View Full Version : Solicitare
Pauline Kael
16 Jul 2008, 16:51
As dorifoarte mult si ii rog pe administratorii forumului sa mi se stearga contul ,sau daca nu e posibil,sa fiu banata de pe acest forum.
Multumesc.
illotempore2002
16 Jul 2008, 16:54
tu esti si sinucigasa? ca se vede treaba ca nevoie de atentie ai... te tai cu lama pe maini?
:lol:
Pitbull
16 Jul 2008, 17:11
Chestia asta începe sä mä irite... :x
Pauline, îti înteleg supärarea. Dar noi nu stergem conturi, nici nu bannäm oameni nevinovati. Iti recomand sä te retragi pentru câteva zile, sä te linistesti, (sä urmezi si sfaturile mele din m.p.), apoi sä revii.
Iar ceilalti, vä rog insistent, încetati cu räutätile gratuite! Pupati în cur, sau mäcar tolerati, fel de fel de specimene ofensive, violente, needucate, nocive pe toate planurile, si-n schimb härtuiti useri civilizati, constructivi si modesti, care pur si simplu au micile lor ciudätenii, dar färä ca prin asta sä prejudicieze pe nimeni.
Supastar
16 Jul 2008, 23:03
e de cacat ce ati facut zilele astea cu pauline
illotempore2002
17 Jul 2008, 09:10
Doamne, ce va place sa exagerati...bai baieti, voi nu aveti activitate, e vara, e vacanta mare, va inteleg......toata debandata asta a dat un sens existentei voastre, nu e asa? Pauline a adus un strop de agitatie in monotonia junglei de asfalt....bravo, Pauline, te felicit!
illotempore2002
17 Jul 2008, 09:14
dar ziceti-mi si mie va rog ce s-a facut zilele astea cu Pauline ca io nu am inteles pt ca nu am citit ...ce nedreptati i s-au adus?
Supastar?
Pitbull
17 Jul 2008, 14:20
A fost jignitä pe nedrept, mai ales la topicul "Cine are nevoie de teatru", din cafenea. E o persoanä sensibilä, asupra cäreia aceste ofense au un efect mai dureros decât asupra celor de facturä medie. Tomai DE-AIA s-au inventat reguli de comportament civilizat - fiindcä nu putem sti, dinainte, pe cine vom räni cu ironiile noastre, si pe cine nu; asa cä aplicäm niste norme, to stay on the safe side.
Pauline Kael
17 Jul 2008, 14:33
Bun,ca sa incheiem.
Illotempore imi place foarte mult(mai ales ca imi ...cam plac si fetele,in sens erotic).E inteligenta si personal ,cred ca am ce invata de la ea.Nu-mi place sa ma cert cu fetele,mai ales ca aia care stau pe margine isi imagineaza bataie in noroi sau ciocolata.Am inteles aluzia fina cu "asfaltul' si am venit sa plantez niste petunii.Daca veti calca pe ele,pun altele pana va veti plictisi.
Despre faptul ca Marx si Djinjis m-au facut proasta si mediocra(fara maca5r sa stiu cine sunt ei )..n-am nimic de comentat.Nu sunt suparata pe ei.Ma bucur ca se simt superiori in aceasta lume dreapta,luminoasa,geniala..
illotempore2002
17 Jul 2008, 15:23
Pauline, ma biucur ca iti plac fetele in sens erotic, si mie imi place la nebunie kiar (ask Marx)....d
deci, hai sa ne cunoastem! :D :love:
I am not kidding
legardere
17 Jul 2008, 15:33
HAIT
Stai ca feetele o dau in matrimoniale :shock:
Da va rog eu macar incepeti pe m.p. ca nu de alta, dar la cati perversi se butoneaza pe aici, sa nu o dam in alte barci. Zau asa.
Pauline Kael
17 Jul 2008, 15:54
Illotempore..
Pentru tine:
http://www.youtube.com/watch?v=83b_KNcduOk
http://www.youtube.com/watch?v=rcAOqW-FErM
"What in my mad heart was my greatest desire,
Who was it now that must feel my allurements,
Who was the fair one that must be persuaded,
Who wronged thee Sappho?"
