã aibã cît mai puþine cliºee sau deloc.
însã e posibil sã nu pot veni la toate proiecþiile (vineri 10 oct seara sigur nu). n-am cercetat atent programul dacã ruleazã de mai multe ori ºi pot prinde în alte zile.
Din cate am vazut, filmele se reiau o singura data, deci ai putea sa recuperezi ce pierzi vineri; oricum, maine e necesara o intalnire cu cei alesi sa faca parte din juriu - ca sa punem la punct grila de evaluare, si sa stabilim impreuna programul; dupa fiecare vizionare trebuie sa imi parvina evaluarile voastre; alternativ, eu si StefDo vom fi prezenti la vizionari. Maine dimineata anuntam membrii juriului.
IALDiamond
02 Oct 2008, 22:43
Salut!
Iata la ce ma gandeam eu:...
As vrea sa fac parte din acest juriu si as avea in vedere criterii de 'premiere' de genul:
- calitati stilistice (note de la 1 la 10)
- calitati romanesti (extrem de subiectiv, dar tot de la 1 la 10)
- poveste (de la 1 la 100)
- overall (de la 1 la 10)
- memorabil sau nu (0 sau 1)
Pareri?
films4all
02 Oct 2008, 22:48
Oo.. uite ceva peste .. mult peste ce am vazut pana acum!
Acum.. sa vedem ce zice si Gloria.. dar mie imi place :)
Ce gen preferi anime sau disney? ( asta e discutie in afara.. adica..doar o simpla discutie :P )
E.Floares
03 Oct 2008, 00:28
Grila mea ai vazut-o, draga Tudor? :shock: Sau e vreun prieten de-al tau si iti place sa il...incurajezi?
Regia: originalitatea, modalitatea de prezentarea a story-ului, expresivitatea personajelor;
Grafica: calitatea grafica, expresivitatea cinematografica, ingeniozitatea si originalitatea in modul de constructie al personajelor;
S-a trezit si nea Ion in ultima milisecunda sa trimita o grila de evaluare scrisa pe w.c.! :x
films4all
03 Oct 2008, 10:40
Grila mea ai vazut-o, draga Tudor? :shock: Sau e vreun prieten de-al tau si iti place sa il...incurajezi?
S-a trezit si nea Ion in ultima milisecunda sa trimita o grila de evaluare scrisa pe w.c.! :x
Aa..scuze Emi.
Da..se pare ca n-am vazut-o. Intradevar, e mai bine structurata.
Nu ..nu-mi este prieten. Mi-a placut mai mult decat ce vazusem pana la.. dar nu vazusem grila ta! :P
la el mi-a placut modul in care a structurat grila. Arata foarte serios.
E.Floares
03 Oct 2008, 10:45
Scuze acceptate. :)
films4all
03 Oct 2008, 10:46
:)
Intr-o gramada de cuvinte spui acelasi lucru: imi place sau nu-mi place. Oricum e greu sa fii exact si precis la trasaturile unei animatii atata vreme cat e clar ca competitorii vor veni cu materiale foarte bine puse la punct, unde doar gusturile juriului vor face diferenta.
E.Floares
03 Oct 2008, 14:53
Intr-o gramada de cuvinte spui acelasi lucru: imi place sau nu-mi place.
Nu e "o gramada de cuvinte". Daca vrei ti le explic pe fiecare in parte precum si modul de aplicare a acestor criterii. Vor fi multe lucruri care vor putea face diferenta intre cel mai bun...si restul. Gustul personal il las la urma, poate nu-l includ deloc.
films4all
03 Oct 2008, 15:17
gusturile juriului vor face diferenta.
<
Gustul personal il las la urma, poate nu-l includ deloc.
Aici se vede diferenta. :)
E.Floares
03 Oct 2008, 15:29
Tudor, ai idee cand anunta Gloria userii care vor face parte din juriu? Zicea ceva de o intalnire, si cum festivalul incepe azi, iar eu sunt din Ploiesti, ar trebui sa ma anunte macar cu 2-3 ore inainte de intalnire.
films4all
03 Oct 2008, 15:55
Acum lucreaza la ultimele retusuri. Urmeaza sa va contacteze :)
(informatie pentru toti cei implicati)
Salut; aproape gata treburile organizatorice. Juriul Cinemagia la Anim'est este alcatuit din Leonard, IALDiamond, E.Floares, Se7en.
Pana luni vi se vor elibera badge-uri personale de intrare la festival; de aceea vreau un mesaj privat cu numele voastre, astfel incat sa transmit organizatorilor.
