View Full Version : EURO 2008
silver_boy
09 Jun 2008, 17:12
cinemagicieni microbisti ( si mai veseli si mai tristi) ati pus domnilor berea la frigider?
una peste alta, cu toate ca nu prea avem multe sanse... sper ca mutulica sa le dea boaba...francezii au fost intotdeauna pretziosi, ingamfatzi, rasisti si idiotzi ( m-ar unge pe suflet sa le-o tragem fotbalistic)
Hai Romanika!
herbert
09 Jun 2008, 17:33
vom invinge (imi doresc mult sa invingem!) Franta!!!
Scoruri posibile
1:0: 2:0: 2:1...
cine ofera mai mult? :)
Supastar
09 Jun 2008, 19:37
HAIDE POLI !!!
herbert
09 Jun 2008, 20:11
am parjolit granele, am otravit fantanele si inamicul n-a avut vigoare...
joc mediocru, insa rezultatul hraneste speranta noastra...
o remarca tactica:
cred ca Mutu trebuia lasat pe margine, sa se refaca psihic, poate chiar sa i se fi permis sa vina la inmormantarea bunicii. ar fi urlat, ar fi fost scuturat metafizic si, in mod normal, ar fi arat cu italienii in meciul care urmeaza. asa, intre aici si acolo, n-a facut mai nimic...
Proletar
09 Jun 2008, 21:03
da, meci slab, dar punctul luat va conta mult.
senzationala invazia de tricouri galbene de pe stadion.
cred ca e primul campionat european/mondial in care romanii domina numeric tribunele precum priveam noi candva la olandezi, englezi, germani, etc...
hellsteed
09 Jun 2008, 21:08
nu a fost meciul slab deloc.... a fost prea tacticizat iar ai nostri au cazut pe final la capitolul forta de atac...nimeni nu a riscat
Cristi Weed
10 Jun 2008, 11:21
:) e bine pt romania ca a reusit egalul . Si e rau pt italia :)) ( omg bai fratilor 3 - 0 , trebuia Del Piero din primul min )
Park vad ca favorita principala a gruperi ( Italia ) nu se califica si ne calificam noi .
silver_boy
10 Jun 2008, 13:16
La toate turneele finale, fie ca fost vorba de mondiale sau europene, Italia a inceput lamentabil si a sfarsit in semi-finala sau finala...so - cum ar spune Ecleziastul - (evident, cu exceptia dimensiunii scorului) nimic nou sub soare...
Olanda a jucat in forta (viteza, jucatori tehnici, pase imprevizibile) cu alte cuvinte - s-a folosit de unica reteta care poate da peste cap masina de fotbal a macaronarilor...
(bytheway, credeam ca numai la noi se poarta sarbatoarea dionisiaca, cu terase ticsite de burtosi, cu urlete si iesiri in strada, after...
ti-ai gasit! (
Olandezii, indeobste taciturni si imbeciloizi - au intrat in delirium... toti PDL-isti, orbitor-portocalii si-au impodobit coffieshopurile, cafenelele,barurile, peste tot tricouri orange, mingi, fluiere, palarii de arlechin, steaguri imense, iar presa olandeza are vesnic pe prima pagina mutra lu van persie or van nistelroy...(azi noapte talk show interminabil pe SOV - o fi tot postu lu Vantu? -: cu invitati celebri johan Cruijff, Van Basten and comp.
e o isterie generalizata peste tot, si ieri - dupa neverosimila victorie . au racnit ca niste injunghiati pana spre dimineata ...
revenind la meciul cu franta, e OK un egal...dar ce ne facem cu strategia lu Pitzi (romaneasca pana in maduva , de genul: nu ne riscam, facem joc economicos de aparare..bla bla..bre nea Pitzi, VREAU SA VAD FOTBAL , nu SAH
herbert
10 Jun 2008, 14:25
silver_boy, Piturca nu stie - nu stie riguros! - fotbal... nu mi-l pot imagina ganditor-incruntat langa o tabla de shah...
Supastar
10 Jun 2008, 14:27
io zic k facem 0 egal cu toti, italia face egal cu franta, olanda bate tot si ne calificam impreuna cu ei :w00t:
io zic k facem 0 egal cu toti, italia face egal cu franta, olanda bate tot si ne calificam impreuna cu ei :w00t:
daca Olanda bate tot, rezulta ca noi nu mai putem face egal cu toti, ptr ca ...NE BATE OLANDA ! :D
Supastar
10 Jun 2008, 16:53
ai dreptate. deci:
io zic k noi facem zero egal cu toti, italia cu franta fac egal, olanda bate si pe franta si ne calificam impreuna cu ei! :w00t:
Cristi Weed
10 Jun 2008, 21:17
:) hmmmm eu cred ca nu ne calificam :( . nea pitzi vrea sa ne aparam in fiecare meci...intr-un asemenea fel nu putem sa dam goluri impotriva italiei si olandei ... !
In primul rand Italia ne poate da gol rapid si sa se retraga ... Olanda la fel ! Mutu este cu moralul la pamant , Chivu e lipsit de "prospetime" , iar ceilalti nu isi gasesc locul pe teren ...
In al doilea rand ... Pitzi e antrenor defensiv ... nici dak si-ar dori nu ar putea face din Romania o echipa ofensiva cum era cea a lui Emeric Enei .
In concluzie va fi greu ... !
Neuptolem
10 Jun 2008, 22:34
Televizorul e deschis pe Grecia - Suedia si desi sunt un fan al turneelor finale (mai ales ca primul urmarit de mine a fost World Cup '94 US.A., de atunci, nu am gasit altul mai spectaculos si emotionant..), mi se pare boring, atat de boring incat nu prea privesc. Care spune ca Romania a facut un meci prost sau plictisitor, pe mine nu m-a plictisit deloc, nu am uitat isprava generatiei de gold cu Franta: 0-0 la Paris in '94, 1-3 acasa in '95 si 0-1 la England '96, asa ca, ne putem considera destul de norocosi si la baricade cum s-ar spune ca am reusit sa scoatem un punct.. AM GHICIT SCORUL! ( 0 - 0 ) Fara sa exagerez.. :D de fapt, e singurul scor ghicit la acest turneu, desi am fost pe aproape si la alte 2-3 meciuri de pana acum (am obiceiul asta sa dau scoruri, in '98 ghicisem 10 scoruri din 64 de meciuri, atentie! scoruri, nu pronosticuri! fara a fi catalogat vreun Nostradamus sau Dragomir, neah! eu-s mai bun :P , la al din Germania am ghicit numai 5 meciuri, dovada imprevizibilitatea si tacticizarea adusa in extremis today - nu joc la pariuri, am jucat doar in 2006 si ma saturasem sa imi iese aproape toate meciurile mai putin unul surpriza..).
Spuneti de SAH, pai de Greece a din 2004 ce spuneti? aia a fost echipa? cu neamtul ala pe margine care-i invata pana si unghiul de miscare al cotului? imi scosesera peri albi, in urma cu 4 ani tineam cu Portugalia - fiind tara gazda si pt ca asta ducea la o atmosfera pe stadion demna de ecranizat, nu numai atmosfera, aveau ceva, jucau fotbal, si pt ca Romania nu era prezenta si aveam chef sa simt pulsul turneului la cote maxime, in 2004 am fost portughez.. nah! ca e 1-0 pt Suedia si daca scorul ramane asa inseamna ca il ghicesc! :happy: (TOTUL E LIVE!).
Deci problema sta in felu' urmator dom'lor: probabil va intrebati ce scor dau la Romania - Italia..sub influenta meciului de aseara (al doilea, Naufragiul Campionilor Mondiali) risc spre un 2 - 1 pt Romania (euforic si oarecum..improbabil, dar il zic totusi p-asta).
Acum am vazut topicu', interesanta initiativa..eu mizez pe (nah! ca e 2-0 pt Suedia, nu-s atat de bun..) o victorie cu Italia (Sunt varza nene, ce-s mai, ii batem si ne calificam, ba ii mai si eliminam, sa ne tina minte ca si ei ne-au scos fotbalu' din cap la ultimu' turneu, si chiar mai tarziu de ultimul turneu.) Nu poti uita atat de usor imaginea aia cu un Hagi tuns la zero (asemeni unui condamnat) zbierand de mama focului si luand cartonas rosu, atunci a fost colapsul, s-a prabusit totu, generatia, tot..e timpul pt revanza, daca nu acum, cand? Sa m-auda Pitzurca, Doamne! :lol: Sa fie-'ntr-un ceas bun! Imi faceam si eu calcule aseara, inainte de Olanda..apoi, n-are rost, daca nu, invingem Olanda, putem face asta si iesim dracului din grupa asta irespirabila, inchisa ermetic cu o doza mare de imposibil. nu-i spectacol? asa le trebuie, asta e replica la faptul ca au creat grupa asta - lipsa oricarui spectacol din partea nationalei noastre (mama ei de tragere la sortzi, ca a fost masluita, pa' ne calificam dupa 8 ani si nimerim in grupa cu cele mai periculoase formatii ale momentului??? Germania mai lipsea, daca erau grupe de cate 5, cadeam si cu ei..).
Eu zic.. Olanda nu bate Franta iar Franta bate sigur Italia, si nu stiu de ce, dar nu mi-e frica de meciul Italiei deloc..Mutu, invatat in Italy, le stie jocu', ii face, alea cu moartea bunicii ca l-au sensibilizat eu nu le cred, (mai degraba scuza cu caldura and..) Franta e o echipa redutabila, n-au luat multe goluri in preliminarii iar in amicalele pregatitoare niciunul, ei, pai asta nu e o formatie sanatoasa la cap, ce scor sa faci cu ei cand mai ai si pretentia unui rezultat bun? si sunt sanse mari sa faca atat si cu Olanda (va mai amintiti de Franta din '96? cu Bernand Lama intre buturi, echipa asta seamana cu aia din '96, la fel ca atunci, si acum, atacul e varza! apararea din otel cromizat inoxistribil!). Franta si Romania ies din grupe ori Romania si Olanda, totul depinde de meciul caruia nu prea ii pot ghici (de pe acum) rezultatul: Olanda - Romania. Ala e decisiv.
Chivu e lipsit de "prospetime"
Serios ? Io auzisem ca a fost chiar cel mai bun din echipa noastra.Probabil ai vazut alt meci :)
silver_boy
11 Jun 2008, 02:15
Oricat de mult m-as stradui mi-e cu neputinta sa-mi amintesc cand am batut ultima data Italia...ultima victorie "memorabila" e aia din... 86?... cand Bolloni l-a executat pe Dino Zoff .( eram in clasele primare si imi amintesc ca m-am tavalit pe jos, in sufragerie, de fericire in stragatul sud american al lui Tzopescu ) In rest, victorii impotriva Italiei... pauza. Sigur, nici un meci nu seamna cu altul dar nimic nu ma face sa cred ca trupa lu 6-6, defensiva si parcimonioasa, v-a reitera istoria ceausista...
sunt de acord cu herbert, pitzi e incapabil de strofocari martzial-cogitabunde ( dupa cum mi-e cu neputintza sa mi-l imaginez razand..l-a vazut cineva vreodata pe nea-Pitzi 6-6 traind vreun acces de ilaritate? -:)))
mult mai accesibila mi se pare Olanda..Italia o sa ne bata vesnic - in cel mai fericit caz vom scoate cate-o remiza trasa de par -( dupa cum noi vom invinge mai totdeauna Anglia)
vorba presocraticilor, anumite lucruri sunt implacabile..sper ( din toata inima, sa ma insel)
Hai Romanika, anyway
Cristi Weed
11 Jun 2008, 14:19
redmen => chiar Chivu a spus la un interviu de dupa meci ca a fost lipsit de prospetime :|
Io vorbesc de ce s`a vazut in meci ... dupa ce se termina nu mai conteaza ce declara lumea.
