View Full Version : Note de cälätorie - Geneva
Pitbull
25 Jul 2008, 19:20
De la sublim la ridicol nu e decât un pas...
Magazin de DVD-uri d-äla de-ti cad ochii-n gurä. Mä uitam si plângeam: Antonioni, Fellini, Chaplin, tot ce vrei si ce nu vrei, pe alese...
Pânä dau de unu' mai otz, pe care scria:
"Easy Rider"
"Taxi Driver"
«Docteur Folamour»! * :w00t:
* * *
In alt magazin de DVD-uri, troneazä-n miljocu' vitrinii:
«La Mort de Dante Lazarescu»
«12:08 - Est de Bucarest»
* * *
Alt magazin de unde sä nu te mai dai dus - dacä esti fan BD-uri:
«L'Oreille cassée» (pe malul vestic al Rhonului, în dreptul insulei).
Pe raftul cu noutäti, la loc de cinste, album BD «Indiana Jones et le Royaume du Crâne de Cristal»
MIZERABIL!!!! Confuz, expediat, färä sare si piper, nivel de pulp din anii '40.
26 Jul 2008, 00:39
Am o curiozitate (nesemnificativa): de ce tine Pitbull sa mentioneze la 1 mesaj din 2 (uneori la 2 din 2) ca se afla acum la Geneva? Nu mai intrasem pe forum de cateva saptamani si trecand fugitiv in ultimele 48 de ore pe aici, mi-a atras atentia chestia asta.
Vasazica, deci acum, se poate iesi din tara??...
PS: Uite ca se poate depasi si bariera statiei de troleu/tramvai/bus.
Proletar
26 Jul 2008, 09:16
pentru ca, atunci cand te afli undeva in strainatate, simti nevoia sa le povestesti prietenilor de acasa experientele prin care treci.
nu din dorinta de a epata, nu e cazul la Pit.
Pitbull
28 Jul 2008, 19:48
Prolly - empatic, rational si ager ca întotdeauna.
Totusi, eu unul nu stiu ce sä-i räspund olteanului... :? N-am prins rostul întrebärii. Dragä, peri-o de vorbe de umpluturä, tunde-o de cuvinte de prisos, redu-o la o întrebare limpede, clarä, cu sens, de câteva cuvinte, si dacä atunci o înteleg, îti räspund.
* * *
Pe cheuri se aduna tiribombele si ringhispilele pentru «Les Fêtes de Genève», care încep pe 1 august.
Am väzut si o baracä cu BATMAN (veche, de pe vremea lu' Penguin si Catwoman), si deocamdatä am pozat-o. O s-o vedeti când vin. Când s-o deschide, musai mä dau în ea, sä väz ce si cum.
Am mai fotochipuit si cârligele de la intrarea-n Alimentäri, unde sä-ti legi câinii. Acasä, le dau poza la toti patronii de unde-mi fac piata.
Am mai fotochipuit si cârligele de la intrarea-n Alimentäri, unde sä-ti legi câinii. Acasä, le dau poza la toti patronii de unde-mi fac piata.
Cred ca le vei da degeaba :)
Pitbull
29 Jul 2008, 16:46
Si eu.
Da' tot le-o arät.
Me, at least, I've tried. Dammit, I've tried!
Pauline Kael
04 Aug 2008, 17:52
si in afara de asta? gagici ceva??
Clar ca sunt gagici daca Pitbull nu mai da nici un semn de viata. :)
Picasa2
04 Aug 2008, 18:09
Eh, or fi ele, da' costã!! Ce-aþi uitat cã el a plecat pe banii prietenilor care-l ºtiau, a se citi credeau, muritor de foame? io nu! Illo fã bazã de date, ãsta fu încã un feedback.
----
între noi fie vb, rar am citit postare mai auto*** ca cea in care "useru' vechi" spunea (fãrã sã-l fi constrâns careva) cã X i-a trimis bani pt. subzistenþã, ºi cã el cu toate cã o duce regeºte nu-i v-a mai returna!!
StefanDo
04 Aug 2008, 18:19
dragomara, fata, mi-am dat seama ca esti tu de vreo saptamana, dar nu te-am banat, poate si gandindu-ma ca am fost cu totii prea aspri cu tine. Mai mult, istericalele lui Pitbull (Pitbull, ai fost mult sub tine la faza cu "insecticidu'") si rautatile lui illotempore chiar m-au facut sa-ti tin partea. Dar nu se poate trai cu tine, draga mea, nu stiu cum poti gasi atata ranchiuna. Cel mai bine pentru toata lumea (you included) ar fi sa te bannez inca o data. Sorry si bafta.
Oooh yes ma duc sa aduc sampania si paharele.Cate pahare sa aduc ? :lol:
Picasa2
04 Aug 2008, 19:03
ªtefane - de ce-mi insulþi inteligenþa?! Îmi plãceai mai mult când mã fãceai nebunã ºi când afirmai în public cã m-ai banat pentru 2 zilele, iar eu eram de-o lunã etc. Nu mã fã sã caut posãrile, te rog.
Mã întreb ce e neregulã cu voi, 2 sau 3 - Pitbull exclus, care pãreþi a avea ºi creierul ºi coloana vertebralã pentru a lua o decizie corectã? Ce anume vã scurtcircuiteazã legãtura, dintre ceea ce simþiti, trãiþi, experimentaþi fizic, emoþional ºi creier?
Nu mã cunoºti, nu te-ai deranjat mãcar o datã sã-mi rãspunzi în privat mesajele private sau sã-mi afli pãrerea, sigurul care te-a interesat a fost spectacolul copy/ paste din ce nu þi-a convenit. NU aºa se comnunicã între mamiferele superioare, vb amicului meu! :D
Nu cred cã eºti capabil sã înþelegi ce-am trãit ºi ce trãiesc eu vis-a-vis ºi de CORECTITUDINEA ta, mã rog, mi-s fatã deºteaptã, ºi ºtiu cã nici nu þi-ar putea pãsa, eu nu exist.