Cinemagia va da un premiu (contravaloarea a 500 euro: o tableta grafica si un monitor - LCD Samsung 2253BW, 22") unui film romanesc din competitie, astfel incat sa incurajam productia autohtona de animatie. Miercuri, de la 18. 30, este programat primul calup de scurte romanesti in competitie, deci de atunci este obligatorie prezenta voastra la festival.
Luni sau marti, in functie de programul vostru, va invit la redactie, ca sa avem o discutie despre grila de evaluare a animatiilor si pretentiile mele in legatura cu modul in care se va face evaluarea.
Cu badge-ul veti avea acces la toate celelalte proiectii, asa incat veti putea face o comparatie: competitie internationala versus filme romanesti in competitie, astfel incat sa jurizati tinand cont si de trend-ul international.
Ramane, deci, sa ne vedem luni sau marti; propuneti voi ziua.
Pitbull
03 Oct 2008, 16:59
Sunä bine... Leonard, E.Floares si Se7en sunt competenti si echilibrati (îi cunosc bine pe toti trei, inclusiv offline). Despre IALDiamond nu stiu nimic mai mult decât mesajul lui de ieri, care în sine e promitätor. Aveti grijä, sä nu ne faceti de râs p-acolo!
E.Floares
03 Oct 2008, 17:02
I'll be cool as the South Pole. :)
IALDiamond
03 Oct 2008, 23:02
Da, n-am aparut foarte mult pe-aici, si da, am venit chiar pe ultima suta de metri... dar...
cred ca mai important e ca ma intereseaza animatia si ca vreau sa fac parte din acest juriu.
Multumesc pentru vorbele frumoase, si la faza cu nea ion reactia mea este :lol: (adica inca un pic si era amuzant, dar e ok si asa sa zicem :P )
Am reusit sa iau de pe net o colectie de 850 de scurt-metraje Warner (lista e aici http://blog.360.yahoo.com/blog-BuObUzsidLN4iO424clX9mQ-?cq=1&p=256 ) pe care sint dispus sa le raspandesc spre cei interesati (asta ca sa raspund si la intrebarea legata de ce animatie prefer eu)
A, si ca sa ma mai laud un pic, am reusit sa pun mana si pe 4 DVD-uri originale cu Tex avery.
Eu cam cu atat o sa ma laud, ca nu am obiceiu' asta.
Ce vreau sa mai spun este ca exista un site de unde se pot lua 100% legal materiale (download sau se poate face streaming) pentru ca sunt DP (domeniu public) - www.archive.org --- n-au orice, dar au multe
Exemplu: http://www.archive.org/details/Jerky_Turkey_1945 (un Tex Avery)
dar si lucruri de genul http://www.archive.org/details/Critical_analysis_of_Bill_Plymptons_I_Married_a_St range_Person - articol Bill Plympton
Vorbim!
Leonard
03 Oct 2008, 23:06
Miercuri, de la 18. 30, este programat primul calup de scurte romanesti in competitie, deci de atunci este obligatorie prezenta voastra la festival.
se pare cã e singurul calup, care se reia a doua zi la ora 14.
numele meu cred cã-l ºtii. pot trece luni. dar dacã vreau în weekend sã merg la alte proiecþii pot obþine badge-ul înainte?
Cu badge-ul veti avea acces la toate celelalte proiectii, asa incat veti putea face o comparatie: competitie internationala versus filme romanesti in competitie, astfel incat sa jurizati tinand cont si de trend-ul international.
productiile autohtone si cele straine nu vor fi impreuna prezentate publicului?
@IalDiamond
Sa-i uram bun venit lui Diamond, mai ales ca ne-a furnizat atatea informatii pretioase.
@Leonard, o sa vezi ca accesul la festival este foarte strict; cei de la bilet.ro monitorizeaza fiecare intrare; ieri am intrat in posesia badge-ului meu si l-au scanat cand am intrat la proiecii; ei vor sa aiba o evidenta stricta legata de intrari; de aceea, pana luni-marti, nu cred ca vei putea sa intri doar spunand ca esti din juriul Cinemagia (sau, poate, merita incercat...);
@Se7en - vezi ca programul integral e pe homepage-ul Cinemagia.
films4all
06 Oct 2008, 14:56
Leonard, Emi, Se7en
Felicitari lui Emi si lui Horica. Bafta!
:)
Asteptam relatari si impresii de la festival din partea cinemagicienilor alesi.
E.Floares
07 Oct 2008, 21:15
Relatari si impresii incepand de maine noapte. Aici: http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=16941
Tine-ti aproape! :)
De astazi, incepand cu ora 13, cei patru forumisti care fac parte din juriul Cinemagia pot ridica badge+urile de acces, pe baza buletinului, de la Biroul de presa din cinema Scala.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.