Oricat de mult m-as stradui mi-e cu neputinta sa-mi amintesc cand am batut ultima data Italia...ultima victorie "memorabila" e aia din... 86?... cand Bolloni l-a executat pe Dino Zoff .( eram in clasele primare si imi amintesc ca m-am tavalit pe jos, in sufragerie, de fericire in stragatul sud american al lui Tzopescu ) In rest, victorii impotriva Italiei... pauza. Sigur, nici un meci nu seamna cu altul dar nimic nu ma face sa cred ca trupa lu 6-6, defensiva si parcimonioasa, v-a reitera istoria ceausista...
am mai taiat o data macaroana carbonarilor, in 1989, intr-un amical disputat la Sibiu, cu Sabau in postura de pizza-boy.
totusi, e sinucidere curata sa joci deskis cu ekipe de genul Italiei/Frantei/Olandei. dar n-ar strica un om de creatie la mijloc, sa-l sustina pe Mutu si pe atacantul impins. sau macar sa joace Cocis mai in fatza. cu Franta am jucat la mijloc cu 2 jucatori reprofilati din fundasi, Chivu si Radoi, si s-a vazut: aparare ca la Posada si atac a la Dacia Mioveni.
Pashpix
11 Jun 2008, 18:32
Oricat de mult m-as stradui mi-e cu neputinta sa-mi amintesc cand am batut ultima data Italia...ultima victorie "memorabila" e aia din... 86?... cand Bolloni l-a executat pe Dino Zoff .( eram in clasele primare si imi amintesc ca m-am tavalit pe jos, in sufragerie, de fericire in stragatul sud american al lui Tzopescu )
S-a intamplat de fapt pe 16 aprilie 1983....
Dar ultimul meci in care am batut Italia n-a fost ala, ci un alt 1-0, de pe 29 martie 1989, la Sibiu. Antrenorul nationalei noastre era inegalabilul Imi Ienei.
Iata si cele doua garnituri:
România: S. Lung (cpt.) - D. Petrescu, M. Rednic, Iovan, Klein - Sabãu, Mateuþ, Gh. Popescu, Hagi (86, Lupescu) - Lãcãtuº, Cãmãtaru (46, Sorin Cigan)
Italia: Zenga - Bergomi (cpt.) (51, Marocchi), R. Ferri (38, Maldini), Baresi, Ferrara - Berti, Donadoni (65, R. Baggio), De Napoli, Giannini - Vialli, Borgonovo
Singurul gol a fost marcat de Nelutu Sabau. De consemnat si faptul ca acest meci a reprezentat debutul in prima reprezentativa a "Bursucului" Dan Petrescu.
Supastar
11 Jun 2008, 18:40
daca ai scris kestia asta din cap, fara sa te informezi din alte parti, ai un premiu de la mine :w00t:
Pashpix
11 Jun 2008, 19:02
:D Mersi...
Din ultimele informaþii de pe piaþã, Piþurcã ar putea schimba puþin echipa, urmând sã joace cu Codrea în locul lui Cociº, Dicã în locul lui Rãdoi ºi Marius Niculae în locul tizului Daniel.
Supastar
11 Jun 2008, 19:44
sper k italienii nu citesc cinemagia pt k nu mi-ar placea sa afle kestii astea.
informeaza-ne numai prin MP ;)
Neuptolem
11 Jun 2008, 22:28
Portugalia - Cehia, un meci bun, un meci asa cum ma asteptam: alert, nedezamagitor, frumos iar in acelasi timp calculat dpdv al efortului fizic si mental - ambele echipe se afla abia la inceput, am sesizat singura nuanta de teama, teama de risipa. E normal. E etapa a doua a grupelor. Acum echipele se dezlantuie dar o fac cu o anumita amprenta a verificarii, un test premergator fazelor superioare ale turneului. De ma credeti sau nu, scorul meu era de 2-1 pt Portugal, mi-au lipsit 2-3 minute sa imi iese, iar acum, cat credeti ca am dat la meciul Elvetia - Turcia? Ezac, scorul din acest moment, 1 - 1. Si mai adaug: tot eu sunt ala care a spus ca Italia nu e bine, nu e bine deloc, stiu si eu de United States of America cand au inceput cu infrangere in fata Irlandei, daca nu ma insel, un 0-2...si tind s acred ca au mai inceput vreun turneu de atunci cu stangul, sau meciul al doilea din grupe, whatever, Italia e Italia, au o aparare beton, un contraatac brici, dar dragii mei, e oare Italia (cea de acum) echipa de altadata? Nu. Pe ce ma bazez cand afirm asta? Sunt campioni mondiali, atatea finale jucate, atatea meciuri duse pana prin faze superioare, exceptie episodul Coreea de Sud - 2002, cand si atunci, s-a intamplat in sferturi! Ce mai poate demonstra aceasta echipa? Ce vrea sa demonstreze la acest turneu? Ca ce? Ca sunt campionii? Europeni? Pai sunt, aia mondiali deja..chestia asta e un handicap la fel de insurmontabil ca ambitia Rusiei de a nu-l dezamagi pe Gus Hiding. + Cannavaro - chippendales-ul squadrei azzura, terminatorul mapamondului feminin si al atacantilor adversi, nu balivernez banal la modul ca E o piesa importanta a apararii care lipseste, e o piesa importanta a echipei! e mohicanul, e pilonul ultimului turneu, e dovada vie ca ei sunt acum unde sunt (pur si simplu ma exaspera in 2006, mi se pare ca a gafat o singura data (grav) tot turneul). Fara el sunt asemeni Romaniei fara Mutu (chiar si pe banca aia, am impresia ca sta acolo doar hedonic, pozand fotomodeliceste pt infocatele fane, altceva...). Plus ca Luca Toni e un fotbalist excelent, dar care fara sustinere e doar multumitor spre mediocru. Del Piero ma sperie atat de mult incat chiar mi-l doresc in echipa din primul minut, ceilalti? Ceilalti sunt campioni mondiali...sunt destul de ingamfati si astia, care spunea de fraceji, italienii sunt definitia arogantei...Bufon? e timpul ca la acest turneu sa fie un bufon, pana si cei mai celebri portari din istorie s-au facut de ras la unele turnee sub egida "accidentului".
Fratilor, or fi ei cine sunt, dar se afla intr-o pasa proasta si-i vom prinde pe picior gresit! In cel mai rau caz: 1-1 dar eu zic, repet, ii batem cu 2 - 1 si plecam dracului de la stadionul ala construit in 1925 si renovat anul trecut, care e cel mai prost stadion al turneului, Romania doua meciuri pe el, de asteptat.
Vad ca Elvetia cu Turcia continua sa mearga spre un 1-1...
Cazeemeer
12 Jun 2008, 23:41
Chestia cea mai football-related la care m-am uitat de cand a inceput campionatul.
http://video.google.com/videoplay?docid=3947409811982396300
silver_boy
13 Jun 2008, 02:34
ma bucur ca nemtzalaii au furato de la croatzi...(tragedie natzionala anyway...olandezii - oricum - jubileaza ( nu-i sufera pe nemtzi)
...Austriecii mi s-au parut un soi de p.ula sculata incapabila sa gaseasca gaura...bytheway: cum e posibil sa ratezi in halul ala???
pt. azi , cu italia, mi-am rulat batraneste un joint si l-am pus deoparte
( ajuta in caz de esec! )
Hai Romanika !!!
ps. fain, fain scurt-metrajul cazemeer :happy:
Proletar
13 Jun 2008, 07:55
ma bucur ca nemtzalaii au furato de la croatzi...(tragedie natzionala anyway...olandezii - oricum - jubileaza ( nu-i sufera pe nemtzi)
...Austriecii mi s-au parut un soi de p.ula sculata incapabila sa gaseasca gaura...bytheway: cum e posibil sa ratezi in halul ala???
pt. azi , cu italia, mi-am rulat batraneste un joint si l-am pus deoparte
( ajuta in caz de esec! )
Hai Romanika !!!
ps. fain, fain scurt-metrajul cazemeer :happy:
joint? da-ne retzeta:)
hellsteed
13 Jun 2008, 09:54
faza cu jointu am pregatit-o si eu..........lol :)))....
Chambord
13 Jun 2008, 10:51
Ma bucur pt Croatia, respect pentru cum au jucat cu Anglia in preliminarii cand erau deja calificati.
Au echipa fresh, antrenor cool , joaca eficient ... ar merita sa castige Euro.
Serghei
13 Jun 2008, 11:01
orz, apa, hamei si drojdie. :shock:
Supastar
13 Jun 2008, 14:48
orz, apa, hamei si drojdie. :shock:
crezi? :?
Serghei
13 Jun 2008, 15:00
crezi? :?
Daca ii batem cu 3-0 putem incerca si reteta olandeza.
Pashpix
13 Jun 2008, 15:41
echipa care va juca disearã: Lobonþ - Contra, Tamaº, Goian, Raþ - Codrea, Rãdoi, Chivu - Fl. Petre, D. Niculae, Mutu.
Sa dea Domnu` sa nu luam gol in prima repriza ca meciul va fi pierdut.
silver_boy
13 Jun 2008, 17:57
herberte ai emotii ? si io ..de-aia suntem poetzi, nu? lol
right now imnul macaronarilor ...HAI ROMANIKAAA
Pitbull
13 Jun 2008, 18:12
Mie mi-a placut blonda aia care a stat lângä Chivu la Happy Hour si vorbea ca I.M.M.
Cum o chema? Are bärbat, copii, ID de yahoo, webcam?
silver_boy
13 Jun 2008, 18:41
comentatoru olandez zice asa: ha hu haha het vrei zuzu ha, ha MUTU COCAINA ... si iar: haha zuzu grehu zofto Romanie ..MUTU COCAINA ..si tot asa cand vine vb de Mutu hopa si Cocaina
Pitbull
13 Jun 2008, 18:57
Mie mi-a placut blonda aia care a stat lângä Chivu la Happy Hour si vorbea ca I.M.M.
Cum o chema? Are bärbat, copii, ID de yahoo, webcam?
Nici gagicile alea douä nu m-ar deranja - alea care cântä. Mai ales aia cu pärul rosu, când topäie-n clipul äla cu "Ole, ole ole oleee!"
Pitbull
13 Jun 2008, 19:53
Päi am fost curios si m-am uitat si eu, de-atuncea, de când am dat noi gol.
Drägut meci.
Cristi Weed
13 Jun 2008, 20:05
valeeeeu :)) a dreaq Buffon !
Sa speram ca Franta si Italia vor face egal in meciul urmator iar noi sa nu luam gol.
Pitbull
14 Jun 2008, 20:18
Si meciul äla cu Olanda si Franta a fost foarte frumos.