Bun, corect, sincer, sensibil sunt calitãþi pe care dacã le posezi ele se menifestã continuu.
Pitbull a fãcut mult mai mult decât faza cu insecticidul, ºi eu ºi tu o ºtim, Illo e mic copil pe lângã "electro-ºocurile" pe care mi le-au aplicat Alex, Supa, Marx etc. Unde erai atunci?
Deci te rog, nu-mi jigni inteligenþa, fii convins cã într-o zi mã voi plictisi ºi voi pleca ca toþi ceilalþi, de altfel m-am ºi plicitisit, ºi nu ºtiu de ce mai continuu sã fac ceea ce-i spuneam Transilvanei cã nu se meritã sã faci, adicã sã schimbi realitatea dupã sufletul tãu.
Dacã prin absurd vrei sã faci ceva pentru mine, dã-mi contul înapoi ºi interzice-i lui Pitbull sã mi se mai adreseze vreodatã pe forum. Dacã el reuºeºte asta, promit sã-l ignor veºnic.
M-am tot gândit la cuvântul ãsta: ranchiunã. Când Dumnezeu te-a "cãlit" în nereuºitã, când þi-a distrus familia, când þi-a sedus muza ºi þi-a ascus liniºtea ºi descompus sãnãtatea, când eºti numai tu ºi ura ta, crezi cã obiectul "obsesiei" tale mai are vreun sens sã fie ranchiunos cu tine?! Eu una nu, nu cred. Nu sunt religioasã, nu pot, ºi poate cã încã nu trebuie, dar aº da un sfert din viaþã sã pot ierta celui care mi-a greºit. NU pot ierta rãutatea ºi prostia. Nu e vorba de ranchiunã, e vorba de respectul pentru celãlalt, respectul care se duce dracului, ºi toate viitoarele fapte bune ale lumii nu-l mai pot reabilita. :(( 700 de ani de fericire nu pot compensa 7 minute de tristeþe. Minutele mele de tristeþe au fost cu mult mai mult de 7.
Ideea e cã mã poþi bana liniºtit, nici n-ai sã creºti, nici n-ai sã cobori în ochii mei, eu una vreau doar contul meu înapoi.
Imi da si lacrimile naibilii :((
Picasa2
04 Aug 2008, 20:39
de prost, dacã te-ar duce mintea, te-ai ascunde-ntr-o gaurã de ºarpe ºi n-ai mai ieºi niciodatã, de ruºine! :x
scuzã-mi sinceritatea, da' trebuia sã þi-o spunã cineva, prea þi-ai luat-o-n cap.
oricum nu este vina ta, asta sper sã te consoleze pentru urmãtoarele 24 de ore.
mulþumesc pentru înþelegere!
Pitbull
04 Aug 2008, 21:47
Stefane, Gloria, Longshot, un periaj al off-topicurilor se poate, vä rog?
Picasa2
04 Aug 2008, 22:01
oh, da, tu ºi lingãii tãi patetici sã vã "iubiþi" în privat.
ãsta nu e site de cãlãtorii. mã rog, acum 9 luni când mi-am fãcut eu cont nu era.
PS: cã uiati sã-þi zic, am fãcut o bazã de date online, în caz cã iar se automodificã/ autoºterg unele postãri. mai mereu ale mele. fii fãrã grijã.
Esti chiar simpatica cum te ataci si nu mai scrii coerent :lol:
illotempore2002
05 Aug 2008, 09:12
deci Picasa draga, sa ne facem intelese....io m-am luat de tine din cauza postarilor nu ca esti Dragomara....chiar sunt extraordinar de uimita ca esti tu....nu am nimic cu tine personal pur si simplu nu am fost de acord cu ce sustineai la Juno......
Bafta!
StefanDo
05 Aug 2008, 09:52
am banat-o
Pitbull
05 Aug 2008, 21:41
Am väzut si o baracä cu BATMAN (veche, de pe vremea lu' Penguin si Catwoman), si deocamdatä am pozat-o. O s-o vedeti când vin. Când s-o deschide, musai mä dau în ea, sä väz ce si cum.
M-am dat.
Deci la casä îzdä neste ochelari, ca sä vezi dublu.
De ce sä vezi dublu?
Cä altfel n-are nici un haz.
Umbli prin câteva cämäruzde cu beculezde si luminizde care tot clipureazä printre oglinzi. Ba chiar, într-un loc atârnä de sus neste bäturi de plastic cu luminä-n ele, si se bälängäne, ca sä te deruteascä. In alt loc, mergi pe-un podet printr-un cilindru de se-nvârte-n juru-ti, spuzit cu stelutzde luminiscente si batmeni mici fosforescenti, cä cicä sä te ia cu ameteli. (Da' poti sä-ti scoti ochelarii, si nu te mai ia.) Iesi de-acolo, si dai de-un manechin manglit de prin vreo vitrinä, deghizat tn Robin. Treci de el si hop o manechinä acuma - Batgirl travestitä în Catwoman, sau poate viceversa. Pânä sä te dumiresti, ai iesit de tot.
Chestia asta m-a costat 5 franci, adicä o bere la terasä (sau vreo sapte beri, în România). Mergem pe ideea a doua, cä-i mai avantajoasä: toti batmanofilii si batmanofanii de pe forum, pentru care m-am sacrificat, puneti mânä de la mânä si-mi dati alea sapte beri (sau una, da' la pret de sapte).
herbert
06 Aug 2008, 00:56
am banat-o
dar nu e atat de deranjanta Dragomara in noul ei look. als nu mai intra pe aici (tot tu, stefane, l-ai banat...), asa ca nu are cu cine se certa.
deci, o vreau pe Dragomara inapoi. e inteligenta, dar nefericita... chiar nu se intelege asta?!
Pauline Kael
06 Aug 2008, 08:17
am banat-o
dar nu e atat de deranjanta Dragomara in noul ei look. als nu mai intra pe aici (tot tu, stefane, l-ai banat...), asa ca nu are cu cine se certa.
deci, o vreau pe Dragomara inapoi. e inteligenta, dar nefericita... chiar nu se intelege asta?!