Cavalere,nu te radea.
illotempore2002
17 Jul 2008, 15:58
beton scena cu Frida o stiam, e foarte erotica, prima nu o inteleg (ca nu am sunet la serviciu) dar pare a telenovea sper ca nu e asa :D
StefanDo
17 Jul 2008, 16:08
e din tacones lejanos, de almodovar :)
dar un ano de amor e mult mai misto decat piensa en mi :D
pe youtube am gasit asta (http://www.youtube.com/watch?v=IeL6fMUz5-k), dar se aude oribil :(
Pauline Kael
17 Jul 2008, 16:14
beton scena cu Frida o stiam, e foarte erotica, prima nu o inteleg (ca nu am sunet la serviciu) dar pare a telenovea sper ca nu e asa :D
Neah,prima e melodia aia din "Tacones Lejanos" al lui Almodovar din vremurile bune.Fac alergie la telenovele. :(( :x :love: :love: :love:
illotempore2002
17 Jul 2008, 16:37
pai nu tre sa ai alergie la telenovele pt ca intr-o doza oarecare, filmele cineastilor spanioli, Bigas Luna, Almodovar etc, au ceva din telenovelism....au ceva din dramatismul acela siropos si din rasturnarile de situatii uimitoare, greu credibile in viata reala...nu crezi ca spaniolii si latino-americanii au asta in sange? e atat de specific pt ei telenovelismul incat pana si la cei mai rafinati regizori nu se poate abtine sa se arate :) si asta mi-i face si mai adorabili pe Almodovar si pe Bigas Luna....
Pauline Kael
17 Jul 2008, 16:58
pai nu tre sa ai alergie la telenovele pt ca intr-o doza oarecare, filmele cineastilor spanioli, Bigas Luna, Almodovar etc, au ceva din telenovelism....au ceva din dramatismul acela siropos si din rasturnarile de situatii uimitoare, greu credibile in viata reala...nu crezi ca spaniolii si latino-americanii au asta in sange? e atat de specific pt ei telenovelismul incat pana si la cei mai rafinati regizori nu se poate abtine sa se arate :) si asta mi-i face si mai adorabili pe Almodovar si pe Bigas Luna....
Bine atunci sa zicem ca ma refeream la " soap -opera" mai putin la serialele hispanice.
Telenovelelor le lipseste poezia lui Almodovar,si il gasesc mai interesant pe Bunuel,Almodovar a dat-o in diverse (mai ales in ultima vreme).
Bigas Luna...E mult de spus.Michel Gondry iti place?
Mi amor...
StefanDo
17 Jul 2008, 17:03
mi s-a aburit monitorul
illotempore2002
17 Jul 2008, 17:29
de ce Stef?
de la care comentarii?
@ Pauline: Bunuel si Gondry intra la alta categorie, nu se intersecteaza deloc cu spaniolii de care tocmai vorbeam :)
cui nu-i place Gondry? este pur si simplu fantastic! e adorbil si nu inteleg de ce nu face mai multe filme
StefanDo
17 Jul 2008, 17:31
de ce Stef?
de la care comentarii?
de la asta:
Mi amor...
illotempore2002
17 Jul 2008, 17:48
bine, dar vezi ca nu-ti zicea tie
:D
imi zicea mie, daaaaaa?
Pauline Kael
17 Jul 2008, 18:52
de ce Stef?
de la care comentarii?
@ Pauline: Bunuel si Gondry intra la alta categorie, nu se intersecteaza deloc cu spaniolii de care tocmai vorbeam :)
cui nu-i place Gondry? este pur si simplu fantastic! e adorbil si nu inteleg de ce nu face mai multe filme
Nu vorbeam doar de spanioli,nu sunt (chiar) tampita.
Bunuel a abordat niste teme la fel de shoking si scabroase(desi ceva mai ironice si taioase si pe un registru mai mult social).
Gondry..nu e doar unu' care face videoclipuri,in "Arta viselor",de ex.,sensibilitatea,sexualitatea sunt rastalmacite la fel de curajos..
Si decat sa faca filme multe si proaste mai bine rar,dar bine...
@Stefan,frumoasa melodia ta cu travestitul...
