View Full Version : vreau sa fac un scurt metraj
nostradamus
09 May 2008, 21:21
vreau sa fac un scurt metraj de ce am nevoie?
Planmaker
09 May 2008, 22:59
Nostradamus, tata, fii te rog, mai explicit. Ca nimeni n-o sa isi piarda o ora aici ca sa iti insire tie ABSOLUT toate chestiile de care ai nevoie pentru un scurt-metraj.
Spune-ne si tu: ce fel de scurt-metraj, daca ai scenariu, cum ti-a venit ideea, chestii de-astea. Si o sa te ajutam, dar fii mai la obiect.
Planmaker
09 May 2008, 23:36
Grecule, Dragomara nu e de inteles, e de observat si-atata :D ... daca incerci mai mult iti strici distractia si e pacat :(
nostradamus
10 May 2008, 09:26
ce-am cerut eu si ce se discuta :x
1. scenariu
2. actori
3. ....
Planmaker
10 May 2008, 15:13
ce-am cerut eu si ce se discuta :x
Te cred... :P
Pai daca zici ca ai scenariu si actori, atunci iti mai trebuie o camera (cat de cat buna: una semi-pro ar fi cea mai accesibila, dar daca crezi ca scenariul si actorii tai sunt buni, poti sa te avanti si la un cam-codrder). Depinde acum si unde vrei sa ajugi cu acest scurt: la un festival inmportant, la un festival de amatori, etc etc...
Apoi, iti trebuie un echipament de sunet bun. Daca o camera nu este neaparat nevoie sa fie ultimul racnet, sunetul trebuie sa fie cat mai de calitate, pentru ca este naspa sa vezi cum spectatorii tai se chinuie sa inteleaga ce zic aia de pe ecran si, deci, pierd mare parte din mesajul tau. Asta, daca scenariul tau e dialogue driven... dar chiar si daca nu e, sunetul trebuie sa fie bun.
In rest, ce sa zic: iti mai trebuie vointa, curaj si un caracter puternic. Daca n-ai mai facut asta pana acum, fii pregatit sa iti iasa naspa... important e sa nu lasi asta sa te afecteze, pentru ca e normal.
Ma rog, sunt mult mai multe aspecte tehnice de acoperit aici, sa mai zica si altcineva cu mai mult timp la dispozitie :D
nostradamus
10 May 2008, 17:07
un model de scenariu ca la carte, in limba romana, imi poate arata cineva?
Pitbull
10 May 2008, 17:37
Sunt la "Atelierul de scenaristicä".
Redactat formal "ca la carte" e usor de învätat (nu asta-i problema). Gândit si construit ca la carte, e foarte greu... Nu numai fiindcä e un proces extrem de complex, ci si fiindcä e foarte maleabil... De la un anumit nivel în sus, devine tot mai greu sä stabilesti norme si standarde.
Oricum, pentru început, la "Atelier..." vei gäsi multe informatii utile.
nostradamus
10 May 2008, 20:16
ma poti ajuta cu un link
Pitbull
10 May 2008, 20:34
Ce "link", dragä - tu nu arunci un ochi pe forumul ästa, când intri? "Atelierul de scenaristicä" e chiar aici, cu intrarea de pe "Pagina de start a forumului", putin mai jos.
www.best-stage.ro
11 May 2008, 23:57
ai nevoie de putin curaj si de ceva bani
Planmaker
13 May 2008, 19:30
Ei bine, cam asta este tot ajutorul pe care il poti gasi pe un forum. Nu te astepta la o solutie de-a gata, ca n-o sa gasesti pe nicaieri si nimeni nu ti-o va da. Trebuie sa cauti si sa te interesezi de unul singur si din cat mai multe surse posibile.
La urma urmei, astea sunt PRIMELE lucruri de care ai nevoie atunci cand vrei sa faci un scurt-metraj (si un film, in general): dorinta de cunoastere si perseverenta.
Asa ca nu te descuraja daca nu ai gasit aici tot ajutorul de care ai nevoie. Tine minte putinul aflat aici si ambitioneaza-te sa te intereseazi mai departe ;)
nostradamus
14 May 2008, 19:53
a dat domnu' de am aflat cum sta treaba cu scenariul plus de asta am gasit si un soft :D
acum ce urmeaza? dupa ce am scenariul
Pitbull
14 May 2008, 22:36
Acum, ai nevoie de un producätor, care sä studieze scenariul si, pe baza lui, sä facä planul de productie, cheltuieli, organizare, mangement, etc., ca sä puteti începe Perioada de pregätire (prima etapä, imediat dupä intrarea în productie).
In paralel, regisorul începe sä scrie decupajul (scenariul regisoral), în functie de care se organizeazä majoritatea activitätilor pregätitoare.
films4all
15 May 2008, 13:07
iar producatorul trebuie sa gaseasca bani ..pentru a face filmul ..dar in cazul tau.. u o sa dai toti banii ..ca filmul sa iasa..iar producatorul o sa umble dupa aparatura buna. Da..sunt putin schimbate lucrurile in cazul celor incepatori..
Dar.. nu dispera.. poate ai norocul sa dai peste un producator dispus sa bage si el bani. Un om suficient de pasionat de film , cu un simt al creatiei bine dezvoltat ( simt ce-l ajuta sa faca o alegere buna in ceea ce priveste proiectul pt care are sa alerge) In cazul meu.. am facut greseli maricutze la viata mea de pe urma carora am invatat si da.. INVATA DIN GRESELI. Adica.. fii atent..la probleme cat si la lucrurile care-ti ies bine. In general, in lumea filmelor..totul se intampla cu un motiv.
Afla motivul!
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.