Eu nu m-am uitat la tot, ci numai când dädeau goluri.
ricutza
14 Jun 2008, 20:26
Sa speram ca Franta si Italia vor face egal in meciul urmator iar noi sa nu luam gol.
daca plecam de la premisa ca avem o sansa de calificare si cu egal franta italia (ceea ce eu nu cred ca se va intampla), am pierdut din start..noi sa ne vedem de meciul nostru ca si cum celalalt n-ar exista..in plus, dcaa si noi, si italia si franta avem cate 2 puncte, cum stim cine se califica?
hellsteed
14 Jun 2008, 20:58
in functie de golaveraj, daca noi pierdem cu o dif de maxim 2 goluri ne calificam iar daca nu, noi iesim, dar daca meciul dintre italia si franta se incheie egalitate iar noi pierdem la 3 goluri atunci se va ajunge la penalty intre franta si italia fiindca au acelasi golaveraj
Pai daca ei fac egal si facem si noi egal ei vor avea 2 puncte noi vom avea 3.Simplu nu ? Oricum e un calcul fantezist,nu stiu daca vom fi norocosi inca odata.
silver_boy
15 Jun 2008, 17:50
România se calificã dacã...
- Învinge Olanda, care e deja calificatã de pe primul loc, indiferent de scor ºi de ce se întâmplã în meciul dintre Franþa ºi Italia. În acest caz, tricolorii totalizeazã 5 puncte, iar Franþa sau Italia nu pot cumula mai mult de 4 puncte.
- Face egal cu Olanda, indiferent de scor, dar Franþa - Italia se încheie tot remizã. România acumuleazã 3 puncte, iar Franþa ºi Italia, fiecare câte 2 puncte.
- Pierde cu Olanda, la maximum douã goluri diferenþã, iar Franþa - Italia se încheie 0-0. În aceastã variantã, România, Italia ºi Franþa se aflã la egalitate perfectã de puncte, câte douã, însã tricolorii au câºtig de cauzã datoritã golurilor înscrise în grupe. Franþa iese din calcule în urma aplicãrii criteriului golurilor marcate în meciurile directe, iar România s-ar califica în dauna Italiei, datoritã golaverajului general.
(art. preluat din Cotidianul)
silver_boy
17 Jun 2008, 18:22
TO BE OR NOT TO BE...in sferturi
chiar daca nu ne calificam ( SPER SA NU SE INTAMPLE ASTA)pot sa spun ca am trait - ca suporter- bucuria de a nu fi fost ciuca batailor intr-o grupa unde toti ne vedeau plini de echimoze...(si de a fi remizat onorabil cu nashii nostrii traditzionali)
ps. una peste alta am declinat "oferta" de a viziona meciul intr-un coffie-shop ticsit de olandezi desi ideea de a aparea brusc in mijlocul a vreo 500 de suporteri, manjit pe mecla si cu un steag tricolor , a fost ( trebuie s-o recunosc) extrem de tentanta ... :lol:
anyway, singura chestie care m-a dat inapoi a fost faptul ca in eventualitatea unui gol marcat de "MUTU-COCAINA" as fi trai un climax al ridicolului, isterizandu-ma singur ...si... ce sens are o fericire daca n-ai cu cine s-o imparti...? -:
HAI ROMANIKA !!!
Pitbull
17 Jun 2008, 18:58
Pe cât cä SIGUR facem una din trei?
- Sau îi batem pe olandeji.
- Sau ne bat olandejii.
- Sau facem egal-egal.
silver_boy
17 Jun 2008, 22:40
singurul lucru de care imi pare rau nu e ca am luat bataie ci ca n-am jucat fotbal: am dormit...joc plat, lipsit de imaginatzie
ata ete
italienii merg mai departe, vb. lu hans : "normal !"
am pierdut si pariu lol
Pitbull
17 Jun 2008, 22:41
ne bat olandejii.
Am zis io?
Gata, hai acasä
Adio topicuri de trei lulele.
Asta e ... cat sa mai dureze cu miloaga.Tu`i mama masii de treaba.I`am pupat in cur prea mult si ne`am facut de ras exact la final.
Adio topicuri de trei lulele.
Pai se pare ca nu mai sunt topicuri de nici un fel.A nimerit`o bine ala de zicea zilele trecute ca forumul e mort ...
Pitbull
18 Jun 2008, 01:02
Mort pe dracu', tu esti putin mai nou, nu stii, da-n fieare vara lancezeste. In toamna isi da drumul iar.
herbert
18 Jun 2008, 02:08
sa revenim on topic!
cei care n-au descoperit ca fotbalul e un joc foarte serios al acestei lumi, sa vorbeasca, eventual, despre stilistica filmelor lui Sergiu N. si G. Saizescu...
sunt profund si multilateral dezamagit dupa meciul cu Olanda...
inteleg ca poti juca mediocru un meci-doua, dar meriti tot dispretul daca ai intotdeauna aspiratii mediocre si schimonosesti fotbalul, facand antijoc – pandind, trisand, milogindu-te...
selectionata Romaniei in formula Piturca are (a avut) aspiratii mediocre.
in mod normal, dupa acest esec si dupa aceasta prestatie rusinoasa, Victor Piturca trebuie trimis la plimbare. un nou antrenor, de preferat unul strain, va trebui sa construiasca o noua echipa si sa redescopere bucuria si frumusetea fotbalului pentru romani…
Nu cred ca Piturca e de vina,jucatorii sunt de vina.Pai cand Olanda iti lasa ocazia sa le dai gol,ratand intentionat,si tu stai si te joci cu mingea si o degajezi aiurea meriti sa te duci acasa si nici nu mai conteaza ca ai facut egal cu Franta si Italia.In afara de Lobont,Chivu,Mutu,Goian si Radoi toti jucatorii au fost pe teren la acest campionat numai ca sa aiba echipa 11 jucatori.
Supastar
18 Jun 2008, 11:36
s-o terminat si maimutareala cu romania, hai sa discutam serios:
cine castiga euro2008?
Olanda Italia Germania Portugalia :lol:
Pashpix
18 Jun 2008, 14:56
SPANIA
ricutza
18 Jun 2008, 18:47
Nu cred ca Piturca e de vina,jucatorii sunt de vina.Pai cand Olanda iti lasa ocazia sa le dai gol,ratand intentionat,si tu stai si te joci cu mingea si o degajezi aiurea meriti sa te duci acasa si nici nu mai conteaza ca ai facut egal cu Franta si Italia.In afara de Lobont,Chivu,Mutu,Goian si Radoi toti jucatorii au fost pe teren la acest campionat numai ca sa aiba echipa 11 jucatori.
exact asta mi s-a parut si mie...n-a fost nici vina lui piturca si nici a lui Mutu ca n-a bagat mingea in poarta la penalty-ul cu Italia...
e vina papagalilor care nu s-au intalnit nici macar o data cu mingea...cum e posibil asa ceva? jumate din echipa (si nu zic de aia de pe banca), nu au facut nimic!..stateau sa vada cum trece mingea pe langa ei...ooops, mutu n-are cui sa-i paseze, ooops Banel iar trimite o torpila, ooops iar primim gol....soarta e de vina!franta ca n-a bagat doua goluri, romania ca a picat intr-o grupa atat de proasta, si in general tot ce s-a intamplat rau de cand ne-au cucerit romanii....dar nici vorba sa fim noi responsabili ca nu ne miscam picioarele...
astia au tot aratat cine a alergat cel mai mult...eu eram curioasa sa vad ciferele tuturor celor de pe teren...ne mandrim ca banel face 12 km dar toata apararea noastra cred ca n-a aleargat nici 2 km...si asta impreuna...
m-am enervat crunt...si s-au calificat si italienii aia imputiti...
Pitbull
18 Jun 2008, 18:59
Apropo, la pauzä am avut un schimb de SMS-uri cu Gigi Gorgonzola (cf. userului ei de pe Cinemagia), care-i olandezä, si care mi-a spus: "It was the meaning to take RO with us, but they need to start to play NOW. This is our fucking B-team!!" si: "They may win from my part too, we are already through but now they need to play first."
Neuptolem
18 Jun 2008, 22:35
s-o terminat si maimutareala cu romania, hai sa discutam serios:
cine castiga euro2008?
Fan Portugal dar Olanda este cu un cap peste toate (peste altele cu doua). Olanda poate pierde numai daca "prinde" un meci prost cum am prins noi cu ei...desi s-a vazut neputinta, tactica de conopida, mentalitate de un leu, consider si tind sa cred ca meciul a fost un accident, dar un accident fatal, la un turneu final nu prea iti poti permite sa ai accidente si mai ales in meciuri decisive. Ati vazut Italia? "Cum??? Suntem condusi?!? Ce mama dracului, hai pe ei!" Pac! 1-1! Apoi, Franta, marea Franta (o Franta melancolica, molcolma si plictisita sa tot castige, ti se mai satura si de atatea cupe. Henry ar trebui sa primeasca titlul de cel mai prost jucator de la acest turneu.. sa se mai scuture de ghete de aur), Italia avea nevoie de victorie si isi castiga victoria: "Norocul surade celor viteji" no?, simplu, direct, hotarat, fara tresariri, bazbaldacuri, ezitari si smiorcaieli (ma refer la cele de pe teren).
Oricum, ramanem cu golul lui Mutu, un gol pe care eu il consider de calibrul unui star international, gen England-Shearer, Owen sau Italy- Inzaghi. Interesant, de marca Mutu din penalty, ghiceam iar scoru', si frate cand am aflat a doua zi ca era minutul '82! Castigam, pupam sferturile acum. Am trait meciul cu Italia la cote infernale, nici nu stiu cand a trecut timpul dintre primele goluri si penalty. Cu Olanda aveam doua variante de scoruri, una optimista si alta pesimista, cea optimista era 2-0 pt Romania, cea pesimista, invers. Fireste, ca m-am dat optimist.. am fost si eu pt prima data in viata mea la o terasa, sa simt meciul alaturi de urangutanii meseriasi (aveam programat sfertul cu Spania la alta terasa, semifinala la un ecran in aer liber, etc., planuri marete)...dupa golul Olandei, mi-am platit berea si am plecat, convins in procent de 95% ca nu mai avem nicio sansa.
SPANIA
Subtirei, ii bateam si noi. De asta mi-e necaz, o victorie cu Olanda ne-ar fi propulsat in semifinala, acolo unde-am fi intalnit tot Olanda..poate ca e mai bine asa...imi amintesc de sfertul Olanda-Iugoslavia 6-1, din 2000 parca...si echipa aia era mai slaba ca cea de azi.
Olanda e...Olanda, cum se spune? Nu am avzut in viata mea Pasatori ca astia, pariez ca de mici, de la 5 ani sunt pusi sa paseze intr-una, si dai si paseaza, paseaza, paseaza, ani dupa ani, ei paseaza. La noi? Il vede profu' de sport pe unu' bunicel dintr-a saptea: "Ia vino ma-'ncoa. Bah! Tu stii fotbal, bah!" Sau pusti de microbisti care cu ceva tehnica la driblat (nimic in afara de asta, constitutie zero, abilitati fizice zero, altruism, joc aerian, inteligenta, mentalitate, nul pe linie) sunt dati la fotbal, ca asa e moda, si asa se fac banii, asa vin si pitzipoancele, mertzanul, Salam de Bronz, futomodele remuite, etc.
Nu poti sa faci fata unui turneu de o asemenea anvergura cu aceleasi scheme mioritice...mentalitatea asta nu va disparea in urmatorii 10 ani. Antrenor strain la noi??? Niciodata! Psiholog la nationala??? CE E ALA? DA DE CE?