O sa fiu mai discreta.Daca e necesar,dar nu e :P
Pauline Kael
17 Jul 2008, 22:03
O iubesc pe Illotempore pentru ca a zis:
personajele ti s-au parut schematice?
Oh, not again!
Cum sa fie schematice? In primul rand ele sunt redate la timpul trecut. Si tu daca iti aduci aminte de niste oameni din trecutul tau, iti vor poposi in minte trasaturile fundamentale ale acelor persoane, core-ul lor.
Imi aduc aminte de primul meu iubit - era melancolic. Imi aduc aminte de bunica-mea - gatea execrabil, doar gogosile ii ieseau bine, in rest era cam introverta. Imi aduc aminte de colega mea de banca din liceu - era mincinoasa si radea tot timpul. Marea si prima iubire - un preot nebun dependent de jocurile de noroc
Vezi ce schematici sunt oamenii din viata noastra?
:love: :(( :love: :(( :love:
Si asta:
Toba de tinichea? Gunter Grass? Si ecranizarea lui Schlondorf?
Citit, vazut, uimit, inmarmurit cineva?
"da. citit, vazut, uimit, inmarmurit plus emotionat, innebunit, fermecat, sfaramat, amorezat, si apoi daruit.
stiai ca g.grass a fost , totusi, colaborator al ss? inmarmurit cumva? germanii au facut stop cardiac cand au aflat in urma cu cateva luni si au cerur chiar sa i se retraga premiul nobel pt literatura..."( userPantagruel)
Nu stiam ca a fost SS-ist. Zici ca au aflat nemtii abia acum cateva luni? Atat de tarziu? Bine ca a scapat de Nurenberg...ce sa zic...regimul nazist este serios abordat in Toba de tinichea, iar partidul luat in deradere....atunci cand sta sub tribuna de discurs la parada aceea, si cand cu toba lui magica reuseste sa deturneze intreaga festivitate. Din carte cel putin nu am simtit vreun moment ca ar favoriza cu regimul!
Oricum, mi se pare o prostie sa retragi un premiu acordat pentru un talent real si incontestabil! A fost Ss-ist, foarte trist, ne pare rau de toate ororile, dar asta e alt capitol! Acuma daca Grass s-a bagat in treaba asta cu regimul, se vede foarte bine ca nu i-a afectat nicicum geniul! Deci, un premiu bine meritat!
Sa-l ia dracu'! Pe Gunter Grass.Daca ii dadeau Nobelul pt pace...un ipocrit .
illotempore2002
18 Jul 2008, 08:53
Cred ca avem undeva un topic despre Gondry si Arta viselor, mai degraba discutam acolo de4spre asta, tre sa fie la Acum pe ecrane
Pitbull
18 Jul 2008, 08:56
Acolo e - i-am fäcut eu analiza.
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=13834
illotempore2002
18 Jul 2008, 09:03
l-am gasit am si scris acolo deja
Neuptolem
24 Jul 2008, 08:18
Cine e Pauline Kael?
StefanDo
24 Jul 2008, 13:35
o tanti moarta
http://en.wikipedia.org/wiki/Pauline_Kael
Neuptolem
26 Jul 2008, 00:27
Ma refeream la userita...
Pitbull
26 Jul 2008, 19:41
Intreab-o pe ea.
Neuptolem
26 Jul 2008, 22:12
N-am s-o intreb din cateva motive bine intemeiate:
- sunt plictisit de Internet;
- sunt dezgustat de internetiste;
- nu sunt motivat;
- nu sunt incitat/excitat;
- nu, deoarece curiozitatea mea avea conotatii (in mare parte) nepricepute nici de mine.
Eh...sunt o masinarie complicata...oricum, nu s-ar fi incadrat in parametrii mei decat prin: prostie, inteligenta si pasiune pt filme, eventual frumusete fizica. Cum mi-am dat seama ca nu e proasta, ca nu e inteligenta, ca nu are pasiunea pt filme imaginata de mine, cum nu cred ca e frumoasa, iau decizia eficienta cu minimum de efort pt maximum de satisfactie/necesitate: abandonul.