Herbert,esti un gentleman.
Si eu o vreau pe Picasa,Dragomara,cum o cheama.Isi poate face un topic personal,un mini jurnal,ceva..N-are decat sa ma jigneasca,am observat ca daca e tratata cu respect si nu se baga in seama micile hachite sau atacuri personale(probabil a suferit)e absolut ok.E lipsa de useri si nu am vazut nimic mai mult sau mai putin indecent la ea decat la alti useri,din contra e provocata si limita rezistentei are si ea o ..margineFoarte subtil provocata,e un mare defect al ei ca e..sincera.Daca ar trebui sa fie corectitudine pana la capat,atunci multi useri de aici ar mai trebui banati pentru indecenta,jigniri,intimidare si ipocrizie.
Si inca " Nu loviti o femeie care deja e lovita si e la pamant" asta o spunea Hugo.Nu e cazul ei,dar ,totusi.
Oricine merita oricand o sansa.
Si cum spuneam si pe alt topic sa se debaneze si ALS .Sa se impace toata lumea cu demnitate si barbatie.Daca nu sa se evite.Ce e asa greu.
Sa fie vesel,prietenos,sociabil,util,inteligibil forumul,sa se respecte lumea ca la inceput.. :love:
Herbert,ai cea mai frumoasa semnatura.Peace and love.
Si eu o vreau pe Picasa,Dragomara,cum o cheama.Isi poate face un topic personal,un mini jurnal,ceva...
pai, in cazul asta n-ar fi mai potrivit un blog ?
illotempore2002
06 Aug 2008, 08:51
si eu zic ca toata lumea a fost cam cainoasa cu Dragomara si inclusiv eu zilele astea ... are si ea ranchiuna de oferit pe post de desert otravitor in fiecare clipa, dar toata lumea a contribuit la perpetuarea acestei ranchiuni....
din pacate multi dintre noi suferim de un Ego prea puternic (sau prea slab, de fapt) si alunecam foarte usor de la polemica asupra filmului la atacuri asupra persoanei....ceea ce e o mare si infecta dovada de imaturitate....
Stefan, chiar cred ca nu trebuie sa fim cu totii copii trase la indigo si ca intr-adevar, merita inca o sansa (probabil i s-au mai dat sanse)
ricutza
06 Aug 2008, 11:58
sincera sa fiu, pe mine m-a socat StefanDo cu decizia de a o bana...
de multe ori nu sunt de acord cu ce zice, si probabil n-am stat suficient de mult sa ma enerveze, dar nu injura, nu scuipa...are si ea dreptul la o opinie chit ca este diferita de mare majoritate...eu votez pentru readucerea ei...sper sa nu regret...
revenind la subiectul calaturiilor lui Pitbull...carligul din fata supermarketurilor de unde sa-ti legi cainii este mic copil pe langa castronasele de apa si mancare pentru caini pe care le-am vazut in restaurante in Germania si Austria si chiar in Olanda la McDonalds.
Aceasta parte de civilizatie are insa si un revers, cainii avand voie sa-si face nevoile doar la WC-ul de caini (adica anumite portiuni de verdeata marcate corespunzator)... :P
Pitbull
06 Aug 2008, 19:13
Castronase cu mâncare si apä sunt si în Elvetia.
Pe majoritatea stâlpilor sunt cutii cu pungi pentru a aduna murdäria fäcutä de câini pe sträzi- ceea ce nu mi se pare un "revers", ci ceva absolut normal.
* * *
A.S.L. a fost bannat doar pentru douä zile, ca avertisment. Poate reveni oricând - dacä mai si vrea.
illotempore2002
07 Aug 2008, 08:38
hai ca ati luat-o razna, stam sa vbim despre cacatii cateilor din tarile europei, Jeesus, what is wrong with you?
Pauline Kael
07 Aug 2008, 14:05
Castronase cu mâncare si apä sunt si în Elvetia.
Pe majoritatea stâlpilor sunt cutii cu pungi pentru a aduna murdäria fäcutä de câini pe sträzi- ceea ce nu mi se pare un "revers", ci ceva absolut normal.
* * *
A.S.L. a fost bannat doar pentru douä zile, ca avertisment. Poate reveni oricând - dacä mai si vrea.
Si in Olanda sunt pisoare pe strada,vitrine cu prostituate frumoase(adica erau) si lumea e f civilizata.La noi spiritul balcanic nu e atat de ...fresh,apropos de aerul curat din Elevetia si de cutiute cu pungute cu.. :sick: Altceva nu mai e in Elvetia?
ALS se va intoarce cand va avea la ce,presupun,cu tot bunul simt...
Vreau sa vina Herbert ca un cavaler al dreptatii si s-o salveze pe Picasa si toata lumea sa se impace cu toata lumeaaa.
:(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :((
Later Edit:
Nu inteleg.Ati vazut atatea tari si vorbiti de lucruri fara substanta si importanta,chiar minimalizand.Povestiti ceva interesant,aceia care ati umblat..Eu daca vin in Bucuresti nu vad lucrurile mizere,ci Teatrul National,pomisorii aceia in forma de caluti(daca mai sunt),pescarusii,arhitectura interbelica extraordinara a Micului Paris,(ce a mai ramas din ea),actorii care ma emotioneaza pe strada,bucurestenii sadea care se diferentiaza net de cocalari si manelisti,etc.