In 1994 rula o reclama la televizoarele alea in culori, nou aparute, Megavision, era ceva de genu': "Pana la CM din 2022". Eu nu cred ca vom face vreo isprava pana atunci. Si sunt optimist.
Olanda poate pierde numai daca "prinde" un meci prost cum am prins noi cu ei...
Olanda a jucat slab fiind dispusa sa ne lase sa dam noi gol,nu au facut ei meci prost.Am fost noi prosti si si`au dat si ei seama de asta tocmai de aceea s`au hotarat sa dea tot ei niste goluri sa nu`si dezamageasca suporterii.
SPANIA
Subtirei, ii bateam si noi.
Cu siguranta nu :)
silver_boy
19 Jun 2008, 13:42
de cand cu "somnul cel de moarte" al nationalei au aparut cateva articole scrise apasat si responsabil (cum e - de pilda - cel al lui TRU din Cotidianul) sau cel de fata (admirabil) scris de CTP in stilul lui bolovanos si apodictic...
ªuturi din gurã
de Cristian Tudor POPESCU | 19 IUNIE 2008
Joia trecutã, în emisiunea „Cap ºi Pajurã”, am spus la un moment dat cã nu pricep ºi nu mã înscriu în corul lãudãtorilor echipei naþionale pentru noul stil în care urlã „Deºteaptã-te române!” înainte de meci. Tricolorii erau atunci pe cai mari dupã egalul cu Franþa, aveau toate perspectivele de calificare deschise, aºa cã am primit tot felul de reacþii, de la înjurãturi ºi blesteme, pânã la nedumeriri amicale: „Ce-ai, domne cu Deºteaptã-te române! Vrei ºi tu alt imn, ca Gigi Becali?”
N-aveam ºi n-am nimic cu „Deºteaptã-te române!”. Cred cã e foarte bun, cum foarte bun ca imn naþional poate fi ºi „Somnoroase pãsãrele” de Mihai Eminescu. Nu cred cã aceia care îl murmurã, îl rostesc în ºoaptã sau îl cântã în gând sunt mai puþin patrioþi decât cei care îl zbiarã cu ochii holbaþi ºi gura pânã la urechi, a la Chivu. În Piaþa Constituþiei, când Olanda ne-a dat primul gol, un grup de suporteri a acuzat un alt grup cã nu strigã destul de tare ca sã susþinã Naþionala, drept care au sãrit la o bãtaie soldatã cu spitalizãri. La meciul România–Iugoslavia (4-6) din 1977 de pe Ghencea, eram în tribunã un grup compact de suporteri veniþi din Balta Albã.
Înainte de a începe meciul, îºi face loc un detaºament de inºi drapaþi în tricolor, înarmaþi cu goarne, cu tobe, cu cârâitori, conduºi de un activisto-securist la costum ºi cravatã. „Eliberaþi zona, aici stã galeria”, ne comunicã dulapul îmbrãcat. „Pãi, de ce, domne, noi ce suntem, nu suntem galerie?”, zice Auricã, liderul nostru. „Vezi-þi de treabã, mã bãiatu, ãºtia sunt oficiali, strigã tare ºi strigã tot timpul”. La care Auricã se întoarce spre noi: „Da? Ia fii atent!” Am strigat ºi am cântat ca nebunii vreo zece minute, am scuturat tãlãngile pânã când tovarãºul a cedat nervos ºi ºi-a mutat trupa ceva mai încolo, uitându-se la noi ca prin luneta puºtii.
Hãulirea lui „Deºteaptã-te române!”, conceputã, am înþeles, de tovarãºi de la FRF, a creat înaintea meciului cu Olanda o ameþealã dulce. Dacã fotbaliºtii noºtri sunt atât de buni români, musai ca elanul nostru patriotic sã-i dea peste cap pe batavii ghiftuiþi cu puncte.
Pronosticuri entuziaste, optimism buimac, peste tot portocale strivite sub crampoane – România ºi-a injectat halucinogenul victoriei care vine de la sine. Antijocul constipat fãcut cu o Franþã bãtrânã ºi obositã, egalul în compania unei Italii clar mai puternice decât noi, dar dezavantajatã la fel de clar de arbitraj, au fost deghizate în triumfuri. Aceastã atmosferã de autoamãgire se transformã inevitabil, îndatã ce se încheie intonarea imnurilor ºi fluierã arbitrul, în crispare, în fricã, îþi blocheazã muºchii ºi creierul: „Bãi, totuºi noi jucãm acum cu cãlãii ãºtia de olandezi...” Rezultatul? Chivu-Pavarotti s-a fãcut remarcat prin pase iscusite la adversar sau în lobodã ºi o loviturã liberã la poarta Olandei degajatã precis în tribunã. Bãnel-Bocelli alergând legat la ochi pãrea cã joacã fotbal cu mingea ovalã de rugby, îþi venea sã-i dai voie sã o ia odatã în braþe ºi sã fugã cu ea. Cociº arãta ca o gãinã cu capul tãiat zburãtãcind pe pajiºtile Elveþiei, Daniel Niculae, un cãluºar dezmembrat...
În afarã de Mutu ºi Lobonþ, singurii care s-au miºcat ca niºte jucãtori europeni profesioniºti, naþionala României a fost o echipã de guriºti. Cântatul ºi strigatul e treaba suporterilor – care au ºi fãcut-o foarte bine. Dacã e nevoie, îl chemãm pe Costel Busuioc sã cânte „Deºteaptã-te române!” ca sã ne ia cu fiori. Pe mine, unul, nu mã deranjeazã dacã fotbaliºtii tricolori vor tãcea chitic la imn ºi pe urmã îºi vor spulbera adversarii.
Înainte de a fi bun român, trebuie sã fii bun la ceva.
Rahat. Imnul trebuie cantat pentru a te mobiliza, nu pentru a arata ca esti bun patriot, prin urmare nu conteaza versurile, melodia etc. Ganditi-va la rugbistii neozeelandezi. Si inca o chestie pentru toti cei care critica nationala: cati dintre ei sunt cu adevarat la un nivel inalt in profesia lor? Nu inteleg cum toti pretind unor oameni sa faca marea cu sarea, sa fie printre cei mai buni din lume, ei insisi fiind mediocritati. Avem politicieni de rahat, cineasti de rahat, ziaristi de rahat; de ce nationala de fotbal trebuie sa straluceasca?
silver_boy
20 Jun 2008, 01:22
iti spun eu de ce Bogie: pentru ca niciuna dintre profesiile enumerate de dumneata nu se bucura de atata prestigiu, de atatea satisfactii materiale ( scoatem politicienii din ecuatie )de atata mediatizare internationala, in fond, de atata celebritate precum meseria de fotbalist...
cati dintre olandezi, francezi sau italieni crezi ca au auzit de Cartarescu sau de Caranfil? Te asigur insa ca de Mutu si Hagi stiu cam toti...( a nu se intelege ca fac apologia fotbalului in detrimentul culturii) dar asta e realitatea si cu ea operam...
...fotbalul nu mai e demult un simplu joc...e un fenomen fabulos (mediatic, economic, cultural chiar) care angreneaza forte colosale schimba destine si scrie istorie... e indecent cand vii dintr-o tara de rahat, unde se castiga de rahat, unde traiul e de rahat ( si unde tu, providential sau nu, ai avut sansa sa practici o meserie cosmopolita, neverosimil de plina platita ( fiecare jucator de la nationala a castigat 4000 de euro pe zi, plus motivatiile financiare - eminamente ametitoare - in caz de calificare, asta fara a mai aminti de salariile de la formatiile de club) sa reprezinti simbolic toate frustrarile natzionaliste, existentialiste, ale natziei (sa fi constient de asta) si tu...sa dormi pe teren, sa te misti abulic si lipsit de vointa...
lipsa de atitudine (nu infrangerea) e tot ce le reprosez, eu, ca suporter, tricolorilor...si nici logica asta fatalista nu mi-e pe plac: din moment ce toate (celelalte) meserii sunt mediocre, de ce as incerca sa excelez in cea pe care-o practic...
pai de-aia fotbalist imbuibat, pt. ca dumneata castigi cat 10 directori de banca si cat 1000 de salahori, reprezinti o natzie si ai o meserie de zeu ...alearga f. mortziimatii, joaca, fa-ma sa te iubesc si atunci cand pierzi :lol:
illotempore2002
20 Jun 2008, 09:24
Silver, sa te misti abulic si lipsit de vointa e acelasi lucru pleonastic adica
:)
Pitbull
20 Jun 2008, 11:33
Illo, nu fi deconstructivistä. :D
illotempore2002
20 Jun 2008, 12:04
ma scuzati stimatilor.... aici e lectia de fotbal nu de gramatica
ricutza
20 Jun 2008, 12:07
dar ce ziceti de surpriza de aseara? Germania-Portugalia 3-2...
cum vine asta avand in vedere ca la ultimul meci al portugaliei au lipsist 8 titulari (care au fost odihniti pt partida de aseara), tratament de care Germania n-a beneficiat...
si oare de ce s-au gandit ei sa dea mai dea un gol in minutul 62 desi aveau 2-1?
europe_east
20 Jun 2008, 13:51
desi nu ma pricep, as zice ca fost un meci bun, nemtii au jucat ff bine.
eu nu mai tin cu portughezii de la world cup, cand au avut acel meci in care au faultat cat s-a putut... plus faza cu ronaldo aseara a fost de tot rasul (cand si-a adus aminte ca stai, ca daca esti pe jos tre' sa incepi sa urli un pic... :w00t: )
silver_boy
20 Jun 2008, 14:29
...illo, (cata prezenta de spirit)...abulic mai inseamna si inert
nea pitbull-bre (hopa-tropa si matale) cititor si fun Derrida cum te stiu, cand matale ai redus fotbalul (golindul de toate atributele lui constitutive, de reguli, etc) la o bashica dupa care alearga niste tampitzi, ai folosit un procedeu care poate fi pus si in termenii de-constructiei prin simplul fapt ca l-ai privat de conceptele lui "universale". Stiu ca nu te satisface raspunsul dar pe matale, oricum, nu te mai satisface nimic de la o vreme...
apropo de eficienta Germaniei circula o butada...
cica Fotbalul e un sport COLECTIV unde doua echipe adverse se intalnesc iar la sfarsit castiga Germania -;
Mi-a placut Portugalia, au jucat deschis, "angajat", prefer oricand fotbalul lor creativ in detrimentul schemelor geometric-rigide practicate de nemtzi
europa@ nici mie nu imi plac muierismele jucatorilor...ma distreaza teribil cand adversarii nu-i ating deloc si ei tzipa ca niste injunghiati si cad teatral...-;
Pitbull
20 Jun 2008, 14:35
Nope, doar unele lucruri nu mä satisfac. Ignoranta e unul dintre ele. E mai rusinos sä fortezi penibil explicatii despre cuvinte cärora nu le cunosti sensul, decât sä întrebi onest: "Ce înseamnä deconstructivism?" Pânä si Piron Pitrea (Doru Antonesei) era cinstit si la întrebarea lui Toni Grecu: "Dumneata stii ce înseamnä eufemistic?" räspundea: "Nu, da' sunä bine..." :shock: (DIVERTIS, "Marea urnire", noiembrie 1996)
Apropo, nu-s "fun Derrida" (cel putin cred cä nu sunt... expesia e atât de ilogicä, încât nu-s sigur c-am ghicit-o bine...)