Pauline Kael
26 Jul 2008, 22:16
Eu sunt frumoasa,tu esti urat. :D
In rest,nu sunt proasta, sunt inteligenta cand am motivatie,iar filmele nu sunt o mare pasiune,incerc sa invat aici.
So,bye.
Neuptolem
26 Jul 2008, 22:39
Te inseli.
Uite...
De exemplu
Ea...
http://prieteni.bascalie.ro/galerie_imagini~user-DiVaLiCiOuS~poza-644966.html
este o fata
-frumoasa (pt ca se vede)
-proasta (pt ca are 16 ani)
-inteligenta (pt ca are potential)
- si pasionata de filme (stiu eu).
Pauline Kael
27 Jul 2008, 10:22
Te inseli.
Uite...
De exemplu
Ea...
http://prieteni.bascalie.ro/galerie_imagini~user-DiVaLiCiOuS~poza-644966.html
este o fata
-frumoasa (pt ca se vede)
-proasta (pt ca are 16 ani)
-inteligenta (pt ca are potential)
- si pasionata de filme (stiu eu).
Nu imi place siteul bascalie,chiar deloc.(nu se vede nimic,cere inregistrare).
In schimb am postat pe roportal,si un timp...m-am dat barbat din cauza ..misoginismului(crede-ma el exista pe forumuri,destul).
Postam mai mult la "Pictura" care este o mare pasiune a mea..
Uite "magaruldeaur" ,daca ma gasesti cu poza...
http://www.roportal.ro/discutii/ftopic48580-150.html
Ca sa incheiem:
Sunt frumusica,am succes la barbati,dar asta nu ma incalzeste prea mult,am un partener stabil ,cu care imi place...dragostea.
Sunt proasta pentru ca sunt fraiera si naiva,dar ma trezesc repede,si pentru ca nu stiu multe lucruri.
Sunt inteligenta pentru ca imi place sa cunosc ,sa comunic,sa creez,dar nu ma cred unica sau geniu,mai e mult pana departe.
Pasionata de filme,abia acum incep sa fiu,nu sunt genul care devoreaza enshpe mii de filme doar pentru a fi in pas cu curentul,cu oamenii de bine,si desi vede, se informeaza,nu intelege mai nimic.O iau usor ,ardeleneste...e obositor sa vezi 10 capodopere,sa le etichetezi repede,sa dai ochii peste cap sa citesti niste cronici sau cartulii,brosuri despre film,si sa te pretinzi critic,pana la urma cinema-ul n-ar trebui sa fie o arta frivola si accesibila,asa cum a devenit...
In rest,incantata de cunostinta,si imi place cum sta Brad la tine in avatar,pacat ca e Brad si ca e frumos.
Picasa2
27 Jul 2008, 19:58
Of..., of course in cautarea unei poze de pe un site/ forum dezactivat. :D
Nu stiu de ce, dar semnatura electronica, cea care-l citeaza pe tov. André Malraux nu e menita a face aici pe cineva "mai" cinefil. De altfel, nici nu-s de-acrod cu el, nu am putut niciodata reciti niciuna dintre cartile pe care le-am apreciat, dar am vazut acelasi film de zeci de ori, fara a-mi spune nimic nou, ci doar pentru a retrai inca o data si inca o data senzatia de gratie de la prima vizionare.
Pauline Kael
27 Jul 2008, 21:34
Of..., of course in cautarea unei poze de pe un site/ forum dezactivat. :D
Nu stiu de ce, dar semnatura electronica, cea care-l citeaza pe tov. André Malraux nu e menita a face aici pe cineva "mai" cinefil. De altfel, nici nu-s de-acrod cu el, nu am putut niciodata reciti niciuna dintre cartile pe care le-am apreciat, dar am vazut acelasi film de zeci de ori, fara a-mi spune nimic nou, ci doar pentru a retrai inca o data si inca o data senzatia de gratie de la prima vizionare.
Nu e dezactivat forumul,presupun ca va cere sa va inregistrati...Asta a fost un raspuns la comparatia facuta de userul de mai sus,cu bascalie.ro,etc.Daca doriti,ne batem in poze pe forumul asta,dar care ar fi rostul ,exista mess si alte locuri de aratat chestii personale si neimportante.
