PDA

View Full Version : un thriller fioros si scena de box in film mut?

klein
16 Jul 2008, 19:10
Dragilor, caut doua titluri de filme, poate stiti voi ceva, ca am orbit de-atata IMDB.

Primul ar fi un thriller care m-a speriat rau de tot. cred ca aveam vreo 12 ani si cu siguranta ca nu imi trebuia mult sa ca ma ingrozesc, dar nu stiu ce film a fost.
mai am cateva detalii in memorie si poate cineva dintre voi l-a vazut. a fost difuzat la TV imediat dupa revolutie.
era vorba de un sir de crime care se petreceau intr-o casa, intr-o singura camera. victimele erau femei, iar criminalul le ucidea prin asfixiere cu gaz acoperind bordurile usilor si ferestrelor. pana la urma,cel care investigheaza isi da seama ca asasinul trebuia sa ramana in aceeasi incapere cu victima din moment ce bloca usile si ferestrele din interior. si intr-adevar, camera era prevazuta cu un fel de beci unde se ascundea.
Stie cineva despre ce-ar putea fi vorba?? parea sa fie un film englezesc de prin anii 80. dar asta chiar nu e sigur

iar al doilea film este un burlesc, nu stiu daca mut, e posibil, cu o scena de box geniala. era un meci aranjat si dintr-o greseala ambii urmau sa piarda. meciul incepe fara sa se apropie unul de celalalt, iar cand unul dintre ei isi atinge leger adversarul, asta simuleaza un ko. :lol:
initial am crezut ca e chaplin, deci am vazut filmele lui unde boxeaza si nu e. dupa care am crezut ca e Harol Lloyd, dar s-a dovedit ca nici el nu e...
aveti vreo idee?

Airlight
16 Jul 2008, 20:45
Primul cred ca e Gaslight, dar nu e din anii 80 ci din '44 (versiunea initiala a fost piesa de teatru; prima scenarizare se intampla in 39, in UK, apoi urmeaza inca 2 la 4 ani distanta, '40 si '44, ultima, de departe cea mai cunoscuta, e cea care de cred eu ca e vorba): http://www.imdb.com/title/tt0036855/

Al doilea nu-l stiu, daca zici ca e mut, daca e mai nou aduce cu o scena memorabila din snatch..

hth.

Proletar
16 Jul 2008, 20:48
da, si eu cred ca primul e "lumina de gaz", cu ingrid bergman si charles boyer.

Pitbull
17 Jul 2008, 02:21
Mai degrabä mizez pe "The Snorkel" / "Masca de apä":
http://www.imdb.com/title/tt0052207/

Al doilea... Rings a bell, da' nu stiu.

klein
17 Jul 2008, 09:14
@Proletar si Airlight merci pentru propunere, dar nu este Gaslight. l-am vazut de curand, e genial dar nu e asta.
@ Pitbull, bingo!!! asta e "The Snorkel". merci merci mult. wow e din 58. ce chestie!! eu il vedeam din anii 80 :lol: in schimb am intuit bine stilul british.

despre "Rings a bell" nu gasesc nimic nici o informatie.

redmen
17 Jul 2008, 11:10
:)

illotempore2002
17 Jul 2008, 11:38
Klein, chiar ai cautat Rings a bell?

:lol:

klein
17 Jul 2008, 11:48
da, am cautat :oops: n-am citit corect mesajul lui pitbull. ei, asta e!! se mai intampla

illotempore2002
17 Jul 2008, 11:49
pai nu-i nimic, macar ai facut 2 oameni sa rada :)
:D

klein
17 Jul 2008, 11:54
cu siguranta mai mult de doi. :oops: of, of, incep sa-mi dau adevarata natura pe fata. m-am tot straduit sa o ascund, dar vad ca e mai puternica decat mine.