Ce n-as fi dat sa vad si eu Europa de Vest,si nu numai eu.
ricutza
08 Aug 2008, 11:30
Nu inteleg.Ati vazut atatea tari si vorbiti de lucruri fara substanta si importanta,chiar minimalizand.Povestiti ceva interesant,aceia care ati umblat..Eu daca vin in Bucuresti nu vad lucrurile mizere,ci Teatrul National,pomisorii aceia in forma de caluti(daca mai sunt),pescarusii,arhitectura interbelica extraordinara a Micului Paris,(ce a mai ramas din ea),actorii care ma emotioneaza pe strada,bucurestenii sadea care se diferentiaza net de cocalari si manelisti,etc.
cand treceam in clasa a 11-a am fost intr-o excursie cu niste colegi de liceu, cu varamea, cu mama si cu matusa mea, prin europa. Cel mai mult am stat in Franta. In excursia respectiva am abordat sistemul de cultura la kg. Vizitam efectiv tot ce se putea viztia...70000 de biserici, muzee, monumente...rezultatul a fost ca am trecut printr-o gramada de chestii exact ca Voda prin loboda si ca acum nu mai stiu aproape nimic din ce-am vazut atunci.
idee e ca daca vrei intr-adevar sa simti si sa vezi o chestie diferita, si sa te bucuri de o cultura asa cum este ea de fapt, trebuie sa iei lucrurile treptat si s ale lasi sa se aseze. O tara straina nu inseamna doar monumente si muzee. Insemana oamenii de acolo, cum se poarta ei, cum merg pe strada, ce e normal si ce nu normal pentru ei, cum relationeaza cladirile cu locuitorii, cum isi promoveaza ei valorile... toate detaliile astea nesemnificative conteaza de fapt...
cand vizitezi o tara straina trebuie sa ai exact atitudinea pe care ar trebui sa o ai fata de vizionare unui film. daca te uiti la un film doar ca trebuie, da bine, si nu stiu cine iti zice ca iti foloseste la cultura cinematografica, mai bine nu te mai uiti. iar daca te duci intr-o tara straina doar ca sa te uiti la muzee si monumente, mai bine nu te mai duci. o sa vezi ca e incredibil cat de usor uiti chestiile daca nu le relationezi cumva cu tine si cu experienta traita intr-un anumit loc.
Pauline Kael
08 Aug 2008, 11:39
cand treceam in clasa a 11-a am fost intr-o excursie cu niste colegi de liceu, cu varamea, cu mama si cu matusa mea, prin europa. Cel mai mult am stat in Franta. In excursia respectiva am abordat sistemul de cultura la kg. Vizitam efectiv tot ce se putea viztia...70000 de biserici, muzee, monumente...rezultatul a fost ca am trecut printr-o gramada de chestii exact ca Voda prin loboda si ca acum nu mai stiu aproape nimic din ce-am vazut atunci.
idee e ca daca vrei intr-adevar sa simti si sa vezi o chestie diferita, si sa te bucuri de o cultura asa cum este ea de fapt, trebuie sa iei lucrurile treptat si s ale lasi sa se aseze. O tara straina nu inseamna doar monumente si muzee. Insemana oamenii de acolo, cum se poarta ei, cum merg pe strada, ce e normal si ce nu normal pentru ei, cum relationeaza cladirile cu locuitorii, cum isi promoveaza ei valorile... toate detaliile astea nesemnificative conteaza de fapt...
cand vizitezi o tara straina trebuie sa ai exact atitudinea pe care ar trebui sa o ai fata de vizionare unui film. daca te uiti la un film doar ca trebuie, da bine, si nu stiu cine iti zice ca iti foloseste la cultura cinematografica, mai bine nu te mai uiti. iar daca te duci intr-o tara straina doar ca sa te uiti la muzee si monumente, mai bine nu te mai duci. o sa vezi ca e incredibil cat de usor uiti chestiile daca nu le relationezi cumva cu tine si cu experienta traita intr-un anumit loc. :shock: :huh: huh?
ricutza
08 Aug 2008, 11:54
:P
au fost prea multe idei pe care am vrut sa le indes in postul precedent. am avut de ales: fie scriam un roman fluviu kilometric, fie mai scoteam o parte din ele afara.
am ales varianta 2...
se pare ca acest compromis a fost daunator intrucat mesajul meu a incetat sa "mai faca sens".
ricutza
08 Aug 2008, 11:57
ideea pe scurt era sa nu va mai luati de mine si Pitbull ca vorbim despre ce se intampla cu cainii in strainatate si nu despre muzee and co., pentru ca toate aceste nimicuri fac parte din experienta unei alte culturi, si din toate castigi ceva.
Pauline Kael
08 Aug 2008, 12:00
Esti draguta Ricutzule,dar daca tot va laudati ca ati fost p-acolo povestiti-ne ceva ce n-a vazut Parisu',ceva socant,inedit,placut vazului citibil,nu descuamari antagonic anacronizante.
Sunt sigura ca Pitbull care e un domn si e foarte iertator cu toate doamnele si domnisoarele(miau)...si-a facut niste notite undeva si ni le va impartasi.Daca nu, hedonismul empiric si buddismul zen sa fie la el acolo.Pace voua.
Sa va zic eu despre sobolanii din Paris ? :lol:
Pauline Kael
08 Aug 2008, 12:51
Ouiiii...Ce sont -ils comme Ratatouille? :lol: :lol: :lol:
Adica zi.
Or fi niste rude mai indepartate ... ca nu stiu sa gateasca ... dar isi petrec timpul prin restaurante.
Pauline Kael
08 Aug 2008, 13:36
Cu lux de amanunte ,nu asa laconic.
illotempore2002
08 Aug 2008, 15:37
sunt de acord cu Ricutza, cand mergi intr-o tara straina cem mai misto mi se pare sa iei pulsul real al acelui loc, sa vezi cum traiesc oamenii, cum gandesc, filosofia lor de viata, obiceiurile....in aceasta idee io cand merg undeva iau toate bodegile la rand si toate cluburile de noapte :D
si, evident, cinematografele 8)
si pietele si centrele de inchiriat biciclete
p.s. in materie de muzee detest muzeele cu arta mai veche de 60 de ani, asadar gust doar muzeele de arta contemporana si orice show artsy, instalatii, manifeste actuale....nu mi-as pierde vremea nici moarta in Louvre sau Versailles
StefanDo
08 Aug 2008, 15:42
velolib :D
illotempore2002
08 Aug 2008, 15:45
? ce e aia?