illotempore2002
20 Jun 2008, 14:38
poate s-a extins in mod profan sensul lui abulic si la inert, dar abulia este o patologie (exista hiperbulie cum exista si hipobulie)si se refera strict la lipsa de vointza ....acuma dat fiind ca se asociaza cu catatonia, da, poti sa-i zici si inert....tot pe-acolo.... :D
si acum, play football please
illotempore2002
20 Jun 2008, 15:21
...illo, (cata prezenta de spirit)...abulic mai inseamna si inert
nea pitbull-bre (hopa-tropa si matale) cititor si fun Derrida cum te stiu, cand matale ai redus fotbalul (golindul de toate atributele lui constitutive, de reguli, etc) la o bashica dupa care alearga niste tampitzi, ai folosit un procedeu care poate fi pus si in termenii de-constructiei prin simplul fapt ca l-ai privat de conceptele lui "universale". Stiu ca nu te satisface raspunsul dar pe matale, oricum, nu te mai satisface nimic de la o vreme...
apropo de eficienta Germaniei circula o butada...
cica Fotbalul e un sport COLECTIV unde doua echipe adverse se intalnesc iar la sfarsit castiga Germania -;
Mi-a placut Portugalia, au jucat deschis, "angajat", prefer oricand fotbalul lor creativ in detrimentul schemelor geometric-rigide practicate de nemtzi
europa@ nici mie nu imi plac muierismele jucatorilor...ma distreaza teribil cand adversarii nu-i ating deloc si ei tzipa ca niste injunghiati si cad teatral...-;
si eu cred ca fotbalu e un sport cu o basica dupa care alearga niste tampiti :D si asta poate fi demonstrat simplu prin calcularea mediei IQ-ului fotbalistilor care in mod cert nu depaseste 75.... :D
un sport jucat de niste prosti e un sport pt nivelul lor
ha!
StefanDo
20 Jun 2008, 15:39
aduceti rosiile si ouale clocite
Supastar
20 Jun 2008, 16:08
mda... deci mai nou illotempore este de necontrazis si pitbull vorbeste k marx
HAI ROMANIA!!!
illotempore2002
20 Jun 2008, 16:16
hai ca vroiam si eu sa va necajesc poate poate s-o lansa vreo disputa ca ma omoara plictisul....bine, cred in continuare ca fotablul e un sport jenant...
hellsteed
20 Jun 2008, 19:50
e un sport care necesita cel mai bun timp de reactie.... si imaginatie... pe care se pare ca unii nu il au.... si inca ceva... nu confundati sportul cu oamenii care il practica.... fotbalul e frumos... poate prea mediatizat... dar asa e cu tot ce se vinde bine... fotbalul e ca sexul...
P.S: Stiu despre ce vorbesc... am jucat fotbal la juniori...
Hai sa vb despre alte sporturi care nu sunt practicate de oameni prosti... si va spun ca si sahistii sunt prosti ... toate lumea e proasta in felul ei..
eu va declar prosti pe toti care vreti sa aveti o parere in orice. stati in banca voastra.
Asa m-am suparat.
Fotbalul inseamna bani,nu mai inseamna pasiune si sclipiri de geniu ca altadata.
europe_east
20 Jun 2008, 23:36
cum se pierde un meci.......... :( tineam cu croatii, evident.......
illotempore2002
20 Jun 2008, 23:58
e un sport care necesita cel mai bun timp de reactie.... si imaginatie... pe care se pare ca unii nu il au.... si inca ceva... nu confundati sportul cu oamenii care il practica.... fotbalul e frumos... poate prea mediatizat... dar asa e cu tot ce se vinde bine... fotbalul e ca sexul...
P.S: Stiu despre ce vorbesc... am jucat fotbal la juniori...
Hai sa vb despre alte sporturi care nu sunt practicate de oameni prosti... si va spun ca si sahistii sunt prosti ... toate lumea e proasta in felul ei..
eu va declar prosti pe toti care vreti sa aveti o parere in orice. stati in banca voastra.
Asa m-am suparat.
din pacate orice ai face si ai zice fotbalistii tot prosti sunt
ce sa-i faci, asta0i viata, te obisnuiesti tu, te maturizezi si accepti kestia asta
nu e greu!
si ba da, sportul se sonfunda cu oamenii care il practica asa cum un film se contopeste cu regizorul lui
silver_boy
21 Jun 2008, 01:23
Turcia-Croatia, poate, cel mai frumos meci vazut pana acum la Euro2008
Joc in viteza, imaginativ, efort, angajament,rasturnari de situatie, si - peste toate- dorinta autentica de a invinge...(nea Pitzi, Mutu & comp. s-aude?)
am tinut cu turcii (reminiscente de pe vremea cand Hagi juca la Galata)
Croatii au pierdut onorabil si raman in continuare o natzionala de temut pt. orice adversar...
(posibila) lectie a serii: sa nu renunti, sa te bati, sa speri,sa crezi, sa joci, pana in ultima clipa...
cat despre fotbal ca receptacul al prostiei, am dat peste articolul asta publicat in EVZ la inceputul anului...merita citit
Fotbalul e pentru oameni destepti
Nume sonore din lumea culturala romaneasca au batut mingea inainte sa ajunga intelectuali remarcabili.
Inainte sa fie "oameni mari", au fost oameni mici. Copii. Au jucat fotbal pe maidane, printre blocuri, lovind aripi de Dacie si geamuri de garsoniere, au "tinut duble" in lift, au mers pe stadioane, au scuipat seminte, au injurat, au pus pasiune. Cativa s-au avantat chiar pe gazon, printre profesionisti. Alergau pe lungul si pe latul terenului, in sus si in jos. Erau si ei unde era mingea.
Daca nu le-a placut fotbalul si au stat ascunsi in spatele cartilor, i-au iubit substanta. Fotbalitatea. S-au indragostit de echipe care le-au ghidat viata si cand au devenit actori importanti, regizori geniali sau robi ai literelor frumoase. Ascultati aici povesti!
"GOAL"-UL LUI IURES
"Confruntarea a doua triburi"
In urma cu trei ani, Marcel Iures a facut parte din distributia filmului "Goal", jucand rolul lui Erik Dornhelm, antrenorul echipei de fotbal Newcastle United. Romanul a fost asemanat cu Arsene Wenger, dupa prestatia din film. "Nu l-am studiat, a fost o intamplare". La un party, dupa terminarea filmarilor, a luat contact cu lumea buna a fotbalului.
"Am nimerit la masa langa Sven Goran Eriksson si Raul Gonzalez. A fost o dicutie amicala, am vorbit despre Harry Potter", isi aminteste Iures. In urma acestei experiente, actorul si-a dat seama ca fotbalul este un domeniu despre care toata lumea crede ca se pricepe, insa adevarul este in alta parte. "Fotbalul iti da niste emotii puternice. Este ca in confruntarea a doua triburi, iar cine castiga este pe culmile euforiei", spune el.
Pune suflet, cum sa nu? "Am tinut cu Universitatea Craiova. Acum tin cu echipa nationala". Iures are favoriti printre tricolori: Razvan Rat, Cristi Chivu, Dani Coman, Adrian Mutu. "Cred ca este o vorba de o simpatie reciproca. I-am invitat la teatru". Marcel Iures este convins ca fotbalistii citesc mai mult decat ne imaginam noi: "Citesc istorie si literatura!".
DUPA 20 DE ANI...
Cartarescu si nostalgia fotbalului
Cel mai citit scriitor roman contemporan si-a trait tineretea la o aruncatura de bat de stadionul Dinamo. "In copilarie mergeam cu tata o data la doua saptamani in "Groapa". Mi-a ramas pe retina imaginea spectatorilor care aratau toti la fel: in camasi albe si pantaloni negri. Nici cei din iarba nu aveau stralucirea de azi. Era ca intr-o imagine de arhiva. Asta se intampla in anii ‘60 pe stadioanele dintr-un Bucuresti muncitoresc si mohorat".
Pentru ca n-a fost "un jucator" in copilarie, Mircea Cartarescu era intotdeauna ales ultimul, atunci cand se faceau echipele pe maidan. "Ma puneau in poarta, unde nu ma descurcam prea bine si ma injurau, dar imi placea jocul. Asa cum spunea si amicul meu Cristian Teodorescu, la fotbal se cunoaste caracterul omului".
De 20 de ani, Mircea Cartarescu a fost purtat de viata undeva, departe de fotbal. "Imi displace formula de "caine rosu". Mi se pare o imagine urata si fara sens". Nici dinamovistii nu l-au trecut in cartea de aur a suporterilor. Dupa 20 de ani, e normal sa nu-l mai recunoasca.
AMINTIRILE UNUI SCRIITOR
"Daca bateam la fotbal, luam bataie"
Florin Lazarescu este unul dintre cei mai premiati tineri prozatori. Cu romanul sau "Trimisul nostru special" a facut furori in strainatate. Se recomanda "microbist inrait, stelist inflacarat si polist iesean de zi cu zi".
Din dragoste pentru Poli, a sfidat o ploaie mizerabila, la un meci cu Dinamo. Toti spectatorii de la peluza plecasera. Doar domnul Lazarescu si sotia sa au ramas pana la sfarsit. A doua zi s-a vazut la televizor, pe toate posturile: "Ne dadeau doar pe noi, doi oameni cantand in ploaie, la peluza". II place atmosfera din Copou, pentru ca "e asa resemnata... Nimeni nu spera prea mult. Se lasa uneori si linistea. Se mai trezeste cate unul ca vede vreun cunoscut: "Bai, Mitica, si vinu’ asela cand il dai?". Lumea isi vede de-ale ei".
Scriitorul e copil crescut la tara. Si-a "cioplit" picioarele la Poiana Popesti, echipa care l-a dat fotbalului mare pe arbitrul Anton Helesteanu. Nu era usor sa joci la Poiana.
"N-aveai decat doua variante: ori bateai la fotbal si luai bataie la bataie, ori luai bataie la fotbal si scapai nebatut. Cam asta era". Cea mai draga amintire din viata sa de suporter: noaptea de dupa finala Cupei Campionilor Europeni, din 1986. "Am stat toata noaptea de vorba cu tata. Eram fericiti...". Florin inca viseaza ca va deveni o extrema dreapta celebra, desi are deja 33 de ani si o cariera literara glorioasa in fata.
PE MARILE ECRANE
Regizorul Cristi Puiu a luat "fete incrancenate" din galeria Stelei
"Am tinut cu Dinamo pana la 10 ani, cand mi-a cazut in mana o carte, "Glasul rotilor de tren", de Ioan Chirila. M-a fascinat chiar daca in anul ala, 1977, Rapid retrogradase in "B"". Regizorul Cristi Puiu a iubit fotbalul din carti, dar a ramas dezgustat de atmosfera din tribune. "Am fost de trei ori pe stadion. Mi s-a parut oribil, oamenii aia sunt niste primitivi". Interesul de serviciu l-a obligat pe Cristi sa mearga la un banal Steaua - Astra, cu ceva ani in urma: "Am luat niste oameni din galeria Stelei pentru a juca in filmul lui Pintilie, "Dupa-amiaza unui tortionar"
. Aveam nevoie de niste fete incrancenate". Regizorul peliculei "Moartea domnului Lazarescu" n-ar refuza sa faca un film despre fotbal, dar il incanta mai mult ideea unui lung-metraj care sa prezinte "povestea suporterului unei echipe de hochei pe iarba.... Ma intereseaza mecanismul care-l face pe un individ sa tina cu o echipa anonima dintr-un sport anonim."