Andre Malraux,era intr-adevar un comunist,dar nu unul mediocru.A facut si film ,de aceea isi permite citatul de mai sus.Ma rog,filmul n-a fost un succes.Si o carte buna ,poate fi citita si recitita(la un an ,la doi) descoperind noi intelesuri.Filmul reprezinta doar o succesiune de imagini(asta daca nu e un film prea inteligent si greu digerabil din prima..).
Citatul e banal,dar nu-l sterg,poate cand voi avea chef.As fi vrut o imagine,dar nu e voie,se incarca forumul prea mult.
Ca sa revin,daca veti vedea un film semnat sa zicem,Malraux,nu veti ramane impresionat,dar daca veti citi "Conditia umana",sunt scene de razboi atroce,torturi prezentate in amanuntime,scene erotice,care transmit mai multe sentimente decat un film.Filmul are mijloace de prezentare limitate,devine monoton si obositor sa vezi film dupa film dupa film dupa film du...dar citind carte dupa carte...devenim sigur mai inteligenti.
ricutza
06 Aug 2008, 12:35
Ca sa revin,daca veti vedea un film semnat sa zicem,Malraux,nu veti ramane impresionat,dar daca veti citi "Conditia umana",sunt scene de razboi atroce,torturi prezentate in amanuntime,scene erotice,care transmit mai multe sentimente decat un film.Filmul are mijloace de prezentare limitate,devine monoton si obositor sa vezi film dupa film dupa film dupa film du...dar citind carte dupa carte...devenim sigur mai inteligenti.
chestia cu siguranta ta imi place foarte mult...in primul rand, cat de mult invata un om din absolut orice (carte, film, tablou, intamplare, situatie etc.) depinde numai si numai de el. poti face o lista cu cele mai interesante si utile carti si sa o dai la doi oameni diferiti si o sa constati ca ceea ce invata fiecare din ei, din aceleasi lecturi, este diferit. deci eu personal nu cred ca "sigur" devenim mai inteligenti citind carte dupa carte. sigur ca ceea ce spui tu e adevarat in majoritatea cazurilor. dar nu e o reteta...
nu prea as vrea sa pun la indoiala nici cultura nici pasiunile tale dar am senzatia ca nici nu ai citit suficiente carti si nici nu ai vazut suficiente filme. in primul rand ca sunt o gramada de filme unde vezi ca mijocele lor nu sunt deloc limitate (si nu me refer la cele pe car etrebuie sa le vezi de mai multe ori ca sa le intelegi). sunt o multime de filme care pun niste probleme extrem de serioase, care pot naste o multime de discutii dupa ce s-a incheiat vizionarea. imi pare rau daca pana acum nu ai resuit sa vezi un astfel de film care sa ramana cu tine mult dupa ce s-a oprit proiectorul. as vrea sa pot sa-ti fac recomandari, din pacate insa filmul lucreaza cu sensibilitatile fiecarui om in parte deci, din nou, nu exista retete.
in ceea ce priveste cartile, mi s-a intamplat de foarte multe ori ca dupa ce am terminat o carte, sa raman efectiv inca prinsa acolo, in atmosfera respectiva, aproape de personajele din carte. e foarte dificil sa gasesti o carte care sa fie atat de diferita incat sa nu o compari in nici un fel cu prima. uneori reuseam dar alteori aveam nevoie de timp fizic inainte de a ma apuca sa citesc altceva.
deci din pucntul meu de vedere, sa citesti carte dupa carte poate fi la fel de dificil ca vazutul unui film dupa altul. depinde evident de carte si depinde evident de film.
iar chestia cu recititul cartilor e pur subiectiva. pana acum eu am recitit doar 2 carti insa am revazut o multime de filme. poate ca filmele le revad mai usor pentru ca si dureaza mai putin. de cele mai multe ori insa simt nevoia sa revad un film care mi-a placut dar nu simt nevoia sa recitesc o carte care mi-a placut la fel de mult.
Pauline Kael
06 Aug 2008, 12:53
N-ai auzit de subconstientul colectiv al lui Jung?