StefanDo
08 Aug 2008, 15:51
un serviciu de biciclete din Paris. Costa 29 de euro pe an (sau 1 euro pe zi), iar bicicletele sunt vreo 10.000, ancorate in 750 de centre din tot orasul. Prima jumatate de ora e gratis si nu-i deloc complicat sa schimbi bicicletele la 30 de minute, mai ales daca ai in buzunar o harta cu amplasarea "statiilor" velib :)
illotempore2002
08 Aug 2008, 15:54
exact la fel au facut si in Barcelona incepand cu anul asta, am profitat din greu, e bestiala ideea :)
europe_east
08 Aug 2008, 16:46
louvre e exact genul de muzeu care te face sa iti schimbi parerea ca arta mai veche de 60 de ani nu merita mare atentie.... cu conditia sa intri in el. :) daca nu louvre, atunci muzeul rodin. :)
n-as da o victorie de la samotrace pe multe instalatii...
si apropo, in scurta mea vizita de doua zile in bucuresti am vazut si eu acest nou MNAC si chiar mi-a placut!! bravos, asa da. Pacat ca eram singura vizitatoare... sau cu atat mai bine! :) asa experiente (eu si exponatele, ce pustiu era, puteam sa sfarm in bucati fiecare instalatie, nu s-ar fi sesizat nimeni) mai rar in alte parti.
illotempore2002
08 Aug 2008, 16:52
da, MNAC e super ok dar publicul ...varza, multimea vida....
nu avem ce sa facem ...
in Louvre m-oi duce dupa pensionare
Pauline Kael
08 Aug 2008, 18:20
louvre e exact genul de muzeu care te face sa iti schimbi parerea ca arta mai veche de 60 de ani nu merita mare atentie.... cu conditia sa intri in el. :) daca nu louvre, atunci muzeul rodin. :)
n-as da o victorie de la samotrace pe multe instalatii...
si apropo, in scurta mea vizita de doua zile in bucuresti am vazut si eu acest nou MNAC si chiar mi-a placut!! bravos, asa da. Pacat ca eram singura vizitatoare... sau cu atat mai bine! :) asa experiente (eu si exponatele, ce pustiu era, puteam sa sfarm in bucati fiecare instalatie, nu s-ar fi sesizat nimeni) mai rar in alte parti.
Unii nu stiu ce se mananca la Louvre sau cine dracu' mai era Rodin,daca nu e unu cu aia mare nascut in ultimii 10 ani nu merita atentie.Cata subtilitate...
.Ai vazut "Camille Claudel" cu Isabelle Adjani?
Cate filme despre arta ,biografii nu s-au facut cu ajutorul lui Louvre sau Ermitaj.
Samotrace? Instralatii?MNAC?Traducere,va rog :)
Daca ai rabdare sa stai la cozi destul de lungi ... atunci Louvre este ceva ce nu trebuie ratat.
europe_east
08 Aug 2008, 18:38
http://en.wikipedia.org/wiki/Winged_Victory_of_Samothrace
(nici o fotografie insa nu se compara cu realitatea...)
hai ca ne ia Pitbull pe sus ca i-am confiscat topicul...
ca sa clarific o chestie: eu am ajuns la Luvru in a patra vizita in orasul cu pricina... intai si intai am batut TOATE strazile... :) asa ca stiu ce ziceti cand ziceti ca nu vreti neaparat sa vedeti muzee cand calatoriti.
re: camille claudel, vazut, placut.
Pauline Kael
08 Aug 2008, 18:46
Da,daca ai timp ,daca nu te imbibi cat mai repede cu ce apuci..
Statuia antica era,credeam ca e altceva...
Ce ti-a placut la film? Eu cred ca era mai talentata Camille Claudel decat Rodin(ca tot l-ai amintit mai sus) dar faptul ca marele si maretul ,uriasa personalitate a lui Rodin(bla blayada yada)...asta a innebunit-o si a inchis-o in ultimii '30 de ani la nebuni,unde si-a irosit talentul.
Voi ajunge la Paris in excursie dar ma voi bucura de ce e mai important,biciclete,bauturi si sobolani sunt si in Romania,mai ceva chiar :D (la sobolani sigur suntem mai tari).
Eu recomand tuturor sa viziteze cimitirul Pere Lachaise sau cimitirul Montmartre.
Pauline Kael
08 Aug 2008, 19:06
Mm,Redmen ne invata sa ne dedulcim cu rafinamente morbide.Vrei sa ne obisnuim cu viata de apoi,sau e ceva interesant in acele vesele locuri de veci? :)
Pitbull
09 Aug 2008, 12:51
hai ca ne ia Pitbull pe sus ca i-am confiscat topicul...
Nici vorbä - mä bucur cä v-a stimulat sä discutati si despre propriile voastre cälätorii, si despre impresiile de voiaj în general.
Am revenit azi-noapte... Pe mäsurä ce mi le mai decantez, le mai adaug. Deocamdatä:
M-a frapat cvasi-omogenitatea cu care, în Geneva, întâlnesti pe stradä, la tot pasul, virtualmente toate natiile, rasele si limbile - e efectiv un Turn Babel. Aproape zilnic, auzeam din câte-un cotlon si ceva vorbe românesti. De regulä, românii erau turisti. In schimb, oamenii de culoare (negri, magrebieni, mongoloizi, latino-americani), în mare parte erau rezidenti acolo.
europe_east
09 Aug 2008, 13:01
...
Ce ti-a placut la film? Eu cred ca era mai talentata Camille Claudel decat Rodin(ca tot l-ai amintit mai sus) dar faptul ca marele si maretul ,uriasa personalitate a lui Rodin(bla blayada yada)...asta a innebunit-o si a inchis-o in ultimii '30 de ani la nebuni,unde si-a irosit talentul.
\
mi s-a parut unul din filmele biografice cel mai putin superficiale in modul de a prezenta 'procesul de creatie', ca sa zic asa. majoritatea se limiteaza la punctarea unor detalii biografice- aventuri, etc, plus niste oftaturi si insomnii 'artistice'. si ma gandesc chiar si la Frida, Girl with pearl earring, Bride of the wind, etc. in Camille Claudel (din cat imi aduc aminte) personajele au greutate, personalitate. Sunt fascinante si speculatiile astae cum ca de fapt lumea e condusa de niste genii feminine ascunse in poala cate unui tip.. partial adevarat ;) dar in cazul asta nu ma pronunt, ca nu ma pricep.
de altfel, cred ca e mai intelept sa te rezumi la a admira ce a produs omul respectiv, decat sa umbli la moralitatea lui in viata...