ZBUCIUM HAMLETIAN
Florin Iaru: "Eu tin cu Dinamo... si mi-e rusine"
Poetul Florin Iaru tine cu Dinamo pentru ca s-a indragostit de tricourile albe ale "cainilor". "Ce vreti? Aveam trei ani. Tin cu Dinamo, dar mi-e rusine, asa sa scrieti acolo. Toata viata am fost intr-un razboi moral cu pasiunea asta a mea", marturiseste Iaru. Poetul nu-si iarta nicio tristete.
Returul semifinalei Cupei Campionilor Europeni din 1984, Dinamo - Liverpool, l-a vazut la Galati, la un televizor alb-negru. "Ploua. La final am chiuit, am baut vodca si bere si am fost foarte tristi. Aveam 30 de ani." Iaru a jucat fotbal si handbal in copilarie, fiind portar: "M-am lasat, fiindca eram miop si nu mai vedeam mingea. La handbal era mai usor, era terenul mic, dar la fotbal...".
Daca ar fi pus in situatia de a oferi o carte unui fotbalist, i-ar da ""O mie si una de nopti". E o carte despre bucurii si intristari, despre hoti iscusiti, asa cum sunt fotbalistii cand vor". Florin Iaru spune ca in presa de sport nu-i plac "tatele care apar peste tot si ocupa locul unor sporturi neglijate, precum tenisul de masa. Tatele nu sunt sport!".
CARIERA
Stelian Tanase a fost inter dreapta
Scriitor, eseist, istoric, politolog, publicist, analist politic, spuneti-i cum vreti. Aici, Stelian Tanase e fotbalist, pentru ca in copilarie a jucat fotbal la "Viitorul". "Am fost inter dreapta, un post care acum nu mai exista, un fel de mijlocas. Marcam de multe ori. Inainte de ‘89, fotbalul era un sport de amarati. Speram ca putem sa iesim din mediocritate. Era singura cale de a deveni celebri prin mijloace curate, fara sa intram in mizerii".
Tanarul Tanase a tinut cu Progresul din spirit de fronda. "Am fost mereu de partea celor slabi. Dupa ce spiritul Progresului a inceput sa moara, am devenit fan al Rapidului". Scriitorul Stelian Tanase ar scrie romane despre Dobrin si Dumitrache: "Sunt o multime de destine tragice, care nu au fost aprofundate".
ps. nu stiu altii cum sunt (vorba lu Creanga) dar eu nu m-am simtit cu adevarat fericit decat in patru ipostaze...
in iubire, citind, scriind, si jucand fotbal
well, maine Olanda-Rusia, tin cu rusii - ca-s mai slabi-; ) -
silver_boy
21 Jun 2008, 22:36
rusii frate, cu tupeu -;) (se-aude, se vede, nea pitzi?)
silver_boy
21 Jun 2008, 23:24
STALINGRAD
Da ... dupa turci vin si rusii ca o surpriza,ii trimit acasa pe olandezi si parca e si mai rusinos cum am plecat noi acasa.Si`au dat sufletul pe teren si au reusit sa dea 2 goluri in prelungiri.
europe_east
21 Jun 2008, 23:49
plictisitor mi s-a parut tot meciul, mai putin ultimele 15 minute...
Eu imi dau seama ca fotbalul romanesc are nevoie de cat mai multi antrenori straini.
Pe langa Craiova si Timisoara, Rapidul si Otopeni si-au adus tacticieni din civilizatia fotbalistica (si CFR Cj a facut o miscare desteapta aducand un antrenor secund, veteran pe bancile din Serie A) si sper sa impuna un stil cat mai axat pe joc. Noi suntem atrofiati la capitolul tactica, mentalitate, atitudine. Fotbalul nu poate fi practicat ca un sport crispat, cu gandul inca din minutul 1 sa se termine cat mai repede meciul.
Iar rusii, spre disperarea pateticului de SHerbet, kiar sunt filosofi ai fotbalului, nu degeaba au castigat doua cupe UEFA in ultimii 4 ani si acum sunt in semifinale.
PS:
jeez. unii kiar nu au jena sa faca declaratii penibile.
Eu am prins doar prelungirile dar am admirat cum au luptat rusii pe teren si au reusit sa castige.Probabil olandezii se bazau pe 11 metri asa ca au pierdut pe mana lor.Fotbalul romanesc e asa cum e din mai multe cauze si nu neaparat a jucatorilor si a antrenorilor.La noi conteaza banii nu conteaza performanta.Si nu cred ca vom scapa asa usor de aceasta mentalitate.
europe_east
22 Jun 2008, 00:58
Eu imi dau seama ca fotbalul romanesc are nevoie de cat mai multi antrenori straini.
Pe langa Craiova si Timisoara, Rapidul si Otopeni si-au adus tacticieni din civilizatia fotbalistica (si CFR Cj a facut o miscare desteapta aducand un antrenor secund, veteran pe bancile din Serie A) si sper sa impuna un stil cat mai axat pe joc. Noi suntem atrofiati la capitolul tactica, mentalitate, atitudine. Fotbalul nu poate fi practicat ca un sport crispat, cu gandul inca din minutul 1 sa se termine cat mai repede meciul.
Iar rusii, spre disperarea pateticului de SHerbet, kiar sunt filosofi ai fotbalului, nu degeaba au castigat doua cupe UEFA in ultimii 4 ani si acum sunt in semifinale.
PS:
jeez. unii kiar nu au jena sa faca declaratii penibile.
unii chiar nu au jena sa arate cat sunt de prosti.
unii chiar nu au jena sa arate cat sunt de prosti.
ejti de divizia D la nivelul aprecierilor. abtine-te!
herbert
22 Jun 2008, 02:40
Am cateva restante, asa ca iata o postare mai lunga…
Germania-Portugalia
Meci frumos, cu accente dramatice, intre doua echipe de clasa, dar cu stiluri diferite. Portughezii au o tehnica superioara si improvizeaza pana isi ametesc adversarul (vezi Cristiano Ronaldo, Deco, Nani); nemtii – sunt puternici si rezistenti (Metzelder, Mertesacker si acest Ballack, in mare forma, care uneori pare ca danseaza pe teren…). Lusitanii au jucat mai frumos, iar nemtii au marcat goluri si se califica in semifinala. Inca o data portughezii demonstreaza ca nu au suficienta forta pentru un turneu final.
Croatia-Turcia
Un meci plicticos intre croati si turci, dar cu un final halucinant. O noua – a treia!, dupa meciurile cu Elvetia si Cehia – minune a turcilor la acest turneu, care sunt niste adevarati luptatori (cei care au iesit pe teren timorati si dinainte invinsi – ma gandesc la romanasii nostri - , ar trebui sa invete din „thrillerul turcesc”).
Rusia-Olanda
Grefa olandeza face din Rusia, iata, o putere fotbalistica de respectat. Europenii sunt obligati sa invete sa rosteasca corect nume ca Arshavin, Pavlyuchenko, Kolodin…, care, probabil, vor fi cumparati pe sume fabuloase de cele mai mari cluburi europene…
Incepe sa fie extrem de interesant. Sunt curios sa vad daca rusii il vor contrazice si pe Pele, care a spus ca Rusia, tara nordica, va castiga campionatul mondial de fotbal atunci cand si Brazilia va castiga campionatul mondial de hochei pe gheata. Memorabila expresia lui Pele, dar ea este amenintata de globalizare (antrenori-globetrotteri si fotbalisti naturalizati), de… incalzirea globala si de miliardele lui Abramovici (de fapt, ale KGB-ului...).
europe_east
22 Jun 2008, 10:27
ejti de divizia D la nivelul aprecierilor. abtine-te!
as if i'd give a shit despre ce crezi tu. 'abtine-te' sa-ti repeti tie insuti, inainte sa scrii ceva, orice.
cat despre meciul de aseara, eu chiar m-am plictisit pana la al doilea gol. si amicii in a caror companie eram, la fel. nu cred ca-mi trebuie doctorat ca sa imi dau cu parerea. de altfel, prima chestie pe care am zis-o pe acest topic a fost "desi nu ma pricep...". so, there.
as if i'd give a shit despre ce crezi tu. 'abtine-te' sa-ti repeti tie insuti, inainte sa scrii ceva, orice.
cat despre meciul de aseara, eu chiar m-am plictisit pana la al doilea gol. si amicii in a caror companie eram, la fel. nu cred ca-mi trebuie doctorat ca sa imi dau cu parerea. de altfel, prima chestie pe care am zis-o pe acest topic a fost "desi nu ma pricep...". so, there.
ai o atitudine absolut tembela. nu e de mirare ca nici nu poti avea opinii personale si mereu cauti sa ti le certifice altii.
daca Olanda-Rusia ti s-a parut plictisitor, tie si turmei din care faci parte, nu-ti mai pierde timpul cu fotbalul. sau iti place s-o freci fara fond?
StefanDo
22 Jun 2008, 12:15
marx, bann 2 saptamani
ricutza
22 Jun 2008, 13:05
nu stiu daca ati observat, dar se prefigureaza o serie de transferuri ale jucatorilor romani din echipa nationala, la echipe din Italia.
credeti ca e cazul sa fim paranoici si sa punem la indoiala onestiatea jucatorilor nostri?
daca era vorba de orice alta tara, as fi zis nu categoric...dar cu Italia, stau si ma intreb...
bine, daca transferurile sunt doar specualtii ale presei din romania (care din lene isi castiga existenta doar speculand si nu cercetand cu adevarat), si nu se materializeaza nicicum, atunci chiar nu cred sa se fi aranjat ceva...dar altfel...
legat de meciul de aseara..Rusii au fost incredibili...tot respectul!
legat de meciurile viitoare, daca Italia castiga voi fi foarte foarte foarte.....foarte suparata...posibil sa si plang! in mod cert conduc detasat clasamentul echipelor de fotbal pe care le urasc (pozitie ocupata pana acum 1 an 2 de franta)
herbert
22 Jun 2008, 15:13
ricutza, italienii vor castiga. si eu am fost suparat pe "cizmari", dar mi-a trecut...
oricum, mi-ar placea sa castige titlul, in ordine:
Spania,
Italia,
Germania...
P.S. nici n-am apucat sa-i ripostez - riguros, la obiect - lui marx, cavalerul gongoric al prazului ot craiova, ca a si fost banat.
Poate se duce si Italia acasa diseara :)
credeti ca e cazul sa fim paranoici si sa punem la indoiala onestiatea jucatorilor nostri?