Nu era vorba de categorii(de carti,filme,mai bune,mai proaste)ci de creme de le creme.E adevarat n-am vazut suficientefilme si n-am citit nici suficientecarti.Termenul asta de "Suficientza" e tare alunecos,lipicios..
Nu era vorba de o competitie cine citeste mai mult sau cine vizioneaza mai multe filme.A quoi bon?Pour epater les petits bourgeois?Era vorba despre perenitatea sentimentului,despre valoare si cauzalitate in sine.
Si ca sa cadem la un compromis: recitim cartile si revizionam filmele care ne-au placut si pe care le-am uitat un pic cu timpul.
Astept cu mare interes recomandarile tale,te rog si multumesc.
Esti pro americana? Ei folosesc cliseul asta chinez se pare"o imagine face cat o mie de cuvinte".
Nimeni nu neaga insemnatatea fiecarei arte in parte,arta scrisa,beletristica eseistica,dramaturgica,etc,adica " cetitul cartilor" si lumea captivanta dar mai superficiala a cinemaului.Oricat de plin de sensuri ar vrea sa fie un film,nu ma imbogateste intelectual mai mult...Poate doar la nivel sufletesc,spiritual,cognitiv.Pt intelect sunt recomandabile cartile...Sa zicem ca se completeaza cartea (care de fapt e si izvorul,scenariul in sine) cu filmul.
Dar cartile e.. mai grele.E mai facil sa privesti un film,e mai placut,e mai dificil sa citesti ,sa depui un efort de imaginatie ,de intelegere.Filmul iti cam ofera totul pe tava la nivel perceptiv.
ricutza
08 Aug 2008, 11:49
nu cred ca o imagine face neaparat cat o mie de cuvinte. mie imi place sa ma bucur si de carti, si de filme si de tablouri si cred ca fiecare intr-o oarecare masura isi aduce contributia la "educarea" mea ca persoana.
intre carti si filme eu nu pot face diferente sau comparatii. poate doar cand e vorba de o ecranizare. in rest, incerc sa tratez fiecare manifestare artistica din punct de vedere al propriului potential.
normal ca un docmunetar de 2 ore nu o sa-ti aduca aceeasi cantitate de informatie ca o carte istorica de 600 de pagini. dar poate ca informatia care iti ramane dupa ce ai vazut documentarul este mult mai puternica si iti ramane mult mai bine in cap decat cea pe care ai citit-o. deci solutia nu e doar sa vezi documentare sau doar sa citesti carti istorice, ci evident sa le combini.
acelasi lucru se intampla si cu fictiunea. uneori avem nevoie sa ne punem imaginatia mai mult la lucru...si citim carti. alteori vrem sa avem trairi mai autentice, si ne uitam la un film. filmele nu sunt mai superficiale decat cartile tot asa cum fotografiile nu sunt mai superficiale decat tablourile (si ma refer strict la fotografii, nu la poze)...sunt pur si simplu alte forme de arta.
am o simpla curiozitate, cum ti s-ar fi parut citatul din Malraux daca era despre melodii si albume de muzica, si nu despre filme?
Pauline Kael
08 Aug 2008, 11:54
De care tablouri iti place sa te bucuri? Am deschis un topic despre arte in film,mai e unu' la cafenea "Mucha versus Toulouse Lautrec "dar nu intra nici dracu... nimeni nu e interesat,sau sunt toti prea destepti.
Si te inseli fiecare forma de arta are limitele ei,iar cinema e pe undeva la periferie,asta e parerea mea si o sustin.
Esti simpatica,dar pe Malraux il durea la conditia lui umana de muzica,fie ea si clasica.Ar fi zis acelasi lucru,pe bune.L-ai citit? :)
ricutza
08 Aug 2008, 12:02
Esti simpatica,dar pe Malraux il durea la conditia lui umana de muzica,fie ea si clasica.Ar fi zis acelasi lucru,pe bune.L-ai citit? :)
nu prea am intrat inca in cartile filosofice si psihologice...sunt inca in perioada "traiasca fictiunea", si cartile legate de film.
cat despre raspunsul despre muzica...no comment... :((
Pauline Kael
08 Aug 2008, 12:07
nu prea am intrat inca in cartile filosofice si psihologice...sunt inca in perioada "traiasca fictiunea", si cartile legate de film.
cat despre raspunsul despre muzica...no comment... :((
Hm,si eu care n-am citit suficiente carti.. :D pai artele si stiintele intercoreleaza asa ca..