Pitbull
11 Aug 2008, 00:26
Elvetienii fac un lucru care si nouä ar fi trebuit sä ne treacä prin minte - de mult!
Pe majoritatea cutiilor de scrisori, atât din holurile blocurilor cât si de la portile caselor cu curte, sunt lipite etichete (tipärite, cu anumite calitäti grafice discrete, uneori si o caricaturä - eventual, o cutie postalä din care hârtiile dau pe din afarä; probabil autocolante), pe care scrie:
S.V.P. - Pas de publicité! Merci!
Drept sä spun, de vreo doi ani mä tot gândeam la asa ceva, dar asta m-a fäcut sä mä hotäräsc: am sä fac si eu una pe computer, o imprim si mi-o lipesc pe usita cutiei. Mai mult, am s-o multiplic, ca sä bag celelalte exemplare în cutiile vecinilor, sä si le lipeascä si ei, dacä vor.
Evident, sugerez ca acelasi lucru sä-l facä cât mai multä lume. Totul e sä däm primul brânci bulgärelui de zäpadä pe pantä, prin puterea exemplului. Poate asa sä mai reducem invazia de Core, Carrefoururi, Practikeruri, bänci care dau credit färä dobândä, cablagii care-ti instaleazä Internet cu conexiune instant, si tot felul de alte ghesefturi de cäcat.
Let's do it, folks!
Proletar
11 Aug 2008, 09:46
da, asa am vazut si la Dresda si m-am mirat cum de nu ne-a venit si noua, romanilor, o astfel de idee.
problema e ca nu stiu cat de sensibili vor fi plasatorii de pliante publicitare la un astfel de mesaj:)
Poti sa nu ai nici cutie postala si tot fac ei cumva sa ajunga pliantele la tine :lol:
Pitbull
11 Aug 2008, 12:58
De regulä, când prind câte un pârlit d-äla la cutiile de scrisori, mä duc la el, îi iau teancul din brate, îl arunc pe scara de la subsol si-i zic: "Gata, te-am rezolvat! Hai pa!" Dar de-acum încolo, dacä-l väd bägându-si mizeriile chiar si în cutii etichetate, pe bune c-am sä-l troznesc - am un motiv clar!
Proletar
11 Aug 2008, 18:35
De regulä, când prind câte un pârlit d-äla la cutiile de scrisori, mä duc la el, îi iau teancul din brate, îl arunc pe scara de la subsol si-i zic: "Gata, te-am rezolvat! Hai pa!" Dar de-acum încolo, dacä-l väd bägându-si mizeriile chiar si în cutii etichetate, pe bune c-am sä-l troznesc - am un motiv clar!
Pai da, la urma urmei, si cutia postala e o proprietate privata :)
Pitbull
12 Aug 2008, 15:28
Eram la muzeul de istorie naturalä (incomparabil mai särac decât Antipa, dar bine organizat si administrat; toate saloanele sunt negre si întunecoase, cu exponatele evidentiate prin lumini locale. Dioramele sunt mult mai simpliste si schematice decât la noi.) Intr-un loc, o tânärä mamä, cu o si mai tânärä ploadä, în cärucior, poposiserä la hodinä în fata unei diorame partiale: un cap de T-Rex, în märime naturalä, iesea din decor, drept asupra mämicii; aläturi, pe un trunchi, stätea agätat cu ghearele un Archaeopteryx. Toddlera din cärucior era foarte preocupatä sä zängäne cu bilele de plastic. Maicä-sa, profund absorbitä de cine stie ce gânduri, stätea în picioare fix sub botul cäscat al dinozaurului, arätându-i Archaeopteryxul pricäjit din pom, si debitând mecanic:
- Voil�* le nanar!... Tu vois le nanar...? ... Le nanar... Vois le nanar...! ...Le nanar? ...C'est joli, le nanar!... Le nanar! ...As tu vu le nanar...?
Si tot asa a tinut-o, cât timp m-am preumblat prin cea salä muzeisticä.
Evident, gâgâlicei din cärucior i se rupea si de T-Rex, si de "nanar", ea avea treabä cu bilele. Dupä cum si mä-sii i se rupea si de T-Rex, si de bile, ea avea treabä cu nanaru'.
(Habar n-am ce-nseamnä "nanar", pe net nu l-am gäsit. O fi vreun "pitpalac", "pitigoi", "cintezoi" sau "zgâmboi" - sau, poate, se scrie "nanard" si ar fi un fel de "mac-mac" sau "tusca-rätusca"...)
StefanDo
12 Aug 2008, 15:37
hai ca esti mortal :)
nanar inseamna "piece of junk" si probabil de-aia n-o baga toddleritza in seama pe ma-sa :lol:.
E si-o expresie, "un nanar de chez nanar", adica "shtift printre shtifturi" sau "cretin si-n tara cretinilor"
Pitbull
12 Aug 2008, 15:42
ASTA era, dom'le...!!!
(Apropo, o bag într-un film - personaje de plan secund, pe funalul dramei din planul întâi.)
StefanDo
12 Aug 2008, 15:47
daca drama din planu' intai tine cat iti ia tie sa treci printr-o camera intunecoasa, super :)
Pitbull
12 Aug 2008, 16:02
Aranjäm, adaptäm, adjustäm.
illotempore2002
13 Aug 2008, 16:27
Eu recomand tuturor sa viziteze cimitirul Pere Lachaise sau cimitirul Montmartre.
nu am ajuns inca in cimiterele parisiene dar asta o sa fac in prima sau a doua zi cand o sa ajung acolo....le gasesc extraordinare si numai cand ma gandesc ca Jim Morisson e acolo....