Tot ce se poate.Dar chestia sigura e ca unii jucatori care au jucat pentru nationala au jucat pur si simplu pentru a fi vazuti de alte echipe in speranta ca vor veni oferte pentru ei.De ce credeti ca se chinuia atata Banel ala pe teren.Incerca si el sa dribleze,poate il remarca careva.De altfel sunt destule declaratii ale lor,ca spera ca dupa acest campionat sa fie luati de echipe straine.
de acord cu ricutza in toate cele. si eu cre' ca o sa plang daca o sa castige Italia, si eu am urat cel mai tare franta pana acu cativa ani, dar italienii sunt din ce in ce mai nesuferiti. si parca vad ca fac un meci d-ala mediocru,cum ne-au obisnuit si castiga finala :x
Imi place foarte tare echipa Rusiei, dar nu stiu daca o sa aiba resurse sa mearga pana la capat. de obicei astia tineri, care te dau gata la inceput, te lasa balta cand ti-e lumea mai draga. pana si turcia mi se pare o varianta buna. e extraordinar cum se mobilizeaza pana in minutul 91, chiar si la 2-0 in defavoarea lor. as vrea sa se mai schimbe eternele castigatoare italia si germania, sa vedem si alte echipe. campionatul asta promite niste surprize. de-aia mi-a parut rau ca s-a nimerit ca Turcia sa joace importiva Croatiei.
europe_east
22 Jun 2008, 21:40
da, si eu as vrea sa castige o echipa mai mica. ar fi misto o finala turcia-rusia.
silver_boy
22 Jun 2008, 23:25
ghicitoare: cine a jucat ca o ..cizma, si pleaca acasa?
raspuns: Italia
Italia-Spania foarte urat meci. bine macar ca Italia a iesit. Happy, ricutza?
nici spania nu mi-a placut, dar in fine, sa zicem ca e o schimbare. Mi-a placut ca publicul a fluierat ne-jocul ambelor echipe dupa prima repriza. nu stiu daca Rusia va putea sa isi ia revansa. mi-as dori sa joace cum a facut-o in meciul cu Suedia sau Olanda, dar prima infrangere poate fi traumatizanta.
Daca pleaca si Germania acasa peste 2 zile ... atunci chiar va fi un campionat al surprizelor.Oricum ... bye bye grupa mortii :lol:
silver_boy
23 Jun 2008, 03:02
well...ca sa conchid, cumva...Italienii pleaca acasa dupa o prestatie absolut artificioasa (infranti rusinos de Olanda, scapand-gratie lui Mutu- de eliminarea inca din grupe si invingand o reprezentativa a Frantei, mutilata, plina de negri si de ineficienta...
overall, Italia mi-a dat sentimentul unei echipe obosite, un soi de Mike Tyson expirat, prezenta doar cu blazonul...astept semi-finalele cu interes si sper intr-o finala a "outsiderilor"...( sau, in cel mai rau caz, o Rusia - Germania si - de ce nu- un nou Stalingrad)
una peste alta, gupa mortzii a murit, traiasca hegemonia "viilor"
well...ca sa conchid, cumva...Italienii pleaca acasa dupa o prestatie absolut artificioasa (infranti rusinos de Olanda, scapand-gratie lui Mutu- de eliminarea inca din grupe si invingand o reprezentativa a Frantei, mutilata, plina de negri si de ineficienta...
sa inteleg de la tine ca negrii sunt semn de ineficacitate? mie mi se pare ca dimpotriva, asta ar fi atuul Frantei.
illotempore2002
23 Jun 2008, 09:47
marx, bann 2 saptamani
Stefan, incep sa cred ca ai ceva personal cu Marx. Parca suntem la gradinta, tre sa tinem mainile la spate si sa nu vorbim in timpul orei, cand tovarasa educatoare ne invata poezii comuniste....cine vorbeste primeste 30 de nuiele peste palme
StefanDo
23 Jun 2008, 09:57
nu am absolut nimic cu marx. chiar i-am dat de ales, ori isi editeaza mesajele exagerat de agresive, ori il bannez doua saptamani.
illotempore2002
23 Jun 2008, 10:31
si tu esti agresiv prin modul asta de a bana in stanga si-n dreapta, la cea mai mica susoteala in banca....as zice ca tu chiar cultivi agresivitatea prin aceasta metoda
StefanDo
23 Jun 2008, 10:56
a, si lasandu-l pe marx sa-si umple posturile de "penibil", "tembel" samd n-o cultiv...
hellsteed
23 Jun 2008, 11:16
vreau si eu ban... ca poate asa nu vad absenta multora de pe forum....
ricutza
23 Jun 2008, 11:34
yup yup...am fost foarte fericita aseara...m-am simtit razbunata...
acum chiar mi-e indiferent cine castiga...ar fi naspa sa fie o finala turcia-rusia in care ei sa joace prudent si boring asa cum n-au facut-o tot campionatul...
in alta ordine de idei, mi-ar palcea sa ajunga germania in finala, nu de alta dar au un antrenor foarte foarte dragut (da, da, da...stiu ce ganditi acum....trebuie sa recunoasteti insa ca la sporturile unde joaca si femeile va uitati si la cum arata nu numai la cum joaca....)
in orice caz ma declar multumita! :)
cat despre discutia off topic...exista persoane pentru care bann-ul nu functioneaza la nimic...marx este una dintre ele...tot asa exista persoane pentru care argumentele si discutiile pe o anumita tema nu ii determina totusi sa-si schimbe propriile convingeri... din nou, marx este o astfel de persoana... sa luam ca atare aceste doua afirmatii si sa ne continuam existentele in liniste si pace fara bannuri si cu cat mai putine off topicuri...
europe_east
23 Jun 2008, 11:40
la categoria 'antrenori draguti' antrenorul croat has my vote... :P
illotempore2002
23 Jun 2008, 12:30
pai daca vrei ban, nu ai decat sa fii foarte inteligent (ceea ce esti deja), sa ai dreptate atunci cand te iei de cineva, sa fii mai dur si mai provocator cu cei din jur, sa stii ce spui si sa stii sa sustii ce vrei sa spui....si gata, vei fi banat!
e simplu!
vrei sa incercam impreuna?
ricutza
23 Jun 2008, 13:46
pai daca vrei ban, nu ai decat sa fii foarte inteligent (ceea ce esti deja), sa ai dreptate atunci cand te iei de cineva, sa fii mai dur si mai provocator cu cei din jur, sa stii ce spui si sa stii sa sustii ce vrei sa spui....si gata, vei fi banat!
e simplu!
interesant ce spui...conform definitiilor tale insa, nu pricep cum ai reusit sa scapi tu de bann...ai cumva o arma secreta pe care marx nu o poseda?
ricutza
23 Jun 2008, 13:48
la categoria 'antrenori draguti' antrenorul croat has my vote... :P
mda....il remarcasem si pe el...si nici van Basten nu mi s-a parut de aruncat...dar to Leuw (parca asa il cheama) ramane my number 1.
europe_east
23 Jun 2008, 14:10
e simplu!
:D
asta e portretul lui marx?..... ha!
mda, eu in general nu m-as fi luat prea rau de el, sau de oricine care ar fi spu ce a spus el. problema e urmatoarea: cu oameni pe care ii cunosc (si ma cunosc), am alte standarde. daca mi-ar fi spus 'mai europo, usurel cu aprecierile, ca n-ai dreptate', era alta chestie. dar hel-lo, cineva care ma cunoaste arunca o chifla gen ' unii bla-bla-bla', mi se pare mult mai grav si ca atare, nu mai am nici o 'jena' sa zic exact ceea ce cred-- i.e., exact opusul portretului facut de tine mai sus. cu asta am incheiat acest capitol.
europe_east
23 Jun 2008, 14:31
cat desore Luis Aragones... n-arata chiar asa rau in tinerete... :D
silver_boy
23 Jun 2008, 14:42
stefane, cred ca aurolacii din metrou te-ar adora stiind ca tu esti cel care imparte generos cate-un ban...
bytheway, azi am negociat cu un roman un ceas fain si dupa zeci de minute de targuiala mi-a spus sec: oh, hai scoate banu'...
si am dat din urmeri si l-am privit trist: vorbeste domle cu Stefan...
well, nu zic mai mult ca vorba aia: ban la ban trage -;
zic de gagii: fetele (cu preferintele lor imprevizibile) ma uimesc!
eu credeam ca toate sunt topite dupa Nuno Gomes
ahh mai tineti minte cartea aia patratzoasa,imensa, cat un bloc de desen. POVESTIRI ISTORICE... exista acolo o poveste cu banul Craiovei..bla-bla-bla
abia acu ii inteleg talcul: ..se referea la marx
- ; ))))
StefanDo
23 Jun 2008, 15:01
nu inteleg care-i problema voastra.
cand primiti o muie de la nu stiu cine, nu va place. Dar cand altu' o primeste si eu iau masuri, vi se pare o mare nedreptate.
Sa zicem ca pe illo o inteleg, e subiectiva, dar tu, baiatule argintiu-portocaliu, ce-ai?
silver_boy
23 Jun 2008, 15:03
glumeam Stefane, doar atat...really...nu comentez faza cu marx
hai Rusia -;
illotempore2002
23 Jun 2008, 15:41
e simplu!
interesant ce spui...conform definitiilor tale insa, nu pricep cum ai reusit sa scapi tu de bann...ai cumva o arma secreta pe care marx nu o poseda?
haidade....ce-ai fato? te-ai frustrat cam tare bag seama ca ti-am zis acu cateva zile ca ma plictisesti....nu cred ca as putea fi banata pt asta, nu te-am jignit, si daca ai citit la topicul ala, mi-0am cerut dupa aia scuze ca ti-am zis ca ma plictisesti
de altfel nu am jignit pe nimeni pe forumul asta Stefan Do mi-e martor :D
te bagi si tu ca musca in lapte....vezi-ti de fotbalul tau acolo si scuteste-ma
Planmaker
23 Jun 2008, 16:12
Hauileo... sa vezi ca-ncepe circul iar 8) :D
StefanDo
23 Jun 2008, 16:27
nu stiu de ce, ma simt ca-n marilena...
illotempore2002
23 Jun 2008, 16:28
Hauileo... sa vezi ca-ncepe circul iar 8) :D
da, mai lipseste painea....
illotempore2002
23 Jun 2008, 16:29
nu stiu de ce, ma simt ca-n marilena...
eu nu am vazut Marilena si nu pot intelege comparatia ta, adica cum te simti ca in Marilena?
illotempore2002
23 Jun 2008, 16:32
Klein, nu inteleg la ce te referi tu: cand am fost eu a dracului? am fost o singura data cu Ricutza, i-am zis foarte politicos ca ma plictiseste dupa care m-a mustrat constiinta si mi-am cerut scuze....mi-ai pus o eticheta nefondata :x
Ricutza s-a mirat mai devreme ca de ce nu sunt banata???????????? adica de unde pana unde?
sa mor io, unora v-a intrat discernamantul in vacanta de vara
8)
StefanDo
23 Jun 2008, 16:36
ba deloc, de-asta am sa si sterg orice mesaj off-topic de acum inainte
illotempore2002
23 Jun 2008, 16:37
corect , suntem departe de euro2008 (cum altfel?) dar zi acuma cum e aia cu Marilena si cu simtitul?
StefanDo
23 Jun 2008, 16:38
marilena, intre un nene care se chinuie sa faca caca si o tanti care se chinuie sa nu faca pipi, e asa, un pic absurd si isteric
Klein, nu inteleg la ce te referi tu: cand am fost eu a dracului? am fost o singura data cu Ricutza, i-am zis foarte politicos ca ma plictiseste dupa care m-a mustrat constiinta si mi-am cerut scuze....mi-ai pus o eticheta nefondata :x
Ricutza s-a mirat mai devreme ca de ce nu sunt banata???????????? adica de unde pana unde?
8)
mi se pare ca incerci sa devii, nu ca ai fost si mi se pare ca vrei cu orice pret sa fii banata.