Eu am o parere f buna despre muzica.Malraux are...ciudat...o muzicalitate a mortii si o raceala paradoxala a erotismului in cartile sale..
Nu mi-ai zis de tablouri(sic!).
Da' sa pup.
Si te inseli fiecare forma de arta are limitele ei,iar cinema e pe undeva la periferie,asta e parerea mea si o sustin.
Daca asta e parerea ta ... atunci ricutza cum se inseala ? Ca nu are aceeasi parere cu a ta ? :)
Pauline Kael
08 Aug 2008, 12:40
Daca asta e parerea ta ... atunci ricutza cum se inseala ? Ca nu are aceeasi parere cu a ta ? :)
:D Of course not.
Elementar ,draga Watson.Sorry,Newman.
Ricutza nu se inseala,Ricutza le transforma.E punctul meu de vedere ca se inseala,unul subiectiv si gresit poate,nu al majoritatii.Asa ca ...vino si tu sa te pup.
ricutza
08 Aug 2008, 13:19
Nu mi-ai zis de tablouri(sic!).
Da' sa pup.
din pacate tablourile le uit mai repede decat mi-ar placea.
Imi plac mult tablourile lui Vermeer. Am vazut Fata cu cercel de perla si spre deosebire de Monalisa care mi s-a parut supra evaluata, mi-am zis ca "da, merita sa scrii o carte si sa faci un film despre tabloul asta". Oricum dupa ce l-am vazut live, n-am mai putut cumpara nici o carte de reproduceri pentru ca mi se parea o criminale si ca omorasera tot ce era marfa in tablou. Am vazut si "Vedere din Delft" care e impresionant si are niste culori superbe, si am vazut si "Laptareasa" care mi s-a parut atat de cinematic incat aveam senzatia ca sunt efectiv acolo.
Imi plac si Dali si Magritte si am avut incatarea chiar sa le vad niste tablouri.
Imi mai plac impresionistii pe care i-am descoperit in muzeul Orsay.
Recent am fost la muzeul Bruckenthal din Sibiu, unde m-au impresionat foarte tare capodoperele de acolo in special "Barbatul cu turban albastru" si "Uciderea pruncilor", ultimul placandu-mi cred pentru ca mi-am adus aminte de filmul lui Ion Bostan (parca) facut din decuparea tabloului. Mi s-au parut foarte marfa modul in care sunt expuse tablourile (doar capodoperele insa). Singurul inconvenient este ca intre tine si tablou e pus un geam. Cred insa ca e cea mai atenta iluminare si expunere pe care am vazut-o intr-un muzeu.
Pauline Kael
08 Aug 2008, 13:32
In primul rand,thank you Jesuuuus ca ai postat despre pictura.
Ce sunt tablourile? Film static.Ce e filmul,Ricutza? Tablouri in miscare.Nu uita pictura,nu,...are atat de mult mister si sensuri ascunse,si o viata in niste pete de culoare..
Vezi,de-aia zic ca nouvelle vague e o crima pt ochi: e la fel de rece ca socialismul sovinist sa zicem.Nu e arta e o stare de fapt,o relatare la rece.
Te rog sa nu ma lovesti cu sevaletul in cap si sa-mi zici ca e Monalisa supraevaluata.Si btw,cand Vermeer o picta pe aia cu cercelul,fii sigura ca studia matematicitatea Monalisei si expresivitatea ei ca sa realizeze niste stralucire post-flamanda.Am vazut si filmul,eu uit filmele in schimb,tablourile niciodata(fiecare cu pasiunea lui,cum spuneai).Dar desi nu-mi place Scarlett mi-a placut in rol.Colin era fain dar nu era Vermeer,nu,nu daca ii citesti biografia...ce film mare faceau..Nu mai zic de" Goya's ghosts " care m-a facut sa vomit.