Acum un an am luat un ziar si am citit toate anunturile despre decese, comemorari.....am gasit ca a doua zi urma sa aiba loc inmormantarea cuiva din familia Sturdza in cimitirul Bellu....cum demult planuiam sa vad Bellu, am zis ca ma duc la acea inmormantare, mai ales ca era a unei persoane dintr-o familie nobila.....s-a pus insa o ploaie extraordinara si nu m-am mai dus :(
Am auzit si despre Bellu ca este foarte frumos iar mama fostului meu prieten spunea ca atunci cand era studenta la Medicina se ducea sa invete in cimitir, pe o banca :D
Pitbull
13 Aug 2008, 16:44
Hai cä te duc eu la Bellu, si-ti arät toate cele...
(Si pe urmä, romanta tineretii noastre va deveni: "Te zärii printre morminteee...!")
Färä a fi un macabru, si pe mine mä intereseazä în general cimitirele - dar sunt unele persoane marcate de o fascinatie de-a dreptul morbidä pentru ele. La Geneva, am bäut o bere cu Ana Simon (väduva lui François Simon, fiul lui Michel S.) si ne-am mai conversat de-ale noastre - dar tipa e de-a dreptul pasionatä de tot ce-nseamnä moarte, ferpare, cimitire, parastase, etc. - dacä vrei sä afli unde-i înmormântat cutare sculptor, compozitor sau webmaster, ea e sursa!
Deci, când te invit la Bellu?
illotempore2002
13 Aug 2008, 16:49
hai vineri seara....ca in weekend ma mut si nu am sa am timp
Pitbull
13 Aug 2008, 16:50
Vineri seara nu pot, iau cina cu o mätusä de 84 de ani.
Mergem dupä ce termini cu marfacia, bine?
illotempore2002
13 Aug 2008, 16:51
bine, luni seara atunci.....repede acum cat nu se lumineaza de la 5.....
:)
Pitbull
13 Aug 2008, 16:53
S-a fait.
Pauline Kael
13 Aug 2008, 18:04
[
mi s-a parut unul din filmele biografice cel mai putin superficiale in modul de a prezenta 'procesul de creatie', ca sa zic asa. majoritatea se limiteaza la punctarea unor detalii biografice- aventuri, etc, plus niste oftaturi si insomnii 'artistice'. si ma gandesc chiar si la Frida, Girl with pearl earring, Bride of the wind, etc. in Camille Claudel (din cat imi aduc aminte) personajele au greutate, personalitate. Sunt fascinante si speculatiile astae cum ca de fapt lumea e condusa de niste genii feminine ascunse in poala cate unui tip.. partial adevarat ;) dar in cazul asta nu ma pronunt, ca nu ma pricep.
de altfel, cred ca e mai intelept sa te rezumi la a admira ce a produs omul respectiv, decat sa umbli la moralitatea lui in viata...
Europe,discutia e f interesanta ,dar locul ei ar fi la "Filmul despre arte",mai ales ca esti cunoscatoare.Am sa revad " Camille.."
Despre "Bride of the wind" nu stiu mare lucru,cum e?
Absolut de acord cu ultima parte "de altfel, cred ca e mai intelept sa te rezumi la a admira ce a produs omul respectiv, decat sa umbli la moralitatea lui in viata..."Cu conditia sa nu faci rau altora,sa nu distrugi,micile hachite ,sau chiar compromisuri,sunt discutabile.
Neaparat sa vezi Aleea Scriitorilor la Bellu.
illotempore2002
14 Aug 2008, 09:02
da, pai de aia ma si duc, mersi
nu mai stiu, Creanga e tot aici inmormantat? mi-e dor de amintiri in copilarie .... :((
illotempore2002 : ai reusit sa mergi unde vroiai ?
Pitbull : de ce Geneva si nu alta locatie ?
illotempore2002
22 Aug 2008, 12:16
in seara asta ne ducem :)
la 6 jumate
daca vrei poti sa vii si tu la cimitir
N`am cum sa vin .. dar mi`am trimis pisica neagra sa va intampine pe acolo.Sa stati pana se intuneca :D
Pitbull
22 Aug 2008, 13:35
Pitbull : de ce Geneva si nu alta locatie ?
Vacantä la rude.
(Ai grijä, "locatie" înseamnä "chirie" - iar în englezä, "location" = decor real de filmare; ai vrut sä spui "loc".)
Merci de corectare.Continuam.Alte persoane pe unde mai umblati sau veti umbla ? Tari care va atrag in mod deosebit,locuri,oameni :)
Pitbull
22 Aug 2008, 14:13
Intr-adevär, ar fi foarte relevant sä aflä impresii de cälätorie de la cât mai multi dintre userii nostri; ca sä nu ne läbärtäm, ar merge sä le posteze chiar aici, iar din titlul topicului ar cädea precizarea "Geneva".
Pariez ca pana vinerea viitoare nu vor fi nici macar 6 - 7 reply`uri ? :)
Neuptolem
22 Aug 2008, 18:19
Totusi, eu unul nu stiu ce sä-i räspund olteanului...
Semioltean.
N-am prins rostul întrebärii.
Nici nu ai fi reusit sa-l prinzi pt ca nu a existat un rost dinainte al intrebarii.
Dragä, peri-o de vorbe de umpluturä, tunde-o de cuvinte de prisos, redu-o la o întrebare limpede, clarä, cu sens, de câteva cuvinte, si dacä atunci o înteleg, îti räspund.
In primul rand, Pitbull mi-a dat impresia - pe acest forum, doar pe acest forum - unui tip prafuit, lovind cu toporul busteni intr-un codru, cu barba, avand un trecut incercat si pastrand un mister... alea-celea; mai ales atunci cand a facut pe Hero-ul cu Intoarcerea lui Basescu pe aici, apoi dupa date-ul: 19.05.2007 cand s-a facut adunarea in Bucharest el o zis ceva de genu': "Duceti-va voi si culegeti fructele, eu stau acas'." (probabil pt ca era prea old).
Sa insemne calatoria la Geneva, renasterea din propa-ai cenusa?? Ar fi bine!