StefanDo
23 Jun 2008, 16:43
gata-gata, sa mai raspunda si illo o data si terminam cu chestiile astea, da?
illotempore2002
23 Jun 2008, 16:46
asta nu e o argumentare ce ai scris tu mai sus.....e doar impartasirea unor impresii. si mie mi se par diverse dar nu toate sunt justificate.
whatever...nu conteaza agresivitatea ricutzei nici opiniile tale nefondate pe nimic, conteaza ca Marx nu mai iese din ban doar pt ca e mai iute la manie; inseamna ca nu acceptam decat un singur tipar uman pe acest forum; si pan la urma, nici asta nu conteaza
illotempore2002
23 Jun 2008, 16:47
gata
io ma duc la alte topicuri mai cu sens
StefanDo
23 Jun 2008, 16:51
bine
mai saliveaza cineva dupa nurii vreunui antrenor/fotbalist?
europe_east
23 Jun 2008, 19:16
curat istericale pe acest topic...
din pacate pana miercuri va trebui sa vorbim aiurea-n tramvai :)
mie mi-e frica de germania-turcia (mi-e ca iese cu bataie...)
altminteri care gomes, bre, nu se compara cu bilic... :D
Cred ca va fi ultimul meci pentru Turcia :)
ricutza
23 Jun 2008, 20:11
nu vreau sa amplific discutia da rmi se pare ca ar trebui sa am si eu un drept la replica...
nu am cerut banarea nimanui...numai ca descrierea lui illo nu mi s-a parut pertinenta. nu i se potriveste lui marx si nu i se potriveste nici unui om care a fost vreodata banat de stefan sau de alt moderator...am remarcat doar ca i se potriveste mai bine ei pentru ca este o persoana destepta, care foloseste cu intelepciune ironiile si care totusi reuseste sa nu deranjeaze pe nimeni... faptul ca stefan nu o baneaza (cum nici nu ar trebui) nu face altceva decat sa dovedeasca faptul ca marx face anumite chestii in plus (pe care din ce stiu eu si le si asuma) deci nu e cazul sa-l trasforme illo intr-un nevinovat neinteles, care stim cu totii ca nu este...
Neuptolem
25 Jun 2008, 23:34
Senzational, Turkey! Magnifique, Manshafftul! Ce meci! Un meci nebun! Un meci de neuitat! CE MECI! CE!!! MEEECI!!! S-a luat transmisia de la Ceausescu pe tribuna da' vina nu e de la tvr, cica furtuna, storm coming! Fotbalul e un sport in care...iar Germania ajunge tot timpul in finala iar atunci cand joaca bine, o mai si castiga!
- reactii de dupa meci.
E relevant ca un atuu (daca nu avantaj competitiv) al nemtzilor este inaltimea si...latimea dar si inaltimea, densitatea, greutatea, etc. calibrul la propriu..in meciul cu Portugal (al caror fan sunt, pt ca joaca, nu de alta...) sesizam diferenta asta de gabarit incat ma ducea gandul pe alocuri la box, cu categoriile.. ei, dar fotbalul e fotbal, un sport atat de frumos, indragit, tocmai datorita acestor "nedreptati" (mai poti si ucide pe teren si la banii pe care-i ai, esti scos pe notorietate ego-imagistica). Tocmai diferenta asta s-a intamplat pe teren, cred, cred, ca turcii au avut un handicap la schema asta a.i. au...cedat, dar viteaz, darz, stoic, curajos, onorabil, demn, memorabil si admirabil, admisibil...desi, la golul I al turcilor, poate pt prima data in viata imi era mila de Germania, extraordinar! cam de nivelu' empatiei atunci cand Ganea il trimitea pe Beckam acasa, putin a lipsit si aici, turcii, ziceam, la 1-2, nici vorba, ce minut e? 85??? ha ha ha ha, amuzant, f amuzant, numai ca Manshaftul o merita, pt prima data o merita (bai da' astia joaca futbol numai cand se trezesc din Iad???), golul de 3-2 al lui Hitzlsperger e genul de gol care place pana si unui pretentios ca mine hranit cu capodoperele din '94 si '98.
Si daca Turcia a plecat senina sa atace eclipsand o nationala a Romaniei ce o batea cu 5-1 prin '90, si daca Semih ªenturk a marcat de o maniera magistrala, fundamentand pt eternitate puterea psihica a acestor muncitori condusi de un imparat vulcanic, mai lipsea ca Fatih Terim sa stea calare pe-un cal fluturand stindardul semilunii in bataia brizei Alpilor...
Finala e duminica pe stadionul Ernst Happel din Viena. STALINGRAAAAD! :lol:
Imi place Rusia (si cat i-am urat si inca!), imi place aceasta echipa ce aminteste de nationala Romaniei din 1994, cu Raducioiu (e singurul fotbalist ce mi-a marcat copilaria, si azi inca mai cred ca un atacant prin definitie inseamna Florin Radu Raducioiu), cele 4 goluri, 2 contra Columbiei, 2 contra Suediei, mai adaugam si pe cel din penalty...si vrem ca azi sa mergem mai departe cu 1 gol al lui Mutu...no comment! pasele acelea in viteza fara preluare, la forul ierbii spre linia de 16 metri si apoi mai adanc in careu, ne incanta, Rusia e revelatia acestui turneu, as vrea sa-i bata pe spanioli sa putem urmari o finala de o calitate reala, Spania are un joc plictisitor si bun, da' bun pt ei, nu pt privitor, un Villa instabil psihic si un Torres apropiinduse mai mult de playmatele senzuale decat de charisma unui atacant pur sange.
Fotbalul e... o basica dupa care alearga 12 prosti... ah! erau 22, dar ah-2! basica e un balon complex alcatuit din 14 elemente in care s-a investit...cat? si s-au facut teste...si...stai ca iau acu' programu' ca scrie pe el...
Bogdan Cosmescu (paradox: e singurul comentator ce-mi trezeste repulsie auditiva) spunea pe parcursul meciului Olanda - Rusia: "Van Persie: tatal lui este sculptor iar mama lui pictorita, in Olanda exista o mentalitate atat de civilizata incat nu inseamna ca daca provii dintr-o familie de intelectuali, nu ai voie sa ajungi fotbalist.", sau...ceva de genu', in fond asta...
Scor: 2-1 pt Rusia dupa 1-1 in 90 de minute, cred in Vrajitor, in forta mobilizatoare a lui Gus Hiding.
silver_boy
26 Jun 2008, 00:02
Felicitari Turciei pentru parcursul la euro2008. Au dovedit - dupa opinia mea - ca stiu fotbal. Germania merge mai departe cultivand cu succes un fotbal rigid, geometric, previzibil-schematizat, dar imbatabil...Nemtzii sunt posesorii unei eficientze inspaimantatoare...
Imi pun in rusi ultima speranta a outsiderilor si - da- visez la un nou Stalingrad ...
Germanii au dat niste goluri foarte frumoase.Turcii au dat si ei goluri dar mai mult din greseala lui Lehmann.Oricum a fost un meci foarte frumos,cu multe goluri pe final de meci.Felicitari Turcia pentru fotbalul aratat la acest campionat.
cum e?? deceptionati?? eu, da. Am tinut cu Rusia, dar numai in prima repriza, ca au jucat atat de prost incat m-am plictisit repede. Am senzatia ca au iesit foarte urat din competitie. Turcia a plecat mai onorabil.
mai departe o sa tin cu Germania, ca m-am saturat sa tot pierd. :D
Am tinut cu Spania dar in urmatorul o sa tin cu Germania.Oricum va fi greu pentru Spania sa treaca asa usor de apararea nemtilor.Rusia nu e Turcia cum zicea si comentatorul :)
europe_east
26 Jun 2008, 23:17
am tinut cu turcii ieri si azi cu rusii... :( in finala -- cu nemtii... m-a amuzat chestia cu "joc rigid, geometric" :D se vede cui nu i-a placut geometria... ;)
Pitbull
27 Jun 2008, 00:06
De când mä stiu, geometria a fost singura ramurä a matematicii care mä pasiona. La toate celelalte, eram clei la cub.
silver_boy
27 Jun 2008, 01:42
imi pare rau de rusi..visam un Kursk, 11 T34 duduind contra Tigerelor germane...(Rusia-Germania ar fi fost ceva mai mult decat un simplu meci de fotbal)
Nemtii nu-mi plac domle, nu mi-au placut niciodata in materie de fotbal: sunt inestetici, sunt rigizi, sunt prea schematici, sunt intruparea geometriei (da !) euclidiene (vesnica paralela dusa catre o dreapta data, incarnata de Klose sau de Podolski)
echipa germaniei e pentru premianti, mie imi plac "repetentii" brazilieni imprevizibili ca viata, ( ma consolez in finala cu "rudele lor" spaniole)
-;
europe_east
27 Jun 2008, 10:42
n-ar fi stricat sa avem si noi mai multi premianti in echipa... :D
in rest, brazilia oricand :love: -- da' spaniolii si portughezii sunt un sunt un subsitute prea slab.. de la mine din tribuna :D par cam increzuti.
eu cred ca chestia asta cu geometria nemtilor si cu imprevizibilitatea brazilienilor e un cliseu. mie mi s-a parut Germania foarte imprevizibila. daca era atat de calculata si rece nu ar fi primit niste goluri atat de infantile. iar atacurile lor chiar au fost spectaculoase, de goluri nu mai vorbesc, in timp ce driblingurile, intr-adevar reusite, ales portughezilor nu au nici un rost. O sa tin cu Germania pentru ca mi-a placut jocul ei de pana acum, dar daca Spania se va dovedi buna luptatoare pot sa trec si de partea lor, mai ales ca nu au mai castigat o competitie asa importanta de multisor.
Spania este noua campioana a Europei.Germanii au fost neputinciosi si au pierdut pe mana lor.
cred ca am o inclinatie pentru loseri. :) In tot campionatul asta am tinut cu aia care pana la urma au pierdut. :x Oricum Spania a meritat sa castige. iar de Germania ce sa zic... de nerecunoscut.
silver_boy
30 Jun 2008, 01:14
euro 2008 e al 2-lea turneu european pe care-l prind outside...dupa euro2000 (pe care l-am prins in Germania).Credeam ca numai romanii fac din fotbal o religie..m-am inselat... Toate meciurile le-am vazut pe NOS, singurul canal olandez care a transmis, integral, toate partidele...
fiecare joc a fost urmat de nesfarsite talk-show-uri, cu rezumate ample insotite de coloana sonora a trupei One Night Only (Just for Tonight)
http://nl.youtube.com/watch?v=dGGi42dwrcE (de care m-am indragostit iremediabil)
astazi, dupa finala, supriza: trupa a cantat live in studio...
revenind la finala, ma bucur de succesul ibericilor...in viata ( si in sport) "castiga" numai cine e consecvent, iar spaniolii au dovedit ca au o echipa constanta in evolutii, imaginativa, muncitoare, curajoasa (au facut presing la 1;0 in ultimul sfert de ora...romanasii s-ar fi retras in 16 m, soto)...m-am bucurat mult si pt. martalogu' Aragones ( poate ultimul titlu din cariera lui)...una peste alta, sper sa ne revedem (sanatosi si calificati) la mondialele din 2010
europe_east
30 Jun 2008, 12:32
nu stiu cum erau nemtii in 2000, da' in 2008 au fost extraordinari -- toata lumea era literalmente pe strazi, la terase, cantand si zdranganind si cu flori in cap si steaguri la balcoane-- dupa meciul cu turcia claxoanele au sunat pana dimineata... ce mai conta cu cine tineai, atmosfera era molipsitoare! ieri insa, liniste...... :(
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.