Ce naiba sa mai zic,bine ca exista reproduceri,ca n-am fost in viata mea la muzeu :)
Magritte ,da interesant ,Dali nu.Desi in suprarealism pare ca Dali a fost mare a fost doar un brand,a facut arta pt bani,comerciala,Bunuel s-a scarbit repede de el dupa "Un chien andalou"sa nu-mi zici din impresionisti doar de Monet,sunt atatia...fiecare are un ceva..
"Barbatul cu turban albastru" e din pictorii flamazi(l-au pictat si Holbein si mai multi dupa),"Masacrul pruncilor" ,la fel si Pussin dar si alti reprezentanti ai altui curent,asa ca nu stiu pe care l-ai vazut.
Sa stii ca ai talent..Sunt multi pasionati care pun autorul pe primul plan si nici nu pomenesc tablourile,titlul..Asta m-a frapat ca ai retinut titlurile...Sper sa mai scrii despre pictura..
Care e filmul lui Ion Bostan? Ma duc pe net sa vad "Laptareasa" si am si treabaaaaa.
StefanDo
08 Aug 2008, 13:50
pauline, NU mai cita tot mesajul dinaintea ta, te rog
Pauline Kael
08 Aug 2008, 13:53
Ok, sterg citatul inainte sa postez de acum...Am sters.Ce mai faci?
ricutza
08 Aug 2008, 14:04
Monalisa nu mi-a placut din cauza conditiilor in care am vazut tabloul. In primul rand e mult mai mic decat te-ai astepta, e pus intr-o cutie de stica si la vreo juma de metru de locul unde poti sa stai cel mai aproape de ea. locul este plin de omeni care se imbulzesc si incearca sa se apropie cat mai mult si sa faca poze si eventual sa se si pozeze cu tabloul. Nu ai absolut nici un fel de relatie cu pictura pentru ca nu poti decat sa ajungi cu mare greutate in fata, sa o vezi si sa pleci. Din aceasta perspectiva, este supraevaluata, si i-ar folosi foarte mult o perioada de pauza si o eventuala redescoperire.
Peter Greenaway a reinventat "Rondul de noapte" al lui Rembrant si sunt curioasa ce-ar putea scoate din MonaLisa.
Filmul lui Ion Bostan asa se numeste: "Uciderea pruncilor". A preluat numele de la tablou. am vazut filmul intamplator la cinemateca...este un scurtmetraj...amuzant e ca am avut de facut un exercitiu similar, in fiecare semstru la scoala, pentru cursul de limbaj plastic.
In ceea ce priveste numele tablourilor, de multe ori imi raman mai bine in cap decat numele pictorilor, dar de cele mai multe ori le uit pe ambele. :(
iar legat de impresionisti, Monet e intr-adevar preferatul, dar am vazut multe tablouri foarte interesante si de Manet, Cezzanne si altii.
Pauline Kael
08 Aug 2008, 18:34
Nici o opera de arta n-are nevoie de nici un fel de pauza sau redescoperire..E ca si cum ai zice: sa se acopere sau darame La tour Eiffel pt ca e cel mai vizitat loc turistic din lume si e frustrant cand stai la coada la el etc..
Multumesc de numele filmelor si regizorilor,o sa caut despre ei...
Dintre impresionisti,nu il gasesc cel mai cel pe Monet,desi a avut multi imitatori :)
ricutza
08 Aug 2008, 21:29
eii zici tu asa, dar daca vedeai proiectul lui Greenaway, vedeai cum e cu redescoperirea. Poate daca o sa vorbim vreodata mai mult o sa-ti povestesc cum era, ca mi-am scris licenta despre asta.
N-am zis ca Monet e cel mai cel dintre impresionisti. e doar preferatul meu. :P
Pauline Kael
08 Aug 2008, 22:24
Te rog din suflet sa-mi vb de Greenway si "Rondul..." lui Rembrandt.Fac cinste.Ma atrag subiectele astea.
Cred ca ar trebui sa ne mutam la topicul despre arte in film, am multe campii de zburdat dar n-am cu cine.
:)
Pauline Kael
13 Aug 2008, 11:38
Pentru Ricuta:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=16277
Dedicatiile ti le fac dupa :oops:
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.