iulianod
25 May 2008, 21:22
Salve. cui ma pot adresa pentru a putea discuta cu un regizor. am o poveste redactata, adevarata din care sunt sigura ca ar iesi un film bun, urmarit. E povestea vietii mamei mele, ea este la pat...si ar fi pacat sa se piarda. a redactat-o ea insasi cu speranta sa se faca un film. ajutati-ma sa duc la un rezultat dorinta ei. nu stiu cui sa ma adresez ca sa fiu luata in serios. multuesc anticipat. nadia
Pitbull
25 May 2008, 22:11
Hmm... Iti respectäm nobletea gestului, si ca atare te rog sä crezi cä aspectele poate socant de directe, färä menajamente, ale unui räspuns standard la solicitarea ta, tin de sinceritate si de realitätile dure ale showbizului, nu denotä deloc desconsiderare... Dar, s-o luäm în ordine.
In primul rând, ai nevoie de un SCENARIST, care sä reorganizeze memoriile mamei tale conform regulilor dramaturgiei cinematografice - o treabä foarte complicatä si dificilä... Dacä arunci un ochi mai jos, la sectiunea "Atelierul de scenaristicä", vei începe sä-ti formezi o pärere în sensul ästa.
Alternativ, ai putea aborda si un PRODUCATOR. Dacä el considerä cä povestea are potential cinematografic, si meritä sä initieze un proiect de ecranizare, o va da unuia dintre scenaristii lui, pentru a începe transpunerea.
(Dupä cum vezi, în aceastä etapä initialä, regisorul conteazä cel mai putin; doar printr-o exceptie, dacä un regisor ar citi textul si acesta l-ar cuceri, ar avea el initiativa proiectului - si ar aborda... un scenarist sau un producätor! Dar asta, în fond, e valabil pentru orice alt profesionist; o actritä, un critic, un profesor la o scoalä de cinema, un student... Oricare dintre ei poate asimila cu un ochi competent povestea, demarând apoi pregätirea proiectului.)
Necazul e cä oamenii nu au timp de citit... Nu apucäm nici sä citim scenariile colegilor si ale colaboratorilor nostri, care ne solicitä o pärere (si STIM cä meritä sä fie citite - dar...) Totusi, ca sä nu te descurajez total, îti dau urmätorul sfat:
Cum spuneam, cutreierä putin Atelierul de scenaristicä, si initiazä-te mäcar la un prim nivel - nu de creatie, ci de prezentare... Ar trebui sä fii în mäsurä ca, pe baza unor lucruri aflate de acolo, sä scrii un synopsis (rezumat de 1-4 pagini - dar cu cât mai scurt, cu atât mai bine) al autobiografiei mamei tale, SCOTAND IN EVIDENTA ACELE ELEMENTE CARE CONSIDERI CA O FAC INTERESANTA CINEMATOGRAFIC.
Un synopsis se citeste repede, si multi dintre noi, cei de aici, o vom face. Dacä ne captiveazä, cresc sansele ca unul sau altul sä-ti cearä si textul integral... si sä înceapä ceva...
Inchei cu o remarcä de ordin general: multi oameni spun "viata mea e un roman" - dar, oricât de dramatice, spectaculoase, semnificative, impresionante ar fi biografiile lor... totusi, doar o micä parte din ele satisfac cerintele structurale ale unei proze literare (nuvelä, roman, epopee...); SI MAI PUTINE dintre astea corespund formatului cinematografic... Prin urmare, te asteaptä o sarcinä foarte dificilä: aceea de a convinge un producätor (finalmente) cä viata mamei tale nu a fost doar complexä, interesantä, dramaticä, plinä de nepreväzut, de sensuri si de învätäminte morale (etc., etc.), ci si... SPECIFIC FILMICA.
Succes!
iulianod
29 May 2008, 08:06
in primul rand multumesc. Voi incerca sa redau asa cum ati spus in 1- 4 pagini sa scriu "viata mamei". Cu speranta ca totul va fi ok, voi incepe "lucrul". Eu am incredere....in Dumnezeu!!! Cu stima. nadia
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.