Ce m-a nemultumit pe mine era ca spunea tot timpul ca se afla intr-un net cafe in Geneva cand putea sa spuna: "Fratilor ma reapuc de film! Aseara mi-am gasit si actrita pe strazile Genevei, dupa cateva taclale i-am tras-o toata noaptea pe la spate in timp ce-i turnam tequila pe fund." / ori "...scriu...trag in piept adanc aerul elvetian si scriu ceva bun...".
In al doilea rand, anul trecut, cand terminam de citit Adio Arme de Hemingway imi venea sa plec in Elvetia.(cuvinte de prisos: Aprop', am citit de curand si "Batranul si marea" - cultivat pusti - din care n-am inteles nimic),
A urmat episodul: o mica biografie a lui Charlie Chaplin cand am realizat ca tara asta chiar merita vizitata. Apoi, Euro 2008, cu tot tam-tam-ul euforistic prin Switzerlanda. Si cand vad mesajele lui Pitbull...nu se poate! iar Elvetia??? Da' frate, da' dk tot esti acolo, scrie si tu mai multe, posteaza un jurnal de calatorie sa avem ce citi, baga niste poze, povesteste la intoarcere, ori nu mai scrie nimic. Mai era si chestia cu canicula de la noi, eu stau intr-un desert, whatever, un asa zis desert, o zona in Romania care-i in curs de desertizare si "afland" de culmile racoroase ale Alpilor la modu': "Eu mananc tort acu'." ma apuca asa sa-l iau pe Suca la un fight-club. ;)
---
Bine v-am regasit! E cald, foarte cald...
Pauline Kael
22 Aug 2008, 18:46
Of ,Neuptolem,eroule din Troia lasa omul in pace nu-l mai necaji si tu.Daca pleaca si Pitbull?
Nu te racoreste nici o Angelina?
Neuptolem
22 Aug 2008, 19:01
Sa plece Pitbull??? Nu-mi pot imagina asta. Inseamna ca pleaca cu tot cu forum. Da' ce? Cine-a mai plecat? sa-i zic si io good-bye..
PS: O angelina da, dar nu ma racoreste, ma-'ncinge. Doua angeline m-ar racori.
Chiar crezi in originalitatea lucrurilor pe care le scrii nu ? :D
Neuptolem
23 Aug 2008, 02:26
Cred in...de ce crezi ca tineam la originalitate? Nu scriam, comunicam in scris, e maaare diferenta. ;) Deci nu poate fi vorba de originalitate... Deci doi: ce doreai sa spui mai exact? Adica, fii mai concret. :D
costobocus
25 Aug 2008, 20:42
Din pacate, el crede ca stie sa scrie!
Neuptolem
25 Aug 2008, 21:57
Din pacate, el crede ca stie sa scrie!
Nu stiu sa scriu...ce mi-a zis-o dom'le! Oare cum am sa ies basma curata din labirintu' in care m-o azvarlit costobocus?
Am sesizat si eu ca in ultimul timp pe forum a crescut nivelul desteptaciunilor, sofismelor si intelectulismelor; saltul high-tech a expandat turatia inspre exponentialitate cu o vitezaaa, mama-mama!
Aveam si eu grija la inceput, in primele 500 de mesaje, la fiecare cuvintzel, ce scriu, mai stergeam, mai rescriam, mai aia-aia (stiti voi); uneori pierdeam 45 de minute la cate un mesaj. Am realizat ca nu se merita pt ca forumul ingroapa tot ce se scrie si nu se intampla nimic deosebit daca scrii doct sau scrii semidoct, nu-ti da nimeni niciun premiu literar. Dupa 1-2 ani nu mai conteaza cuvintele ce compuneau frazele care alcatuiau paragrafele tale, conteaza doar mesajul pe care l-ai transmis la vremea aia, in mare parte si ala se uita. La cat de trepidanta e viata today, ce eforturi produse ale turbulentei cotidianului te incearca, iti e aproape imposibil ca sa te linistesti sa scrii asa cum trebuie, intre un dus si-o iesire afara sa-ti iei o bere sau o cola.
Pe moderatori ii inteleg, ei mai castiga un ban din asta, isi dau tot interesul sa nu se faca de ras, sau cei care sunt DEJA CINEVA, sunt mult mai motivati sa conceapa p-aci adevarate capodopere ale jonglarii cuvintelelor in vartejuri ametitoare de neologisme si complexitati brainoase de nu mai intelegi ce-a vrut sa spuna, DE CE a spus si mai ales de ce a spus ATAT, si de ce a spus-o ASTFEL.
Coco, dumneata...eu nu-ti inteleg malitziozitatea...in primul rand, dumneavoastra, Domnule Coco, dumneavoastra nu aveti un rost palpabil pe 'cest forum, dumneavoastra, Domnule Coco, nu sunteti un contribuabil literar in sensul exact, propriu, concret, nu cel de pe ocolisuri.
Adica,
Domnule Coco,
Dumneavoastra,
Nu postati carti sau scenarii de film pe forum (nici poezii, nici declaratii, nici slagare, nici note muzicale, nici-nici).
Eu, cel putin, mai postez din cand in cand (rar, la Pastele Nasinornilor) cate un scenariu de film, o tentativa de scenariu de film ori alte texte ce dovedesc pasiunea pt film, scenariu de film. C-or fi cretine, merita punctata incercarea, succesul se obtine treapta cu treapta, nu cu liftul. Calitatea se obtine prin incercari neizbutite.
Si cum acum ma asez sa ma uit la Donald Trump (fiind fan al atitudinii magnatului), daca aveti o inteligenta demna de un om civilizat, nu cred ca vi s-ar mai parea potrivit pe viitor sa mai intrati in vorba cu mine sub forma de jignire.
Nu ma cunoasteti, domnule Coco, sunt un om PREA corect, domnule Coco.
costobocus
26 Aug 2008, 07:00
Nah ca acuma se crede si funny..
Maine o sa-si imagineze ca este carnat oltenesc si o sa se arunce in gura lui Pitbull ...
Neuptolem
26 Aug 2008, 10:48
Rasism regional.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.